Alecto FR-26 Kopen? Lees Er In Deze Review Alles Over!

Het hebben van een portofoon of walkie talkie brengt veel voordelen met zich mee. Zo kun je gemakkelijk met elkaar communiceren, zonder dat het je wat kost. Een dergelijk apparaat werkt namelijk bijna net als een smartphone, alleen moet je rekening houden met een bepaalde frequentie en maximale afstand. Zoals je waarschijnlijk al vermoedde zijn er daarom ook verschillende soorten walkie talkies. Zo zijn er varianten voor in en rondom het huis. Daarnaast kun je zelfs kiezen voor een portofoon die als speelgoed gebruikt kan worden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor professionele varianten. Deze professionele modellen hebben meestal een groot bereik. Vaak zie je bij dergelijke modellen ook dat ze stof- en waterdicht zijn, zodat je ze gemakkelijk buitenshuis kunt gebruiken. Is het voor jou belangrijk dat het model waar je voor kiest gemakkelijk is te gebruiken? Moet hij tevens dienen als speelgoed? Kies dan voor de Alecto FR-26.

Door deze recensie te lezen kom je meer te weten over de Alecto FR-26. We zullen je namelijk vertellen over zijn gebruikstoepassingen, functies en belangrijke specificaties. Daarnaast kom je ook meer te weten over de mogelijke voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Voordat we je echter vertellen over de walkie talkie zelf, willen we je eerst informatie geven over de fabrikant die hem heeft vervaardigd. De fabrikant van deze portofoon is Alecto. Waarschijnlijk heb je al eerder van deze fabrikant gehoord; vooral als je kinderen hebt. Deze fabrikant vervaardigt namelijk ook handige babyfoons en flessenwarmers. Je kunt zelfs bij hen terecht voor gehoorbeschermers voor kinderen. Behalve spullen voor kinderen, maken zij ook (indoor) beveiligingscamera’s, rookmelders en natuurlijk walkie talkies. Ongeacht waar je voor kiest, je wordt voorzien van een slim product, dat het leven praktischer, veiliger en comfortabeler maakt. Schaf daarom de Alecto FR-26 portofoon van topkwaliteit aan!

Review over de Alecto FR-26

Maak jij voor het werk of om te jagen gebruik van een walkie talkie, die geschikt is voor professioneel gebruik? Dan hebben je kinderen het apparaat waarschijnlijk weleens thuis gezien. Ze vragen zich dan af waarvoor het apparaat gebruikt wordt en willen hem zelf ook uitproberen. Als de kinderen echter spelen met jouw portofoon, dan bestaat de kans dat ze hem stuk maken en je daardoor weer veel geld moet uitgeven voor een nieuw exemplaar. Daarom geef je hen hun eigen walkie talkie. Hier verwijzen we dus naar de Alecto FR-26. Dit model beschikt over diverse handige functies, maar is toch ontworpen om als speelgoed gebruikt te worden. Je kinderen kunnen er dus zonder restricties mee communiceren. Ze hoeven zich namelijk geen zorgen te maken over de kosten van een abonnement of resterend beltegoed. Het enige waar ze op moeten letten is het maximale bereik.

Hoewel het belangrijk is om rekening te houden met het bereik, zal het waarschijnlijk niet gemakkelijk voorkomen dat je kinderen buiten bereik van elkaar zijn. De Alecto FR-26 heeft namelijk een maximaal bereik van 7 kilometer. Wanneer je gebruik maakt van een walkie talkie, is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste frequentie. Anders loopt de communicatie mis. Bij deze portofoon hoef je je hier geen zorgen over te maken. Het apparaat is namelijk voorzien van een kanaalscanfunctie. Hierdoor kun je gemakkelijk je medestanders vinden. Dit is sowieso prettig, omdat je op 8 kanalen kunt zenden met deze portofoon. Nadat je dit model hebt gekocht, kun je er bovendien meteen mee aan de slag gaan. Je krijgt er immers 2 handsets, oplaadbare batterijen en een laadstation voor thuis bij. Is je accu vol? Dan kun je tot 3 uur lang onafgebroken praten met je gesprekspartner.

Alecto FR-26

Voordelen van de Alecto FR-26

Als je van plan bent een nieuw apparaat te kopen, dan doe je er eerst onderzoek over. Zo kun je er een productbeschrijving over lezen of je kunt hem uitproberen in een winkel. Het enige probleem is dat je op die manier niet gemakkelijk komt achter de mogelijke voordelen en nadelen. Daarom maken wij het vinden van informatie wat eenvoudiger door je ook meteen over de voordelen en nadelen te vertellen. De voordelen van de Alecto FR-26 zijn:

 • Eenvoudig in gebruik
  Misschien heb je al eens eerder gebruik gemaakt van een walkie talkie, maar vond je dat hij te moeilijk was om te gebruiken. Dit komt vaak doordat de apparaten beschikken over allerlei extra functies. Hierdoor kost het je wat tijd om aan ze te wennen. Dit probleem heb je echter niet als je gebruik maakt van deze walkie talkie. Hij is namelijk eenvoudig te gebruiken, waardoor hij ook perfect is als speelgoed voor kinderen.
 • Batterijen meegeleverd
  Over het algemeen heb je batterijen nodig als je een walkie talkie gebruikt. Dit is ook het geval bij dit model. Echter, het unieke van deze walkie talkie is dat je er meteen na de aanschaf mee aan de slag kunt gaan. De batterijen die nodig zijn om hem te laten werken worden namelijk meegeleverd. Het is dus zelfs mogelijk om hem meteen na de aanschaf uit te testen. De meegeleverde batterijen zijn bovendien oplaadbare modellen, dus je hoeft de komende tijd sowieso geen andere batterijen aan te schaffen voor de walkie talkie.
 • Scherm met informatie over de batterijstatus
  Sommige portofoons hebben enorm veel mogelijkheden, maar geen scherm. Daardoor moet je zelf raden of het tijd is om ze op te laden. Bij deze walkie talkie is er daarom gezorgd voor een scherm, dat je informatie geeft over de batterijstatus.

Nadelen van de Alecto FR-26

Bij elk apparaat dat je wil kopen, is het belangrijk om er eerst onderzoek over te doen. Daarom lees je waarschijnlijk recensies over verschillende producten. In een recensie zijn namelijk vaak ook de voordelen en nadelen van het apparaat verwerkt. Door deze eigenschappen tegen elkaar af te wegen, kun je zelf concluderen of het desbetreffend apparaat naadloos aansluit bij jouw behoeften. We hebben je reeds verteld over de voordelen van deze walkie talkie. Daarom vertellen we je nu ook over de mogelijke nadelen die de Alecto FR-26 met zich meebrengt:

 • Geen ruisonderdrukking
  Bij de iets geavanceerdere portofoons zie je vaak dat er is gezorgd voor ruisonderdrukking. Hierdoor maakt het niet uit of je op een winderige plek bent, omdat je gesprekspartner je toch duidelijk kan verstaan. Omgekeerd kun je hen ook goed verstaan. Aangezien deze portofoon perfect is te gebruiken als speelgoed, heeft de fabrikant geen rekening gehouden met ruisonderdrukking. Hierdoor is het belangrijk om te letten op je omgeving wanneer je ermee omgaat. Je kunt dit ook als positieve eigenschap zien, omdat je je kinderen dan leert om goed op hun omgeving te letten. Ze weten dan precies wanneer ze wel of niet kunnen communiceren via de walkie talkie.
 • Niet waterbestendig
  Sommige walkie talkies die zijn ontworpen voor professioneel gebruik, zijn waterbestendig. Hierdoor hoef je niet snel naar onderdak te zoeken als je bijvoorbeeld bezig bent te jagen en het begint te regenen. Deze portofoon is echter niet waterbestendig. Hierdoor kun je hem niet gebruiken om in de regen met elkaar te communiceren. Ook dit punt kan als voordeel gezien worden als je je kinderen alerter wil maken. Als ze namelijk weten dat het apparaat stuk kan gaan wanneer hij in de regen wordt gebruikt, dan zorgen ze er zelf ook voor om uit de regen te gaan.

Conclusie van de review over de Alecto FR-26

Nadat je deze recensie hebt gelezen, kun je zelf concluderen of de Alecto FR-26 dé walkie talkie voor jou (en je kinderen) is. Wij vinden dat dit model zeker een aanrader is, vooral als hij als speelgoed wordt gebruikt. Het apparaat is namelijk zeer compleet. Zodra je hem hebt aangeschaft kun je er immers mee aan de slag. Dit komt doordat je meteen 2 walkie talkies krijgt en de batterijen die nodig zijn ook worden meegeleverd. Het gaat hier om oplaadbare batterijen, waardoor je de komende tijd geen nieuwe batterijen hoeft aan te schaffen. Ook de lader hoef je niet apart te kopen, want het laadstation voor thuis wordt meegeleverd. Daarnaast hebben we gezien dat deze walkie talkie een relatief groot bereik van 7 meter heeft. Hij is tevens eenvoudig te gebruiken. Je kinderen kunnen er dus naar hartenlust mee spelen.

Als we kijken naar de minpunten van deze portofoon, dan zien we dat ze ook als pluspunten gezien kunnen worden. Je kunt je kinderen namelijk leren om goed te letten op hun omgeving. De portofoons zijn namelijk niet voorzien van ruisonderdrukking, dus je kinderen moeten rekening houden met bijvoorbeeld harde winden. Daarnaast leren ze ook op hun omgeving te letten, omdat de walkie talkies niet waterbestendig zijn. Hierdoor weten je kinderen dat ze naar binnen moeten komen wanneer het begint te regenen. Ze zien op het scherm tevens wanneer de batterijen opgeladen moeten worden. Verras je kinderen en leer hen om alert te zijn door hen te laten spelen met de Alecto FR-26 walkie talkie!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>