De Beste Carkit Van 2020 Kopen. Vergelijk De Top 5!

We weten allemaal dat we niet mogen bellen wanneer we achter het stuur zitten. Soms komt het echter voor dat je dringend iets moet bespreken of dat je bijvoorbeeld door je werkgever wordt gebeld terwijl je rijdt. Om er zeker van te zijn dat je een stuk veiliger kunt bellen wanneer je je auto rijdt, zorg je ervoor dat je een carkit in je auto hebt.

Beste carkit van 2020

 Product naam 
1.Parrot MiniKit Neo 2 HD
Meer info »
2.Parrot MKi9200
Meer info »
3.JBL Trip
Meer info »
4.Jabra Drive
Meer info »
5.Parrot MKi9100
Meer info »

Een dergelijk apparaat versterkt het geluid van je telefoon. Hierdoor hoef je tijdens het rijden je telefoon niet meer vast te houden. Je kunt dan gesprekken voeren en je tegelijkertijd ook concentreren op het verkeer. Hoe kies je de beste carkit uit? Door verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Zo zijn er plug-and-play modellen, maar je kunt ook kiezen voor een inbouw variant. In dit artikel vertellen we je over de top 5 carkits van 2020. Vergelijk ze en kies de beste carkit uit!

Om je zoektocht zoveel mogelijk te vergemakkelijken, hebben we uit het ruim assortiment carkits de 5 beste varianten geselecteerd. In de bovenstaande tabel zie je precies om welke 5 varianten het hier gaat. Door de tabel te bekijken, de recensies te lezen en vervolgens de verschillende modellen met elkaar te vergelijken, vind je gemakkelijk de beste carkit voor jouw behoeften.

1. Parrot MiniKit Neo 2 HD

Hoewel het niet is toegestaan om te bellen achter het stuur, vinden velen van ons het toch nodig om gesprekken te voeren wanneer we achter het stuur zitten. Daarom kiezen we ervoor om handsfree te bellen. Er zijn verschillende manieren om handsfree te telefoneren. Je kunt namelijk met een koptelefoon of bluetooth headset bellen. Echter, als je alleen handsfree belt wanneer je in de auto zit, dan is een carkit wellicht handiger. Zoek je daarom naar de beste carkit voor jouw behoeften? Dan is het handig om eerst na te gaan of je liever een inbouw model of juist een plug-and-play variant wil hebben. Wil je geen bekabeling aanleggen in je auto en is daarom een plug-and-play model ideaal voor jou? Parrot MiniKit Neo 2 HDDan kun je kiezen voor de Parrot MiniKit Neo 2 HD. Dit model is compact. Je hoeft bovendien geen bekabeling aan te leggen wanneer je hem gebruikt.

Nadat je de Parrot MiniKit Neo 2 HD hebt aangeschaft, ga je er meteen mee aan de slag. Je klemt hem namelijk vast tussen de zonneklep en het dak in je auto. De carkit hangt hierdoor niet in het zicht. Hij is bovendien gemakkelijk te bedienen. Je schakelt hem namelijk via een schakelaar aan de zijkant van het apparaat in. Vanwege deze eigenschappen is hij wellicht de beste carkit voor jou. Aangezien hij een Bluetooth apparaat is, is het belangrijk dat je het batterijpercentage in de gaten houdt. Als je wil weten wat het batterijpercentage is, dan zet je de schakelaar iets hoger. Vervolgens vertelt een vrouwelijke stem je het batterijpercentage van de carkit. De belangrijkste knop van de carkit is de grote ronde knop aan de bovenkant. Je gebruikt deze knop om een gesproken menu te activeren. Draai aan de knop om door het menu heen te scrollen.

Voordelen van de Parrot MiniKit Neo 2 HD:

 • Dankzij de spraakbesturing kun je je ogen op de weg houden.
 • Je monteert deze carkit gemakkelijk aan de zonneklep in je auto.
 • Hij beschikt over HD Voice, dus je geniet van kraakhelder geluid en komt daarnaast ook ruisvrij over.
 • Er is gezorgd voor een slimme spaarstand, waardoor de standby-tijd maar liefst 6 maanden bedraagt.
 • Het apparaat slaat in de app de positie op waar hij het laatst is gebruikt, dus hij helpt je met het terugvinden van je auto.

Nadelen van de Parrot MiniKit Neo 2 HD:

 • Je kunt de applicatie alleen gebruiken als je een iOS- of Android-gebruiker bent.
 • De taalinstellingen moet je wijzigen naar het Nederlands voordat je de kit kunt gebruiken.
 • Na het uitstappen kan je telefoon verbonden blijven met de kit, vanwege de grote Bluetooth afstand.
 • Bij aankoop van deze carkit krijg je er geen opbergtasje bij om hem veilig en uit het zicht te bewaren.

2. Parrot MKi9200

Handsfree bellen in het verkeer is veiliger dan bellen met je telefoon in je hand. Je kunt op die manier immers je handen op het stuur houden. Bovendien blijf je gefocust op het verkeer. Met een carkit kun je gerust je telefoongesprekken voeren terwijl je rijdt. Natuurlijk is het belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten aan welke vereisten de beste carkit voor jou moet voldoen. Zo kun je kiezen voor een eenvoudig model dat je slechts via Bluetooth verbindt met je telefoon. Echter, er zijn ook geavanceerdere varianten. Ben jij dol op luxe en wil je daarom een carkit hebben met veel mogelijkheden? Dan kies je voor de Parrot MKi9200. Parrot MKi9200Wij vinden dat dit model de beste carkit voor jou is, omdat hij eindeloos veel mogelijkheden met zich meebrengt. Je kunt er via Bluetooth handsfree mee bellen. Hij heeft tevens een scherm met een afstandsbediening.

Als je kiest voor een carkit, dan verwacht je dat hij beschikt over de standaard mogelijkheden op het gebied van telefoneren. Met de Parrot MKi9200 in je auto, kun je sowieso rekenen op deze mogelijkheden. Zo kun je gesprekken beantwoorden en beëindigen. Het is daarnaast mogelijk om simultaan 2 telefoons te verbinden met de carkit. Je kunt zelfs automatisch je contacten synchroniseren, gebruik maken van spraakherkenning, je contacten beheren en je oproepgeschiedenis opvragen. Tijdens het bellen geniet je tevens van kraakhelder geluid. Om je auto een beetje op te fleuren, kun je zelfs de kleur van het 2,4 inch scherm van de carkit aanpassen. Desgewenst kun je de carkit instellen om de foto van bellers op het scherm te laten zien. Ook je muziek komt op het scherm te zien. Hierbij zie je de naam van de artiest, naam van het nummer en ook de hoes van het album.

Voordelen van de Parrot MKi9200:

 • Om diefstal te voorkomen kun je het 2,4 inch TFT-display met je meenemen.
 • Het is mogelijk om meerdere mobiele telefoons tegelijkertijd te koppelen aan deze carkit.
 • Tijdens het bellen ben je goed verstaanbaar, omdat de carkit beschikt over ruisonderdrukking.
 • Dit apparaat geeft je de mogelijkheid om zelf de beste plek voor de (losse) microfoon te kiezen.
 • Je hoeft je telefoon niet aan te raken tijdens het rijden, want je kunt de carkit bedienen met je stem of met de afstandsbediening, die aan het stuur bevestigd kan worden.

Nadelen van de Parrot MKi9200:

 • Bij het afspelen van muziek, heeft de carkit geen shuffle mogelijkheid.
 • Als je auto een merkeigen ISO- of AUDIO2CAR-aansluiting heeft, dan is het nodig om een ISO- of AUDIO2CAR-verloopkabel te gebruiken.

3. JBL Trip

Vaak vinden we het nodig om tijdens het rijden telefoongesprekken te voeren. Als je dit op een veilige manier wil doen, dan is het een goed idee om gebruik te maken van een carkit. Het uitkiezen van de beste carkit hoeft niet moeilijk te zijn. Je hoeft namelijk slechts je persoonlijke situatie te bekijken. Vervolgens kies je voor een model dat daarbij past. Ben je iemand die verschillende auto’s rijdt? Dan is het waarschijnlijk niet handig om te kiezen voor een inbouw carkit. Je wil namelijk gemakkelijk je carkit kunnen meenemen wanneer je een andere auto rijdt. Daarom gebruik je de JBL Trip. Dit model is wellicht de beste carkit voor jou, omdat hij draagbaar is. JBL TripEr is bovendien geen installatie vereist, waardoor je hem gemakkelijk kunt gebruiken in iedere auto. Klem hem op de zonneklep van je auto, verbind je telefoon en bel gemakkelijk handsfree via Bluetooth!

De JBL Trip gebruiken betekent dat je je in de auto over niets zorgen hoeft te maken. Je houdt gerust je handen op het stuur en concentreert je op de weg. Beantwoord je een inkomend gesprek, dan maakt het niet uit hoeveel geluid er om je heen is. Je geniet immers van kristalheldere telefoongesprekken dankzij de Noice Cancellation technologie. Zelfs het lawaai van het wegverkeer of de wind heeft geen invloed op de geluidskwaliteit. Bij sommige carkits kun je niets met het apparaat doen wanneer je geen telefoongesprekken voert. Dit is niet het geval bij deze carkit. Je kunt namelijk ook gewoon genieten van je muziek. Deze speel je af via Bluetooth. Ben je lang onderweg? Geen probleem! Je kunt met deze carkit namelijk tot 8 uur genieten van draadloze muziek, 20 uur spreken en 800 uur stand-by. Het apparaat laat je dus niet zomaar in de steek.

Voordelen van de JBL Trip:

 • Klem de carkit gemakkelijk vast aan de zonneklep van je auto of aan je riem.
 • Dankzij de super lange batterijduur kun je de hele dag zorgeloos telefoneren.
 • Muziek streamt deze carkit draadloos via Bluetooth van een mobiel apparaat.
 • Met deze carkit ben je altijd verstaanbaar dankzij de noise cancelling technologie.
 • Google Now en Siri worden door dit apparaat vanaf smartphones ondersteund via Bluetooth.

Nadelen van de JBL Trip:

 • Doordat de carkit niet is voorzien van een display, zie je niet door wie je gebeld wordt.
 • Het is niet mogelijk om tegelijkertijd meerdere smartphones te koppelen aan de carkit.

4. Jabra Drive

Heb je het weleens meegemaakt dat je een apparaat hebt aangeschaft en je weet niet precies hoe je ermee moet werken? Wil je dit probleem voorkomen en is daarom de beste carkit voor jou een model zonder gedoe? Dan raden wij de Jabra Drive aan. Deze carkit is mogelijkerwijs de beste carkit voor jou, omdat hij zeer gemakkelijk is te gebruiken. Door middel van gesproken instructies vertelt het apparaat je namelijk hoe je verbinding kunt maken met je smartphone. Je wordt bovendien ook via spraak op de hoogte gehouden van onder andere de batterijstatus en de verbindingsstatus. Is de carkit gekoppeld met je telefoon? Dan zorgt dit apparaat ervoor dat er automatisch verbinding wordt gelegd met je telefoon wanneer je binnen bereik bent. Jabra DriveKomt er een oproep binnen, dan gebruik je de toetsen om het gesprek rechtstreeks vanaf de carkit te beantwoorden. Zo blijft je smartphone netjes in je tas.

Als je onderweg een gesprek beantwoordt via je carkit, dan wil je even goed hoorbaar zijn als wanneer je je smartphone in je hand houdt. Daar heeft de fabrikant van de Jabra Drive rekening mee gehouden. Daarom is er bij deze carkit gezorgd voor geluidonderdrukkingstechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat achtergrondgeluid wordt geëlimineerd. Hierdoor kom je duidelijk en helder over bij de persoon aan de andere kant van de lijn. Dacht je dat je met deze carkit alleen kon bellen? Hij kan veel meer dan alleen gesprekken faciliteren. Zo kun je ook gerust muziek streamen vanaf je telefoon naar de carkit. Mocht je op zoek zijn naar een adres, dan hoef je je ook geen zorgen te maken. Het apparaat kan namelijk zelfs GPS-instructies afspelen. Rijd je met z’n tweeën? Dan verbind je gerust 2 actieve Bluetooth apparaten tegelijkertijd. Met beide apparaten kun je muziek afspelen of oproepen beantwoorden.

Voordelen van de Jabra Drive:

 • Dankzij Multipoint-pairing is het mogelijk om maximaal 2 smartphones simultaan aan te sluiten op de carkit.
 • Hij laat je niet gauw in de steek dankzij de lange spreektijd van 20 uur en de stand-by-tijd van maar liefst 720 uur.
 • Als je gebruik maakt van deze carkit, dan kun je met een enkele druk op de knop een gesprek opnemen of beëindigen.
 • Wanneer je gebruik maakt van navigatie op je mobiele telefoon, dan leest de carkit voor extra gebruiksgemak de GPS-aanwijzingen voor.
 • Er is gezorgd voor Voice Guidance, waardoor je via gesproken berichten op de hoogte wordt gehouden over de verbindings- en accustatus.

Nadelen van de Jabra Drive:

 • Audio wordt niet direct over de autospeakers afgespeeld.
 • Het is niet mogelijk om deze carkit te bedienen met een afstandsbediening.
 • Hoewel de fabrikant ervoor heeft gezorgd dat jij goed hoorbaar bent, kan het voorkomen dat je je gesprekspartner minder goed verstaat, omdat het ontvangstgeluid relatief zacht is.

5. Parrot MKi9100

Is het je opgevallen dat van de 5 top carkits van het jaar 3 van het merk Parrot zijn? Dit merk is dus een aanrader op het gebied van carkits. Heb je na het lezen van de vorige 4 recensies echter nog niet de beste carkit voor jouw behoeften gevonden? Geen nood! We recenseren namelijk nog 1 carkit van het merk Parrot. Hier verwijzen we naar de Parrot MKi9100. Dit model is het broertje van de carkit die we als nummer 2 hebben gerecenseerd. Net zoals zijn broer, is ook dit model gemakkelijk te gebruiken. Zo koppel je hem ook via Bluetooth aan je smartphone zodat je in het verkeer handsfree kunt bellen. Parrot MKi9100Op die manier zorgt dit apparaat ervoor dat je je telefoon netjes in je zak kunt laten tijdens het rijden. Hierdoor rijd je een stuk veiliger, omdat je gefocust kunt blijven op de weg.

Bij het voeren van een gesprek vind je het belangrijk dat je gesprekspartner je goed verstaat. Daarom is het bij carkits en Bluetooth headsets bijna een must dat ze beschikken over ruisonderdrukking. Bij de Parrot MKi9100 heeft de fabrikant hier rekening mee gehouden. Om je goed verstaanbaar te maken tijdens het bellen, beschikt de carkit over ruisonderdrukking. Er is zelfs gezorgd voor een externe dubbele microfoon, zodat je altijd goed verstaanbaar bent. Je hebt namelijk geen last meer van krakende klanken, ruis of echo’s. Deze eigenschappen zorgen er dus voor dat dit model wellicht de beste carkit voor jou is. Heb je een nachtdienst en verwacht je geen gesprekken? Dan kun je de carkit behalve aan je telefoon ook gerust aansluiten op je iPod, iPhone, mp3-speler of USB-stick. Op die manier geniet je van je favoriete muziek via je autospeakers.

Voordelen van de Parrot MKi9100:

 • Het is mogelijk om zelf de beste plek voor de (losse) microfoon te kiezen.
 • Dankzij de ruisonderdrukking ben je goed verstaanbaar wanneer je telefoongesprekken voert.
 • Indien gewenst kun je de carkit gemakkelijk bedienen via de aan het stuur bevestigde afstandsbediening.
 • Je kunt gerust je mobiele telefoon in je zak laten, want het is mogelijk om de carkit met je stem te bedienen.
 • Voor extra veiligheid kun je het beeldscherm van deze carkit loskoppelen en met je meenemen wanneer je uit de auto stapt.
 • Als je geen gebruik maakt van je mobiele telefoon, kun je de carkit ook aansluiten op een muziekspeler om te genieten van je favoriete muziek.

Nadelen van de Parrot MKi9100:

 • Tijdens het rijden in fel zonlicht is het moeilijk om te lezen wat er op het display staat.
 • Indien je auto een merkeigen ISO- of AUDIO2CAR-aansluiting heeft, is het nodig om de ISO- of AUDIO2CAR-verloopkabel te gebruiken.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>