Op Zoek Naar De Beste Stoomgenerator uit 2020? De Beste Koop Kun je hier vergelijken!

Wil je jouw kledingstukken op een eenvoudige manier strijken? Dan kun je gebruik maken van een apparaat dat werkt op stoom. Over het algemeen hebben de waterreservoirs van stoomstrijkijzers minder capaciteit dan die van stoomgeneratoren. Als je dus veel kledingstukken zonder onderbreking wil strijken, dan kun je het liefst voor een stoomgenerator kiezen. Ben je op zoek naar de beste stoomgenerator? Wij helpen je door middel van deze top 10 lijst om het ultieme model te vinden!

Beste stoomgenerator van 2020

Vind je het moeilijk om de beste stoomgenerator voor jouw behoeften uit te kiezen? Dan kun je gebruik maken van de onderstaande tabel om aan de hand van de capaciteit van het waterreservoir en de hoeveelheid gram stoom per minuut het ultieme model uit te kiezen!

 Product naamAantal liter waterreservoirAantal gram stoom per minuut 
1.Philips GC6627 SpeedCare1.2 liter110 gram stoom per minuutMeer info »
2.Philips GC9640 PerfectCare Elite Silence1.8 liter130 gram stoom per minuutMeer info »
3.Philips GC9620 PerfectCare Elite1.8 liter120 gram stoom per minuutMeer info »
4.Tefal Express Easy Plus GV75561.7 liter120 gram stoom per minuutMeer info »
5.Philips GC8651 PerfectCare Aqua2.5 liter120 gram stoom per minuutMeer info »
6.Tefal GV9060 Pro Express Care1.6 liter120 gram stoom per minuutMeer info »
7.Tefal GV9080 Pro Express Care1.6 liter120 gram stoom per minuutMeer info »
8.Philips GC8735/80 PerfectCare Performer1.8 liter120 gram stoom per minuutMeer info »
9.Braun CareStyle 5 IS5043WH Easy Lock1.4 liter120 gram stoom per minuutMeer info »
10.Philips GC8713/20 PerfectCare Performer1.8 liter120 gram stoom per minuutMeer info »

1. Philips GC6627 SpeedCare

Philips GC6627 SpeedCareBen je op zoek naar de beste stoomgenerator en is het beste model voor jou een stoomgenerator die je helpt om snel je kledingstukken te strijken? Dan is de Philips GC6627 SpeedCare een goede keus. Dit apparaat vinden wij de beste stoomgenerator voor jou, omdat hij meer stoom levert dan een stoomstrijkijzer en omdat hij je helpt om zo snel mogelijk je kledingstukken te strijken. De naam zegt het eigenlijk al: SpeedCare. Je besteedt dus minder tijd aan het strijken waardoor je meer tijd overhoudt om gezellig naar de tv te kijken, uit te gaan of andere dingen te doen die je leuk vindt. Wanneer je met dit apparaat wil strijken, dan hoef je niet lang te wachten totdat hij klaar is voor gebruik. Binnen 2 minuten is hij namelijk gebruiksklaar. Je kunt bovendien op elk gewenst moment tijdens het strijken het waterreservoir bijvullen.

De GC6627 SpeedCare stoomgenerator van Philips maakt het mogelijk om lang ongestoord door te strijken. Dit komt doordat hij beschikt over een waterreservoir met een capaciteit van 1,2 liter. Je kunt dus meer dan een uur achter elkaar strijken zonder dat het nodig is om het waterreservoir bij te vullen. Voor een optimale controle en zichtbaarheid beschikt deze stoomgenerator bovendien over een Triple Precision voorkant. De voorkant is spits, beschikt over een speciale uitsparing voor knopen en de neus heeft een slank ontwerp. Je kunt er dus ook gemakkelijk op lastige plekken mee strijken. Denk bijvoorbeeld aan kledingstukken waar je tussen plooien of rond knopen moet strijken. Om hem gemakkelijk te kunnen opbergen is dit apparaat bovendien compact en licht. Voor het optimaal onderhouden van de stoomgenerator, beschikt hij over het Smart Calc Clean-systeem.

Voordelen:

 • Het apparaat is zelfreinigend en stoomt kalk automatisch uit de stoomgenerator.
 • Er zijn geen kalkstaafjes nodig.
 • De stoomgenerator schakelt automatisch uit wanneer hij inactief is.
 • Je kunt zelf de temperatuur instellen.
 • Hij pakt hardnekkige kreukels effectief aan.
 • Dit apparaat is compact en licht.
 • Je kunt hem tijdens gebruik hervullen.

Nadelen:

 • Het waterreservoir is niet afneembaar.
 • Er is geen speciale opbergmogelijkheid voor het snoer.
 • Nadat het apparaat zichzelf heeft ontkalkt, moet je de watertank boven de gootsteen leeggieten.
Klik hier voor de beste prijs

2. Philips GC9640 PerfectCare Elite Silence

Philips GC9640 PerfectCare Elite SilenceAls je zoekt naar de beste stoomgenerator voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om na te gaan aan welke vereisten het perfecte model voor jou moet voldoen. Is het ultieme model voor jou een efficiënt strijkijzer? Dan kennen wij een model dat goed bij je past. Wij vinden de Philips GC9640 PerfectCare Elite Silence de beste stoomgenerator voor jou, omdat dit model een zeer efficiënt strijkijzer met stoomgenerator is. Hij beschikt namelijk over de OptimalTEMP-technologie die ervoor zorgt dat je al je kledingstukken kunt strijken zonder je zorgen te maken over de temperatuurinstellingen. Je hoeft dus niet van tevoren je kledingstukken te sorteren voordat je ze gaat strijken. Daarnaast hoef je ook niet te wachten totdat de temperatuur is aangepast. Het apparaat past zichzelf namelijk aan. Je strijkt dus al je textiel, van zijde tot spijkerbroeken, zonder brandplekken door gebruik te maken van een continue krachtige stoom.

De GC9640 PerfectCare Elite Silence stoomgenerator van Philips beschikt bovendien over een groot afneembaar waterreservoir van 1,8 liter dat je gemakkelijk kunt bijvullen. Doordat het reservoir afneembaar is, kun je hem gemakkelijk onder de kraan bijvullen. Het bijvullen zelf is ook eenvoudig, dankzij de grote vulopening. Wil je graag energie besparen tijdens het strijken, dan is dat ook mogelijk. De stoomgenerator is namelijk voorzien van een ECO-modus die ervoor zorgt dat je energie kunt besparen zonder dat de strijkresultaten achteruit gaan. Deze modus maakt namelijk gebruik van een kleinere stoomhoeveelheid, maar er wordt toch voldoende stoom geproduceerd om je kledingstukken te ontdoen van kreukels. Bij het ontwerpen van dit apparaat is er ook gedacht aan de veiligheid. Daarom beschikt deze stoomgenerator over een veilige draagvergrendeling die het strijkijzer aan de standaard bevestigt. Je kunt het strijkijzer hierdoor veilig en eenvoudig vervoeren.

Voordelen:

 • Kalk hecht zich aan de reinigingsdop, die je gemakkelijk kunt reinigen.
 • Je kunt er gemakkelijk mee strijken.
 • De temperatuur- en stoominstelling wordt automatisch aangepast.
 • Er ontstaan geen brandvlekken op je kledingstukken.
 • Wanneer je het apparaat even niet gebruikt, schakelt hij zichzelf uit.
 • Hij wordt snel warm.
 • Maak gebruik van de stoomstoot om hardnekkige kreukels eenvoudig weg te werken.
 • Het strijkijzer is licht.
 • Je kunt de stoomgenerator tijdens gebruik hervullen.

Nadelen:

 • De prijs kan tegenvallen als je een klein budget hebt.
 • Als je hem hebt bijgevuld moet je wachten totdat hij weer op temperatuur is.
 • Het waterreservoir is relatief groot.
 • Er gaat water door het snoer dus het snoer wordt relatief warm.
Klik hier voor de beste prijs

3. Philips GC9620 PerfectCare Elite

Philips GC9620 PerfectCare EliteZoek je naar de beste stoomgenerator voor jouw behoeften? Ben je iemand die niet veel tijd heeft voor huishoudelijk werk en die daarom het liefst geen kledingstukken sorteert voordat je ze strijkt? Dan is de Philips GC9620 PerfectCare Elite wellicht de beste stoomgenerator voor jou. Dit apparaat is namelijk voorzien van de OptimalTEMP-technologie, die ervoor zorgt dat je je kledingstukken niet hoeft te sorteren voordat je ze strijkt. Je hoeft tijdens het strijken van verschillende kledingstukken niet eens erop te letten dat je eerst jeans en daarna bijvoorbeeld zijde strijkt. De technologie zorgt er namelijk voor dat de temperatuur- en stoominstelling automatisch wordt aangepast. Je strijkt dus gemakkelijk al je kledingstukken door elkaar zonder dat er brandvlekken ontstaan. Er komen ook geen schroeiplekken op je strijkbare kleding wanneer je deze stoomgenerator gebruikt.

Behalve dat de OptimalTEMP-technologie van de GC9620 PerfectCare Elite stoomgenerator van Philips ervoor zorgt dat je strijkbare stoffen niet verbranden, zorgt hij er ook voor dat je de hete zoolplaat direct op de katoenen bovenkant van je strijkplank kunt laten staan. Wanneer je dit doet, wordt er namelijk geen schade aangericht. Ongemak aan je polsen wordt dus verminderd, omdat je het strijkijzer niet de hele tijd op de voet hoeft te zetten. Voor een optimale veiligheid en energiebesparing beschikt dit apparaat tevens over een automatische uitschakelingfunctie. Dit houdt in dat het apparaat automatisch uitgaat wanneer je hem enkele minuten niet hebt gebruikt. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken als je hem bent aan vergeten, omdat hij zelf uitgaat. Om nog meer energie te besparen kun je dit apparaat in de ECO-modus gebruiken.

Voordelen:

 • De stoom- en temperatuurinstelling wordt automatisch aangepast.
 • Je kunt er snel en soepel mee strijken.
 • Voor het wegwerken van hardnekkige kreukels kun je de stoomstootoptie gebruiken.
 • Het strijkijzer is met een gewicht van slechts 0,8 kg vrij licht.
 • Je kunt tijdens het strijken de stoomgenerator hervullen waardoor je de klus niet hoeft te onderbreken.
 • Hij is gemakkelijk te gebruiken en beschikt over de nodige veiligheidsmaatregelen.
 • Kalk gaat zitten aan de reinigingsdop, die je eenvoudig kunt reinigen.

Nadelen:

 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van de stoomreiniger tegenvallen.
 • Hoewel hij zichzelf ontkalkt, moet je na het reinigen de watertank boven de gootsteen leeggieten.
 • Het opbergen van de snoeren is niet zo gemakkelijk.
Klik hier voor de beste prijs

4. Tefal Express Easy Plus GV7556

Tefal Express Easy Plus GV7556Ben je op zoek naar de beste stoomreiniger? Het vinden van het beste model kan een uitdaging vormen als je niet weet waarop je moet letten. Wij helpen je graag bij het maken van je keuze. Is het voor jou belangrijk dat het beste model gemakkelijk is te gebruiken en je helpt om verschillende stoffen eenvoudig te ontdoen van kreukels? Kies dan voor de Tefal Express Easy Plus GV7556. De naam zegt het al: Easy Plus. Het gebruiksgemak is dus gegarandeerd wanneer je dit model in huis hebt. Wanneer je met deze stoomgenerator werkt, dan hoef je geen instellingen te selecteren, want hij maakt gebruik van één combinatie van stoom en temperatuur om alle soorten strijkbare stoffen te ontdoen van kreukels. Hierdoor wordt het strijken een fluitje van een cent.

Als je een gebruiksvriendelijk apparaat in huis haalt, dan let je uiteraard op meer dan alleen de instellingen. Daar heeft Tefal ook aan gedacht bij het ontwerpen van de Express Easy Plus GV7556 stoomgenerator. Daarom kun je met dit apparaat ook aangenaam strijken. Hij is namelijk voorzien van een Ultragliss 360 graden strijkzool die soepel glijdt over alle stoffen. Hierdoor wordt het strijken een leuke ervaring. Je kunt zelfs het waterreservoir op elk gewenst moment navullen, waardoor je ongestoord gedurende langere periodes kunt strijken. Het Integra-systeem zorgt er daarnaast voor dat het snoer uit de weg blijft. Ook het onderhouden van dit apparaat is eenvoudig, omdat hij is voorzien van een duurzame kalkverzamelaar. Deze zorgt voor een doeltreffende anti-kalkoplossing voor langdurige stoomprestaties. Je kunt de kalkverzamelaar bovendien gemakkelijk verwijderen om hem te reinigen.

Voordelen:

 • Moet je hardnekkige kreukels verwijderen, dan gebruik je de stoomstootfunctie.
 • De stoomgenerator heeft een hoge stoomkracht.
 • Kalk gaat zitten aan de kalkverzamelaar, die je eenvoudig kunt reinigen.
 • Hij is voorzien van een groot waterreservoir van 1,7 liter.
 • Zijn stoom- en temperatuurinstelling wordt automatisch aangepast.
 • Je kunt er snel mee strijken.
 • Wanneer dit apparaat niet in gebruik is, schakelt hij zichzelf uit.
 • Dit apparaat is zeer gebruiksvriendelijk.
 • Je kunt de stoomgenerator tijdens gebruik hervullen.
 • Hij bereikt snel de benodigde temperatuur.
 • Het snoer blijft uit de weg.

Nadelen:

 • Hij wordt automatisch ontkalkt, maar de kalkverzamelaar moet wel regelmatig worden schoongemaakt.
 • Door de grootte van het waterreservoir heb je een brede strijkplank nodig.
 • Voor het bijvullen van het waterreservoir moet je een schenktuit gebruiken of de hele stoomgenerator meenemen naar de kraan.
 • Je kunt de temperatuur of stoomkracht niet zelf instellen.
Klik hier voor de beste prijs

5. Philips GC8651 PerfectCare Aqua

Philips GC8651 PerfectCare AquaIs de beste stoomgenerator voor jou een model waarmee je alle strijkbare stoffen gemakkelijk en achter elkaar kunt strijken? Dan is de Philips GC8651 PerfectCare Aqua wellicht de beste stoomgenerator voor jou. Dit apparaat is namelijk geschikt voor het strijken van alle strijkbare stoffen zoals linnen, katoen, kasjmier, zijde en zelfs spijkerbroeken. Alle stoffen kun je bovendien achter elkaar strijken zonder dat je de instellingen hoeft aan te passen. Het doet er niet toe welke stoffen je graag wil strijken, want je geniet altijd van optimale strijkresultaten. Het strijken gebeurt bovendien zeer snel zodat je tijd overhoudt om dingen te doen die je leuk vindt. Tijdens het strijken ontstaan er geen schroeiplekken of glimmende plekken. Met deze stoomgenerator in huis, ben je ervan verzekerd dat je snel en gemakkelijk al je kledingstukken kunt strijken.

Ben je iemand die graag vroeg ’s morgens of juist laat ’s avonds strijkt? Dan is het belangrijk dat je een stille stoomgenerator in huis hebt. Dit is zeker het geval wanneer je kiest voor de GC8651 PerfectCare Aqua stoomgenerator van Philips. Hij is namelijk voorzien van de Silent Steam-technologie. Deze zorgt voor krachtige stoom met minimaal geluid. De technologie houdt in dat de stoomgenerator beschikt over geluiddempende stoomfilters, die ervoor zorgen dat het stoomgeluid wordt verminderd. Er is ook een geluiddempend platform, dat ervoor zorgt dat het geluid van de pomp in de voet wordt verminderd. Als je werkt met stoom, dan weet je dat er ook water en kalk in het spel komen. Philips heeft hier rekening mee gehouden. Daarom kun je deze stoomgenerator effectief en eenvoudig ontkalken. Door hem regelmatig te ontkalken verleng je zijn levensduur.

Voordelen:

 • Je kunt de stoomgenerator tijdens gebruik hervullen.
 • Er ontstaan geen schroeiplekken op je strijkbare stoffen.
 • Wanneer dit apparaat niet in gebruik is, schakelt hij zichzelf automatisch uit.
 • Je kunt verschillende textielsoorten strijken zonder de temperatuur- of stoominstellingen aan te passen.
 • Voor het verwijderen van hardnekkige kreukels, kun je de stoomstoot gebruiken.
 • De stoomgenerator is effectief en eenvoudig te ontkalken.
 • Hij heeft een stille werking.
 • Je kunt het strijkijzer stevig op het basisstation vergrendelen.
 • De stoomgenerator is binnen 2 minuten gebruiksklaar.
 • Hij is voorzien van een groot waterreservoir met een capaciteit van 2,5 liter.

Nadelen:

 • Er is geen gemakkelijke manier om het snoer op te bergen.
 • Wanneer je hem hebt bijgevuld, moet je wachten totdat hij weer op temperatuur is.
 • Dit apparaat is relatief zwaar.
 • Het optimaal leegmaken van het waterreservoir vergt enige oefening.
Klik hier voor de beste prijs

6. Tefal GV9060 Pro Express Care

Tefal GV9060 Pro Express CareAls je op zoek gaat naar de beste stoomgenerator voor jouw behoeften en je vindt dat het beste model voor jou een hogedrukstoomgenerator is, dan raden wij de Tefal GV9060 Pro Express Care aan. Wij vinden dit model de beste stoomgenerator voor jou, omdat hij beschikt over hogedrukstoom en 3 optimale combinaties tussen stoom en de temperatuur. Hierdoor ontstaat er keer op keer een optimaal, kreukvrij strijkresultaat. De temperatuur- en stoominstellingen worden namelijk afgestemd op de textielsoort die je strijkt. Je kledingstukken krijgen met dit apparaat bij elke strijkbeurt de zorg die ze verdienen. Met deze stoomgenerator kun je bovendien zorgeloos strijken, omdat het apparaat is voorzien van dubbele bescherming. Kalk en water worden dankzij de exclusieve Spiral Protect omgezet in stoom waardoor vlekken worden voorkomen. De kalkverzamelaar zorgt er daarnaast voor dat je gemakkelijk kalk kunt verwijderen.

Sommige mensen strijken het liefst met een traditioneel strijkijzer, omdat ze bang zijn dat dikke stoffen niet glad gestreken kunnen worden met een stoomgenerator. Wij raden deze mensen aan om de GV9060 Pro Express Care stoomgenerator van Tefal te gebruiken. Dit apparaat beschikt namelijk over een krachtige stoomdruk en stoomstootfunctie die er samen voor zorgen dat je zelfs zeer dikke stoffen perfect glad kunt strijken. Doordat de stoomkracht hoog is ben je zelfs snel klaar met strijken, waardoor je tijd overhoudt om andere dingen te doen. De stoomgenerator is tevens voorzien van een super gladde AutoClean strijkzool, die ervoor zorgt dat het strijkijzer gemakkelijk glijdt over je kledingstukken. Hierdoor is het strijken comfortabeler en vindt het sneller plaats. Het vergrendelsysteem zorgt er daarnaast voor dat je het apparaat veilig en gemakkelijk kunt verplaatsen. Doordat het waterreservoir bovendien afneembaar is, kun je hem gemakkelijk bijvullen.

Voordelen:

 • Hij heeft een maximale stoomdruk van 7 bar, dus je kunt er ook dikke stoffen gemakkelijk mee strijken.
 • Met dit apparaat kun je snel strijken.
 • De temperatuur- en stoominstellingen worden automatisch aangepast.
 • Hij bereikt snel de optimale strijktemperatuur.
 • Voor het wegwerken van hardnekkige kreukels kun je de stoomstoot gebruiken.
 • Het reservoir is afneembaar, waardoor je hem gemakkelijk kunt bijvullen.
 • Wanneer je dit apparaat niet gebruikt, schakelt hij zichzelf automatisch uit.
 • Hij beschikt over een gladde strijkzool zodat hij gemakkelijk glijdt over je kledingstukken.
 • Je kunt de stoomgenerator tijdens gebruik bijvullen.
 • Dankzij het vergrendelsysteem kun je de stoomgenerator gemakkelijk en veilig verplaatsen.
 • Kalk gaat zitten aan de kalkverzamelaar, die je eenvoudig kunt reinigen.

Nadelen:

 • De stoomgenerator is relatief zwaar.
 • Het ontkalken gaat automatisch, maar nadat je hem hebt gereinigd, moet je wel de watertank boven de gootsteen leeggooien.
 • De prijs van dit apparaat kan tegenvallen als je een klein budget hebt.
Klik hier voor de beste prijs

7. Tefal GV9080 Pro Express Care

Tefal GV9080 Pro Express CareVond je het vorige model, de GV9060 van Tefal bijna de beste stoomgenerator, maar zoek je naar een model met een hogere maximale stoomdruk? Dan kun je kiezen voor zijn grotere broer, de Tefal GV9080 Pro Express Care. Dit model beschikt over ongeveer dezelfde eigenschappen, maar hij heeft een hogere maximale stoomdruk. De maximale stoomdruk van dit model bedraagt namelijk 7,5 bar, dus je kunt er ook de dikste textielsoorten gemakkelijk mee gladstrijken. Andere verschillen tussen deze twee modellen zijn dat de GV9080 een stoomstoot produceert van 450 gram per minuut en beschikt over 5 temperatuurstanden, terwijl het broertje, de GV9060 een stoomstoot van 430 gram per minuut produceert en beschikt over 3 temperatuurstanden. Beide modellen beschikken over een afneembaar waterreservoir, dat je gemakkelijk kunt bijvullen. Ze zijn ook beiden voorzien van een stoomtip om zelfs op moeilijk bereikbare plekken optimaal te kunnen strijken.

Voordelen:

 • Hij heeft een maximale stoomdruk van 7 bar, dus je kunt er ook dikke stoffen gemakkelijk mee strijken.
 • Met dit apparaat kun je snel strijken.
 • De temperatuur- en stoominstellingen worden automatisch aangepast.
 • Hij bereikt snel de benodigde temperatuur.
 • Voor het wegwerken van hardnekkige kreukels kun je de stoomstoot gebruiken.
 • Het reservoir is afneembaar, waardoor je hem gemakkelijk kunt bijvullen.
 • Wanneer je dit apparaat niet gebruikt, gaat hij automatisch uit.
 • Hij beschikt over een gladde strijkzool zodat het apparaat gemakkelijk glijdt over je kledingstukken.
 • Je kunt de stoomgenerator tijdens gebruik bijvullen.
 • Dankzij het vergrendelsysteem kun je de stoomgenerator gemakkelijk en veilig verplaatsen.
 • Kalk gaat zitten aan de kalkverzamelaar, die je eenvoudig kunt reinigen.

Nadelen:

 • De stoomgenerator is relatief zwaar.
 • Het ontkalken gaat automatisch, maar nadat je hem hebt gereinigd, moet je wel de watertank boven de gootsteen leeggooien.
 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van dit apparaat mogelijkerwijs tegenvallen.
Klik hier voor de beste prijs

8. Philips GC8735/80 PerfectCare Performer

Philips GC8735/80 PerfectCare PerformerIs het voor jou belangrijk dat de beste stoomgenerator zorgt voor een superieure strijkervaring zonder schroeiplekken? Dan is de Philips GC8735/80 PerfectCare Performer mogelijkerwijs de beste stoomgenerator voor jou. Dit apparaat zorgt er namelijk voor dat je keer op keer geniet van een eenvoudige, krachtige strijkervaring zonder schroeiplekken. Hij beschikt tevens over een krachtige, continue stoom die tot diep in de stof doordringt. Hierdoor worden kreuken snel verwijderd. Zijn de kreukels op je kledingstoffen zo hardnekkig dat de normale stand ze niet verwijdert? Daar heeft dit apparaat ook een passende oplossing voor. Als je namelijk gebruik maakt van de stoomstoot, dan wordt er 420 gram stoom per minuut geproduceerd. Met deze kracht ben je ervan verzekerd dat er geen enkele kreukel achterblijft in je kleding. Als je sneller klaar wil zijn met strijken, dan kun je de stoomstoot ook gebruiken.

De GC8735/80 PerfectCare Performer stoomgenerator van Philips is super gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft op dit apparaat namelijk niet zelf te gissen welke temperatuur- en stoominstellingen perfect zijn om de verschillende kledingstukken te strijken. Hij is namelijk voorzien van de OptimalTEMP-technologie, die ervoor zorgt dat al je textiel zonder brandplekken gestreken wordt op een standaardinstelling. Dit geldt voor al je textiel, denk hierbij aan alles van zijde tot spijkerbroeken. Bij elk kledingstuk wordt er gebruik gemaakt van krachtige stoom en een optimale temperatuur. Je hoeft hierdoor niet eens je stapel met strijkgoed te sorteren voordat je aan de slag gaat. Gemakkelijk toch? Het apparaat beschikt daarnaast over een krasbestendige zoolplaat die soepel over je kledingstukken glijdt. De stoomgenerator is tevens voorzien van een geïntegreerd systeem dat het reinigen van het apparaat gemakkelijk maakt. Door hem regelmatig te reinigen, geniet je langdurig van optimale prestaties.

Voordelen:

 • Je kunt de stoomgenerator tijdens gebruik hervullen.
 • Hij is voorzien van een ECO-modus die niet ten koste gaat van de strijkresultaten.
 • Wanneer hij niet in gebruik is, schakelt de stoomgenerator automatisch uit.
 • Deze stoomgenerator is lichter dan traditionele modellen.
 • Doordat de temperatuur- en stoominstelling automatisch wordt aangepast, kun je verschillende typen textiel achter elkaar strijken.
 • Je kunt het waterreservoir gemakkelijk bijvullen, omdat hij afneembaar is.
 • Voor het gemakkelijk en snel afrekenen met hardnekkige kreukels, gebruik je de stoomstoot.
 • De stoomgenerator is voorzien van veilige, stevige draagvergrendeling.
 • Kalk gaat aan de kalkverzamelaar zitten voor een eenvoudige reiniging.

Nadelen:

 • Hoewel het ontkalken automatisch gaat, moet je de watertank na de reiniging wel leeggieten boven de gootsteen.
 • De slang heeft slechts een lengte van 1,6 meter.
 • Voor het bijvullen van het waterreservoir moet je de bak recht houden.
 • Hij heeft geen stille werking.
 • Het snoer van 1,8 meter is relatief kort.
Klik hier voor de beste prijs

9. Braun CareStyle 5 IS5043WH Easy Lock

Braun CareStyle 5 IS5043WH Easy LockKijk je er gewoonlijk niet naar uit om te strijken en laat je daarom het strijkwerk ophopen? Dan is het een goed idee om op zoek te gaan naar de beste stoomgenerator. Het beste model voor jou is wellicht een model dat beschikt over de optie om verschillende soorten textiel met 1 temperatuurinstelling te strijken. Wij kennen een dergelijk model dat perfect bij je zal passen. De Braun CareStyle 5 IS5043WH Easy Lock is de beste stoomgenerator voor jou, omdat hij je assisteert tijdens het strijken. Wanneer je dit model in huis hebt, doet het er niet toe of je slechts enkele kledingstukken moet strijken of dat je een grote berg strijkgoed hebt. Dit apparaat biedt dankzij zijn gebruiksgemak dé uitkomst. Je hoeft namelijk niet eerst je kledingstukken te sorteren aan de hand van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt.

Wanneer je met de CareStyle 5 IS5043WH Easy Lock stoomgenerator van Braun strijkt, dan is 1 temperatuurinstelling perfect voor alle stofsoorten. Dit komt doordat hij is voorzien van de iCare technologie. Het kost je dus veel minder tijd om te strijken. Pak gewoon het eerste kledingstuk dat in de mand ligt en wanneer je klaar bent met dit eerste kledingstuk dan ga je verder met het tweede kledingstuk. Je hoeft namelijk niet te schakelen tussen verschillende temperatuurinstellingen. Dit apparaat is zelfs voorzien van een afgeronde strijkzool, die het strijken verder vergemakkelijkt. Met deze zool glijd je namelijk ook gemakkelijk over knopen en ritsen. Het doet er niet eens toe of je hem vooruit of juist achteruit beweegt. Als je het strijkijzer lang op je kleding laat rusten, is er ook geen vuiltje aan de lucht. De safe rest functie zorgt er namelijk voor dat beschadiging van je kleding wordt voorkomen.

Voordelen:

 • Gevormde kalk hecht zich aan de reinigingsdop, die je gemakkelijk kunt reinigen.
 • De stoomgenerator is compact en weegt niet veel.
 • De krachtige stoomstoot pakt hardnekkige kreukels optimaal aan.
 • Je kunt er gemakkelijk mee werken.
 • Wanneer het apparaat niet in gebruik is, gaat hij vanzelf uit.
 • Hij zorgt voor een optimaal strijkresultaat.
 • Je hoeft de temperatuur- en stoominstelling niet zelf in te stellen, want deze wordt automatisch aangepast.

Nadelen:

 • De stoomhoeveelheid is niet regelbaar.
 • Je kunt het waterreservoir niet bijvullen tijdens gebruik, dus als het water op is, moet je de strijkklus tijdelijk onderbreken.
 • Het legen van het waterreservoir kan wat lastig verlopen.
 • Zijn stoomsnoer is relatief kort.
Klik hier voor de beste prijs

10. Philips GC8713/20 PerfectCare Performer

Philips GC8713/20 PerfectCare PerformerAls je zoekt naar de beste stoomgenerator voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om na te gaan welke eigenschappen voor jou onmisbaar zijn. Is het ultieme model voor jou een stoomgenerator die zorgt voor een krachtige, eenvoudige strijkervaring zonder schroeiplekken? Dan raden wij de Philips GC8713/20 PerfectCare Performer aan. Dit apparaat vinden wij de beste stoomgenerator voor jou, omdat hij beschikt over de eigenschappen die jij belangrijk vindt. Daarnaast produceert hij een krachtige continue stoom die tot diep in de stof doordringt, waardoor kreuken snel worden verwijderd. Je bent hierdoor binnen een handomdraai klaar met strijken en houdt daarna tijd over om andere dingen te doen die je leuk vindt. Als je wat meer strijkwerk hebt, dan wil je uiteraard niet steeds het reservoir bijvullen. Dit hoeft ook niet, want deze stoomgenerator beschikt over een afneembaar waterreservoir met een capaciteit van 1,8 liter.

Als je al eerder gebruik hebt gemaakt van een apparaat dat met stoom werkt, dan weet je dat hoe meer stoom er geproduceerd wordt, hoe sneller je kunt werken. Dit weet Philips ook, daarom produceert de GC8713/20 PerfectCare Performer stoomgenerator een continue stoom tot 120 gram per minuut. Deze krachtige stoom zorgt ervoor dat je eenvoudig, snel en beter kunt strijken. Vind je het belangrijk om energie te besparen tijdens het strijken, dan kun je dit apparaat in de ECO-modus gebruiken. Deze modus maakt gebruik van een kleinere hoeveelheid stoom. Echter, de kleinere hoeveelheid is toch genoeg om te zorgen voor goede strijkresultaten. Wanneer je dit apparaat gebruikt, dan hoef je de temperatuurinstelling niet aan te passen, omdat alle strijkbare stoffen op dezelfde stand gestreken kunnen worden. Dit komt mede doordat de stoomgenerator beschikt over de Advanced Smart Control processor, die de zoolplatentemperatuur automatisch regelt.

Voordelen:

 • Hij glijdt gemakkelijk over je kledingstukken.
 • De stoomstoot gaat hardnekkige kreukels snel en gemakkelijk te lijf.
 • Zijn maximale pompdruk bedraagt 6 bar.
 • Wanneer hij niet in gebruik is, schakelt de stoomgenerator zichzelf automatisch uit.
 • Deze stoomgenerator is ontworpen voor gebruik met kraanwater.
 • De stoom- en temperatuurinstelling wordt automatisch aangepast.
 • Je wordt er na ongeveer 10 uur strijken aan herinnerd om een Calc Clean-proces uit te voeren.
 • De stoomgenerator kun je hervullen tijdens gebruik, zodat je het strijkwerk niet hoeft te onderbreken.
 • Hij is binnen 2 minuten gebruiksklaar.
 • Kalk gaat zitten aan de kalkverzamelaar, die je eenvoudig kunt reinigen.

Nadelen:

 • Het ontkalken vindt automatisch plaats, maar na het schoonmaken moet de watertank leeggegoten worden boven de gootsteen.
 • Hij heeft geen stille werking.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>