Creëer sfeer op je trouwdag met deze gave lampionnen! Koop ze voordelig!

Geef je binnenkort een feest, ga je trouwen of wil je gewoon je tuin versieren? In al deze gevallen komen lampionnen goed van pas. Lampionnen zijn een prachtige vorm van decoratie en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, afmetingen en materialen. Afhankelijk van het gebruik kun je kiezen voor een bepaalde kleur, grootte of juist een specifiek materiaal.

Lampionnen kopen voor verschillende evenementen

Wil je je evenement decoreren met lampionnen, dan dien je eerst na te gaan om wat voor evenement het gaat. Ga je bijvoorbeeld trouwen? Is het de bedoeling dat alle familieleden/vrienden van de bruid roze aandoen? Moeten de familieleden/vrienden van de bruidegom blauw aandoen? Dan kun je lampionnen gebruiken om de ceremoniezaal te versieren. Bevestig dan bijvoorbeeld roze lampionnen waar de familie van de bruidegom zit en blauwe aan de kant van de bruid. Op die manier laat je zien dat de twee families door het huwelijk één worden.

Als je een kerstdiner organiseert bij jou thuis en je ontvangt je gasten onder een grote tent op je erf, dan kun je de tent decoreren met lampionnen. Aangezien het gaat om een kerstevenement, kun je uiteraard kiezen voor rode en witte versies. Afhankelijk van de grootte van je tent en het aantal lampionnen dat je onder de tent wil bevestigen, kun je een specifieke afmeting selecteren. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om verschillende afmetingen met elkaar te combineren. Denk bijvoorbeeld aan grote rode lampionnen en kleine witte versies.

Behalve voor een speciaal evenement kun je ook gebruik maken van deze decoratieartikelen om je tuin een mooiere uitstraling te geven. Als je een kleine tuin hebt, kun je op strategische plekken enkele kleine varianten een plek geven. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om juist grote lampionnen te gebruiken als je die als gespreksstarters wil gebruiken. Als je witte varianten koopt, dan kun je zelfs je creatieve zijde tot uiting laten komen door een unieke tekst op elke lampion te schrijven. Dan is deze tekst ’s nachts goed verlicht waardoor iedereen die zich in je tuin bevindt, deze tekst kan lezen. Indien gewenst kun je zelfs patronen creëren op je lampionnen.

Lampionnen voor verschillende evenementen

Lampionnen in verschillende afmetingen

Hoewel we onder het kopje “evenementen” reeds hebben aangehaald dat je lampionnen in verschillende afmetingen kunt kopen, is het toch belangrijk om dit punt ook apart te bekijken. De verschillende groottes geven de omgeving namelijk ook elk een andere uitstraling. Als het de bedoeling is om een elegante sfeer te creëren, dan kun je het liefst kiezen voor kleine lampionnen met bijvoorbeeld een diameter van 25 cm. Op een huwelijk worden dergelijke lampionnen vaker toegepast.

Echter, ook op een huwelijk speelt de beschikbare ruimte een rol. Als je namelijk een heel grote zaal hebt en je wil niet veel lampionnen gebruiken, dan kan het wellicht mooier zijn om juist de grotere lampionnen te gebruiken. Bij het kiezen van de perfecte afmeting dien je dus, ongeacht het evenement, te letten op de beschikbare ruimte en het aantal lampionnen dat je wil gebruiken.

Type verlichting van lampionnen

Aangezien lampionnen beschikbaar zijn in verschillende soorten, is het ook belangrijk om na te gaan welk type verlichting het beste past bij jouw wensen. Zo kun je onder andere kiezen voor een lampion met een waxinelichtje, een lampion op batterijen of een lampion met LED verlichting. Hoewel sommige gebruikers de eerste twee opties prefereren, kun je met LED verlichting een mooier “wow” effect creëren.

De lampionnen met LED verlichting vallen namelijk direct op. Er zijn bovendien verschillende soorten LED lampionnen. Denk bijvoorbeeld aan de varianten die beschikken over een eenmalige verlichting en batterijtjes die je niet kunt vervangen. Daarnaast zijn er ook LED varianten die je vaker kunt gebruiken, omdat ze beschikken over vervangbare batterijtjes. Wil je de LED lampionnen hoog ophangen, waardoor je er niet zelf bij kunt komen om deze aan te maken? Dan kun je het liefst kiezen voor de versies met een afstandsbediening.

De bevestiging van de lampionnen

Voor het aanschaffen van lampionnen voor je evenement, dien je ook na te gaan hoe je de lampionnen wil bevestigen. Over het algemeen komt elke lampion standaard met een haakje waar je hem aan kunt vastmaken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je hem met een haakje hangt aan een koord. Dat koord kun je vervolgens bevestigen aan je tent, waardoor er boven elke tafel een prachtige lampion hangt. Echter, er zijn ook andere manieren om lampionnen te bevestigen.

Om er zeker van te zijn dat de lampion goed vast blijft zitten, kun je de lampion met behulp van nylon draad of een satijnen lint bevestigen. Door gebruik te maken van satijn, ontstaat er een romantische of rustgevende sfeer. Als je echter gebruik maakt van nylon draad, dan bestaat de kans dat je het draad ’s nachts helemaal niet ziet. Hierdoor lijkt het alsof de lampionnen zweven.

Kun je echter niet al je lampionnen met draad bevestigen? Afhankelijk van de locatie waar je de lampion wil zetten, is het mogelijk dat je geen bevestigingsmogelijkheid met draad hebt. Ook dan hoef je je geen zorgen te maken, omdat de lampionnen in dat geval gewoon met zelfklevende haakjes kunnen worden bevestigd. Door gebruik te maken van deze haakjes kun je zonder draad te gebruiken, de lampionnen bevestigen aan je muur, tent of plafond. Afhankelijk van de kleur van de haakjes, kun je er zelfs voor zorgen dat niemand door heeft hoe de lampion is bevestigd. Wanneer je de lampionnen wil verwijderen, haal je dan gewoon de haakjes weg.

bevestiging van lampionnen

Het ideale materiaal voor je lampionnen

Lampionnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Afhankelijk van hoe je deze decoratiemiddeltjes wil gebruiken, kun je kiezen voor het ideale materiaal. Als je de lampionnen eenmalig wil gebruiken en je bent er zeker van dat ze niet nat zullen worden, dan kun je bijvoorbeeld voor de papieren varianten kiezen. Deze zijn mooi, omdat het licht door het dunne materiaal goed tot uiting komt. Papier is bovendien biologisch afbreekbaar, dus ook wat het opruimen betreft, hoef je je geen zorgen te maken.

Wil je de lampion juist buiten bevestigen, dan is het belangrijk dat het product relatief weersbestendig is. Daarom zijn er ook nylonvarianten. Afhankelijk van je evenement en uiteraard je persoonlijke voorkeuren kun je dus gemakkelijk de beste lampionnen uitkiezen. Super modellen in verschillende kleuren, afmetingen en materialen worden verkocht bij lampionstore.nl. Bezoek deze shop vandaag nog om de beste decoratie voor jouw evenement aan te schaffen!

Over lampionstore.nl

Lampionstore.nl is een decoratie webshop. Bij hen kun je terecht voor alles op het gebied van decoratie. Denk aan lampionnen, honeycombs, verlichting, speciale accessoires, papieren waaiers en zelfs pompoms. Deze prachtige artikelen zijn ideaal voor verschillende feestjes, diners, huwelijken en ook gewoon om verschillende ruimtes te versieren. Het doet er niet toe of je binnen of juist buiten wil versieren, omdat er voor beide locaties passende decoratieartikelen zijn. De spullen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en soorten. Je komt dus zeker aan je trekken.

Deze shop levert items in Nederland, België en Duitsland. De producten worden bovendien snel verzonden, omdat er met PostNL wordt gewerkt. Dus ook als je pas op het laatste moment een feest organiseert, kun je op tijd je spullen in huis hebben. Zorg voor prachtige decoratie bij je speciale evenementen of gewoon thuis en bestel je decoratieve artikelen bij lampionstore.nl!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>