• Home
  • Decoratie

Goedkope Kerstversiering online kopen Voor een Superieure Kerstsfeer! Bekijk de decoratie ideeën voor buiten en binnen

Nadert de kersttijd en wil je daarom kerstversiering aanschaffen? Er zijn veel verschillende vormen van kerstversiering. Daarnaast zijn er traditionele decoratieve artikelen, maar ook unieke, geïmproviseerde en toch prachtige versieringen. Wij geven je ideeën voor het prachtig decoreren van je ruimte in de kerststijl. Vervolgens vertellen wij je waar je dergelijke decoratieve artikelen voordelig kunt kopen. Wil je meer weten? Lees dan snel dit artikel.

Kerstversiering in je kerstboom

Wil je graag kerstversiering aanschaffen om te zorgen voor een prettige kerstsfeer in huis? De meeste mensen starten dan door een kerstboom aan te schaffen. Vervolgens geef je deze boom een centrale plek in huis. Uiteraard laat je de boom niet leeg. Een kerstboom heeft zijn pracht namelijk te danken aan de manier waarop je hem versiert. Een traditionele manier voor het verfraaien van je kerstboom is door hem te voorzien van kerstballen. Deze fleurige ballen zijn er in verschillende kleuren. Over het algemeen zijn ze tevens glanzend, maar er zijn ook matte varianten. Je kunt desgewenst eerst kerstlichtjes in de boom zetten en pas daarna de kerstballen. Behalve kerstballen zijn er ook andere decoratieve artikeltjes die je in de kerstboom kunt ophangen. Denk bijvoorbeeld aan slingers, strikjes, plastic sneeuwvlokken, enzovoorts. Hoe meer kleuren er in de boom zijn, hoe beter.

We hebben je nu verteld over de traditionele manier om je kerstboom te versieren. Het komt echter steeds vaker voor dat de kerstboom wordt versierd met andere soorten versiering. Over het algemeen worden er altijd kerstlichtjes in de boom gezet, maar de kerstballen kun je desgewenst vervangen met bijvoorbeeld pompons. Doordat je deze decoratieve artikelen geheel of juist gedeeltelijk kunt uitvouwen, kun je er steeds voor zorgen dat de versiering er anders uitziet. Zet bijvoorbeeld aan de bovenkant van de boom alleen volledig uitgevouwen pompon ballen. Bevestig in het midden van de boom juist half uitgevouwen pompons en aan de onderkant pompons die maar voor een kwart zijn uitgevouwen. Het lijkt er dan op alsof de “bloemen” aan de bovenkant van de kerstboom helemaal in bloei zijn. De varianten aan de onderkant zijn juist nog in hun knopvorm. De bloemen in de kerstboom zijn dus “nog in de groei”.

Kerstversiering in je woning

Kerstversiering in je woning

Wanneer je jouw kerstboom volledig hebt versierd, dan kun je ertoe overgaan om de rest van je woning te versieren. De kerstsfeer wil je namelijk in je hele woning hebben. Het versieren van de rest van je woning is ook leuk en kan op verschillende manieren. Dit komt doordat er veel decoratieartikelen speciaal voor Kerstmis zijn ontworpen. Denk bijvoorbeeld aan kerstmanpoppen en zelfs complete kerstdorpen. Kies je voor een compleet kerstdorp, dan bepaal je zelf hoe dit dorp er zal uitzien. Het kerstdorp bouw je namelijk zelf. Wat dacht je van een dorp met een winkeltjes, een schaatsbaan en trein? Er zijn ook kerstdorpjes die wat meer gericht zijn op de Goddelijke kant van Kerstmis. Dergelijke kerstdorpen zijn vaak voorzien van een kribbe met baby Jezus met daarnaast moeder Maria en Jozef. De herders zijn meestal ook een deel van het kerstdorp.

Kiezen voor kerstversiering die speciaal is ontworpen voor Kerstmis kan betekenen dat je diep in je zak moet gaan. Deze decoratieve artikelen zijn meestal namelijk een beetje prijzig. Laat dit feit de pret niet drukken, want je kunt ook andere decoratiemiddeltjes gebruiken om je woning te verfraaien. Je kunt hiervoor spelen met kleuren. Denk bijvoorbeeld aan mooie honeycombs in de kleuren rood en wit. Rood-wit is namelijk de standaardkleur van Kerstmis. Wil je niet alleen rood-witte versieringen in je woning? Dan kun je ook kiezen voor zilverkleurige en goudkleurige varianten van de gekozen decoratieve artikelen. Zelfs groen past er perfect bij, omdat de groene kleur je laat denken aan een kerstboom. Soms wordt er in huis gebruik gemaakt van papieren sterren in verschillende kleuren. Deze kun je vervangen door papieren waaiers op te hangen. Als je gaatjes of patroontjes maakt in de waaiers, dan lijken ze op sneeuwvlokken.

Kerstversiering buiten

Laten we de checklist even nalopen. Je kerstboom is gereed en je woning of feestruimte is van binnen versierd. Nu rest alleen nog buiten. Welke versiering breng je buiten aan? Er zijn ook voor buiten speciale weersbestendige versieringen. Denk bijvoorbeeld aan speciale weersbestendige kerstlichtjes. Daarnaast kun je buiten ook decoreren met een rendier en een kerstslee. Er zijn ook speciale kerstkransjes en kerstslingers. Het doet er echter niet toe voor welke vorm van kerstdecoratie je kiest. Dit komt doordat je in elk geval zorgt voor versiering om de kerstsfeer te verhogen. Indien je het geheel eenvoudig wenst te houden, kun je bijvoorbeeld alleen kerstlichtjes buiten ophangen. Om de kerstlichtjes te vergezellen kun je wellicht een sneeuwpop maken en hem voorzien van een rode sjaal. Als je wat extravaganter wil versieren, dan kun je uiteraard ook kerstengeltjes buiten bevestigen of verlichte kerstmanpoppen op je veranda zetten.

Net zoals we in dit hele artikel hebben gedaan, gaan we je ook vertellen hoe je op een goedkope manier kerstversiering buiten kunt aanbrengen. De bovenstaande methode van versieren kan namelijk aardig duur worden. Een goedkopere manier om te versieren is om “alledaagse” decoratieartikelen te gebruiken en deze te voorzien van een kersttintje. Denk bijvoorbeeld aan prachtige rode en witte lampionnen. Als je ze buiten wil bevestigen, dan kun je het liefst kiezen voor de nylonvariant. Plak dan een uitgeknipte plastic kerstmankop op de witte variant. Hierdoor is het plaatje verlicht wanneer je de lampion aandoet. Aan de buitenkant van je deur of tegen de muur kun je ook papieren waaiers bevestigen in de kleuren van Kerstmis. Ook prikkabel kun je buiten bevestigen om iedereen die naar je woning kijkt het gevoel te geven alsof ze zich op een Kerstbeurs bevinden.

Traditionele of unieke kerstversiering

Traditionele of unieke kerstversiering?

Of je uiteindelijk kiest voor de traditionele of juist unieke, geïmproviseerde “alledaagse” kerstversiering hangt uiteindelijk van jou en je budget af. Het is echter goed om te weten dat er veel verschillende alternatieven zijn op het gebied van decoratie speciaal voor Kerstmis. Je creëert dus gemakkelijk de ideale kerstsfeer zonder dat je veel geld hoeft uit te geven. Als je de unieke, voordelige kerstversiering prefereert, dan kun je lampionstore.nl bezoeken. Deze shop verkoopt verschillende typen versiering in diverse kleuren, maten en materialen. Voor meer informatie over deze shop verwijzen wij je naar de review over deze online winkel. Deze review vind je onder het artikel over lampionnen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>