XHose 22 5 meter Tuinslang Kopen? Lees De Review!

We weten allemaal dat de natuur veel zelf kan. Soms is het echter nodig om de natuur een handje te helpen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je jouw grasveld, plantenvakken of bloemperkje bewatert. Er zijn verschillende manieren om je tuin te bewateren. Je kunt ervoor kiezen om geautomatiseerd water te geven. Aan de andere kant is het soms beter om met de hand water te geven. Aan de hand van hoe je wil bewateren, kun je kiezen voor verschillende bewateringsmethoden. Kies je voor een tuinslang, dan is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je tuin. Natuurlijk let je ook op de duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid van het desbetreffend model. Als je een vrij grote tuin hebt, maar je wil geen extreem grote tuinslang aanschaffen, dan kies je voor de XHose 22 5 meter tuinslang.

Je bent waarschijnlijk al eens een van de XHose tuinslangen tegengekomen. Deze tuinslangen zijn namelijk vaak op de tv te zien. Een belangrijke eigenschap van deze tuinslangen is dat ze vanzelf krimpen wanneer de kraan wordt uitgezet. Laat je er water doorheen lopen, dan worden dergelijke tuinslangen juist langer. Doordat de slangen inkrimpen wanneer ze niet in gebruik zijn, nemen ze weinig ruimte in beslag. Ze zijn tevens gemakkelijk op te bergen. Deze slangen zijn bovendien licht in gewicht, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je met een zware slang moet sjouwen door de tuin. De XHose tuinslangen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, dus je vindt zeker een model dat bij je past. Een topmodel met een ideale afmeting is de XHose 22 5 meter. Schaf hem aan en ervaar het gemak!

Review over de XHose 22 5 meter

Heb je in jouw leven vaker moeten slepen en sjouwen met een onhandige tuinslang? Dan heb je nu vast wel behoefte aan een licht model dat eenvoudig is te gebruiken. Daarom kies je voor de XHose 22 5 meter tuinslang. De naam van deze slang geeft je een idee over de lengte. Hij heeft namelijk een lengte van 22,5 meter. Dit is de lengte wanneer hij is “gegroeid”. Wanneer er namelijk geen water doorheen stroomt, dan heeft deze tuinslang een kleiner formaat. Bij het ontwerpen van deze slang heeft de fabrikant ervoor gezorgd dat de slang tot 3 keer zijn originele lengte kan groeien. Dit betekent dat je hem gemakkelijk kunt opbergen wanneer er geen water doorheen stroomt. De slang is tevens voorzien van een gepatenteerd ontwerp dat voorkomt dat de tuinslang knikken krijgt. Een lange levensduur is dus gegarandeerd.

Hoewel de XHose 22 5 meter tuinslang een los model is, kun je er allerlei handige accessoires bij kopen. Je kunt er onder andere voor kiezen om de XHose nozzle bij te kopen. De nozzle is een sproeikop die je gemakkelijk kunt bevestigen op de tuinslang. Wanneer je de handige sproeikop bevestigt op de tuinslang, dan kun je gebruik maken van maar liefst 8 verschillende sproeifuncties. Je kunt dus allerlei spullen eenvoudig schoonmaken. Denk maar aan het wassen van je auto, fiets, ramen, terras en zelfs je huis. Wat je ook schoonmaakt met deze tuinslang, het proces verloopt soepel. Je kunt ook de XHose Water Jet aansluiten op de tuinslang. Dit exclusief systeem geeft je de mogelijkheid om de waterkracht van de slang te regelen. Je hebt hierdoor extra kracht voor het reinigingsproces. Dit systeem wordt vooral toegepast om huizen, auto’s en tuinen te besproeien.

XHose 22 5 meter

Voordelen van de XHose 22 5 meter

In deze review hebben we je tot nu toe laten zien welke accessoires je kunt koppelen op de tuinslang. We hebben je ook laten zien welke eigenschappen de tuinslang uniek maken. Om je een compleet beeld te geven over deze tuinslang vinden we het echter ook belangrijk om je op de hoogte te stellen van de voor- en nadelen die hij met zich meebrengt. De voordelen die gepaard gaan met de XHose 22 5 meter tuinslang zijn:

 • Eenvoudig te gebruiken
  Bij het aanschaffen van een tuinslang, wil je niet eerst uitzoeken hoe je hem precies moet gebruiken. Dat begrijpt de fabrikant van dit model. Daarom is er bij dit model ervoor gezorgd dat hij gemakkelijk is te gebruiken. Het enige wat je moet doen voordat je hem kunt gebruiken is hem aansluiten op de waterkraan. Vervolgens kun je meteen aan de slag. Je reinigt dan gemakkelijk allerlei spullen zoals je huis, tuin en auto.
 • Groeien en krimpen
  Een van de meest unieke eigenschappen van deze tuinslang is dat hij zowel kan groeien als inkrimpen. Wanneer hij niet is aangesloten op een waterkraan, dan heeft hij een klein formaat. Sluit je hem vervolgens aan en stroomt er water doorheen, dan groeit de slang tot 3 maal zijn eigen lengte. Hierdoor heb je een groot bereik. Doe je de watertoevoer dicht, dan krimpt de slang weer. Hierdoor is hij eenvoudig weer op te bergen.
 • Flexibel ontwerp
  Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je tuinslang beschikt over knikken. Dit is vervelend omdat de waterdruk dan afneemt. Om ervoor te zorgen dat je geen last krijgt van knikken, beschikt deze tuinslang over een flexibel ontwerp. Hierdoor is de slang niet alleen duurzaam, maar geniet je ook keer op keer van dezelfde goede waterdruk.

Nadelen van de XHose 22 5 meter

Als je hebt gelezen over de unieke functies en voordelen van een product, dan is de drang om hem meteen aan te schaffen zeer groot. Echter, aangezien elk product zowel over pluspunten als minpunten beschikt, is het ook belangrijk om rekening te houden met de nadelen. We vertellen je daarom nu over de eigenschappen van de XHose 22 5 meter die je als minder prettig kunt ervaren:

 • Geen heet water
  Heb je een zwembad in je tuin? Dan heb je waarschijnlijk heet water nodig om het zwembad te vullen. Wanneer je echter gebruik maakt van deze tuinslang, dan kun je hem niet gebruiken in combinatie met heet water. Dit feit kun je als minder prettig ervaren.
 • Prijs
  Soms zijn producten zeer handig en beschikken ze precies over de functionaliteiten die jij belangrijk vindt. Echter, het kan voorkomen dat de prijs tegenvalt. Als je deze losse tuinslang vergelijkt met andere losse modellen, dan kan de prijs tegenvallen.

Conclusie van deze review over de XHose 22 5 meter

We zijn aan het eind gekomen van de recensie over de XHose 22 5 meter tuinslang. We hebben gezien dat hij gemakkelijk is te gebruiken, omdat je hem alleen hoeft aan te sluiten aan je waterkraan. Verder hebben we gezien dat hij tot driemaal zijn originele formaat kan groeien wanneer er water erdoorheen stroomt. Hierdoor heb je een lang bereik, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de opberging. De tuinslang heeft bovendien een flexibel ontwerp, waardoor je niet te kampen krijgt met knikken. Hij is zelfs zeer duurzaam. Er zijn tevens handige accessoires die je kunt aansluiten op de slang om zijn functies uit te breiden. Hoewel de prijs kan tegenvallen als je een klein budget hebt en hij niet met heet water gebruikt kan worden, vinden wij dat de XHose 22 5 meter tuinslang een aanrader is!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>