Xiaomi Mi Band 3 Fitnessband Kopen? Lees Nu De Review! Moet je hem wel kopen bij aliexpress?

Ben je van plan een gezondere levensstijl aan te nemen? Dan is sporten een belangrijke factor. Om goed bij te houden hoe je presteert en na te gaan of je prestaties verbeteren, is een goed idee om een fitnessband aan te schaffen. Met een sporthorloge of fitnessband kun je namelijk je sportprestaties vastleggen, analyseren en verbeteren. Zo kun je onder andere het aantal stappen dat je hebt gelopen meten, je kunt nagaan wat je hartslag is en je kunt erachter komen hoeveel calorieën je hebt verbrand. Er worden echter verschillende fitnessbanden te koop aangeboden. Daarom is het belangrijk om een model te kiezen dat bij je past. Natuurlijk kun je kijken naar de functies van het sporthorloge. Echter, je budget speelt ook een belangrijke rol. Daarom houd je ook rekening met de prijs. Een goedkoop sporthorloge met veel functies is de Xiaomi Mi Band 3. Lees er hier alles over!

Xiaomi is een van de populairste fabrikanten van wearables in de wereld. Deze Chinese fabrikant werd opgericht in 2010. Sindsdien zijn zij in een razendsnel tempo een van de grootste verkopers van smartphones in de wereld geworden. Zo verkocht het bedrijf in 2013 maar liefst 18,7 miljoen smartphones. De fabrikant zag in dat de wereld ook andere apparaten nodig had en lanceerde in 2013 een televisie. Nu kun je bij hen terecht voor een enorm groot assortiment elektronische apparaten, van drones tot speakers en zelfs fitness trackers. Je kunt zelfs bij hen terecht voor accessoires zoals powerbanks en koptelefoons. Het doet er niet toe wat voor apparaat of accessoire je nodig hebt, want Xiaomi houdt de prijzen van alle producten laag. Ondanks deze producten goedkopere alternatieven voor andere elektronische apparaten vormen, er wordt ook hard gewerkt aan topkwaliteit en uitgebreide functies. Schaf dus snel de Xiaomi Mi Band 3 aan!

Review over de Xiaomi Mi Band 3

De Xiaomi Mi Band 3 is een fitnessband met een gebogen design. Deze band, die je als een dunne polsband aantrekt, is te verkrijgen in verschillende kleuren zoals zwart, blauw en rood. Je kunt dus gemakkelijk jouw lievelingskleur uitkiezen. Aangezien de siliconen band verwisselbaar is, kun je desgewenst na verloop van tijd voor een andere kleur kiezen. Natuurlijk is het design niet het enige waar je naar kijkt wanneer je een fitnessband gaat aanschaffen. Je kijkt namelijk ook naar de accuduur. In het geval van deze fitnessband zien we dat je met een acculading van 110 mAh ongeveer 20 dagen gebruik kunt maken van de band voordat je hem weer hoeft op te laden. Het scherm van de fitnessband heeft een grootte van 0,78 inch en een resolutie van 128 bij 80. Hoewel dit klinkt als een relatief klein scherm, kun je toch alle gegevens ervan aflezen.

Ben je een sporter die het liefst zwemt? Dan past de Xiaomi Mi Band 3 fitnessband met Bluetooth ook goed bij jou. Hij is namelijk waterdicht tot een diepte van 50 meter. Je kunt dus gerust baantjes trekken en het apparaat gewoon aan houden. Als je gebruik maakt van een fitnessband, dan is het natuurlijk belangrijk dat jouw sportprestaties worden bijgehouden. Daarom heeft de fabrikant van deze fitnessband ervoor gezorgd dat er verschillende factoren worden gemeten. Eén van deze functies is het meten van je hartslag. Deze hartslag wordt zelfs in water gemeten. Dit apparaat kan tevens je stappen meten en een slaapanalyse maken. Als je zijn voorganger, de Band 2 al eens hebt gebruikt, dan weet je dat die fitnessband ook dezelfde metingen uitvoerde. De Band 3 kan echter ook het weerbericht, notificaties en de naam van de persoon die je belt laten zien.

Xiaomi Mi Band 3

Voordelen van de Xiaomi Mi Band 3

Wanneer je een nieuw apparaat wil aanschaffen, dan is het belangrijk dat je er onderzoek over doet. Daarom lees je waarschijnlijk deze recensie. Wij proberen je van een zo uitgebreid mogelijke review te voorzien, waardoor je een goed geïnformeerde keus kunt maken. Daarom vertellen we je ook over de voordelen en nadelen die de fitnessband met zich meebrengt. De voordelen van de Xiaomi Mi Band 3 zijn:

 • Waterdicht tot 50 meter
  Er zijn veel verschillende fitnessbanden op de markt. Echter, niet alle modellen zijn waterdicht. Hierdoor kun je niet met alle modellen gaan zwemmen. Dit is niet fijn voor zwemmers die hun sportprestaties willen bijhouden. Daarom heeft de fabrikant van deze fitnessband ervoor gezorgd om de band waterdicht te maken. Hij is tot maar liefst 50 meter waterdicht, waardoor je er zelfs mee kunt duiken.
 • Lange accuduur
  Als je niet dagelijks je fitnessband wil opladen nadat je bent gaan sporten, dan is het belangrijk om te kiezen voor een model met een lange accuduur. Op dat gebied blinkt dit model uit. Hij heeft een zeer lange accuduur van ongeveer 20 dagen. Hierdoor kun je dagelijks sporten zonder je zorgen te maken dat je, wanneer je moe bent na het sporten, meteen de accu van de fitnessband moet opladen.
 • Aantrekkelijk geprijsd
  Ondanks deze fitnessband beschikt over handige functies, is hij toch aantrekkelijk geprijsd. Hierdoor kunnen ook personen met een laag budget hem aanschaffen. Je kunt het geld dat je bespaart dus bijvoorbeeld gebruiken om sportkleding of andere sportaccessoires aan te schaffen.
 • Meldingen ontvangen
  Als je eenmaal bezig bent te sporten, dan wil je niet de hele tijd meldingen op je mobiele telefoon ontvangen. Je hoeft je smartphone er nu niet meer bij te halen, want op deze fitness tracker ontvang je ook meldingen van applicaties zoals Messenger, WhatsApp en Facebook.

Nadelen van de Xiaomi Mi Band 3

Aangezien we niet in een perfecte wereld leven, zullen er bij alle producten die je aanschaft ook eigenschappen zijn die je als minder prettig kunt ervaren. Deze fitnessband is geen uitzondering op die regel. Daarom zijn we voor je op zoek gegaan naar de eigenschappen die als minder prettig ervaren kunnen worden. De nadelen die gepaard gaan met de Xiaomi Mi Band 3 fitnessband zijn:

 • Minder scherp scherm
  Had jij de voorganger van deze fitnessband, de Mi Band 2, ook gebruikt? Dan heb je waarschijnlijk gezien dat het scherm wat kleiner was. Hier heeft de fabrikant aan gewerkt bij het ontwerpen van de Band 3. Echter, hoewel er aan de grootte van het scherm is gewerkt, is er niet aan de scherpte gewerkt. Hierdoor is het scherm niet super scherp, wat als minder prettig ervaren kan worden.
 • Gevoelig scherm
  Aangezien het scherm van deze fitnessband relatief gevoelig is, is het een goed idee om er een schermbeschermer bij aan te schaffen. Als je dat niet doet, bestaat de kans namelijk dat het scherm al snel krassen krijgt.
 • Minder goed leesbaar in zonlicht
  Bij het ontwerpen van deze fitnessband heeft de fabrikant geen rekening gehouden met eventuele lichtreflectie en de helderheid van het scherm. Als je dus informatie van het scherm wil aflezen terwijl je in de zon bent, dan kan dit moeilijk gaan. De informatie van het scherm kun je het beste aflezen in de schaduw.
 • De taal
  In principe is de taal van deze fitnessband ingesteld op Chinees. Echter, er is gewerkt aan een mogelijkheid om hem ook in het Engels te gebruiken. Nederlands behoort nog niet tot de mogelijkheden, maar het kan dat je in de toekomst wellicht de Nederlandse taal als een software-update kunt installeren.

Conclusie van deze recensie over de Xiaomi Mi Band 3

In deze review hebben we gekeken naar het design, de functies, de voordelen en de nadelen van de Xiaomi Mi Band 3 fitnessband. We hebben gezien dat deze fitnessband handige functies heeft zoals het ontvangen van meldingen van verschillende applicaties. Wanneer je hem hebt aangesloten op je smartphone, dan kun je er tevens op zien wie je belt. De band is zelfs voorzien van een Bluetooth functie. Als je een zwemmer bent, past deze fitness tracker ook goed bij je, want hij is tot 50 meter waterdicht. Je kunt hem dus ook aanhouden wanneer je een bad neemt. Dankzij de lange accuduur hoef je hem bovendien niet vaak op te laden. De fitnessband gaat namelijk 20 dagen mee! Let er wel op dat het scherm van de fitnessband wat gevoelig, minder scherp en minder goed leesbaar is in zonlicht. Je kunt de fitnessband ook nog niet in het Nederlands instellen.

Als we de voordelen van de Xiaomi Mi Band 3 fitnessband afwegen tegen de nadelen, dan kunnen we concluderen dat dit apparaat een aanrader is. Hij heeft namelijk handige functies, een aantrekkelijk design en is vergeleken met andere fitnessbanden spotgoedkoop!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>