Welke Zijn De Beste Boeken Van 2019? Vind Hier De Top 5!

Als je van lezen houdt, dan maakt het voor jou waarschijnlijk niet zoveel uit welk boek je in handen krijgt. Je slaat hem namelijk gewoon open en begint te lezen. Houd je zelf niet van lezen, maar ben je gewoon op zoek naar een boek voor iemand die houdt van lezen? Dan ben je bij ons op het juiste adres. We vertellen je namelijk over verschillende boeken. In dit artikel focussen we bovendien niet op een specifieke genre. Je kunt dus allerlei verschillende boeken vinden. Waar we wel op hebben gelet bij het samenstellen van de onderstaande lijst is dat de boeken behoren tot de beste boeken van het jaar. Je weet dus dat, ongeacht voor welk boek je kiest, je een goede keus maakt. Hoe kun je het ideale boek kiezen? Door de verschillende recensies te lezen. Lees dus de individuele recensies en vind de beste boeken hier!

Beste boeken van 2019

Meestal, wanneer je op zoek gaat naar een nieuw boek, zoek je naar een boek uit een bepaald genre. Hierdoor weet je wat je kunt verwachten voordat je zelfs het boek hebt uitgekozen. Echter, als het voor jou echt niet uitmaakt welk type boek je zal lezen, dan is deze lijst met de beste boeken perfect voor jou. Je komt in dit artikel namelijk kookboeken, boeken voor nieuwsgierige kinderen en ouders, literaire romans en zelfs boeken over geweld tegen. Iedereen vindt hier dus een boek naar zijn smaak. Aarzel dus niet langer, lees het artikel over de beste boeken en kies jouw favoriet uit!

1. Jamie Oliver 5 ingrediënten – Jamie Oliver

Als je op jezelf woont, is de kans groot dat je voor jezelf moet koken. Heb je een gezin, dan is de kans ook groot dat je voor jezelf én hen moet koken. Zelfs als je geen keukenprins(es) bent, wil je niet elke dag noedels eten. Ook van de koppensoepjes verveel je op den duur. Daarom is het misschien tijd geworden om een kookboek aan te schaffen. Wij kennen bovendien een kookboek dat deel uitmaakt van de beste boeken van het jaar. Hier verwijzen we naar het boek Jamie Oliver 5 ingrediënten. Dit boek is de opvolger van het boek Jamie in 15 minuten. Jamie Oliver 5 ingrediënten - Jamie OliverDoor de instructies van dit boek op te volgen, kun je op een snelle en simpele manier super lekkere gerechten op tafel zetten. Dit is waarschijnlijk de reden waarom het kookboek deel uitmaakt van de beste boeken van het jaar…

Wil je weten hoe gemakkelijk Jamie Oliver het kookproces maakt? In het boek Jamie Oliver 5 ingrediënten vind je gerechten waar je slechts 5 ingrediënten voor nodig hebt. Bovendien bereid je dagelijks lekkere én gezonde voeding. De recepten in het boek zijn allemaal eenvoudig te maken en zijn ook in een handomdraai klaar. Het gaat hier om 130 recepten over lams-, varkens-, rundsvlees, kip, vis en eieren. Ben je vegetariër? Geen probleem! In het boek zijn er namelijk ook vegetarische recepten. Als je een beetje fancy wil doen kun je de salades en pasta’s uitproberen. Zelfs noedels, rijst en heerlijke zoetigheden komen voor in het boek. Aangezien je bij elk recept een visuele ingrediëntenlijst krijgt en je tevens informatie krijgt over de tijdsduur, portiegrootte en voedingswaarden, is elk recept gemakkelijk te volgen. Dit kookboek is het gemakkelijkste kookboek van deze schrijver en is perfect voor personen met weinig tijd!

Eigenschappen van het boek Jamie Oliver 5 ingrediënten:

 • Dit kookboek is het gemakkelijkste kookboek van Jamie Oliver en is bovendien ideaal voor personen met weinig tijd.
 • Er zijn in het kookboek 130 recepten over kip, vis, eieren, lams-, rund- en varkensvlees, vegetarische recepten, salades, pasta’s, noedels, rijst en lekkere zoetigheden.
 • De recepten in dit kookboek bestaan uit slechts 5 ingrediënten, dus ook als je geen keukenprins of keukenprinses bent, kun je met de instructies uit dit boek heerlijke gerechten op tafel zetten.
 • In het boek krijg je bij elk recept informatie over de tijdsduur, voedingswaarden en portiegrootte van elk recept én je wordt voorzien van een visuele ingrediëntenlijst waardoor elk recept gemakkelijk is te volgen.

2. Het mysterie van niks en oneindig veel snot – Jan Paul Schutten

Heeft je kind interesse in natuurkunde en/of sterrenkunde? Of wil jij stiekem meer over deze onderwerpen weten? Dan is het een goed idee om het boek Het mysterie van niks en oneindig veel snot te lezen. In dit boek legt de schrijver de meest ingewikkelde kwesties op aarde feilloos uit. Bovendien zitten er in het boek, dat deel uitmaakt van de beste boeken van 2019, prachtige illustraties, die het boek nog aantrekkelijker maken. Je merkt dus bijna niet dat je nieuwe dingen leert, omdat je enorm geniet van het leesproces zelf. Duik dus snel mee in de wereld van natuurkunde en sterrenkunde. Het mysterie van niks en oneindig veel snot - Jan Paul SchuttenAls we kijken naar de inhoud van het boek, dan zien we dat het boek gaat over het ontstaan van het heelal. Hierbij wordt er gesproken over tijdreizen, zwarte gaten, donkere materie en nog veel meer. Je wil het boek dus in 1 hit doorlezen.

Eigenlijk met je al vanaf de eerste paar pagina’s dat het boek zeer interessant is. Hij heeft daarom zijn plek in de lijst met de beste boeken verdiend. In het boek Het mysterie van niks en oneindig veel snot vind je namelijk een wereld van het kleinste van het kleinste tot het grootste van het grootste. Zo kom je in het boek ook informatie tegen over de briljante denkers en wetenschappers die over zo ongeveer alle vragen in het universum hebben gedacht. Maak je echter geen zorgen dat je de inhoud niet zal begrijpen. Het boek is namelijk in zeer begrijpelijke tekst geschreven. De ondersteunende en sensationele illustraties maken de leeservaring namelijk alleen maar prettiger. Met dit boek is de non-fictietrilogie van deze schrijver en illustrator compleet. Is dit het volgende boek dat jij leest?

Eigenschappen van het boek Het mysterie van niks en oneindig veel snot:

 • Hoewel het boek gaat over natuurkunde en sterrenkunde is hij goed te begrijpen, want hij is feilloos uitgelegd en beschikt over prachtige illustraties.
 • In het boek kom je onderwerpen tegen zoals donkere materie, deeltjes die dwars door jou en de hele aarde heen schieten, oneindig veel andere heelallen, tijdreizen, zwarte gaten en nog veel meer.
 • Dit boek is het laatste deel van de non-fictietrilogie van deze schrijver en illustrator en is de opvolger van “Het raadsel van alles wat leeft” en “Het wonder van jou en je biljoenen bewoners”.

3. Veg! – Hugh Fearnley-Whittingstall

Ben je regelmatig actief in de keuken, maar vind je dat je meer groenten nodig hebt in je dieet? Of wil je gewoon meer afwisselen met groenten? Je hoeft daarvoor geen vegetariër of veganist te zijn. Als je er al een tijdje aan dacht om op zoek te gaan naar recepten met groenten als de hoofdrolspeler, dan is het boek Veg! perfect voor jou. Dit boek behoort tot de beste boeken van het jaar en is een kookboek vol inspiratie voor iedereen die wat meer wil afwisselen met groenten. Hij is daarom ook het ideale kookboek voor vegetariërs en veganisten. Veg! - Hugh Fearnley-WhittingstallWist je bovendien dat dit boek geschreven is door Hugh Fearnley-Whittingstall? Hij is de presentator van het programma “River Cottage” en is tevens een enthousiast aanhanger van biologische seizoensproducten. Je kunt dus gerust zijn recepten uitproberen.

Het is ook leuk te weten dat Hugh Fearnley-Whittingstall al 7 andere River Cottage boeken heeft geschreven. Echter, het boek Veg! is toch een beetje anders dan zijn voorgangers. In dit boek neemt de schrijver je namelijk mee naar de smaakvolle wereld van eten zonder vlees of vis. Het boek is daarom een van de beste boeken voor vegetariërs en personen die graag gezonder willen eten. Je geniet bovendien van het gehele kookproces, omdat er in het boek prachtige sfeerfoto’s en illustraties zijn bij de verschillende recepten. Denk er bijvoorbeeld aan dat je babybietjes uit de oven haalt en er walnoot-yoghurtdressing op zet. Of misschien lust je liever frittata met zomergroenten en geitenkaas. Zelfs paddenstoelen-risoniotto behoort tot de mogelijkheden. Je laat iedereen om je heen watertanden wanneer je deze gerechten klaarmaakt!

Eigenschappen van het boek Veg!:

 • De prachtige sfeerfoto’s en illustraties maken dat het boek een favoriet is in vegaland.
 • Dit boek is het achtste boek dat de schrijver heeft geschreven, maar deze uitgave is anders dan zijn voorgangers.
 • In dit boek ligt de focus op groenten, waardoor het kookboek perfect is voor vegetariërs, veganisten en personen die het liefst gezonder willen eten.

4. De verdwijning van Stephanie Mailer – Joel Dicker

Wil je graag weten welke boeken behoren tot de beste boeken van het jaar? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Aangezien het echter gaat om een vrij uitgebreid onderwerp, is het handig om voor jezelf na te gaan welke genres je het liefst leest. Aan de hand daarvan kun je een specifiek boek uit deze lijst uitkiezen. Ben jij een fan van literaire romans, maar vind je een goede mysterie ook spannend? Dan kennen we het perfecte boek voor jou. Hier verwijzen we naar het boek De verdwijning van Stephanie Mailer. Dit boek, dat behoort tot de beste boeken van het jaar, gaat over journaliste De verdwijning van Stephanie Mailer - Joel DickerStephanie Mailer, die zich in 2014 verdiept in het verslag van een slachtpartij van 1994. Deze slachtpartij kostte de burgemeester van Orphea, zijn gezin, een trimster en een chic badplaatsje in de staat New York het leven.

Tijdens het onderzoeken van de zaak ontdekt de journaliste enkele missers. Zij besluit dat ondanks de zaak bij de dood van de “dader” is gesloten, deze zaak toch nog nadere toetsing waard is. Ze meldt zich daarom aan bij Jesse Rosenberg en Derek Scott, die destijds belast waren met het leiden van het politieonderzoek. De zaak wordt heropend, maar kort daarna verdwijnt de journaliste. Wat kan er met haar gebeurd zijn? Het boek De verdwijning van Stephanie Mailer zal je urenlang aangenaam bezighouden met zijn verrassende en spannende momenten. Je gaat namelijk na wat er met de journaliste is gebeurd, maar komt ook meer te weten over de mysterieuze avond van 30 juli 1994. Waag je het om dit boek te lezen?

Eigenschappen van het boek De verdwijning van Stephanie Mailer:

 • Het boek gaat over de verdwijning van een journaliste die een oude zaak aan het onderzoeken was.
 • Hoewel deze literaire roman geen illustraties bevat, mis je deze niet, omdat het verhaal op zichzelf boeiend genoeg is.
 • Doordat het boek zeer verrassende momenten bevat, verveel je er niet gemakkelijk van en wil je in 1 keer het hele boek uitlezen.

5. Holleeders onderwereld – Wim van de Pol

Heb je weleens gehoord van de Nederlands crimineel Willem Holleeder? Als je van hem hebt gehoord, dan ben je waarschijnlijk van mening dat hij een vreselijk mens is. Sta je weliswaar open voor een nieuwe kijk op zaken? Dan kun je het boek Holleeders onderwereld lezen. Dit boek behoort tot de beste boeken van 2019 en gaat over de bekende Nederlandse crimineel. In dit boek stelt de schrijver dat de crimineel nog lang niet zo slecht is als we allemaal denken. In principe kan de schrijver, misdaadjournalist Wim van de Pol, gelijk hebben. Hij heeft namelijk als enige toegang gekregen tot Holleeders onderwereld - Wim van de Polde complete politiedossiers van de strafzaak tegen Willem Holleeder. Daar is het boek dan ook van afgeleid. In het lees zie je daarom over de rauwe werkelijkheid, die direct afkomstig is uit de originele politiedossiers…

Misschien wil je het boek nu juist niet meer lezen, omdat je van mening bent dat de schrijver partijdig is. Het boek bewijst het tegendeel. In Holleeders onderwereld heeft de schrijver namelijk niet alleen de ontlastende zaken, maar ook alle belastende zaken neergepend. Daarom is het boek zo een literair meesterwerk en behoort hij tot de beste boeken van 2019. Het is dus zeker een aanrader om het boek te lezen, vooral omdat iedereen denkt dat Holleeder 5 moorden heeft gepleegd. Nadat je het boek hebt uitgelezen, kun je je eigen conclusies trekken. We weten namelijk allemaal dat de crimineel geen lieverdje was en dat hij zelfs zijn eigen zussen met de dood heeft bedreigd, maar misschien school er wat meer achter. Lees het boek daarom met een open geest.

Eigenschappen van het boek Holleeders onderwereld:

 • In het boek wordt er gefocust op zowel de belastende als ontlastende zaken van de zaak.
 • Het boek gaat over de crimineel Willem Holleeder, van wie er werd gezegd dat hij 5 moorden had gepleegd.
 • Nadat je dit boek hebt gelezen, kun je zelf concluderen of je Holleeder nog als crimineel ziet of als een persoon die wellicht verkeerd is begrepen.
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>