Weber Master Touch Barbecue Kopen? Lees Snel De Review!

Wil je graag barbecueën? Dan is het handig als je beschikt over je eigen barbecue. Je kunt echter op verschillende manieren barbecueën. Daarom ga je eerst voor jezelf na over welk type barbecue je graag wil beschikken. Over het algemeen zorgt een houtskoolbarbecue voor de “echte” barbecuesmaak. Als je dus op deze klassieke manier wil barbecueën, dan raden wij een houtskoolbarbecue aan. Wij kennen een houtskoolbarbecue die ideaal is om voor een grote groep te barbecueën, namelijk de Weber Master Touch. Om exact te zijn, verwijzen wij naar het 57 cm GBS model uit deze barbecueserie. Dit model is ideaal om in de tuin voor maximaal 12 personen te barbecueën.

Als je dol bent op barbecueën, dan heb je vast wel eens gehoord van het merk Weber. Deze fabrikant is namelijk marktleider op het gebied van barbecues. Dit komt doordat de fabrikant er continu hard aan werkt om hoogwaardige barbecues te ontwerpen. Je kunt bovendien bij hen terecht voor verschillende soorten barbecues. Denk bijvoorbeeld aan de gasbarbecues, houtskoolbarbecues en zelfs rookovens. Om het assortiment verder uit te breiden en het barbecueën voor je te vergemakkelijken, vervaardigt de fabrikant ook barbecue-accessoires. Weber heeft al vele jaren ervaring op het gebied van de vervaardiging van barbecues. Als je dus wil genieten van een unieke en zorgeloze barbecuebeleving, dan kun je kiezen voor de Weber Master Touch barbecue!

Review over de Weber Master Touch barbecue

Kiezen voor de Weber Master Touch barbecue betekent kiezen voor een barbecue die je in staat stelt om verschillende gerechten te bereiden. Met het 57 cm GBS model kun je namelijk diverse wokgerechten, pizza’s en zelfs poffertjes bereiden. Aangezien we hier praten over een barbecue, is het natuurlijk ook mogelijk om diverse vleessoorten te grillen. Deze houtskoolbarbecue beschikt over een hoogwaardig rooster met een uitneembaar middenstuk. Je kunt dus gemakkelijk de diverse inzetstukken van de GBS-serie vervangen, waardoor je steeds op een andere manier kunt barbecueën. In de deksel van deze barbecue zit er een thermometer. Je kunt dus gemakkelijk bijhouden wat de binnentemperatuur is en deze waar nodig aanpassen. De barbecue beschikt tevens over 2 wielen. Het is hierdoor eenvoudig om de barbecue de schuur in en uit te rollen.

Bij het ontwerpen van de Weber Master Touch barbecue heeft de fabrikant met alles rekening gehouden. Dit model heeft namelijk niet voor niets de naam “Master Touch” gekregen. Deze naam heeft de fabrikant aan deze serie gegeven, omdat de barbecues beschikken over een One Touch-systeem. Dit systeem houdt in dat je in slechts 1 beweging de ventilatieroosters kunt openen en het as kunt laten vallen in de grote, gesloten aspan. Hierdoor is de reiniging van de barbecue voor je vergemakkelijkt. Wanneer je kiest voor een barbecue, dan heb je bepaalde verwachtingen. Zo ook bij dit model. Voldoet deze barbecue niet helemaal aan je verwachtingen? Dan hoef je ook niet te treuren. Er zijn namelijk enorm veel uitbreidingsmogelijkheden voor deze barbecue. Hierdoor ontstaat er onbeperkt barbecueplezier en veel barbecuemogelijkheden. Ga vandaag nog aan de slag met deze GBS editie barbecue, die gebruik maakt van houtskool en probeer steeds nieuwe gerechten uit.

Weber Master Touch

Voordelen van de Weber Master Touch barbecue

Hoewel we je intussen hebben verteld over de unieke eigenschappen van deze barbecue, beschik je nog niet over alle informatie. Dit model heeft namelijk net zoals alle andere producten ook specifieke voor- en nadelen. We begrijpen echter ook dat wat wij als minpunt zien, jij niet als minder prettig hoeft te ervaren, omdat meningen verschillen. Hetzelfde geldt voor de pluspunten. Om je toch een compleet beeld te geven over deze barbecue, vertellen we je ook over de mogelijke voordelen en nadelen. De pluspunten van de Weber Master Touch barbecue zijn:

 • Voor een grote groep barbecueën
  Als je iemand bent die het leuk vindt om voor vrienden of familieleden te barbecueën, dan kun je het als vervelend ervaren om op een klein grilloppervlak te werken. Daar heeft Weber aan gedacht bij het ontwerpen van dit model. Daarom beschikt hij over een grilloppervlak met een diameter van 57 cm. Je kunt er dus voor maximaal 12 personen op barbecueën. Nodig dus gerust je vrienden en familieleden uit en ga aan de slag!
 • Uit te breiden
  De fabrikant van deze barbecue heeft er ook aan gedacht dat het basismodel misschien niet volledig aan je eisen voldoet. Daarom hebben zij ook andere accessoires uit de GBS-serie ontworpen, waar je de barbecue mee kunt uitbreiden. Door de barbecue uit te breiden, gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open.
 • Gemakkelijk as verwijderen
  Denk je eens in: je barbecuet, eet en moet nu opruimen. Houtskool blijft vaak relatief lang heet. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om het meteen uit de barbecue te verwijderen. Je moet dan de volgende dag verder met het reinigen van de barbecue. Dit probleem heb je niet bij deze barbecue, omdat hij beschikt over het One-Touch systeem. Dankzij dit systeem kun je gemakkelijk as verwijderen in de asopvangpan.

Nadelen van de Weber Master Touch barbecue

Nadat je hebt gelezen over de unieke eigenschappen en de voordelen van de barbecue, wil je hem nu waarschijnlijk meteen aanschaffen. Hoewel we het prima vinden als je de barbecue koopt, vinden we het toch belangrijk om je ook te vertellen over de mogelijke nadelen van dit model. De minpunten die gepaard gaan met de Weber Master Touch barbecue zijn:

 • Alleen een GBS-rooster
  Je hebt intussen gelezen dat er meerdere GBS-accessoires beschikbaar zijn voor de uitbreiding van deze barbecue. Echter, bij de aanschaf van dit model krijg je er alleen een GBS-rooster bij. De andere accessoires uit de GBS-serie moet je er apart bij kopen. Dit kun je wellicht als minder prettig ervaren.
 • Briketten bijvullen
  Bij sommige barbecues kun je de briketten op verschillende manieren bijvullen. Dit is echter niet het geval bij dit model. Het bijvullen van de briketten kan namelijk alleen via de zijkanten van het rooster. Deze zijkanten klap je open en vervolgens zet je de briketten erin.

Conclusie van deze review over de Weber Master Touch barbecue

Als je de Weber Master Touch barbecue aanschaft, dan kun je voor een grote groep mensen barbecueën. Deze set is namelijk voorzien van een groot grilloppervlak, waardoor het mogelijk is om voor maximaal 12 personen te barbecueën. Tegelijkertijd kun je de barbecue uitbreiden met verschillende accessoires uit de GBS-serie. Hierdoor wordt dit product echt een alleskunner. Zelfs het verwijderen van as gaat gemakkelijk, dankzij het One-Touch systeem. Je dient er alleen rekening mee te houden dat je de briketten alleen via de zijkant van het rooster kunt bijvullen en dat je de GBS-accessoires apart moet aanschaffen. Barbecue in stijl en op een gemakkelijke manier op de Weber Master Touch barbecue!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>