De Beste Fietsendrager Van 2020 kopen? Welke voor elektrische fietsen?

Ben je dol op fietsen, maar vind je het spannender om relatief ver van huis te fietsen? Dan neem je je fiets waarschijnlijk mee wanneer je met de auto van de ene naar de andere bestemming rijdt. Om je fiets mee te nemen heb je een fietsendrager nodig. Hoe kies je voor de beste fietsendrager voor jouw behoeften? Je kunt het ideale model uitkiezen door te letten op eventuele bijkomende zaken. Zo kun je kiezen voor een fietsendrager voor op het dak van je auto, een variant voor op de trekhaak van je auto of een variant die je op de achterklep van je auto kunt bevestigen. Het is ook belangrijk om te letten op de montage van de desbetreffende fietsendrager. Je houdt natuurlijk ook rekening met eventuele verkeersregels. Daarnaast vergelijk je sowieso verschillende modellen met elkaar. Lees dit artikel en vind gemakkelijk de beste fietsendrager voor jouw behoeften.

Beste fietsendrager van 2020

Aangezien het aanbod fietsendragers zeer groot is, kan het moeilijk lijken om het ideale model te vinden. Wij vergemakkelijken het vinden van de beste fietsendrager. Om je op weg te helpen, hebben we namelijk eerst de top 5 modellen van het jaar geselecteerd. Deze 5 fietsendragers zie je in de onderstaande tabel. Maak dus gebruik van de tabel, lees de recensies over deze 5 modellen en vergelijk de fietsendragers met elkaar. Tot slot kun je de beste fietsendrager voor jouw behoeften uitkiezen.

 Product naam 
1.
Thule Europower 916
Meer info »
2.
Pro-User Diamant
Meer info »
3.
Yakima Justclick 3
Meer info »
4.
Hapro Atlas 2 (7-polig)
Meer info »
5.
Cordo Carry Basic Zwart
Meer info »

1. Thule Europower 916

Als je op zoek gaat naar de beste fietsendrager voor jouw behoeften, dan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee kunt houden. Zo kun je letten op de locatie waar de fietsendrager wordt bevestigd. Je kunt tevens letten op de fietsensoort waar de drager voor geschikt is. Heb jij een elektrische fiets en zoek je daarom naar een drager voor die fiets? Dan raden wij de Thule Europower 916 aan. Deze fietsendrager is perfect voor elektrische fietsen. Hij kan echter ook gebruikt worden om andere fietssoorten te vervoeren. Dit komt doordat de fietsendrager een sterke variant is met een draagvermogen van 60 kilogram. Je kunt dus niet slechts 1, maar 2 e-bikes met je meenemen. Thule Europower 916Samen met je (reis)partner fietsen is toch leuker dan wanneer je alleen fietst? Deze fietsendrager is bovendien uitgerust met een slot voor zowel het frame als de drager van je fiets.

Bij het uitkiezen van de beste fietsendrager voor jouw behoeften is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de manier waarop je hem op je auto kunt bevestigen. In het geval van de Thule Europower 916 merk je meteen dat je hem gemakkelijk kunt bevestigen op je auto. Het enige wat je hoeft te doen is de hendel omlaag klappen. Vervolgens zit de fietsendrager muurvast op de trekhaak. Nadat je de fietsendrager hebt bevestigd, is het natuurlijk tijd om de fiets of fietsen erop te zetten. Hierna kun je naar je bestemming rijden. Tijdens het rijden hoef je je geen zorgen te maken dat de fietsen beschadigd raken doordat ze tegen elkaar schuren. Het schuren wordt namelijk voorkomen doordat de fietsen elkaar niet aanraken. Bij het laden en lossen zitten de fietsen elkaar ook niet in de weg. Dit is een handige eigenschap toch?

Voordelen van de Thule Europower 916:

 • Je kunt deze fietsendrager gemakkelijk bevestigen aan je auto.
 • De drager is kantelbaar, dus je kunt ook na bevestiging gemakkelijk komen bij je spullen in de kofferbak.
 • Doordat de framehouders beschikken over een rubberen coating, wordt beschadiging van de fietsen voorkomen.
 • Er is gezorgd voor een extra frameslot, waardoor er meer bescherming geboden wordt tegen diefstal van je fiets of fietsen.
 • Aangezien de fietsendrager een ruim draagvermogen heeft, kun je hem ook gebruiken voor elektrische fietsen en zwaardere stadsfietsen.

Nadelen van de Thule Europower 916:

 • Deze fietsendrager is met een gewicht van 18,4 kilogram relatief zwaar.
 • Hij heeft alleen een neerklapbare beugel, waardoor hij veel ruimte inneemt in je schuur of garage.
 • Bij deze fietsendrager is er niet gezorgd voor draaghandvatten of transportwielen, die ervoor moeten zorgen dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen.
Klik hier voor de beste prijs

2. Pro-User Diamant

Heb je de recensie over de vorige fietsendrager gelezen? Als je deze review hebt gelezen, dan heb je gezien dat die fietsendrager niet volledig inklapbaar is. Dit kun je als minder prettig ervaren, omdat de fietsendrager dan relatief veel ruimte in beslag neemt. Is de beste fietsendrager voor jou echter een model net als de vorige fietsendrager, maar dat wel volledig inklapbaar is? Dan kun je kiezen voor de Pro-User Diamant. Wij vinden dat dit model wellicht de beste fietsendrager voor jou is, omdat hij beschikt over ongeveer dezelfde eigenschappen als het vorige model. Echter, hij is wel volledig inklapbaar, waardoor hij niet veel ruimte in beslag neemt wanneer je hem niet gebruikt. Pro-User DiamantAls we kijken naar de eigenschappen van dit model, die overeenkomen met het vorige model, dan zien we dat hij ook geschikt is om 2 fietsen tegelijkertijd te vervoeren. Ga dus met je fietspartner op stap!

Natuurlijk kijken we ook naar de manier waarop je deze fietsendrager bevestigt aan je auto. De Pro-User Diamant bevestig je op de trekhaak van de auto. Het bevestigingsproces is eenvoudig, omdat de drager is voorgemonteerd. Wanneer je hem hebt bevestigd, hoef je je geen zorgen meer te maken over het gewicht van je fiets. Deze fietsendrager met een gewicht van 18 kilogram heeft namelijk een groot laadvermogen van 60 kilogram. Je kunt dus gemakkelijk een iets zwaardere fiets vervoeren. Het is daarnaast mogelijk om 2 elektrische fietsen tegelijkertijd te vervoeren. Of je nou 1 of 2 fietsen vervoert, je bevestigt de fiets of fietsen eenvoudig aan het frame. Het kan voorkomen dat je iets uit je kofferbak bent vergeten. Als dat het geval is, dan kantel je gemakkelijk de drager om toch nog de laatste tas uit je auto te pakken. De drager heeft een 13- en 7-polige aansluiting.

Voordelen van de Pro-User Diamant:

 • Doordat deze fietsendrager compact is in te klappen kun je hem gemakkelijk opbergen.
 • Aangezien deze drager is voorgemonteerd, kun je hem direct op je trekhaak bevestigen.
 • De fietsendrager beschikt over een mistachterlicht en achteruitrijverlichting, die beiden werken via de 13-polige stekker.
 • Bij deze fietsendrager is er gezorgd voor een eenvoudig te bedienen kantelmechanisme, waardoor de kofferbak toegankelijk blijft.
 • Hij heeft een ruim draagvermogen, waardoor deze drager ook perfect is om zwaardere stadsfietsen en elektrische fietsen te vervoeren.

Nadelen van de Pro-User Diamant:

 • De fietsendrager is relatief zwaar, dus het verplaatsen kan minder eenvoudig gaan.
 • Het opbergen van de fietsendrager in de meegeleverde opbergtas gaat soms een beetje stroef.
Klik hier voor de beste prijs

3. Yakima Justclick 3

Vind je het een goed idee om te kiezen voor een fietsendrager met een groot draagvermogen? Het kan echter dat je niet 1 of 2 fietsen wil vervoeren, maar in totaal 3 fietsen? Dit aantal is praktisch voor kleine gezinnen. Je neemt dan een fiets mee voor beide ouders en ook een fiets voor het kind. Op die manier kunnen jullie samen genieten van de natuur terwijl jullie als gezin fietsen. Is daarom de beste fietsendrager voor jou een variant die 3 fietsen kan dragen? Dan kennen wij de beste fietsendrager voor jou. Hier verwijzen we naar de Yakima Justclick 3. De naam van dit model spreekt eigenlijk voor zich. Het is namelijk zo dat de “3” in de naam verwijst naar 3 fietsen. Yakima Justclick 3Neem dus gerust voor elk gezinslid een fiets mee wanneer je met de auto op vakantie gaat. De fietsendrager is immers geschikt voor alle soorten fietsen.

Wanneer je leest dat de fietsendrager in staat is om 3 fietsen te vervoeren, dan wil je sowieso weten hoeveel kilogram zijn draagvermogen bedraagt. In het geval van de Yakima Justclick 3 gaat het om een ruim draagvermogen van 60 kilogram. Je kunt hierdoor ook elektrische fietsen en zwaardere stadsfietsen vervoeren. Natuurlijk ben je ook benieuwd naar de bevestiging van de fietsendrager. Dit model bevestig je gemakkelijk op de trekhaak van je auto. Doordat de drager bovendien kantelbaar is, kun je ook altijd gemakkelijk bij je kofferbak. Dit is handig voor momenten dat je iets bent vergeten en je nog snel de kofferbak wil opendoen. Nadat je de drager hebt bevestigd, zet je gemakkelijk je fietsen vast aan het frame met de bevestigingsarmen. Zelfs over verlichting hoef je je geen zorgen te maken, want de fietsendrager wordt geleverd met een 13-polige aansluiting voor je verlichting.

Voordelen van de Yakima Justclick 3:

 • Je kenteken is ook in het donker goed zichtbaar dankzij de kentekenverlichting.
 • Het is mogelijk om met slechts 1 sleutel de framehouders en de fietsendrager af te sluiten.
 • Dankzij de draaghandvatten kun je de fietsendrager gemakkelijk optillen om hem te verplaatsen.
 • Er is een 13-polige aansluiting voor verlichting, maar aangezien je ook een adapter krijgt, kun je de aansluiting veranderen naar 7-polig.
 • Deze fietsendrager heeft een ruim draagvermogen, waardoor je er ook zwaardere stadsfietsen en elektrische fietsen mee kunt vervoeren.

Nadelen van de Yakima Justclick 3:

 • Met een gewicht van 20,3 kilogram is deze fietsendrager relatief zwaar.
 • Doordat er geen oprijgoot of liftsysteem wordt meegeleverd, moet je de fietsen zelf op de drager tillen.
 • Deze fietsendrager is alleen geschikt voor een standaard trekhaak en niet voor een Brink RMC of Bosal BCS2 trekhaak.
Klik hier voor de beste prijs

4. Hapro Atlas 2 (7-polig)

We hebben je intussen verteld over 3 superieure fietsendragers. Bij de eerste 2 modellen heb je gezien dat je 2 fietsen tegelijkertijd kon vervoeren. Het derde model was zelfs in staat om 3 fietsen tegelijkertijd te vervoeren. Echter, alle modellen die we tot nu toe hebben gerecenseerd zijn relatief zwaar. Ben je iemand die niet graag zware objecten optilt? Dan is het voor jou waarschijnlijk handig om te kiezen voor een relatief lichte fietsendrager. Natuurlijk kijk je ook naar het aantal fietsen dat je wil vervoeren. Is de beste fietsendrager voor jou een variant met een relatief licht gewicht en dat 2 fietsen tegelijkertijd kan dragen? Hapro Atlas 2 (7-polig)Dan raden wij de Hapro Atlas 2 (7-polig) aan. Deze drager is wellicht de beste fietsendrager voor jou, omdat hij slechts 14 kilogram weegt. Hij is daarnaast in staat om tegelijkertijd 2 fietsen te vervoeren.

Bij het vergelijken van verschillende fietsendragers kijk je sowieso niet alleen naar het gewicht van de verschillende varianten. Natuurlijk kijk je ook niet alleen naar het aantal fietsen dat ze kunnen vervoeren. Daarom vertellen we je graag dat de Hapro Atlas 2 (7-polig) ook een zeer gebruiksvriendelijk model is. Hij is geschikt voor zowel racefietsen, mountainbikes als stadsfietsen. Bovendien beschikt deze drager over verstelbare wielhouders, die geschikt zijn voor wielen met een diameter van 60 millimeter. Zet dus gemakkelijk je fiets op de drager en maak hem vast aan het frame. Om de fiets te bevestigen maak je gebruik van de framehouders. Nadat je de drager op de kogel hebt geplaatst en je de beugel hebt aangetrokken, zit de fietsenhouder muurvast. Moet je nog iets in je kofferbak plaatsen? Geen probleem! Doordat de fietsendrager beschikt over een kantelsysteem, heb je nog altijd toegang tot de kofferbak.

Voordelen van de Hapro Atlas 2 (7-polig):

 • Deze fietsendrager is voorgemonteerd, dus je kunt hem direct bevestigen op je trekhaak.
 • Met een draagvermogen van 50 kilogram kun je gemakkelijk 2 fietsen tegelijkertijd vervoeren.
 • Er is bij deze drager gezorgd voor een neerklapbare beugel, dus je kunt hem gemakkelijk opbergen.
 • Dit model is kantelbaar, dus je kunt ook na de bevestiging gemakkelijk komen bij de spullen in je kofferbak.
 • Bij deze fietsendrager is er gezorgd voor diefstalbeveiliging, waardoor de kans kleiner is dat je fiets in een onbewaakt moment wordt gestolen van de drager.

Nadelen van de Hapro Atlas 2 (7-polig):

 • Als je 2 fietsen met fietstassen bevestigt op de fietsendrager, dan is de ruimte tussen de fietsen relatief krap.
 • De fietsendrager is niet voorzien van draaghandvatten of transportwielen die het verplaatsen van de drager vergemakkelijken.
 • Het draagvermogen van deze fietsendrager is, vergeleken met andere modellen, beperkt, waardoor je er geen zwaardere elektrische fietsen mee kunt vervoeren.
Klik hier voor de beste prijs

5. Cordo Carry Basic Zwart

Zoek je naar de beste fietsendrager voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde factoren. Zo kun je kijken naar het model van de fietsendrager. Verschillende modellen zijn namelijk gemaakt voor verschillende toepassingen. Als je bijvoorbeeld niet teveel poespas wil hebben en je wil gewoon een eenvoudige fietsendrager hebben, dan kun je kiezen voor een basis variant. Klinkt een basis variant perfect? Dan raden wij de Cordo Carry Basic Zwart aan. Dit model vinden wij de beste fietsendrager voor jou, omdat hij een compact model is zonder fratsen. Het maakt niet uit wat voor fietsen je precies wil vervoeren, omdat deze drager geschikt is voor verschillende fietsen. Hij is bovendien voorzien van 2 brede wielgoten. Cordo Carry Basic ZwartHeb je je fietsen reeds vervoerd en is het nu tijd geworden om de fietsendrager op te bergen? Dan kun je hem inklappen zodat hij eenvoudig opgeborgen kan worden.

Wanneer je gebruik maakt van de Cordo Carry Basic Zwart fietsendrager, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je hem niet kunt optillen. Deze drager heeft namelijk een licht gewicht. Dit komt mede doordat hij compact is. Om precies te zijn gaat het bij deze fietsendrager om een gewicht van slechts 13 kilogram. Met dat gewicht is dit model de lichtste fietsendrager uit onze top 5 lijst. Hoewel de drager zelf een licht gewicht heeft, kun je er toch een gewicht van maximaal 50 kilogram mee vervoeren. Je neemt dus ook gemakkelijk je elektrische fiets of zwaardere stadsfiets mee. Misschien vraag je je nu af hoe je deze fietsendrager bevestigt aan je auto. Hij wordt met een gepatenteerde snelkoppeling snel en gemakkelijk bevestigd op de trekhaak van je auto. Hierna zet je er natuurlijk je fiets of fietsen op. Hij kan namelijk 2 fietsen tegelijkertijd vervoeren.

Voordelen van de Cordo Carry Basic Zwart:

 • Er is bij deze fietsendrager geschikt voor mist- en achteruitrijverlichting.
 • Je kenteken is ook in het donker goed zichtbaar dankzij de kentekenverlichting.
 • Na gebruik kun je de fietsendrager gemakkelijk inklappen om hem compact op te bergen.
 • Hij is geschikt voor zowel een standaard trekhaak als een Bosal BCS2 en Brink RMC trekhaak.
 • Bij dit model is er gezorgd voor brede wielgoten, dus ook fietsen met dikke fietsbanden passen op de fietsendrager.
 • Deze fietsendrager heeft een ruim draagvermogen, waardoor je ook gerust zwaardere stadsfietsen op elektrische fietsen kunt vervoeren.

Nadelen van de Cordo Carry Basic Zwart:

 • Er is geen slot voor de fietsframeklem.
 • Het is niet mogelijk om deze fietsendrager uit te breiden zodat je er meer fietsen mee kunt vervoeren.
 • Doordat deze fietsendrager niet kantelbaar is kun je na de bevestiging niet bij de spullen in je kofferbak.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>