Vergelijk De Top 5 En Vind Hier De Beste Groentesnijder Van 2020!

Ben je regelmatig in de keuken bezig? Hoort daarbij het snijden van groenten en fruit? Dan weet je dat het snijden van groenten en fruit veel tijd in beslag kan nemen. Er is echter een geschikte oplossing. Je kunt namelijk gebruik maken van een groentesnijder. Een dergelijke snijder is enorm handig, omdat je er gemakkelijk en snel groente mee kunt snijden. Werken met een groentesnijder is vaak zelfs veiliger dan werken met een scherp mes. Vind je het nu een goed idee om op zoek te gaan naar de beste groentesnijder voor jouw behoeften? Dan is het handig om eerst na te gaan of je liever een groentehakker of een -snijder wil hebben. Een hakker geeft je de mogelijkheid om in een handomdraai groente te snijden, terwijl een snijder je de optie geeft om mooie blokjes te snijden. Vergelijk snel de onderstaande modellen en kies jouw beste groentesnijder uit!

Beste groentesnijder van 2020

We hebben je verteld over 2 soorten groentesnijders. Hierdoor heb je een beeld van de verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Het uitkiezen van de beste groentesnijder hoeft bovendien geen moeilijke klus te zijn. Door dit artikel te lezen, vind je namelijk gemakkelijk jouw perfect model. Dit komt doordat we je alleen vertellen over de allerbeste modellen van het jaar. We hebben namelijk aan de hand van een groot aantal modellen een top 5 lijst samengesteld. Deze lijst zie je hieronder. Nadat je de onderstaande tabel hebt bekeken, kun je ook de recensies over de verschillende snijders lezen. Je komt op die manier te weten welke mogelijkheden de verschillende snijders met zich meebrengen. We vertellen je zelfs over hun kenmerken zodat je een goed geïnformeerde keus kunt maken. Aarzel dus niet, lees het artikel, vergelijk de 5 top snijders met elkaar en kies jouw beste groentesnijder uit!

 Product naam 
1.Saveur Royal GroentesnijderMeer info »
2.Spirelli SpiraalsnijderMeer info »
3.Saveur Royal® Mandoline - GroentesnijderMeer info »
4.Aloba GroentesnijderMeer info »
5.GroentesnijderMeer info »

1. Saveur Royal Groentesnijder – Handmatig

Als keukenprins of -prinses wil je je tijd in de keuken zo nuttig mogelijk besteden. Er zijn immers veel gerechten om uit te proberen. Daarom is het prettig als je niet veel tijd kwijt hoeft te raken aan het treffen van de kookvoorbereidingen. Een voorbereiding die over het algemeen veel tijd in beslag neemt is het snijden van groente. Daarom is het handig als je een groentesnijder in huis hebt. Er zijn echter verschillende soorten groentesnijders beschikbaar. Het kan hierdoor wat moeilijker zijn om het ideale model te vinden. Ga daarom eerst na wat je precies van jouw groentesnijder verwacht. Klinkt een model dat je tijd laat besparen en dat foto-perfecte resultaten met zich meebrengt als jouw beste groentesnijder? Dan kies je voor de Saveur Royal Groentesnijder. Saveur Royal GroentesnijderDeze handige groentesnijder zorgt voor snelle en professionele resultaten, waardoor je tijd bespaart. Je eten ziet er ook prachtig uit.

Doordat je snel klaar bent met het snijden van je groenten, houd je meer tijd over om je voedsel te bereiden. Wanneer je kijkt naar de resultaten van de Saveur Royal Groentesnijder, ben je tevens aangenaam verrast. Dit komt doordat je dankzij deze snijder foto-perfecte tomaten-, uien- of komkommerschotels op tafel kunt zetten. Ook Julienne-groentenstrookjes, aardappelchips en gegratineerde kaas behoren tot de mogelijkheden. Alles gebeurt bovendien in een handomdraai, waardoor je genoeg tijd over houdt om de smaak van je maaltijd te perfectioneren. Als je een hobby kok bent, die niet alleen lekker wil koken, maar ook prachtige maaltijden op tafel wil zetten, dan is deze groentesnijder een must-have. Hij wordt namelijk geleverd met 5 verschillende verwisselbare inzetstukken, waardoor je voor verschillende gelegenheden professioneel uitziende sneetjes of julienne kunt maken. Doordat de snijder van BPA-vrij materiaal is gemaakt, is hij veilig in gebruik. Vind je hem daarom de beste groentesnijder?

Eigenschappen van de Saveur Royal Groentesnijder:

 • Zijn professionele resultaten kunnen je verbazen.
 • Dit model is van BPA-vrij materiaal gemaakt, waardoor hij veilig is in gebruik.
 • Na gebruik is hij gemakkelijk te reinigen, want hij is vaatwasmachinebestendig.
 • Deze groentesnijder is handig, heeft een slijpvrij ontwerp en laat je tijd besparen.
 • Bij aankoop van deze groentesnijder krijg je er een snijbestendige handschoen bij.
 • Ongebruikte bladen kun je veilig opslaan, want de groentesnijder komt met een bladcaddy.
 • Hij is snel en gemakkelijk te gebruiken, want je kunt fruit, aardappelen en groenten snel en eenvoudig snijden in uniforme plakjes of julienne met de V-blade snijder.
 • Er zijn 5 verwisselbare inzetstukken, dus je kunt voor verschillende gelegenheden professioneel uitziende juliennesliertjes van 3,5 of 7 mm maken of schijfjes van 1,5, 2,5 of 3,5 mm.

2. Spirelli Spiraalsnijder

Velen van ons willen graag dagelijks gezonde maaltijden bereiden voor onszelf en/of voor ons gezin. Echter, doordat het bereiden van een gezonde maaltijd vaak enorm veel tijd in beslag nemen, koken we eerder gerechten die snel klaar zijn of kopen we wat nadat we van het werk komen. Wil je toch op een snelle, maar ook gezonde manier een maaltijd bereiden? Dan is het handig als je op zoek gaat naar de beste groentesnijder voor jouw behoeften. Met een dergelijk keukenhulpje kun je immers in een handomdraai je groenten snijden, zodat je veel sneller klaar bent met het kookproces. Wij kennen bovendien een groentesnijder die je de mogelijkheid geeft om een snelle, maar toch gezonde maaltijd te bereiden. Hij zorgt er tevens uit dat je eten er aantrekkelijk uitziet. Spirelli SpiraalsnijderWe hebben het hier over de Spirelli Spiraalsnijder. Met deze spiraalsnijder kun je in een handomdraai een voedzame maaltijd bereiden.

Hoe werkt de Spirelli Spiraalsnijder precies? Hij zorgt ervoor dat je groente wordt gesneden in mooie slierten. Je kunt bovendien zelf beslissen of je de ene keer dunne slierten lust of juist dikke slierten. Deze snijder, wellicht jouw beste groentesnijder, geeft je deze keus. Dit komt doordat hij 2 snijkanten heeft. De ene kant is bestemd voor dikke slierten en de andere kant voor spaghetti dunne groenteslieren. Hierdoor is hij perfect om een snelle, voedzame en ook gezonde maaltijd te bereiden. Desgewenst kun je je groente eerst schillen met de dunschiller. Vervolgens prik je de dop van de groentesnijder in de achterkant van de groente. Zo zet je hem vast. Hierna draai je een courgette, komkommer of wortel razendsnel tot groente spaghetti. Na gebruik is het belangrijk dat je de groentesnijder reinigt. Dit is gelukkig eenvoudig, waardoor je ook aan de schoonmaak van het keukenhulpje niet veel tijd kwijt bent.

Eigenschappen van de Spirelli Spiraalsnijder:

 • Je kunt een snelle, voedzame maar ook gezonde maaltijd bereiden door gebruik te maken van deze groentesnijder.
 • Doordat de spiraalsnijder 2 snijkanten heeft, bepaal je zelf of je groente wordt gesneden in brede of juist spaghetti dunne groenteslieren.
 • Hij heeft een eenvoudige werking, want je hoeft slechts je groente vast te zetten, waarna je hem in no time kunt draaien tot groente spaghetti.
 • Met deze snijder kun je in een handomdraai heerlijke koolhydraatarme pasta’s maken, omdat je spaghetti kunt vervangen door slierten van courgette en wortel.
 • Na gebruik kun je de spiraalsnijder snel en eenvoudig onder de kraan schoonmaken, waarna hij dankzij zijn compacte formaat opgeborgen kan worden in praktisch iedere besteklade.

3. Saveur Royal® Mandoline – Groentesnijder

Zoek je naar de beste groentesnijder voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. We vertellen je immers over de 5 allerbeste modellen van het jaar. Voordat je een bepaald model kunt uitkiezen, is het belangrijk om voor jezelf na te gaan wat je van jouw groentesnijder verwacht. Sommige personen willen alleen een groentesnijder hebben, omdat hij gemak met zich meebrengt. Je kunt echter ook wat hogere eisen stellen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je bij sommige snijders zelf de dikte van de slierten of blokjes kunt instellen. Zo kun je variëren met de gerechten die je klaarmaakt. Koop jij een groentesnijder, omdat je hem voor meerdere doeleinden wil gebruiken? Dan is een multifunctioneel model handig. Wij kennen een dergelijk model, Saveur Royal® Mandoline - Groentesnijdernamelijk de Saveur Royal® Mandoline – Groentesnijder. Deze snijder is wellicht de beste groentesnijder voor jou, omdat hij enorm veelzijdig is.

Zo kun je er foto-perfecte uien-, tomaten- of komkommerschotels mee bereiden. Je hebt zelfs de mogelijkheid om julienne-groentestrookjes, aardappelchips en gegratineerde kaas te maken met dit model. Hierdoor gaat er een wereld aan kookmogelijkheden voor je open. Je kunt in een handomdraai je gezin verrassen met Snapchat- of Instagram-waardige gerechten. Bovendien beschikt de Saveur Royal® Mandoline – Groentesnijder over een groentecontainer met een antislip basis. Hierdoor glijdt de mandoline niet weg en is je aanrecht beschermd tegen krassen. Alle groenten worden opgevangen in een doorzichtige container. Je keuken blijft dus schoon en vrij van etensresten. Nadat je je groenten hebt gesneden, kun je de groentesnijder gemakkelijk reinigen en opbergen. Hij hoeft immers simpelweg onder de kraan afgespoeld te worden. Je kunt de mandoline zelfs in de vaatwasmachine reinigen! De verschillende onderdelen van de mandoline kun je in de container opbergen om ruimte te besparen na gebruik.

Eigenschappen van de Saveur Royal® Mandoline – Groentesnijder:

 • Als je deze groentesnijder in huis hebt, kun je gemakkelijk en snel een gezonde maaltijd bereiden.
 • De snijder is gemaakt van zeer scherp roestvrij staal, zodat je gemakkelijk en efficiënt je groente kunt snijden.
 • Dankzij de comfortabele handgreep en rubberen antislip basis is deze groentesnijder gemakkelijk te gebruiken.
 • Doordat zijn container is gemaakt van stevig ABS kunststof kun je rekenen op een goede prestatie op lange termijn.
 • Bij aankoop van deze groentesnijder krijg je er een snijbestendige handschoen bij voor de extra bescherming van je handen.
 • Tijdens het snijden van je groenten, vangt de doorzichtige groentecontainer alle groenten op waardoor je keuken schoon blijft.
 • Aangezien hij gemakkelijk is schoon te maken, verlies je niet veel tijd aan de reiniging van de snijder nadat je hem hebt gebruikt.
 • Nadat je de groentesnijder hebt schoongemaakt, kun je alle onderdelen in de groentecontainer opbergen zodat ze niet onnodig veel ruimte in beslag nemen.
 • Je kunt kiezen uit verschillende snijbladen om groenten in verschillende vormen en formaten te snijden; er is een snijblad van 2,5 mm, een snijblad van 1,5 mm, een julienne snijblad van 2 mm, een julienne snijblad van 3 mm en een rasp.

4. Aloba Groentesnijder

In je zoektocht naar de beste groentesnijder kom je verschillende modellen tegen. Misschien is het je opgevallen dat je kunt kiezen voor zowel horizontale als verticale modellen. Vaak gaat het hierbij om spiraalsnijders. Echter, een spiraalsnijder is ook een groentesnijder, alleen snijdt hij over het algemeen slierten en geen blokjes. Hierdoor kun je gezonde spaghetti bereiden met verse groenten. Als je zeker weet dat je geen groente in blokjes wil snijden, dan past een spiraalsnijder wellicht het beste bij je. We hebben bovendien ook een apart artikel geschreven waarin er specifiek wordt gesproken over de beste spiraalsnijder van het jaar. Ben je niet van plan een ander artikel te lezen, maar klinkt een spiraalsnijder met 4 verstelbare snijbladen, een groentepasta maker en een mandolinesnijder perfect? Aloba GroentesnijderDan is de Aloba Groentesnijder de beste groentesnijder voor jou. Dit model is een veelzijdige spiraalsnijder, waar je heerlijke gerechten mee kunt bereiden.

De Aloba Groentesnijder is geen alledaagse groentesnijder. Hij wordt namelijk geleverd met maar liefst 4 verstelbare snijbladen, een groentepasta maker en zelfs een mandoline snijder voor het bereiden van caloriearme, paleo, glutenvrije maaltijden. Hierdoor is dit model ook perfect voor personen met een specifieke voedselallergie. Je kunt namelijk je gerechten geheel naar wens bereiden. Er zijn bovendien veel gebruiksmogelijkheden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de snijder kunt gebruiken om groente- en fruitsoorten zoals radijs, appels, wortelen, koolraap, courgette en rodekool te snijden. Als we kijken naar de gebruikte materialen van deze snijder, dan kunnen we bovendien concluderen dat je er lang van kunt genieten. De snijder zelf is immers gemaakt van hoogwaardig plastic. Daarnaast heeft hij 4 scherpe snijbladen, die van roestvrij metaal zijn gemaakt. Het maakt niet uit op welk type keukenblad je de snijder gebruikt, want hij blijft stevig op zijn plek staan door de handige zuignap.

Eigenschappen van de Aloba Groentesnijder:

 • Dit model is enorm veelzijdig, want hij geeft je de mogelijkheid om caloriearme, paleo, glutenvrije maaltijden te bereiden.
 • Ongeacht op welk soort keukenblad je de groentesnijder gebruikt, hij blijft stevig op zijn plek staan, omdat hij beschikt over een handige zuignap.
 • Met deze groentesnijder kun je enorm veel fruit- en groentesoorten snijden zoals appels, komkommer, wortelen, radijs, koolraap, courgette, rodekool en nog veel meer.
 • Maak gebruik van de 4 verstelbare snijbladen, zijn groentepasta maker en ook de mandolinesnijder om keer op keer gevarieerde en gezonde maaltijden op tafel te zetten.
 • Bij het ontwerpen van deze groentesnijder is er rekening gehouden met duurzaamheid; daarom is hij gemaakt van hoogwaardig plastic en heeft hij 4 scherpe snijbladen die van roestvrij metaal zijn gemaakt.

5. Uienkam Groentesnijder

Hoewel je intussen hebt gelezen over 4 van de 5 top groentesnijders van het jaar, kan het voorkomen dat je jouw droommodel nog niet hebt gevonden. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, want we recenseren nog een super snijder. Wellicht is dat model jouw ideale groentesnijder. Bij het uitkijken naar een nieuwe groentesnijder zijn er verschillende factoren waar je op kunt letten. Velen gaan na hoe de snijder precies werkt en kiezen aan de hand daarvan een model uit. Je kunt echter ook kijken naar de vorm en diameter van de groente- en fruitsoorten die je met het apparaat snijdt. Het is zelfs een goed idee om te letten op eventuele meegeleverde accessoires. Maakt het voor jou niet zoveel uit welke accessoires worden meegeleverd, Uienkam Groentesnijdermaar vind je het slechts belangrijk dat je ovaalvormige etenswaren kunt snijden met jouw groentesnijder? Kies dan voor de Uienkam Groentesnijder.

De naam van deze groentesnijder spreekt voor zich. Hij lijkt op een kam, waar je je haren mee kamt. Je kunt hem bovendien gemakkelijk gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is hem steken in jouw ovaalvormige etenswaren zoals uien, groenten en tomaten en vervolgens haal je een mes door de verschillende tanden van de “kam”. Zo zorg je voor perfecte blokjes. Wanneer je deze groentesnijder gebruikt, zorg je er tevens voor dat je vingers beschermd worden wanneer je hete producten snijdt. Denk hierbij aan een stuk vlees wat net uit de oven komt. Het maakt eigenlijk niet uit wat je allemaal snijdt met deze groentesnijder, want hij presteert keer op keer goed. Hij is tevens duurzaam en robuust, omdat hij van roestvrij staal is gemaakt. Na gebruik kun je de Uienkam Groentesnijder in de vaatwasmachine reinigen. Vanwege het gebruiksgemak en de duurzaamheid is hij wellicht jouw beste groentesnijder!

Eigenschappen van de Uienkam Groentesnijder:

 • Na gebruik kun je hem zonder problemen reinigen in de vaatwasmachine.
 • Doordat hij is vervaardigd van roestvrij staal is deze snijhulp zeer robuust en duurzaam.
 • Bij het snijden van uien hoef je je dankzij deze snijhulp nooit meer zorgen te maken over stinkende handen.
 • Deze groentesnijder weegt slechts 24 g en is daardoor ook gemakkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld de camping.
 • Met een breedte van 8 cm, een lengte van 10,5 cm en pennen van 5,5 cm kun je hem gemakkelijk en compact opbergen.
 • Je vingers worden beschermd wanneer je deze groentesnijder gebruikt, waardoor vervelende snijwonden worden voorkomen.
 • Er is bij deze duurzame snijhulp gezorgd voor 10 robuuste pennen en een multifunctioneel ontwerp, dat je de mogelijkheid geeft om groenten, vlees en fruit in gelijke plakken te snijden.
 • Hij is ideaal om ovaalvormige etenswaren zoals groenten, uien en tomaten op maat te snijden of om je vingers te beschermen bij het snijden van hete producten zoals een stuk vlees wat net uit de oven komt.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>