Whirlpool AFB 601 AP Kopen? Lees de Review!

Ben je op zoek naar een vrijstaande diepvrieskast? Dan is de Whirlpool AFB 601 AP een prima alternatief. Als je dit apparaat in huis hebt, kun je verschillende etenswaren en dranken optimaal invriezen. In vele huishoudens zijn er namelijk koelkasten met slechts een kleine vriesruimte of helemaal zonder vriesruimte. Dan is het een goed idee om een dergelijke Whirlpool diepvrieskast in huis te halen. Deze vriezer is perfect om je etenswaren in te vriezen. Hij is daarnaast ook nog eens compact en is een tafelmodel. Je kunt hem dus gemakkelijk een plek geven in je keuken. Doordat hij weinig geluid maakt, is hij zelfs perfect voor een klein appartement.

Als je kiest voor een Whirlpool apparaat, dan wordt het dagelijks leven in de keuken gemakkelijker en leuker. Dit bedrijf vervaardigt namelijk verschillende keukenapparaten zoals kookplaten, koffiemachines, magnetrons, ovens, afzuigkappen, koelkasten en vriezers. Zij vervaardigen behalve voor de keuken ook andere apparaten waaronder wasmachines en drogers. Alle producten van dit merk zijn van uitstekende kwaliteit en beschikken over verschillende gebruiksgemakken. Gun jezelf daarom een beetje luxe en kies voor het gemak dat een Whirlpool apparaat met zich meebrengt!

Review over de Whirlpool AFB 601 AP

Als je weinig ruimte in je keuken hebt, dan is de Whirlpool AFB 601 AP wellicht de perfecte vriezer voor jou. Dit model is namelijk compact en neemt dus niet veel ruimte in beslag. Hij heeft een hoogte van 85 cm, breedte van 55 cm en diepte van 58 cm. Dankzij het compacte formaat weegt hij ook niet veel. Deze vriezer weegt namelijk slechts 34 kg. Hij is bovendien een tafelmodel. Dit betekent dat je hem gemakkelijk op een tafel kunt zetten om ruimte te besparen. Onder de tafel kun je desgewenst een ander apparaat of andere spullen zetten. Je hebt ook de mogelijkheid om het een en ander op de diepvrieskast te zetten. Denk bijvoorbeeld aan je magnetron. Deze kun je wellicht op de vriezer zetten. Ondanks het compacte formaat kun je toch veel etenswaren invriezen in deze vriezer. Hij heeft namelijk een netto inhoud van 88 liter.

Dankzij deze grote inhoud kun je er gemakkelijk een aantal maaltijden, diepvriessnacks en broden in invriezen. Uiteraard kun je er ook diepvriesgroente en ijsjes in bewaren. Je vraagt je nu misschien af of je alles wel overzichtelijk kunt bewaren in de vriezer. Het antwoord op deze vraag is ja. De Whirlpool AFB 601 AP beschikt over 4 vriesvakken, dus je kunt gemakkelijk soortgelijke producten bij elkaar opslaan om alles gemakkelijk terug te vinden. Zet bijvoorbeeld vlees en vis een lade, brood in een andere lade, ijsjes, ingevroren dranken en diepvriestaartjes in de derde lade en diepvriesgroenten en diepvriespizza’s in de laatste lade. Zo weet je dat de verschillende etenswaren niet bij elkaar zitten en dat je alles snel terug kunt vinden. Je ziet alles in 1 oogopslag. Handig toch? Wanneer je hebt gezien welk product je uit de diepvries wil halen, dan trek je gemakkelijk de lades uit.

Whirlpool AFB 601 AP

Voordelen van de Whirlpool AFB 601 AP

Het is belangrijk om na te gaan wat de voor- en nadelen van een product zijn voordat je hem koopt. We hebben daarom voor je onderzocht welke voor- en nadelen de Whirlpool AFB 601 AP met zich meebrengt. We beschrijven eerst de voordelen:

 • Relatief stil
  Deze vriezer heeft een geluidsniveau van slechts 39 dB. Dit betekent dat je hem nauwelijks hoort. Hij is hierdoor ook perfect om in een klein appartement te zetten.
 • Overzichtelijke indeling
  De diepvrieskast heeft een overzichtelijke indeling met 4 vriesvakken. Deze vakken zijn bovendien transparant waardoor je gemakkelijk ziet wat er in de diepvries zit. Je weet dus precies welke lade je uit hoeft te trekken wanneer je iets uit de vriezer wil halen. Dit betekent dat je niet één voor één alle lades hoeft uit te trekken om te vinden waarnaar je zoekt.
 • Eenvoudig onderhoud
  Je kunt deze vriezer gemakkelijk onderhouden, want hij beschikt over handige opties die ijsvorming verminderen. Hierdoor kun je hem gemakkelijk onderhouden en schoonmaken.
 • Verwisselbare draairichting van de deur
  De deur van deze diepvrieskast heeft een verwisselbare draairichting. Dit betekent dat je hem kunt aanpassen aan de hand van je keukeninrichting. Je bepaalt dus zelf of je de deur links of rechts wil openen.

Nadelen van de Whirlpool AFB 601 AP

Als je de voordelen van een product bekijkt, is het uiteraard ook belangrijk om na te gaan wat de nadelen zijn. We zijn daarom ook voor je nagegaan wat de tekortkomingen van de Whirlpool AFB 601 AP zijn. De minpunten die we zijn tegengekomen zijn:

 • A+ energieklasse
  Hoewel een A+ energieklasse betekent dat het apparaat relatief zuinig is, is dit niet de energiezuinigste waardering. Met een A+ energieklasse is deze vriezer dus niet erg zuinig.
 • Krappe lades
  De lades van deze vriezer zijn door het compacte formaat aan de kleine kant. Je kunt dit als minpunt ervaren als je alleen grote producten in de vriezer wilde zetten. Als je echter rekening houdt met de indeling en je de etenswaren en drankjes die je wil invriezen optimaal indeelt, dan is het formaat van de lades prima.
 • Geen thermometer
  De vriezer is niet voorzien van een thermometer. Je kunt dus niet op het apparaat aflezen wat de binnentemperatuur is. Dit hoeft echter geen probleem te zijn, want als je een externe thermometer erin zet, kun je ook gemakkelijk erachter komen wat de binnentemperatuur van de vriezer is.

Conclusie van de review over de Whirlpool AFB 601 AP

Om je in staat te stellen om een goed geïnformeerde keus te maken alvorens de Whirlpool AFB 601 AP te kopen, hebben wij de eigenschappen, voor- en nadelen van deze vriezer voor je op een rij gezet. Deze vriezer is compact en past daarom perfect in een kleine keuken. Daarnaast is het een tafelmodel, dus je bespaart nog meer ruimte door een ander apparaat onder de tafel of op de vriezer te zetten. Dit apparaat beschikt tevens over een deur met een verwisselbare draairichting. Hij maakt daarnaast weinig geluid, dus je kunt hem ook gebruiken in een klein appartement. Hoewel hij met een A+ energieklasse niet de zuinigste vriezer is, is de Whirlpool AFB 601 AP zeker een aanrader!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>