3 tips om anonieme telefoontjes te voorkomen

Veel mensen vinden het niet fijn om gebeld te worden door een anoniem telefoonnummer. Ze weten niet door wie ze gebeld worden omdat er bij deze telefoontjes geen nummer herkenbaar is. Wij geven je drie tips om anonieme telefoontjes te voorkomen.

Maak gebruik van handige apps

Als je veel anonieme oproepen krijgt, dan zijn er bepaalde apps die je kunnen helpen om deze anonieme telefoontjes te voorkomen. Door deze apps te installeren op je telefoon, is het mogelijk om anonieme telefoontjes te blokkeren. Als je gebruik maakt van dergelijke apps, dan is er ook een groot nadeel waar je rekening mee moet houden. De app zal namelijk álle anonieme telefoontjes blokkeren. Op deze manier zal je ook niet de anonieme telefoontjes ontvangen die je wel wil opnemen.

Wees zuinig met je telefoonnummer

Een manier om minder anonieme telefoontjes te ontvangen, is door zuiniger te zijn met je telefoonnummer of een alternatief telefoonnummer te gebruiken. Geef je telefoonnummer dan ook niet zomaar aan bedrijven en vul deze niet in bij online formulieren die niet relevant zijn. Soms vragen websites om je persoonlijke gegevens, met onder andere je telefoonnummer, voordat je de website kunt betreden. Als jij hier je telefoonnummer invult, dan is de kans groot dat je anoniem gebeld zal worden door bedrijven met commerciële doelstellingen. Vaak worden ingevulde gegevens namelijk doorverkocht aan andere bedrijven die jou iets willen verkopen.

Schrijf je in bij het Bel-Me-Niet Register

Als je geen telefoontjes wilt ontvangen van bedrijven met commerciële acties, dan bestaat er een manier om dit te voorkomen. Er is namelijk een register waarmee jij kunt aangeven dat bedrijven met commerciële doelen geen contact met jou mogen opnemen. Als jij je inschrijft bij het Bel-Me-Niet Register, dan mogen bedrijven geen contact meer met jou opnemen als ze een mooie aanbieding hebben. Deze bedrijven bellen vaak anoniem. Door je in te schrijven in dit register, kun je er dus voor zorgen dat je minder vaak anoniem wordt gebeld.

In dit blog artikel heb je 3 handige tips gekregen om anonieme telefoontjes in de toekomst te voorkomen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je minder anonieme inkomende oproepen krijgt. Maak gebruik van handige apps die deze anonieme telefoontjes blokkeren, schrijf je in bij het Bel-Me-Niet register en wees vooral zuinig met je telefoonnummer. Op deze manier zal je al gauw minder anonieme oproepen ontvangen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>