Kom Alles Te Weten Over De Deals En Kortingen Van Het Amazon Prime Nederland Abonnement. We Vertellen Je Ook Over Prime Day!

Heb je het gehoord? Amazon Prime komt ook naar Nederland! Dit vinden wij geweldig nieuws. Ben jij een van de mensen bent die nu denkt “maar wat is Amazon Prime nou eigenlijk?” Geen nood! Wij vertellen je namelijk alles over Amazon Prime Nederland. Om je alvast een voorproefje te geven, vertellen we je nu al dat Amazon Prime Nederland te maken heeft met allerlei spannende deals, aanbiedingen, sales en spullen met korting. Als je de naam “Amazon” hoort, dan denk je tegenwoordig ook niet aan het amazone woud, maar aan de grote online winkel. Dat is ook precies waar je aan moet denken als je denkt aan Prime. Amazon Prime heeft namelijk te maken met een abonnementsdienst, die allerlei leuke voordelen met zich meebrengt. In dit artikel vertellen we je onder andere wat Amazon Prime Nederland is en op welke datum Prime Day in 2018 valt. Lees daarom snel verder!

Wat is Amazon Prime Nederland?

Amazon Prime Nederland is een Nederlands abonnement bij de grote online winkel Amazon. Dit abonnement was al gedurende lange tijd beschikbaar in de Verenigde Staten en Duitsland, maar was er nog niet voor Nederland. Wanneer je geabonneerd bent op Amazon Prime, dan hoef je geen verzendkosten meer te betalen voor de spullen die je bestelt. Zonder het abonnement moet je voor bestellingen vaak bedragen tot 29 euro aan verzendkosten betalen. Deze uitgave komt te vervallen wanneer je een abonnement op Amazon Prime hebt. Het pakket wordt dus zonder verzendkosten naar Nederland gestuurd. Dit kun je zien als een soort van korting. Als je regelmatig bestelt, bespaar je enorm veel geld. Vooral wanneer je ook gebruik maakt van allerlei andere aantrekkelijke deals. Let er wel op dat de kwijtschelding van verzendkosten alleen geldt voor producten waar het Prime-logo bij staat. Er zijn intussen zo’n miljoen producten met dit logo!

Wat is Amazon Prime Nederland

Hoewel het een aantrekkelijke korting is om geen verzendkosten te betalen, verwacht je meer van een dergelijk abonnement. Dat begrijpt Amazon ook. Daarom is een ander voordeel dat gepaard gaat met Amazon Prime Nederland dat je jouw bestelling extra snel krijgt. Als Prime-gebruiker heb je namelijk al binnen een of twee werkdagen je bestelling in huis. Er gaan nog een paar andere voordelen gepaard met het afsluiten van een abonnement bij Amazon Prime, maar daar vertellen we je straks over. We willen het nu even hebben over de kosten die gepaard gaan met het abonnement. Een abonnement is immers niet gratis. Als we kijken naar het Amazon Prime Nederland abonnement, dan zien we dat je ervoor kunt kiezen om per maand of per jaar te betalen. Voor het abonnement betaal je €5,99 per maand of €49,- per jaar. Je mag echter Amazon Prime Nederland eerst voor 30 dagen gratis uitproberen.

Voordelen van Amazon Prime Nederland

We hebben je al over enkele voordelen van het Amazon Prime Nederland abonnement verteld, maar willen graag dieper ingaan op de overige voordelen. Er zijn namelijk meer deals gekoppeld aan dit abonnement. De aanbiedingen die gepaard gaan met dit abonnement zijn:

 • Gratis verzending
  Hoewel we je al hebben verteld dat een van de deals die gepaard gaat met Amazon Prime is dat je bestelling gratis wordt verzonden, vinden we het belangrijk om dit te herhalen. Als je namelijk de verzendkosten van alle spullen die je ooit eens hebt besteld optelt, dan zie je dat je enorm veel geld hebt uitgegeven. Voordelen van Amazon Prime NederlandSluit daarom snel je Prime abonnement af en geniet van de vele sales en voordelen.
 • Supersnelle levering
  We hebben het ook al gehad over de snelheid waarmee je bestelling wordt bezorgd als je een Amazon Prime Nederland abonnee bent. Ook dit punt vinden we echter zo belangrijk dat we het apart moesten aanhalen onder het kopje “voordelen”. Als je dus op woensdag eraan denkt dat je vrijdagavond uit wil gaan en je een nieuwe stel nodig hebt, dan bestel je deze gewoon dezelfde dag om er zeker van te zijn dat je hem op vrijdag in huis hebt.
 • Eerder toegang tot aanbiedingen
  Hoewel je al op de hoogte was van de vorige 2 voordelen, wist je waarschijnlijk nog niet dat het hebben van een Amazon Prime Nederland account je eerder toegang geeft tot sales. Het gaat hier om 30 minuten voorsprong. Je kunt dus 30 minuten eerder zien welke Lightning Deals worden aangeboden. Overigens, je hoort het aan de naam: “lightning deals”. Dat betekent dat je er snel bij moet zijn. Nu ben je er als de kippen bij, omdat je een half uur eerder toegang hebt tot de sales. De kans op uitverkochte aanbiedingen wordt hierdoor aanzienlijk verkleind.

Entertainmentvoordelen van Amazon Prime Nederland

Als je deze tussenkop leest, dan denk je misschien “maar ik heb toch al gelezen over de voordelen van Amazon Prime Nederland?” Dat is helemaal waar. We hebben je namelijk verteld over de voordelen die je geld laten besparen. Natuurlijk hebben we daarbij ook verteld over de aantrekkelijke sales. Er zijn echter ook enkele entertainmentvoordelen gekoppeld aan het hebben van dit abonnement, namelijk:

 • Onbeperkt video’s kijken
  Wanneer je een Prime-abonnement hebt afgesloten, dan profiteer je niet alleen van aantrekkelijke aanbiedingen. Er gaan ook entertainmentvoordelen ermee gepaard. Denk er bijvoorbeeld aan dat je met je abonnement onbeperkt naar video’s kunt kijken op PrimeVideos.com. Onder video’s verstaan we hier films en series. Entertainmentvoordelen van Amazon Prime NederlandDeze Prime-dienst kun je vergelijken met Netflix, alleen heb je iets minder keuze. Er zijn tevens bepaalde exclusieve Amazon-producties waaronder The Grand Tour.
 • Game content bekijken
  Velen van ons vinden het prettig om naar leuke video’s te kijken. Echter, dit is niet het enige waar we naar kijken. Ben je iemand die houdt van gamen? Dan is Twitch Prime helemaal voor jou. Op Twitch kun je namelijk game content van verschillende gamers bekijken, zonder dat er tussendoor reclamebeelden tevoorschijn komen. Hierdoor geniet je extra van de game content. Je kunt bovendien profiteren van aanbiedingen op verschillende games. Misschien zet je in het vervolg je eigen game content online. Schaf dus snel leuke games aan en probeer unieke stunts uit.
 • Onbeperkt foto’s opslaan
  Sommigen genieten van content van anderen en andere personen maken hun eigen content. Ben jij iemand die graag foto’s maakt? Dan kun je al je foto’s met je Amazon Prime Nederland account opslaan in de cloud met Prime Photo. Deze dienst is vergelijkbaar met Google Photos en Dropbox. Je hoeft de foto’s dus niet op je geheugenkaart te laten, omdat ze veilig zijn opgeslagen in de cloud.

Nadelen van Amazon Prime Nederland

We hebben het gehad over de voordelen die gepaard gaan met het Amazon Prime Nederland abonnement. Echter, we vinden het belangrijk dat je ook op de hoogte bent van eventuele nadelen. Daarom zijn we voor je nagegaan welke eigenschappen van dit abonnement wellicht als minder prettig ervaren kunnen worden:

 • Niet altijd Nederlandse vertaling
  Ben je iemand die veel waarde hecht aan een Nederlandse vertaling van productteksten? Dan is Amazon Prime Nederland wellicht niet voor jou. Prime Nederland werkt namelijk via de Duitse Amazon website. Hierdoor is voor ons als Nederlanders wel de navigatie op Amazon.de volledig vertaald, maar andere teksten niet. Als je de Duitse taal beheerst, dan hoeft dit geen probleem voor jou te zijn. Schrikt Duits je af, dan is Amazon Prime Nederland misschien nog niet geschikt voor jou.
 • Nadelen van Amazon Prime NederlandMinder geschikt als je niet vaak online bestelt
  Als je grote bestellingen online plaatst, dan weet je van tevoren dat de verzendkosten vaak komen weg te vallen. Dan heb je het Amazon Prime Nederland abonnement niet nodig. Het abonnement is wel geschikt als je regelmatig in kleine hoeveelheden spullen bestelt. Bestel je tevens bijvoorbeeld minder dan 2 keer per maand online, dan is het abonnement ook minder aantrekkelijk voor jou. Je betaalt immers per maand of per jaar, of je nou bestellingen plaatst of niet.
 • Alleen de voordelen van de Nederlandse markt
  Je hebt gelezen over de voordelen, sales en aanbiedingen die gepaard gaan met het Amazon Prime Nederland abonnement. Naar verwachting zal Amazon deze voordelen in de toekomst verder uitbreiden zodat je van extra korting kunt genieten. Echter, het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je alleen kunt profiteren van de voordelen voor de Nederlandse markt. De deals die gelden voor de Duitse markt, zoals Amazon Music, gelden namelijk (nog) niet voor de Nederlandse markt.

Wanneer is Amazon Prime Nederland?

Intussen heb je gelezen over wat Amazon Prime Nederland inhoudt. Daarnaast hebben we je verteld over de voordelen die gepaard gaan met dit abonnement. Als je dus de vraag leest “wanneer is Amazon Prime Nederland?” dan kun je raar opkijken. Met dit kopstuk geven we echter aan wanneer het Prime Day is. Dit is een dag die op het gebied van sales en aanbiedingen nog aantrekkelijker is dan de Black Friday deals. Je kunt op Prime Day namelijk vele artikelen met een fikse korting kopen. Je blijft tevens profiteren van de overige abonnementsvoordelen. Prime Day is dus een “big deal” zoals de Engelssprekenden het zouden zeggen. Nu wil je ook weten wanneer het Prime Day is hé? Prime Day is dit jaar gevallen op 16 juli 2018. Hoewel deze datum reeds is verstreken, hoef je niet te vrezen. De andere voordelen van Prime Nederland gelden namelijk nog steeds!

Amazon Prime Nederland Prime Day

Wil je alvast voor het volgend jaar op de hoogte zijn van de deals waar je naar kunt uitkijken op Prime Day? Dan vertellen we je hier graag meer over. Je kunt namelijk, voordat de dag aanbreekt, gaan kijken naar de artikelen die in aanmerking komen voor korting. Deze producten in de sale hebben op Amazon  allemaal de Amazon Prime-optie aan de rechterkant van de pagina. Hiermee weet je nog niet om welke producten het gaat. We kunnen je alleen maar zeggen dat er op vrijwel alle producten aanbiedingen zijn. Je kunt namelijk van games tot consoles, van smart home apparatuur tot boeken en zelfs van kleding tot speelgoed, doe-het-zelf artikelen en sportbenodigdheden met korting kopen op deze dag. Vrijwel alles is in de sale. Hoewel je deze sales hebt gemist, hoef je niet te treuren. Je kunt namelijk ook gewoon uitkijken naar de volgende Black Friday en Cyber Monday!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>