Apple Watch Kopen? Check Snel Deze Review!

Smartwatches worden steeds populairder. Je ziet waarschijnlijk meerdere personen om je heen een smartwatch gebruiken. Vraag je je misschien af waarom het handig is om een smartwatch te gebruiken? Er zijn meerdere redenen. Zo ben je met een dergelijk apparaatje snel op de hoogte van telefoontjes en berichten. Daarnaast krijg je de nodige updates, waardoor je geen belangrijke afspraken meer vergeet. Een dergelijk horloge zorgt zelfs voor bewustwording over je leefpatroon, doordat hij bijvoorbeeld je hartslag en het aantal gemaakte stappen meet. Bij sommige modellen is er ook gezorgd voor een ingebouwd navigatiesysteem. Je kunt bovendien via het apparaat muziek beluisteren. Wil je nu graag je eigen smartwatch hebben? Wat dacht je van een variant die een verlengstuk is van je iPhone? Dan kun je kiezen voor de Apple Watch. Dit apparaat heeft enorm veel functies. Er zijn zelfs meerdere generaties en kleuren. Lees hier alles over de Apple Watch!

In deze review vertellen we je meer over de Apple Watch. Het is belangrijk om hierbij te vermelden, dat we je zullen vertellen over de series 3. Er zijn namelijk meerdere versies beschikbaar. Voordat we je meer vertellen over dit horloge zelf, vertellen we je eerst over de fabrikant. De meesten van ons kennen Apple. Deze fabrikant is namelijk enorm bekend. Zij vervaardigen een groot aantal verschillende producten. Denk bijvoorbeeld aan hun smartwatches, smartphones, tablets, laptops en computers. Al deze producten zijn gebruiksvriendelijk en hebben mooie designs. Eén van de reden waarom de producten zo gebruiksvriendelijk zijn, is omdat ze beschikken over het Apple besturingssysteem. Hier gaat het om MacOS of iOS software. Zelfs de aftersale diensten van deze fabrikant zijn aantrekkelijk. Als je kiest voor een apparaat van dit merk, dan weet je dus dat je kiest voor gebruiksvriendelijkheid en topkwaliteit. Schaf dus snel de Apple Watch aan!

Review over de Apple Watch

Er zijn verschillende redenen waarom men ervoor kiest om een smartwatch aan te schaffen. Eén van deze redenen is het meten van je leefpatroon. Als je jouw leefpatroon wil meten, dan doe je er goed aan om de Apple Watch aan te schaffen. Dit horloge is namelijk voorzien van allerlei meters. Zo kun je onder andere je hartslag meten. Je ziet dan hoe je hartslag gedurende de dag verandert. Tijdens je slaap is je hartslag waarschijnlijk heel rustig en wanneer je traint klopt je hart sowieso sneller. Je hartslag wordt bovendien op een effectieve manier via je pols gemeten. Dit horloge meet behalve je hartslag ook andere zaken. Denk er bijvoorbeeld aan dat hij zelfs is voorzien van een hoogtemeter. Daarnaast beschikt deze smartwatch over een gps sensor. Mocht je dus gaan trimmen, dan wordt je snelheid, route en afgelegde afstand gemeten. Je kunt je prestaties dus goed bijhouden.

Nu denk je misschien “maar als er zoveel zaken worden gemeten, is het horloge dan niet traag?” Bij het ontwerpen van dit horloge, heeft Apple met al deze zaken rekening gehouden. Daarom is de Apple Watch voorzien van een supersnelle dual core processor. Deze processor zorgt ervoor dat alle processen van het horloge snel verlopen. Aangezien we je hebben gezegd dat dit apparaat een verlengstuk is van je iPhone, is het belangrijk om je ook te vertellen over de smartphone functies van het horloge. Zo kun je vanaf je pols communiceren met Siri. Mocht iemand je daarnaast bellen? Dan hoef je je ook geen zorgen te maken als je smartphone niet in de buurt is. Het horloge laat namelijk je binnenkomende oproepen, berichten en notificaties zien. Hierdoor kun je er gemakkelijk op reageren. Doordat het horloge bovendien waterdicht is, kun je hem ook dragen tijdens het zwemmen.

Apple Watch

Voordelen van de Apple Watch

Je weet nu al wat meer over deze smartwatch. We zijn echter nog niet aan het eind gekomen van deze recensie. Om je een compleet beeld te geven over dit apparaat, willen we je namelijk ook nog vertellen welke voordelen en nadelen hij met zich meebrengt. We starten met de voordelen van de Apple Watch:

 • Bellen via de smartwatch
  Bij veel smartwatches kun je binnenkomende oproepen zien. Echter, bij sommige van deze apparaten geldt dit slechts als een melding. Dat betekent dat je dus toch je smartphone tevoorschijn moet halen om het gesprek te beantwoorden. Dit probleem behoort tot het verleden als je deze smartwatch gebruikt. Het horloge is namelijk voorzien van een ingebouwde luidspreker en microfoon waardoor je ook gerust kunt bellen via de smartwatch. Extra gemak is altijd meegenomen toch?
 • Hartslag meten
  Misschien zie je het meten van je hartslag niet als een belangrijke factor als je fit wil worden. Echter, aangezien je hartslag zeker een invloed heeft op een gezondere leefstijl, is het toch belangrijk dat je op de hoogte bent van je hartslag. Een indicatie van de gemiddelde hartslag van een volwassen persoon is zestig tot zeventig hartslagen per minuut. Tijdens je slaap, wanneer je lichaam in rust is, kun je rekenen op een hartslag van rond de vijftig slagen per minuut. Natuurlijk neemt deze waarde toe wanneer je sport. Je hartslag kan je namelijk vertellen of je zodanig sport dat vetverbranding wordt gestimuleerd of dat bijvoorbeeld het neuromusculair systeem wordt versterkt. Daarom is het handig dat deze smartwatch je hartslag via je pols meet.
 • Meer informatie over je training
  Door deze smartwatch aan te doen tijdens het trainen, kun je je voortgang goed volgen. Het horloge beschikt namelijk over een gps sensor, waardoor hij je snelheid, route en afgelegde afstand meet.

Nadelen van de Apple Watch

Hoewel er producten zijn die de één als perfect ziet, zijn er altijd ook anderen die moeite hebben met bepaalde eigenschappen van het desbetreffend product. Daarom is het belangrijk om zowel informatie te vergaren over de voordelen van een product als de nadelen. In het geval van deze smartwatch hebben we je reeds verteld over zijn voordelen. Nu vertellen we je daarom ook over de mogelijke nadelen die de Apple Watch met zich meebrengt:

 • Voor bellen of berichten versturen is er een verbinding nodig met je iPhone
  Als je optimaal gebruik wil maken van de functies van deze smartwatch, dan is het belangrijk dat je hem verbindt met je iPhone. Zonder deze verbinding is het namelijk niet mogelijk om rechtstreeks vanuit het horloge binnenkomende gesprekken te beantwoorden. Je kunt zonder de verbinding ook geen berichten versturen. Voor een optimale functionaliteit van het horloge raden we je daarom aan om altijd te zorgen voor een verbinding met je iPhone.
 • Slaap monitoren niet via een standaard app
  Je weet intussen dat je met dit horloge gemakkelijk allerlei leefpatronen kunt volgen. Wellicht vind je het belangrijk om ook je slaap te monitoren. Deze mogelijkheid heb je in principe als je de smartwatch gebruikt. Echter, je kunt je slaap niet via een standaard app monitoren. Aangezien er wel gratis apps beschikbaar zijn in de App Store, kun je deze apps downloaden en gebruiken om alsnog via het horloge je slaap te meten.
 • iPhone nodig
  Intussen weet je dat je voor het optimaliseren van de functies van de smartwatch een verbinding moet maken met je iPhone. Het is tevens belangrijk om te weten dat je ook een iPhone moet hebben als je optimaal gebruik wil maken van alle functies op dit horloge. Als je geen Apple gebruiker bent, kan dit feit wellicht tegenvallen.

Conclusie van de review over de Apple Watch

In deze review hebben we je verteld over de unieke functies van de Apple Watch. We hebben je daarnaast verteld over de mogelijke voordelen en nadelen die het apparaat met zich meebrengt. Aan de hand van deze recensie kun je dus beslissen of deze smartwatch het ideale model voor jou is. Wij vinden dat hij sowieso een aanrader is voor iPhone gebruikers. De smartwatch werkt namelijk optimaal met iPhones. Als je dus een iPhone hebt, dan kun je optimaal genieten van de vele mogelijkheden. Denk maar aan het meten van je leefpatronen, bellen en berichten versturen via de smartwatch en nagaan hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Je hebt gezien dat dit apparaat veel kan. Schaf daarom snel de Apple Watch aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>