Een Ferm WSM1009 Kopen? Check Snel Deze Review!

Ben je op zoek naar een freesmachine waar je een sleuf in de muur of vloer mee kunt maken? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een muurfrees. Met een dergelijk apparaat kun je bijvoorbeeld kabels en leidingen netjes wegwerken in de muur of vloer. Wanneer je op zoek gaat naar de ideale muurfrees voor jouw behoeften, dan is het slim om te letten op de maximale freesdiepte. De diepte is belangrijk, omdat deze bepaalt hoeveel je in de sleuf kwijt kunt. Natuurlijk let je, om dezelfde reden, ook op de sleufbreedte. Bij sommige muurfrezen kun je de breedte instellen en bij andere modellen niet. Wat dacht je van een muurfrees met een maximale freesdiepte van 28 mm en een verstelbare groefbreedte? Als dat perfect klinkt, dan raden wij de Ferm WSM1009 aan. In deze review vertellen we je meer over de Ferm WSM1009 freesmachine.

Voordat je besluit of een bepaald product bij je past, ga je op zoek naar meer informatie over de fabrikant van het desbetreffend product. Het is namelijk een feit dat sommige merken zich al gedurende vele jaren hebben bewezen. Weer andere merken zijn er pas. Daarnaast kijk je natuurlijk ook naar de focus van de fabrikant. Als er wordt gewerkt aan hoogwaardige producten, dan weet je dat je goed zit. Dit is sowieso het geval wanneer je kiest voor een Ferm product. Deze fabriek is opgericht in 1965 en ontwerpt en ontwikkelt hoogwaardige powertools voor de internationale markt. Er worden zelfs accessoires ontwikkeld voor nog meer gebruiksmogelijkheden. Doordat deze fabrikant al vele jaren ervaring heeft, kan zij inspelen op de behoeften van de gebruikers. Hierdoor is er een veelzijdig aanbod ontstaan met unieke ontwerpen. Echter, topprestaties, de beste kwaliteit en ergonomische designs staan voorop. Kies daarom voor de Ferm WSM1009!

Review over de Ferm WSM1009

Er zijn freesmachines in soorten. Denk maar aan muurfrezen, bovenfrezen, multifrezen, kantenfrezen, lakfrezen en lamellenfrezen. Je kiest voor het type frees dat nodig is voor de werkzaamheden die jij wil uitvoeren. Als er voor jouw klusjes een muurfrees nodig is, dan kies je voor de Ferm WSM1009. Met deze muurfrees kun je namelijk gemakkelijk en snel sleuven frezen, waardoor kabels en leidingen in de muur weggewerkt kunnen worden. Wanneer je gebruik maakt van deze frees, dan hoef je je geen zorgen te maken over harde muren. Dit apparaat is namelijk zeer krachtig. Je kunt hem zelfs gebruiken sleuven te maken in zowel bakstenen muren als betonnen oppervlakten. Een aantrekkelijke eigenschap van deze muurfrees is dat je zijn snijbreedte naar wens kunt instellen. Hierdoor kunnen er zowel dunne elektriciteitskabels als dikkere waterleidingen netjes verstopt worden. Je kunt de muurfrees dus gebruiken voor verbouwingen, klussen in een nieuwbouwwoning en zelfs renovaties.

Voordat je aan de slag gaat met je klusjes, ben je natuurlijk al nagegaan hoe krachtig je muurfrees is. Bij de Ferm WSM1009 merk je zowel aan de specificaties als aan de daadwerkelijke prestaties dat hij krachtig is. Het apparaat heeft namelijk een vermogen van maar liefst 1.700 watt. Je kunt dus zelfs door de hardste steen- en betonsoorten heenfrezen. Het superieure vermogen wordt bij deze muurfrees aangevuld met een onbelaste slijpschijf met 4.000 toeren per minuut. Hierdoor kun je kabels en leidingen eenvoudig wegwerken. Er is zelfs een geïntegreerde laser, die je de mogelijkheid geeft om kaarsrecht naar beneden te frezen. Voor het beste resultaat, is het slim om van de laser weg, naar beneden te frezen. Met deze muurfrees kun je bovendien de breedte aanpassen, omdat niet alle kabels of leidingen hetzelfde formaat hebben. Je kunt met dit apparaat geulen maken van 14, 19 en 29 mm.

WSM1009

Voordelen van de Ferm WSM1009

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een bepaald apparaat of product, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de unieke specificaties, de voordelen en de nadelen. We hebben je intussen verteld over de unieke specificaties van deze muurfrees. Daarom gaan we nu een stapje verder. De voordelen van de Ferm WSM1009 zijn:

 • Verstelbare breedte
  Wanneer je gebruik maakt van een muurfrees, dan zorg je voor de nodige gleuven om er kabels en leidingen in te verwerken. Bij sommige modellen kun je de freesbreedte niet verstellen. Dit is minder prettig wanneer je bijvoorbeeld iets dikkere leidingen netjes wil verstoppen in de muur. Daar heeft de fabrikant van dit model rekening mee gehouden. Daarom beschikt deze frees over een verstelbare breedte. Je kunt dus uitfrezen wat je precies nodig hebt.
 • Lang snoer
  Vaak is het zo dat wanneer je een apparaat aanschaft, je hem moet gebruiken met een verlengsnoer. Dit komt doordat er vaak slechts een kort snoer is. Echter, dit probleem heb je niet wanneer je gebruik maakt van deze muurfrees. Hij is namelijk voorzien van een lang snoer van 3 meter, waardoor een verlengsnoer niet gauw nodig is.
 • Stofvrij werken is mogelijk
  Als je gebruik maakt van deze muurfrees, dan heb je de mogelijkheid om stofvrij te werken. Hierdoor heb je ook minder opruimwerk wanneer je de klus hebt geklaard. Wil je graag weten hoe je stofvrij kunt werken? Dit doe je door de frees aan te sluiten op je stofzuiger.
 • Met 2 diamantzaagbladen
  Door regelmatig gebruik te maken van jouw muurfrees, kunnen de verschillende onderdelen op den duur slijten. Daarom is het altijd handig als je beschikt over reserve onderdelen. Deze luxe heb je wanneer je kiest voor deze muurfrees. Hij wordt namelijk geleverd met 2 diamantzaagbladen.

Nadelen van de Ferm WSM1009

Nu ben je bekend met de specificaties en de voordelen van deze muurfrees. We willen je echter een compleet beeld geven over dit apparaat. Daarom vinden we het belangrijk dat je ook meer te weten komt over de mogelijke nadelen die hij met zich meebrengt. De eigenschappen van de Ferm WSM1009 die je als minder prettig kunt ervaren zijn:

 • Relatief zwaar
  Aangezien je een muurfrees in je hand houdt wanneer je ermee bezig bent, is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht. In het geval van de huidige muurfrees zien we dat hij relatief zwaar is. Hij weegt namelijk 8 kg. Dit gewicht kan tegenvallen als je de frees voor langere tijd wil gebruiken en je zijn gewicht niet zo lang kunt dragen.
 • Werken in hoeken
  Aangezien deze frees een relatief groot formaat heeft, kan het wat moeilijk zijn om er in bepaalde hoeken mee te werken. Dit feit kun je als minder prettig ervaren als je regelmatig in hoeken wil werken met deze frees.

Conclusie van de review over de Ferm WSM1009

We hebben je in deze review verteld over de unieke specificaties van de Ferm WSM1009. Daarnaast zijn we dieper ingegaan op de mogelijke voordelen en nadelen die deze muurfrees met zich meebrengt. We hebben onder andere gezien dat dit apparaat een freesdiepte van 28 mm heeft en een variabele freesbreedte van 14, 19 en 29 mm. Je maakt dus precies de sleuf die nodig is. Met dit apparaat heb je ook geen verlengsnoer nodig, omdat de frees zelf beschikt over een relatief lang snoer van 3 meter. Je kunt er zelfs zo stofvrij mogelijk mee werken, doordat de muurfrees aangesloten van worden op je stofzuiger. Dit apparaat wordt tevens geleverd met 2 diamantzaagbladen. Natuurlijk zijn er ook eigenschappen die je minder zullen bevallen, zoals het gewicht en het formaat van de frees. Echter, wij vinden de Ferm WSM1009 freesmachine een goede aankoop voor iedereen die een muurfrees nodig heeft.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>