Voor De Portable Samsung S2 Te Kopen, Lees Je Deze Review!

Ben je op zoek naar een externe harde schijf om een back-up te maken van de data op je computer of laptop? Dan is het handig om verschillende externe harde schijven met elkaar te vergelijken. Je kunt bovendien voor jezelf nagaan of je liever een SSD of juist een HDD wil hebben. Het is tevens belangrijk om de opslagcapaciteit van de verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Ben je iemand die een gemiddeld aantal bestanden wil overbrengen? Dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een harde schijf met een geheugen van 1 TB. Als je bovendien een dergelijke harde schijf tegen een redelijke prijs wil kopen, dan is het waarschijnlijk het beste om te kiezen voor een HDD. Deze zijn namelijk meestal goedkoper dan SSD’s. Wij kennen een 1 TB externe HDD namelijk de Portable Samsung S2. Deze aantrekkelijk geprijsde harde schijf is compact en kan versleuteld worden met een wachtwoord.

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen al gehoord van de apparaten die Samsung vervaardigt. Dit bedrijf laat de wereld namelijk kennismaken met geweldige mogelijkheden. Het bedrijf ontwikkelt namelijk innovatieve en betrouwbare producten. Om ervoor te zorgen dat hun producten altijd van topkwaliteit zijn, werkt Samsung met getalenteerde medewerkers die passie hebben voor hun vak. Er wordt dus altijd gezorgd voor een verantwoorde benadering van zakendoen en er wordt maatschappelijk verantwoord gewerkt. Hoewel Samsung ooit is begonnen als een klein handelsbedrijf, zijn zij inmiddels uitgegroeid tot een onderneming van wereldklasse die allerlei geweldige producten vervaardigt. Zo kun je bij hen terecht voor alles van mobiele telefoons tot tv’s en zelfs opslagoplossingen. Al deze producten zijn van uitstekende kwaliteit en beschikken over unieke mogelijkheden. Als je op zoek bent naar een HDD van topkwaliteit, dan is het sowieso een goed idee om de Portable Samsung S2 1 TB externe harde schijf aan te schaffen.

Review over de Portable Samsung S2

Wanneer je een externe harde schijf uitkiest, let je op bepaalde standaard eigenschappen. Hierbij gaat het onder andere om het type harde schijf. Sommigen willen liever een SSD en weer anderen schaffen liever een HDD aan. Daarnaast kijk je natuurlijk ook naar de opslagcapaciteit van het desbetreffend apparaat. Je hebt nu gekozen voor de Portable Samsung S2. De naam van deze harde schijf spreekt voor zich. Hij is namelijk een draagbaar model, waardoor je hem gemakkelijk met je mee kunt nemen. Dit apparaat is een externe 2,5 inch harde schijf met een compact en glossy design. Wanneer je hem bij je hebt, mag je hem dus met trots aan anderen laten zien. Natuurlijk kijk je niet alleen naar het design. Bij dit apparaat heeft de fabrikant ook gedacht aan de beveiliging van de schijf. Daarom kun je deze harde schijf over andere versleutelen met een wachtwoord.

Als een harde schijf beveiligd is, is dat altijd een goed teken. Je weet dan namelijk dat je data veilig is. Bij de Portable Samsung S2 is er meer gedaan zodat je data veilig is opgeslagen. Zo krijg je bij de aankoop van deze schijf handige software erbij. Met Samung Auto Backup maak je namelijk automatisch een reservekopie van mappen of bestanden die je nooit wil kwijtraken. Daarnaast kun je SafetyKey gebruiken om wachtwoordbeveiliging toe te voegen aan de harde schijf. Dit betekent dat de schijf alleen toegankelijk is nadat het juiste wachtwoord is ingevoerd. Super veilig! Je kunt tevens gebruik maken van de software SecretZone, waar je een extra beveiligde virtuele ruimte mee kunt aanmaken op de externe harde schijf. Hierdoor komt niemand ongewenst bij je onmisbare en gevoelige bestanden. Het feit dat deze HDD een usb 3.0-aansluiting heeft, betekent bovendien dat je bestanden sneller worden overgebracht en gelezen.

Portable Samsung S2

Voordelen van de Portable Samsung S2

Elk product dat je aanschaft heeft eigenschappen die je aantrekkelijk vindt. Daarnaast heeft ook elk product eigenschappen die als minder prettig worden ervaren. Om een compleet beeld te krijgen over het desbetreffend product, is het daarom handig om op de hoogte te zijn van zowel de voordelen als de nadelen. Daarom vertellen we je over deze positieve en negatieve eigenschappen. De voordelen die de Portable Samsung S2 met zich meebrengt zijn:

 • USB 3.0-aansluiting
  Wanneer je deze externe harde schijf met een opslagcapaciteit van 1 TB aansluit op je computer, dan vindt dit plaats via de USB 3.0-aansluiting. Een USB 3.0-aansluiting zorgt ervoor dat de schijf bestanden sneller van en naar de computer kan lezen en overschrijven in vergelijking met een USB 2.0-aansluiting. Let er wel op dat je alleen kunt profiteren van de verhoogde snelheid als je computer of laptop ook beschikt over een USB 3.0-poort. Heeft je computer deze poort niet, dan kun je uiteraard gewoon gebruik maken van de USB 2.0-poort van de pc. Alleen is de overdrachtssnelheid dan wel minder.
 • Veilig data opslaan
  Door je data op te slaan op een externe harde schijf, zorg je ervoor dat je de data behoudt zonder dat hij ruimte in beslag neemt op je computer of laptop. Echter, bij vele harde schijven kunnen andere personen gemakkelijk je data betreden als de schijf bij hen is. In het geval van deze harde schijf, kun je hem versleutelen met een wachtwoord. Hierdoor ben je er zeker van dat eventueel gevoelige data niet in verkeerde handen belandt.
 • Opslagcapaciteit en prijs
  Als je iemand bent die af en toe data wil opslaan op je harde schijf en het gaat niet om super grote bestanden, dan is de opslagcapaciteit van deze HDD perfect. Hij heeft namelijk 1 TB opslagcapaciteit. De HDD is tevens aantrekkelijk geprijsd.

Nadelen van de Portable Samsung S2

We hebben je intussen verteld over de mogelijkheden die deze externe HDD met zich meebrengt. Daarnaast hebben we je verteld over de voordelen die ermee gepaard gaan. Er zijn echter ook eigenschappen die je als minder prettig kunt ervaren. Het is belangrijk om ook op de hoogte te zijn van deze minder prettig eigenschappen zodat je een goed geïnformeerde keus kunt maken. De nadelen die de Portable Samsung S2 met zich meebrengt zijn:

 • Rotatiesnelheid van 5400 rpm
  Bij het aanschaffen van een externe HDD is het belangrijk om te kijken naar de rotatiesnelheid van het desbetreffend apparaat. Deze geeft namelijk aan hoe snel het apparaat kan werken. Als we kijken naar deze harde schijf, dan zien we dat hij een rotatiesnelheid heeft van 5400 rpm. Dit betekent dat de schijf minder warm wordt, minder stroom verbruikt en een stillere werking heeft. Echter, dergelijke schijven hebben een minder snelle werking dan de varianten met 7200 rpm.
 • HDD en geen SSD
  HDD’s worden langer vervaardigd dan SSD’s en hebben daarom een goede betrouwbaarheid. Echter, als je kiest voor een HDD dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de lees- en schrijfsnelheid van de schijf lager is dan die van een SSD. Op zich hoeft dit ook geen probleem te zijn, omdat HDD’s over het algemeen goedkoper zijn dan SSD’s.
 • Relatief korte USB-kabel
  Bij de aankoop van deze HDD krijg je er een USB-kabel bij. Je hebt deze kabel namelijk nodig om de schijf te koppelen aan je desktop of laptop. Echter, de meegeleverde kabel is relatief kort. Dit kun je als minder prettig ervaren. Als oplossing kun je gewoon een andere USB-kabel gebruiken als je de schijf niet te dicht bij je computer wil zetten tijdens het overbrengen van data.

Conclusie van deze review over de Portable Samsung S2

Aan de hand van de mogelijkheden die de Portable Samsung S2 met zich meebrengt, de voordelen en nadelen kun je zelf beslissen of deze schijf bij je past. We hebben gezien dat deze schijf beschikt over een USB 3.0-aansluiting. Je kunt dus snel data overbrengen van je computer naar de schijf of andersom als je computer beschikt over een USB 3.0-poort. Daarnaast kun je op deze schijf veilig data opslaan, omdat je hem met een wachtwoord kunt beveiligen. Hij heeft tevens een relatief grote opslagcapaciteit van 1 TB en is aantrekkelijk geprijsd. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat omdat hij een rotatiesnelheid van 5400 rpm heeft en hij een HDD is, hij een minder snelle werking heeft. Daarnaast kan het nodig zijn om een aparte USB-kabel te gebruiken, omdat de meegeleverde USB-kabel relatief kort is. Gezien de vele voordelen, is deze HDD een aanrader.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>