Een ANWB creditcard aanvragen? Lees dit artikel!

Denk je erover na om een creditcard aan te vragen? Je kunt een dergelijke kaart gebruiken wanneer je op vakantie gaat. Een creditcard komt ook goed van pas als je van plan bent te wintersporten. Zelfs voor internetaanschaf is een creditcard handig. Je ziet dus dat je een dergelijke kaart in verschillende situaties kunt gebruiken. Zo gaat het hebben van een creditcard gepaard met diverse voordelen. Er is bijvoorbeeld een kredietmogelijkheid, waarbij je pas na 1 maand hoeft te betalen. Daarnaast is je aankoop in veel gevallen verzekerd. Online aankopen kun je bovendien in veel gevallen zelfs terugdraaien als je met een creditcard hebt betaald. Ook wordt een creditcard vrijwel overal ter wereld geaccepteerd. Soms heb je zelfs de mogelijkheid om met je creditcard punten te sparen voor leuke cadeaus. Tot slot wordt je internetaankoop snel afgehandeld. Wil je daarom een ANWB creditcard aanvragen? Wij vertellen je hier meer over.

De ANWB creditcard

Je kunt bij verschillende (bank)instellingen terecht voor het aanvragen van een creditcard. Over het algemeen is de werking van dergelijke creditcards hetzelfde. Waar je wel rekening mee dient te houden is het type creditcard. Er zijn namelijk in Nederland veel soorten creditcards op de markt. De meest voorkomende creditcards zijn de varianten van Visa, MasterCard en American Express. Elk type kaart gaat gepaard met bepaalde voordelen en nadelen. Zo kun je bijvoorbeeld met een MasterCard terecht bij enorm veel acceptatiepunten. Dit komt doordat veel banken samenwerken met MasterCard. Kijk je daarentegen naar de American Express creditcard, dan zien we dat deze variant wereldwijd gebruikt kan worden. Echter, deze kaarten worden voornamelijk gebruikt door personen met hogere inkomens. Tot slot kijken we naar de Visa creditcards. Ook deze kaarten kun je wereldwijd gebruiken om betalingen te verrichten. Je kunt er immers in 200 landen en regio’s mee betalen.

Soorten creditcards ANWB creditcard aanvragen

We hebben de Visa creditcard als laatst beschreven, omdat de creditcard van ANWB een Visa creditcard is. In de bovenstaande alinea hebben we gesproken over het verrichten van betalingen met een Visa creditcard. Je hebt daarbij gezien dat je met een dergelijke kaart terecht kunt in 200 landen en regio’s. Deze kaart brengt ook andere voordelen met zich mee. Mocht er bijvoorbeeld iets met je pakketje gebeuren, dan kun je eventueel met deze kaart een nieuw pakketje aanvragen. Je hebt dus een zekere garantie als je iets bestelt met de kaart. Houd er wel rekening mee dat deze mogelijkheid vooral geldt voor personen die een hogere bestedingslimiet hebben. Het is verder fijn te weten dat Visa verschillende typen creditcards heeft. Zo kun je bijvoorbeeld een Visa Gold kaart nemen als je een hogere bestedingslimiet nodig vindt. Kleine en middelgrote ondernemingen kiezen daarentegen voor de Visa Business kaart.

De ANWB creditcard aanvragen

Intussen ben je op de hoogte van de voordelen die een Visa creditcard met zich meebrengt. Ben je er nu Het aanvragen van de ANWB creditcardready voor om een dergelijke kaart aan te vragen? We vertellen je precies hoe dit er allemaal aan toegaat. Je kunt de ANWB Visa Card online aanvragen. Het enige wat je daarbij hoeft te doen is de website van ANWB bezoeken en klikken op de aanvraagknop. Indien je de kaart wil aanvragen, is het wel belangrijk dat je lid bent van de ANWB. Bij elke aanvraag horen er enkele aanvraagvoorwaarden. Dat geldt dus ook bij het aanvragen van de ANWB creditcard. Voordat je een ANWB creditcard aanvraagt, dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Lid zijn van de ANWB;
 • Een minimumleeftijd van 18 jaar hebben bereikt;
 • Een lopende rekening bij een Nederlandse bank hebben;
 • Geen negatieve aanschrijving hebben bij Bureau Krediet Registratie in Tiel.

Indien je aan deze voorwaarden voldoet, mag je vandaag nog een ANWB creditcard aanvragen.

Voordelen van de ANWB creditcard

We hebben je eerder verteld over de algemene voordelen die een Visa creditcard met zich meebrengt. Echter, de voordelen kunnen verschillen, omdat de verschillende creditcards ook door diverse instellingen worden verstrekt. Daarom gaan we nu specifiek in op de voordelen van het hebben van een ANWB creditcard. Het hebben van deze kaart brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Een gratis aankoopverzekering van 180 dagen;
 • Geld terug garantie;
 • Het saldo controleer je snel via de gratis app;
 • Er geldt een standaard bestedingslimiet van maximaal 2.500 euro;
 • Mijn ANWB Creditcard Online kun je gebruiken;
 • Gespreid betalen behoort tot de mogelijkheden;
 • Je maakt gebruik van de Personal Service Line van ANWB.

Ga je binnenkort een ANWB creditcard aanvragen? Dan weet je nu precies aan welke voorwaarden je moet voldoen. Ook weet je welke voordelen gepaard gaan met een dergelijke kaart. Je beschikt dus over alle belangrijke informatie. Vraag je kaart daarom snel aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>