• Home
 • Heggenscharen

De Beste Heggenschaar Van 2020, vergelijk nu de Benzine, Accu & Elektrische heggenschaar. Voor professioneel als thuisgebruik.

Wil je jouw heg snoeien? Dan kun je een heggenschaar aanschaffen. Met dergelijk gereedschap kun je de klus zelf klaren. De hulp van een tuinman is dus niet meer nodig. Natuurlijk kies je niet zomaar voor een heggenschaar. Je gaat op zoek naar de beste heggenschaar voor jouw behoeften. Om dit ideaal model te vinden, let je op verschillende eigenschappen. Ga onder andere na wat voor heg je wil snoeien. Voor het snoeien van kleine heggen en struiken zijn er namelijk andere soorten heggenscharen dan voor het snoeien van een middelgrote heg. Uiteraard heb je ook andere heggenscharen voor grote heggen. Zelfs voor hoge heggen zijn er speciale heggenscharen. Kijk ook meteen hoe dik de takken in je heg zijn om de ultieme heggenschaar aan te schaffen. In deze review vertellen we je over de 10 best verkochte modellen van het jaar. Kies dus gemakkelijk de beste heggenschaar uit!

Beste heggenschaar van 2020

Aan de hand van de meslengte van de verschillende heggenscharen kun je zien of het desbetreffend model is gemaakt voor kleine heggen, middelgrote heggen of juist grote heggen. In de onderstaande tabel laten we je daarom zien wat de meslengte van de 10 gerecenseerde heggenscharen is. Je kunt dus aan de hand van deze lengte en de onderstaande reviews de beste heggenschaar voor jouw behoeften uitkiezen.

 Product naam.. cm meslengte 
1.Wolf Garten HS 50 E50 centimeter meslengteMeer info »
2.Black & Decker GTC1845L20-QW45 centimeter meslengteMeer info »
3.Gardena THS Li-18/4242 centimeter meslengteMeer info »
4.Stiga SHP 6061 centimeter meslengteMeer info »
5.Bosch AHS 50-20 Li
50 centimeter meslengteMeer info »
6.Gardena THS 500/4848 centimeter meslengteMeer info »
7.Bosch AHS 50-2650 centimeter meslengteMeer info »
8.Wolf Garten BS 80 + Accu 10 EM17 centimeter meslengteMeer info »
9.Bosch AHS 45-1645 centimeter meslengteMeer info »
10.McCulloch Li-40 HT60 centimeter meslengteMeer info »

1. Wolf Garten HS 50 E

Wolf Garten HS 50 EHeb je in jouw tuin een middelgrote heg of struik? Dan doe je er goed aan om te kiezen voor een heggenschaar die speciaal voor dergelijke heggen en struiken is ontworpen. In een dergelijk geval is de beste heggenschaar voor jou een model met een meslengte van ongeveer 50 cm. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de Wolf Garten HS 50 E. Dit model vinden wij de beste heggenschaar voor jou, omdat hij heggen met takken tot 20 mm dikte optimaal kan snoeien. Dit doet hij met een mes van 50 cm lang. Daarnaast is dit model licht van gewicht. Je kunt er dus gemakkelijk gedurende langere tijd mee door snoeien. Omdat er ook aan je veiligheid is gedacht, beschikt deze heggenschaar tevens over een tweehandsveiligheidsschakelaar en een snelstopsysteem. Werk dus gemakkelijk en veilig met deze heggenschaar.

Om er zeker van te zijn dat je heggenschaar is opgewassen tegen je struik of heg, kijk je naar zijn messen. De Wolf Garten HS 50 E is een elektrische heggenschaar, die beschikt over tweezijdig diamantgeslepen precisiemessen. Hierdoor ben je er dus zeker van dat de takken van je heg of struik optimaal worden gesnoeid. De lengte van het mes draagt bovendien bij aan een prettige snoei-ervaring. Doordat deze elektrische heggenschaar bovendien licht is, kun je desgewenst in vormen snoeien. Laat je buren zien wiens heg het mooist is! Er is bij dit model tevens gezorgd voor een anti-blokkeersysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat je zorgeloos door kunt snoeien. Bij aankoop van de heggenschaar krijg je er tevens een beschermhoes bij, waardoor je dit model gemakkelijk en veilig kunt vervoeren.

Voordelen van de Wolf Garten HS 50 E:

 • Doordat de heggenschaar slechts 3 kilogram weegt, kun je zonder veel moeite voor langere tijd doorwerken.
 • Je geniet van continue stroomvoorziening, omdat de heggenschaar beschikt over een elektrische aandrijving.
 • Deze heggenschaar beschikt over de nodige veiligheidsmaatregelen, waardoor je op een veilige manier je heg of struik optimaal kunt onderhouden.

Nadelen van de Wolf Garten HS 50 E:

 • De heggenschaar heeft geen telescopische steel.
 • Het snoer is vrij kort, dus een verlengsnoer is nodig.
Klik hier voor de beste prijs

2. Black & Decker GTC1845L20-QW

Black & Decker GTC1845L20-QWZoek je naar de beste heggenschaar voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om na te gaan welk model het beste bij je past. Heb je een relatief grote tuin en vind je het vervelend om steeds een verlengsnoer te moeten gebruiken? Dan kun je kiezen voor een model met een extra lang snoer of een model dat op een accu werkt. De accuheggenscharen geven je wat meer bewegingsvrijheid, omdat er geen sprake meer is van een elektrische kabel. Wij kennen een heggenschaar met een accu aandrijving, die wellicht goed bij je zal passen, namelijk de Black & Decker GTC1845L20-QW. Dit model vinden wij de beste heggenschaar voor jou, omdat je hem zonder gedoe met verlengsnoeren kunt gebruiken. Dit komt doordat hij op een accu werkt en daardoor draadloos is. Je kunt er tevens prettig mee werken, dankzij de softgrip en het geringe gewicht.

De Black & Decker GTC1845L20-QW werkt zeer efficiënt. Dit heeft hij mede te danken aan de krachtige accu. Het gaat hierbij om een 18 volt, 2,0 Ah Li-Ion accu. Dankzij de 45 cm zwaardlengte en de 18 mm snijbreedte, is deze heggenschaar perfect voor gemiddelde heggen. Heb je dus een middelgrote heg of struik? Dan doe je er goed aan om deze heggenschaar in huis te halen. Het is bovendien prettig om aan de slag te gaan met dit gereedschap. Dit komt doordat hij niet veel weegt. Hij heeft namelijk een gewicht van slechts 2,6 kilogram. Om de heggenschaar te starten, heb je 2 handen nodig. Dit is een veiligheidsmaatregel die de fabrikant heeft getroffen om te voorkomen dat je hem zomaar aanzwengelt. Een extra veiligheidsmaatregel die is getroffen, is het aanbrengen van een messenrem van minder dan 1 seconde.

Voordelen van de Black & Decker GTC1845L20-QW:

 • Hij werkt op een accu, dus je zit niet vast aan verlengsnoeren.
 • Je kunt dit gereedschap niet zomaar aandoen, want hij beschikt over veiligheidsmaatregelen.
 • Deze heggenschaar heeft een licht gewicht, dus je kunt er gedurende langere tijd prettig mee doorwerken.

Nadelen van de Black & Decker GTC1845L20-QW:

 • De heggenschaar heeft geen stille werking.
 • Als de accu leeg is, moet je wachten totdat deze weer is opgeladen.
Klik hier voor de beste prijs

3. Gardena THS Li-18/42

Gardena THS Li-18/42Heb je een hoog heg en zoek je naar de beste heggenschaar voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat niet alle heggenscharen geschikt zijn voor hoge heggen. Voor dergelijke heggen zijn er namelijk speciale modellen ontworpen. Vaak gaat het hierbij om heggenscharen met een telescopische steel. Je kunt met een dergelijke steel gemakkelijk ook de top van je heg bereiken. Wil je nu graag een heggenschaar met een telescopische steel hebben? Dan kies je voor de Gardena THS Li-18/42. Wij vinden dat dit model de beste heggenschaar voor jou is, omdat hij is voorzien van een telescopische steel. De maximale lengte van deze steel is  150 cm. Je kunt dus, ongeacht je lengte, ook gemakkelijk je hoog heg optimaal snoeien. Je hebt bovendien geen ladder meer nodig om de hoge plekken te bereiken.

Werken met ladders die je steeds moet verplaatsen behoort tot het verleden wanneer je de Gardena THS Li-18/42 gebruikt. Deze heggenschaar is namelijk krachtig en heeft tevens een telescopische steel. Hij wordt aangedreven door een 18 volt 2,0 Ah Li-Ion accu, die is uitgerust met een telescopische steel. Deze steel kun je maximaal met 50 cm verlengen. Op die manier wordt de reikwijdte van de heggenschaar uitgebreid tot ongeveer 3 meter. Je komt dus gemakkelijk overal bij zonder dat je op een gammele ladder hoeft te staan. Doordat de kop van de heggenschaar bovendien kantelbaar is, kun je even gemakkelijk de top van je heg snoeien als de onderkant. Er is tevens gezorgd voor een optimale mesgeometrie. Deze zorgt voor een snelle, zuivere en efficiënte snit. Bij deze heggenschaar hoef je je ook geen zorgen te maken over een verlengsnoer. Hij werkt namelijk op een accu.

Voordelen van de Gardena THS Li-18/42:

 • Doordat de heggenschaar wordt aangedreven door een accu, zit je niet vast aan verlengsnoeren.
 • Hij beschikt over een draaibaar handvat, dat ervoor zorgt dat je onder vrijwel iedere hoek eenvoudig kunt snoeien.
 • Deze heggenschaar beschikt over een telescopische steel, dus je kunt grote hoogtes gewoon vanaf de grond bereiken.
 • Dit model is met een gewicht van 3,2 kilogram relatief licht, waardoor je er gedurende langere tijd prettig mee kunt werken.

Nadelen van de Gardena THS Li-18/42:

 • Na enige tijd wordt het zwaar om in de hoogte te werken.
 • Als je grotere klussen wil klaren, is het ’t beste om een extra batterij aan te schaffen.
Klik hier voor de beste prijs

4. Stiga SHP 60

Stiga SHP 60Wanneer je op zoek gaat naar de beste heggenschaar voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om eerst te kijken naar het type heg dat je hebt. De heggenscharen voor kleinere en middelgrote heggen hebben namelijk andere specificaties dan de modellen voor grote heggen. Is het voor jou nodig om een model in huis te halen dat perfect is om grote heggen te snoeien? Dan raden wij de Stiga SHP 60 aan. Dit model is de beste heggenschaar voor jou, omdat hij speciaal is ontworpen om grovere heggen aan te pakken. Met deze heggenschaar kun je takken met een dikte tot maximaal 27 mm eenvoudig en snel snoeien. Daarnaast heeft dit gereedschap een lang zwaard van 61 cm en een krachtige motor van 0,82 kW. Dus je krijgt in korte tijd op effectieve en comfortabele wijze veel gedaan.

Hoewel er voornamelijk wordt gekeken naar de lengte van het mes en de aandrijving van verschillende heggenscharen, is het ook belangrijk om te kijken naar eventuele andere aantrekkelijke eigenschappen. Aangezien we je nog niet hebben verteld over de aandrijving van de Stiga SHP 60, vertellen we je nu dat dit model een benzineheggenschaar is. Het voordeel van benzinemodellen is dat hun mesafstand over het algemeen wat hoger ligt dan bij de modellen die door stroom worden aangedreven. Hierdoor kun je met een benzineheggenschaar gemakkelijk een coniferen- of beukenhaag snoeien. Dit is te merken wanneer je werkt met deze heggenschaar, want met gemak pakt hij grote heggen aan. Daarnaast kun je zijn handvat in 3 posities zetten om zowel verticaal als horizontaal aan de slag te kunnen gaan. Voor een optimaal eindresultaat is er bovendien gezorgd voor lasergeslepen messen.

Voordelen van de Stiga SHP 60:

 • Zelfs dikke takken kunnen gesnoeid worden met deze heggenschaar.
 • Doordat de heggenschaar op benzine werkt, hoef je geen verlengsnoer te gebruiken.
 • Hij heeft een draaibaar handvat zodat je onder vrijwel iedere hoek gemakkelijk kunt snoeien.
 • Je kunt eenvoudig en snel heggen tot 1,80 meter hoog snoeien, omdat de heggenschaar een mes van 61 cm heeft.

Nadelen van de Stiga SHP 60:

 • Dit gereedschap heeft geen stille werking.
 • Deze heggenschaar weegt 5,5 kilogram en is dus relatief zwaar.
 • Benzineheggenscharen vergen door de benzinemotor iets meer onderhoud dan de andere modellen.
Klik hier voor de beste prijs

5. Bosch AHS 50-20 Li

Bosch AHS 50-20 LiBen je op zoek naar de beste heggenschaar voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om na te gaan wat je behoeften precies zijn. Misschien wil je liever niet met een verlengsnoer werken. Dan kun je het liefst kiezen voor een model dat wordt aangedreven door een benzinemotor of een model met een accu aandrijving. Andere gebruikers vinden het belangrijk dat hun heggenschaar weinig weegt. Met een licht model kun je namelijk ook gedurende langere tijd prettig doorwerken. Klinkt een heggenschaar die wordt aangedreven door een accu en die weinig weegt perfect voor jou? Is het daarnaast de bedoeling om er kleinere tot middelgrote heggen mee te snoeien? Dan is de Bosch AHS 50-20 Li de beste heggenschaar voor jou. Dit model wordt door een accu aangedreven, weegt weinig en is gemaakt voor het snoeien van kleine tot middelgrote heggen.

Vanaf de eerste keer dat je gebruik maakt van de Bosch AHS 50-20 Li, geniet je van perfecte resultaten. Deze heggenschaar maakt namelijk korte metten met takken en twijgen. Dit komt doordat hij beschikt over een krachtige 18 volt 2,5 Ah Li-Ion accu en een zwaard met een lengte van 50 cm. Dankzij deze meslengte is de heggenschaar ideaal voor het snoeien van kleine tot middelgrote heggen. Met deze heggenschaar kun je bovendien ook bij moeilijker snoeibare takken continu doorwerken. Dit komt doordat hij beschikt over een antiblokkeringssysteem. Zelfs het hanteren van de heggenschaar is een waar plezier, omdat hij beschikt over de optimale balans en een gewicht van slechts 2,5 kilogram. Om er comfortabel mee te kunnen werken, beschikt de heggenschaar tevens over een achterste handgreep met softgrip, een voorste handgreep met meerdere posities en een transparante handbescherming.

Voordelen van de Bosch AHS 50-20 Li:

 • Deze heggenschaar werkt op een accu, dus je zit niet vast aan verlengsnoeren.
 • Je kunt moeiteloos gedurende langere tijd doorwerken dankzij het lichte gewicht.
 • Er is gezorgd voor de nodige maatregelen zodat je er comfortabel mee kunt werken.

Nadelen van de Bosch AHS 50-20 Li:

 • Als je een reserve accu wil hebben, dan moet je deze er apart bij bestellen.
 • Het handvat is niet draaibaar om eenvoudig te kunnen snoeien onder andere hoeken.
Klik hier voor de beste prijs

6. Gardena THS 500/48

Gardena THS 500/48Als je zoekt naar de beste heggenschaar voor jouw behoeften, dan kom je verschillende modellen tegen. Zo zijn er modellen die speciaal zijn ontworpen voor kleine of middelgrote heggen. Er zijn tevens modellen voor het snoeien van hoge heggen. Daarnaast kun je kijken naar de aandrijving van de verschillende heggenscharen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je ongestoord gedurende langere tijd door wil werken. Dan is een model met een elektrische aandrijving waarschijnlijk perfect voor jou. Wil je daarom een elektrisch model hebben waar je hoge heggen mee kunt snoeien? Dan is de Gardena THS 500/48 wellicht de beste heggenschaar voor jou. Dit model wordt namelijk aangedreven door elektriciteit waardoor je er gedurende langere tijd ongestoord mee kunt werken. Hij is tevens speciaal ontworpen voor hoge heggen.

Wanneer je eenmaal aan de slag gaat met de Gardena THS 500/48, dan zie je dat je niet alleen effectief kunt snoeien, maar ook veilig. Doordat de heggenschaar beschikt over een telescopische steel, kun je namelijk vanaf de grond toch optimaal je heg snoeien. Wanneer de steel volledig is uitgetrokken, heb je een bereik van zo’n 3 meter. Je hoeft met dit gereedschap dus geen trap meer te gebruiken. Wil je gemakkelijk in verschillende standen snoeien? Maak dan gebruik van de kantelbare kop. Deze zorgt ervoor dat je ook bodembedekkers en hoge heggentoppen eenvoudig kunt snoeien. Met een vermogen van 500 watt kun je met deze heggenschaar krachtig en in 1 haal snoeien zonder blokkeringen of onderbrekingen. Je geniet bovendien van een prettige snoei-ervaring, dankzij de ergonomische handgreep.

Voordelen van de Gardena THS 500/48:

 • Deze heggenschaar ligt prettig in de hand dankzij de ergonomische handgreep.
 • Doordat de heggenschaar beschikt over een telescopische steel, kun je ook grote hoogtes vanaf de grond bereiken.
 • Hij is voorzien van een draaibaar handvat, dat ervoor zorgt dat je vrijwel onder iedere hoek gemakkelijk kunt snoeien.

Nadelen van de Gardena THS 500/48:

 • Na enige tijd kan het zwaar worden om in de hoogte te werken.
 • Met een gewicht van 4,1 kilogram is deze heggenschaar relatief zwaar.
Klik hier voor de beste prijs

7. Bosch AHS 50-26

Bosch AHS 50-26Zoek je naar de beste heggenschaar voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om na te gaan over welke eigenschappen een dergelijk model moet beschikken. Misschien vind je het belangrijk om te kunnen genieten van continue stroomvoorziening. In dat geval raden wij een heggenschaar aan met een elektrische aandrijving. Natuurlijk is het ook belangrijk om na te gaan welk type heg je wil snoeien met de heggenschaar. Denk er bijvoorbeeld aan dat je meer dan 1 type heg hebt. Als dat het geval is, dan wil je liever een “universele” heggenschaar hebben. Het is namelijk niet handig om voor elke soort heg een andere heggenschaar aan te schaffen. Wij kennen een model dat gebruikt kan worden bij verschillende haagsoorten. Hier verwijzen we naar de Bosch AHS 50-26.

Wij vinden dat de Bosch AHS 50-26 wellicht de beste heggenschaar voor jou is, omdat hij goed hanteerbaar is. Je kunt hem daarnaast gebruiken bij verschillende haagsoorten. Dit komt doordat hij is voorzien van een 50 cm blad met diamantgeslepen lasergesneden messen. De heggenschaar beschikt tevens over een elektrische motor met een vermogen van 600 watt. Je kunt dus snel en efficiënt snoeien met dit gereedschap. Hij is tevens voorzien van een ruimere mesafstand en een zaagfunctie. Wanneer een tak te dik is, zorgt de zaagfunctie ervoor dat deze heggenschaar gaat trillen. Hierdoor kun je takken tot 26 mm dikte optimaal snoeien. Doordat de heggenschaar is voorzien van aanslagbeveiliging, kun je ook veilig snoeien langs muren of over de grond. Voor een minimale belasting voor je lijf tijdens het bijwerken van je heggen, beschikt dit gereedschap over een ergonomische handgreep.

Voordelen van de Bosch AHS 50-26:

 • Dit model is bruikbaar bij verschillende haagsoorten.
 • Deze heggenschaar wordt aangedreven door elektriciteit, dus je geniet van een continue stroomvoorziening.
 • Het mes van de heggenschaar heeft een lengte van 50 cm waardoor je heggen tot een hoogte van 1,80 meter kunt snoeien.

Nadelen van de Bosch AHS 50-26:

 • Deze heggenschaar weegt 3,5 kilogram, wat een beetje zwaarder is dan andere modellen.
 • Zijn voedingskabel is relatief kort, waardoor je een verlengsnoer nodig hebt om optimaal aan de slag te kunnen gaan.
Klik hier voor de beste prijs

8. Wolf Garten BS 80 + Accu 10 EM

Wolf Garten BS 80 + Accu 10 EMIn je zoektocht naar de beste heggenschaar kom je verschillende modellen tegen. Zo zijn er modellen die worden aangedreven door een benzinemotor, andere modellen die werken op elektriciteit en weer andere modellen die worden aangedreven door een accu. Het ligt aan jou om te bepalen welk type het beste bij jouw situatie past. Wanneer je op zoek gaat naar het ideale model is het ook belangrijk om na te gaan welk type heg je wil snoeien. Wil jij graag kleine heggen en struiken snoeien en moet jouw heggenschaar worden aangedreven door een accu? Dan is de Wolf Garten BS 80 + Accu 10 EM de beste heggenschaar voor jou. Met dit apparaat kun je namelijk dunne takken trimmen en lage begroeiing eenvoudig en snel verwijderen. De heggenschaar wordt bovendien aangedreven door een accu, dus hij werkt volledig draadloos.

Als je kiest voor de Wolf Garten BS 80 + Accu 10 EM dan merk je dat het snoeien van je kleine haag of buxus gemakkelijk gaat. Dit komt mede doordat de heggenschaar beschikt over een kantelbare messenbalk. Doordat de balk kantelbaar is, neem je altijd de juiste werkhouding in. Als je snel je werk af wil krijgen, zal je ook blij zijn met deze heggenschaar. Hij beschikt namelijk over een zwaardblad van 17 cm. Hierdoor kun je binnen korte tijd de klus klaren. Bij deze heggenschaar heb je zelfs de mogelijkheid om hem om te bouwen tot een grasschaar. Er wordt namelijk een grasmes meegeleverd wanneer je deze heggenschaar aanschaft. Doordat dit model bovendien beschikt over een Li-Ion accu, behoren ontlading en capaciteitsverlies tot het verleden. Maak je geen zorgen over de opberging van de verschillende onderdelen van deze set. De set wordt namelijk geleverd in een luxe bewaarkoffer.

Voordelen van de Wolf Garten BS 80 + Accu 10 EM:

 • Je kunt de heggenschaar veelzijdig inzetten, want je hebt keuze uit een buxusmes en een grasmes.
 • Deze heggenschaar beschikt over een kantelbare messenbalk, dus je hebt altijd de juiste werkhouding.
 • Hij is voorzien van een 7,2 volt 2,2 Ah Li-Ion accu, waardoor je tot 100 minuten snoerloos door kunt werken.
 • Het is mogelijk om gedurende langere tijd prettig door te werken, want de heggenschaar weegt slechts 0,9 kilogram.

Nadelen van de Wolf Garten BS 80 + Accu 10 EM:

 • Deze heggenschaar heeft geen telescopische steel.
 • Bij een lege accu duurt het ongeveer 6 uren om hem weer volledig op te laden.
Klik hier voor de beste prijs

9. Bosch AHS 45-16

Bosch AHS 45-16Zoek je naar de beste heggenschaar voor jouw behoeften? Dan bekijk je eerst welke aandrijving jouw voorkeur heeft. Daarnaast ga je na welke maximale takdikte het desbetreffend model aankan. Wil je graag een heggenschaar hebben die wordt aangedreven door elektriciteit en die speciaal is ontworpen voor wat fijnere hekken? Dan kies je voor de Bosch AHS 45-16. Wij vinden dit gereedschap de beste heggenschaar voor jou, omdat je er takken tot 16 mm dikte eenvoudig mee kunt snoeien. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een buxus of Japanse Hulst wil snoeien. Dan komt deze heggenschaar goed van pas. Hij weegt tevens slechts 2,6 kilogram dus je kunt er ook gedurende langere tijd comfortabel mee werken. Wil je meer weten over dit model? Lees dan de uitgebreide review over de Bosch AHS 45-16.

Voordelen van de Bosch AHS 45-16:

 • De heggenschaar is aantrekkelijk geprijsd.
 • Je geniet van continue stroomvoorziening, omdat de heggenschaar beschikt over elektrische aandrijving.
 • Gedurende langere tijd doorwerken is mogelijk met deze heggenschaar, omdat hij slechts 2,6 kilogram weegt.
 • Dankzij de kleine buitenafmetingen kun je deze heggenschaar gemakkelijk hanteren en er moeilijk toegankelijke plekken mee bereiken.

Nadelen van de Bosch AHS 45-16:

 • Hij is niet geschikt om dikkere takken te snoeien.
 • De kabel van deze heggenschaar is slechts 0,2 meter lang, dus je gebruikt hem met een verlengsnoer.
Klik hier voor de beste prijs

10. McCulloch Li-40 HT

McCulloch Li-40 HTBen je op zoek naar de beste heggenschaar voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om te kijken naar de meslengte. Deze eigenschap vertelt je namelijk of de heggenschaar geschikt is voor kleine, middelgrote of juist grote heggen. Voor je eigen werkplezier is het ook handig om te kijken naar de aandrijving. Sommige gebruikers kiezen liever voor een model dat door een benzinemotor wordt aangedreven. Dergelijke modellen beschikken namelijk meestal over grotere mesafstanden. Weer andere personen gebruiken liever een accuheggenschaar, omdat ze deze draadloos kunnen gebruiken. Het kan echter ook voorkomen dat je liever een elektrisch model gebruikt, om er gedurende langere tijd mee door te werken. Wat dacht je van een model dat door een accu wordt aangedreven en dat geschikt is voor takken tot 22 mm dik? Als dat perfect klinkt, dan is de McCulloch Li-40 HT de beste heggenschaar voor jou.

Wij vinden dat de McCulloch Li-40 HT goed bij je past, omdat je er alle kanten mee op kunt. Hierbij wordt er verwezen naar de letterlijke én figuurlijke betekenis van dit begrip. De kracht haalt deze heggenschaar namelijk uit een accu van 40 volt. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een verlengsnoer. Ook een bepaalde hoeveelheid benzine in een tank beperkt je niet. Wanneer je aan de slag gaat met deze heggenschaar, dan pak je takken met een dikte tot 22 mm gemakkelijk aan. De heggenschaar beschikt tevens over een zwaard van 60 cm, dus je kunt gemakkelijk je coniferenhaag, rozenstruik of taxus netjes in model snoeien. Doordat de heggenschaar een licht gewicht van slechts 2,6 kilogram heeft, kun je er ook gedurende langere tijd prettig mee werken. Voor extra werkgenot zijn de handvatten van deze heggenschaar slim geplaatst. Je komt dus ook bij hoger gelegen takken.

Voordelen van de McCulloch Li-40 HT:

 • Hij werkt op een accu, dus je hoeft je geen zorgen te maken over verlengsnoeren.
 • Dankzij het draaistuk van het handvat kun je ook horizontaal en verticaal snoeien.
 • Werk moeiteloos gedurende langere tijd door, dankzij het lichte gewicht van slechts 2,6 kg.
 • Deze heggenschaar heeft een mes van 60 cm dus je kunt gemakkelijk en snel heggen tot 1,80 meter snoeien.

Nadelen van de McCulloch Li-40 HT:

 • Als de accu is leeggelopen duurt het weer even om hem op te laden.
 • Met deze heggenschaar kun je alleen de wat dunnere takken tot 22 mm dikte snoeien.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>