De Beste Spiraalsnijder Van 2020! Tips & Top 5

Voordat je op zoek gaar naar de beste spiraalsnijder voor jouw behoeften, is het belangrijk om te weten wat een dergelijke snijder precies is. Een spiraalsnijder is een compact, eenvoudig op te bergen apparaat, dat je helpt om groentesoorten zoals courgette in kleine, dunne slierten te snijden. Je kunt op die manier dus gemakkelijk groentenpasta klaarmaken in plaats van traditionele tarwe spaghetti. Er zijn 2 grote soorten spiraalsnijders, namelijk horizontale snijders en verticale snijders. De horizontale varianten moeten vaak handmatig bediend worden. Dit betekent dat je de groenten of het fruit duwt tussen een zwenkarm en snijmessen. Vervolgens draai je aan de zwenkarm om ervoor te zorgen dat de groenten of het fruit wordt gesneden tot kleine sliertjes. Bij de verticale snijders duw je de groenten of het fruit naar beneden met behulp van een klein hulpstukje in het toestel. Lees dit artikel en vind jouw beste spiraalsnijder vandaag nog!

Beste spiraalsnijder van 2020

We hebben je intussen verteld dat je 2 typen spiraalsnijders kunt onderscheiden. Dit betekent dat je zoektocht al enorm is vergemakkelijkt als je al weet welk type snijder bij jouw past. Door dit artikel te lezen, vind je jouw beste spiraalsnijder nog gemakkelijker. We hebben namelijk een groot aantal spiraalsnijders met elkaar vergeleken en hebben tot slot de top 5 uitgekozen. De namen van deze 5 modellen zie je in de onderstaande tabel. Aangezien we begrijpen, dat het moeilijk is om een keuze te maken alleen door de naam van het product te lezen, hebben we ook elk van de 5 uitgekozen modellen individueel gerecenseerd. Door de recensies en de kenmerken door te nemen kun je dus gemakkelijk de top 5 snijders met elkaar vergelijken. Nadat je de verschillende modellen met elkaar hebt vergeleken, kun je een goed geïnformeerde keus maken en jouw beste spiraalsnijder gemakkelijk en snel uitkiezen.

 Product naam 
1.Spirelli SpiraalsnijderMeer info »
2.Buazelli SpiraalsnijderMeer info »
3.OXO Good Grips Dunschiller Y-modelMeer info »
4.Brabantia Profile DunschillerMeer info »
5.Lurch Super Spirali SpiraalsnijderMeer info »

1. Spirelli Spiraalsnijder

Of je groenten nou lekker vindt of niet, we eten uiteindelijk allemaal groenten om gezond te blijven. Daarnaast kun je groenten ook gewoon lekker klaarmaken zodat je het met plezier eet. Weet je hoe je jouw groenten aantrekkelijker kunt maken? Door de groenten in spiraaltjes te snijden. Hiervoor kun je een spiraalsnijder gebruiken. Het is wel belangrijk om eerst voor jezelf na te gaan welk type spiraalsnijder je handiger vindt. Zo kun je kiezen voor verticale snijders en horizontale snijders. Klinkt een horizontale snijder die in 2 verschillende diktes snijdt de beste spiraalsnijder voor jouw behoeften? Dan kun je kiezen voor de Spirelli Spiraalsnijder. Wij vinden dat dit model de beste spiraalsnijder voor jou is, omdat hij een horizontale spiraalsnijder is, die in maar liefst 2 diktes snijdt. Je kunt er met dit apparaatje dus voor zorgen dat je groenten extra aantrekkelijk worden opgediend.

Nu wil je waarschijnlijk weten om welke diktes het precies gaat. We geven je deze informatie graag. Om precies te zijn, kun je je groenten met de Spirelli Spiraalsnijder snijden in diktes van 2 x 3 mm of 3,5 x 5 mm. Je tovert dus in een handomdraai eindeloze julienne-stroken uit groente. Bovendien werkt dit apparaatje uiterst gemakkelijk. Je kunt de spiraalsnijder immers gebruiken net als een puntenslijper. Hierdoor is het niet alleen gemakkelijk en prettig om met het apparaat te werken, maar het laat je ook denken aan je kinderjaren, toen je nog in de schoolbanken zat. Bij het ontwerpen van deze spiraalsnijder heeft de fabrikant met veel factoren rekening gehouden. Daarom beschikt de snijder ook over een handige resthouder met 3 RVS pinnen. Je kunt deze houder gemakkelijk vastklikken. Hierdoor kun je nog gemakkelijker groentespaghetti bereiden. Deze snijder snijdt groenten met een doorsnede van 20 – 54 mm.

Eigenschappen van de Spirelli Spiraalsnijder:

 • Je kunt hem reinigen in de vaatwasmachine.
 • Dit model is vervaardigd van hoogwaardig kunststof met roestvrijstalen mesjes.
 • Houd er rekening mee dat deze spiraalsnijder minder geschikt is voor linkshandigen.
 • Hij is ontworpen om groenten met een doorsnede van tussen de 20 en 54 mm te snijden.
 • Met deze snijder kun je groenten in verschillende diktes snijden, namelijk 2 x 3 mm of 3,5 x 5 mm.
 • Doordat dit apparaatje gebruikt kan worden net als een puntenslijper, is hij zeer gemakkelijk te gebruiken.
 • Er is gezorgd voor een handige resthouder met 3 RVS pinnen, waardoor je gemakkelijker groentespaghetti kunt maken.

2. Buazelli Spiraalsnijder

Als je zoekt naar de beste spiraalsnijder voor jouw behoeften, dan is het handig om van tevoren na te gaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Zo vinden sommige personen het prettig als hun snijder een veelzijdige variant is, die veel mogelijkheden met zich meebrengt. Behoor jij ook tot deze groep? Dan kennen wij de ideale variant voor jou, namelijk de Buazelli Spiraalsnijder. Dit model is wellicht de beste spiraalsnijder voor jou, omdat hij veelzijdig is en veel mogelijkheden met zich meebrengt. Zo kun je hem gebruiken om allerlei stevige groentesoorten te snijden. Denk hierbij aan courgette, radijs, rodekool, papaja, aardappels, koopraap, dikke wortelen, uien, komkommer, daikon en yamboon. Hij kan behalve voor het snijden van groentesoorten echter ook gebruikt worden om stevige fruitsoorten te snijden. Denk hierbij aan appels en peren. Je kunt dus gemakkelijk een heerlijke en mooi uitziende groente- en fruitsalade maken.

Behalve dat je verschillende fruit- en groentesoorten kun snijden met deze spiraalsnijder, heb je ook andere mogelijkheden. Dit komt doordat de Buazelli Spiraalsnijder beschikt over maar liefst 3 snijbladen. Je kunt met het eerste snijblad 3 mm dikke spiralen maken, maar je hebt ook de mogelijkheid om ringen of boogjes te snijden. Wil je dikkere spiralen, boogjes of ringen snijden? Dan maak je gebruik van blad 2. Dit blad maakt spiralen, ringen en boogjes van 6 mm dik. Daarnaast kun je ook gebruik maken van het derde snijblad. Met dit blad maak je spiralen van 2 cm breed, maar je kunt er ook ronde plakjes en halve cirkels mee snijden. Jouw salade zal er dus in ieder geval niet saai uitzien. Terwijl je bezig bent groenten of fruit te snijden, hoef je je geen zorgen te maken over het wegglijden van de snijder. Hij beschikt namelijk over zuignappen voor stabiliteit.

Eigenschappen van de Buazelli Spiraalsnijder:

 • Alle onderdelen van deze spiraalsnijder kunnen probleemloos in de vaatwasmachine gereinigd worden.
 • Doordat je 3 snijbladen meegeleverd krijgt, heb je veel snijmogelijkheden.
 • Met dit apparaatje kun je gemakkelijk stevige groenten en fruitsoorten snijden.
 • Dankzij de zuignappen aan de onderzijde staat de spiraalsnijder zeer stabiel terwijl je er groenten of fruit mee snijdt.
 • Je kunt de zuignappen gemakkelijk weer loskrijgen door slechts aan de steeltjes te trekken die aan de zuignappen zitten.
 • Er wordt een duidelijke Nederlandse handleiding meegeleverd, die je laat zien hoe je het toestel optimaal kunt gebruiken.
 • Hij is gemaakt van ABS-kunststof van uitstekende kwaliteit en beschikt over vlijmscherpe messen die van roestvrij staal zijn gemaakt.

3. OXO Good Grips Dunschiller Y-model

Zoek je naar de beste spiraalsnijder voor jouw behoeften? Dan is het handig om eerst na te gaan wat je precies met het toestel wil doen. Soms heb je al genoeg aan een dunschiller. Met een dergelijk keukenhulpje heb je al veel mogelijkheden. Je kunt immers hetzelfde resultaat bereiken met een dunschiller als met een spiraalsnijder. Het enige verschil is dat je bij een dunschiller ietwat meer handmatige arbeid verricht. Klinkt een dunschiller perfect voor jou? Dan kies je voor de OXO Good Grips Dunschiller Y-model. Dit model is wellicht de beste spiraalsnijder voor jou, omdat hij enorm gemakkelijk is in gebruik. Bovendien gaat het hier om een dunschiller, dus je maakt gebruik van een draaibaar mes, waardoor er weinig beweging nodig is van je pols of elleboog. Doordat je je niet teveel hoeft te vermoeien, houd je genoeg energie over om allerlei lekkernijen met liefde te bereiden.

Aangezien deze spiraalsnijder een dunschiller is, is het handig om te weten hoe het mes precies staat. Het mes van de OXO Good Grips Dunschiller Y-model staat horizontaal. Bovendien gaat het hier om een roestvrijstalen mes, dus je weet van tevoren dat je lang van de keukenhulp kunt genieten. In het handvat van de dunschiller vind je een gat, waardoor je het keukenhulpje gemakkelijk kunt ophangen wanneer je hem niet gebruikt. Denk er bijvoorbeeld aan dat je hem kunt ophangen nadat je hem hebt gereinigd. Een andere aantrekkelijke eigenschap van dit model is bovendien dat het handvat van de dunschiller altijd een optimale grip heeft. Dit betekent dat zelfs wanneer je hem pas hebt gewassen en hij nat is, je hem optimaal kunt vasthouden. Je kunt met deze snijder bovendien verschillende groente- en fruitsoorten snijden zoals aardappels, wortels, appels, komkommers en meer!

Eigenschappen van de OXO Good Grips Dunschiller Y-model:

 • Hij is te gebruiken door zowel links- als rechtshandigen.
 • Met deze dunschiller kun je onder andere aardappels, asperges en komkommers snijden.
 • Doordat deze keukenhulp beschikt over een scherp, roestvrijstalen blad, schilt hij gemakkelijk.
 • Je kunt dit keukenhulpje met een aardappeloog verwijderaar desgewenst in de vaatwasmachine reinigen.
 • Zelfs als je natte handen hebt, hoef je je geen zorgen te maken, want zijn comfortabele greep is een antislip variant.
 • Er is gezorgd voor een greep met een ophangoog, waardoor je hem gemakkelijk kunt ophangen wanneer je hem niet gebruikt.

4. Brabantia Profile Dunschiller

Bij het vergelijken van verschillende soorten spiraalsnijders kun je letten op verschillende factoren. Velen gaan onder andere na welke groente- en fruitsoorten je met de verschillende snijders kunt snijden. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een bepaald model aan de hand van de grootte van de deeltjes die hij snijdt. Sommigen willen echter het liefst een bepaalde spiraalsnijder hebben, omdat hij beschikt over een stijlvol ontwerp, dat past bij de rest van hun kookgerei. Behoor jij tot de laatste groep en is jouw beste spiraalsnijder een variant met een stijlvolle uitstraling? Dan kennen wij een model dat je vast wel prachtig zal vinden, namelijk de Brabantia Profile Dunschiller. Dit model is wellicht de beste spiraalsnijder voor jou, omdat hij een ware aanwinst is in je keuken. Hij ziet er immers zeer aantrekkelijk uit. Bovendien heeft deze specifieke dunschiller een compact formaat, dus je kunt hem gemakkelijk opbergen.

Hoewel het altijd prettig is om te kiezen voor een mooie keukenhulp, is het ook belangrijk om na te gaan wat je precies met het hulpje kunt doen. Sommigen zijn bijvoorbeeld van mening dat als je een dunschiller gebruikt in plaats van een spiraalsnijder, je liever je fruit en groenten kunt snijden met een alledaags keukenmesje. Weet jij echter waarom het toch beter is om gebruik te maken van een dunschiller zoals de Brabantia Profile Dunschiller? Je kunt liever deze dunschiller gebruiken in plaats van een gewoon keukenmesje, omdat je met deze keukenhulp je fruit en groenten “zuiniger” kunt schillen. Je haalt namelijk echt alleen de schil weg, terwijl je met een keukenmesje vaak ook een gedeelte van de vrucht verwijdert. Bovendien beschikt deze dunschiller over een dubbelzijdig geslepen hardstalen mes en een ontpitter, zodat je na het schillen je fruit meteen en zorgeloos kunt opeten.

Eigenschappen van de Brabantia Profile Dunschiller:

 • Hij is geschikt voor zowel rechts- als linkshandig gebruik.
 • De spiraalsnijder beschikt over een dubbelzijdig geslepen mes met een ontpitter.
 • Dankzij het stijlvolle en compacte ontwerp mag deze dunschiller zeker gezien worden.
 • Het reinigen van deze dunschiller is een fluitje van een cent, want hij is vaatwasmachinebestendig.
 • Met dit keukenhulpje kun je verschillende groente- en fruitsoorten snijden zoals aardappels, wortelen, appels, komkommers, enzovoorts.

5. Lurch Super Spirali Spiraalsnijder

Nadat je de bovenstaande recensies hebt gelezen, heb je gezien dat er verschillende soorten spiraalsnijders verkrijgbaar zijn. Het ligt dus aan jou om na te gaan welk type het beste bij je past. Sommigen gebruiken hun spiraalsnijder om hun groentesalade extra aantrekkelijk te maken. Je kunt immers met bepaalde spiraalsnijders ervoor zorgen dat je groente in slierten wordt gesneden. Weer anderen gebruiken spiraalsnijders voornamelijk om fruit te schillen. Dergelijke personen kunnen het liefst kiezen voor een dunschiller, omdat dat keukenhulpje compact is en eenvoudig te gebruiken. Wil jij het liefst je fruit en groenten in spiralen, schijfjes of spaghettiformaat snijden? Dan kennen wij een snijder die je wellicht perfect zal vinden, namelijk de Lurch Super Spirali Spiraalsnijder. Wij raden dit model aan, omdat hij jouw perfecte bondgenoot wordt in de keuken. Hij geeft namelijk een speciaal effect aan je groenten en fruit.

Nu wil je wellicht weten om welk effect het precies gaat. Als je de Lurch Super Spirali Spiraalsnijder gebruikt, dan geef je in transformeer je je groente- en fruitsoorten in een handomdraai in schijfjes, spaghetti of spiralen. Dit keukenhulpje is bovendien ook de beste spiraalsnijder voor jou, omdat hij je de mogelijkheid geeft om gemakkelijk tornado potatoes of gekrulde frietjes te maken. Jouw gerechten zullen er nooit meer saai uitzien als je deze snijder in huis hebt, want je maakt van elk bord een pareltje. Als jouw gezinsleden van mening zijn dat blokjes passé zijn, dan zullen ze ook zeker blij zijn met deze snijder. Je zorgt er namelijk voor dat elk ontbijt, elke lunch, elk diner en zelfs je late night snacks er aantrekkelijk uitzien. Prik gewoon je groente stevig vast, draai een paar keer aan de snijder en voilà, je serveert een prachtig uitziende maaltijd!

Eigenschappen van de Lurch Super Spirali Spiraalsnijder:

 • Groenten en fruit kun je met deze spiraalsnijder snijden in schijfjes, spaghetti of spiralen.
 • Je kunt er meteen mee aan de slag gaan, want hij wordt geleverd met een handleiding met recepten en foto’s.
 • Met deze snijder zorg je ervoor dat geen enkele maaltijd meer saai is, want je serveert prachtig uitziende groente- en fruitsoorten.
 • Houd er rekening mee dat deze spiraalsnijder niet vaatwasmachinebestendig is, waardoor het reinigen ervan voor sommigen minder prettig is.
 • Hij is gemakkelijk te gebruiken, want je hoeft slechts je groenten of fruit stevig vast te maken, een paar keer aan de snijder te draaien en het gewenste resultaat wordt bereikt.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>