Op Zoek Naar De Beste Airfryer? Hier Vind Je Hem!

Ben je dol op gerechten die over het algemeen ongezond zijn, maar wil je ze op een gezonde manier bereiden? Dan is het een goed idee om op zoek te gaan naar de beste airfryer voor jouw behoeften. Met een airfryer kun je namelijk zonder vet frituren en toch de lekkerste, knapperige frites bereiden. De verwarming in een dergelijk apparaat vindt plaats door middel van hete lucht. Je hoeft bovendien slechts een klein beetje olie toe te voegen. Gezond en toch lekker eten bereiden doe je in een airfryer!

Beste airfryer in 2017

Iedereen heeft andere behoeften, waardoor het beste product voor de ene persoon niet het beste product hoeft te zijn voor de andere persoon. Wij hebben een tabel samengesteld waarin je aan de hand van het wattage en de bakcapaciteit de beste airfryer voor jouw behoeften kunt uitkiezen.

Tabel: 

 Product naamWattbakcapaciteit 
1.PHILIPS AIRFRYER XL HD9247/90 DEEP BLACK2100 watt1.2 kilogramMeer info »
2.Molino Airfryer JMLV25731300 watt4.0 kilogramMeer info »
3.INVENTUM GF254HLD HETELUCHTFRITEUSE1500 watt0.8 kilogramMeer info »
4.PHILIPS VIVA PLUS AIRFRYER HD9230/201425 watt0.8 kilogramMeer info »
5.PHILIPS AVANCE AIRFRYER XXL HD9650/90 ZWART
2225 watt1.4 kilogramMeer info »

1. Philips Airfryer XL HD9247/90 Deep Black

Philips Airfryer XL HD9247/90 Deep BlackAls de beste airfryer voor jou een model is waarin je ongeveer 6 porties friet tegelijkertijd kunt bereiden, dan is de Philips Airfryer XL HD9247/90 Deep Black wellicht de beste airfryer voor jou. Deze friteuse is dus perfect voor grote gezinnen, maar is ook handig voor het bereiden van grote gerechten zoals een halve kip. Wil je meer weten over dit apparaat? Bekijk dan de volledige review over de Philips HD9240/90. Het gaat om hetzelfde model als de HD9247/90 van Philips, maar in een andere kleur.

2. Molino Airfryer JMLV2573

Molino Airfryer JMLV2573Ben je op zoek naar de beste airfryer en is het beste model voor jou een apparaat met meerdere kookmogelijkheden? Dan vinden wij de Molino Airfryer JMLV2573 de beste airfryer voor jou. Dit apparaat is namelijk meer dan alleen een hetelucht friteuse. Je kunt er behalve frituren namelijk ook mee grillen, bakken, roosteren en stoven. Dit betekent dat je allerlei gerechten op een gemakkelijke en bovenal gezonde manier kunt bereiden in deze friteuse. Hij maakt gebruik van hete lucht, maar combineert daar ook andere technologieën mee, waardoor er superieure kookmogelijkheden ontstaan. De heteluchtechniek wordt namelijk gecombineerd met infrarood en een roterend systeem. Hierdoor worden je gerechten gelijkmatig gaar. Om je in staat te stellen om echt van alles klaar te maken in dit apparaat, heb je zelfs de mogelijkheid om de temperatuur nauwkeurig in te stellen tussen de 80 en 230 graden.

Doordat je veel invloed hebt op het kookproces, kun je bijvoorbeeld snacks en frietjes krokant bakken, maar je kunt ook een hele kip in de airfryer grillen. Hij heeft niet voor niets een maximum laadvermogen van 4 kg. Als je ervoor kiest om een kippetje te grillen met deze airfryer, dan komt de roterende arm goed van pas. Deze zorgt er namelijk voor dat je niet zelf hoeft te roeren of het kippetje hoeft om te draaien. In de Airfryer JMLV2573 van Molino worden je gerechten hierdoor gelijkmatig gaar. Wanneer je dit apparaat aanschaft, dan krijg je er losse accessoires bij. Je krijgt namelijk een spit en bakvorm zodat de bereidingsmogelijkheden van dit apparaat verder worden uitgebreid. Doordat de bovenkant van de friteuse transparant is, kun je het kookproces goed in de gaten houden. Ben je klaar met bakken? Maak dan gebruik van de zelfreinigingsfunctie.

Voordelen:

 • Je krijgt handige accessoires meegeleverd.
 • Hij beschikt over een geurfilter dat nare geurtjes tegenhoudt.
 • In deze airfryer kun je gerechten voor ongeveer 6 personen tegelijkertijd klaarmaken.
 • Je kunt zelf de temperatuur nauwkeurig instellen.
 • Bij de bereiding, draait de roterende arm automatisch.

Nadelen:

 • De informatie in de handleiding is summier, dus je moet zelf even oefenen.
 • Deze airfryer wordt niet met een receptenboek geleverd.

3. Inventum GF254HLD heteluchtfriteuse

Inventum GF254HLD HeteluchtfriteuseAls je een airfryer in huis haalt, dan is het belangrijk om na te gaan hoeveel snacks je er tegelijkertijd in wil bereiden. Afhankelijk van hoeveel jij en je gezin eten en uiteraard uit hoeveel mensen je huishouden bestaat, kun je het beste model uitkiezen. Heb je geen grote eters in huis of ga je de friteuse gebruiken om voor slechts 2 of 3 mensen eten te bereiden? Dan is de Inventum GF254HLD heteluchtfriteuse wellicht de beste airfryer voor jou. Dit apparaat heeft vergeleken met sommige friteuses een relatief kleine bakcapaciteit. Echter, als je huisgenoten niet veel eten of je hebt een klein gezin, dan heb je helemaal geen groot apparaat nodig. Deze Inventum airfryer beschikt over een bakcapaciteit van 800 gram. Dit komt neer op ongeveer 4 kleine porties friet per keer.

Hoewel dit apparaat relatief klein is, mag hij niet onderschat worden. Hij beschikt namelijk over een aantal handige gebruiksopties. Je hoeft er zo slechts 1 eetlepel olie in te doen om allerlei lekkernijen erin te bakken. Hierdoor bak je gezonder dan in een traditionele friteuse. Daarnaast beschikt dit apparaat over een display waarop je de resterende baktijd en de temperatuur kunt aflezen. Hij is zelfs voorzien van een handige timer die je kunt inschakelen om ervoor te zorgen dat het apparaat automatisch uitschakelt nadat de ingestelde tijd is verstreken. Doordat hij vrijwel geen olie gebruikt, hoef je je ook geen zorgen te maken dat als het apparaat uit is, je gerechten vettig zullen worden. Om te voorkomen dat snacks zoals kroketten en frikandellen aanbranden, beschikt de GF254HLD heteluchtfriteuse van Inventum over een binnenpan met een antiaanbaklaag. Na afloop kun je de binnenpan gemakkelijk reinigen in de vaatwasmachine.

Voordelen:

 • Hij beschikt over een automatische uitschakelingfunctie.
 • Je kunt voor 4 personen etenswaren bereiden in dit apparaat.
 • Er kunnen gezonde gerechten erin worden klaargemaakt.
 • Het geurfilter zorgt ervoor dat nare geurtjes worden tegengehouden tijdens het bakken.
 • Je kunt er van alles in bereiden.
 • Hij heeft een relatief stille werking.
 • Het temperatuurlampje laat je weten wanneer de airfryer klaar is voor gebruik.
 • Je kunt deze hetelucht friteuse gemakkelijk instellen.
 • De mand en binnenpan zijn vaatwasmachinebestendig.

Nadelen:

 • Hij is niet voorzien van een kijkvenstertje.
 • Dit apparaat beschikt niet over een snoeropbergmogelijkheid.
 • Het kan soms enige inspanning vergen om het mandje uit de airfryer te halen.

4. Philips Viva Plus Airfryer HD9230/20

Philips Viva Plus Airfryer HD9230/20Ben je op zoek naar de beste airfryer voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk dat je nagaat welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Als je bijvoorbeeld met z’n tweeën in een huis woont, dan heb je geen enorm grote airfryer nodig. Je kunt namelijk in een klein apparaat genoeg eten of lekkernijen maken voor jou en je partner. Vind je het ook belangrijk dat de airfryer die je uitkiest beschikt over een geurfilter zodat de nare geurtjes, die tijdens de bereiding van je eten vrijkomen, worden tegengehouden? Dan is de Philips Viva Plus Airfryer HD9230/20 wellicht de beste airfryer voor jou. Dit model is perfect voor een huishouden met 2 tot 3 personen. Hij heeft namelijk een bakcapaciteit van 0,8 kg en een inhoud van 3 liter.

De Viva Plus Airfryer HD9230/20 van Philips beschikt over een handig geurfilter. Philips begrijpt namelijk dat er soms nare geurtjes vrijkomen wanneer je bezig bent lekkernijen te bereiden. Daarom hebben zij een geurfilter ingebouwd in deze airfryer. Het filter zorgt ervoor dat eventuele nare geuren worden tegengehouden, zodat niet de hele woonkamer tijdens het koken naar eten ruikt. Dit apparaat is daarnaast meer in staat dan alleen frites bakken. Je kunt hem namelijk ook gebruiken om broodjes, cakes, vlees- en visgerechten en zelfs groenten klaar te maken. Gebruik gewoon het display om de temperatuur en bereidingstijd in te stellen en wacht op je eten. Voor het tegelijk bereiden van verschillende etenswaren, wordt dit apparaat met een rooster geleverd. Vul de mand bijvoorbeeld met frietjes en zet op het rekje visfilet. Koken is een stuk eenvoudiger met dit apparaat in huis.

Voordelen:

 • Je krijgt er een extra grillrek bij.
 • Er zijn veel kookmogelijkheden.
 • Hij is voorzien van een geurfilter.
 • De temperatuur kun je zelf instellen.
 • Je kunt er gezond eten mee bereiden.
 • Dit apparaat is perfect om etenswaren voor 2 tot 3 personen te bereiden.
 • Hij beschikt over een uitneembare binnenpan voor de eenvoudige reiniging.

Nadelen:

 • Hij blijft relatief lang warm.
 • De airfryer beschikt niet over een kijkvenster.
 • Je kunt het grillrooster en deksel niet in de vaatwasmachine reinigen.

5. Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90Als je op zoek bent naar de beste airfryer, dan is een belangrijke vraag die je aan jezelf stelt voor hoeveel mensen je eten erin wil bereiden. Als je een apparaat zoekt waarin je voor veel personen eten kunt bereiden, dan is het een goed idee om te kiezen voor een airfryer met een grote bakcapaciteit. Wij raden de Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 aan. Dit apparaat is de beste airfryer voor jou, omdat hij beschikt over een relatief grote bakcapaciteit. Zijn bakcapaciteit bedraagt namelijk 1,4 kg. De naam spreekt overigens ook voor zich. Hij heet niet voor niets “XXL”. In dit apparaat kun je gerechten voor 5 personen of meer bereiden. Hij is dus perfect voor grotere gezinnen of gebruikers die voor meerdere mensen voedingsmiddelen bakken. Hoewel dit apparaat een grote capaciteit heeft, neemt hij niet meer ruimte in beslag op je aanrecht dan de XL versie.

Dankzij de grote capaciteit van de Avance Airfryer XXL HD9650/90 van Philips, heb je in dit apparaat veel meer mogelijkheden dan alleen frietjes bakken. Je kunt er namelijk ook gemakkelijk een hele kip in klaarmaken. Een handige eigenschap van deze friteuse is bovendien dat je hem niet hoeft voor te verwarmen. Hij beschikt namelijk over de Twin TurboStar technologie. Door gebruik te maken van deze airfryer zorg je er daarnaast voor dat je gezond, maar ook lekker eten of lekkere snacks op tafel zet. Wanneer je het apparaat aan zet, ontstaat er een wervelwind aan hete lucht. Deze zorgt ervoor dat de frietjes of andere lekkernijen die erin zitten, rondom krokant worden. Door de hitte worden je gerechten ook aan de binnenkant gaar. Het stervormige element aan de onderkant van de friteuse zorgt er daarnaast voor dat vetdeeltjes worden gefilterd uit de circulerende lucht voor een super gezond resultaat.

Voordelen:

 • Hij heeft een grote bakcapaciteit.
 • Je kunt de friteuse gemakkelijk bedienen.
 • Dit apparaat neemt niet veel ruimte in beslag.
 • Er zijn veel bereidingsmogelijkheden.
 • Je kunt hem ook gebruiken om eten te ontdooien.
 • De airfryer beschikt over Twin TurboStar technologie, dus voorverwarmen is niet nodig.

Nadelen:

 • Hij beschikt niet over een kijkvenster.
 • Dit model is niet voorzien van een geurfilter.
Op Zoek Naar De Beste Airfryer? Hier Vind Je Hem!
5 (100%) 9 beoordelingen
Redactie
 

Reviewer bij RecensieKoning.nl, heb je vragen over de producten? Laat gerust een reactie achter, ik help je graag verder!

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
wpDiscuz