Op Zoek Naar De Beste Afzuigkap uit 2020? De Beste Koop Kun Je Hier Vergelijken!

Als je op zoek bent naar de beste afzuigkap, dan let je op verschillende factoren. Het kan bij het bekijken van de verschillende modellen voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij deze lijst samengesteld met de 10 beste modellen van het jaar. Door dit artikel te lezen kom je achter de unieke eigenschappen van elk model zodat je het ultieme model kunt uitkiezen.

Beste afzuigkap in 2020

Hoewel we elke afzuigkap uitgebreid beschrijven, kun je ook aan de hand van de breedte en het geluidsniveau de beste afzuigkap voor jouw behoeften vinden. Bekijk de onderstaande tabel en kies het ultieme model uit!

 Product naamAantal CM breedMaximaal geluidsniveau 
1.Exquisit UBH2060 cmMaximale geluidsniveau van 65 dBMeer info »
2.Siemens LC97BA53290 cmMaximale geluidsniveau van 65 dBMeer info »
3.Siemens LU63LCC5060 cmMaximaal geluidsniveau van 77 dBMeer info »
4.Inventum AKO6002RVS60 cmMaximaal geluidsniveau van 58 dBMeer info »
5.Exquisit FKH6260 cmMaximaal geluidsniveau van 62 dBMeer info »
6.ATAG WV6211AM60 cmGeluidsniveau van 67 dBMeer info »
7.Siemens LC98BE54290 cmMaximaal geluidsniveau van 68 dBMeer info »
8.Bosch DWB097A5190 cmMaximaal geluidsniveau van 65 dBMeer info »
9.Siemens LC98BH54290 cmMaximaal geluidsniveau van 65 dBMeer info »
10.Pelgrim BSK661MAT60 cmMaximaal geluidsniveau van 66 dBMeer info »

1. Exquisit UBH20

Exquisit UBH20Ben je op zoek naar de beste afzuigkap voor jouw behoeften? Dan is het allereerst belangrijk om na te gaan welk type afzuigkap jouw voorkeur heeft. Denk bijvoorbeeld aan een wandschouw afzuigkap, die gemonteerd wordt aan de muur of een onderbouw afzuigkap die je kunt vergelijken met een wandschouw model, maar die niet over een schouw beschikt. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een vlakscherm afzuigkap die je in de bovenkast kunt wegwerken of een geïntegreerde afzuigkap die wordt bevestigd tussen 2 bovenkastjes. Er zijn daarnaast ook inbouw afzuigkappen, die je bijna niet ziet wanneer ze zijn aangebracht, eiland afzuigkappen die boven een kookeiland worden geplaatst en plafond afzuigkappen die in het plafond worden ingebouwd. Als een onderbouw afzuigkap jouw voorkeur heeft, dan is de Exquisit UBH20 wellicht de beste afzuigkap voor jou.

Deze afzuigkap vinden wij perfect voor jou, omdat hij is voorzien van 4 afvoerstanden. Je bepaalt dus zelf met welke snelheid de dampen uit je keuken worden afgevoerd. De UBH20 afzuigkap van Exquisit beschikt bovendien over handige verlichting. Je hoeft dus in principe geen keukenverlichting aan te doen wanneer je kookt en je de afzuigkap aan doet. Hij zorgt er namelijk voor dat je goed in de gaten kunt houden wat er in je pan gebeurt en tegelijkertijd blijven er geen luchtjes in de keuken hangen. Ben je bezig een uitgebreid diner voor een groep mensen te bereiden, maar wil je niet dat je hele woning naar eten ruikt? Maak dan gebruik van de intensiefstand op dit apparaat. Door af en toe de filters van de afzuigkap schoon te maken, kun je gemakkelijk zijn levensduur verlengen.

Voordelen:

 • Er zijn 4 afzuigstanden.
 • Dit apparaat heeft een mooie vormgeving.
 • De afzuigkap beschikt over halogeen verlichting.
 • Hij is gemakkelijk te gebruiken.
 • Dankzij de intensiefstand kun je snel grote hoeveelheden kookdampen afzuigen.
 • Aangezien hij van RVS is gemaakt, is hij stevig.
 • Je hoeft geen filters te kopen, want de afzuigkap beschikt over uitwasbare filters.

Nadelen:

 • De intensiefstand schakelt niet vanzelf terug.
 • Er is geen afstandsbediening dus je moet hem met druktoetsen bedienen.
 • Voor het geschikt maken van de afzuigkap voor recirculatie moet je de koolstoffilters apart kopen.
 • De handleiding is in het Duits.
Klik hier voor de beste prijs

2. Siemens LC97BA532

Siemens LC97BA532Ben je op zoek naar de beste afzuigkap voor jouw woonomstandigheden? Is het beste model voor jou een wandschouw afzuigkap? Dan kennen wij een aantrekkelijk model dat goed bij je zal passen. De Siemens LC97BA532 is wellicht de beste afzuigkap voor jou, omdat hij een wandschouw is. Je kunt hem dus aan de muur monteren, waardoor hij niet veel ruimte in beslag neemt. Door hem precies boven je fornuis of kookplaat te zetten, zorg je ervoor dat hij de kookdampen optimaal afzuigt. Het zetten van dit apparaat boven je kookapparatuur heeft echter nog een strategisch voordeel. Doordat de afzuigkap namelijk is voorzien van ledverlichting, zorgt hij er ook voor dat je de voortgang in je pannen goed in de gaten kunt houden. Deze afzuigkap heeft tevens een maximale afzuigcapaciteit van 730 m3 per uur, dus je bent verzekerd van een optimale afzuiging.

De LC97BA532 afzuigkap van Siemens beschikt zelfs over een efficiënte koolborstelloze iQdrive motor. Deze motor zorgt er in combinatie met de zuigende ventilator voor dat deze afzuigkap niet alleen een superieur afzuigresultaat garandeert, maar dat hij ook nog minder geluid maakt dan de gemiddelde afzuigkap. Zijn geluidsniveau varieert tussen de 45 en 65 dB, dus afhankelijk van de stand die je kiest, is een stille werking mogelijk. Tijdens het koken kun je dus gewoon een gesprek voeren met je kinderen of je partner, want de afzuigkap stoort je niet. Zijn er veel etensdampen gaan verzamelen in je keuken of ben je een pan met olie op het vuur vergeten en is deze vervolgens gaan roken? Dan kun je de rook en dampen gemakkelijk wegwerken door gebruik te maken van de intensiefstand.

Voordelen:

 • Met een afzuigcapaciteit van 730 m3 per uur kun je deze afzuigkap ook plaatsen in grotere keukens van 30 m2 of meer.
 • Het design is mooi.
 • Je kunt gebruik maken van de intensiefstand.
 • Het geluidsniveau is relatief laag.
 • Na verloop van tijd schakelt de intensiefstand vanzelf terug.
 • Je kunt hem gemakkelijk bedienen.
 • De uitwasbare filters zorgen ervoor dat je niet steeds nieuwe filters hoeft te kopen.
 • Het installeren van de afzuigkap is eenvoudig.
 • Hij is voorzien van heldere ledverlichting.

Nadelen:

 • De mogelijkheid tot recirculatie bestaat, maar je moet de benodigde materialen zelf kopen.
 • Hij beschikt niet over dimbare verlichting.
 • Doordat dit model 90 cm breed is, is hij niet geschikt voor kleinere keukens.
Klik hier voor de beste prijs

3. Siemens LU63LCC50

Siemens LU63LCC50Vond je de Exquisit afzuigkap, oftewel nummer 1 uit deze lijst de beste afzuigkap, maar zoek je een model met een hogere afzuigcapaciteit? Dan kun je kiezen voor de Siemens LU63LCC50. Net zoals het eerste model, is deze afzuigkap een onderbouw afzuigkap. Hij heeft tevens dezelfde breedte als het eerste model. Het grootste verschil tussen deze twee afzuigkappen is dat dit Siemens model is voorzien van een hogere maximale afzuigcapaciteit. Deze afzuigkap heeft namelijk een maximale afzuigcapaciteit van 350 m3 per uur. Dit betekent dat hij met een hoge snelheid de kookdampen en rookluchtjes uit je keuken kan verwijderen. Hij is daarnaast perfect voor een kleinere keuken. Dankzij de heldere ledverlichting op het apparaat kun je de voortgang van je kookproces goed in de gaten houden.

Als je de LU63LCC50 onderbouw afzuigkap van Siemens in huis haalt, dan raden wij je aan om dit apparaat aan te doen voordat je daadwerkelijk bent begonnen met koken. Het apparaat zorgt er dan vanaf het begin van je kookproces tot het eind voor dat de dampen worden afgezogen. Hierdoor kun je gemakkelijk je lievelingsvisgerechten klaarmaken, zonder je zorgen te maken dat het hele huis naar vis ruikt. Wil je niet graag dat je nieuwe afzuigkap wordt gezien? Dat is ook geen probleem, omdat de afzuigkap onder je keukenkast wordt geplaatst. Hij is dus bijna niet te zien. Tijdens het koken met dit apparaat kun je kiezen uit 3 standen. Je bepaalt dus zelf hoe snel de kookdampen worden afgevoerd. De vetfilters die in dit apparaat zitten, kun je eenvoudig verwijderen en wassen in de vaatwasmachine. Je hoeft dus niet steeds nieuwe filters aan te schaffen.

Voordelen:

 • Je kunt zelf de afvoercapaciteit bepalen.
 • Dit apparaat beschikt over een hoge afzuigkracht.
 • Hij beschikt over heldere ledverlichting.
 • Je kunt hem gemakkelijk schoonhouden.
 • De filters zijn uitwasbaar.

Nadelen:

 • Om de afzuigkap geschikt te maken voor recirculatie, moet je het benodigde materiaal zelf kopen.
 • Op de hoogste stand, is dit apparaat niet stil.
 • Dit apparaat is niet voorzien van een intensiefstand.
Klik hier voor de beste prijs

4. Inventum AKO6002RVS

Inventum AKO6002RVSAls je op zoek bent naar de beste afzuigkap, dan is het belangrijk om eerst naar de indeling van je keuken te kijken. Er zijn namelijk verschillende soorten afzuigkappen verkrijgbaar. Natuurlijk kijk je ook naar de maximale afzuigcapaciteit van de verschillende modellen, omdat het ideale model moet worden gekozen aan de hand van de grootte van je keuken. Heb je een redelijk kleine keuken en wil je graag een onderbouw afzuigkap in je keuken? Kies dan voor de Inventum AKO6002RVS. Wij vinden dit model de beste afzuigkap voor jou, omdat hij een onderbouw afzuigkap is met een breedte van 60 cm. Hij is dus gemakkelijk toe te voegen aan je kleine keuken. Zijn maximale afzuigcapaciteit is ook perfect voor een kleinere keuken. Deze bedraagt namelijk 314 m3 per uur.

Voor een optimale afzuiging van de kookdampen en eventuele rookluchtjes in je keuken, beschikt de AKO6002RVS onderbouw afzuigkap van Inventum over 2 motoren. Daarnaast kun je hem zowel gebruiken voor luchtafvoer als recirculatie. Dankzij de 3 verschillende snelheidsstanden heb je zelf in handen hoe snel de dampen worden afgezogen. Als je dus een eitje hebt gebakken, dan maak je gebruik van de laagste stand. Bereid je echter een uitgebreide maaltijd voor je gezin en misschien ook voor gasten, dan kun je het liefst gebruik maken van de hoogste stand. Wanneer je vervolgens samen met je gezin en/of gasten aan tafel gaat zitten, dan ben je ervan verzekerd dat de kookdampen optimaal zijn weggewerkt. Het inkapbare, glazen dampscherm draagt ook zijn steentje bij. Dankzij de 2 energiezuinige halogeenlampen, is je fornuis altijd goed verlicht.

Voordelen:

 • De afvoercapaciteit kun je zelf instellen.
 • Deze afzuigkap heeft een mooie vormgeving.
 • Je hoeft niet steeds andere filters te kopen, want de filters zijn uitwasbaar.
 • Hij zorgt voor een goede afzuiging en relatief weinig geluid.
 • Het apparaat beschikt over halogeenverlichting.

Nadelen:

 • Voor recirculatie moet je zelf de koolstoffilters erbij kopen.
 • Je kunt hem niet bedienen met een afstandsbediening.
 • Er is geen intensiefstand op deze afzuigkap.
Klik hier voor de beste prijs

5. Exquisit FKH62

Exquisit FKH62Zoek je naar de beste afzuigkap voor jouw behoeften? Is het perfecte model een wandschouw afzuigkap met een breedte van 60 cm? Dan kennen wij een model dat goed bij je zal passen. Als je kiest voor de Exquisit FKH62 dan haal je de beste afzuigkap voor jouw behoeften in huis. Dit model is namelijk een wandschouw afzuigkap en hij heeft een breedte van 60 cm. Hierdoor past hij ook in een keuken met iets minder vrije ruimte. Als je keuken klein tot middelgroot is, dan is dit model ook perfect voor jou, omdat hij een maximale afzuigcapaciteit van 400 m3 heeft. De kookdampen hebben dus geen schijn van kans in jouw keuken, omdat ze optimaal worden afgezogen wanneer de afzuigkap aan is. Heb je behoefte aan een intensieve afzuiging, omdat je een 3-gangen diner bereidt? Dan maak je gebruik van de intensiefstand.

De FKH62 wandschouw afzuigkap van Exquisit beschikt over 3 handige standen. Door te kiezen voor de lage, middelmatige of hoge stand, kun je dus zelf bepalen hoe snel de kookdampen worden afgevoerd. De bediening van deze afzuigkap is bovendien zeer intuïtief. Je bedient hem gemakkelijk door gebruik te maken van de druktoetsen. Voordat je daadwerkelijk begint met koken, raden we je ook aan om de verlichting aan te doen. Op die manier kun je het kookproces optimaal in de gaten houden. Je voegt hierdoor dus niet per ongeluk te veel zout toe aan je gerechten en kunt de lekkerste etenswaren klaarmaken. Voor het onderhouden van de afzuigkap, hoef je niet steeds nieuwe filters te kopen. De filters van dit model zijn namelijk van metaal gemaakt, waardoor je ze alleen om de zoveel tijd hoeft schoon te maken in een sopje.

Voordelen:

 • Dit apparaat heeft een mooi design.
 • Je kunt gebruik maken van een intensiefstand.
 • Hij is gemakkelijk te bedienen.
 • Deze afzuigkap beschikt over heldere ledverlichting.
 • Kookdampen worden optimaal afgevoerd.
 • Doordat de filters uitwasbaar zijn, bespaar je op de lange termijn geld.

Nadelen:

 • De koolstoffilters die nodig zijn om de afzuigkap geschikt te maken voor recirculatie moeten apart gekocht worden.
 • Het licht is relatief fel en niet dimbaar.
 • De intensiefstand schakelt niet automatisch terug.
Klik hier voor de beste prijs

6. ATAG WV6211AM

ATAG WV6211AMBen je op zoek naar de beste afzuigkap voor jouw keuken? Vind je dat het beste model een vlakscherm afzuigkap moet zijn? Door te kiezen voor een vlakscherm afzuigkap, kun je ruimte besparen in je keuken. Dergelijke modellen werk je namelijk weg in een bovenkast. Door middel van een uitrekbaar scherm zorgt dit model ervoor dat de lucht wordt afgezogen. Dit apparaat is tevens perfect als je wel een afzuigkap in je keuken wil hebben, maar je wil niet dat hij opvalt. Wij kennen de ultieme vlakscherm afzuigkap voor jou. De ATAG WV6211AM vinden wij de beste afzuigkap voor jou, omdat hij een vlakscherm model is met een breedte van 60 cm. Je kunt hem dus gemakkelijk een plek geven in vrijwel elke keuken. Dit model is overigens de enige vlakscherm afzuigkap in deze top 10 lijst.

Wanneer je de WV6211AM afzuigkap van ATAG in huis haalt, dan kun je hem netjes een plek geven onder een van je keukenkastjes. Het apparaat neemt hierdoor zeer weinig ruimte in beslag en wordt niet gemakkelijk gezien. De enige manier waarop je ziet dat er een afzuigkap in je keuken hangt, is wanneer hij aan is. Dan zorgt hij er namelijk voor dat je kookplaat of fornuis optimaal wordt verlicht. Voor de verlichting maakt dit model gebruik van ledlampen. Als je de afzuigkap bovendien aan doet, dan trek je het vlak naar voren. Vervolgens geef je zelf aan welke van de 3 standen gebruikt moet worden zodat jouw kookdampen optimaal uit de keuken worden afgezogen. Wanneer je klaar bent met koken, dan druk je het scherm weer in waardoor de afzuigkap weer verdwijnt uit het zicht.

Voordelen:

 • Je kunt hem gemakkelijk wegwerken onder een keukenkast dus hij neemt weinig ruimte in beslag.
 • Dit apparaat is gemakkelijk te bedienen.
 • Hij beschikt over handige ledverlichting.
 • Deze afzuigkap heeft een hoge afzuigcapaciteit.
 • De filters zijn uitwasbaar, dus je bespaart kosten op vervangende filters.
 • Het design van de afzuigkap is mooi.
 • Je kunt zelf de afvoercapaciteit instellen.

Nadelen:

 • De afzuigkap beschikt niet over een intensiefstand.
 • Met een geluidsniveau van 67 dB in de hoogste stand is hij niet het stilste model.
Klik hier voor de beste prijs

7. Siemens LC98BE542

Siemens LC98BE542Als je op zoek bent naar de beste afzuigkap voor jouw behoeften, dan helpen we je graag om het perfecte model te vinden. Is het ultieme model voor jou een wandschouw afzuigkap die ideaal is voor een open keuken? Dan raden wij de Siemens LC98BE542 aan. Dit model is een wandschouw afzuigkap met een breedte van 90 cm. Dankzij deze breedte en zijn geweldige werking, is hij perfect voor een open keuken. Alleen al als je naar het design kijkt, weet je dat dit model gezien mag worden. Hij heeft namelijk een strakke vormgeving en trekt hierdoor de aandacht naar zich toe. Dit apparaat beschikt tevens over handige verlichting die ervoor zorgt dat je kookplaat of fornuis goed is verlicht. Vind je het licht een beetje te scherp? Geen probleem. De verlichting van dit model is namelijk dimbaar.

Hoewel de LC98BE542 afzuigkap van Siemens er prachtig uitziet van de buitenkant, mogen zijn prestaties ook niet onderschat worden. Dit model is namelijk voorzien van een stille motor. Deze motor zorgt ervoor dat het geluidsniveau zo laag mogelijk blijft zonder dat de afzuigcapaciteit afneemt. Wanneer je bezig bent een kleine of juist een uitgebreide maaltijd te bereiden, dan heb je keuze uit 3 normale standen en 2 intensiefstanden. De intensiefstanden zijn onder andere perfect voor wanneer je binnen een korte tijd veel kookdamp wil wegwerken. Uiteraard kun je deze stand ook gebruiken wanneer je visgerechten hebt bereid of wanneer je met veel knoflook hebt gekookt. Zelfs het onderhoud van de afzuigkap is eenvoudig. Hij beschikt namelijk over vaatwasmachinebestendige vetfilters. Wanneer de filters dus verzadigd zijn en aan een schoonmaakbeurt toe zijn, dan kun je deze gemakkelijk wassen.

Voordelen:

 • De elektronische reinigingsindicatie laat je weten wanneer je de filters moet schoonmaken of vervangen.
 • Hij is voorzien van een display.
 • Er zijn 2 intensiefstanden.
 • De verlichting is dimbaar.
 • Als je de afzuigkap hebt ingesteld op de intensiefstand, dan schakelt deze na verloop van tijd vanzelf uit.
 • Dit apparaat heeft een mooi design.
 • Hij beschikt over 2 motoren die op 2 verschillende plekken afzuigen.
 • Je kunt hem eenvoudig bedienen.
 • Met een afzuigcapaciteit van 860 m3 per uur, kun je hem ook in grotere keukens gebruiken.

Nadelen:

 • Om de afzuigkap geschikt te maken voor recirculatie moet je zelf het benodigde materiaal kopen.
 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs tegenvallen.
Klik hier voor de beste prijs

8. Bosch DWB097A51

Bosch DWB097A51Zoek je naar de beste afzuigkap voor jouw behoeften? Heb je een kookeiland en is het ultieme model voor jou daarom een eiland afzuigkap? Dan kennen wij het ideale model. In deze lijst is dit model tevens de enige eiland afzuigkap. Als je kiest voor de Bosch DWB097A51, dan heb je gekozen voor de beste afzuigkap voor jouw behoeften. Dit model is namelijk een eiland afzuigkap, dus je kunt hem rechtstreeks boven je kookeiland laten zetten. Hij heeft een breedte van 90 cm, waardoor hij dus ook perfect is voor een open keuken. Heb je geen open keuken, maar wel een relatief grote keuken? Dan is dit model ook zeker een aanrader. Hij beschikt namelijk over een afzuigcapaciteit van 730 m3 per uur, dus hij is ook ideaal voor een grotere keuken van 30 m2 of meer.

Een andere aantrekkelijke eigenschap van de DWB097A51 afzuigkap van Bosch is dat hij energiezuinig is. Hij heeft namelijk een A+ energieklasse. Wanneer je dit model instelt op een van de lagere snelheden, dan ben je er ook van verzekerd dat hij je niet stoort wanneer je een gesprek voert met je kinderen of met je partner. Je kunt zelfs voor gasten koken terwijl ze bij je thuis zijn, omdat het apparaat in de lagere stand slechts een geluidsniveau van 45 dB heeft. Je hoort hem in die stand dus nauwelijks. Als je meer afzuigcapaciteit nodig hebt, dan heb je zelfs 2 intensiefstanden tot je beschikking. Deze intensiefstand is onder andere perfect voor wanneer je een gerecht in kerrie bereidt. Maak dus de lekkerste maaltijden klaar en wees er verzekerd van dat je keuken niet naar het gerecht, dat je bezig bent te bereiden, ruikt.

Voordelen:

 • Hij beschikt over een stille motor.
 • Je kunt hem gemakkelijk monteren.
 • Dit apparaat is ook geschikt voor grote keukens.
 • Hij is voorzien van goede, handige verlichting.
 • De motor zuigt op 2 verschillende plekken af dus het apparaat is extra krachtig.
 • Dit apparaat is energiezuinig.
 • Door de intensiefstand in te stellen, worden grote hoeveelheden kookdampen afgevoerd.
 • Hij beschikt over een strak design.
 • De filters van dit apparaat zijn uitwasbaar, dus je hoeft niet steeds andere filters aan te schaffen.

Nadelen:

 • Hij is niet voorzien van elektronische reinigingsindicatie.
 • De verlichting is niet dimbaar.
 • Om de afzuigkap geschikt te maken voor recirculatie, moet je zelf het benodigde materiaal aanschaffen.
Klik hier voor de beste prijs

9. Siemens LC98BH542

Siemens LC98BH542Heb je een open keuken en ben je op zoek naar de beste afzuigkap voor jouw behoeften? Wil je ook het liefst een wandschouw afzuigkap met een breedte van 90 cm? Wij kennen het perfecte model. Als je namelijk kiest voor de Siemens LC98BH542, dan weet je zeker dat je een model hebt gekozen dat voldoet aan jouw eisen. Dit model vinden wij dus de beste afzuigkap voor jou, omdat hij een wandschouw afzuigkap is en hij een breedte van 90 cm heeft. Daarnaast is dit krachtige model perfect voor een open keuken. Uiteraard kun je hem ook gewoon gebruiken in een gesloten keuken met een relatief groot formaat. Het apparaat zorgt er dankzij zijn hoge maximale afzuigcapaciteit van 860 m3 per uur voor dat ook een grote, open keuken weer helemaal fris wordt.

We hebben je nu verteld hoeveel m3 per uur de maximale afzuigcapaciteit van de LC98BH542 afzuigkap van Siemens bedraagt, maar je weet nog niet over hoeveel standen hij beschikt. Je hoeft bij het gebruiken van dit apparaat namelijk niet altijd de hoogste stand in te stellen. Hiermee heeft Siemens rekening gehouden. Daarom is deze afzuigkap voorzien van 5 afzuigstanden. De eerste 3 zijn normaalstanden en de overige 2 zijn intensiefstanden. Deze intensiefstanden zijn ideaal voor wanneer je een gerecht met een sterke geur klaarmaakt. Je vindt de kruiden namelijk verrukkelijk, maar het is niet de bedoeling dat je hele huis ernaar moet ruiken. De vetfilters of koolstoffilters van dit apparaat zijn vaatwasmachinebestendig. De afzuigkap laat je bovendien weten wanneer deze filters aan een schoonmaakbeurt toe zijn. Wanneer je kookt houd je het kookproces goed in de gaten dankzij de 3 ledlampen met dimbare verlichting.

Voordelen:

 • Hij is ook geschikt voor keukens van 30 m2 of meer, omdat hij een afzuigcapaciteit van 860 m3 per uur heeft.
 • Dit apparaat beschikt over dimbare verlichting.
 • De intensiefstand is perfect om snel grote hoeveelheden kookdampen af te zuigen.
 • Je kunt hem gemakkelijk monteren.
 • Het apparaat is voorzien van elektronische reinigingsindicatie.
 • Hij is voorzien van een slimme bediening.
 • De filters zijn uitwasbaar en vaatwasmachinebestendig.
 • Het apparaat heeft een strak design.
 • Dankzij de heldere ledverlichting, houd je het kookproces goed in de gaten.

Nadelen:

 • Je moet de benodigde materialen, voor het geschikt maken van de afzuigkap voor recirculatie, zelf aanschaffen.
 • De intensiefstand schakelt niet automatisch uit.
 • Hij is niet met een afstandsbediening te bedienen.
Klik hier voor de beste prijs

10. Pelgrim BSK661MAT

Pelgrim BSK661MATHeb je een redelijk grote keuken met een oppervlakte van 30 m2 of meer? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een afzuigkap met een hoge afzuigcapaciteit. Als je op zoek gaat naar de beste afzuigkap voor jouw behoeften, dan is het ook belangrijk om na te gaan welke soort afzuigkap je graag wil hebben. Indien je voorkeur uitgaat naar een wandschouw afzuigkap met een hoge maximale afzuigcapaciteit, dan is de Pelgrim BSK661MAT de beste afzuigkap voor jou. Dit model is namelijk een wandschouw afzuigkap met een breedte van 60 cm en een maximale afzuigcapaciteit van 608 m3 per uur. Dit betekent dat je hem gemakkelijk een plek kunt geven in je grote keuken en je er zeker van bent dat de kookdampen optimaal worden weggewerkt.

Wanneer je gebruik maakt van de BSK661MAT wandschouw afzuigkap van Pelgrim, dan heb je keuze uit maar liefst 4 standen. Afhankelijk van de geuren van het gerecht dat je klaarmaakt, kun je bepalen welke stand van de afzuigkap hiervoor geschikt is. Maak lekker eten klaar op je kookplaat of fornuis, doe de afzuigkap aan en geniet ervan hoe je keuken fris blijft ruiken. Wanneer de kookdampen door dit apparaat worden opgezogen, dan worden zij door 2 filters geleid. Hierna worden zij automatisch naar buiten afgevoerd. De filters van de afzuigkap zijn bovendien van metaal gemaakt. Hierdoor hoef je ze niet te vervangen. Je hoeft slechts af en toe een sopje te maken en de filters af te spoelen om de levensduur van het apparaat te verlengen. Deze afzuigkap is voorzien van een reinigingsindicator die laat zien wanneer de filters aan een schoonmaakbeurt toe zijn.

Voordelen:

 • Hij is voorzien van heldere ledverlichting.
 • Je kunt hem gemakkelijk installeren.
 • Dankzij de elektronische reinigingsindicatie, weet je precies wanneer je de filters moet schoonmaken en/of moet vervangen.
 • Hij heeft een strak design.
 • De filters zijn uitwasbaar, dus je hoeft niet keer op keer nieuwe filters te kopen.
 • Hij is aantrekkelijk geprijsd.
 • Dit apparaat beschikt over een handige intensiefstand.
 • Je kunt de vetfilters gemakkelijk verwijderen.
 • De intensiefstand schakelt na een bepaalde tijd automatisch terug.
 • Dit apparaat zorgt voor een goede afzuiging.
 • Dankzij de hoge afzuigcapaciteit is hij perfect voor grote keukens.

Nadelen:

 • Als je de afzuigkap geschikt wil maken voor recirculatie, dan moet je de koolstoffilters die hiervoor nodig zijn apart bestellen.
 • Wanneer je hem op de hoogste stand gebruikt, heeft hij geen stille werking.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>