Wahoo TICKR Kopen? Check vandaag deze Review!

Vind je het belangrijk dat je hartslag wordt gemeten? Het meten van je hartslag wanneer je traint, is een goede manier om de voortgang van je training te volgen. Je kunt onder andere na een tijdje kijken of je meer conditie hebt dan toen je pas begon. Een apparaat waarmee je gemakkelijk je hartslag kunt controleren is de Wahoo TICKR. Deze hartslagmeter kun je gemakkelijk en snel combineren met je favoriete apps. Het apparaat discrimineert ook niet, dus je kunt hem zowel koppelen met Android-apparaten als met producten van Apple. Zelfs met sporthorloges en fietscomputers die gebruik maken van ANT+ kan de meter gekoppeld worden.

Wahoo Fitness is een leider op het gebied van artikelen die een positieve bijdrage leveren aan gezond leven en trainen. Daarom specialiseren zij zich in fitness producten en sensoren die je helpen om effectiever en beter te trainen. Doordat je alles goed bijhoudt met dit apparaat, wordt trainen leuk en zijn je resultaten binnen de kortste keren inzichtelijk. Met de producten van deze fabrikant kun je elke dag eenvoudig het beste uit jezelf halen tijdens het trainen. Er gaan ook geen hoge kosten gepaard aan de producten van dit merk, omdat je gewoon de apparaten kunt verbinden met je smartphone en op die manier je resultaten kunt controleren. Haal vandaag nog jouw Wahoo apparaat in huis en train optimaal!

Review over de Wahoo TICKR

Als je op zoek bent naar een hartslagmeter die op verschillende manieren kan worden verbonden met andere apparaten, dan is de Wahoo TICKR perfect voor jou. Dit apparaat werkt zowel met ANT+ als Bluetooth Smart. Je kunt het apparaat hierdoor gebruiken met producten die werken met ANT+ zoals fietscomputers en sporthorloges. De TICKR kun je echter ook koppelen met apparaten die gebruik maken van Bluetooth 4.0 (Smart), zoals smartphones. Voordat je dit apparaat koopt, zijn er uiteraard ook andere factoren om naar te kijken. Zo beschikt deze hartslagmeter over een sensor, die bijhoudt hoeveel calorieën je hebt verbrand. Hij meet ook welke afstand is afgelegd. De opgemeten gegevens kun je terugzien in bekende apps zoals Runkeeper en MapMyRun. Er is echter ook een app, speciaal voor de TICKR, namelijk de Wahoo Fitness app. Je kunt in deze app programma’s selecteren om af te vallen of om je conditie te verbeteren.

De TICKR van Wahoo is geen alledaagse hartslagmeter. Hij is namelijk een intelligent apparaat, waarmee je ook je muziek kunt bedienen en signalen kunt instellen. Als je deze band om hebt, dan kijk je naar de 2 lichtjes. Deze laten je zien hoe het apparaat is aangesloten op het desbetreffende controle apparaat zoals je smartphone. Je kunt bovendien zelf een signaal instellen, dat de hartslagmeter doorgeeft. Een ander aspect van dit apparaat dat zorgt voor gebruiksgemak is de band. Deze band is lang genoeg en past om je middel. Je kunt de hartslagmeter dus dicht bij je hart bevestigen, waardoor de metingen uiterst nauwkeurig plaatsvinden. Er zijn 3 TICKR varianten. TICKR is het standaard model. De TICKR Run is speciaal ontworpen voor hardlopers en fietsers. Het laatste model is de TICKR X. Deze is het meest geavanceerde model, beschikt over een intern geheugen en is voorzien van een trilalarm.

Wahoo TICKR

Voordelen van de Wahoo TICKR

Hoewel de Wahoo TICKR een apparaat is zonder teveel toeters en bellen, heeft hij net zoals alle andere apparaten sterke en zwakke eigenschappen. Het is daarom ook bij dit apparaat belangrijk om op zoek te gaan naar de voor- en nadelen voordat je hem aanschaft. Wij nemen je werk uit handen, omdat we reeds voor je hebben gezocht naar de plus- en minpunten die dit apparaat met zich meebrengt. We vertellen je eerst over de voordelen:

 • Eenvoudige koppeling
  Sommige apparaten zijn selectief op het gebied van de koppeling met andere apparaten. Dit is echter niet het geval bij deze hartslagmeter. Je kunt hem namelijk dankzij Bluetooth en ANT+ aan verschillende soorten apparaten koppelen. Denk hierbij aan je smartphone of sporthorloge en zelfs aan je fietscomputer.
 • Lampjes op de sensor
  Op de sensor van de hartslagmeter zie je verschillende lampjes. Deze lampjes laten je weten of er verbinding is gemaakt met het andere apparaat. Zodra er een verbinding is gemaakt, wordt je hartslag gemeten. Ook dit is eenvoudig te zien wanneer je deze hartslagmeter gebruikt.
 • Gecodeerde sensor
  De sensor van deze hartslagmeter is gecodeerd. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat het signaal van een andere meter je eigen resultaten verstoort. Omgekeerd hoef je je ook geen zorgen te maken dat de metingen van andere apparaten de jouwe verstoren.
 • Comfort
  Als je deze hartslagmeter in huis hebt, hoef je niet bij elke work-out op zoek te gaan naar een manier om de meter aan je lichaam te bevestigen. Dit apparaat is namelijk voorzien van een comfortabele borstband die ervoor zorgt dat je gemakkelijk de hartslagmeter kunt bevestigen. Tijdens het trainen voel je bijna niet eens dat hij daar zit. Comfortabeler kan toch niet?

Nadelen van de Wahoo TICKR

We hebben je verteld over de voordelen die deze hartslagmeter met zich meebrengt. Echter, net zoals elk apparaat, beschikt ook deze meter over eigenschappen die je als minder prettig kunt ervaren. Omdat we je een zo compleet mogelijk beeld willen geven van deze hartslagmeter, sommen we daarom ook de minpunten voor je op. De mogelijke nadelen die gepaard gaan met de Wahoo TICKR zijn:

 • Sensor losmaken
  Nadat je hebt getraind met deze hartslagmeter om je middel, is het belangrijk om de sensor weer los te maken van de band. Als je dit niet doet, dan raakt de batterij van de meter snel leeg. Dit kun je als nadeel ervaren als je er na je training niet aan denkt om de sensor los te maken van de band.
 • Geen fysieke handleiding
  Ben je iemand die voor het gebruiken van een nieuw apparaat eerst de handleiding rustig doorneemt? Dan kun je het feit dat dit apparaat niet met een fysieke handleiding wordt geleverd als minder prettig ervaren.

Conclusie van deze review over de Wahoo TICKR

Wat vind je ervan? Ga je de Wahoo TICKR aanschaffen? Je hebt gezien dat hij een handig apparaat is om te gebruiken tijdens het trainen. Hij is namelijk voorzien van een comfortabele borstband zodat je hem dicht bij je hart kunt bevestigen. Daarnaast kun je hem zowel koppelen aan ANT+ als Bluetooth apparaten. Er zijn tevens lampjes die aangeven of er verbinding is gemaakt met het desbetreffend apparaat en of hij je hartslag meet. Dankzij de gecodeerde sensor ben je er daarnaast van verzekerd dat alleen je eigen resultaten worden opgenomen. Wij vinden dat dit apparaat een aanrader is vanwege de vele positieve eigenschappen en mogelijkheden!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>