• Home
 • Monitoren

De Beste Monitor Van 2020 Vind Je In Deze Top 10 Lijst! Zie de test voor de beste monitor voor fotobewerking en grafische werk.

Zoek je naar de beste monitor voor jouw behoeften? Dan ga je eerst na welke monitor bij jouw behoeften past. Er zijn namelijk verschillende soorten. Zo zijn er monitoren voor alledaags gebruik, modellen om te gamen, monitoren met een 4K scherpte, modellen voor kantoorgebruik, monitoren voor fotobewerking en andere modellen voor grafisch gebruik. De verschillende modellen kunnen vaak voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Denk maar aan de monitoren met een 4K scherpte. Deze zijn ideaal om games te spelen, naar films en series te kijken en om foto’s en video’s te bewerken. Omdat er veel monitoren aangeboden worden, hebben wij de 10 best verkochte modellen van 2020 voor je op een rij gezet. Deze superieure monitoren recenseren we in dit artikel. Aan de hand van de reviews kun je vervolgens nagaan welk model het beste bij je past. Lees het artikel en kies de beste monitor voor jouw behoeften uit!

Beste monitor van 2020

Om je zoektocht naar de beste monitor verder te vereenvoudigen, hebben we de onderstaande tabel gecreëerd. In deze tabel zie je de 10 monitoren die we zullen beschrijven met daarbij de diverse aansluitingsmogelijkheden. Zo wordt het uitkiezen van de beste monitor voor jouw behoeften een fluitje van een cent.

 Product naaminfo 
1.
LG 24M47VQHDMI, DVI en VGAMeer info »
2.
Philips 240V5QDABHDMI, DVI en VGAMeer info »
3.
iiyama G-Master Black Hawk G2530HSU-B1
DisplayPort, HDMI, VGA, usb en hoofdtelefoonMeer info »
4.
AOC i2490PXQU/BTDisplayPort, HDMI, VGA, usb en hoofdtelefoonMeer info »
5.
Philips 223V5LHSB2/00HDMI en VGAMeer info »
6.
Philips 243V7QDABHDMI, DVI-D, VGA, hoofdtelefoonMeer info »
7.
iiyama G-Master Black Hawk G2730HSU-B1
DisplayPort, HDMI, VGA, usb en hoofdtelefoonMeer info »
8.
iiyama ProLite E2483HS-B3
DisplayPort, HDMI, VGA, hoofdtelefoonMeer info »
9.Philips 272B8QJEB/00HDMI, DisplayPort, DVI-D en hoofdtelefoonMeer info »
10.
Philips 273V7QDAB
HDMI, DVI, VGA, hoofdtelefoonMeer info »

1. LG 24M47VQ

LG 24M47VQTegenwoordig maakt iedereen gebruik van een computer. Hierbij doet het er niet toe of je in jouw huis een laptop of desktop hebt. In beide gevallen komt een monitor goed van pas. Dan denk je nu misschien: “maar een laptop heeft een eigen scherm!”. Dat is waar, maar denk er bijvoorbeeld aan dat je de laptop gebruikt om te gamen. Dan komt een tweede scherm goed van pas. Op een desktop sluit je sowieso ook een monitor aan. Zoek je daarom naar de beste monitor voor jouw behoeften? Dan ga je eerst na aan welke eisen een dergelijk apparaat moet voldoen. Misschien wil je de monitor gebruiken voor studie. Denk maar aan het maken van verslagen en presentaties. Dan is een 24 inch monitor wellicht perfect. Daarom raden we de LG 24M47VQ aan. Deze monitor heeft een blauw licht filter, dat de kans op vermoeide en geïrriteerde ogen vermindert.

Het blauw licht filter dat we zojuist hebben beschreven, verwijst naar de leesmodus van deze monitor. Hierdoor wordt er met een druk op de knop gezorgd voor een prettige leessfeer. Ook het Flicker Safe-systeem is handig voor personen die veel tijd achter een computerscherm doorbrengen. Deze dimtechnologie minimaliseert namelijk lastige flikkeringen die vermoeide ogen veroorzaken. Natuurlijk gebruik je de LG 24M47VQ niet alleen om verslagen te lezen en schrijven. Dat begrijpt de fabrikant van deze monitor ook. Daarom is er bij dit apparaat gezorgd voor een Color Wizard functie. Deze voorkomt dat kleurzwakke mensen belangrijke inhoud mislopen. Er wordt namelijk een onderscheid gemaakt in bepaalde kleurenreeksen via het kleurherzieningsalgoritme. Daarnaast is de monitor tevens energiezuinig, want hij beschikt over de Smart Energy Saving technologie. Vanwege de vele aantrekkelijke eigenschappen is dit model wellicht de beste monitor voor jou!

Voordelen van de LG 24M47VQ:

 • Je kunt deze monitor aansluiten via HDMI, VGA en DVI.
 • De monitor heeft een scherp beeld dankzij de Full HD resolutie.
 • Hij heeft een reactietijd van slechts 2 ms, waardoor je tijdens het gamen geen last hebt van ghosting.
 • Er wordt Screen Split software meegeleverd, zodat je gemakkelijk in meerdere vensters tegelijkertijd kunt werken.
 • Dankzij de Flicker Safe technologie en leesmodus kun je zonder problemen lang achter elkaar werken op de monitor.

Nadelen van de LG 24M47VQ:

 • Je krijgt bij de aankoop van deze monitor geen HDMI-kabel.
 • Deze monitor is niet in hoogte verstelbaar en kan niet op het voetstuk gedraaid worden.
 • Vanuit deze monitor kun je geen muziek afspelen, want hij heeft geen ingebouwde speakers.
Klik hier voor de beste prijs

2. Philips 240V5QDAB

Philips 240V5QDABBen jij iemand die regelmatig foto’s en video’s bewerkt? Dan heb je een beeldscherm van topkwaliteit nodig. De beeldkwaliteit is namelijk zeer belangrijk. Ben je daarom op zoek naar de beste monitor voor dergelijke werkzaamheden? Dan raden wij je aan om te kiezen voor de Philips 240V5QDAB. Deze monitor is de beste monitor voor jou, omdat hij een 16:9 Full HD scherm heeft voor extreem scherpe beelden. Er wordt dus gezorgd voor scherpe details met een hoge helderheid, realistische kleuren en een ongelooflijk contrast. Het contrast is zelfs beter zichtbaar dankzij de SmartContrast technologie. Deze technologie analyseert het weergegeven beeld. Kleuren worden dus automatisch bijgesteld en de intensiteit van de achtergrondverlichting wordt aangepast voor een dynamische verbetering van het contrast bij digitale afbeeldingen. Dankzij de levensechte beelden, kun je optimaal jouw video’s en foto’s bewerken.

De SmartContrast technologie van de Philips 240V5QDAB is niet alleen ideaal voor personen die foto’s en video’s bewerken. Er is namelijk ook een modus “Economisch” die ervoor zorgt dat het contrast en de achtergrondverlichting optimaal worden ingesteld voor alledaagse kantoortoepassingen. Deze economische modus verlaagt ook het energieverbruik. Dubbel voordeel dus. Het beeld van deze monitor is nog beter dankzij de IPS-ADS-technologie en het extra breed scherm. De IPS-ADS-technologie zorgt er onder andere voor dat de monitor extreem scherpe beelden met levendige kleuren produceert. Er is zelfs gezorgd voor een extra brede kijkhoek van 178/178 graden. Je kunt het beeld dus vanuit vrijwel elke hoek zien. Dit is niet alleen perfect om foto’s te bekijken, films af te spelen en te surfen op het internet, maar ook voor professionele toepassingen waarbij constante helderheid en kleurnauwkeurigheid van essentieel belang zijn.

Voordelen van de Philips 240V5QDAB:

 • Het beeldscherm is energiezuinig.
 • De monitor heeft ingebouwde luidsprekers, waardoor losse speakers niet meer nodig zijn.
 • Je kunt deze monitor op verschillende manier aansluiten, dankzij de HDMI-, VGA- en DVI-aansluiting.
 • Er is bij deze monitor gezorgd voor een IPS paneel, waardoor je vanuit elke hoek ware kleuren kunt zien.

Nadelen van de Philips 240V5QDAB:

 • Je kunt de monitor niet in hoogte verstellen.
 • Er wordt standaard geen HDMI-kabel meegeleverd.
 • Voor de beste geluidskwaliteit kun je liever externe speakers aansluiten.
Klik hier voor de beste prijs

3. iiyama G-Master Black Hawk G2530HSU-B1

iiyama G-Master Black Hawk G2530HSU-B1Ken je het gezegde “Get in the game”? Dit houdt in dat je begint te gamen. Om te gamen heb je een console of topklasse computer en monitor nodig. Als volharde gamer en zelfs als newbie heb je waarschijnlijk al een passende PC in huis. Heb je deze nog niet? Dan kun je ons artikel over de beste PC lezen en de beste computer uitkiezen. Bij de ideale pc hoort natuurlijk ook de beste monitor. Als je de computer en monitor gaat gebruiken om te gamen, dan raden wij de iiyama G-Master Black Hawk G2530HSU-B1 monitor aan. Dit model vinden wij de beste monitor voor jou, omdat hij perfect is om mee te gamen. De monitor is namelijk voorzien van Full HD beeld en een 75 Hz refresh rate. Je staat er dus nooit alleen voor.

Voor nog betere prestaties, beschikt de iiyama G-Master Black Hawk G2530HSU-B1 monitor zelfs over de Black Tuner functie, FreeSync technologie en een supersnelle reactietijd van 1 ms. Deze functies zorgen ervoor dat je tijdens het gamen geen enkel detail over het hoofd ziet. Je kunt hierdoor meteen op iedere situatie inspelen. Dit kan zelfs in de donkerste games. Er zijn tevens voor-gedefinieerde gaming modi, waaronder FPS en strategie, waardoor je zelf de voorkeursinstellingen kunt bepalen. Als je kiest voor een bepaalde monitor, dan is het belangrijk dat je hem kunt aansluiten op je PC. Dit kan op verschillende manieren als je deze Black Hawk monitor in huis hebt. De monitor kan namelijk via VGA, HDMI en DisplayPort worden aangesloten. Hij beschikt tevens over luidsprekers, een hoofdtelefoonaansluiting en een USB Hub.

Voordelen van de iiyama G-Master Black Hawk G2530HSU-B1:

 • Je krijgt bij aankoop van de monitor een HDMI- en USB-kabel.
 • Dankzij de reactietijd van 1 ms heb je tijdens het gamen geen last van ghosting.
 • Tijdens het gamen zie je vijanden beter in het donker als je de Black Stabilizer activeert.
 • Zijn FreeSync technologie voorkomt dat beelden tijdens het gamen haperen als je een AMD videokaart hebt.
 • Er is gezorgd voor een dunne bezel, waardoor de monitor geschikt is voor een opstelling met meerdere schermen.
 • Hij beschikt over een verversingssnelheid van 75 Hz, dus je beelden spelen tijdens het gamen vloeiender af dan met 60 Hz.

Nadelen van de iiyama G-Master Black Hawk G2530HSU-B1:

 • Deze monitor is niet in hoogte verstelbaar.
 • Als je een NVIDIA videokaart hebt, dan werkt de AMD FreeSync functie niet.
Klik hier voor de beste prijs

4. AOC i2490PXQU/BT – beste monitor voor grafische werk

AOC i2490PXQU/BTZoek je naar de beste monitor voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om van tevoren na te gaan waar je hem precies voor wil gebruiken. Aan de hand hiervan kun je onder andere de ideale grootte van de monitor bepalen. Daarnaast kun je nagaan welke resolutie het beste aansluit bij jouw gebruik. Als je bijvoorbeeld een monitor zoekt om foto’s en video’s te bewerken, dan is een HD monitor ideaal. Wil je de monitor gebruiken voor entertainmentdoeleinden, dan kun je zoeken naar een model dat je optimaal kunt instellen. Wij kennen een dergelijke, instelbare monitor, namelijk de AOC i2490PXQU/BT. Dit model vinden wij de beste monitor voor jou, omdat je hem goed kunt afstellen om comfortabel te werken of naar films te kijken. Deze monitor is in hoogte verstelbaar, draaibaar en zelfs kantelbaar. Wil je lange teksten lezen zonder te scrollen? Dan kun je het scherm 90 graden draaien.

Wanneer je de AOC i2490PXQU/BT in huis hebt, dan maakt het niet uit waar je naar kijkt. De monitor zorgt namelijk voor een prachtig beeld. Het doet er dus niet toe of je foto’s of video’s of zelfs de lay-out van een tijdschrift in InDesign bekijkt. Misschien speel je gewoon je favoriete game. Dankzij het geavanceerd IPS-paneel van deze monitor, worden er keer op keer briljante kleuren geproduceerd, ongeacht waar je mee bezig bent. De monitor biedt tevens brede beeldhoeken. Hierdoor zien de beelden er vanuit elke hoek er nauwkeurig en uitstekend uit. Voor het lezen van lange teksten of om gedurende langere tijd trainingsvideo’s te bekijken of zelfs voor lange gaming-sessies is er gezorgd voor Flicker Free technologie. Deze technologie maakt gebruik van een DC-paneel voor achtergrondverlichting, waardoor het niveau van lichtschitteringen laag wordt gehouden. Hierdoor wordt inspanning en vermoeidheid van de ogen geminimaliseerd.

Voordelen van de AOC i2490PXQU/BT:

 • Je kunt de monitor op verschillende manieren verstellen voor een prettige werkhouding.
 • Het blauw licht van het scherm vermindert de kans op vermoeide ogen en slaapproblemen.
 • Bij deze monitor is er gezorgd voor zowel geïntegreerde speakers als een hoofdtelefoonaansluiting.
 • In dit scherm zit er trillingvrije technologie, waardoor je minder snel last krijgt van geïrriteerde ogen.
 • Deze monitor kan door middel van VGA, HDMI en DisplayPort worden aangesloten, dus hij heeft veel aansluitingsmogelijkheden.
 • Er is gezorgd voor 100% dekking van het sRGB kleurprofiel, waardoor kleuren realistisch worden weergegeven en video’s en foto’s nauwkeuriger bewerkt kunnen worden.

Nadelen van de AOC i2490PXQU/BT:

 • De menuknop van deze monitor is relatief ver, omdat hij aan de achterkant zit.
 • Hij heeft een reactietijd van 4 ms, waardoor ghosting veroorzaakt kan worden bij het spelen van games.
Klik hier voor de beste prijs

5. Philips 223V5LHSB2/00

Philips 223V5LHSB2/00Voor het aansluiten van een monitor op een PC of laptop zijn er verschillende mogelijkheden. Aan de hand van de mogelijkheid of mogelijkheden die jouw PC of laptop heeft, kun je kiezen voor een bepaalde monitor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een HDMI- of VGA-aansluiting. Behalve naar de aansluitingsmogelijkheid kun je ook kijken naar de grootte van het scherm. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de manier waarop je de monitor wil gebruiken. Zoek je een monitor met een beeldscherm van 22 inch, die via HDMI of VGA aangesloten kan worden? Wil je de monitor daarnaast gebruiken om video’s en foto’s te bewerken? Dan is de Philips 223V5LHSB2/00 wellicht de beste monitor voor jou. Dit 22 inch model met een HDMI- en VGA-aansluiting beschikt over SmartControl Lite, waardoor zelfs de donkerste kleuren in detail worden weergegeven.

De Philips 223V5LHSB2/00 beschikt bovendien over LED-technologie zodat er levendige kleuren worden weergegeven. Witte LED apparaten geven namelijk sneller licht op volle sterkte. Hierdoor zijn ze snel klaar voor gebruik. Doordat deze monitor bovendien werkt met LED-licht, kan de LCD-achtergrondverlichting eenvoudiger worden gedimd. Hierdoor is de contrastverhouding super hoog. Het is bovendien een feit dat de consistente helderheid op het scherm ervoor zorgt dat de LED-lampen die in de monitor zijn verwerkt, een fantastisch nauwe kleurweergave met zich meebrengen. Hierdoor kun je optimaal genieten van de beelden die je bewerkt. Ook het bekijken van je favoriete films en series verloopt prima dankzij de superieure beeldkwaliteit. Je kunt bovendien gerust de hele dag doorwerken of genieten van entertainmentmogelijkheden, omdat je dit apparaat, dat wellicht de beste monitor voor jou is, gemakkelijk kunt kantelen voor de beste werkhouding.

Voordelen van de Philips 223V5LHSB2/00:

 • Voor entertainment in Full HD is de monitor HDMI Ready.
 • Je kunt de monitor dankzij de beugelaansluiting ophangen aan de muur.
 • Dankzij SmartControl Lite wordt er voor een goed contrast gezorgd, zelfs bij de donkerste kleuren.

Nadelen van de Philips 223V5LHSB2/00:

 • Hoewel de monitor wel kantelbaar is, is hij niet in hoogte verstelbaar.
 • Je kunt geen muziek vanuit de monitor afspelen, want hij heeft geen ingebouwde speakers.
Klik hier voor de beste prijs

6. Philips 243V7QDAB

Philips 243V7QDABZoek je naar de beste monitor voor jouw behoeften? Stel je echter niet te veel eisen aan een monitor, omdat het voor jou slechts belangrijk is dat je prettig achter het apparaat kunt werken? Dan is het een goed idee om de Philips 243V7QDAB aan te schaffen. Deze monitor vinden wij de beste monitor voor jou, omdat hij een basis monitor is met een scherm van 24 inch. Hoewel hij een basismodel is, mag hij niet onderschat worden. Je kunt hem namelijk toch gebruiken voor zowel werk als entertainment. Denk er bijvoorbeeld aan dat je foto’s in heldere kleuren bewerkt op het IPS scherm of dat je naar films en series kijkt in Full HD. Natuurlijk kun je ook je administratie bijwerken op deze monitor. Doordat dit model een basismonitor is, is hij bovendien aantrekkelijk geprijsd.

Hoewel we vaak kijken naar de mogelijkheden die een monitor met zich meebrengt, is het design van het scherm ook belangrijk. Als we kijken naar het design van de Philips 243V7QDAB monitor, dan zien we dat hij een smalle rand heeft voor een naadloos uiterlijk. Doordat hij is voorzien van een zeer smalle rand, wordt afleiding geminimaliseerd en wordt de kijkgrootte gemaximaliseerd. Hierdoor is het scherm ideaal voor een opstelling met meerdere schermen. Denk bijvoorbeeld aan een gaming opstelling of zelfs een opstelling voor het maken van grafische ontwerpen. Natuurlijk is dit uiterlijk ook perfect voor professionele toepassingen. Door dergelijke monitoren bij elkaar te zetten, krijg je het gevoel alsof je gewoon met één groot scherm werkt. Deze monitor is bovendien voorzien van SmartImage-presets, waardoor je de beeldinstellingen eenvoudig kunt optimaliseren.

Voordelen van de Philips 243V7QDAB:

 • Voor een naadloos uiterlijk heeft dit beeldscherm een smalle rand.
 • Hij beschikt over een IPS paneel, waardoor je vanuit elke hoek ware kleuren ziet.
 • Dankzij de EasyRead-modus kun je de tekst op het scherm lezen zoals tekst van papier.
 • De monitor beschikt over ingebouwde luidsprekers, dus losse speakers zijn niet meer nodig.
 • Er is gezorgd voor een blauw licht filter, waardoor de kans op vermoeide ogen en slaapproblemen wordt verminderd.

Nadelen van de Philips 243V7QDAB:

 • Bij aankoop van deze monitor krijg je er geen HDMI-kabel bij.
 • Hoewel deze monitor kantelbaar is, is hij niet roteerbaar of in hoogte verstelbaar.
 • Hij heeft een reactietijd van 5 ms, wat voor ghosting kan zorgen bij het spelen van games.
Klik hier voor de beste prijs

7. iiyama G-Master Black Hawk G2730HSU-B1 – beste monitor voor gaming

iiyama G-Master Black Hawk G2730HSU-B1Zoals je al weet worden bepaalde monitoren voor specifieke doeleinden ontworpen. Er zijn onder andere speciale monitoren voor het gamen. Daarnaast zijn er ook monitoren die speciaal zijn vervaardigd voor kantoorgebruik. Ben jij een beginnende gamer en wil je graag een monitor aanschaffen die je bijstaat bij het gamen? Is de beste monitor voor jou daarnaast groot genoeg zodat je jouw vijanden tijdig ziet aankomen? Dan is de iiyama G-Master Black Hawk G2730HSU-B1 wellicht de beste monitor voor jou. Dit apparaat heeft een schermdiagonaal van 27 inch. Hierdoor is hij groot genoeg om alle actie op het scherm goed bij te houden. De monitor is bovendien speciaal ontworpen voor beginnende gamers die alleen willen spelen op een Full HD scherm. Daarom heeft dit model een resolutie van maar liefst 1920 x 1080 pixels.

Wanneer je kiest voor een monitor om te gamen, dan is het belangrijk om na te gaan welke refresh rate het apparaat heeft. Kijken we naar de iiyama G-Master Black Hawk G2730HSU-B1 monitor, dan zien we dat hij een refresh rate heeft van 75 Hz. Hierdoor kunnen games zoals Battlefield 1 vloeiender worden weergegeven dan op een monitor met 60 Hz. Voor nog betere gamingprestaties heeft de monitor een reactiesnelheid van 1 ms. Hierdoor heb je geen last van ghosting en er vindt vrijwel geen inputlag plaats wanneer je jouw console aansluit op de monitor. Natuurlijk kijken we ook naar het ontwerp van deze monitor. Hij is strak en minimalistisch ontworpen met dunne bezels. Hierdoor is hij perfect voor een opstelling met meerdere monitoren. Stel zelfs de Black Equalizer naar wens af om tegenstaanders in donkere levels beter te zien.

Voordelen van de iiyama G-Master Black Hawk G2730HSU-B1:

 • Zowel bij een HDMI- als VGA-aansluiting zorgt de monitor voor kleureerlijke beelden.
 • Hij heeft een reactietijd van 1 ms, waardoor je geen last hebt van ghosting tijdens het gamen.
 • Tijdens het gamen kun je de Black Stabilizer activeren om je vijanden beter te zien in het donker.
 • Er is gezorgd voor een dunne bezel, waardoor de monitor perfect is voor een opstelling met meerdere schermen.
 • Dankzij de FreeSync technologie worden haperende beelden tijdens het gamen voorkomen als je een AMD videokaart hebt.
 • Beelden speel je tijdens het gamen vloeiender af dan met 60 Hz, omdat dit model een verversingssnelheid heeft van maar liefst 75 Hz.

Nadelen van de iiyama G-Master Black Hawk G2730HSU-B1:

 • Er is niet gezorgd voor een DVI-aanlsuiting.
 • De AMD FreeSync kun je niet gebruiken als je een NVIDIA videokaart hebt.
 • Je kunt de monitor wel kantelen, maar niet in hoogte verstellen of roteren.
Klik hier voor de beste prijs

8. iiyama ProLite E2483HS-B3

iiyama ProLite E2483HS-B3Ben je iemand die gedurende langere tijd achter een monitor zit? Misschien studeer je vanuit je PC. Het kan tevens voorkomen dat je gedurende langere tijd games speelt. Natuurlijk is het ook mogelijk dat je foto’s en video’s bewerkt om extra geld te verdienen. Als dat het geval is, dan heb je een monitor nodig met de Flicker Free technologie en Blue Light functie. Is een dergelijk model de beste monitor voor jou? Wij kennen een model met deze eigenschappen, namelijk de iiyama ProLite E2483HS-B3. Dit model vinden wij de beste monitor voor jou, omdat hij beschikt over zowel de Blue Light functie als de Flicker Free technologie. Deze functies samen bieden de ultieme oplossing voor het comfort en de gezondheid van je ogen. Flikkeren van het scherm wordt namelijk geëlimineerd. Daarnaast wordt de helderheid en kleurtemperatuur dankzij Blue Light Reduction verminderd, zodat je ogen minder vermoeid voelen.

De iiyama ProLite E2483HS-B3 is tevens perfect om naar films te kijken en om foto’s te bewerken. Dit komt doordat de monitor beschikt over een Full HD resolutie. Hierdoor kun je inzoomen op de kleinste details terwijl je vakantiekiekjes of foto’s van je fotoshoots perfectioneert. Wil je de monitor liever gebruiken om te gamen? Dat kan ook. Je hoeft je hierbij niet eens zorgen te maken over onderbrekingen, omdat de monitor een reactietijd heeft van 1 ms. De gameplay van je favoriete spellen verloopt hierdoor soepel. Soms is het nodig om te zorgen voor een groter werkoppervlak. Om dit te bewerkstelligen, is het handig om meerdere monitoren naast elkaar te zetten. Deze mogelijkheid heb je wanneer je deze monitor gebruikt. Hij heeft namelijk een DisplayPort-, HDMI- en zelfs VGA-aansluiting. Voor optimale beeldkwaliteit, krijg je zelfs een HDMI-kabel bij de aanschaf van deze 24 inch monitor.

Voordelen van de iiyama ProLite E2483HS-B3:

 • Je kunt het beeld van deze monitor naar smaak instellen.
 • Dit apparaat heeft ingebouwde luidsprekers, dus losse speakers zijn niet meer nodig.
 • Tijdens het gamen heb je geen last van ghosting, omdat de monitor een reactietijd heeft van 1 ms.
 • Deze monitor is aantrekkelijk geprijsd, dus ook personen met een klein budget kunnen hem aanschaffen.
 • Dankzij het blauw licht filter van deze monitor, verminder je de kans op slaapproblemen en vermoeide ogen.
 • Er is bij dit apparaat gezorgd voor een verversingssnelheid van 75 Hz, dus beelden worden vloeiender afgespeeld dan bij een monitor met 60 Hz.

Nadelen van de iiyama ProLite E2483HS-B3:

 • Je kunt deze monitor niet in hoogte verstellen.
 • Deze monitor heeft geen 3D-ondersteuning en ook geen touchscreen.
 • Doordat de monitor geen IPS-paneel heeft, kun je niet vanuit elke hoek de ware kleuren weergeven.
Klik hier voor de beste prijs

9. Philips 272B8QJEB/00

Philips 272B8QJEB/00Hoewel het leuk is om te kijken naar de monitoren, die voor speciale doeleinden zijn vervaardigd, heb je soms geen monitor met uitgebreide functies nodig. Als je bijvoorbeeld gewoon een monitor wil hebben, die je op kantoor kunt gebruiken, dan is de beste monitor voor jou een kantoormonitor. Wij kennen een dergelijk model, dat wellicht goed bij je zal passen, namelijk de Philips 272B8QJEB/00. Deze monitor vinden wij de beste monitor voor jou, omdat hij bijdraagt aan een goede werkhouding. Je brengt namelijk veel tijd door op kantoor, dus het is belangrijk om de juiste werkhouding aan te nemen. Die mogelijkheid geeft deze monitor je, omdat hij in hoogte verstelbaar is, je hem kunt draaien en je hem ook kunt kantelen. Hierdoor stel je het scherm precies goed in. Draai het scherm bijvoorbeeld 90 graden om lange teksten te lezen zonder te scrollen.

Hoewel de Philips 272B8QJEB/00 een monitor is, die ideaal is voor op kantoor, kun je er ook bijvoorbeeld foto’s op bewerken. Deze monitor beschikt namelijk over een 10-bits weergave, waardoor er een rijke kleurdiepte met 1,074 miljard kleuren wordt geboden. Er is ook gezorgd voor 12-bits interne verwerking, waardoor vloeiende, natuurlijke kleuren worden gereproduceerd zonder gradaties en gekleurde strepen. Deze superieure kleurkwaliteit heeft de 27 inch monitor te danken aan de QHD resolutie met 2560 x 1440 pixels. De details worden dus scherper weergegeven dan bij een Full HD monitor. Ben je ook een workaholic? Dan werk je waarschijnlijk door tot in de late uren. Dit hoeft geen probleem meer te zijn dankzij het blauwlichtfilter en de ingebouwde trillingsvrije technologie. Deze zorgen er samen voor dat je ogen minder vermoeid worden, zelfs wanneer je uren achtereen achter het scherm zit.

Voordelen van de Philips 272B8QJEB/00:

 • Er is gezorgd voor een IPS paneel, waardoor je vanuit elke hoek ware kleuren ziet.
 • De monitor kan op verschillende manieren worden versteld voor een fijne werkhouding.
 • Je hebt geen losse speakers meer nodig, want de monitor heeft ingebouwde luidsprekers.
 • Hij heeft een schermdiagonaal van 27 inch, dus hij is groot genoeg om alle details goed te zien.
 • Als je het beeldscherm 90 graden roteert, kun je met verticaal opgestelde afbeeldingen werken.
 • Het blauw licht filter van dit scherm vermindert de kans op vermoeide ogen en slaapproblemen.
 • Dit apparaat heeft 99% dekking van het sRGB kleurprofiel, waardoor kleuren realistisch worden weergegeven en video’s en foto’s nauwkeuriger bewerkt kunnen worden.

Nadelen van de Philips 272B8QJEB/00:

 • Hoewel je er wel een HDMI-, VGA- en DisplayPort-kabel bij krijgt, krijg je er geen DVI-D kabel bij.
 • De helderheid van 250 cd/m2 maakt dat dit scherm minder helder is dan vergelijkbare modellen.
Klik hier voor de beste prijs

10. Philips 273V7QDAB – beste monitor voor fotobewerking

Philips 273V7QDABWanneer je op zoek gaat naar de beste monitor voor jouw behoeften, dan let je op verschillende eigenschappen. Je kijkt onder andere naar de mogelijkheden die de monitor met zich meebrengt. Daarnaast kijk je natuurlijk ook naar de grootte van het scherm, de resolutie en ook de prijs. Wil je graag een basismonitor aanschaffen met een schermdiagonaal van 27 inch? Dan is de Philips 273V7QDAB wellicht de beste monitor voor jou. Dit model is een middelgrote monitor, waar je prettig mee kunt werken. Hij beschikt niet over allerlei overbodige functies, dus je kunt hem gewoon aansluiting aan je laptop of PC en vervolgens kun je aan de slag gaan. Bekijk bijvoorbeeld je favoriete films en series in Full HD of bewerk foto’s in heldere kleuren op het IPS scherm. Dankzij de EasyRead modus, kun je tevens tekst op het scherm lezen zoals tekst op papier.

Als we kijken naar de verschillende mogelijkheden die de Philips 273V7QDAB monitor met zich meebrengt, dan zien we dat deze monitor perfect is voor dagelijkse taken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het versturen van e-mails, of het nou gaat om werkmails of juist berichten naar je vrienden. Je kunt er tevens mee internetten. Daarnaast worden teksten op deze monitor met Full HD resolutie scherp weergegeven. Hetgeen op het scherm wordt getoond, is tevens vanuit elke hoek goed zichtbaar, dankzij het IPS-paneel. Moet je lange dagen maken? Geen nood! Dankzij het blauw licht filter, kun je in de late uurtjes toch nog doorwerken, zonder er vermoeide ogen aan over te houden. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over rommel op je bureau, want de monitor beschikt over ingebouwde luidsprekers voor audio.

Voordelen van de Philips 273V7QDAB:

 • Dankzij het IPS-paneel zie je vanuit elke hoek ware kleuren.
 • Het scherm heeft een smalle rand voor een naadloos uiterlijk.
 • Losse speakers zijn niet meer nodig, want de monitor is voorzien van ingebouwde luidsprekers.
 • Deze monitor kan worden aangesloten via VGA, DVI en ook HDMI, dus hij heeft veel aansluitingsmogelijkheden.
 • Er is gezorgd voor een blauw licht filter, waardoor de kans op slaapproblemen en vermoeide ogen wordt verminderd.
 • Om ervoor te zorgen dat al jouw beelden perfect worden weergegeven, beschikt deze monitor over een resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Nadelen van de Philips 273V7QDAB:

 • Hoewel dit scherm wel roteerbaar is, is hij niet kantelbaar of in hoogte verstelbaar.
 • Hij heeft een reactietijd van 5 ms, waardoor er ghosting veroorzaakt kan worden wanneer je games speelt.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>