• Home
 • Fietsen

Zoek Je Naar De Beste Hybride Fiets van 2020? Vergelijk hier de top 10 uit de Test!

Wij hebben een top 10 voor je samengesteld van de meest verkochte modellen van 2020. Aan de hand van de individuele beschrijvingen van de verschillende fietsen, kun je het ideale model uitkiezen.

Beste hybride fiets in 2020

 Product naamRemmenVersnellingen 
1.
CUBE TOURINGV-brakes24Meer info »
2.
SENSA SUPERLITE DISCHydraulische schijfremmen27Meer info »
3.
SCOTT SUB SPORT 30V-brakes24Meer info »
4.
GAZELLE CITYZEN C7Rollerbrakes7Meer info »
5.
CUBE TRAVEL SLHydraulische schijfremmen8Meer info »
6.
Batavus ZonarV-brakes27Meer info »
7.
Cube SL RoadHydraulische schijfrem16Meer info »
8.
Pegasus Solero E8Hydraulische schijfrem8Meer info »
9.
Puch CountryV-brakes24Meer info »
10.
Cortina Speed N8Rollerbrakes8Meer info »

Een hybride fiets is een combinatie tussen een stadsfiets, racefiets en mountainbike. Doordat je op een dergelijke fiets een sportievere en meer aerodynamische houding aanneemt, heb je minder last van de luchtweerstand. Zoek je daarom naar de beste hybride fiets voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres.

Bij het kiezen van de beste hybride fiets, kun je de verschillende modellen vergelijken aan de hand van het type remmen en het aantal versnellingen. In de bovenstaande tabel zie je deze informatie per model zodat je gemakkelijk een keus kunt maken.

1. Cube Touring

Cube TouringZoek je naar de beste hybride fiets voor jouw behoeften? Als het ideale model voor jou een sportief model is zonder overbodige poespas, dan kennen we een model dat goed bij je zal passen, namelijk de Cube Touring. Dit model is de beste hybride fiets voor jou, omdat hij een model is met een ergonomisch ontwerp. Hierdoor kun je de fiets gebruiken om mee te doen aan fietstochten of om er gewoon recreatief mee te fietsen. Bij deze fiets zijn er niet allerlei extra accessoires of functies, omdat hij alleen beschikt over de essentiële eigenschappen van een fiets. Het doet er dus niet toe of je van huis naar het werk wil fietsen, je een lange fietstocht maakt of je gewoon de boodschappen gaat doen. Met deze fiets kom je namelijk altijd comfortabel en snel aan op de plaats van bestemming.

We hebben niet zomaar gezegd dat je zowel korte als lange ritten kunt maken met de Cube Touring fiets. Deze fiets is namelijk eenvoudig in gebruik en hij beschikt over een ergonomisch ontwerp. Vanwege deze eigenschappen is het nodige fietscomfort gegarandeerd op zowel korte als lange afstanden. De fiets beschikt tevens over een naafdynamo. Deze zorgt ervoor dat de lamp, die bevestigd is aan de fiets, altijd voor licht kan zorgen. Dit geldt ook bij natte weersomstandigheden. Op de fiets zit er ook een voorvork. Deze is speciaal aangebracht om comfortabele ritten mogelijk te maken. Er is uiteraard ook gedacht aan de veiligheid toen deze fiets werd ontworpen. Daarom beschikt hij over krachtige V-remmen. Deze speciale remmen zorgen ervoor dat je altijd veilig tot stilstand kunt komen.

Voordelen:

 • De fiets heeft een ergonomisch ontwerp.
 • Je kunt zo snel gaan als je wil dankzij de 24 versnellingen.
 • Dankzij de krachtige V-remmen, kom je altijd veilig tot stilstand.

Nadelen:

 • Dit model wordt zonder slot geleverd.
 • Hij beschikt over een halfopen kettingkast.
Klik hier voor de beste prijs

2. Sensa Superlite Disc

Sensa Superlite DiscBen je op zoek naar de beste hybride fiets? Is het beste model voor jou een allround fiets? Dan is de Sensa Superlite Disc wellicht de beste hybride fiets voor jou. Als je de naam hoort “hybride” dan denk je sowieso aan een fiets die een combinatie is van verschillende modellen. Dit is zeker het geval bij deze fiets. Hij kan namelijk gebruikt worden als toerfiets, vakantiefiets of gewoon een allround fiets. Hij beschikt over een bagagedrager, kettingkast, verlichting, slot, meerdere snelbinders en spatborden. Behalve dat deze fiets compleet is en gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden, is er ook aan de veiligheid gedacht. Daarom beschikt dit model over hydraulische schijfremmen. Deze remmen zijn aangebracht zodat de fiets onder alle weerscondities bij het remmen veilig tot stilstand komt.

Als je kiest voor de Sensa Superlite Disc dan weet je ook dat je hem kunt gebruiken voor zowel korte als lange afstanden. Er is namelijk gezorgd voor het nodige comfort. Daarom kun je ook langere afstanden op een comfortabele manier afleggen op deze fiets. Wanneer je ervoor kiest om een langere afstand af te leggen, dan houd je natuurlijk ook rekening met eventuele tegenwind. Dit fenomeen is echter geen probleem wanneer je fietst op deze hybride fiets. Hij is namelijk voorzien van een Shimano Deore schakelset met 27 versnellingen, dus je stelt zelf in hoe snel en effectief je vooruit komt. Deze fiets beschikt tevens over een carbon voorvork en een zeer licht aluminium frame. Door het speciale design, is de fiets perfect voor trekking- of toertochten.

Voordelen:

 • Hij beschikt over een licht aluminium frame.
 • Met deze fiets, die over 27 versnellingen beschikt, kun je altijd licht fietsen.
 • Het remmen vindt veilig en gecontroleerd plaats dankzij de hydraulische schijfremmen.

Nadelen:

 • Deze fiets is slechts in 1 kleur verkrijgbaar.
 • Omdat de kettingkast half open is moet je oppassen voor vlekken op je kleding.
Klik hier voor de beste prijs

3. Scott Sub Sport 30

Scott Sub Sport 30Zoek je naar de beste hybride fiets voor jouw behoeften? Ben je bekend met de Scott Sub Sport serie fietsen, maar wil je graag een geüpgraded model aanschaffen? Dan raden we je aan om te kiezen voor de Scott Sub Sport 30. Dit model is wellicht de beste hybride fiets voor jou, omdat hij een upgrade is van de basisuitvoering. Je kunt deze fiets gebruiken wanneer je gewoon van huis naar de winkel of school gaat, maar ook wanneer je langere afstanden moet afleggen. Wanneer je stapt op deze fiets, dan kun je genieten van comfort. Er is namelijk gezorgd voor een ergonomische geometrie en de fiets is voorzien van een Suntour geveerde voorvork. Dankzij deze eigenschappen is het doen van boodschappen met de fiets een ware lust. Je kunt zelfs gemakkelijk een fietstas aan deze fiets bevestigen.

Neem je af en toe risico’s en wil je niet altijd op precies dezelfde manier fietsen? Dan is het goed om over een fiets te beschikken met meerdere versnellingen. Dit is het geval bij de Scott Sub Sport 30. Deze fiets is voorzien van 24 versnellingen, omdat hij een Shimano Altus 24-speed schakelset heeft. De hybride fiets beschikt tevens over een ergonomisch aluminium frame. Het frame en de schakelset zorgen er samen voor dat je gemakkelijk en snel van versnelling kunt wisselen. Als je hard rijdt, dan denk je uiteraard aan hoe je veilig tot stilstand kunt komen. Ook hieraan is er gedacht toen deze fiets werd ontworpen. Daarom beschikt hij over Promax Tx123 V-brakes, die ervoor zorgen dat je, wanneer je dit nodig vindt, snel en soepel kunt remmen.

Voordelen:

 • Dit model is licht.
 • Je kunt kiezen uit 24 versnellingen.
 • Hij komt met geïntegreerde verlichting.
 • De fiets beschikt over een geveerde voorvork.

Nadelen:

 • Je kunt geen voor- of achterzitje op de fiets monteren.
Klik hier voor de beste prijs

4. Gazelle CityZen C7

Gazelle CityZen C7Als je op zoek bent naar de beste hybride fiets voor jouw behoeften, dan ga je eerst na over welke eigenschappen de verschillende modellen beschikken. Vervolgens kies je voor het model dat het beste bij je past. Is het voor jou bijvoorbeeld belangrijk dat de fiets die je aanschaft beschikt over een hoge snelheid, maar dat hij er ook aantrekkelijk uitziet? Dan kies je voor de Gazelle CityZen C7. Wij vinden dat dit model de beste hybride fiets voor jou is, omdat hij er aantrekkelijk uitziet en tegelijkertijd beschikt over 7 versnellingen. Je kunt dus met gemak en binnen korte tijd van punt A naar punt B fietsen. Hierbij doet het er niet eens toe wat de weg of het weer voor jou in gedachten heeft. Niets houdt je tegen!

Wanneer je fietst op de Gazelle CityZen C7, dan ben je ook verzekerd van een comfortabele rit. Op deze fiets neem je namelijk een sportieve zithouding aan, waardoor je niet alleen prettig zit, maar ook sneller over de weg vliegt. De fiets is tevens voorzien van de nodige gebruiksgemakken. Zo is er geen gedoe met een gevoelig derailleur versnellingssysteem, omdat deze fiets beschikt over een Shimano Nexus naafversnelling. Hij is vanwege dit systeem ideaal om van huis naar het werk of van huis naar school te fietsen. Zijn gewicht draagt bij aan het gebruiksgemak. Hij weegt namelijk slechts 14,7 kg. Vanwege deze eigenschappen en de spatborden is deze hybride fiets perfect als commuter fiets. De rollerbrakes van deze fiets zorgen er bovendien voor dat je effectief tot stilstand komt wanneer je remt.

Voordelen:

 • De fiets is licht.
 • Er is een onderhoudsarme afmontage.
 • Dit model komt met Curana spatborden.
 • Hij beschikt over een sportief en aantrekkelijk uiterlijk.

Nadelen:

 • Vanwege de sporteigenschappen is het fietsen iets minder comfortabel op niet-geasfalteerde wegen.
Klik hier voor de beste prijs

5. Cube Travel SL

Cube Travel SLIs de beste hybride fiets voor jou een speciaal, sportief model waarmee je kunt toeren? Dan is de Cube Travel SL wellicht de beste hybride fiets voor jou. Dit model weegt weinig en is hierdoor ideaal om dagelijks te gebruiken of om ermee te toeren. De fiets is uniek vergeleken met andere modellen, omdat hij in plaats van een ketting een riem heeft. Dit betekent dat besmeurde broeken, ratelende schakeling en regulier onderhoud tot het verleden behoren. De riem van deze fiets is namelijk vrijwel onverwoestbaar. Om je nog meer onderhoud uit handen te nemen, beschikt de fiets tevens over onderhoudsvriendelijke Alfine 8 versnellingen-naaf en hydraulische schijfremmen. Deze onderdelen zorgen er bovendien voor dat je veilig en comfortabel kunt gaan naar elke gewenste plek. Je gaat dus effectief van punt A naar punt B en geniet tegelijkertijd van de wind door je haren.

Fietsen met de Cube Travel SL betekent fietsen met een sportieve kameleon. Je kunt deze fiets namelijk gemakkelijk in een stedelijk gebied gebruiken, maar hij is ook perfect voor lange fietstochten. Als je graag fietst, is dit model sowieso een must-have voor jou. Wanneer je helemaal in je element bent en je daarom snel fietst, dan is het belangrijk te weten dat je snel tot stilstand kunt komen, indien dit nodig blijkt. Je hoeft je ook hier geen zorgen over te maken, want de fiets is voorzien van hydraulische schijfremmen. Een veilige en comfortabele rit is dus altijd gegarandeerd. Doordat de kabels van deze fiets zijn weggewerkt in het frame, heeft de fiets een rustiger uiterlijk. Hierdoor worden de kabels ook effectief beschermd tegen eventuele schade.

Voordelen:

 • Je komt effectief tot stilstand dankzij de hydraulische schijfremmen.
 • Het is mogelijk om een achterzitje te monteren op de fiets.
 • Tijdens het fietsen geniet je van optimaal comfort.
 • Dit model heeft een sportieve look.
 • De fiets weegt niet veel.

Nadelen:

 • Je kunt aan de voorzijde van de fiets geen kinderzitje monteren.
Klik hier voor de beste prijs

6. Batavus Zonar

Batavus ZonarZoek je naar de beste hybride fiets voor jouw behoeften? Het is dan van essentieel belang om na te gaan over welke eigenschappen een dergelijk model moet voldoen. Vind je dat de ideale fiets voor jou een model is dat je dagelijks kunt gebruiken? Dan is de Batavus Zonar wellicht de beste hybride fiets voor jou. Wij hebben een uitgebreide review geschreven over deze fiets. Lees daarom snel de review over de Batavus Zonar om er meer over te weten te komen!

Voordelen:

 • Hij weegt weinig.
 • De fiets is voorzien van 27 versnellingen.
 • Dit model wordt geleverd met een slot en verlichting.
 • Je kunt de fiets voor verschillende doeleinden gebruiken.
 • Vanwege het strak frame, de hoge velgen en rechte voorvork is de fiets snel en stoer.

Nadelen:

 • Hij beschikt over een half open kettingkast.
 • Deze fiets heeft een sportieve bagagedrager die minder geschikt is voor kinderzitjes.
Klik hier voor de beste prijs

7. Cube SL Road

Cube SL RoadBen je op zoek naar beste hybride fiets voor jouw behoeften? Is het ideale model voor jou een fiets met een eenvoudige vormgeving? Dan kennen wij een model dat je wellicht zal aantrekken, namelijk de Cube SL Road. Deze fiets is de beste hybride fiets voor jou, omdat hij beschikt over een eenvoudige vorm. Bij het ontwerpen van dit model heeft de fabrikant namelijk gewerkt met het gezegde “less is more”. Hoewel de fiets er eenvoudig uitziet, mogen de eigenschappen van dit model niet onderschat worden. Het is namelijk een feit dat de fiets een simpele vormgeving heeft, maar hij is vervaardigd van topmaterialen. Hierdoor is hij zeer duurzaam. Je kunt hem dus gemakkelijk gebruiken om dagelijks naar kantoor te gaan of om gewoon recreatieve fietsritten te maken.

Wanneer je beschikt over de Cube SL Road, dan kun je hem ook gebruiken om in vorm te blijven. Deze fiets is namelijk perfect voor training en recreatie. De fiets die niet onder doet voor een racefiets, beschikt namelijk over 16 versnellingen, dus je kunt gemakkelijk en snel van het ene punt naar het andere punt gaan. Vlieg je op gegeven moment over de weg en moet je plotseling remmen? Dan hoef je je ook geen zorgen te maken. De fiets is namelijk voorzien van hydraulische schijfremmen. Wanneer je dus gebruik maakt van de remmen, dan komt de fiets, ongeacht de weersomstandigheden, effectief tot stilstand. Vanwege deze superieure eigenschappen, is deze fiets perfect om gedurende het hele jaar leuke en sportieve ritten te maken. Het fietsen gebeurt bovendien veilig.

Voordelen:

 • Hij beschikt over effectieve Tektro M285 hydraulische schijfremmen.
 • Dit model is ideaal voor zowel sportief als woon- en werkgebruik.
 • De fiets heeft een lichtgewicht aluminium frame.
 • Je kunt kiezen uit 8 versnellingen.

Nadelen:

 • Het is niet mogelijk om een voorzitje te monteren op de fiets.
Klik hier voor de beste prijs

8. Pegasus Solero E8

Pegasus Solero E8Als je zoekt naar de beste hybride fiets voor jouw behoeften, dan dien je eerst na te gaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een model wil aanschaffen dat aantrekkelijk geprijsd is. Misschien is het voor jou ook belangrijk dat de fiets beschikt over een accu met een grote actieradius. Als dit het geval is, dan is de Pegasus Solero E8 wellicht de beste hybride fiets voor jou. Dit model is voorzien van een accu op de onderbuis van het frame. Deze betrouwbare Bosch motor met een 400 Wh accu, brengt een actieradius van 140 kilometer met zich mee. Je hoeft je dus geen zorgen te maken wanneer je van huis naar het werk gaat of wanneer je boodschappen moet doen. De fiets brengt je namelijk gemakkelijk naar je bestemming.

Een andere aantrekkelijke eigenschap van de Pegasus Solero E8 is dat hij aantrekkelijk is geprijsd. Hierdoor kunnen ook fietsers met een lager budget ervan genieten. Hoewel de prijs lager is dan andere soortgelijke modellen, doet de kwaliteit van dit model niet onder voor de duurdere modellen. De fiets is namelijk voorzien van 8 Shimano versnellingen, dus je kunt er zelfs gemakkelijk een berg mee beklimmen. Deze fiets is daarnaast voorzien van schijfremmen en een verende voorvork. Veiligheid en comfort zijn dus gegarandeerd wanneer je gebruik maakt van deze fiets. Doordat de accu van de fiets aan de onderkant van het frame zit, heeft dit model tevens een sportieve look. Ook is het gewicht over de fiets goed verdeeld.

Voordelen:

 • Deze fiets heeft een stabiele wegligging.
 • Er is enorm veel remkracht, dankzij de hydraulische schijfremmen.
 • Hij heeft een duidelijk afleesbaar en uitgebreid Bosch Intuvia display.
 • De stuurpen is verstelbaar, waardoor je altijd de ideale zitpositie hebt.
 • Doordat de voorvork veert, worden kleine oneffenheden weg gefilterd.

Nadelen:

 • Deze fiets beschikt niet over een 100% geruisloze motor.
 • Er is een open kettingkast, dus de ketting is meer onderhoudsgevoelig.
 • De zadelpen is vast, waardoor niet alle oneffenheden worden weggewerkt.
Klik hier voor de beste prijs

9. Puch Country

Puch CountryZoek je naar de beste hybride fiets voor jouw behoeften? Is het perfecte model voor jou een sportieve fiets met een aluminium frame? Moeten ook de kabels van de fiets binnendoor lopen zodat hij een elegante uitstraling heeft? Dan kies je zeker voor de Puch Country. Bij deze fiets zijn de kabels effectief weggewerkt. Ze lopen namelijk binnendoor, waardoor de kabels zelf beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast geeft deze afwerking de fiets een elegante look. Hij is bovendien een sportief model en beschikt over een aluminium frame. Ook de kleur van de fiets is aantrekkelijk. Vanwege de prachtige afwerking van deze fiets, trekt hij veel aandacht. Het is daarom een lust om op deze fiets gezien te worden.

Hoewel het uiterlijk van een fiets belangrijk is, moet er ook gekeken worden naar de prestaties. Ook op dat gebied excelleert de Puch Country. Hij beschikt namelijk over een verende zadelpen en voorvork. Deze zorgen samen voor extra comfort tijdens het fietsen. Als je dus een lange afstand moet afleggen, dan fiets je even prettig als wanneer je even met de fiets naar de supermarkt gaat. De verstelbare stuurpen draagt tevens bij aan het nodige comfort. Wil je zo snel mogelijk de afstand overbruggen? Dan kun je gebruik maken van de 24 versnellingen. Wanneer je snel gaat, dan is het uiteraard ook belangrijk om effectief tot stilstand te kunnen komen. Daarom is deze fiets voorzien van V-brakes. Deze zorgen ervoor dat de fiets meteen tot stilstand komt wanneer je remt. Voor extra veiligheid, beschikt de fiets over een Shimano Naafdynamo voor veilig licht.

Voordelen:

 • Er zijn 24 derailleur-versnellingen.
 • Ook langere afstanden kun je comfortabel overbruggen.
 • De remmen van deze fiets zorgen ervoor dat je effectief tot stilstand komt.

Nadelen:

 • Hij beschikt over een half open kettingkast.
 • Je kunt dit model slechts in 1 kleur aanschaffen.
Klik hier voor de beste prijs

10. Cortina Speed N8

Cortina Speed N8Is de beste hybride fiets voor jou een sportief model met een retro look? Dan kennen wij het ideale model. Wij vinden namelijk dat de Cortina Speed N8 de beste hybride fiets voor jou is, vanwege zijn uiterlijk. Deze fiets is zeer sportief, maar beschikt tegelijkertijd over een retro look. Hij brengt dus “het beste van beide werelden” met zich mee. Deze fiets heeft bovendien niet zomaar de naam “Speed” gekregen. Hij beschikt namelijk over 8 versnellingen, een compleet aluminium frame en een sportieve uitstraling. Je ziet er dus niet alleen snel en sportief uit, maar bent dat ook daadwerkelijk wanneer je op stap gaat met deze fiets. Ga dus gemakkelijk van het huis naar het werk of doe je boodschappen op de fiets. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hoewel de fiets beschikt over 8 versnellingen, vormen deze geen hinder voor het uiterlijk van de fiets. Ze zijn namelijk netjes weggewerkt in de naaf van het achterwiel. Hierdoor is er minder onderhoud nodig aan deze fiets. Daarnaast beschikt dit model over een prachtige aandrijving. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van de alledaagse ketting, maar van een Conti-Beltdrive. Dit is een riem met een enorm lange levensduur. Hiermee fietsen zorgt voor minder onderhoud en stillere resultaten dan bij een fiets met een normale ketting. Doordat de fiets tevens slank en licht is, is hij ook perfect om langere afstanden af te leggen. Neem dus een sportieve houding aan, wat mogelijk gemaakt wordt door het rechte stuur, en maak een ritje op de Cortina Speed N8.

Voordelen:

 • Er is gebruik gemaakt van een Beltdrive in plaats van een fietsketting.
 • De fiets is voorzien van een duurzame Shimano Nexus 8 schakelset.
 • Het is mogelijk om een achter- of voorzitje erop te monteren.
 • Je kunt dit model perfect gebruiken voor woon-werkverkeer.

Nadelen:

 • Hij is in slechts 2 kleuren verkrijgbaar.
 • De fiets heeft een smalle achterdrager.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>