• Home
 • Barbecues

De Beste Barbecue van 2020 kopen? Kies Voor Gas Of Houtskool Uit De Best Verkochte Modellen!

Om je zoektocht te vergemakkelijken, hebben wij in dit artikel de 10 best verkochte barbecues van het jaar gerecenseerd.

Beste barbecue van 2020 uit de test?

We begrijpen dat je in het hedendaagse drukke leven misschien niet veel tijd hebt om alle 10 individuele reviews te lezen. Daarom hebben wij de onderstaande tabel voor je gemaakt met informatie over de verschillende modellen.

 Product naamSoort barbecuemax. personen 
1.Weber Original Kettle 47 cm ZwartHoutskoolbarbecue8Meer info »
2.Barbecook Basic BlackHoutskoolbarbecue4Meer info »
3.Barbecook Spring 300Gasbarbecue16Meer info »
4.Weber Go-AnywhereHoutskoolbarbecue4Meer info »
5.Campingaz 3 Series Classic LSGasbarbecue16Meer info »
6.Grandhall Premium Built-In (inbouw)Gasbarbecue12Meer info »
7.Campingaz Party Grill 600Gasbarbecue12Meer info »
8.Barbecook Siesta 310 ZilverGasbarbecue12Meer info »
9.The Bastard CompactHoutskoolbarbecue4Meer info »
10.Big Green Egg MiniHoutskoolbarbecue4Meer info »

Als je van plan bent om een barbecue aan te schaffen, dan is het belangrijk om eerst te kijken welke soort barbecue jouw voorkeur heeft. Je kunt namelijk kiezen voor een houtskoolbarbecue of een gasbarbecue. Op zich is het eenvoudiger om te barbecueën op een gasbarbecue. Echter, veel mensen kiezen toch voor een houtskoolbarbecue, omdat deze je vlees een heerlijke rokerige smaak geeft. Daarnaast kan de prijs ook een rol spelen. Tot slot mag je niet vergeten dat barbecues in verschillende afmetingen verkrijgbaar zijn. Hierdoor is het handig om ook na te gaan voor hoeveel mensen je kunt barbecueën op de barbecue naar keus. Voordat je verder gaat, vergeet niet om eerst de bovenstaande tabel te bekijken. Het gaat hier zowel om gasbarbecues als houtskoolbarbecues. Ga na welk type barbecue je graag wil hebben, voor hoeveel mensen je maximaal wil barbecueën en kies de beste barbecue uit.

1. Weber Original Kettle 47 cm Zwart

Weber Original Kettle 47 cm ZwartBen je op zoek naar de beste barbecue voor jouw behoeften? Is het ideale model voor jou een houtskoolbarbecue? Het is daarnaast belangrijk om na te gaan of de barbecue ideaal is om te barbecueën voor een grote of juist een kleine groep. Als je voor een kleine groep van ongeveer 8 personen wil barbecueën op een houtskoolbarbecue, dan is de Weber Original Kettle 47 cm Zwart wellicht de beste barbecue voor jou. Dit model is ideaal om voor een kleine groep te barbecueën. Hij is een houtskoolbarbecue met een diameter van 47 cm. Hierdoor kun je voor maximaal 8 personen tegelijkertijd barbecueën. Dit model is tevens eenvoudig te gebruiken dankzij het One-Touch systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je het as in slechts 1 beweging kunt laten vallen in de asopvangbak.

De Weber Original Kettle 47 cm Zwart barbecue is speciaal ontworpen om heerlijke zomerdagen optimaal af te sluiten. Doordat deze barbecue geschikt is om voor 8 personen tegelijkertijd te barbecueën, is hij perfect om met het hele gezin aan de slag te gaan. Er kunnen tevens vrienden of buren aanschuiven. We vinden het wel leuk om een barbecuefeest te geven, maar de meesten van ons vinden het opruimen niet prettig. Daar heeft de fabrikant van deze barbecue aan gedacht. Daarom hebben zij het One-Touch systeem toegepast. Er wordt je dus schoonmaakwerk uit handen genomen. Bij dit model is het zelfs mogelijk om de luchttoevoer te regelen aan de hand van de ventilatieroosters. Hierdoor bepaal je de temperatuur in de barbecue zelf. De temperatuur is tevens eenvoudig in de gaten te houden dankzij de geïntegreerde dekselthermometer.

Voordelen van de Weber Original Kettle 47 cm Zwart:

 • De temperatuur kun je zelf regelen.
 • In zijn deksel zit er een thermometer.
 • Je kunt voor maximaal 8 personen barbecueën op het grilloppervlak.
 • Het One-Touch systeem zorgt ervoor dat je gemakkelijk as kunt verwijderen.
 • Er zijn 2 wielen die ervoor zorgen dat je de barbecue eenvoudig kunt verplaatsen.

Nadelen van de Weber Original Kettle 47 cm Zwart:

 • Hij beschikt over een open asschaal, dus as kan eventueel wegwaaien.
 • Er is geen GBS-rooster, dat ervoor zorgt dat je de opzetstukken eenvoudig kunt verwisselen.
Klik hier voor de beste prijs

2. Barbecook Basic Black

Barbecook Basic BlackZoek je naar de beste barbecue voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om na te gaan aan welke eisen een dergelijke barbecue voor jou moet voldoen. Misschien is het voor jou belangrijk dat je beschikt over een houtskoolbarbecue. Tegelijkertijd kan het voor jou belangrijk zijn dat de barbecue compact is. Als je niet voor een grote groep barbecuet, dan heb je natuurlijk ook geen enorme barbecue nodig. Wij denken dat de Barbecook Basic Black de beste barbecue voor jou is. Dit model is namelijk een houtskoolbarbecue, met een kookoppervlak met een diameter van 40 cm. Hierdoor is deze barbecue ideaal om voor een kleine, intieme groep te barbecueën. Je kunt namelijk voor maximaal 4 personen tegelijkertijd barbecueën. Denk je maar eens in dat je met je gezin op de camping bent en jullie moeten eten bereiden. Dan zorgt een barbecue voor zowel lekker eten als een leuke ervaring.

Wanneer je kiest voor een bepaalde barbecue, dan is het handig om te kijken naar de functies. Zo is de Barbecook Basic Black voorzien van een QuickStart-aanmaaksysteem in de aanmaakbuis. De naam van dit systeem spreekt voor zich. Het gaat hier namelijk om een eenvoudige manier om de barbecue aan te steken. Als je net zoals velen veel tijd hebt verloren aan het aansteken van je barbecue, dan zal je zeer blij zijn met deze eigenschap. Het lijkt namelijk bijna onmogelijk dat je gerechten zo snel worden bereid. Door even te experimenteren met de regelbare luchttoevoer en gebruik te maken van het verstelbare rooster, wordt barbecueën een nog leukere ervaring dan ooit. Het rooster is in maar liefst 3 standen verstelbaar. Met deze barbecue kun je dus snel de lekkerste gerechten klaarmaken en genieten van de barbecue-ervaring.

Voordelen van de Barbecook Basic Black:

 • Hij is eenvoudig aan te steken.
 • Op het grilloppervlak kun je voor maximaal 4 personen barbecueën.
 • Je kunt het rooster in hoogte verstellen om zowel indirect als direct te grillen.
 • De barbecue beschikt over een regelbare luchttoevoer, die zorgt voor een optimale temperatuurregeling.

Nadelen van de Barbecook Basic Black:

 • Het grilloppervlak is vrij klein.
 • Je kunt geen oven-effect creëren zonder deksel.
Klik hier voor de beste prijs

3. Barbecook Spring 300

Barbecook Spring 300Zoek je naar de beste barbecue voor jouw behoeften? Is de ideale barbecue voor jou een model dat perfect is om voor een grote groep te barbecueën? Vind je het daarnaast belangrijk dat de barbecue van jouw dromen een gasbarbecue is? Dan kennen wij een model dat perfect voor jou zal zijn. We refereren hier naar de Barbecook Spring 300. Dit model vinden wij de beste barbecue voor jou. Hij is namelijk een gasbarbecue, die ideaal is om voor meer dan 10 personen te barbecueën. De barbecue is niet alleen groot, maar ziet er ook aantrekkelijk uit. Hij heeft een stoere uitstraling met glanzende oppervlakken, strakke lijnen en een gestroomlijnd deksel. Het doet er dus niet toe waar je met de barbecue aan de slag gaat, omdat hij altijd gezien mag worden.

De Barbecook Spring 300 barbecue is ook niet zomaar een barbecue. Hij is namelijk een compacte en toch complete buitenkeuken. Je kunt de barbecue dus gemakkelijk in je tuin zetten en een barbecue-tuinfeest organiseren. Deze barbecue is voorzien van een dekselthermometer, een groot grillrooster, 3 branders en zelfs een warmhoudrek, Het enige waar jij nog voor moet zorgen is dat je mooi vlees barbecuet. De rest doet de barbecue voor je. Wanneer je bezig bent te barbecueën, dan is het belangrijk om een idee te hebben van de temperatuur in de barbecue. Daarom beschikt deze barbecue over een dekselthermometer. Als je tegelijkertijd al je gasten wil serveren, dan kun je gebruik maken van het handige warmhoudrooster. Je kunt deze barbecue zelfs gemakkelijk verplaatsen dankzij zijn 2 wielen.

Voordelen van de Barbecook Spring 300:

 • Hij is gemakkelijk monteerbaar.
 • Deze unieke barbecue is voorzien van 3 branders.
 • Je kunt gebruik maken van wielen om hem te verplaatsen.
 • Dankzij de zijtafels heb je extra werkruimte wanneer je barbecuet.
 • Op het grilloppervlak van deze barbecue kun je voor een grote groep barbecueën.

Nadelen van de Barbecook Spring 300:

 • Dit is geen compacte barbecue.
 • Je kunt vet en vuil niet opvangen.
 • De gasfles staat los naast de barbecue.
 • Hij beschikt over een geëmailleerde stalen behuizing en geen RVS behuizing.
Klik hier voor de beste prijs

4. Weber Go-Anywhere

Weber Go-AnywhereAls je zoekt naar de beste barbecue voor jouw behoeften, dan ga je eerst na of de verschillende modellen gas- of juist houtskoolbarbecues zijn. Het is voor jou waarschijnlijk ook belangrijk om na te gaan voor hoeveel personen je maximaal kunt barbecueën op de desbetreffende barbecue. Is de beste barbecue voor jou een model dat werkt met houtskool? Moet deze barbecue geschikt zijn om voor een kleine groep te barbecueën? Dan is de Weber Go-Anywhere perfect voor jou. Hij is namelijk een houtskoolbarbecue die geschikt is om voor 4 personen te barbecueën. Vanwege het compacte formaat kun je dit model overal naartoe meenemen. Denk bijvoorbeeld aan een weekendje in een camping, wanneer je op reis gaat of wanneer je gewoon naar het strand of een park gaat. Op al deze plekken kun je barbecueën!

Wij kennen een andere reden waarom de Weber Go-Anywhere barbecue ideaal is om met je mee te nemen op reis. Dit model is namelijk zeer licht en beschikt over opklapbare poten. Hierdoor is de barbecue gemakkelijk te vervoeren. Ondanks het lichte gewicht mag deze barbecue niet onderschat worden. Hij is namelijk voorzien van een stabiel frame met 4 poten. Zelfs het bovenrooster, dat verchroomd is, is stevig. De barbecue heeft weliswaar een klein format van 41 bij 25 cm, maar hij brengt een “grote” barbecue-ervaring met zich mee. Briketten zet je gemakkelijk op het speciale aluminium onderrooster, waarna je de barbecue aanzet. Als hij eenmaal aan is, dan kun je de luchttoevoer controleren met de 2 regelbare ventilatieroosters. Door het deksel dicht te doen, kun je een oveneffect creëren en indirect grillen. Er is ook een gasversie van deze barbecue verkrijgbaar.

Voordelen van de Weber Go-Anywhere:

 • Dit model is ideaal als je voor een kleine groep wil barbecueën.
 • Het is gemakkelijk om de compacte barbecue met je mee te nemen.
 • Op deze barbecue kun je een oveneffect creëren door het deksel dicht te doen.
 • Je kunt de barbecue stabiel zetten op instabiele ondergronden, dankzij zijn frame met 4 poten.

Nadelen van de Weber Go-Anywhere:

 • Er is geen draagbeugel om als windscherm of dekselhouder te gebruiken.
Klik hier voor de beste prijs

5. Campingaz 3 Series Classic LS

Campingaz 3 Series Classic LSIs de beste barbecue voor jou een gasbarbecue die je tegelijkertijd als buitenkeuken kunt gebruiken? Als je op zoek gaat naar de barbecue van jouw dromen, dan is het ook handig om meteen na te denken over de hoeveelheid eten die je wil bereiden. Ben je iemand die graag voor een kleine groep barbecuet, dan is het slim om een kleine barbecue te kopen. Vind je het echter een prettigere ervaring om voor een grote groep te barbecueën, dan kennen wij een top model voor jou. Wij vinden dat de Campingaz 3 Series Classic LS de beste barbecue voor jou is, omdat hij een gasbarbecue is. Deze barbecue kun je tevens gebruiken als buitenkeuken. Het doet er bovendien niet toe welk vlees of welk gerecht je bereidt, want je kunt de lekkerste gerechten voor maximaal 16 personen tegelijkertijd klaarmaken.

Het eerste wat je opvalt, wanneer je naar de Campingaz 3 Series Classic LS barbecue kijkt, is dat hij beschikt over 3 branders. Dit zijn de hoofdbranders, die in totaal beschikken over een vermogen van 9,6 kilowatt. Als je beter naar de barbecue kijkt, dan zie je dat hij ook beschikt over een zijbrander. Deze heeft een vermogen van 2,3 kilowatt en is perfect om sauzen en bijgerechten klaar te maken. Met deze barbecue in huis, hoef je je geen zorgen te maken over de duurzaamheid van de barbecue. Deze is namelijk voorzien van stalen grillroosters, die zeer onderhoudsarm zijn en lang meegaan. Boven het kookoppervlak van 2800 vierkante centimeter, zit er een warmhoudrooster. Niemand hoeft dus te klagen over koud eten. De dekselthermometer zorgt er daarnaast voor dat je de temperatuur goed kunt bijhouden.

Voordelen van de Campingaz 3 Series Classic LS:

 • Er zijn 3 hoofdbranders en er is 1 zijbrander.
 • Zijn grillroosters zijn onderhoudsarm en duurzaam.
 • Met deze barbecue kun je voor een enorm grote groep mensen barbecueën.
 • Dankzij het InstaClean-systeem kun je losse delen zoals de roosters in de vaatwasmachine zetten.
 • Hij beschikt over een geïntegreerde dekselthermometer die je in staat stelt om de temperatuur in de barbecue goed in de gaten te houden.

Nadelen van de Campingaz 3 Series Classic LS:

 • Deze barbecue beschikt niet over een infraroodbrander.
 • Aangezien er geen spitbrander is, kun je geen hele kip braden.
Klik hier voor de beste prijs

6. Grandhall Premium Built-In (inbouw)

Grandhall Premium Built-In (inbouw)Als je zoekt naar de beste barbecue voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om na te gaan welk type barbecue je het liefst wil hebben. Er zijn namelijk barbecues met of juist zonder deksel, modellen die werken op gas, modellen die werken met houtskool en weer andere soorten die fungeren als buitenkeuken. Als een buitenkeuken voor jou de perfecte barbecue is, dan is het ook belangrijk om na te gaan of je graag een inbouwmodel wil hebben of niet. Vind je een inbouw barbecue, die ook gebruikt kan worden als buitenkeuken perfect? Dan is de Grandhall Premium Built-In (inbouw) wellicht de beste barbecue voor jou. Dit model is namelijk zeer handig om in je achtererf te hebben. Hij kan gebruikt worden om allerlei lekkernijen te bereiden en je hoeft hem niet steeds te verplaatsen.

De Grandhall Premium Built-In (inbouw) barbecue is ook perfect om meerdere gerechten tegelijkertijd te bereiden. Dit komt doordat hij beschikt over maar liefst 3 hoofdbranders. Het totaal vermogen van deze branders bedraagt 12,6 kW. De barbecue is tevens voorzien van een relatief groot kookoppervlak van 60 bij 44 cm. Dit betekent dat je voor maar liefst 12 mensen tegelijkertijd kunt barbecueën. Het kookoppervlak bestaat uit 2 gietijzeren grillroosters en een gietijzeren bakplaat. Deze elementen zorgen er samen met de branders voor dat de warmteverdeling gelijkmatig plaatsvindt. Hierdoor ontstaat er een optimaal grillresultaat. Tijdens het grillen houd je de temperatuur constant gelijk, dankzij de geïntegreerde dekselthermometer. Er is zelfs een warmhoudrek, waarmee je klaargemaakte gerechten op temperatuur kunt houden. Ook de reiniging van deze barbecue is eenvoudig, omdat hij is voorzien van een gegalvaniseerde vetopvanglade.

Voordelen van de Grandhall Premium Built-In (inbouw):

 • Je kunt hem na gebruik gemakkelijk reinigen.
 • Klaargemaakte gerechten houd je warm op het warmhoudrek.
 • Op het grilloppervlak kun je ineens voor 12 personen tegelijk barbecueën.
 • Hij is voorzien van maar liefst 3 branders met een vermogen van 12,6 kW per uur.
 • De temperatuur kun je constant gelijk houden dankzij de geïntegreerde dekselthermometer.

Nadelen van de Grandhall Premium Built-In (inbouw):

 • Dit model krijg je zonder afdekhoes.
 • Hij is niet voorzien van wielen om hem te verplaatsen.
 • Er zijn geen zijtafels en hij beschikt niet over een onderstel.
Klik hier voor de beste prijs

7. Campingaz Party Grill 600

Campingaz Party Grill 600Als je zoekt naar de beste barbecue voor jouw behoeften, dan ga je eerst na of je een houtskool- of juist gasbarbecue wil hebben. Vervolgens kijk je naar de grootte van het grilloppervlak. Aan de hand daarvan kun je namelijk nagaan voor hoeveel personen je maximaal tegelijkertijd kunt grillen of barbecueën. Vond je nummer 5 van deze barbecues een goed alternatief, maar hoef je niet voor zoveel personen te barbecueën? Dan kun je wellicht kiezen voor de Campingaz Party Grill 600. Wij vinden dat dit model de beste barbecue voor jou is, omdat hij net zoals nummer 5 een gasbarbecue is. Daarnaast kun je op dit model voor een relatief grote groep personen barbecueën. Hij heeft ook een andere vorm en toepassing dan model 5. Deze Party Grill is namelijk een kooktoestel en skottelbraai.

Als je hoort dat de Campingaz Party Grill 600 barbecue een skottelbraai is, dan wordt je avontuurlijke zijde waarschijnlijk geactiveerd. Een dergelijke barbecue is namelijk ideaal voor kampeerders om op de camping te gebruiken. Dit model voldoet aan deze verwachting. Hij beschikt namelijk over een groot aantal mogelijkheden. Zo kun je erop bakken, koken en grillen. Je hebt zelfs een plancha ter beschikking. Dit betekent dat je allerlei afwisselende barbecuegerechten kunt klaarmaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker sausje naast een verrukkelijke hamburger of gemarineerde garnalen? Experimenteer maar met deze barbecue! Voordat je start met barbecueën of wanneer je er klaar mee bent, kun je de barbecue gemakkelijk vervoeren. Zijn poten zijn namelijk afschroefbaar. Daarnaast is het eenvoudig om het deksel vast te klikken. Neem de barbecue dus gerust mee naar het park of de camping!

Voordelen van de Campingaz Party Grill 600:

 • Hij is gemakkelijk te vervoeren.
 • Je hebt veel mogelijkheden op het gebied van de bereiding.
 • De barbecue is op een comfortabele werkhoogte te gebruiken.
 • Op het grilloppervlak kun je voor veel mensen tegelijk barbecueën.
 • Dit model is ideaal om met je mee te nemen naar de camping of het park.

Nadelen van de Campingaz Party Grill 600:

 • Er zit geen thermometer in het deksel.
 • Het kooktoestel kun je alleen op een Campingaz-gascilinder gebruiken.
Klik hier voor de beste prijs

8. Barbecook Siesta 310 Zilver

Barbecook Siesta 310 ZilverWanneer je zoekt naar de beste barbecue voor jouw behoeften, dan let je op verschillende eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan het type barbecue, de grootte van de barbecue en zijn toepassingen. Er zijn verschillende typen barbecues, waaronder kamado’s, rookovens, gasbarbecues, buitenkeukens, elektrische barbecues en houtskoolbarbecues. Elk type heeft specifieke toepassingen. Het komt echter vaak voor dat bepaalde types worden gecombineerd. Zo kun je kiezen voor een gasbarbecue die tegelijkertijd ook een buitenkeuken is. De buitenkeukens zijn ideaal voor in de tuin, hebben over het algemeen weinig schoonmaakwerk, komen snel op temperatuur en hebben veel bereidingsmogelijkheden. Klinkt dit perfect voor jou? Dan is de Barbecook Siesta 310 Zilver misschien de beste barbecue voor jou. We hebben in dit artikel reeds 3 buitenkeuken modellen beschreven. Vond je de andere modellen niet goed genoeg? Dan is dit model wellicht jouw droombarbecue.

Met de Barbecook Siesta 310 Zilver kun je namelijk barbecueën voor een vrij grote groep personen. Je kunt er gemakkelijk een barbecuefeest mee geven. Op zijn gietijzeren rooster kun je namelijk barbecueën voor maximaal 12 personen. Dit komt doordat hij een kookoppervlak heeft van 62 x 42 cm. Deze barbecue is voorzien van 3 hoofdbranders, die een totaal vermogen hebben van 12 kW. Dankzij de One-Hand bediening is het een fluitje van een cent om de branders aan te zetten. Aangezien de fabrikant begrijpt dat je bij het barbecueën voor een grote groep waarschijnlijk wat extra werkruimte kunt gebruiken, beschikt deze barbecue over een zijtafel. Er is zelfs een zijbrander, die je kunt gebruiken om je gerechten warm te houden. Hierdoor krijgt iedereen lekker warm eten. Er zijn tevens 2 vetopvanglades en er is een Repellant Glass-coating over de behuizing. Deze zorgen ervoor dat je de barbecue snel kunt schoonmaken.

Voordelen van de Barbecook Siesta 310 Zilver:

 • In zijn deksel zit er een thermometer.
 • Voor de eenvoudige vervoering is deze barbecue voorzien van wielen.
 • Op het kookoppervlak kun je voor maar liefst 12 personen barbecueën.
 • Er is een zijbrander die je kunt gebruiken om gerechten warm te houden.
 • Dit model beschikt over 3 branders met een totaal vermogen van 12 kW/u.
 • Hij is voorzien van een deksel om indirect te grillen of een oveneffect te creëren.
 • Het is eenvoudig om deze barbecue schoon te maken, dankzij de behuizing met Repellant Glass coating.

Nadelen van de Barbecook Siesta 310 Zilver:

 • Hij wordt geleverd zonder gasdrukregelaar.
 • Deze barbecue beschikt niet over een windscherm.
 • Je kunt geen gereedschap opbergen onder de barbecue.
 • Dit model is niet geschikt voor een vetloze bereiding, want hij heeft geen anti-aanbaklaag.
Klik hier voor de beste prijs

9. The Bastard Compact

The Bastard CompactBij de beschrijving van het vorige model hebben we je verteld over de verschillende barbecues en de combinatiemodellen. Het kan dat de beste barbecue voor jou een kamado model is dat is gecombineerd met een houtskoolbarbecue. Zo zijn de kamado’s perfect voor in de tuin en hebben ze veel bereidingsmogelijkheden. De houtskoolbarbecues daarentegen zijn behalve in de tuin ook te gebruiken op het strand en in de keuken. Tegelijkertijd staan houtskoolbarbecues bekend om het feit dat ze je vlees de “echte” rokerige smaak geven. Als je de voordelen van een houtskoolbarbecue combineert met de voordelen van een kamado model, dan kies je voor de barbecue genaamd The Bastard Compact. Dit model is wellicht de beste barbecue voor jou. Hoewel hij “Bastard” heet, mag hij namelijk niet onderschat worden. Dit komt doordat hij een compacte barbecue is, die je overal naartoe kunt meenemen.

Wanneer je de barbecue The Bastard Compact in huis hebt, dan beschik je over een grote kamado barbecue in een klein jasje. Hij combineert namelijk de mogelijkheden van een compact model met de kracht van een grotere barbecue. Op deze keramische barbecue kun je namelijk voor 4 personen barbecueën. Perfect dus voor een intieme barbecue met je gezin of goede vrienden. Doordat de kuip van deze barbecue is gemaakt van cordieriet keramiek, kan hij temperaturen tot 450 graden weerstaan. De barbecue houdt hierdoor ook goed hitte vast. Je kunt dus diverse kooktechnieken toepassen op deze barbecue, waardoor je veel verschillende gerechten kunt bereiden. Denk maar aan roken, schroeien, grillen of stoven. Deze barbecue neem je dus mee naar de camping of het park om je kookkunsten tentoon te stellen. Maak een goede indruk op je gezin, familie of vrienden en geniet van de lekkerste gerechten!

Voordelen van de The Bastard Compact:

 • Dit model houdt warmte en vocht goed vast.
 • Op zijn grilloppervlak kun je voor maximaal 4 personen barbecueën.
 • Je krijgt er een stevig metalen onderstel met houten handvatten bij.
 • Hij is compact waardoor je hem gemakkelijk met je mee kunt nemen.
 • Dankzij de controleerbare luchtstroom, ontstaat er een nauwkeurige temperatuurcontrole.

Nadelen van de The Bastard Compact:

 • Hij is relatief zwaar.
 • Deze barbecue beschikt niet over een verwijderbare vetafvoer en asopvanger.
Klik hier voor de beste prijs

10. Big Green Egg Mini

Big Green Egg MiniBen je op zoek naar de beste barbecue? Is het ideale model voor jou een houtskoolbarbecue waarop je voor een kleine groep mensen kunt barbecueën? Dan is de Big Green Egg Mini wellicht de beste barbecue voor jou. Dit model is de kleinste variant in de kamado-barbecues. We hebben al eerder zijn grote broer, de Large gerecenseerd. Het belangrijkste verschil tussen de twee modellen is dat de barbecues in grootte verschillen. Op de Mini kun je voor maximaal 4 personen barbecueën en op de Large voor maximaal 8 personen. Dit komt doordat de Mini een kookoppervlak met een diameter van 25 cm heeft. De Large daarentegen, beschikt over een kookoppervlak met een diameter van maar liefst 46 cm. Op beide modellen kun je het hele jaar door en in alle weersomstandigheden grillen, koken, bakken, roken, slowcooken en stomen.

Een uitgebreide recensie over het Large model van de Big Green Egg barbecue, kun je hier lezen.

Voordelen van de Big Green Egg Mini:

 • In zijn deksel zit er een thermometer.
 • Deze barbecue beschikt over een ventilatierooster.
 • Op het grilloppervlak kun je voor maximaal 4 personen barbecueën.
 • Wanneer je barbecuet op deze barbecue, dan zijn er veel bereidingsmogelijkheden.
 • Hij beschikt over een optimale temperatuurcontrole, dankzij zijn luchtregelaars en keramische laag.

Nadelen van de Big Green Egg Mini:

 • Zijn onderstel wordt niet standaard meegeleverd.
 • Voor een barbecue van zijn formaat is hij vrij zwaar.
 • Deze barbecue beschikt niet over wielen om hem gemakkelijk te verplaatsen.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>