• Home
  • Decoratie

Prachtige bruiloft decoratie kopen? Bekijk deze sfeermakende versiering voor buiten of als ideeën voor de aankleding van de bruiloft zaal!

Het huwelijksaanzoek is gedaan. Nu gaan jullie trouwen. Gefeliciteerd! Wanneer je je huwelijk plant, is het belangrijk te denken aan de bruiloft decoratie. Je huwelijksdag is namelijk een dag die je nooit zal vergeten. Daarom moet alles perfect zijn. Het versieren van de ceremoniezaal en receptieruimte doe je niet alleen voor je gasten. Jij moet je immers ook prettig voelen op deze speciale dag. Wij helpen je om de beste decoratie voor je bruiloft te vinden!

Bruiloft decoratie uitkiezen

Wanneer je op zoek gaat naar bruiloft decoratie, zijn er een aantal factoren waar je op dient te letten. Ten eerste is het belangrijk om na te gaan waar de ceremonie gehouden zal worden en op welke locatie je jouw huwelijksreceptie gaat houden. Aan de hand van de locatie kun je namelijk concluderen wat wel of niet mogelijk is op het gebied van versiering. Denk er bijvoorbeeld aan dat je ceremonie in een kerk gehouden wordt. Dan dien je eerst af te stemmen met de kerkleiders welke versieringen zijn toegestaan. Het kan dat er bijvoorbeeld geen kaarsjes zijn toegestaan. Daarom is het belangrijk om eerst te informeren naar de mogelijkheden.

Kies je bijvoorbeeld voor een grote zaal met veel pilaren, dan is het over het algemeen mooi als je de pilaren ook versiert. Je bruiloft decoratie kun je dan ook afstemmen op de afstand tussen de pilaren. Denk er bijvoorbeeld aan dat je slingers gebruikt met daaraan lampionnen. Deze slingers kunnen wellicht aan opeenvolgende pilaren worden bevestigd.

Er zijn veel mogelijkheden wanneer je op zoek gaat naar bruiloft decoratie. We weten daarnaast allemaal dat je, door verschillende versieringen te combineren, een prachtig eindresultaat kunt creëren. Heb je zelf nog niet zoveel ideetjes ten aanzien van de versiering? Geen nood! Er zijn op websites zoals Pinterest veel foto’s die je kunt bekijken om inspiratie op te doen. Vervolgens geef je het geheel je eigen twist, waardoor ook jij volledig tevreden bent met het eindresultaat.

Bruiloft decoratie voor een themabruiloft

Bruiloft decoratie voor een themabruiloft

Als je geen plan hebt ten aanzien van de versiering op je bruiloft, dan is het gemakkelijk om verschillende decoratieartikelen te combineren en er zo een mooi geheel van te maken. Echter, als je kiest voor een themabruiloft, dan kost het uitkiezen van bruiloft decoratie je iets meer inspanning. Laat je niet afschrikken hierdoor. Om deze dag in je leven super speciaal te maken, is het de moeite namelijk meer dan waard. Een themahuwelijk kan worden gebaseerd op verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde kleur, een specifiek seizoen, een speciale feestdag zoals Valentijn of zelfs een bepaalde cultuur of een bepaald land. Bruiloften die gebaseerd zijn op een bepaald land verwijzen vaak naar de plek waar het koppel elkaar heeft ontmoet.

Als je themabruiloft is gebaseerd op een speciale kleur, dan is het uitkiezen van bruiloft decoratie gemakkelijker. Dit komt doordat je nog altijd verschillende versieringen kunt combineren met elkaar, zo lang zij allemaal dezelfde kleur hebben. Over het algemeen kiezen koppels voor een kleurenthema als de bruid en bruidegom beiden dezelfde lievelingskleur hebben.

Denk er bijvoorbeeld aan dat zowel de bruid als bruidegom dol zijn op de kleur geel. Deze kleur is zonnig en laat alles om zich heen stralen. Geen slechte keus voor de start van je huwelijk, dus. Ook de bruiloft decoratie is te vinden in de kleur geel. Denk bijvoorbeeld aan gele lampionnen, gele slingers, gele ballonnen en ga zo maar door. Als bruid ben je ook niet verplicht om in een witte jurk te trouwen. Indien je dol bent op de kleur geel en je bruiloft is afgestemd op deze kleur dan kun je gewoon een gele jurk aandoen. Het is wellicht ook een leuk idee om de bruidegom een geel hemd te laten aandoen onder zijn zwart of wit pak.

Bruiloft decoratie voor de ceremoniezaal en receptieruimte

Veel koppels versieren de ceremoniezaal met slingers en ballonnen. Er worden vaak ook bloemen gebruikt om de zaal nog meer op te fleuren. Echter, je bent niet verplicht om te kiezen voor deze methodes van versieren. Het is namelijk jouw bruiloft en jij moet je gelukkig voelen. Als jij je gelukkiger voelt met mooie, papieren waaiers aan de muren en prachtige honeycombs aan de stoelen, dan kun je de zaal op die manier versieren. Uiteraard kun je deze versiering combineren met de traditionele bruiloft decoratie. Er is geen vaste regel omtrent het versieren van de ruimte, waardoor je de vrijheid hebt om er zelf een schitterend geheel van te maken.

Voor de bruiloft decoratie van de ceremoniezaal is het over het algemeen zo dat je kiest voor elegantie. Als je echter op zoek gaat naar versiering voor de receptieruimte, dan kun je helemaal los gaan. Dit geldt vooral als je de receptie oftewel het inofficiële gedeelte van de dag buiten houdt. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een grote tent hebt gehuurd en je daaronder tafels en stoelen hebt geregeld. Je kunt dan de stoelen voorzien van mooie lintjes of zelfs honeycombs net als in de ceremoniezaal. De tafels kun je uiteraard niet leeg laten staan, dus die voorzie je ook van versiering. Op de tafels zet je bijvoorbeeld half uitgevouwen pompons. Deze laten het lijken alsof er prachtige bloemen op de tafel staan. Het voordeel is echter dat de pompons niet verwelken. Ze blijven dus gedurende de hele avond prachtig.

Ook lampionnen zijn prachtig als bruiloft decoratie. Deze verhogen de sfeer en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor ze ook prima toegepast kunnen worden bij een thema huwelijk. Er zijn tevens varianten met een afstandsbediening!

Waar kun je terecht voor bruiloft decoratie

Waar kun je terecht voor bruiloft decoratie?

We hebben je enkele ideetjes gegeven over hoe je jouw bruiloft kunt versieren door bruiloft decoratie te gebruiken. Voor de versiering van de ceremoniezaal zijn er ideale decoratieartikelen, maar er zijn ook prachtige alternatieven voor de receptieruimte. Ga na wat voor thema je wil toepassen bij je huwelijk en combineer zelf de verschillende versieringen. Voor het kopen van prachtige bruiloft decoratie verwijzen wij je naar lampionstore.nl. Deze online shop is een specialist op het gebied van versiering voor verschillende speciale gelegenheden. Zij hebben bovendien zelfs artikelen voor het verfraaien van je eigen huis en tuin. Bezoek de shop snel en koop de versiering die nodig is voor je bruiloft. Wil je meer weten over deze shop waar je bruiloft decoratie kunt kopen? Lees dan snel de review over de shop onder het artikel over lampionnen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>