• Home
 • Barbecues

De Beste Buitenkeuken van 2020 kopen Voor Kleine Of Juist Grote Groepen Vind Je Hier. De Top 5 Test!

Wanneer je graag een nieuwe barbecue wil aanschaffen, dan kun je zoeken naar de beste barbecue. Je vindt in een dergelijk geval verschillende soorten barbecues. Echter, als je van tevoren weet dat de ideale barbecue voor jou een buitenkeuken is, dan is dit artikel jouw grootste hulpmiddel. In dit artikel recenseren we namelijk de 5 best verkochte buitenkeukens van het jaar. Je ziet dan meteen welke voordelen het hebben van een buitenkeuken met zich meebrengt. Tegelijkertijd kun je natuurlijk ook de eigenschappen van de verschillende modellen met elkaar vergelijken. Kies de beste buitenkeuken voor jouw behoeften uit en bereid er allerlei uiteenlopende gerechten op!

Beste buitenkeuken van 2020

In de onderstaande tabel hebben we getracht jouw zoektocht naar de beste buitenkeuken verder te vergemakkelijken. We hebben namelijk bij elk model geschreven voor hoeveel personen je erop kunt barbecueën. Bekijk de tabel, lees de reviews en kies de beste buitenkeuken voor jouw behoeften uit!

 Product naammax. personen 
1.Barbecook Spring 35016Meer info »
2.Weber Spirit E-320 Premium GBS Zwart12Meer info »
3.Campingaz 4 Series Classic LS16Meer info »
4.Cadac Meridian Woody10Meer info »
5.Outdoorchef Australia 455 G12Meer info »

1. Barbecook Spring 350

Barbecook Spring 350Zoek je naar de beste buitenkeuken voor jouw behoeften? Bij het uitkiezen van het ideale model kun je letten op de beschikbare ruimte, hoeveel branders je op je buitenkeuken wil hebben en wat het gewenste materiaal van het grillrooster is. Je kunt ook kijken naar eventuele extra functies zoals een zijbrander. Wanneer je een goed beeld hebt van de eigenschappen die voor jou belangrijk zijn, dan kun je het ideale model uitkiezen. Is het voor jou belangrijk dat je buitenkeuken beschikt over een groot grilloppervlak? Dan raden wij de Barbecook Spring 350 aan. Wij vinden deze barbecue de beste buitenkeuken voor jou, omdat je er voor een grote groep personen op kunt grillen en barbecueën. Het maakt dus niet uit of je voor alleen je gezin of een grote groep personen moet barbecueën. De buitenkeuken staat namelijk altijd voor je klaar!

Je weet waarschijnlijk een prettige barbecuesfeer te creëren. Echter, hoewel je het misschien niet wil toegeven, je bent geen barbecue-expert. Dat maakt niet uit, want daarom zijn er barbecues en buitenkeukens zoals de Barbecook Spring 350. Dit model is namelijk een gasbarbecue zonder allerlei poespas. Je kunt er heerlijke no-nonsense gerechten op klaarmaken. Hij voldoet aan de basisbehoeften van degene die achter de barbecue staat. Zo beschikt dit model over maar liefst 3 hoofdbranders en 1 zijbrander. Hij is zelfs voorzien van de piëzo-ontsteking, dus de barbecue gaat gemakkelijk en snel aan. In veel opzichten is dit model gelijk aan zijn broertje, model 300. Dit model, zonder zijbrander, hebben we in het artikel over de beste barbecue beschreven. Beide modellen beschikken over een deksel met een ingebouwde thermometer. Daarnaast zijn beide buitenkeukens voorzien van wielen en een handig werkblad.

Voordelen van de Barbecook Spring 350:

 • In zijn deksel zit er een thermometer.
 • Dit model beschikt over een zijbrander.
 • Deze barbecue is voorzien van 3 branders.
 • Hij beschikt over een handig warmhoudrooster.
 • Je kunt hem gemakkelijk aandoen dankzij de piëzo-ontsteking.
 • Op zijn kookoppervlak kun je voor een grote groep personen barbecueën.

Nadelen van de Barbecook Spring 350:

 • Je kunt er geen vet en vuil in opvangen.
 • De barbecue krijg je zonder gasdrukregelaar.
 • Het deksel van de barbecue is niet dubbelwandig.
 • Dit model heeft geen handvat om hem te verrijden.
 • Hij beschikt over een geëmailleerd stalen behuizing.
Klik hier voor de beste prijs

2. Weber Spirit E-320 Premium GBS Zwart

Weber Spirit E-320 Premium GBS ZwartAls je zoekt naar de beste buitenkeuken voor jouw behoeften, dan let je op specifieke eigenschappen. Misschien is het voor jou belangrijk om tijdens het barbecueën echt een indruk te maken op je gasten. Het kan ook dat het voor jou van immens belang is dat je behalve vleesgerechten ook bijvoorbeeld groenten en pizza’s op de barbecue kunt bereiden. Dit kan belangrijk zijn als je een gezin of familie hebt met zowel vleeseters als vegetariërs. Om een indruk te maken op je gezin, vrienden of familieleden, barbecue je op de Weber Spirit E-320 Premium GBS Zwart. Dit model is de beste buitenkeuken voor jou, omdat hij beschikt over een GBS-rooster, dat ervoor zorgt dat je steeds op een andere manier kunt barbecueën. Je kunt er namelijk behalve vleesgerechten ook bijvoorbeeld wok groenten op klaarmaken, pizza’s bereiden of heerlijke pannenkoeken bakken.

De Weber Spirit E-320 Premium GBS Zwart is een topklasse buitenkeuken, omdat je er in elk seizoen op kunt koken. Dit komt mede doordat de buitenkeuken beschikt over maar liefst 3 hoofdbranders. Deze zorgen ervoor dat je allerlei gerechten in een mum van tijd kunt klaarmaken. Ga dus maar tekeer op het GBS-grillrooster. Je favoriete stukken vlees en vis met precisie dichtschroeien? Dat is mogelijk, omdat de buitenkeuken beschikt over traploze regelbare gasregelknoppen. Met deze barbecue kun je iedereen in je gezin tevreden stellen. Hij is namelijk in staat om allerlei typen gerechten te bereiden. Dit komt doordat deze barbecue beschikt over een speciaal rooster met een uitneembaar middenstuk. Hier kun je opzetstukken op plaatsen. Er zijn dus veel bereidingsmogelijkheden. De barbecue laat je zelfs zien hoeveel gas er nog in de gasfles zit, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Voordelen van de Weber Spirit E-320 Premium GBS Zwart:

 • Hij is voorzien van 3 branders met een vermogen van 11,01 kW/u.
 • Dankzij de piëzo-ontsteking kun je de barbecue gemakkelijk aansteken.
 • Maak gebruik van de zijbrander om sauzen en bijgerechten te verwarmen.
 • De dekselthermometer zorgt ervoor dat je de temperatuur goed kunt controleren.
 • Het is mogelijk om voor een grote groep personen te barbecueën op het grilloppervlak.

Nadelen van de Weber Spirit E-320 Premium GBS Zwart:

 • Dit model is niet voorzien van een infraroodbrander.
 • Hij is vrij groot waardoor het wat moeilijker is om hem op te bergen.
 • Je moet de accessoires uit de GBS-serie apart bestellen, want je krijgt bij aankoop van deze buitenkeuken alleen het GBS-rooster.
Klik hier voor de beste prijs

3. Campingaz 4 Series Classic LS

Campingaz 4 Series Classic LSZoek je naar de beste buitenkeuken voor jouw behoeften? In jouw zoektocht heb je misschien het algemene artikel over de beste barbecues al gelezen. Vond je dat de 3 Series Classic van Campingaz goed bij je paste, maar wilde je liever een model hebben waarop je voor meer personen kunt barbecueën? Dan is de Campingaz 4 Series Classic LS wellicht de beste buitenkeuken voor jou. Dit model is in veel opzichten gelijk aan zijn broertje. Alleen is hij wat groter, waardoor hij ideaal is om voor een zeer grote groep te barbecueën. Je kunt er namelijk voor meer dan 16 mensen op barbecueën dankzij zijn groot kookoppervlak van 78 bij 45 cm. Deze buitenkeuken beschikt ook over meer branders dan zijn broertje. Hij beschikt namelijk over 4 branders terwijl het broertje 3 branders heeft.

Voor een superieure barbecue-ervaring is de Campingaz 4 Series Classic LS buitenkeuken perfect voor jou. Dit komt niet alleen vanwege zijn 4 branders en groot kookoppervlak. Hij is namelijk ook voorzien van een handige zijbrander, die perfect is om allerlei lekkere bijgerechten klaar te maken. Je zet met deze barbecue dus een complete maaltijd op tafel. Het barbecueën in je achtertuin is bovendien leuk als familie- of vriendenactiviteit. Ongeacht voor wie je barbecuet, op deze barbecue kun je lekkere gerechten klaarmaken met het speciale modulaire systeem. De roosters zijn bovendien vervaardigd van gietijzer en zijn dus zeer stevig. Bij het ontwerpen van deze barbecue heeft de fabrikant ook aan de schoonmaak gedacht. Daarom beschikt deze buitenkeuken over een InstaClean-systeem. Dit systeem houdt in dat je losse delen zoals zijn roosters in de vaatwasmachine kunt reinigen. Hierdoor gaat het schoonmaken van de barbecue snel.

Voordelen van de Campingaz 4 Series Classic LS:

 • De gasfles kun je opbergen in het onderstel.
 • Dit model is voorzien van een handige zijbrander.
 • In het deksel van de barbecue zit er een thermometer.
 • Je kunt voor 16 personen barbecueën op het grilloppervlak.
 • Zijn ontsteking verloopt gemakkelijk dankzij het piëzo-systeem.
 • Hij is voorzien van maar liefst 4 branders met een vermogen van 12,8 kW/u.

Nadelen van de Campingaz 4 Series Classic LS:

 • Hij is niet voorzien van een infraroodbrander.
 • De zijbrander is moeilijk in te klappen, want de gasslang is kort.
 • Je kunt er geen hele kip op braden, want hij heeft geen spitbrander.
Klik hier voor de beste prijs

4. Cadac Meridian Woody

Cadac Meridian WoodyAls je zoekt naar de beste buitenkeuken, dan is het belangrijk om na te gaan hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Tegelijkertijd is het ook verstandig om te kijken naar de grootte van het kookoppervlak. Hierdoor kun je namelijk inschatten voor hoeveel personen je kunt barbecueën. Als je het liefst barbecuet voor je gezin en enkele goede vrienden, dan heb je geen extreem grote buitenkeuken nodig. Wat dacht je van een model dat perfect is om voor 10 personen te barbecueën? Is het voor jou ook belangrijk dat het model waar je voor kiest beschikt over een dubbelwandig deksel? Dan is de Cadac Meridian Woody de beste buitenkeuken voor jou. Op deze buitenkeuken kun je voor maximaal 10 personen barbecueën. Daarnaast beschikt hij over een dubbelwandig deksel, dat de warmte beter vasthoudt dan een enkelwandig deksel.

Wanneer je de Cadac Meridian Woody buitenkeuken aanschaft, dan haal je een complete buitenkeuken in huis. Dit model is namelijk voorzien van 3 hoofdbranders en een zijbrander. De hoofdbranders zijn speciaal ontworpen om je gerechten optimaal te grillen en barbecueën. Daarnaast kun je de zijbrander gebruiken om allerlei bijgerechten en sauzen te verwarmen. Hierdoor krijgt de hele groep lekker warm eten. Deze barbecue heeft een breedte van 120 cm, diepte van 60,7 cm en hoogte van 115 cm. Zijn kookoppervlak is 49 x 65 cm groot. Je hebt dus genoeg ruimte om allerlei lekkernijen klaar te maken. Als een deel van je gerechten klaar is, dan kun je dit deel warm houden op het meegeleverd warmhoudrooster. Zelfs het verplaatsen van deze buitenkeuken is geen probleem, omdat hij over 4 wielen beschikt. Afdruipend vet loopt bovendien schuin af in een opvangbakje.

Voordelen van de Cadac Meridian Woody:

 • Hij is voorzien van een dubbelwandig deksel.
 • Voor een eenvoudige verplaatsing heeft hij 4 wielen.
 • Dit model beschikt over 3 branders en een zijbrander.
 • Je kunt deze barbecue gemakkelijk en snel schoonmaken.
 • Op het grilloppervlak kun je voor 10 personen barbecueën.

Nadelen van de Cadac Meridian Woody:

 • Hij heeft geen apart werkblad.
 • Je krijgt er geen gasdrukregelaar bij.
Klik hier voor de beste prijs

5. Outdoorchef Australia 455 G

Outdoorchef Australia 455 GBen je op zoek naar de beste buitenkeuken voor jouw behoeften? Dan zijn er verschillende factoren waar je op kunt letten. Als je voor een relatief grote groep wil barbecueën, dan kies je voor een model met een vrij groot grilloppervlak. Tegelijkertijd kun je ook speciaal op zoek gaan naar een model met een infraroodbrander. Wat dacht je van handige extraatjes zoals een antiaanbaklaag, een windscherm en een ventilatierooster? Als je jezelf helemaal terug kunt vinden in het bovenstaande, dan kennen wij een perfect model voor jou. Wij vinden dat de Outdoorchef Australia 455 G de beste buitenkeuken voor jou is, omdat hij is voorzien van de hierboven beschreven handige extraatjes. Daarnaast is dit model de enige in deze lijst die een infraroodbrander heeft. Je kunt er tevens voor maar liefst 12 personen op barbecueën. Deze barbecue klinkt perfect voor barbecuefeestjes toch?

Beschikken over de Outdoorchef Australia 455 G buitenkeuken, betekent genieten van alle voordelen die je verwacht van een buitenkeuken. Deze buitenkeuken is namelijk voorzien van 3 hoofdbranders en niet 1, maar 2 zijbranders. Je kunt dus meerdere bijgerechten en sausjes tegelijkertijd opwarmen. De infraroodbrander maakt deze buitenkeuken bovendien nog aantrekkelijker. Dit komt doordat je met een dergelijke brander temperaturen van meer dan 600 graden Celsius kunt bereiken. Hierdoor schroeit je vlees zeer snel dicht, waardoor hij zijn sappen en smaken optimaal behoudt. Deze barbecue beschikt zelfs over een regelbare luchttoevoer, dus je kunt zelf de temperatuur regelen. Het vet komt bovendien niet in de branders terecht, want de buitenkeuken beschikt over een vetafvoer. Er ontstaan dus geen steekvlammen en er vindt in de barbecue geen rookontwikkeling plaats. Voor het verplaatsen van deze stabiele barbecue, maak je gebruik van de 4 wielen.

Voordelen van de Outdoorchef Australia 455 G:

 • De barbecue is verrijdbaar dankzij de 4 wielen.
 • Hij is voorzien van 3 hoofdbranders en 2 zijbranders.
 • Dit model beschikt over gereedschapshaken en een antiaanbaklaag.
 • Op zijn grilloppervlak kun je voor maximaal 12 personen barbecueën.
 • Er ontstaan geen steekvlammen of rookontwikkeling dankzij de vetafvoer.
 • Deze buitenkeuken is voorzien van een krachtige infraroodbrander, die temperaturen van meer dan 600 °C bereikt.

Nadelen van de Outdoorchef Australia 455 G:

 • Je krijgt er geen hoes bij.
 • Door het grote formaat, neemt hij veel ruimte in beslag.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>