Op Zoek Naar De Beste Hartslagmetervan 2020? Bekijk De Top 5 en vergelijk de beste koop

Door je hartslag je meten kun je effectiever trainen. Je hartslag geeft namelijk aan wat de staat van je conditie is en hoe intensief je kunt trainen. Er zijn verschillende soorten hartslagmeters verkrijgbaar. Hoe vind je echter de beste hartslagmeter? Dat doe je door na te gaan welk type je voorkeur heeft. Het is ook handig om te weten of het desbetreffende model met of zonder batterijen werkt. Lees dit artikel en vind het perfecte model!

Beste hartslagmeter in 2020

Wij hebben een top 5 samengesteld van de meest gekozen hartslagmeters van het jaar. Bekijk de onderstaande tabel en kies de beste hartslagmeter voor jouw behoeften uit.

 Product naamWerkt het op batterijen 
1.RRJ Oximeter - HartslagmeterNeeMeer info »
2.Hartslagmeter - Pulse OximeterJaMeer info »
3.Wahoo TICKR - HartslagmeterJaMeer info »
4.Garmin HartslagmeterNeeMeer info »
5.Hartslagmeters XiaomiNeeMeer info »

1. RRJ Oximeter – Hartslagmeter

RRJ Oximeter hartslagmeterBen je op zoek naar de beste hartslagmeter voor jouw behoeften? Dan moet je eerst nagaan welke functies voor jou belangrijk zijn. Er zijn namelijk verschillende modellen die behalve je hartslag ook andere factoren meten. Denk er bijvoorbeeld aan dat je kiest voor een model dat behalve je hartslag ook het zuurstofgehalte in je bloed meet. Als een dergelijk model je aanspreekt, dan kennen wij het perfecte model voor jou. De RRJ Oximeter is namelijk de beste hartslagmeter voor jou, omdat je er gemakkelijk je hartslag mee kunt meten. Dit model gaat ook na wat het zuurstofgehalte in je bloed is. Het zuurstofgehalte wordt bepaald door de saturatiemeter. Wanneer de waarde is vastgesteld, dan wordt hij weergegeven op het helder display. Je ziet dus meteen welke waarde is gemeten. Als je na elke meting de waarde opschrijft, kun je het verloop gemakkelijk volgen.

De zuurstofverzadiging wordt op de Oximeter hartslagmeter van het merk RRJ nauwkeurig bepaald. Dit geldt overigens ook voor de hartslagfrequentie. Bij het meten van de hartslag, wordt er op dit apparaat gewerkt met een bereik van 30 tot 250 BPM. Er geldt bij de metingen een interval van 1 BPM. Uiteraard wordt ook deze waarde weergegeven op het display. Bij het ontwerpen van deze hartslagmeter is er ook gedacht aan de gebruiksvriendelijkheid. Daarom beschikt dit apparaat over eenvoudige OneTouch bediening. Je hoeft je niet eens zorgen te maken als je hem aan bent vergeten. De hartslagmeter beschikt namelijk over een automatische uitschakeling. Dankzij het kleine formaat van 90 x 62 x 40 mm kun je hem bovendien gemakkelijk met je meenemen. Houd dus je hartslag en zuurstofverzadiging in de gaten en voer regelmatig een meting uit.

Voordelen:

 • Deze hartslagmeter is aantrekkelijk geprijsd.
 • Het apparaat is van goede kwaliteit.
 • Er worden nauwkeurige metingen uitgevoerd.

Nadelen:

 • Als je de vinger beweegt tijdens het meten van de zuurstofverzadiging, kan het apparaat een zuurstoftekort aanduiden.

2. Hartslagmeter – Pulse Oximeter

Hartslagmeter - Pulse OximeterZoek je naar de beste hartslagmeter voor jouw behoeften? Is het beste model voor jou een meter die op batterijen werkt? Moet hij behalve je hartslag ook het zuurstofgehalte in je bloed meten? Dan kennen wij een model dat goed bij je zal passen. Wij vinden de Pulse Oximeter de beste hartslagmeter voor jou, omdat hij een hartslagmeter is waar je zowel je hartslag als zuurstofgehalte mee kunt meten. Het apparaat werkt tevens op AAA batterijen. Door regelmatig het zuurstofgehalte in je bloed en je hartslag te meten, blijf je op de hoogte van je gezondheid. Als je namelijk op tijd ziet wanneer er iets niet goed is, dan kun je er meteen aan werken om je gezondheid weer op peil te krijgen. Wanneer je de metingen met dit apparaat uitvoert, weet je binnen de kortste keren wat de resultaten zijn.

De Pulse Oximeter hartslagmeter is daarnaast een innovatief apparaat, dat beschikt over handige functies. Behalve dat hij het zuurstofgehalte in je bloed berekent en hij je hartslag meet, is hij namelijk ook voorzien van slagaderdetectie en zuurstofverzadiging. Deze metingen vinden plaats via je vinger. De ontwerpers van deze hartslagmeter, bevelen aan dat je voor de beste metingen echter moet proberen om steeds dezelfde vinger te gebruiken. Doordat het apparaat klein en licht is, kun je hem gemakkelijk met je meenemen om op elk moment op de hoogte te zijn van je gezondheidstoestand. Ondanks zijn kleine formaat mag je hem echter niet onderschatten. Hij zorgt namelijk voor betrouwbare en nauwkeurige metingen. Als hartpatiënt, stoppende roker, sporter of longpatiënt, is dit apparaatje een must-have. Hij is echter ook handig voor iedereen die op de hoogte wil blijven van zijn of haar gezondheidssituatie.

Voordelen:

 • De hartslagmeter zorgt voor nauwkeurige metingen.
 • Behalve je hartslag kun je ook andere gezondheidsaspecten meten.
 • Je kunt hem gemakkelijk met je meenemen, dankzij het kleine en lichte formaat.

Nadelen:

 • Deze hartslagmeter kun je niet gebruiken met je smartphone of tablet.

3. Wahoo TICKR – Hartslagmeter

Wahoo TICKR - HartslagmeterAls je op zoek bent naar de beste hartslagmeter, dan is de Wahoo TICKR een goed alternatief. Dit apparaatje is namelijk zeer handig tijdens het trainen. Hij beschikt over een comfortabele borstband, waardoor je hem tijdens het trainen niet zelf hoeft vast te houden. Hij is tevens via ANT+ en Bluetooth te verbinden met andere apparaten. Wil je meer weten over dit apparaat, dat wellicht de beste hartslagmeter voor jou is? Lees dan snel de volledige review over deze hartslagmeter!

Voordelen:

 • Je kunt hem via ANT+ en Bluetooth verbinden.
 • Er zijn handige indicatielampjes op de sensor.
 • De sensor is gecodeerd.
 • Hij is comfortabel.

Nadelen:

 • Als je de sensor niet los maakt van de band, raakt de batterij snel leeg.
 • Je krijgt er geen fysieke handleiding bij.

4. Garmin Hartslagmeter

Garmin HartslagmeterJe hebt vast wel eens een apparaat van Garmin gebruikt. Deze fabrikant staat bekend om het ontwerpen van handige gps systemen. Als je kiest voor de Garmin Hartslagmeter, dan haal je wellicht de beste hartslagmeter voor jouw behoeften in huis. Afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften kun je kiezen voor een van de Garmin modellen. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en met of zonder borstband. De meeste modellen zijn tevens gecodeerd, beschikken over een ANT+ verbinding en zijn compatibel met zowel iOS als Android toestellen.

Voordelen:

 • Doordat dit toestel beschikt over een ANT+ verbinding, kun je de sensor tegelijkertijd koppelen met verschillende apparaten.
 • Deze sensoren zijn comfortabel.
 • De hartslagsensor is gecodeerd, dus de signalen van jouw hartslagmeter verstoren het signaal van andere hartslagmeters niet.
 • Je kunt gemakkelijk omgaan met de hartslagsensor.
 • Ook jouw resultaten worden niet beïnvloed door andere nabije hartslagmeters.
 • Sommige modellen kun je gebruiken tijdens het zwemmen.
 • Het apparaat is, afhankelijk van het model dat je kiest, waterdicht of waterbestendig.

Nadelen:

 • Doordat de hartslagmeter niet over een Bluetooth verbinding beschikt, kun je hem niet verbinden met je mobiele telefoon.
 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van bepaalde modellen tegenvallen.

5. Hartslagmeters Xiaomi

Hartslagmeters XiaomiZoek je naar de beste hartslagmeter voor jouw behoeften? Is het voor jou belangrijk dat je hartslagmeter niet zomaar een apparaat is, maar dat hij een smartwatch is? Dan kun je kiezen voor de Xiaomi hartslagmeter, oftewel de Xiaomi Mi smartwatch. Deze beschikt over een OLED display. Hierdoor kun je behalve je hartslag ook je stappen tellen met hetzelfde apparaat. Hij laat je bovendien ook zien wanneer er telefoongesprekken binnenkomen en wanneer er berichten op je wachten. Handig toch? Er is onder het display zelfs een fysieke knop die je kunt gebruiken om inzicht te krijgen in het aantal gelopen stappen, je hartslag en zelfs de tijd. Doordat de band tevens IP67 water- en stofdicht is, hoef je je geen zorgen te maken wanneer je tijdens het handenwassen bent vergeten om het apparaat af te doen. Ook door motregen lopen is geen probleem.

De Mi smartwatch hartslagmeter van Xiaomi beschikt ] over een siliconen bandje, dat is gemaakt van anti-zweet, ademend materiaal. Hij is dus perfect om aan te doen wanneer je gaat trainen. Als je beschikt over een Android mobiele telefoon, dan kun je gebruik maken van de nabijheidsfunctie van deze hartslagmeter. Deze functie zorgt ervoor dat je je mobiele telefoon zonder wachtwoord kunt openen. Het apparaatje trilt tevens wanneer er een telefoongesprek of bericht binnen komt op je mobieltje. Je kunt dan snel naar je telefoon toegaan om het gesprek of bericht te beantwoorden. Dankzij de ondersteuning voor fitness apps en slaap management kun je dit apparaat gemakkelijk gebruiken om je gezondheid bij te houden en te verbeteren. De hartslagmeter beschikt bovendien over een handige behuizing die ervoor zorgt dat de Mi body er niet uitvalt wanneer je intensief traint.

Voordelen:

 • Dit apparaat meet meer dan alleen je hartslag.
 • Hij is gemakkelijk te gebruiken.
 • De hartslagmeter laat je weten wanneer je een telefoongesprek of bericht op je mobieltje ontvangt.
 • Deze smartwatch is IP67 water- en stofdicht.

Nadelen:

 • Het is relatief moeilijk om het bandje zelf om te doen.
 • Hij werkt alleen met Android 4.4 of hoger en IOS 7.0 of hoger.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>