Wacaco Nanopresso Espresso Machine Kopen? Lees De Review!

Wie is er nou niet dol op een warme kop koffie na het wakker worden? Een goede kop koffie met versgemalen bonen zorgt namelijk voor een goede start van de dag. Hoe zet je echter een goede kop koffie? Om een heerlijk kopje koffie te maken, gebruik je een (n)espressomachine. Aangezien er veel verschillende modellen en merken op de markt zijn, kan het soms op een moeilijke opgave lijken om de ideale machine uit te kiezen. Het uitkiezen van het perfecte model hoeft echter niet moeilijk te zijn als je van tevoren erover hebt nagedacht of je liever een volautomatische koffiemachine wil hebben of een andere variant. Je kunt daarnaast nagaan of je het liefst een variant wil voor thuis of juist een model voor onderweg. Ben je vaak van huis en wil je daarom een kleine (n)espressomachine hebben? Dan kun je kiezen voor de Wacaco Nanopresso Espresso machine!

In dit artikel vertellen we je over de belangrijke eigenschappen van de Wacaco Nanopresso Espresso machine. We gaan zelfs in op de voordelen en nadelen die dit apparaat met zich meebrengt. Voordat we je deze informatie geven, vinden we het echter belangrijk om je eerst te vertellen over de fabrikant van deze machine, Wacaco Company Limited, ook wel bekend als Wacaco. Dit bedrijf is opgericht in 2013 en is gevestigd in Hong Kong. De visie van dit bedrijf was om een kleine, lichte en draagbare espressomachine te ontwerpen. Daar hebben ze daarom ook al hun middelen in gestopt. Het is hen gelukt en vandaag de dag kun je bij hen terecht voor allerlei verschillende draagbare espressomachines tegen aantrekkelijke prijzen. De verschillende machines zijn bovendien van topkwaliteit. Wanneer je dus kiest voor de  Wacaco Nanopresso Espresso machine, weet je zeker dat je kiest voor uitstekende kwaliteit, duurzaamheid en heerlijke espresso!

Review over de Wacaco Nanopresso Espresso machine

Als je de Wacaco Nanopresso Espresso machine in huis haalt, ben je plotseling zelf de barista. Jij bepaalt immers hoe sterk je koffie zal zijn en hoe het zal smaken. De machine geeft je namelijk alle tools die je nodig hebt om koffie naar jouw smaak te maken. Dit komt mede dankzij het gepatenteerd pompsysteem. Dankzij dit systeem is de machine in staat om met de hand een druk van maximaal 18 bar te halen. Je bent dus verzekerd van een koffie kwaliteit die net zo goed is of juist beter is dan die van een thuis espressoapparaat. Als je hoort dat een bepaald apparaat ervoor zorgt dat je kunt genieten van koffie die lekkerder is dan die van een koffieshop, dan denk je waarschijnlijk dat het apparaat moeilijk is te gebruiken. Dit is echter niet het geval bij deze espressomachine. Hij heeft namelijk een innovatieve constructie en makkelijke bediening.

Hierdoor is het behalen van de perfecte shot espresso zeer eenvoudig. Bij het perfecte kopje koffie hoort ook een zacht en mooi crema laagje. Ook daar is er aan gedacht toen de Wacaco Nanopresso Espresso machine werd ontworpen. Daarom maak je met dit apparaat niet alleen het perfecte kopje espresso, maar krijg je er ook een mooi en zacht crema laagje op. Met dit apparaat in je bezit, maakt het niet eens uit waar je je precies bevindt. De espressomachine is namelijk speciaal ontworpen voor onderweg. Je kunt dus genieten op de camping, de skipiste of gewoon rijden in de auto en tegelijkertijd bereid je in een handomdraai een vers kopje espresso of Nespresso. Behalve gemalen espresso of een Nespresso cup heb je hiervoor namelijk alleen kokend water nodig. Hierdoor is dit apparaat ideaal voor espresso liefhebbers die vaak van huis zijn.

Wacaco Nanopresso Espresso

Voordelen van de Wacaco Nanopresso Espresso machine

Intussen hebben we je verteld over de unieke eigenschappen van de espressomachine. Daarnaast ben je wat meer te weten gekomen over de fabrikant die hem heeft vervaardigd. We vinden het echter belangrijk dat je ook weet welke voordelen en nadelen dit apparaat met zich meebrengt. De voordelen van de Wacaco Nanopresso Espresso machine zijn:

 • Compact en draagbaar
  Over het algemeen als je onderweg bent, kun je alleen koffie kopen. De gemiddelde espressomachine is namelijk niet draagbaar. Je hebt dus de optie om thuis koffie te maken en deze koffie in een mok met je mee te nemen of je koopt koffie bij een koffieshop. Als je deze espressomachine in je bezit hebt, is er nu een derde optie. Je kunt er namelijk onderweg espresso mee brouwen. Dit komt doordat de espressomachine compact en draagbaar is. Het aantrekkelijk formaat is ook perfect voor personen met een kleine keuken die graag zelf koffie willen brouwen.
 • Zonder snoeren of batterijen
  De meeste apparaten werken op snoeren of batterijen. Hierdoor ben je afhankelijk als je gebruik van de apparaten wil maken. Bij deze espressomachine ben je echter niet afhankelijk van netstroom of batterijen. Het apparaat werkt namelijk door een handmatig pompsysteem. Hierdoor is hij ook extra aantrekkelijk voor onderweg en voor personen die geen extra stopcontact meer vrij hebben.
 • Lekkere koffie
  Hoewel het prettig is om te kijken naar het design van de koffiemachine en het gebruiksgemak, haal je hem in huis om lekkere koffie te bereiden. Daar is er ook aan gedacht toen dit model werd ontworpen. Wanneer je dus koffie maakt met deze espressomachine, desgewenst in combinatie met een Nespresso capsule, dan kun je rekenen op een stevige bak lekkere koffie. Je verkrijgt namelijk nog altijd die heerlijke en zachte crema laag op de koffie. Probeer het uit en ervaar het genot!

Nadelen van de Wacaco Nanopresso Espresso machine

Als je een compleet beeld wil krijgen over een bepaald apparaat, dan is het belangrijk dat je nagaat welke eigenschappen ermee gepaard gaan. Hierbij verwijzen we naar de algemene eigenschappen zoals de werking en het gebruiksgemak, maar ook de specifieke eigenschappen zoals de voordelen en de nadelen. Door namelijk de voordelen af te wegen tegen de nadelen, kun je een goed geïnformeerde keus maken. We hebben je intussen verteld over de algemene eigenschappen van deze espressomachine. Daarnaast weet je welke voordelen het apparaat met zich meebrengen. Daarom vertellen we je nu over de mogelijke nadelen van de Wacaco Nanopresso Espresso machine:

 • Altijd kokend water nodig
  Je hebt gezien dat je heel weinig spullen nodig hebt om lekkere koffie te maken met deze espressomachine. Zo gebruik je gemalen koffiebonen of een Nespresso cup en je voegt er kokend water aan toe. Je hebt namelijk geen stroombron nodig, omdat het apparaat werkt op basis van een handmatig pompsysteem. Echter, het feit dat je geen stroombron nodig hebt, betekent ook dat het apparaat niet in staat is om het water voor je te koken. Je moet er dus zelf kokend water aan toevoegen. Met dit punt kunnen vele personen die de espressomachine thuis, op de camping of in de auto gebruiken, best wel leven. Als je de espressomachine echter wil gebruiken tijdens een lange wandeling, dan kan het feit dat je kokend water nodig hebt wellicht tegenvallen.
 • Niet vaatwasmachinebestendig
  Deze espressomachine is niet vaatwasmachinebestendig. Dit hoeft echter geen probleem te zijn, omdat je hem gewoon uit elkaar kunt halen en de onderdelen handmatig kunt reinigen. Als je echter houdt van gemak en je wil hem in de vaatwasmachine reinigen, dan kun je het wellicht minder prettig vinden dat deze machine niet vaatwasmachinebestendig is.

Conclusie van de review over de Wacaco Nanopresso Espresso machine

We zijn aan het einde gekomen van onze review over de Wacaco Nanopresso Espresso machine. In deze recensie hebben we gekeken naar de algemene eigenschappen van de espressomachine, we hebben je verteld over de fabrikant die hem heeft gecreëerd en we zijn ingegaan op de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Aan de hand van deze informatie kun je dus zelf beslissen of dit apparaat je geld waard is. Als we kijken naar het gebruiksgemak en de vele toepassingen, dan vinden wij dat dit model perfect is voor elke koffieliefhebber die vaak onderweg is en regelmatig een kopje espresso mist. Voor personen die regelmatig kamperen of die weinig ruimte hebben in de keuken is dit model ook perfect. Hij is namelijk aantrekkelijk geprijsd, zeer compact, werkt niet met batterijen of netstroom en de koffie die je ermee maakt heeft een lekkere smaak.

Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze variant een beetje anders werkt dan de grotere espressomachines. Zo heb je altijd kokend water nodig als je er een kopje koffie mee wil maken. Het apparaat werkt namelijk handmatig, waardoor hij de mogelijkheid niet heeft om het water te koken. Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je dit model niet in de vaatwasmachine kunt reinigen. Hoewel je rekening dient te houden met deze 2 aspecten, wegen de voordelen veel zwaarder dan de minpunten. Aarzel daarom niet langer en schaf snel de compacte, maar bovenal handige Wacaco Nanopresso Espresso machine aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>