Op Zoek Naar De Beste Cv Ketel Uit 2020? Vergelijk hier de top 10!

Ben je op zoek naar de beste cv ketel voor jouw huis? Zoals waarschijnlijk al bij je bekend is, is niet elke cv-ketel of boiler geschikt voor elk huis. Er zijn verschillende aspecten waar je op dient te letten bij het uitkiezen van een cv-ketel. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid warmte die de ketel moet leveren. Het is ook belangrijk om na te gaan of de ketel moet zorgen voor warm water op 2 punten tegelijkertijd. Je kunt tevens nagaan hoe snel een cv-ketel zich terugverdient. Het lijkt misschien moeilijk om de beste cv ketel uit te kiezen, maar wij helpen je door middel van dit artikel om het ultieme model te vinden.

Beste cv ketel van 2020

Om je op weg te helpen, hebben wij de onderstaande tabel met de 10 meest gekozen cv-ketels samengesteld. Aan de hand van de warmteklasse en capaciteit kun je de beste cv ketel voor jouw behoeften uitkiezen.

 Product naamWarmwaterklasse:Capaciteit CV: 
1.
Remeha Tzerra plus M 28c CW4CW428 kWMeer info »
2.
Remeha Avanta CW4 28c A-labelCW426,7 kWMeer info »
3.
Vaillant ecoTEC plus VHR 25-30 CW4
CW425 kWMeer info »
4.
Remeha Avanta 28c CW4 +isense
CW426,7 kWMeer info »
5.
ATAG I28EC cw4 met iCon wisselaar
CW422kwMeer info »
6.
Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34 CW5 incl. V-Smart slimme thermostaatCW5-Meer info »
7.
ATAG i36EC cw5CW536 kWMeer info »
8.
Intergas Xtreme 36 CW5CW536 kWMeer info »
9.Remeha Tzerra plus M 39c CW5CW536 kWMeer info »
10.Remeha Tzerra plus M 39c CW5 + IsenseCW536 kWMeer info »

1. Remeha Tzerra plus M 28c CW4

Remeha Tzerra plus M 28c CW4Ben je op zoek naar de beste cv ketel voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om na te gaan welke eigenschappen voor jou van essentieel belang zijn. Misschien zoek je naar een cv-ketel die aantrekkelijk is geprijsd, maar toch betrouwbaar is en goed presteert. Als dat het geval is, dan is de Remeha Tzerra plus M 28c CW4 wellicht de beste cv ketel voor jou. Deze ketel is namelijk betrouwbaar, beschikt over lage rendementen en is tevens aantrekkelijk geprijsd. Een andere aantrekkelijke eigenschap van deze cv-ketel is dat hij beschikt over een groot vermogensbereik. Als je dus beschikt over een normale douche, dan zorgt de ketel ervoor dat er lekker warm tapwater uit de douche stroomt. Doordat deze ketel bovendien is voorzien van een A-label, ben je er ook van verzekerd dat je niet onnodig veel energie verbruikt.

De Remeha Tzerra plus M 28c CW4 is zeker een aanrader op het gebied van cv-ketels. Dit is onder andere te merken aan de onderscheidingen die de ketel heeft gekregen. Aan het eind van 2019 werd dit model namelijk benoemd als “beste koop”. Deze benoeming heeft de ketel gekregen van de Consumentenbond. Zij hebben de ketel deze onderscheiding gegeven, omdat hij enorm zuinig is in de verwarming van je woning. De ketel is daarnaast in september 2019 verkozen als de beste CW4 cv-ketel. Op het gebied van betrouwbaarheid en de levensduur scoort de ketel ook goed. Zelfs op het gebied van stroomverbruik mag je hem niet onderschatten. Met deze ketel in huis hoef jaarlijks nog niet eens 20 euro uit te geven aan stroomkosten. Bespaar dus en geniet tegelijkertijd van lekker warm water.

Voordelen:

 • Deze ketel beschikt over een energielabel A.
 • Hij produceert 13 liter warm water per minuut.
 • De cv-ketel is geschikt voor een slimme thermostaat.
 • Dit is een lichtgewicht model met zwaargewicht prestaties.

Nadelen:

 • Als je een stortdouche hebt, dan is deze ketel niet geschikt.
 • Het warm water komt relatief langzaam op gang.

2. Remeha Avanta CW4 28c A-label

Remeha Avanta CW4 28c A-labelZoek je naar de beste cv ketel voor jouw behoeften? Heb je een gemiddeld tot groot huishouden en zoek je daarom naar een ketel die perfect is voor gemiddelde tot grote huishoudens? Dan is de Remeha Avanta CW4 28c A-label wellicht de beste cv ketel voor jou. Dit model is ideaal om een bad van 100 tot 200 liter te vullen. Het vullen van het bad gebeurt bovendien snel, waardoor je in korte tijd kunt genieten van een warm bad.

Denk er bijvoorbeeld aan dat je geurkaarsjes rondom het bad aanmaakt. Misschien haal je er ook een glas wijn of champagne bij. Vervolgens ga je in het bad zitten en kom je helemaal tot rust. Heerlijk toch? Denk je nu misschien dat een dergelijk bad ervoor kan zorgen dat je energierekening omhoog gaat? Maak je geen zorgen, want je bespaart met deze ketel met een A-label pomp op energiekosten. Als je meer wil weten over deze superieure cv-ketel, dan verwijzen wij je naar de uitgebreide review over de  Remeha Avanta CW4 28c A-label cv-ketel.

Voordelen:

 • De ketel zorgt voor 12,5 liter warm water per minuut.
 • Hij weegt weinig, maar presteert uitstekend.
 • Deze ketel heeft een compact formaat.
 • Dit model heeft een A-label pomp.

Nadelen:

 • Je kan af en toe een storingsmelding krijgen.

3. Vaillant ecoTEC plus VHR 25-30 CW4

Vaillant ecoTEC plus VHR 25-30 CW4Ben je op zoek naar de beste cv ketel voor jouw huishouden? Is het perfecte model voor jou een energiezuinige hr-ketel? Dan kennen wij een model dat goed bij je zal passen, namelijk de Vaillant ecoTEC plus VHR 25-30 CW4. Dit model is wellicht de beste cv ketel voor jou, omdat hij beschikt over een zuinige A-label pomp. Je bent er dus van verzekerd dat je bespaart op energiekosten. Behalve dat de ketel zuinig is, is hij ook betrouwbaar en comfortabel. Bij deze ketel wordt namelijk een uitstekende kwaliteit gecombineerd met optimaal warmtecomfort. Als je kiest voor ecoTEC producten, dan weet je zeker dat je kiest voor topkwaliteit. Elk product wordt namelijk afzonderlijk getest op een correcte werking. Daarnaast heeft de ecoTEC plus een metalen mantel en roestvrijstalen warmtewisselaar, die er samen voor zorgen de het toestel niet vervuilt. Hij behoudt tevens zijn zuinigheid en gaat lang mee.

Als je kiest voor de Vaillant ecoTEC plus VHR 25-30 CW4, dan weet je ook dat je dagelijks kunt genieten van warm water. Dit CW4 model zorgt namelijk voor 14,3 liter warm water per minuut. Het doet er dus niet toe of je gewoon snel onder de douche wil staan of dat je van een uitgebreid bad wil genieten. In beide gevallen geniet je namelijk van heerlijk, warm water. Zelfs de bediening van de ketel is een fluitje van een cent. Dit komt doordat de ketels van deze fabrikant voorzien zijn van een groot, blauw verlicht display. Op dit display zie je meteen wat de status van de ketel is. Om nog beter te genieten van deze ketel, kun je een calorMATIC thermostaat erop aansluiten. Deze thermostaat is gemaakt door dezelfde fabrikant, is eenvoudig te bedienen en is tevens mooi vormgegeven.

Voordelen:

 • Het design is fraai.
 • Dit model is geluidsarm.
 • Deze ketel beschikt over een energielabel A.
 • Hij heeft een enorm hoog rendement: HR 107.
 • Er is een helder en overzichtelijk bedieningspaneel.
 • De ketel heeft dankzij de duurzame, hoogwaardige materialen een lange levensduur.
 • Er is een ingebouwde warmhoudfunctie voor een snelle, eindeloze stroom warm water.

Nadelen:

 • Er geldt enige opwarmingstijd.
 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs tegenvallen.
 • De vSmart thermostaat is relatief gevoelig, waardoor de temperatuurinstelling verandert wanneer je hem oppakt.

4. Remeha Avanta 28c CW4 +isense

Remeha Avanta 28c CW4 +isenseVond je de tweede ketel die we hebben besproken bijna perfect? Maar is het voor jou belangrijk dat de ketel wordt geleverd met een iSense thermostaat? Dan is de Remeha Avanta 28c CW4 +isense wellicht de beste cv ketel voor jou. Dit model beschikt over dezelfde eigenschappen als het tweede model, maar wordt geleverd met een iSense thermostaat. Deze thermostaat is een veelzijdige alleskunner, die je gemakkelijk kunt combineren met elke Remeha cv-ketel. Als je deze thermostaat in huis hebt, dan heb je keuze uit ruimteregeling en zelfs weersafhankelijke regeling. Het installeren en instellen van de thermostaat is tevens eenvoudig. Met de iSense kun je de twee klokprogramma’s gemakkelijk instellen, bekijken en wijzigen. Er zijn daarnaast 16 programmeerbare vakantieprogramma’s en je kunt bovendien kiezen voor een openhaardfunctie en overwerktimerfunctie.

Voordelen:

 • Je krijgt er een iSense klokthermostaat bij.
 • De ketel is voorzien van een A-label pomp.
 • Hij is enorm compact, dus je kunt hem overal zetten.
 • De lichtgewicht ketel brengt zwaargewicht prestaties met zich mee.
 • De Avanta 28c ketel zorgt voor 12,5 liter warm water van 40 °C per minuut.

Nadelen:

 • Het kan dat je af en toe een storingsmelding krijgt.

5. ATAG I28EC cw4 met iCon wisselaar

ATAG I28EC cw4 met iCon wisselaarIs de beste cv ketel voor jou een model dat gebruik maakt van een duurzame, roestvrij stalen warmtewisselaar? Misschien is het ideale model voor jou ook een model dat zorgt voor een perfecte combinatie van comfort en rendement. Als dat het geval is dan is de ATAG I28EC cw4 met iCon wisselaar wellicht de beste cv ketel voor jou. Dit model voldoet namelijk aan al je eisen. Hij zorgt er bovendien voor dat comfort en rendement optimaal worden gecombineerd, dankzij zijn duurzame, roestvrij stalen warmtewisselaar. Daarnaast brengt de ketel verbluffende resultaten met zich mee. Hij produceert namelijk binnen een korte tijd veel warm water. Om precies te zijn gaat het om 14,8 liter warm water per minuut. Hierdoor is deze CW4 ketel vergelijkbaar met de CW5 modellen.

Wanneer je de ATAG I28EC cw4 met iCon wisselaar in huis haalt, dan weet je zeker dat hij duurzaam is. Hij is namelijk van RVS gemaakt, wat niet roest en dus ook niet zal slijten. Hierdoor heeft de ketel een lange levensduur. De ketel beschikt bovendien over een extra warmtewisselaar, oftewel een gepatenteerde Economizer, in de rookgasafvoer. Deze zorgt ervoor dat bij warmwatergebruik eerst het inkomende koude water wordt opgewarmd. Pas daarna wordt de warmtewisselaar zelf tot de ingestelde temperatuur gebracht. Er ontstaat hierdoor een uitzonderlijk hoog tapwaterrendement. Dat deze cv ketel zuinig is, wordt onder andere bewerkstelligd door het RVS materiaal. Het materiaal is namelijk zeer efficiënt. Hierdoor wordt een snelle verwarming en snelle beschikbaarheid van warm water mogelijk gemaakt. Douche of baad dus gerust met warm water en gebruik deze hr-combiketel.

Voordelen:

 • De iCon warmtewisselaar zorgt voor een enorm hoog rendement.
 • Deze ketel vergt weinig onderhoud en verbruikt weinig energie.
 • De warmtewisselaar heeft een zeer lage CO2 en NOx uitstoot.
 • De ketel zorgt voor 14,8 liter warm water per minuut.
 • Hij is geschikt voor een slimme thermostaat.
 • Er geldt een enorm hoog warmtecomfort.
 • Hij heeft compacte afmetingen.

Nadelen:

 • De cv-ketel is niet geschikt voor woningen met een grotere inhoud dan 625 m3.

6. Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34 CW5 incl. V-Smart slimme thermostaat

Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34 CW5 incl. V-Smart slimme thermostaatZoek je naar de beste cv ketel voor jouw behoeften? Is het ideale model voor jou een model net zoals de derde cv-ketel in deze lijst, maar met een hogere warmwatercapaciteit? Dan kennen wij het perfecte model voor jou, namelijk de Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34 CW5 incl. V-Smart slimme thermostaat. Dit model komt in veel opzichten overeen met het eerder genoemde model, maar heeft een hogere warmwatercapaciteit. Deze ketel is namelijk een CW5 model. Hij zorgt voor 9,7 liter warm water van 60 graden Celsius per minuut. De efficiënte combiketel is bovendien van hoge kwaliteit en zorgt voor een optimaal warmwatercomfort. Hij beschikt over slimme technieken, die ervoor zorgen dat het toestel zuiniger kan presteren. Doordat hij zuiniger presteert, bespaar je dus elke dag op energiekosten.

Een aantrekkelijke eigenschap van de Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34 CW5 incl. V-Smart slimme thermostaat is bovendien dat hij wordt geleverd met een slimme thermostaat. Deze V-Smart slimme thermostaat kun je vanaf je smartphone bedienen. Hij brengt dus een grote mate van gebruiksgemak met zich mee. Daarnaast heeft de thermostaat een elegant design. Je kunt hem tevens draadloos verbinden via wifi. De thermostaat is bovendien zelflerend en houdt rekening met de buitentemperatuur. Met zelflerend wordt bedoeld dat de thermostaat leert wanneer jouw dag begint en eindigt. Binnen 2 weken regelt hij zelfstandig je temperatuur! Hij is bovendien zo geavanceerd dat je de buitentemperatuur via het internet kunt meten. Deze superieure eigenschappen in combinatie met de eveneens top eigenschappen van de cv-ketel zorgen ervoor dat dit pakket een must-have is in elk huishouden.

Voordelen:

 • De ketel is ideaal voor woningen tussen de 625 en 900 m3.
 • Dit model is door de Consumentenbond als beste getest.
 • Je kunt er ook een slimme thermostaat op aansluiten.
 • Hij zorgt voor 16,2 liter warm water per minuut.
 • De ketel is met een energielabel A zeer zuinig.
 • Je kunt er snel een bad mee vullen.

Nadelen:

 • Verwarmen op een laag pitje kan als zwak worden ervaren.

7. ATAG i36EC cw5

ATAG i36EC cw5Zoek je naar de beste cv ketel voor jouw huishouden? Is het beste model voor jou een ketel met een XXL tapprofiel? Dan kun je kiezen voor de ATAG i36EC cw5. Wij vinden dat dit model de beste cv ketel voor jou is, omdat hij beschikt over een XXL tapprofiel. Hij zorgt voor een output van 11,5 liter warm water van 60 graden Celsius per minuut. Dit betekent dat je uitgebreid kunt genieten van een warm bad in je ligbad. Je kunt er bijvoorbeeld een glaasje wijn bij halen. Heb je geen tijd voor een uitgebreid bad en wil je alleen douchen met warm water? Dan kan dat ook wanneer je deze ketel in huis hebt. De ketel wordt bovendien geprezen om de snelheid en grote hoeveelheid warm water. Om deze reden is de ketel als beste getest door de Consumentenbond.

Kiezen voor de ATAG i36EC cw5 betekent kiezen voor een hoog rendement en een hoge mate van comfort. Een hoog rendement betekent dat de ketel energiezuinig is. Dit is ook het geval bij deze ketel. Hij is namelijk voorzien van een unieke iCon warmtewisselaar. Dit belangrijk onderdeel van de ketel draagt warmte over aan het water. Hij zorgt er bovendien voor dat het hoogste rendement mogelijk is. Er geldt tevens weinig onderhoud, wat in deze drukke tijd zeker een must is. Daarnaast is de ketel gemaakt van RVS, die efficiëntie met zich meebrengt. Hierdoor geldt er een snelle verwarming en snelle beschikbaarheid van warm water. De ketel is bovendien betrouwbaar, omdat hij zeer duurzaam is. Hierdoor ben je er zeker van dat hij jaren na de aanschaf nog even energiezuinig is.

Voordelen:

 • Dit model is door de Consumentenbond als beste getest.
 • De ketel is energiezuinig, dankzij het energielabel A.
 • Je profiteert in een korte tijd van veel warm water.
 • De iCon warmtewisselaar vergt weinig onderhoud.
 • Hij is geschikt voor een slimme thermostaat.

Nadelen:

 • Hij is ideaal voor een relatief grote woning, dus kan minder goed passen bij een kleinere woning.
 • Het stroomverbruik van dit model kan ervaren worden als zwak.
 • De opwarmtijd kan wellicht tegenvallen.

8. Intergas Xtreme 36 CW5

Intergas Xtreme 36 CW5Je hebt inmiddels verschillende modellen met elkaar kunnen vergelijken. Heb je echter toch nog niet gevonden wat je zoekt? Geen probleem. Is de beste cv ketel voor jou een model met een dubbele aluminium twee-in-een warmtewisselaar? Dan is de Intergas Xtreme 36 CW5 wellicht de beste cv ketel voor jou. Deze ketel beschikt over een dergelijke warmtewisselaar en heeft een gepatenteerd Intergas ontwerp met 2 gescheiden koperen circuits. Deze zorgen ervoor dat de warmteoverdracht optimaal plaatsvindt en dat warmteverlies zoveel mogelijk wordt voorkomen. Bij een dergelijke ketel stroomt het cv-water samen met het koude tapwater rechtstreeks door de warmtewisselaar. Hierdoor koelen de rookgassen maximaal af en wordt de condensatiewarmte optimaal benut. De ketel beschikt bovendien over een hoog rendement. Hierdoor verbruikt hij ook weinig energie.

De Intergas Xtreme 36 CW5 maakt onder andere gebruik van een tweede warmtewisselaar. Deze zorgt ervoor dat warmte terug wordt gewonnen. De tweede warmtewisselaar is speciaal ontworpen voor deze functie. Hij is geïntegreerd in de rookgasafvoer van het toestel. Van hieruit worden de verbrandingsgassen verder afgekoeld. Zelfs restwarmte van rookgassen wordt benut in deze ketel. Deze warmte wordt gebruikt om het tapwater voor te verwarmen. Er is hierdoor minder energie nodig om het water op temperatuur te brengen. Hierdoor ontstaat er een zeer hoog rendement. Het model wordt overigens niet zomaar “Xtreme” genoemd. Deze naam heeft de ketel gekregen, omdat hij zijn maximale rendement al vanaf een Q brutotap van 9.000 MJ per jaar en een brutowarmtebehoefte van 19.000 MJ per jaar bereikt. Dit model zorgt bovendien voor een jaartaprendement EPN van 1,15.

Voordelen:

 • Hij is zuinig.
 • Dit model heeft een compact formaat.
 • Je geniet in korte tijd van warm water.
 • Er gaat een hoog rendement gepaard met deze ketel.
 • Hij beschikt over een dubbele twee-in-een warmtewisselaar.
 • De ketel zorgt voor minimaal warmteverlies en een optimale warmteoverdracht.

Nadelen:

 • De ketel heeft geen stille werking.

9. Remeha Tzerra plus M 39c CW5

Remeha Tzerra plus M 39c CW5Ben je op zoek naar de beste cv ketel voor jouw behoeften? Dan is het eerst nodig om na te gaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Wellicht is het ideale model voor jou een combiketel met een platenwisselaar. Als dat het geval is, dan is de Remeha Tzerra plus M 39c CW5 wellicht de beste cv ketel voor jou. De ketel beschikt niet over een voorraad warm water voorhanden, dus wanneer je warm water tapt, moet je eerst omschakelen naar de warmwaterstand. Hoewel dit betekent dat je iets langer moet wachten op warm water dan bij vergelijkbare modellen, is het wachten de moeite waard. Het systeem zorgt er namelijk voor dat de ketel zuiniger is dan een combiketel die over een boiler beschikt. Modellen met een boiler kennen namelijk stilstandverliezen. Dit is niet het geval bij dit model zonder boiler.

De Remeha Tzerra plus M 39c CW5 produceert weinig warmte en beschikt daarom over een enorm hoog rendement. Bij ketels met een hoog rendement is het handig als de ketel een groot regelbereik heeft. Je kunt dan in het begin en ook het eind van het stookseizoen optimaal gebruik maken van de verschillende standen. Bij deze ketel kun je het bereik zelf regelen. Het vermogen kan namelijk terug geregeld worden tot 78% van het hoogst leverbare vermogen. Dit is een goed regelbereik. Ook de warmwaterprestaties van dit model zijn superieur. De ketel kan namelijk 18,3 liter water per minuut leveren. Dit water heeft dan een temperatuur van 40 graden Celsius. Je kunt dus optimaal genieten van warm water in je ligbad of gewoon onder de douche en wanneer je je tanden poetst.

Voordelen:

 • Hij is zuinig en stil.
 • Dit model is klein en compact.
 • Het water warmt in korte tijd op.
 • De ketel levert 18,3 liter water per minuut.
 • Hij is geschikt voor een slimme thermostaat.
 • Dit model gaat gepaard met een energielabel A.

Nadelen:

 • Hij beschikt niet over een display.
 • Verwarmen op een laag pitje kan onvoldoende zijn.
 • Het duurt wat langer om over warm water te beschikken dan bij vergelijkbare modellen.

10. Remeha Tzerra plus M 39c CW5 + Isense

Remeha Tzerra plus M 39c CW5 + IsenseJe hebt de tekst over model nummer 9 inmiddels gelezen. Vond je dat dit model de beste cv ketel voor jou was, maar wil je graag dat hij wordt geleverd met een thermostaat? Dan is het pakket van de Remeha Tzerra plus M 39c CW5 + Isense wellicht de beste cv ketel met thermostaat voor jou. Dit model beschikt namelijk over dezelfde eigenschappen als het hiervoor genoemde model, maar wordt geleverd met een iSense klokthermostaat. Deze thermostaat zorgt ervoor dat je keuze hebt uit ruimteregeling en weersafhankelijke regeling. De thermostaat is daarnaast eenvoudig in te stellen en te bekijken. Je kunt zelfs gemakkelijk de nodige instellingen op de thermostaat aanpassen. Maak gebruik van de 2 klokprogramma’s van de thermostaat en de vele vakantieprogramma’s en geniet optimaal van je cv-ketel. Deze thermostaat is zelfs voorzien van een overwerktimerfunctie en een openhaardfunctie.

Voordelen:

 • Hij is zuinig en stil.
 • Dit model is klein en compact.
 • Het water warmt in korte tijd op.
 • De ketel levert 18,3 liter water per minuut.
 • Hij is geschikt voor een slimme thermostaat.
 • Dit model gaat gepaard met een energielabel A.
 • Hij wordt geleverd met een iSense thermostaat.

Nadelen:

 • Deze ketel is niet voorzien van een display.
 • Je moet even wachten totdat het warm water op gang komt.
 • Het is misschien niet genoeg om op een laag pitje te verwarmen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>