Prikkabel als sfeerverlichting gebruiken? Je kunt het voordelig online kopen.

Ben je op zoek naar prikkabel om een ruimte te versieren? Dan ben je op de juiste plek terecht gekomen. Prikkabels zien er namelijk bij elk evenement feestelijk uit. Om deze reden worden dergelijke kabels ook wel feestslingers genoemd. Ze brengen bovendien ook een aangename sfeer met zich mee.

Prikkabel, de beste sfeerverlichting

Het doet er niet toe waar je prikkabels wil bevestigen, omdat ze er overal prachtig uitzien. Deze gekleurde of warme witte lichtjes zijn prachtig in de tuin, maar je kunt ze ook gebruiken om je terras een aangenamere sfeer te geven. Zelfs binnenshuis zorgen deze feestslingers voor de nodige sfeer. Behalve voor het verlichten of decoreren van je dagelijkse ruimtes kun je prikkabels ook gebruiken bij feesten. Zet de prikkabel bijvoorbeeld in een grote feesttent. De lichtjes zorgen er dan voor dat je tent wordt omgetoverd in een gezellige en kleurrijke ruimte.

Afhankelijk van de sfeer die je wil creëren, kun je zelf bepalen of een streng met alleen warme, witte lichtjes of juist een streng met gekleurde lichtjes beter geschikt is. Een snoer met gekleurde lampjes zorgt voor een feestelijke sfeer waar iedereen van kan genieten. Als je bijvoorbeeld een dansfeest organiseert, dan is een prikkabel met gekleurde lichtjes ideaal. De verschillende kleuren laten je bij een dergelijk evenement denken aan een discobal waardoor je eerder de dansvloer betreedt. Uiteraard geldt dit ook voor je gasten. Ze voelen zich door de gekleurde lichtjes vrijer, wat ervoor zorgt dat iedereen “los” komt.

Er is echter ook een ideaal gebruik voor de prikkabels met witte lampjes. Denk bijvoorbeeld aan een formele bijeenkomst zoals een kerkdienst. Je komt er dan ook niet onderuit om de ceremoniële ruimte te versieren. Echter, je wil wel dat je gasten aandachtig naar de lezing luisteren. Gekleurde lichtjes kunnen bij een dergelijk evenement averechts werken, omdat ze afleidend kunnen zijn. Hetzelfde geldt uiteraard voor een werkvergadering. Je wil wel dat je medewerkers zich op hun gemak voelen, maar ze moeten ook luisteren naar de aandachtspunten. Om deze reden gebruik je dus een prikkabel met warme, witte lampjes.

Prikkabel, de beste sfeerverlichting

Prikkabel gebruiken

Als je erover nadenkt om prikkabels te gebruiken voor je evenement, dan is het belangrijk om op verschillende factoren te letten. Ga je de prikkabels ophangen in een compleet witte ruimte, dan is het welllicht het beste om te kiezen voor varianten met een wit snoer. Er zijn echter ook varianten met zwarte snoeren. Die passen bijvoorbeeld goed bij een tuinfeest dat ’s nachts georganiseerd wordt. Als het namelijk donker is, dan zie je de zwarte snoeren bijna niet. Het lijkt hierdoor alsof de gekleurde lichtjes zweven. Dit is uiteraard ook het geval bij prikkabels met lichtjes die een warme, witte kleur hebben.

Een andere factor waar je rekening mee dient te houden is hoe je de prikkabel wil of kan ophangen. Prikkabels beschikken over een eindstuk met een oog. Dit oogje is in staat om ongeveer 2 meter kabel aan gewicht te dragen. Je krijgt over het algemeen ook tie-wrap meegeleverd wanneer je prikkabel koopt. Door de tie-wrap te gebruiken en de kabel dubbel te vouwen, kan het oogje meer gewicht aan. Dit is onder andere handig wanneer je je prikkabels voor langere tijd wil ophangen. Je houdt op die manier namelijk rekening met rukwinden. Als je het oogje hebt verstevigd, dan kan de kabel beter tegen een stootje. Het kan ook voorkomen dat je prikkabels over een grotere afstand wil bevestigen. Dan kun je het liefst staalkabel spannen en de kabel hieraan ophangen. Er wordt dan voor een dubbele beveiliging gezorgd, omdat de spanning wordt opgevangen door de staalkabel. Hierdoor kun je ook meerdere strengen aan elkaar rijgen.

De lampen in een prikkabel

Prikkabels zijn speciale netspanningskabels met lampfittingen. In deze fittingen zitten er dus lampjes. Deze lampjes zorgen voor de sfeerverlichting op je feest of gewoon bij jou in huis of in de tuin. Priksnoeren worden al gedurende lange tijd gebruikt om te zorgen voor een aangename sfeer. Het is als het ware een traditie geworden om te versieren met deze kabels. Priksnoeren zijn ook bekend als de verlichting in de winkelstraten rond Kerstmis. Voorheen werden prikkabels alleen gebruikt in combinatie met gloeilampen. Echter, we weten allemaal dat LED lampen energiezuiniger zijn dan gloeilampen. Daarom gebruikt men steeds vaker prikkabels met LED lampjes in plaats van de varianten met gloeilampen. De sfeerrijke uitstraling blijft namelijk hetzelfde, ongeacht het type lamp dat je gebruikt.

Door priksnoeren met LED lampen te gebruiken, kies je niet alleen voor een energiezuinig alternatief, maar ook voor duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en zelfs milieuvriendelijkheid. Je zorgt er met deze variant van priksnoeren voor dat je binnen- of buitenruimte wordt omgetoverd in een prachtige, sfeervolle omgeving zonder je zorgen te hoeven maken over het energieverbruik. Een LED lamp verbruikt namelijk niet meer dan 1 watt per stuk en is bovendien vrijwel onbreekbaar, omdat hij beschikt over een kunststofkap. Hierdoor zijn deze lampen zeer duurzaam. Er zijn tevens vaak rubberen ringen om de fittingen, waardoor de prikkabels spatwaterdicht zijn. Hierdoor zijn dergelijke kabels ook buitenshuis te gebruiken.

Om nog meer controle te hebben over de sfeer van je evenement, kun je ervoor kiezen om dimbare prikkabels te gebruiken. Deze varianten beschikken over dimbare lampjes. Hierdoor kun je de lampjes op volledige sterkte aandoen wanneer er veel licht nodig is. Uiteraard kun je de lampjes ook dimmen om een romantische sfeer te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een huwelijksreceptie.

Prikkabel kopen

Prikkabel kopen

Na het lezen van de vele manieren waarop een prikkabel gebruikt kan worden, wil je waarschijnlijk meteen een prikkabel kopen. Prikkabels behoren tot feestaccessoires. Wij kennen een shop die verschillende feestaccessoires verkoopt, namelijk lampionstore.nl. Aangezien deze winkel een online shop is, hoef je je huis niet eens te verlaten om de prachtige accessoires en decoratieartikelen te kopen. Je bestelt ze gemakkelijk en vervolgens worden ze tot aan huis geleverd. Bovendien kun je bij deze shop terecht voor artikelen voor elke gelegenheid. Het doet er dus niet toe of je gaat trouwen, je een verjaardagsfeest organiseert of dat je gewoon je eigen omgeving wil opfleuren. Bij deze shop komt namelijk iedereen aan zijn trekken. Wil je meer weten over deze shop? Lees dan snel de review over deze online winkel onder het artikel over lampionnen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>