Vergelijk De Top 10 En Kies Vervolgens De Beste Wekker Van 2020 Uit! De Beste Wekkerradio Ooit Met DAB+ Voor goede geluidskwaliteit?

 In dit artikel vertellen we je over de 10 best verkochte modellen van 2020 zodat je de beste wekker kunt uitkiezen.

Beste wekker van 2020

 Product naaminfo 
1.
Sony ICF-C1T ZwartAlarm: zoemer & FM-radioMeer info »
2.
Audiosonic CL-1492
Alarm: FM, zoemerMeer info »
3.
Nikkei NR106
Alarm: zoemer of radio
Meer info »
4.
Pure Siesta S6 ZwartAlarm: radio, zoemerMeer info »
5.
Philips Sleep en Wake-Up LightAlarm: FM radio, natuurgeluiden & licht
Meer info »
6.
Philips Wake-up Light
Alarm: FM-radio,
natuurgeluiden & zonlicht
Meer info »
7.
Sony ICF-C1 Zwart
Alarm: zoemer, FM-radioMeer info »
8.
Philips Wake-Up Light
Alarm: FM-radio & zonlichtMeer info »
9.
Nikkei NR10WE
Alarm: zoemerMeer info »
10.
Denver CRL-340
Alarm: licht, natuurlijke geluiden,
radio & zoemer
Meer info »

In de bovenstaande tabel zie je welke wekkers we in dit artikel zullen recenseren. Naast de verschillende modellen staat er extra informatie over het type alarm. Je kunt dus aan de hand van de informatie in de tabel en de reviews de beste wekker voor jouw behoeften uitkiezen!

We moeten allemaal op een gegeven moment opstaan om naar school of het werk te gaan. Een handige manier om wakker te worden, is door een wekker in te stellen. Er zijn verschillende typen wekkers. Welke is echter de beste wekker voor jouw behoeften? Dat hangt af van hoe je graag gewekt wil worden. Er zijn onder andere wekkers die je met lichtstralen wakker maken. Daarnaast zijn er wekkers met een zoemer en wekkerradio’s. Er zijn zelfs projectiewekkers.

Koop je een wekker voor je kind? Dan is een kinderwekker handig. Wanneer je hebt besloten welk type wekkergeluid of welke wekmethode bij je past, dan ga je vervolgens na of je liever een analoge of digitale weergave wil hebben van de tijd. Je kunt zelfs kijken naar eventuele extra functies.

1. Sony ICF-C1T Zwart

Sony ICF-C1T ZwartHet geluid van je wekker kan invloed hebben op je gemoedstoestand. Word je op een vervelende manier wakker, dan ben je misschien de rest van de dag zuur. Als je echter op een prettige manier wakker wordt, dan sta je met een goed humeur op. Ben je daarom op zoek naar de beste wekker voor jouw behoeften? Dan is het handig om na te gaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Misschien wil je zelf beslissen hoe je wakker gemaakt wordt. Het kan dat je het ook belangrijk vindt om een wekker te hebben met een dubbel alarm. Dat is handig als jij en je partner niet tegen hetzelfde tijdstip hoeven op te staan. Wij kennen een wekker die je wakker maakt met je favoriete radioshow of door een zoemer. Deze wekker, de Sony ICF-C1T Zwart, heeft ook een dubbel alarm. Wellicht is dit model de beste wekker voor jou.

Lees snel de uitgebreide review over de Sony ICF-C1T Zwart om er meer te weten over te komen!

Voordelen van de Sony ICF-C1T Zwart:

 • De wekker heeft een dubbel alarm.
 • Er is bij deze wekker gezorgd voor een back-up batterij.
 • Als de stroom uitvalt, gaat dit apparaat op de vooraf ingestelde tijd af.
 • Het scherm heeft een instelbare helderheid, waardoor je hem ‘s nachts desgewenst kunt dimmen.
 • Doordat hij beschikt over een analoge AM/FM tuner, kun je afstemmen op het radiostation waar je graag naar luistert.

Nadelen van de Sony ICF-C1T Zwart:

 • Deze wekker wordt zonder batterijen geleverd.
 • Hij is niet voorzien van een DAB+ tuner, die zorgt voor geluid zonder ruis.
 • Zijn tuner is analoog, waardoor het kan voorkomen dat de zenders verspringen.
Klik hier voor de beste prijs

2. Audiosonic CL-1492

Audiosonic CL-1492Ben je op zoek naar de beste wekker voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om van tevoren na te gaan welk type wekker je graag wil hebben. Er zijn namelijk verschillende type wekkers zoals lichtwekkers, projectiewekkers, wekkers met een zoemer, wekkerradio’s, kinderwekkers en smartphone wekkers. De namen van deze verschillende types spreken voor zich. Wil je graag een projectiewekker hebben die ook werkt als een wekkerradio? Moet het voor jou tevens mogelijk zijn om 2 wektijden in te stellen? Dan is de Audiosonic CL-1492 wellicht de beste wekker voor jou. Dit model is namelijk een projectiewekker, die ook functioneert als een wekkerradio. Daarnaast kun je 2 wektijden instellen. Stel de eerste wekker bijvoorbeeld in op 6:00 uur en de tweede op 6:30 uur. Hierdoor kom je toch niet te laat aan als je bij de eerste wekker niet meteen opstaat.

Een aantrekkelijke eigenschap van de Audiosonic CL-1492 is dat hij je wekt met een buzzer. Vervolgens wordt de radio ingeschakeld, waardoor je de hits van je favoriete radiostation hoort. De buzzer zorgt er misschien voor dat je niet wil opstaan, maar meezingen met of zelfs dansen op mooie liedjes brengt je weer in een goede stemming. Als je deze wekker bijvoorbeeld op je nachtkastje zet, dan kun je vanuit elke hoek van je bed de tijd goed zien. Je kunt namelijk de projectie inschakelen. Door de lichtbundel de gewenste kant op te richten, kun je de tijd op de wand of op het plafond aflezen. Daarnaast ben je niet genoodzaakt om de tijd dagelijks handmatig in te stellen. Je hebt namelijk de mogelijkheid om een vaste wektijd in te stellen van maandag tot en met vrijdag. Desgewenst stel je in het weekend een andere tijd in om uit te slapen.

Voordelen van de Audiosonic CL-1492:

 • Dankzij de projectie op de muur, zie je eenvoudig hoe laat het is.
 • Je kunt 2 wektijden instellen voor bijvoorbeeld jezelf en je partner.
 • Het is mogelijk om een alarm in te stellen voor doordeweeks en een ander alarm voor in het weekend.
 • Als je een 3V CR2032 batterij in de wekker zet, dan kun je zorgen voor een back-up functie, waardoor de instellingen bij stroomuitval bewaard blijven.

Nadelen van de Audiosonic CL-1492:

 • Hij heeft geen oplopend alarmvolume.
 • Je kunt het licht van de wekker niet dimmen.
 • De batterij die nodig is voor de back-up functie wordt niet meegeleverd.
Klik hier voor de beste prijs

3. Nikkei NR106

Nikkei NR106‘s Morgens wakker worden is een belangrijk deel van het leven. We hebben namelijk allemaal verantwoordelijkheden. Het doet er hierbij niet toe of je wakker moet worden om naar school te gaan, naar de training te gaan of om te gaan werken. In alle gevallen bestaat de kans dat je laat opstaat als je niet gewekt wordt. We hebben niet allemaal iemand die ons kan wekken. Daarom is het handig om de beste wekker voor jouw behoeften aan te schaffen. Welk model past echter het beste bij je? Dat hangt helemaal af van jouw voorkeuren. Sommige personen willen graag gewekt worden met een “vervelend” geluid zodat ze zeker opstaan. Weer anderen willen geleidelijk aan wakker worden met een lied met oplopend volume. Wil jij zelf kunnen bepalen met welk geluid je wakker wordt? Dan kun je kiezen voor de Nikkei NR106 wekker.

Wij vinden dat de Nikkei NR106 wellicht de beste wekker voor jou is, omdat hij je wekt met je favoriete radiozender of een traditionele zoemer. Je bepaalt dus zelf hoe je gewekt wordt. Daarnaast beschikt dit apparaat over een dubbele wektijdfunctie. Hierdoor kunnen jij en je partner op verschillende tijden gewekt worden. Het alarm en de tijd kun je eenvoudig instellen met de knoppen aan de bovenkant van de wekker. Gaat het alarm af en wil je toch nog even doorliggen? Dan kun je de snooze-functie gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de wekker na 9 minuten weer afgaat. Wil je graag met muziek in slaap vallen? Dan kun je ook gewoon de sleeptimer instellen. De ingestelde eindtijd zorgt er hierbij voor dat de radio vanzelf uitgaat. Hoewel de wekker werkt op netstroom, heeft hij ook een 9V batterij als back-up. Je instellingen blijven dus ook bij stroomuitval bewaard.

Voordelen van de Nikkei NR106:

 • Je kunt 2 verschillende wektijden instellen.
 • Deze wekker beschikt over een snooze- oftewel sluimerfunctie.
 • Hij beschikt over batterijen met een back-up functie, waardoor je instellingen bij stroomuitval bewaard blijven.
 • Er is gezorgd voor een FM-tuner, waardoor je wakker gemaakt wordt met het geluid van je favoriete radiozender.

Nadelen van de Nikkei NR106:

 • Het kost je enige oefening om hem optimaal in te stellen.
 • Deze wekker heeft de mogelijkheid niet om je met MP3-muziek te wekken.
Klik hier voor de beste prijs

4. Pure Siesta S6 Zwart

Pure Siesta S6 ZwartAls je op zoek gaat naar de beste wekker voor jouw behoeften, dan kijk je waarschijnlijk naar de manier waarop de verschillende modellen je wekken. Echter, aangezien je dit apparaat gedurende lange tijd wil gebruiken en hem een plek geeft in je slaapkamer, is het belangrijk dat hij er goed uitziet. Als je een modern ingerichte slaapkamer hebt, dan is het wellicht een goed idee om ook te kiezen voor een moderne wekker. Wij kennen een dergelijk model met een moderne uitstraling, namelijk de Pure Siesta S6 Zwart. Dit model is wellicht de beste wekker voor jou, vanwege zijn uitstraling. De wekker heeft bovendien 4 instelbare wektijden, dus je kunt gerust een apart alarm instellen voor doordeweeks en een apart alarm in het weekend. Je kunt desgewenst ook gewoon verschillende wektijden instellen voor jezelf en je partner. Handig toch?

Wanneer je een wekkerradio hebt, dan is het handig als het apparaat een DAB+ tuner heeft. Hierdoor word je namelijk ‘s ochtends gewekt door een ruisvrij radiosignaal. Het is toch prettig om zonder ruis wakker te worden? Wil je helemaal zelf bepalen op welke tonen je wakker wordt? Dan kun je je telefoon of tablet  via Bluetooth draadloos verbinden met de Pure Siesta S6 Zwart wekker. Je wordt dan gewekt door je eigen muziek. Mozart misschien? Wil je je mobiele telefoon opladen? Dan kun je hem door een usb kabel pluggen in de wekker. Je staat hierdoor met een volledig opgeladen telefoon op. Vind je het licht van het scherm te fel? Dan kun je dit licht gerust dimmen. Je wordt middernacht dus niet wakker van het felle licht.

Voordelen van de Pure Siesta S6 Zwart:

 • Deze wekker heeft een mooie, moderne vormgeving.
 • Je kunt je telefoon of tablet draadloos via Bluetooth verbinden met de wekker.
 • Desgewenst kun je het display dimmen, zodat het licht je ‘s avonds niet wakker houdt.
 • Hij beschikt over een DAB+ tuner waardoor je wordt gewekt door een ruisvrij radiosignaal.
 • Doordat je 4 wektijden kunt instellen, stel je bijvoorbeeld verschillende wektijden in voor jezelf en je partner.

Nadelen van de Pure Siesta S6 Zwart:

 • Er is geen mogelijkheid om met MP3-muziek gewekt te worden.
 • Dit is geen projectiewekker, waardoor je de tijd alleen ziet als je de wekker richt naar je bed.
Klik hier voor de beste prijs

5. Philips Sleep en Wake-Up Light HF3650/01

Philips Sleep en Wake-Up Light HF3650/01Wanneer we zoeken naar de beste wekker voor onze behoeften, dan focussen we meestal alleen op het wakker worden. Echter, er zijn ook wekkers die je helpen om prettig in slaap te vallen. Ben je een moeilijke slaper? Dan is een dergelijke wekker wellicht perfect voor jou. Wij kennen een wekker met deze functie, namelijk de Philips Sleep en Wake-Up Light HF3650/01. Dit model is wellicht de beste wekker voor jou, omdat hij je lekker in slaap laat vallen en je prettig laat opstaan. Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe hij je precies lekker in slaap laat vallen. Deze wekker simuleert in de avond een zonsondergang. Hierdoor kun je op een romantische en ontspannen manier in slaap vallen. Vergeet de problemen van de dag en geniet van de kunstmatige zonsondergang om in slaap te vallen.

Natuurlijk kijk je ook naar de methode waarop de Philips Sleep en Wake-Up Light HF3650/01 je wakker maakt. Hij is immers een wekker. ‘s Ochtends vult deze wekker je kamer met een geel zonnig licht. Het licht neemt hierbij geleidelijk toe in sterkte en verandert vervolgens van kleur. Hierdoor word je geleidelijk aan wakker. Er is geen sprake van een onprettig “buzz buzz” geluid, maar gewoon een mooie zonsopkomst. Als je met geluid wakker wil worden, dan kun je als wekgeluid bijvoorbeeld een rustgevend natuurgeluid kiezen. Je kunt tevens je favoriete FM radiozender of een nummer van je smartphone instellen. In de avond heeft de wekker zelfs een andere leuke functie. Voor extra ontspanning kun je namelijk ontspanningsoefeningen inschakelen. Hierbij pulseert het licht of geluid van de wekker. Door je ademhaling aan de hand hiervan aan te passen, valt eventuele spanning van je af.

Voordelen van de Philips Sleep en Wake-Up Light HF3650/01:

 • Deze wekker heeft een snooze-functie.
 • Je kunt je telefoon aansluiten via de aux ingang.
 • Dankzij het toenemende alarmvolume kun je geleidelijk aan ontwaken.
 • Bij deze wekker ontwaak je energieker, omdat hij een zonsopkomst nabootst.
 • Er is bij deze wekker een ingang die je kunt gebruiken om je telefoon op te laden.
 • Door gebruik te maken van de FM tuner kun je ontwaken met je favoriete radiozender.
 • In de avond kan de wekker een zonsondergang nabootsen zodat je prettig in slaap valt.

Nadelen van de Philips Sleep en Wake-Up Light HF3650/01:

 • Je hebt bij deze wekker de mogelijkheid niet om met cd muziek wakker te worden.
 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van deze geavanceerde wekker tegenvallen.
Klik hier voor de beste prijs

6. Philips Wake-up Light HF3510/01

Philips Wake-up Light HF3510/01Wat vond je van de vorige wekker? Leek die op de beste wekker voor jouw behoeften, maar was hij misschien een beetje boven je budget? Geen nood! Als je graag een lichtwekker wil hebben, dan kennen wij nog een aantrekkelijk model. Hier verwijzen we naar een wekker van dezelfde fabrikant als het vorige model. Alleen is dit model wat lager geprijsd. De Philips Wake-up Light HF3510/01 is ook een lichtwekker. Dit betekent dat je ook met dit model op een prettige manier wakker wordt, omdat hij ook gebruik maakt van licht. Wellicht is dit model de beste wekker voor jou, omdat dit model is ontwikkeld met zonlicht als inspiratie. Niet alleen het licht laat je denken aan de zon, maar ook het design. De wekker staat hierdoor prachtig in je slaapkamer. Heb je vrienden, vriendinnen of familieleden in je kamer, dan wordt de wekker zeker een gespreksstarter.

Als je hoort dat de Philips Wake-up Light HF3510/01 is ontworpen aan de hand van de zon, dan denk je misschien dat je geconfronteerd wordt met fel licht. Dit is echter niet het geval. Het licht van de wekker is namelijk langzaam toenemend net als een normale zonsopkomst. Je lichaam wordt dus voorbereid om wakker te worden. Doordat het zachte ochtendlicht geleidelijk verandert in felle middagzon, gaat het opstaan een stuk makkelijker. Je kunt tevens 3 verschillende natuurlijke geluiden instellen. Hierbij gaat het om het geluid van fluitende vogels, vogels in het bos en een zen-tuin. Desgewenst heb je ook een FM tuner tot je beschikking om op tijd wakker te zijn. Als je rustig in slaap wil vallen, dan is deze wekker ook aanbevolen. In de nacht wordt zijn licht namelijk langzaam gedimd waardoor je geleidelijk in slaap valt.

Voordelen van de Philips Wake-up Light HF3510/01:

 • Deze wekker heeft een mooi design.
 • Je kunt kiezen uit 3 natuurlijke wekgeluiden.
 • Bij het wakker worden verandert het licht geleidelijk.
 • In slaap vallen gebeurt met geleidelijk veranderend licht.
 • Er is een FM-tuner waardoor je ontwaakt met je favoriete radiozender.

Nadelen van de Philips Wake-up Light HF3510/01:

 • Deze wekker heeft geen dubbel alarm voor bijvoorbeeld jezelf en je partner.
 • Er zijn aan de bovenkant van de wekker knoppen, maar die zijn slecht zichtbaar.
Klik hier voor de beste prijs

7. Sony ICF-C1 Zwart

Sony ICF-C1 ZwartHeb je de review over de eerste wekker in deze lijst gelezen? Vond je dat deze wekker bij je paste, maar voldeed hij nog net niet aan je vereisten? Dan kan het dat zijn broertje de beste wekker voor jou is. Hier verwijzen we naar de Sony ICF-C1 Zwart. Dit model is een wekkerradio. Hij heeft bovendien dezelfde vormgeving als de eerste wekker die we in dit artikel hebben gerecenseerd. Dit model valt meteen op, omdat hij beschikt over een stijlvol en strak design. Bij het ontwerpen van deze wekker heeft de fabrikant rekening gehouden met eenvoud. Daarom is het design van de wekker simpel en de bediening eenvoudig. Je hebt slechts een paar knoppen nodig om de verschillende instellingen aan te passen. Bij deze wekker kun je onder andere instellen hoe je wakker wil worden. Je hebt de keuze tussen een zoemer of je favoriete radiozender.

Vanwege het gebruiksgemak en de instelbare eigenschappen vinden wij de Sony ICF-C1 Zwart de beste wekker voor jou. Behalve dat je kunt instellen met welk geluid je wordt gewekt, kun je ook de lichtsterkte bepalen. Hierdoor is de wekker in het donker niet te fel voor je ogen. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken dat je niet op tijd wakker wordt na een stroomstoring. De wekker geeft namelijk altijd de juiste tijd aan dankzij de automatische tijdsaanpassing. Deze aanpassing heeft ook betrekking op de overgang tussen zomer- en wintertijd bij de tijd. Er zijn tevens batterijen die dienen als een back-up functie zodat je instellingen bewaard blijven bij stroomuitval. Om je op een prettige manier te wekken beschikt de wekker over een toenemend alarmvolume. Hierdoor ontwaak je geleidelijk. Als je nog even wil blijven liggen, dan kun je de snooze-knop gebruiken om nog even lekker weg te dromen.

Voordelen van de Sony ICF-C1 Zwart:

 • Dit apparaat heeft een strak en stijlvol design.
 • Het alarmvolume van deze wekker is toenemend, waardoor je geleidelijk wakker wordt.
 • Hij beschikt over een aanpasbare lichtsterkte zodat je comfortabel kunt zien in het donker.
 • Er is bij deze wekker gezorgd voor een automatische tijdsaanpassing in de zomer- en wintertijd.
 • Zijn batterijen dienen als back-up functie, waardoor je instellingen bij stroomuitval bewaard blijven.
 • Deze wekker heeft een compact design, waardoor je hem vrijwel overal in je slaapkamer kunt zetten.

Nadelen van de Sony ICF-C1 Zwart:

 • Het display van deze wekker geeft relatief veel licht.
 • Er is geen mogelijkheid om gewekt te worden met je eigen muziek.
Klik hier voor de beste prijs

8. Philips Wake-Up Light HF3506/05 Zilver

Philips Wake-Up Light HF3506/05 ZilverIn dit artikel hebben we al twee lichtwekkers gerecenseerd. Vond je toch niet dat één van die modellen de beste wekker voor jou was? Dan proberen we het met nog een model. Ook dit model is populair onder gebruikers. Hier verwijzen we naar de Philips Wake-Up Light HF3506/05 Zilver. Aan de hand van de naam kun je afleiden dat dit model een zilveren behuizing heeft. Echter, net zoals de vorige lichtwekker, bootst ook deze wekker de zon na. Hij valt hierdoor meteen op in je slaapkamer. Bovendien is de tijd duidelijk aangegeven op het display. Als je deze wekker in huis hebt, dan begint je dag gemakkelijker, frisser en met meer energie. Dit komt doordat deze wekker licht en geluid combineert, waardoor je op een natuurlijke manier wakker wordt. Klinkt een dergelijke wekker als de beste wekker voor jouw behoeften?

Hoewel we je hebben verteld dat de Philips Wake-Up Light HF3506/05 Zilver wekker je wekt met licht en geluid, hebben we je nog niet verteld wat voor licht. Het gaat hierbij om helder geel licht. Je kunt de lamp bovendien naar wens instellen via 10 voorgeprogrammeerde lichtinstellingen. Als je wekker afgaat, dan duurt het ongeveer een half uur voordat je slaapkamer geheel tot 200 lux is verlicht. Je schrikt dus niet wakker. Om nog meer te genieten van het ontwaken, kun je kiezen uit 2 verschillende wekgeluiden. In anderhalve minuut neemt het gekozen geluid langzaam toe tot het geselecteerde niveau. Je kunt bovendien de snooze-knop gebruiken als je niet direct uit bed wil komen. Deze knop laat het geluid zich na 9 minuten herhalen. Druk je de knop nogmaals in, dan herhaalt dit proces zich totdat je bent opgestaan.

Voordelen van de Philips Wake-Up Light HF3506/05 Zilver:

 • Je kunt de lichtsterkte van het display zelf instellen.
 • Desgewenst kun je deze wekker ook als nachtlamp gebruiken.
 • De wekker bootst een zonsopkomst na, waardoor je energieker ontwaakt.
 • Het toenemende alarmvolume zorgt ervoor dat je geleidelijk wakker wordt.

Nadelen van de Philips Wake-Up Light HF3506/05 Zilver:

 • Je kunt geen dubbel alarm instellen voor bijvoorbeeld jezelf en je partner.
 • Hij heeft geen sleeptimer die ervoor zorgt dat het licht op een ingestelde tijd automatisch uit gaat.
 • Hoewel de wekker beschikt over een FM-radio, is hij niet voorzien van een DAB+ tuner voor ruisvrij geluid.
Klik hier voor de beste prijs

9. Nikkei NR10WE

Nikkei NR10WEHoe je ‘s morgens wakker wordt, kan ervoor zorgen dat je de dag begint met een glimlach of juist met een onvriendelijk gezicht. De meesten van ons vinden het namelijk geen pretje om wakker gemaakt te worden. Echter, als we wachten totdat onze biologische klok ons zelf wakker maakt, dan is er kans dat we te laat opstaan om naar het werk of naar school te gaan. Daarom schaffen wij de beste wekker voor onze behoeften aan. Het kan hierbij gaan om een model dat je geleidelijk aan wakker maakt, maar je kunt ook kiezen voor een wekker die je laat wakker schrikken. Dit is voor sommige mensen namelijk de enige manier waarop zij echt wakker worden. Natuurlijk kijk je ook naar het design van de verschillende wekkers. Wil je geen hoekig model? Dan is de Nikkei NR10WE wellicht de beste wekker voor jou.

Met de Nikkei NR10WE wekker in huis, kun je ervoor zorgen dat je dagelijks op tijd naast je bed staat. Dit komt doordat de wekker een groot digitaal scherm heeft. Wanneer je dus wakker wordt, dan zie je meteen hoe laat het is. Bij sommige wekkers hebben de fabrikanten gezorgd voor allerlei unieke functies. Echter, soms vergeten zij het gebruiksgemak waardoor de knoppen relatief klein zijn. Deze fout heeft de fabrikant van deze wekker niet gemaakt. Daarom beschikt dit model over grote knoppen aan de bovenkant. Je kunt dus gemakkelijk de tijd en het alarm instellen. Desgewenst kun je ook de grote snooze-knop indrukken als je niet meteen wil opstaan. De wekker gaat dan 9 minuten later weer af. Hoewel de wekker op netstroom werkt, heeft hij een 9V batterij als back-up voor wanneer de stroom uitvalt.

Voordelen van de Nikkei NR10WE:

 • Dankzij de snooze-knop kun je het opstaan een beetje uitstellen.
 • Je kunt deze wekker gemakkelijk bedienen dankzij de grote knoppen aan de bovenkant.
 • Hij beschikt over batterijen die dienen als back-up functie om je instellingen te bewaren bij stroomuitval.
 • Het scherm is duidelijk afleesbaar, dus als je midden in de nacht wakker wordt, zie je toch meteen hoe laat het is.

Nadelen van de Nikkei NR10WE:

 • Het display geeft relatief veel licht af.
 • Bij deze wekker is er geen radio om je te wekken met het geluid van je favoriet radiostation.
Klik hier voor de beste prijs

10. Denver CRL-340

Denver CRL-340In deze recensie hebben we al een aantal lichtwekkers gereviewd. Echter, deze wekkers waren allemaal ontworpen aan de hand van de zon. Hoewel sommigen dit design zien als prachtig, kan het dat jij een minder opvallende lichtwekker wil hebben. Is de beste wekker voor jou daarom een lichtwekker met een minder opvallend ontwerp? Dan raden wij de Denver CRL-340 aan. Dit model is ook een wake-up light oftwel een lichtwekker. Net zoals de andere lichtwekkers simuleert hij de zonsopkomst om je wakker te maken. Echter, hij lijkt niet op de zon. Hij heeft een bescheiden vormgeving. Hierdoor geef je hem gemakkelijk een plek in je slaapkamer. Doordat hij bovendien de zonsopkomst simuleert en zorgt voor een toenemende hoeveelheid licht, word je geleidelijk wakker. Voorkom dus een zuur gezicht in de ochtend en kies voor deze lichtwekker.

Wil je na verloop van tijd niet meer met toenemend licht gewekt worden? Geen probleem. Je kunt namelijk voor 1 van de 6 natuurlijke wekgeluiden kiezen. Vind je deze geluiden niet geschikt? Dan heb je ook de mogelijkheid om de zoemer of radio in te stellen. Jij bepaalt dus zelf hoe je wakker wordt. Als de wekker afgaat, maar je wil nog niet opstaan, dan kun je gebruik maken van de snooze-functie. Deze geeft je de mogelijkheid om nog 5 minuten in bed te draaien. Er is zelfs gezorgd voor een sleeptimer, die ervoor zorgt dat je rustig in slaap valt met een dimmend licht en afnemend geluid. Deze wekker heeft tevens meerdere functies. Dankzij het uniek design kun je hem namelijk ook als sfeerlicht gebruiken. Er is zelfs een moodlight functie, die je de mogelijkheid geeft om verschillende kleuren licht in te stellen.

Voordelen van de Denver CRL-340:

 • Deze wekker bootst een zonsopkomst na, waardoor je energieker ontwaakt.
 • Je kunt blauw, groen, oranje of rood licht instellen afhankelijk van je stemming.
 • Het is mogelijk om te kiezen voor 6 natuurgeluiden, een zoemer of je favoriete radiozender als wekgeluid.
 • Er is gezorgd voor een sleeptimer die het licht automatisch dimt en de muziek automatisch uitmaakt na een ingestelde tijd.
 • Bij aankoop van de wekker krijg je er een batterij bij die dient als back-up waardoor de ingestelde wektijden niet verloren gaan als de stroom uitvalt.

Nadelen van de Denver CRL-340:

 • Hij beschikt niet over een DAB+ ontvanger voor ruisvrij geluid.
 • Er is niet gezorgd voor een Bluetooth functie om je telefoon draadloos aan te sluiten op de wekker.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>