Bekijk De Top 10 En Vind De Beste Zaagtafel Van 2020!

Vind je het fijn om zelf klusjes in en om het huis te klaren? Dan heb je waarschijnlijk allerlei gereedschappen in huis. Als je nu bijvoorbeeld iets wil maken, waarbij zagen een vereiste is, dan heb je zaaggereedschap nodig.

Beste zaagtafel van 2020

 Product naamØ ... millimeter zaagblad 
1.
DeWalt DW745Ø 250 millimeter zaagbladMeer info »
2.
Powerplus POWE51101Ø 250 millimeter zaagbladMeer info »
3.
Scheppach HS100S 10''Ø 250 millimeter zaagbladMeer info »
4.
Einhell TC-TS 2025 UØ 250 millimeter zaagbladMeer info »
5.
Einhell TC-TS 1200Ø 210 millimeter zaagbladMeer info »
6.
Bosch PTS 10 T + onderstelØ 254 millimeter zaagbladMeer info »
7.
Einhell TC-TS 2025/2 EcoØ 254 millimeter zaagbladMeer info »
8.
Scheppach HS80 8''Ø 210 millimeter zaagbladMeer info »
9.
DeWalt DW745RS-QSØ 250 millimeter zaagbladMeer info »
10.
Scheppach TS310 12'' + extra zaagbladØ 315 millimeter zaagbladMeer info »

Afhankelijk van hetgeen je wil maken, kun je kiezen voor de beste decoupeerzaag, de beste cirkelzaag of wellicht de beste zaagtafel. Is een zaagtafel precies wat je nodig hebt? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij vergemakkelijken jouw zoektocht namelijk door je te vertellen over de 10 best verkochte zaagtafels van 2020. Door dit artikel te lezen kun je dus de verschillende modellen met elkaar vergelijken om de perfecte zaagtafel uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld het vermogen, de zaagdiepte of zelfs de meegeleverde accessoires met elkaar vergelijken. Waar je ook op let, de beste zaagtafel voor jouw behoeften vind je aan de hand van dit artikel!

Omdat we begrijpen dat je misschien niet over alle 10 modellen wil lezen, hebben wij de bovenstaande tabel voor je gecreëerd. In deze tabel zie je welke zaagtafels we in dit artikel zullen recenseren. Daarbij staat tevens hoeveel groot de diameter van het zaagblad is. Je zoektocht naar de beste zaagtafel wordt hierdoor vergemakkelijkt. Gebruik dus de tabel om je op weg te helpen en selecteer gemakkelijk en snel de beste zaagtafel voor jouw behoeften.

1. DeWalt DW745

DeWalt DW745Moet je binnenkort planken of plaatmateriaal in de lengte doorzagen of afkorten? Dan kun je ervoor kiezen om een cirkelzaag of een zaagtafel te gebruiken. Beide gereedschappen hebben hun voordelen. Voor het zagen van kleinere oppervlakken, kun je het handig vinden om een cirkelzaag te gebruiken. Echter, door te werken met een zaagtafel kan het handiger zijn om materiaal in de lengte door te zagen. Je stuurt immers het materiaal en niet de zaag, waardoor je zowel veilig als gecontroleerd kunt werken. Zoek je daarom naar de beste zaagtafel voor jouw behoeften? Is het ideale model voor jou een zaagtafel die weinig te wensen overlaat en die perfect is voor de professionele klusser? Dan is de DeWalt DW745 wellicht de beste zaagtafel voor jou. Dit model is namelijk een oerdegelijke 1.850 watt zaagtafel die zowel recht, tot 77 mm diep, als op 45 graden, tot 57 mm diep, kan zagen.

Als je een nieuwe zaagtafel gaat aanschaffen, dan kijk je natuurlijk ook naar het gewicht van de tafel. Een extreem zwaar model is wellicht stabiel, maar is minder geschikt voor klussers die vaak onderweg zijn. Daarom is er bij de DeWalt DW745 zaagtafel gezorgd voor een relatief laag gewicht van 22 kg. Dankzij dit gewicht en het compacte formaat kun je dit gereedschap eenvoudig met je meenemen naar al je klussen. Moet je grote platen bewerken? Dat gaat zeer eenvoudig met deze zaagtafel. Hij heeft namelijk een zaagbreedte van 61 cm aan de rechterkant. Zelfs snel werken is mogelijk als je deze zaagtafel in je bezit hebt. Hij maakt namelijk maar liefst 3.800 toeren per minuut. Hierdoor komt er relatief veel stof en zaagsel vrij. Echter, dat is geen probleem, omdat de zaagtafel een stofzuigverloopstuk heeft voor het aansluiten van een bouwstofzuiger.

Voordelen van de DeWalt DW745:

 • Doordat deze zaagtafel slechts 22 kg weegt, kun je hem gemakkelijk verplaatsen.
 • Hij maakt 3.800 toeren per minuut, waardoor je snel kunt werken met deze zaagtafel.
 • De verstekgeleider, parallelgeleider en duwstok zorgen ervoor dat je van alle gemakken bent voorzien.
 • Als oplossing voor vrijkomend stof en zaagsel heeft de tafelzaag een stofzuigverloopstuk voor het aansluiten van een bouwstofzuiger.

Nadelen van de DeWalt DW745:

 • Je krijgt slechts 1 zaagblad.
 • Deze zaagtafel heeft geen stille werking.

2. Powerplus POWE51101

Powerplus POWE51101Zoek je naar de beste zaagtafel voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om eerst naar bepaalde eigenschappen te kijken. Je kunt onder andere nagaan wat de maximale zaagdiepte van het apparaat is. Hierbij gaat het eigenlijk om 2 typen zaagdieptes. Je kunt namelijk zowel recht, met een hoek van 90 graden, en schuin, met een hoek van 45 graden, zagen. Het kan ook handig zijn om de diameter van het zaagblad en het vermogen van de verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Wat dacht je van een zaagtafel met een maximale zaagdiepte van 85 mm recht en 65 mm schuin? Moet de zaagtafel van je dromen tevens een zaagblad met een diameter van 250 mm hebben? Als dergelijke eigenschappen perfect klinken, dan is de Powerplus POWE51101 wellicht de beste zaagtafel voor jou.

Dit model raden wij aan, omdat hij van alle gemakken is voorzien om nauwkeurig en veilig grote werkstukken op maat te zagen. Je kunt met de Powerplus POWE51101 zaagtafel met een vermogen van rond de 2000 watt op een prettige hoogte werken, omdat hij met een onderstel wordt geleverd. De werktafel is tevens aan 2 kanten te vergroten, waardoor zelfs grote stukken multiplex of lange balken stabiel blijven liggen. De zaagdiepte en ook het zaagbereik kun je tevens zelf instellen tot respectievelijk 85 mm en 45 graden. Zaag je schuin, dan geldt er een maximale zaagdiepte van 65 mm. Om precies de juiste zaagsneden te maken, is de zaagtafel voorzien van een verstek- en parallelgeleider. Het komt er dus op neer dat je deze zaagmachine kunt gebruiken om allerlei uiteenlopende zaagprojecten uit te voeren.

Voordelen van de Powerplus POWE51101:

 • Met deze zaagtafel kun je zeer nauwkeurig zagen.
 • Je kunt je werkvlak aanzienlijk vergroten, omdat je de zaagtafel kunt verbreden.
 • Vanwege het gewicht van slechts 22,5 kg kun je de zaagtafel eenvoudig verplaatsen.
 • Deze zaagtafel is aantrekkelijk geprijsd, dus je kunt hem ook aanschaffen als je een klein budget hebt.
 • Hij heeft een zaagdiepte van 85 mm, dus deze zaagtafel is geschikt om dikke materialen te bewerken.
 • Doordat er een onderstel wordt meegeleverd, kun je met dit model op een comfortabele hoogte werken.

Nadelen van de Powerplus POWE51101:

 • Wanneer je deze zaagtafel koopt, krijg je er slechts 1 zaagblad bij.
 • Doordat hij geen stille werking heeft, is het aanbevolen om oordopjes te gebruiken.

3. Scheppach HS100S 10”

Scheppach HS100S 10''Heb je bijvoorbeeld houten planken in huis, die je op maat wil zagen om er prachtige meubels van te maken? Dan is het handig om gebruik te maken van een zaagtafel. Natuurlijk weet je dat er verschillende soorten zaagtafels beschikbaar zijn. Het is daarom handig om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken om aan de hand daarvan de beste zaagtafel voor jouw behoeften uit te kiezen. Vind jij het belangrijk dat jouw zaagtafel licht is? Moet het apparaat tevens een hoog vermogen hebben, waardoor je ook hardere houtsoorten kunt bewerken? Dan is de Scheppach HS100S 10” wellicht de beste zaagtafel voor jouw behoeften. Deze zaagtafel heeft een gewicht van slechts 20 kg, waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Zijn vermogen bedraagt tevens 2000 watt, dus je kunt er ook hardere houtsoorten mee bewerken.

Behalve houten planken, kun je met de Scheppach HS100S 10” zaagtafel ook kunststof of plaatmateriaal zagen. Het doet er niet toe welk materiaal je zaagt met dit apparaat, want al deze materialen zaag je precies op maat. Hierdoor is het maken van meubels, tuinhekken of zelfs vlonders een fluitje van een cent. Er is ook aan andere gemakken gedacht bij dit model. Zo kun je de werktafel naar links en rechts uitklappen, waardoor je werkstuk altijd stabiel blijft liggen. Met deze zaagtafel snijd je tot 85 mm diep in het materiaal wanneer je recht zaagt. Kantel je het zaagblad om tot 45 graden, dan kun je tot 45 mm diep zagen. Aan de zijkant van de zaagtafel is er een wiel dat je kunt gebruiken om het zaagblad eenvoudig omhoog of omlaag te verstellen aan de hand van de dikte van het materiaal. Werk er dus altijd prettig mee!

Voordelen van de Scheppach HS100S 10”:

 • Hij heeft een onderstel, waardoor je op een prettige hoogte kunt werken.
 • Doordat tafelverbreding mogelijk is, kun je je werkoppervlak aanzienlijk verbreden.
 • Deze zaagtafel weegt slechts 20 kg, waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen.
 • Dankzij de zaagdiepte van 85 mm is deze zaagtafel ideaal om ook dikke materialen te bewerken.
 • Er wordt een verstekgeleider, parallelgeleider en een duwstok meegeleverd, die zorgen voor werkgemak.
 • Vanwege het compact formaat kun je de zaagtafel gemakkelijk met je meenemen en hem ook eenvoudig opbergen.
 • Zelfs hardere houtsoorten kunnen met deze zaagtafel bewerkt worden, want het apparaat heeft een vermogen van maar liefst 2000 watt.

Nadelen van de Scheppach HS100S 10”:

 • Het onderstel van deze zaagtafel heeft geen wielen.
 • Bij aankoop van de zaagtafel wordt er slechts 1 zaagblad meegeleverd.

4. Einhell TC-TS 2025 U

Einhell TC-TS 2025 UIn jouw zoektocht naar de beste zaagtafel voor jouw behoeften, kom je verschillende modellen tegen. Als je de eigenschappen van deze modellen met elkaar vergelijkt, zie je dat al deze zaagtafels bepaalde voordelen en nadelen met zich meebrengen. Hierdoor kan het wat moeilijker lijken om het ideale model uit te kiezen. Echter, als je van tevoren weet over welke eigenschappen jouw droommodel beschikt, kun je eenvoudig een zaagtafel uitkiezen. Wat dacht je van een zaagtafel met een krachtige motor, die je voor verschillende zaagtoepassingen kunt gebruiken? Als een dergelijk model je aantrekt, dan is de Einhell TC-TS 2025 U wellicht de beste zaagtafel voor jouw behoeften. Dit model heeft een 2000 watt motor, die hem zeer krachtig maakt. Dankzij deze motor kun je er ook hardere houtsoorten mee bewerken. Hij is tevens te gebruiken voor verschillende zaagtoepassingen.

Als we de verdere details van de Einhell TC-TS 2025 U zaagtafel bekijken, dan zien we dat dit model beschikt over een zaagblad van 250 mm. Er is tevens gezorgd voor een robuust onderstel, waardoor je keer op keer op een comfortabele hoogte kunt werken. Zelfs bredere werkstukken kun je met gemak zagen, omdat de tafel een afmeting heeft van 64 bij 48 cm. Is deze breedte niet genoeg? Geen probleem. Je kunt er namelijk 2 verbredingen van 20 cm bij optellen. Deze verbredingen zijn met bouten bevestigd, dus wanneer je een kleiner werkblad nodig hebt, kun je ze losschroeven. Is het nodig om het zaagblad schuin te zetten, dan kun je op een hoek van 45 graden tot een diepte van 65 mm zagen. Als het blad daarentegen recht staat, dan zaag je tot 85 mm. Dit alles gebeurt stofvrij, omdat er bij deze zaagtafel is gezorgd voor stofafzuiging.

Voordelen van de Einhell TC-TS 2025 U:

 • Stofvrij werken is mogelijk dankzij de stofafzuiging.
 • Vergroot je werkvlak aanzienlijk met de tafelverbreding.
 • Het onderstel zorgt ervoor dat je op comfortabele hoogte kunt werken.
 • Dankzij het vermogen van 2000 watt, kun je ook hardere houtsoorten bewerken.
 • Je kunt de zaagtafel eenvoudig verplaatsen dankzij het lichte gewicht van 22,7 kg.
 • Door de zaagdiepte van 85 mm kun je met deze zaagtafel ook dikke materialen bewerken.

Nadelen van de Einhell TC-TS 2025 U:

 • Je krijgt er geen duwstok bij.
 • Er wordt maar 1 zaagblad meegeleverd.
 • Door de veiligheidskap kan de zichtbaarheid van het zaagblad afnemen.

5. Einhell TC-TS 1200

Einhell TC-TS 1200Als je zoekt naar de beste zaagtafel voor jouw behoeften, dan zijn er verschillende modellen waar je voor kunt kiezen. Daarom is het belangrijk om eerst goed na te gaan over welke eigenschappen het perfecte model voor jou moet beschikken. Ben je een klusser die slechts af en toe kleine zaagklussen in en om het huis uitvoert? Dan is het handig om voor een compact model te kiezen. In een dergelijk geval, vinden wij de Einhell TC-TS 1200 de beste zaagtafel voor jouw behoeften. Dit model is ideaal voor het af en toe klaren van kleine klussen. Hij is namelijk een compacte 1200 watt zaagtafel, waar je tot 45 mm diep mee kunt zagen. Je kunt er dus gemakkelijk laminaat of kozijnen op lengte mee zagen. Om je in staat te stellen om meteen te starten met klussen, wordt dit apparaat geleverd met een zaagblad en alle benodigde geleiders.

Personen die slechts af en toe gebruik maken van een zaagtafel, willen geen model hebben waarvan ze bij elk gebruik de handleiding moeten doornemen. Daarom is het voor hen handig om de Einhell TC-TS 1200 te gebruiken. Deze zaagtafel is namelijk zeer gebruiksvriendelijk en stelt je in staat om kleine en middelgrote zaagklussen te klaren. Hij heeft een 210 mm breed zaagblad, waar je tot 45 mm diep in hout mee kunt zagen. Schuin zagen tot 45 graden is ook mogelijk, maar dan geldt er een maximale zaagdiepte van 27 mm. De mogelijkheid om schuin te zagen komt goed van pas wanneer je bijvoorbeeld een deurpost en plinten in verstek moet zagen. Ga je aan de slag, dan wet je dat je in 1 keer alles bij de hand hebt voor uiteenlopende zaagklussen, omdat je er een verstekgeleider, parallelgeleider en duwstok bij krijgt.

Voordelen van de Einhell TC-TS 1200:

 • Het verplaatsen van deze zaagtafel is eenvoudig, omdat hij slechts 13,5 kg weegt.
 • Zelfs als je een klein budget hebt, kun je de zaagtafel kopen, omdat hij aantrekkelijk is geprijsd.
 • Je krijgt er een verstekgeleider, parallelgeleider en duwstok bij, dus je bent van alle gemakken voorzien.

Nadelen van de Einhell TC-TS 1200:

 • Zijn maximale zaagdiepte bedraagt slechts 45 mm.
 • De zaagtafel heeft geen onderstel om op een comfortabele werkhoogte te werken.

6. Bosch PTS 10 T + onderstel

Bosch PTS 10 T + onderstelAls fanatieke doe-het-zelver is de beste zaagtafel voor jou waarschijnlijk een zeer complete zaagtafel. Wij kennen een dergelijk model, dat vast wel bij je zal passen, namelijk de Bosch PTS 10 T + onderstel. Dit model is de beste zaagtafel voor jou, omdat hij een robuust onderstel heeft, dat ervoor zorgt dat hij altijd stevig en op een fijne werkhoogte staat. Het metalen onderstel zorgt dus voor zowel effectiviteit als veiligheid. Zelfs wanneer je een groot stuk materiaal wil zagen, is deze zaagtafel perfect, omdat tafelverlenging mogelijk is. Hierdoor heb je een zeer groot werkvlak. Je kunt tevens werken met diverse hoeken en dieptes, dankzij de traploze verstelling van het 254 mm zaagblad. Voor de nodige gemakken is er bij dit model ook gezorgd. Daarom beschikt hij over een parallelgeleider, een duwstok en zelfs stofafzuiging.

Dankzij de sterke motor is de Bosch PTS 10 T + onderstel zaagtafel tevens geschikt voor diverse toepassingsgebieden. De zaagtafel heeft namelijk een 1400 watt motor met een stofstart. Hierdoor kun je zeer grote werkstukken zoals planken en platen veel eenvoudiger zagen. Het zaagblad van dit model is tevens zwenkbaar, waardoor verticale verstekzaagsneden tot 45 graden mogelijk zijn. Als we kijken naar de maximale zaagdiepte van 75 mm, dan kunnen we tevens concluderen dat diverse klussen in korte tijd geklaard kunnen worden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je grote planken, parketvloeren of houten latten moet zagen. Deze kun je vervolgens gebruiken voor de dakconstructie en binnenafwerking. Zelfs aan een hoogwaardig zaagblad is er gedacht. Daarom wordt de zaagtafel met een dergelijk zaagblad geleverd. Hierdoor is effectiviteit en comfortabel werken gegarandeerd.

Voordelen van de Bosch PTS 10 T + onderstel:

 • Deze zaagtafel is voorzien van stofafzuiging.
 • Het netsnoer van 2,5 meter geeft voldoende speling in de werkplaats.
 • Je bent van alle gemakken voorzien dankzij de verstekgeleider, duwstok en parallelgeleider.
 • Maak gebruik van de tafelverbreding om je werkvlak op de zaagtafel aanzienlijk te verhogen.
 • Er is bij dit model gezorgd voor een onderstel, waardoor je op een prettige hoogte kunt werken.

Nadelen van de Bosch PTS 10 T + onderstel:

 • Je krijgt bij aankoop van dit model slechts 1 zaagblad.
 • Bij deze zaagtafel is er niet gezorgd voor een lasergeleider.
 • Met 1400 watt heeft de zaagtafel een relatief laag vermogen.

7. Einhell TC-TS 2025/2 Eco

Einhell TC-TS 2025/2 EcoOver welke eigenschappen moet de beste zaagtafel voor jouw behoeften beschikken? Dat hangt natuurlijk van persoon tot persoon af. De een wil bijvoorbeeld een zaagtafel met een compact formaat. Iemand anders vindt het daarentegen belangrijk dat de zaagtafel is voorzien van een onderstel, zodat hij op een comfortabele hoogte kan werken. Weer anderen kijken naar de maximale zaagdiepte, omdat ze bijvoorbeeld dikke materialen willen bewerken. Ben jij iemand die een relatief hoge zaagdiepte belangrijk vindt? Moet het ideale model voor jou tevens beschikken over een laag gewicht en een onderstel? Dan kennen wij het ideale model voor jou, namelijk de Einhell TC-TS 2025/2 Eco. Deze zaagtafel heeft een zaagdiepte van 85 mm, waardoor je er ook dikke materialen mee kunt bewerken. Hij heeft tevens een onderstel en een licht gewicht.

Door de manier waarop de Einhell TC-TS 2025/2 Eco zaagtafel is ontworpen, kun je hem helemaal naar wens afstellen. Er is bijvoorbeeld gezorgd voor een handig draaiwiel, dat je kunt gebruiken om het 254 mm zaagblad op de ideale hoogte te zetten. Je kunt op die manier zowel smalle latten als dikkere platen netjes op maat zagen. Daarnaast is het mogelijk om de zaagkop in een hoek van 45 graden te kantelen, waardoor je versteksneden kunt zagen tot 65 mm diep. Schuin zagen is bijvoorbeeld handig wanneer je hoekverbindingen moet maken voor plinten of kozijnen. Bij deze 2000 watt zaagtafel is er bovendien gezorgd voor een stevig onderstel, waardoor je op een prettige hoogte kunt werken. Het is daarnaast een feit dat je bij aankoop van dit model zelfs een duwstok, parallelgeleider en verstekgeleider krijgt, die het mogelijk maken om zowel veilig als nauwkeurig te klussen.

Voordelen van de Einhell TC-TS 2025/2 Eco:

 • Hij weegt slechts 16,2 kg, waardoor je de zaagtafel gemakkelijk kunt verplaatsen.
 • Stofafzuiging is mogelijk bij deze zaagtafel, dankzij de aansluiting voor een stofzuiger.
 • Er is gezorgd voor een onderstel waardoor je op een comfortabele werkhoogte kunt klussen.
 • Voor veilig en nauwkeurig klussen krijg je er een duwstok, parallelgeleider en verstekgeleider bij.
 • Dankzij de zaagdiepte van 85 mm, kun je deze zaagtafel ook gebruiken om dikke materialen te bewerken.

Nadelen van de Einhell TC-TS 2025/2 Eco:

 • Het onderstel van de zaagtafel heeft geen wielen.
 • Er wordt bij dit model slechts 1 zaagblad meegeleverd.
 • Bij deze zaagtafel bestaat de mogelijkheid tot tafelverbreding niet, waardoor je het werkblad niet groter kunt maken.

8. Scheppach HS80 8”

Scheppach HS80 8''Ben je op zoek naar de beste zaagtafel voor jouw behoeften? Dan zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten. Sommige modellen zijn bijvoorbeeld compact, zodat je ze gemakkelijk met je kunt meenemen. Weer andere modellen beschikken over tafelverbreding, waardoor je ook bredere materialen comfortabel kunt zagen. Het is bij vele modellen zelfs mogelijk om zowel recht als schuin te zagen. Afhankelijk van jouw behoeften, kies je dus voor een model dat bij je past. Wat dacht je van een relatief compacte zaagtafel met de mogelijkheid tot tafelverbreding? Als een dergelijk model perfect klinkt, dan is de Scheppach HS80 8” wellicht de beste zaagtafel voor jou. Dit model heeft een relatief compact formaat met een licht gewicht en hij beschikt over tafelverbreding. Je kunt je werkvlak dus aanzienlijk vergroten.

Wanneer we zeggen dat de Scheppach HS80 8” zaagtafel een compact model is, dan bedoelen we dat hij zeer mobiel is. Je kunt hem tevens gemakkelijk opruimen en met je meenemen. Als we kijken naar de tafeluitbreiding, dan zien we dat deze uitvouwbaar is. Bovendien weegt deze zaagtafel slechts 15 kg, waardoor je hem eenvoudig optilt en in de kofferbak van je auto zet om op een andere locatie te klussen. Het zaagblad van 210 mm komt bovendien tot maximaal 48 mm diep in verschillende materialen. Denk hierbij aan MDF, hout of zelfs laminaat. Met dit apparaat kun je zelfs in verstek zagen. Door de zaagkop tot een hoek van 45 graden te zagen, kun je namelijk zagen tot 45 mm diepte. Wanneer je zaagt, komt er zaagsel vrij. Hier heb je echter geen last van, dankzij de beschermkap.

Voordelen van de Scheppach HS80 8”:

 • Het werkvlak kun je aanzienlijk vergroten met de tafelverbreding.
 • Doordat de zaagtafel slechts 15 kg weegt, is dit model zeer mobiel.
 • Je kunt kaarsrechte snedes maken, dankzij de verstek- en lengtegeleider.
 • Bij dit model ben je van alle gemakken voorzien, omdat je er een verstek-, parallelgeleider en duwstok bij krijgt.

Nadelen van de Scheppach HS80 8”:

 • Bij deze zaagtafel bedraagt de maximale zaagdiepte slechts 48 mm.
 • Dit model is niet voorzien van een onderstel zodat je op een comfortabele hoogte kunt werken.
 • Aangezien het netsnoer slechts 1 meter lang is, heb je tijdens het werken waarschijnlijk een verlengsnoer nodig.

9. DeWalt DW745RS-QS

DeWalt DW745RS-QSWe hebben in dit artikel verschillende zaagtafels gerecenseerd. Je hebt gezien dat bepaalde modellen worden geleverd met een onderstel. Bij sommige modellen krijg je er zelfs een duwstok, verstekgeleider en parallelgeleider bij. Bovendien hebben sommige zaagtafels een laag gewicht, waardoor je ze gemakkelijk met je mee kunt nemen. Wat we echter nog niet hebben gezien, is een zaagtafel met wielen. Is de beste zaagtafel voor jou juist een model met wielen? Dan is de DeWalt DW745RS-QS de beste zaagtafel voor jou. Hoewel dit model een relatief laag gewicht heeft, hoef je hem niet op te tillen. Hij beschikt namelijk over wielen, die het verplaatsen van de zaagtafel verder vergemakkelijken. Er is tevens gezorgd voor een zaagblad, verstekgeleider, parallelgeleider en een duwstok zodat je van alle gemakken bent voorzien. Je kunt er dus meteen na de ontvangst mee aan de slag gaan.

Dankzij het verrijdbaar aluminium onderstel en gewicht van 22 kg, neem je de DeWalt DW745RS-QS zaagtafel eenvoudig mee naar al je klussen. Je kunt er bovendien in een rechte hoek mee zagen tot 77 mm diept. Is het nodig om schuin te zagen? Dan kun je gemakkelijk de zaagkop kantelen. Wanneer je dit doet, bereik je met het zaagblad een diepte van 57 mm. Zelfs het bewerken van grote platen is een fluitje van een cent wanneer je deze zaagtafel gebruikt. Hij heeft aan de rechterkant namelijk een zaagbreedte van maar liefst 61 cm. Daarnaast is het geen probleem om snel te werken, omdat er bij het ontwerpen van deze zaagtafel ook daarmee rekening is geworden. De tafelzaag maakt namelijk 3.800 toeren per minuut. Hij beschikt tevens over een stofzuigverloopstuk, zodat je hem kunt aansluiten op een bouwstofzuiger. Klaar met werken? Dan klap je het onderstel gemakkelijk in.

Voordelen van de DeWalt DW745RS-QS:

 • Dankzij de wielen kun je de zaagtafel eenvoudig verplaatsen.
 • Bij aankoop van deze zaagtafel krijg je er een bijpassend onderstel bij.
 • Doordat de zaagtafel beschikt over een onderstel, kun je op een comfortabele hoogte werken.
 • Snel werken is mogelijk wanneer je met dit model werkt, want hij maakt 3.800 toeren per minuut.
 • Hij weegt slechts 22 kg, waardoor deze zaagtafel gemakkelijk is mee te nemen naar een andere locatie.
 • Je krijgt er een verstekgeleider, parallelgeleider en duwstok bij, waardoor je bent voorzien van alle gemakken.

Nadelen van de DeWalt DW745RS-QS:

 • Bij aankoop van deze zaagtafel krijg je er slechts 1 zaagblad bij.
 • Hij heeft geen mogelijkheid tot tafelverbreding, dus je kunt het werkblad niet groter maken.
 • Het snoer van deze zaagtafel is slechts 2 meter lang, dus je hebt wellicht een verlengsnoer nodig.

10. Scheppach TS310 12” + extra zaagblad

Scheppach TS310 12'' + extra zaagbladAls je begint te klussen, ga je zo voorzichtig mogelijk om met je gereedschap. Echter, je bent er toch op voorbereid dat je bepaalde onderdelen na verloop van tijd moet vervangen. Daarom kan het handig zijn om van de belangrijke delen een reserve te hebben. In het geval van een zaagtafel is het bijvoorbeeld handig als je een reserve zaagblad in huis hebt. Echter, in veel gevallen worden de zaagtafels juist met slechts 1 zaagblad geleverd. Is de beste zaagtafel voor jou daarom een model waarbij er 2 zaagbladen worden geleverd? Dan is de Scheppach TS310 12” + extra zaagblad wellicht de beste zaagtafel voor jouw behoeften. De naam van dit model spreekt eigenlijk voor zich en laat je meteen zien dat je er een extra zaagblad bij krijgt. Mocht er dus iets gebeuren met het eerste zaagblad, dan heb je toch een reserve zaagblad in de buurt.

Door met de Scheppach TS310 12” + extra zaagblad te klussen, zie je al gauw dat dit apparaat je de mogelijkheid geeft om allerlei materialen op maat te zagen. Denk maar aan het op maat zagen van laminaat of zelfs het perfect passend maken van dikke houten blaken. Deze zaagtafel met een vermogen van 2.200 watt is bovendien eenvoudig te verplaatsen en te vervoeren. Hij beschikt namelijk over wielen en handvatten. De 2 zaagbladen die je bij aankoop van deze zaagtafel meegeleverd krijgt, hebben en diameter van 315 mm. Hierdoor kun je allerlei werkstukken op maat zagen met een maximale dikte van 83 mm. Als je toch liever schuin wil zagen, dan is dat mogelijk. Je hoeft slechts de zaagkop tot een hoek van 45 graden te kantelen, waarna je tot 49 mm diep kunt zagen.

Voordelen van de Scheppach TS310 12” + extra zaagblad:

 • De zaagbladhoogte is instelbaar.
 • Bij aankoop van deze zaagtafel krijg je maar liefst 2 zaagbladen meegeleverd.
 • Doordat de zaagtafel een onderstel heeft, kun je op een prettige hoogte werken.
 • Met een zaagdiepte van 83 mm is deze zaagtafel geschikt om dikke materialen te bewerken.
 • Maak gebruik van de tafelverbreding en –verlenging, om je werkvlak aanzienlijk te vergroten.
 • Aangezien je een verstekgeleider en parallelgeleider krijgt, ben je van allerlei gemakken voorzien.
 • Zelfs hardere houtsoorten kunnen bewerkt worden, omdat de zaagtafel een vermogen van 2.200 watt heeft.

Nadelen van de Scheppach TS310 12” + extra zaagblad:

 • Doordat de zaagtafel 57 kg weegt, is hij relatief zwaar.
 • Je krijgt er geen duwstok bij om het laatste stukje van een plank tegen het zaagblad aan te duwen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>