• Home
 • Luchtbevochtigers

De Beste Luchtbevochtiger Van 2020 Vind Je Door De 10 Best Verkochte Modellen Met Elkaar Te Vergelijken! +Aankoop Test

Ben je weleens in een huis geweest met droge lucht? Als je gedurende langere tijd in een dergelijke omgeving blijft, dan merk je hoe nadelig dit voor je kan zijn. Denk maar aan je uitdrogende huid, droge lippen en zelfs prikkelende ogen. Om te zorgen voor de ideale luchtvochtigheid is het zeker een aanrader om een luchtbevochtiger in huis te hebben. Met de beste luchtbevochtiger voor jouw behoeften zorg je voor een vochtigheidsgraad tussen de 40 en 60 procent. Hoewel er verschillende soorten luchtbevochtigers zijn, hoeft het vinden van het ideale model niet moeilijk te zijn. Daarom recenseren wij de 10 best verkochte modellen van het jaar. Lees de reviews en kies vervolgens de beste luchtbevochtiger voor jouw behoeften uit.

Beste luchtbevochtiger van 2020

Om jouw zoektocht naar de beste luchtbevochtiger te vereenvoudigen hebben wij de onderstaande tabel gemaakt. In deze tabel zie je het maximaal oppervlak waar elk van de 10 luchtbevochtigers ideaal voor is. We laten je ook zien wat voor type luchtbevochtiger elk model is zodat je gemakkelijk een keus kunt maken.

 Product naamvoor Max.Type 
1.Philips HU4803/0125 m2KoudwaterverdamperMeer info »
2.Stadler Form Oskar Big White
100 m2KoudwaterbevochtigerMeer info »
3.Venta LW60T Wifi Wit150 m2KoudwaterverdamperMeer info »
4.Sharp KC-D40EU-W26 m2LuchtwasserMeer info »
5.Medisana UHW30 m2UltrasoonbevochtigerMeer info »
6.Venta LW45 Wit75 m2LuchtwasserMeer info »
7.Sharp KC-D50EU-W38 m2Luchtwasser
Meer info »
8.Sharp KC-D60EU-W48 m2Luchtwasser
Meer info »
9.Venta LW45 Zwart70 m2Luchtwasser
Meer info »
10.Philips AC3829/1080 m2LuchtreinigerMeer info »

1. Philips HU4803/01

Philips HU4803/01Als je op zoek gaat naar de beste luchtbevochtiger, dan kun je verschillende modellen met elkaar vergelijken. Aan de hand van specifieke eigenschappen kun je het vinden van het ideale model vergemakkelijken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je graag automatische controle wil hebben over de luchtvochtigheid. Misschien vind je het ook belangrijk dat het model van je dromen beschikt over slimme verdampingstechnologie. Als dat het geval is, dan is de Philips HU4803/01 wellicht de beste luchtbevochtiger voor jou. Deze koudwaterverdamper met automatische controle en slimme verdampingstechnologie is zeer nauwkeurig en voorkomt droge lucht. Dit doet het apparaat door de bevochtigde lucht gelijkmatig over de kamer te verdelen. Hierdoor kun je thuis beter ademen en slapen, want je geniet van gezonde, bevochtigde lucht. Het apparaat zorgt er tevens voor dat er 99% minder bacteriën worden verspreid dan het geval is bij ultrasonische luchtbevochtigers.

Wanneer je de Philips HU4803/01 luchtbevochtiger aandoet, dan vindt er in drie fasen verdamping plaats. Bij de eerste fase vangt het absorberende filter op de luchtbevochtiger grote deeltjes op. Denk bijvoorbeeld aan haar van jezelf, je huisgenoten en ook je huisdieren. In deze fase wordt er ook stof opgevangen wanneer droge lucht wordt opgezogen. Vervolgens schakelt het apparaat over naar fase 2. In deze fase wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van de geavanceerde verdampingstechnologie en NanoCloud technologie. Hierbij wordt de lucht bevochtigd doordat er watermoleculen aan de lucht worden toegevoegd. Dit vindt plaats zonder kalk of bacteriën. Ten slotte is het tijd geworden voor de derde en tevens laatste fase. Hierbij wordt gezonde lucht met een constante snelheid geblazen uit de luchtbevochtiger. Er is dan een gezonde, vochtige lucht in je woning aanwezig zonder dat er waternevel in je huis wordt gevormd.

Voordelen van de Philips HU4803/01:

 • Wanneer de nachtmodus is ingeschakeld, werkt dit apparaat extra stil.
 • Kies je voor de automatische modus, dan schakelt het apparaat zelf in wanneer dit nodig is.
 • Het waterreservoir van deze Philips luchtbevochtiger kun je gemakkelijk vullen, omdat dit afneembaar is.
 • Dankzij de geïntegreerde hygrometer wordt de luchtvochtigheid optimaal gemeten door deze luchtbevochtiger.
 • In zijn laagste stand, werkt de luchtbevochtiger op een geluidsniveau van 26 dB, wat je kunt vergelijken met een zacht gefluister op enkele meter afstand.

Nadelen van de Philips HU4803/01:

 • Hoewel dit niet schadelijk is, verkleurt het filter na enige tijd door kalk in het water.
 • Deze luchtbevochtiger beschikt niet over een ionisator die pollen en stofdeeltjes uit de lucht verwijdert.
Klik hier voor de beste prijs

2. Stadler Form Oskar Big White

Stadler Form Oskar Big WhiteIn jouw zoektocht naar de beste luchtbevochtiger is het belangrijk om rekening te houden met het werkbare oppervlakte van elk model. Daarnaast kun je kijken naar de ideale locatie van de verschillende modellen. Als je bijvoorbeeld graag een luchtbevochtiger wil aanschaffen voor op kantoor, dan raden wij de Stadler Form Oskar Big White aan. Dit model bevochtigt ruimtes tot 100 m2 en werkt bovendien geruisloos. Hierdoor is hij ideaal voor op kantoor. Dankzij de ingebouwde hygrostaat van deze koudwaterbevochtiger is hij zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt namelijk zelf de gewenste luchtvochtigheid instellen. Hierbij heb je keuze uit maar liefst 5 verschillende standen. Wanneer de ingestelde stand eenmaal is bereikt, dan stellen de blauwe lampjes op het display je hiervan op de hoogte. We hebben reeds een uitgebreide review geschreven over het broertje van deze luchtbevochtiger.

Hoewel het huidig model geschikt is voor grotere oppervlakken, verschillen de 2 modellen niet veel van elkaar. Lees dus snel de uitgebreide review over de Stadler Form Oskar en besluit of het grotere model de beste luchtbevochtiger voor jou is.

Voordelen van de Stadler Form Oskar Big White:

 • Dit apparaat is zeer eenvoudig te gebruiken.
 • Het bijvullen van water is een fluitje van en cent.
 • In de nachtmodus doet deze luchtbevochtiger zijn werk extra stil.
 • Dankzij de geïntegreerde hygrometer wordt de luchtvochtigheid continu gemeten.
 • Deze luchtbevochtiger beschikt over een apart reservoir waar je geuroliën in kunt zetten om een heerlijke geur in je huis te verspreiden.

Nadelen van de Stadler Form Oskar Big White:

 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van de filters tegenvallen.
 • Er is geen ionisator om pollen en stofdeeltjes te verwijderen uit de lucht.
 • De ventilator is hoorbaar wanneer het apparaat op volle kracht opereert.
Klik hier voor de beste prijs

3. Venta LW60T Wifi Wit

Venta LW60T Wifi WitWanneer je op zoek gaat naar de beste luchtbevochtiger, dan is het voor jou natuurlijk belangrijk dat het desbetreffend apparaat hygiënisch werkt. Dit is zeker het geval wanneer je kiest voor de Venta LW60T Wifi Wit koudwaterverdamper. Bij deze luchtbevochtiger staat hygiëne op de eerste plaats. Wij vinden dit model tevens de beste luchtbevochtiger voor jou, omdat hij perfect is voor grotere ruimtes. Hij kan namelijk een maximaal oppervlak van 150 m2 bevochtigen. Als we kijken naar de verschillende luchtbevochtigers in deze lijst, dan zien we meteen dat dit model het grootste oppervlak aankan. Wanneer hij eenmaal in werking is, dan blijft er in je grote ruimte alleen schone lucht achter. Dit gebeurt doordat de aanwezige lucht snel en betrouwbaar wordt ontdaan van allerlei vervuilingen. Denk maar aan pollen, huisdierharen, geurtjes, bacteriën en zelfs huisstof. Hij produceert bovendien niet zelf bacteriën en er ontstaat tevens geen kalkneerslag.

Met de Venta LW60T Wifi Wit luchtbevochtiger voorkom je een te hoge vochtigheid in de ruimte. Daarnaast is dit apparaat zeer overtuigend dankzij zijn extreem hoge vermogen en de grote stapel lamellen. Hij is tevens voorzien van een eenvoudig uitneembaar waterreservoir en een wereldwijd gepatenteerde hygiënedisk. Deze disk zorgt ervoor dat water op een betrouwbare manier wordt onthard door middel van ionenwisseling. Een hygiënisch gebruik wordt tevens gegarandeerd dankzij het zilver gedoteerd ionenwisselaargranulaat. Om het apparaat nog aantrekkelijker te maken, beschikt deze luchtbevochtiger over een lange gebruiksduur van ongeveer drie maanden per disk. Hij is zelfs eenvoudig te onderhouden. Ben je onderweg en wil je alvast de luchtvochtigheid in je woning reguleren? Geen probleem. Dankzij de Wifi optie, kun je de airwasher vanuit elke locatie op elk gewenst moment bedienen met de Venta app.

Voordelen van de Venta LW60T Wifi Wit:

 • Deze luchtbevochtiger beschikt over oververhittingsbeveiliging.
 • Je kunt het waterreservoir afnemen om dit eenvoudig bij te vullen.
 • Als je de nachtmodus inschakelt, dan doet dit apparaat zijn werk extra stil.
 • Dankzij de geïntegreerde hygrometer wordt de luchtvochtigheid continu gemeten.
 • Dit apparaat is via de afstandsbediening of een app op je smartphone te bedienen.
 • Wanneer het waterreservoir leeg is, zorgt de luchtbevochtiger voor een meldingssignaal.
 • Er is een hygiënedisk in dit apparaat die vieze geuren, pollen, dierenharen, bacteriën en stofdelen uit de lucht verwijdert.

Nadelen van de Venta LW60T Wifi Wit:

 • Deze luchtbevochtiger kun je niet traploos instellen.
 • Je krijgt geen melding wanneer het waterreservoir vol is.
 • Dit apparaat is niet voorzien van wielen om hem eenvoudig te verplaatsen.
Klik hier voor de beste prijs

4. Sharp KC-D40EU-W

Sharp KC-D40EU-WBen je op zoek naar de beste luchtbevochtiger voor jouw behoeften? Dan kun je letten op de grootte van het gewenste werkoppervlak. Het is daarnaast ook zeker aangeraden om te kijken naar het type luchtbevochtiger. Misschien vind je het belangrijk dat het model dat je aanschaft beschikt over een dubbele functie. Dan kun je kiezen voor een luchtwasser. Een dergelijk model zorgt er niet alleen voor dat de lucht wordt bevochtigd, maar ook dat deze wordt gereinigd. Er wordt bij deze modellen gebruik gemaakt van een ventilator die de lucht langs een vochtig filter zuigt. Hierbij worden stof, geurtjes en pollen gefilterd, waarna er schone, vochtige lucht de ruimte in wordt geblazen. Wij kennen een luchtwasser voor een maximaal oppervlak van 26 m2, namelijk de Sharp KC-D40EU-W. Dit model beschikt over een kleurendisplay, waarop je de nodige informatie eenvoudig kunt aflezen. Je kunt bovendien kiezen tussen 4 ventilatiesnelheden.

Wij vinden dat de Sharp KC-D40EU-W luchtwasser de beste luchtbevochtiger voor jou is, omdat hij beschikt over een handige hygrometer, die je altijd op de hoogte houdt van de luchtvochtigheid in huis. Dit model is tevens voorzien van een ionisator die ervoor zorgt dat stofdeeltjes, pollen en statische ladingen uit de lucht worden verwijderd. De luchtbevochtiger is daarnaast voorzien van diverse filters, die ervoor zorgen dat zelfs bacteriën en micro-organismen uit de lucht worden verwijderd. Hierdoor blijft er schone lucht achter. Misschien gebruik je de luchtbevochtiger nu in je studeerkamer en wil je hem later gebruiken in je woonkamer. Als dit het geval is, dan denk je meteen aan het gewicht. Hier hoef je je geen zorgen over te maken, want het apparaat is voorzien van wieltjes. Dankzij deze wieltjes, is het gemakkelijk om de luchtbevochtiger van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen.

Voordelen van de Sharp KC-D40EU-W:

 • Hij heeft een relatief stille werking.
 • Dit model is voorzien van een HEPA-filter.
 • Je kunt het waterreservoir afnemen om hem gemakkelijk te vullen.
 • De luchtvochtigheid wordt gemeten door de geïntegreerde hygrometer.
 • Er wordt gezorgd voor een signaal wanneer je het waterreservoir moet reinigen.
 • Pollen, statische ladingen en stofdeeltjes worden door de ionisator uit de lucht verwijderd.
 • Het is gemakkelijk om deze luchtbevochtiger te verplaatsen, omdat hij over wieltjes beschikt.

Nadelen van de Sharp KC-D40EU-W:

 • Je kunt de luchtbevochtiger niet traploos instellen.
 • Dit model is niet voorzien van een nachtmodus met een extra stille werking.
 • Het is niet mogelijk om deze luchtwasser op afstand te bedienen, want hij komt niet met een afstandsbediening.
Klik hier voor de beste prijs

5. Medisana UHW

Medisana UHWZoeken naar de beste luchtbevochtiger hoeft geen moeilijke klus te zijn. Je kunt namelijk eerst kijken naar het type luchtbevochtiger dat je graag wil hebben. Vervolgens is het handig om ook te kijken naar de werkbare oppervlakte van de verschillende modellen. Aan de hand van deze eigenschappen, kies je eenvoudig het ideale model uit. Als je kijkt naar de verschillende soorten luchtbevochtigers, dan kom je misschien ook ultrasone luchtbevochtigers tegen. Een dergelijk model werkt met trillingen onder water en stoot vervolgens zichtbare nevel uit. Deze modellen kun je over het algemeen gewoon op een tafel neerzetten. Het voordeel van nevel is dat dit beter in de lucht wordt opgenomen. Klinkt een ultrasone luchtbevochtiger perfect voor jou? Dan is de Medisana UHW wellicht de beste luchtbevochtiger voor jou. Dit model is de enige ultrasone bevochtiger in deze top 10 lijst.

Met de Medisana UHW ultrasone luchtbevochtiger in huis, creëer je een gezond leefklimaat. Dit apparaat voorkomt namelijk dat de lucht in je huis te droog wordt. Als de lucht in huis te droog wordt, wordt je gevoeliger voor infectieziekten en luchtwegaandoeningen. Dat wil je toch niet? Daarom zet je deze luchtbevochtiger op een strategische plek in huis. Hij werkt met ultrasone technologie, waardoor de kwaliteit van de ingeademde lucht merkbaar wordt verbeterd. Er is zelfs een grote watertank die zorgt voor een optimale verneveling in grotere ruimtes. Een andere zeer aantrekkelijke eigenschap van deze luchtbevochtiger is dat hij energiezuinig is. Dit is bij de meeste luchtbevochtigers niet het geval. Je ziet hem daarom op de energierekening bijna niet terug, maar merkt in huis wel degelijk een verschil op het gebied van de luchtkwaliteit.

Voordelen van de Medisana UHW:

 • Deze luchtbevochtiger is energiezuinig.
 • Aangezien deze luchtbevochtiger licht is van gewicht kun je hem eenvoudig verplaatsen.
 • Je kunt ieder bevochtigingsniveau instellen dankzij de traploos regelbare vernevelingssterkte.
 • In zijn laagste stand werkt de luchtbevochtiger op een geluidsniveau van 20 dB, wat je kunt vergelijken met zacht gefluister op een afstand van een paar meter.

Nadelen van de Medisana UHW:

 • Huisdieren zijn gevoelig voor het geluid van een ultrasone luchtbevochtiger.
 • Om een witte waas te voorkomen, moet je bij dergelijke luchtbevochtigers gebruik maken van zacht water of een ontkalker.
Klik hier voor de beste prijs

6. Venta LW45 Wit

Venta LW45 WitAls je zoekt naar de beste luchtreiniger, dan kun je letten op verschillende eigenschappen. Velen kijken allereerst naar het type luchtreiniger dat het beste bij hen past. Er zijn namelijk verschillende soorten luchtreinigers met allemaal hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast kun je letten op de maximale oppervlakte die de luchtreiniger aankan. Echter, soms is het gewoon handig om te kiezen voor een model dat je eenvoudig kunt bedienen, gemakkelijk kunt reinigen en optimaal kunt handhaven. Een dergelijke “triple threat” is de Venta LW45 Wit. Dit model is de beste luchtbeveiliger voor jou, omdat hij eenvoudig is te handhaven. Je kunt hem daarnaast gemakkelijk reinigen en ook eenvoudig bedienen. Bij het ontwerpen van dit apparaatje is er ook gelet op het design. Daarom is deze luchtbevochtiger compact.

Hoewel de Venta LW45 Wit een compacte luchtreiniger is, mag hij niet onderschat worden. Hij kan namelijk ook de lucht in grotere ruimten bevochtigen. Zijn maximaal werkoppervlak bedraagt niet voor niets 75 vierkante meter. Je kunt dit apparaat dus gerust in je kantoor of woonkamer zetten. Wanneer je de luchtbevochtiger aan doet, dan vervult hij 2 functies. Hij bevochtigt namelijk de droge lucht en reinigt deze lucht tegelijkertijd. Deze mogelijkheid heeft het apparaat, omdat hij een luchtwasser is. Een unieke eigenschap van dit model is dat hij volledig zonder filters werkt. Je vraagt je nu misschien af hoe hij dan precies functioneert. Wanneer dit apparaat in werking is, dan wordt de lucht uit de omgeving in het apparaat gezogen. Deze lucht wordt vervolgens geleid door een stapel lamellen die in water roteert. Hierdoor wordt de lucht als het ware gewassen en ontdaan van verontreinigingen zoals geurtjes, stof en pollen.

Voordelen van de Venta LW45 Wit:

 • Hij heeft een stille werking bij het laagste geluidsniveau.
 • Er wordt bij deze luchtwasser geen gebruik gemaakt van filters.
 • Bij deze luchtbevochtiger wordt lucht tegelijkertijd bevochtigd en gereinigd.
 • Het waterreservoir van dit model kun je afnemen om hem gemakkelijk te vullen.
 • Je kunt hem ook gebruiken in grotere ruimtes met een maximaal oppervlak van 75 m2.
 • Dit apparaat beschikt over 3 snelheidsstanden, dus je kunt hem aan jouw wensen aanpassen.

Nadelen van de Venta LW45 Wit:

 • Hij beschikt niet over een hygrometer die de luchtvochtigheid meet.
 • Als je de hoogste stand selecteert, dan hoor je wel dat het apparaat in werking is.
 • Doordat de luchtbevochtiger niet voorzien is van een ionisator, worden pollen en stofdeeltjes niet extra uit de lucht verwijderd.
Klik hier voor de beste prijs

7. Sharp KC-D50EU-W

Sharp KC-D50EU-WIntussen heb je gelezen over verschillende soorten luchtbevochtigers. Je hebt gezien dat je onder andere kunt kiezen voor koudwaterverdampers, ultrasone luchtbevochtigers, luchtwassers en koudwaterbevochtigers. Hoewel elk model zijn speciale toepassingen heeft, is het ook belangrijk om rekening te houden met het werkbare oppervlak. Sommige modellen zijn geschikt voor enorm grote ruimten. Weer andere modellen kun je een plek geven in een kleinere kamer. Afhankelijk van jouw behoeften is er altijd een ideaal model. Als je geen behoefte hebt aan een luchtbevochtiger voor een enorm grote ruimte, maar je wil wel op de hoogte zijn van de luchtvochtigheid in huis, dan raden wij de Sharp KC-D50EU-W aan. Dit model is de beste luchtbevochtiger voor jou, omdat hij is voorzien van een hygrometer. Deze stelt je op de hoogte van de luchtvochtigheid in huis. Dit apparaat kan bovendien een oppervlak van maximaal 38 vierkante meter aan.

Kiezen voor de Sharp KC-D50EU-W luchtwasser betekent kiezen voor een luchtbevochtiger en luchtreiniger in een. Je bent er dus zeker van dat de lucht in je woning beschikt over de juiste vochtigheid en dat deze gezond is, omdat eventuele vervuilingen worden verwijderd. Dit komt doordat de luchtbevochtiger werkt met een anti-microbacterieel HEPA- en koolstoffilter. Er wordt dus ervoor gezorgd dat bacteriën, virussen en zelfs andere micro-organismen eenvoudig uit de lucht worden verwijderd. Afhankelijk van de behoefte in de desbetreffende ruimte, kun je bij dit apparaat kiezen uit 4 ventilatiesnelheden. Het apparaat is tevens voorzien van een nachtmodus. Wanneer je deze nachtmodus inschakelt, dan werkt de luchtwasser extra stil zodat jouw nachtrust niet wordt verstoord. Is de lucht in de ene ruimte bevochtigd en gereinigd en wil je het apparaat nu gebruiken in een andere ruimte? Geen nood. Dankzij de wieltjes verplaats je hem gemakkelijk!

Voordelen van de Sharp KC-D50EU-W:

 • Zijn filters hebben een lange levensduur.
 • De geïntegreerde hygrometer van dit apparaat meet de luchtvochtigheid.
 • Wanneer je het waterreservoir moet reinigen, waarschuwt een signaal je.
 • Doordat het waterreservoir afneembaar is, kun je hem gemakkelijk vullen.
 • Je kunt deze luchtwasser eenvoudig verplaatsen, want hij is voorzien van wieltjes.
 • Dankzij de nachtmodus kun je ongestoord slapen, want het apparaat doet zijn werk in deze modus op een extra stille manier.
 • Hij is voorzien van een ionisator die ervoor zorgt dat statische ladingen, pollen en stofdeeltjes uit de lucht worden verwijderd.

Nadelen van de Sharp KC-D50EU-W:

 • Hij is niet traploos instelbaar.
 • Deze luchtreiniger kun je niet op afstand bedienen, want hij wordt niet met een afstandsbediening geleverd.
Klik hier voor de beste prijs

8. Sharp KC-D60EU-W

Sharp KC-D60EU-WZoek je naar de beste luchtbevochtiger voor jouw behoeften? Ben je al nagegaan welk type luchtbevochtiger het beste bij je past? Misschien vind je een luchtwasser ideaal, omdat een dergelijk model een dubbele functie heeft. Wanneer je namelijk een luchtwasser in huis hebt, dan wordt de lucht niet alleen bevochtigd maar ook gereinigd. In deze recensie hebben we al een paar luchtwassers gezien. Allemaal hebben natuurlijk hun eigen voordelen, maar misschien heb je het model met het juiste werkoppervlak nog niet gevonden. Wat dacht je van een luchtwasser met een werkoppervlak van maximaal 48 vierkante meter? Als dit als muziek in de oren klinkt, dan is de Sharp KC-D60EU-W wellicht de beste luchtreiniger voor jou. Dit model is namelijk een luchtwasser die geschikt is voor grote ruimtes tot maximaal 48 m2.

Als je de Sharp KC-D60EU-W luchtreiniger in huis haalt, dan ben je altijd op de hoogte van de luchtvochtigheid in huis. Dit komt doordat deze luchtwasser beschikt over een hygrometer, die de luchtvochtigheid meet. Tegelijkertijd ben je met dit apparaat verzekerd van gezonde lucht. Hij beschikt namelijk over een ionisator, die ervoor zorgt dat statische ladingen, stofdeeltjes en pollen uit de lucht worden verwijderd. Doordat er in dit apparaat tevens verschillende filters zijn verwerkt, haalt hij zelfs micro-organismen, virussen en bacteriën uit de lucht. We weten allemaal dat niet elke ruimte beschikt over dezelfde luchtvochtigheid. Tegelijkertijd is de lucht in sommige ruimtes gezonder dan in andere ruimtes. Daarom is het handig om van verschillende standen gebruik te maken. Deze luchtbevochtiger beschikt daarom over 4 verschillende ventilatiestanden. Schakel je de nachtmodus in? Dan werkt dit apparaat extra stil.

Voordelen van de Sharp KC-D60EU-W:

 • Dit apparaat is eenvoudig in gebruik.
 • De filters van de luchtwasser hebben een lange levensduur.
 • Op het display kun je gemakkelijk diverse waardes en instellingen aflezen.
 • Wanneer je de nachtmodus inschakelt, dan doet de luchtwasser zijn werk extra stil.
 • Het is gemakkelijk om de luchtbevochtiger te verplaatsen, want hij beschikt over wieltjes.
 • Hij is voorzien van een ionisator die pollen, statische ladingen en stofdeeltjes uit de lucht verwijdert.

Nadelen van de Sharp KC-D60EU-W:

 • Dit model is niet geschikt voor geuroliën.
 • Je kunt deze luchtbevochtiger niet traploos instellen.
 • Hij is niet op afstand te bedienen, omdat er geen afstandsbediening wordt meegeleverd.
Klik hier voor de beste prijs

9. Venta LW45 Zwart

Venta LW45 ZwartIn jouw zoektocht naar de beste luchtbevochtiger ben je verschillende modellen tegengekomen. De verschillende modellen onderscheiden zich aan de hand van hun functies en hun werkoppervlak. Je hebt onder andere gezien dat niet elk model geschikt is voor een grotere ruimte. Op dit vlak onderscheidt de Venta LW45 Zwart luchtbevochtiger zich. Hij is een luchtwasser. Wij vinden dat dit apparaat de beste luchtbevochtiger voor jou is, omdat hij beschikt over revolutionaire techniek. Hij is tevens, ondanks zijn compact formaat, geschikt voor grotere ruimten. Niet voor niets heeft dit apparaat een werkoppervlak van 70 vierkante meter. Je kunt hem dus gemakkelijk een plek geven in je woonkamer of zelfs je kantoor. Wanneer je hem eenmaal een plek hebt gegeven, dan gaat hij aan de slag. Hij bevochtigt de droge lucht en reinigt deze tegelijkertijd.

Net zoals we hebben gezien bij een van de andere Venta luchtbevochtigers, werkt ook de Venta LW45 Zwart luchtwasser zonder filters. De werking vindt als volgt plaats: het apparaat zuigt de omgevingslucht op en leidt deze door een stapel lamellen. Deze lamellen roteren in water, waardoor de lucht wordt gewassen en wordt ontdaan van verontreinigen. Denk hierbij aan geurtjes, stof en pollen. Wanneer dit apparaat eenmaal zijn werk doet, hoef je je geen zorgen meer te maken over de kwaliteit van de lucht in huis. Er wordt namelijk ervoor gezorgd dat zelfs kleine deeltjes van 10 µm in het water worden gebonden. Tegelijkertijd vindt er op het oppervlak van de lamellen koude verdamping van zuiver water plaats. Hierdoor wordt afgifte van elk deeltje aan de omgevingslucht uitgesloten. Je hebt dus geen last van kalkpatronen of kalkneerslag.

Voordelen van de Venta LW45 Zwart:

 • Deze luchtwasser is ook te gebruiken in grote ruimtes.
 • Dankzij de robuuste bouw gaat deze luchtbevochtiger lang mee.
 • Doordat het waterreservoir afneembaar is, kun je hem gemakkelijk vullen.
 • Hij is zeer energiezuinig, dankzij het maximaal energieverbruik van 8 Watt.
 • Kalkneerslag en kalkpatronen worden voorkomen bij deze luchtbevochtiger.
 • Zijn waterreservoir kan 10 liter water aan, waardoor je hem zelden hoeft bij te vullen.
 • Dit apparaat reinigt en bevochtigt de lucht tegelijkertijd en maakt geen gebruik van filters.
 • Je kunt gebruik maken van 3 snelheidsstanden om het apparaat aan jouw wensen aan te passen.
 • In de luchtbevochtiger zit er een apart reservoir voor geuroliën waardoor je een lekkere geur in huis kunt verspreiden.

Nadelen van de Venta LW45 Zwart:

 • Er is geen hygrometer die de luchtvochtigheid meet.
 • Als je slechts een klein budget hebt, kan de prijs van deze luchtbevochtiger tegenvallen.
 • Hij beschikt niet over een ionisator die ervoor zorgt dat pollen en stofdeeltjes uit de lucht worden verwijderd.
Klik hier voor de beste prijs

10. Philips AC3829/10

Philips AC3829/10Bij het kiezen van de beste luchtbevochtiger, zijn er verschillende eigenschappen waar je op kunt letten. Denk er bijvoorbeeld aan dat je graag de luchtkwaliteit wil bekijken en ook wil beheren. Als je graag een model wil hebben dat over deze mogelijkheid beschikt, dan raden wij de Philips AC3829/10 luchtbevochtiger aan. Dit model vinden wij de beste luchtbevochtiger voor jou, omdat hij je de mogelijkheid biedt om overal en altijd de luchtkwaliteit te bekijken en te beheren. Het apparaat is bovendien een 2-in-1 luchtzuiveraar en luchtbevochtiger. Hierdoor kun je niet alleen de lucht in je woning bevochtigen, maar ook reinigen. De luchtkwaliteit kun je bovendien regelen in ruimten tot 80 vierkante meter. Je haalt dus een apparaat met een groot werkoppervlak in huis. Hierdoor kun je hem ook goed gebruiken in je woonkamer of op kantoor.

Met de Philips AC3829/10 luchtbevochtiger in huis zorg je ervoor dat droge lucht, schadelijke gassen, allergenen, bacteriën en ook virussen worden bestreden. Je merkt bovendien meteen het verschil, omdat maar liefst 99,97% van de allergenen worden verwijderd. Deze mogelijkheid heeft de luchtbevochtiger, omdat hij is voorzien van de geavanceerde VitaShield IPS-zuiveringstechnologie. Er worden bovendien niet alleen allergenen verwijderd, maar ook virussen, pollen, schilfers van huisdieren en nog veel meer ongewenste deeltjes. Hierdoor ben je verzekerd van superieure schone lucht. Hoewel dit apparaat een groot werkoppervlak heeft, kun je hem ook gebruiken in kleinere ruimtes. Zet je hem bijvoorbeeld in een kamer van 20 vierkante meter, dan kan het apparaat in minder dan 7 minuten de lucht zuiveren. Hierdoor wordt de lucht meer dan 8 keer per uur gezuiverd.

Voordelen van de Philips AC3829/10:

 • Hij beschikt over 3 modi: algemeen, allergeen en slaap.
 • Zet je hem in de nachtmodus, dan doet hij zijn werk extra stil.
 • Dankzij de zwenkwielen is de luchtbevochtiger gemakkelijk te verplaatsen.
 • Deze luchtreiniger kun je op afstand via de app op je smartphone bedienen.
 • Je kunt deze luchtbevochtiger gebruiken in grotere ruimtes tot 80 vierkante meter.
 • Signaleert het apparaat een verandering in de luchtkwaliteit, dan werkt hij meteen harder.

Nadelen van de Philips AC3829/10:

 • Dit apparaat is niet voorzien van een ionisator.
 • De vochtigheidsniveaus zijn vooraf ingesteld, dus de vochtigheid kun je niet traploos instellen.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>