Lees Dit Artikel Over De Top 10 Cirkelzagen van 2020 En Kies De Beste Cirkelzaag Uit!

Je hebt waarschijnlijk gezien dat er verschillende soorten zaagmachines te koop worden aangeboden. Elk model is perfect voor bepaalde specifieke werkzaamheden. Wil jij echter het liefst een cirkelzaag hebben? Dan is het belangrijk om de beste cirkelzaag voor jouw behoeften uit te kiezen. Zelfs onder de cirkelzagen zijn er namelijk verschillen. Denk er bijvoorbeeld aan dat er bepaalde cirkelzagen zijn, die speciaal zijn ontwikkeld om lange, rechte snedes te maken in kunststof, hout of metaal. Voor het op maat zagen van bijvoorbeeld plinten, laminaat of kozijnen zijn er weer andere ideale cirkelzagen. Er zijn zelfs modellen die je in de gelegenheid stellen om middenin een werkstuk te zagen. Of wil je liever precisieklussen uitvoeren? Het doet er niet toe welke zaagwerkzaamheden je precies wil uitvoeren, want je kunt gemakkelijk de beste cirkelzaag voor jouw behoeften vinden door dit artikel over de 10 beste cirkelzagen van 2020 te lezen.

Beste cirkelzaag van 2020

Hoewel we in dit artikel alleen over de 10 beste cirkelzagen schrijven, kan het toch moeilijk lijken om de beste cirkelzaag voor jouw behoeften uit te kiezen. Daarom zorgen wij ervoor dat jouw zoektocht verder wordt vergemakkelijkt. We hebben namelijk de onderstaande tabel gemaakt met de 10 modellen die gerecenseerd zullen worden en hebben daarbij de diameter van hun zaagblad vermeld. Zo kun je nog gemakkelijker de beste cirkelzaag voor jouw behoeften vinden!

 Product naamØ ... millimeter zaagblad 
1.
Powerplus POWX1420
Ø 115 millimeter zaagbladMeer info »
2.
Makita HS7601J
Ø 190 millimeter zaagbladMeer info »
3.
DeWalt DWE576K-QSØ 190 millimeter zaagbladMeer info »
4.Bosch PKS 55 A
Ø 160 millimeter zaagbladMeer info »
5.Powerplus POWE30050
Ø 185 millimeter zaagbladMeer info »
6.
Makita SP6000J1X
Ø 165 millimeter zaagbladMeer info »
7.
Powerplus POWE30040
Ø 85 millimeter zaagbladMeer info »
8.
Scheppach PL55
Ø 160 millimeter zaagbladMeer info »
9.Einhell TC-CS 860/1 Kit
Ø 85 millimeter zaagbladMeer info »
10.
Bosch PKS 40
Ø 130 millimeter zaagbladMeer info »

1. Powerplus POWX1420

Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn er verschillende soorten zaagmachines. Als je over zowel de breedte als de lengte wil zagen, of je wil een aluminium plaat vormgeven, dan raden wij de Powerplus POWX1420beste zaagtafel aan. Wil je liever PVC leidingen inkorten of figuren zagen uit triplex-platen, dan kun je de beste decoupeerzaag voor jouw behoeften gebruiken. Nu denk je misschien “maar ik ben op zoek naar de beste cirkelzaag!” Een dergelijke zaag is perfect om kozijnen in verstek te zagen of om groot plaatmateriaal te zagen. Wat dacht je van een mini cirkelzaag die op netstroom werkt? Als een dergelijk model perfect klinkt, dan is de Powerplus POWX1420 wellicht de beste cirkelzaag voor jou. Je kunt er namelijk kleinere en gedetailleerde zaagklussen mee uitvoeren. Het apparaat is tevens compact en handig, dus je pakt hem snel als je kleine wandtegels, kozijnen of laminaat op maat wil zagen.

Als we kijken naar de mogelijkheden die de Powerplus POWX1420 cirkelzaag met zich meebrengt, dan zien we dat je er niet alleen in rechte hoeken mee kunt zagen, maar ook in verstek. De toepassingen van deze zaagmachine nemen hierdoor toe. Denk er bijvoorbeeld aan dat je deze mini cirkelzaag kunt gebruiken om plinten of laminaat op maat te zagen. Dit is ook het geval als het gaat om die vervelende plekken in de hoek van je kamer. Wanneer je eenmaal aan de slag gaat, dan vind je het natuurlijk ook belangrijk om in rechte lijnen te zagen. Dat kan met deze zaagmachine, omdat hij beschikt over een zijgeleider. Deze helpt je behalve om in een kaarsrechte lijn te zagen, ook om gecontroleerd te zagen. Het zagen kan tot maximaal 42,8 mm diep in een rechte hoek. Deze cirkelzaag kun je zelfs met 1 hand bedienen!

Voordelen van de Powerplus POWX1420:

 • Deze cirkelzaag krijg je geleverd in een handige kunststof koffer.
 • Doordat deze zaagmachine kantelbaar is, kun je ook in verstek zagen.
 • Hij heeft een klein zaagblad, dat hem geschikt maakt voor gedetailleerde zaagklussen.
 • Dankzij de softgrip handgreep, heb je een stabiele grip die ervoor zorgt dat je niet wegglijdt.
 • Er is bij dit model gezorgd voor stofafzuiging, waardoor je er zo stofvrij mogelijk mee kunt zagen.

Nadelen van de Powerplus POWX1420:

 • Je krijgt slechts 1 zaagblad meegeleverd.
 • Deze cirkelzaag heeft geen stille werking.

2. Makita HS7601J

Makita HS7601JBen je iemand die regelmatig klussen in en om het huis klaart? Dan is het handig als je je eigen gereedschap hebt. Denk er bijvoorbeeld aan dat je materiaal wil zagen. In dat geval is het handig om op zoek te gaan naar de beste cirkelzaag voor jouw behoeften. Welk model past perfect bij jou? Misschien vind je het belangrijk dat de zaagmachine een relatief stille werking heeft. Het kan ook dat je graag een model wil hebben dat weinig weegt, maar dat toch krachtig genoeg is om verschillende klussen te klaren. Als een dergelijk model goed bij je past, dan raden wij de Makita HS7601J aan. Dit model is wellicht de beste cirkelzaag voor jou, omdat hij licht en toch krachtig is. Hij is bovendien uiterst geschikt voor de regelmatige klusser en heeft een relatief stille werking.

Ga je houten balken afkorten? Dan gebruik je natuurlijk de Makita HS7601J cirkelzaag. Dit model zorgt ervoor dat jouw zaagwerk relatief stil wordt uitgevoerd. Het uitvoeren van de klus verloopt bovendien soepel, omdat je gebruik maakt van een krachtige cirkelzaag. Deze zaagmachine beschikt namelijk over een krachtig vermogen van 1.200 watt. Het zaagblad van 190 mm zaagt tevens in een hoek van 45 graden langere stukken door. We letten ook op nauwkeurigheid, omdat nauwkeurig werken je achteraf werk bespaart. In het geval van deze zaagmachine zien we daarom dat je zeer nauwkeurig en veilig kunt werken wanneer je de breedtegeleider aansluit. Voor extra veiligheid van het apparaat werkt zelfs de asblokkering mee. Zoals je hebt gezien, is deze cirkelzaag dus de perfecte toevoeging aan je gereedschapsassortiment. Je kunt hem namelijk voor uiteenlopende klusjes gebruiken en hij is veilig en handig.

Voordelen van de Makita HS7601J:

 • Aangezien de cirkelzaag kantelbaar is, kun je er ook in verstek mee zagen.
 • Doordat de cirkelzaag slechts 4 kg weegt, is hij compact en eenvoudig langdurig te gebruiken.
 • Met een vermogen van 1.200 watt is deze cirkelzaag krachtig genoeg voor diverse zaagklussen.
 • Hij heeft een maximale zaagdiepte van 68 mm, waardoor je zelfs dikke planken gemakkelijk kunt bewerken.
 • Er is gezorgd voor stofafzuiging, waardoor je je werkruimte zo stofvrij mogelijk kunt houden wanneer je met deze zaagmachine werkt.

Nadelen van de Makita HS7601J:

 • Bij deze cirkelzaag wordt er slechts 1 zaagblad meegeleverd.
 • Zijn snoer is 2,5 meter lang, dus het kan nodig zijn om een verlengsnoer te gebruiken.

3. DeWalt DWE576K-QS

DeWalt DWE576K-QSAls je op zoek gaat naar de beste cirkelzaag voor jouw behoeften, dan let je op verschillende aspecten. Sommigen kijken naar het merk van de desbetreffende zaagmachine. Anderen kijken naar de gebruiker voor wie de cirkelzaag is aanbevolen. Weer anderen kijken naar de diameter van het zaagblad of de maximale zaagdiepte. Ben jij iemand die een cirkelzaag wil hebben, die is aanbevolen voor professioneel gebruik? Moet de ideale cirkelzaag voor jou tevens een relatief hoog vermogen hebben en een zaagblad met een relatief grote diameter? Dan kun je kiezen voor de DeWalt DWE576K-QS. Dit model, dat is ontwikkeld voor professionals, vinden wij de beste cirkelzaag voor jou, omdat hij vergeleken met de andere modellen in deze top 10 lijst een groot zaagblad heeft. Het zaagblad heeft namelijk een diameter van 190 mm. De zaagmachine heeft tevens een relatief hoog vermogen van 1.600 watt.

Nadat je een nieuwe cirkelzaag hebt aangeschaft, ga je er natuurlijk mee klussen. De duur van de klus hangt af van het type klus waar je mee bezig bent. Is het de bedoeling om langdurig met de cirkelzaag bezig te zijn? Dan komt de DeWalt DWE576K-QS cirkelzaag ook goed van pas. Hij weegt namelijk slechts 4 kg en is compact, waardoor je er langdurig gebruik van kunt maken. Alle eigenschappen laten eigenlijk zien dat dit model een zaagmachine is om vrolijk van te worden. Zo beschikt dit apparaat over een precieze zaagdiepte-instelschaal tot 61 mm. Echter, je kunt de zaagmachine ook gebruiken voor langs- en dwarszagen en voor afschuinwerk van samengestelde en natuurlijke houtsoorten. Bij al je werkzaamheden zorgt de motor tevens voor duurzaamheid en kracht. Na de aanschaf van deze cirkelzaag kun je zelfs meteen aan de slag, want hij wordt met een zaagblad geleverd.

Voordelen van de DeWalt DWE576K-QS:

 • Doordat de cirkelzaag kantelbaar is, kun je er ook in verstek mee zagen.
 • Hij beschikt over stofafzuiging, waardoor je de werkruimte zo stofvrij mogelijk houdt.
 • Dankzij de krachtige motor, ben je tijdens het klussen verzekerd van duurzaamheid en kracht.
 • Voor het eenvoudig vervoeren van de cirkelzaag, kun je hem in de meegeleverde koffer zetten.
 • Het gewicht van 4 kg en het compacte formaat, zorgen ervoor dat je de cirkelzaag langdurig kunt gebruiken.

Nadelen van de DeWalt DWE576K-QS:

 • Hij komt met slechts 1 zaagblad.
 • Het snoer van de cirkelzaag is slechts 2,5 meter lang.

4. Bosch PKS 55 A

Bosch PKS 55 AZoek je naar de beste cirkelzaag voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om na te gaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Denk er bijvoorbeeld aan dat je volledige controle voor precisie wil hebben bij rechte snedes. Dan is de Bosch PKS 55 A de beste cirkelzaag voor jou. Deze handcirkelzaag is namelijk voorzien van een krachtige motor met een vermogen van 1.200 watt. Alle gangbare zaagtoepassingen met dieptes tot 55 mm in hout worden dus ondersteund. Wanneer je bezig bent te zagen, wil je natuurlijk niet dat je werkplek helemaal onder het stof en zaagsel raakt. Daarom beschikt deze cirkelzaag over een CleanSystem-box. Deze vangt de vrijkomende zaagspanen op en vermindert de stofbelasting voor een nette werkplek. Met de zaagmachine is zelfs gecontroleerd zagen uit de vrije hand mogelijk dankzij het zaaglijnvizier CutControl.

Als je verschillende materialen zaagt voor verschillende toepassingen, dan heb je soms ook verschillende zaagdieptes nodig. Ook daar is er aan gedacht toen de Bosch PKS 55 A cirkelzaag werd ontworpen. Daarom is dit apparaat voorzien van een hoogwaardig Speedline Wood-zaagblad. Dit blad behoort tot de snelste bladen op de markt. Bij 90 graden heeft de zaagmachine een maximale zaagdiepte van 55 mm. Echter, deze diepte kun je naar wens precies instellen. Ben je bezig in verstek te zagen? Dan gaat de instelling van de zaagdiepte nog sneller en comfortabeler, omdat dit gebeurt via een snelspanner. Je kunt bovendien een geleidingsrailsysteem als extra accessoire aanschaffen wanneer je de cirkelzaag gebruikt. Dit systeem zorgt ervoor dat zeer exact zagen mogelijk is wanneer je met deze zaagmachine werkt. Is het tijd geworden om het zaagblad te verwisselen? Geen probleem. Dit proces verloopt namelijk snel en veilig.

Voordelen van de Bosch PKS 55 A:

 • Je kunt het zaagblad snel en veilig verwisselen.
 • De zaagdiepte kan naar wens exact worden ingesteld.
 • Doordat de cirkelzaag kantelbaar is, kun je ook in verstek zagen.
 • Hij weegt slechts 3,9 kg, waardoor de cirkelzaag compact en gebruiksvriendelijk is.

Nadelen van de Bosch PKS 55 A:

 • Deze cirkelzaag heeft geen stille werking.
 • Hij wordt slechts met 1 zaagblad meegeleverd.

5. Powerplus POWE30050

Powerplus POWE30050Ben je iemand die af en toe zelf wil klussen? Dan is het belangrijk dat je je eigen gereedschap hebt. Wil je in staat zijn om zelf materiaal te zagen? Dan ga je waarschijnlijk op zoek naar de beste cirkelzaag voor jouw behoeften. Als je iemand bent die slechts af en toe gebruik zal maken van de cirkelzaag, dan past een cirkelzaag voor de af-en-toe klusser waarschijnlijk goed bij je. Bij het uitkiezen van het ideale model kijk je ook naar de diameter van het zaagblad. Wat dacht je van een cirkelzaag met een zaagblad met een diameter van 185 mm? Wij kennen een dergelijk model, namelijk de Powerplus POWE30050. Dit model is wellicht de beste cirkelzaag voor jou, omdat hij perfect is voor af-en-toe klussers en hij een zaagblad heeft van 185 mm.

Met de Powerplus POWE30050 cirkelzaag kun je gemakkelijk lange zaagsneden maken. Bij dit model heb je namelijk de mogelijkheid om zelf de zaaghoogte in te stellen tot maximaal 65 mm in een rechte hoek. Hierdoor kun je heel precies in diverse dieptes zagen. Je krijgt bij aankoop van deze zaagmachine zelfs een zijgeleider meegeleverd. Hierdoor kun je gemakkelijk parallel werken langs de rand van het werkstuk. Als je dus een lange plank in gelijke delen wil zagen, dan gebeurt dat razendsnel. Met dit apparaat kun je zelfs in verstek zagen. Wanneer je in een hoek van 45 graden zaagt, dan zaagt het zaagblad tot 42 mm diep. Je kunt dus een mooie schutting, boekenkast of zelfs een tuinmeubel maken als je deze cirkelzaag in huis hebt. Ook langdurig werken is geen probleem, omdat de cirkelzaag een laag gewicht van slechts 3,6 kg heeft.

Voordelen van de Powerplus POWE30050:

 • Hij weegt slechts 3,6 kg, dus deze zaagmachine is compact en gebruiksvriendelijk.
 • Doordat deze cirkelzaag kantelbaar is, heb je de mogelijkheid om er in verstek mee te zagen.
 • Er is gezorgd voor stofafzuiging, waardoor je zo stofvrij mogelijk kunt zagen met dit apparaat.
 • Dit apparaat is aantrekkelijk geprijsd, waardoor ook personen met een laag budget hem kunnen aanschaffen.
 • Deze cirkelzaag heeft een maximale zaagdiepte van 65 mm, dus je kunt ook eenvoudig dikke planken zoals steigerhout eenvoudig op maat zagen.

Nadelen van de Powerplus POWE30050:

 • Je krijgt er geen lasergeleider bij.
 • Deze cirkelzaag wordt met slechts 1 zaagblad geleverd.

6. Makita SP6000J1X

Makita SP6000J1XSommige personen kopen een cirkelzaag als primair gereedschap. Echter, er zijn ook klussers die zoeken naar de beste cirkelzaag als aanvulling op ander professioneel gereedschap. Behoor je tot deze groep die uiteenlopende zaagklussen wil uitvoeren met een cirkelzaag die dient als aanvulling op ander professioneel gereedschap? Als je antwoord op deze vraag “ja” is, dan is de Makita SP6000J1X wellicht de beste cirkelzaag voor jou. Deze cirkelzaag heeft een vermogen van 1.300 watt, waardoor hij bijzonder krachtig is. Je kunt er tegelijkertijd ook heel netjes mee werken, omdat de zaagmachine beschikt over een voorritsfunctie. Deze functie voorkomt splintervorming. Dit model kun je bovendien halverwege in het materiaal plaatsen. Hierdoor kun je er ook gemakkelijk uitsparingen mee zagen. Er is bij dit model zelfs gezorgd voor een toerentalkeuze. Deze maakt de cirkelzaag helemaal af.

Als je begint te zagen, dan is het belangrijk om gecontroleerd te zagen. Die mogelijkheid heb je wanneer je de Makita SP6000J1X cirkelzaag in huis hebt. Hij stelt je namelijk niet alleen in de gelegenheid om gecontroleerd te zagen, maar ook kaarsrecht. Dit gebeurt tevens keer op keer. Er is zelfs gezorgd voor een softstart, die de krachtige 1.300 watt motor de kans geeft om rustig op gang te komen tot een maximaal onbelast toerental van maar liefst 5.200 toeren per minuut. Soms wil je niet in hout, maar juist in zachtere materialen zoals kunststof zagen. In dat geval kun je het toerental op minimaal 2.000 tpm instellen, waardoor het kunststof niet verbrandt. Je kunt er zelfs voor zorgen dat je splintervrij zaagt aan zowel de boven- als onderzijde. Om dit te bewerkstelligen kun je de diepte zeer nauwkeurig instellen en kun je gebruik maken van de voorritsfunctie.

Voordelen van de Makita SP6000J1X:

 • Je kunt de cirkelzaag afstemmen op elke toepassing dankzij de toerentalkeuze.
 • Hij heeft een vermogen van 1.300 watt, waardoor dit model een krachtige cirkelzaag is.
 • Als je werkt met deze cirkelzaag kun je keer op keer kaarsrecht en ook gecontroleerd werken.
 • Doordat het netsnoer van dit apparaat een lengte van 4 meter heeft, heb je niet snel een verlengsnoer nodig.
 • De voorritsfunctie van deze cirkelzaag zet een zaagsnede van circa 2 mm in het materiaal waardoor splintervorming wordt voorkomen.

Nadelen van de Makita SP6000J1X:

 • Deze zaagmachine wordt niet met een lasergeleider geleverd.
 • Bij aankoop van deze cirkelzaag wordt er slechts 1 zaagblad meegeleverd.

7. Powerplus POWE30040

Powerplus POWE30040De meesten van ons zijn geen experts, maar velen van ons willen toch zelf onze klussen klaren. Het kost je namelijk best veel geld om een expert in te schakelen. Daarom heb je je eigen gereedschap in huis. Als je dus bijvoorbeeld wil zagen, dan is het handig om je eigen cirkelzaag in huis te hebben. Natuurlijk kies je niet voor het eerste het beste model. Je gaat immers op zoek naar de beste cirkelzaag voor jouw behoeften. Bij het vergelijken van verschillende modellen met elkaar kijk je onder andere naar de gebruiksvriendelijkheid. Als je het apparaat bovendien niet zo vaak zal gebruiken, dan is het ook handig om te kiezen voor een compact model. Daarom raden wij de Powerplus POWE30040 cirkelzaag aan. Dit model is wellicht de beste cirkelzaag voor jouw behoeften, omdat hij compact en gebruiksvriendelijk is.

Wanneer je een cirkelzaag aanschaft, dan kijk je natuurlijk welke klussen je ermee kunt klaren. In het geval van de Powerplus POWE30040 cirkelzaag zie je dat je er lichte zaagklussen in laminaat, hout, spaanplaat of andere materialen mee kunt klaren. Deze mini-cirkelzaag is zeer handig en heeft een invalfunctie. Hierdoor kun je middenin een plank beginnen te zagen. Dit is perfect wanneer je bijvoorbeeld een gat wil maken voor een stopcontact. We kijken ook naar andere eigenschappen van deze cirkelzaag. Hij is onder andere voorzien van een lasergeleider. Langs deze geleider kun je eenvoudig de zaaglijn volgen. De zaagmachine heeft tevens een maximale zaagdiepte van 25 mm. Je krijgt er zelfs 3 zaagbladen bij zodat je in hout, multiplex en aluminium kunt zagen. Doordat je er ook een koffer bij krijgt, kun je de hele set netjes opbergen.

Voordelen van de Powerplus POWE30040:

 • Je krijgt 3 zaagbladen meegeleverd, waardoor je meteen aan de slag kunt.
 • Dankzij het kleine zaagblad is de cirkelzaag geschikt voor gedetailleerde zaagklussen.
 • Deze aantrekkelijk geprijsde cirkelzaag wordt geleverd met een handige lasergeleider.
 • Hij heeft een gewicht van slechts 3,5 kg waardoor hij compact en gebruiksvriendelijk is.
 • Met deze cirkelzaag kun je middenin het werkstuk beginnen, omdat hij een inval-functie heeft.
 • Als je een duidelijke aanduiding wil hebben van de zaagsnede, dan is de laser een handige hulp.

Nadelen van de Powerplus POWE30040:

 • Met deze cirkelzaag is het niet mogelijk om in verstek te zagen.
 • Deze zaagmachine heeft een maximale zaagdiepte van 25 mm, wat niet veel is, waardoor de cirkelzaag vooral geschikt is om dun materiaal zoals laminaat door te zagen.

8. Scheppach PL55

Scheppach PL55Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat er verschillende soorten cirkelzagen worden aangeboden. Sommige modellen zijn perfect voor de fanatieke doe-het-zelver, weer andere modellen zijn juist geschikt voor de af-en-toe klusser en er zijn speciale modellen voor professionals. Over het algemeen verschillen deze modellen voornamelijk op het gebied van het vermogen en de maximale zaagdiepte. Hoewel de diameter van de zaagbladen ook kan verschillen, heeft dit minder invloed op het toepassingsgebied van de zaagmachine. Je kunt bij het zoeken naar de beste cirkelzaag ook kijken naar de accessoires die worden meegeleverd. Wat vind je van een model dat wordt geleverd met een geleiderail? Wij kennen een cirkelzaag die met een geleiderail wordt geleverd en die zowel voor de af-en-toe klusser als de fanatieke doe-het-zelver is ontworpen, namelijk de Scheppach PL55. Wij vinden dit model de beste cirkelzaag voor jou vanwege zijn beoogde gebruiker en de meegeleverde accessoires.

Hoewel het belangrijk is om in je zoektocht naar de ideale cirkelzaag te kijken naar de meegeleverde accessoires, is het ook belangrijk om rekening te houden met de gebruiksvriendelijkheid. Als we kijken naar de Scheppach PL55 cirkelzaag, dan zien we sowieso dat hij gebruiksvriendelijk is. Je kunt er tevens gecontroleerd strakke zaagsneden mee maken. Bovendien wordt hij niet met 1, maar met 2 geleiderails van 70 cm lang geleverd. Hierdoor hoef je niet ui de losse pols te werken. Je kunt namelijk het zaagblad simpelweg sturen langs de geleiderail, waardoor je verzekerd bent van zuivere zaagsneden in je zelf ontworpen meubels of nieuwe laminaatvloer. Het 160 mm zaagblad van deze cirkelzaag komt tot 55 mm diep wanneer je hem in een rechte hoek in het desbetreffend materiaal laat zagen. Daarnaast is in verstek zagen ook mogelijk bij deze 1.200 watt cirkelzaag. Hierbij heeft hij een zaagdiepte van maximaal 45 mm.

Voordelen van de Scheppach PL55:

 • Doordat de cirkelzaag kantelbaar is, kun je ook in verstek zagen.
 • Je werkt zo stofvrij mogelijk, omdat er is gezorgd voor stofafzuiging.
 • Er wordt standaard een geleiderail meegeleverd waardoor je kaarsrechte zaagsneden kunt maken.
 • Bij deze cirkelzaag heb je de mogelijkheid om middenin het werkstuk te beginnen, want hij heeft een invalfunctie.
 • De gesloten beschermkap op deze zaagmachine voorkomt dat spaanders rondvliegen, waardoor je veilig te werk kunt gaan.

Nadelen van de Scheppach PL55:

 • Deze cirkelzaag weegt 8 kg en is hierdoor relatief zwaar, waardoor langdurig werken wat moeilijker gaat.
 • Het snoer van de cirkelzaag is 1 meter lang, dus tijdens het werken heb je waarschijnlijk een verlengsnoer nodig.

9. Einhell TC-CS 860/1 Kit

Einhell TC-CS 860/1 KitBen je op zoek naar de beste cirkelzaag voor jouw behoeften? Is de ideale cirkelzaag voor jou bovendien een compacte mini-handcirkelzaag met een slimme werking? Als dat het geval is, dan is de Einhell TC-CS 860/1 Kit wellicht de beste cirkelzaag voor jou. Dit model is namelijk slim en compact. Hij wordt bovendien compleet geleverd met uitgebreide accessoires in een handige opbergkoffer. Hierdoor kun je het apparaat samen met de accessoires na gebruik netjes opbergen. Wanneer je hem weer nodig hebt, pak je gewoon de koffer en ga je aan de slag. Natuurlijk kijken we ook naar de mogelijkheden die de zaagmachine met zich meebrengt. Deze handige zaagmachine is een super allrounder die je kunt gebruiken om de meeste materialen te zagen. Hierbij verwijzen we naar bijvoorbeeld hout, plastic en ook tegels. De cirkelzaag heeft tevens een robuuste aluminium zoolplaat met uitstekende glij-eigenschappen voor exact, continu zagen.

Tijdens het zagen is het soms nodig om de zaagdiepte aan te passen. Hierdoor kun je namelijk de zaagdiepte instellen aan de hand van het materiaal dat je wil zagen. In het geval van de Einhell TC-CS 860/1 Kit cirkelzaag heb je de mogelijkheid om de zaagdiepte in te stellen. Deze zaagdiepte is zelfs traploos instelbaar tot 23 mm. Je kunt hierdoor een grote variatie aan werkzaamheden met de grootste precisie uitvoeren. Deze zaagmachine met een vermogen van 450 watt beschikt bovendien over softgrip, waardoor je hem comfortabel kunt gebruiken. Je krijgt er zelfs een parallelgeleider bij, waardoor je met gemak in hout, metaal kunststof en zelfs steen kunt zagen. Bij sommige cirkelzagen moet je na de aanschaf nog een zaagblad kopen voordat je hem kunt gebruiken. Dit is niet het geval bij dit model, omdat je er 3 zaagbladen en zelfs een 3-delige geleiderail bij krijgt.

Voordelen van de Einhell TC-CS 860/1 Kit:

 • Je kunt meteen aan de slag, dankzij de 3 meegeleverde zaagbladen.
 • Er is gezorgd voor stofafzuiging, waardoor je zo stofvrij mogelijk kunt zagen.
 • Hij heeft een klein zaagblad, waardoor hij geschikt is voor het klaren van gedetailleerde zaagklussen.
 • De cirkelzaag wordt geleverd met een handige 3-delige geleiderail, waar je kaarsrechte zaagsneden mee kunt maken.
 • Bij aankoop van deze cirkelzaag wordt er een praktische transportkoffer meegeleverd, zodat je altijd alles binnen handbereik hebt.

Nadelen van de Einhell TC-CS 860/1 Kit:

 • Deze cirkelzaag heeft geen stille werking.
 • Doordat de maximale zaagdiepte slechts 23 mm bedraagt, is deze cirkelzaag vooral geschikt om dun materiaal zoals laminaat door te zagen.

10. Bosch PKS 40

Bosch PKS 40Als je zoekt naar de beste cirkelzaag voor jouw behoeften, dan kun je naar specifieke eigenschappen zoeken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je graag een compacte, lichte machine wil hebben die nauwkeurige resultaten levert. Als je jezelf terug kunt vinden in deze stelling, dan is de Bosch PKS 40 wellicht de beste cirkelzaag voor jou. Dit model is namelijk voorzien van een motor met een vermogen van 850 watt, waardoor moeiteloos werken mogelijk is. Met deze zaagmachine kun je tevens in lengterichting zagen tot een zaagdiepte van 40 mm in hout. Echter, in de lengte zagen is niet het enige wat mogelijk is met deze cirkelzaag. Hij maakt namelijk ook in verstek zagen mogelijk met nauwkeurige hoeken. De exacte zaagdiepteverstelling en nauwkeurige instelmogelijkheid van de verstekhoek zorgen voor precisie. Een betrouwbare geleiding is tevens mogelijk dankzij de handgrepen met softgrip en het zaaglijnvizier CutControl.

Werken met de Bosch PKS 40 cirkelzaag is niet alleen effectief, maar ook nog eens prettig. Dit komt doordat de cirkelzaag een gering gewicht van slechts 2,6 kg heeft en een ergonomische constructie. Hierdoor kun je de cirkelzaag gemakkelijk en veilig leiden. Dankzij het gebruiksgemak is de zaagmachine niet alleen geschikt voor professionals, maar ook voor doe-het-zelvers met minder ervaring. Je kunt er namelijk precies mee zagen, of je nou recht of in verstek zaagt. Wanneer je gebruik maakt van een zaagmachine, dan let je waarschijnlijk ook op de veiligheidsaspecten. In het geval van deze cirkelzaag is er gezorgd voor een veiligheidsschakelaar met dubbelzijdig bedienbare inschakelblokkering. Deze zorgt ervoor dat je de machine niet per ongeluk kunt inschakelen. Zelfs stofvrij werken behoort tot de mogelijkheden, omdat de zaagmachine is voorzien van een aansluiting voor de stofafzuiging.

Voordelen van de Bosch PKS 40:

 • Het apparaat weegt slechts 2,4 kg, is compact en ook gebruiksvriendelijk.
 • Om recht te kunnen zagen, wordt deze cirkelzaag geleverd met een geleiderail.
 • Doordat de cirkelzaag kantelbaar is, heb je ook de mogelijkheid om in verstek te zagen.
 • Je kunt met dit apparaat zo stofvrij mogelijk werken, omdat hij beschikt over stofafzuiging.
 • Hij heeft een veiligheidsschakelaar met dubbelzijdig bedienbare inschakelblokkering, waardoor je de machine niet per ongeluk kunt inschakelen.

Nadelen van de Bosch PKS 40:

 • Je krijgt slechts 1 zaagblad meegeleverd.
 • Bij aankoop van deze cirkelzaag krijg je er geen lasergeleider bij.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>