Als Je Wil Weten Welke De Beste Fantasy Boeken Van 2019 Zijn, Dan Lees Je Dit Artikel Nu!

Boeken lezen kan een waar plezier zijn. Als je je helemaal kunt inleven in de boeken, dan lijkt het alsof je je in een andere wereld bevindt. Hierdoor vergeet je tijdelijk je eigen problemen en ga je na wat andere personen meemaken. Wil je even niets te maken hebben met je eigen realiteit? Dan zijn Fantasy boeken aanraders. Dergelijke boeken laten je (ver)dwalen in andere (al dan niet bestaande) werelden. Zoek je daarom naar de beste Fantasy boeken van deze tijd? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij vertellen je namelijk over de top 5 Fantasy boeken van het jaar. Hierbij hebben we rekening gehouden met boeken voor verschillende leeftijden, maar ook van verschillende auteurs. Iedereen die dol is op boeken van dit genre komt dus aan zijn trekken. Hier vind je gemakkelijk de beste Fantasy boeken van 2019!

Beste Fantasy boeken van 2019

Door dit artikel te lezen maak je kennis met de 5 beste Fantasy boeken van dit moment. De boeken gaan over verschillende onderwerpen en zijn tevens geschikt voor verschillende leeftijden. Zo komt iedereen aan zijn trekken. Vaak kunnen de boeken bovendien onder meer dan 1 genre gecategoriseerd worden, wat het allemaal nog leuker en verrassender maakt om de boeken te lezen. Aarzel niet langer, lees de recensies over de boeken, maak een vergelijking uit de reeks met de beste Fantasy boeken van dit moment en kies het boek dat je het meest aanspreekt uit.

1. Kom je spelen? – M.J. Arlidge

Hoe denk je dat jij je zou voelen als je eerder dan de politie wist waar een moordenaar zou toeslaan? Dat is de dilemma waar de hoofdpersoon in het boek Kom je spelen? mee worstelt. Dit boek is daarom niet alleen een van de beste Fantasy boeken van dit moment, maar ook een leuk boek met geweld. Laten we even een stap terugnemen en kijken wat er precies gebeurt in het boek. Er wordt een meisje voor winkeldiefstal opgepakt door de politie van Chicago. Dit meisje, genaamd Kassie, van vijftien jaar oud en van Poolse afkomst, gedraagt zich vreemd en heeft mentale problemen. Daarom wordt forensisch psycholoog Adam Brandt ingeschakeld. Kom je spelen - M.J. Arlidge.J. ArlidgeKassie beweert tegen Adam dat ze kan zien wanneer en hoe mensen zullen sterven. Ze geeft aan dat ze de mensen die volgens haar op gruwelijke manier zullen omkomen, wil waarschuwen.

Nadat Adam dit alles tot zich neemt, raakt hij gefascineerd. Echter, de politie vertrouwt Kassie niet, vooral niet wanneer blijkt dat deze tiener een link heeft met de slachtoffers van een aantal gruwelijke moorden. Wat kan Kassie nu doen om de personen die op gruwelijke wijze zullen omkomen te redden? Zal Adam haar helpen om de personen te helpen? Is het wel haar plaats om de mensen te helpen? Al deze vragen komen in je op wanneer je het boek leest. Hierdoor is de spannende en boeiend geschreven thriller wellicht een van de beste Fantasy boeken voor jou. Er zijn in het boek Kom je spelen? korte hoofdstukken met een aantal pittige scenes. Bovendien worden de gebeurtenissen beschreven vanuit het perspectief van 4 verschillende hoofdfiguren. Wordt dit het volgende boek dat je leest?

Eigenschappen van het Fantasy boek Kom je spelen?:

 • Dit boek uit het Fantasy genre valt ook onder het Thriller genre, dus als je dol bent op spanning is hij vast wel perfect voor jou.
 • In het verhaal beweert een tiener dat zij kan zien wanneer en op welke manier personen zullen sterven en dat zij degenen die op een gruwelijke manier dood zullen gaan graag wil helpen.
 • Doordat de gebeurtenissen afwisselend worden beschreven vanuit het perspectief van 4 hoofdfiguren heb je steeds weer een nieuwe kijk op zaken, waardoor het boek continu spannend blijft.

2. HEX – Thomas Olde Heuvelt

Het Fantasy genre is een zeer uitgebreide genre. Er kan namelijk over van alles gefantaseerd worden. Hierdoor is het voor sommige personen moeilijk om de beste Fantasy boeken uit te kiezen. Ben je echter dol op boeken met veel spanning en zoek je naar een fantastisch en onvergetelijk verhaal? Dan kun je het boek HEX lezen. Dit boek behoort tot de beste Fantasy boeken van het jaar, maar kan ook gecategoriseerd worden als een thriller. Het verhaal speelt zich af in Beek, wat lijkt op een doorsnee dorpje in Gelderland aan de voet van de Duivelsberg. Echter, het dorpje is toch niet zo alledaags als je wel zou denken. Zo leven de inwoners van de stad al HEX - Thomas Olde Heuvelthonderden jaren met de vloek van de heks Katharina. De heks loopt al sinds de zeventiende eeuw door het dorp, gebonden in kettingen en met haar ogen en mond dichtgenaaid.

Soms staat de heks gezellig een avond bij je naast de bank of neemt ze plaats op je bed. Hoewel dit allemaal gruwelijk lijkt voor buitenstaanders, is de heks volgens de bewoners van het dorp ogenschijnlijk ongevaarlijk. Echter, als je de heks tart, dan staat er een hels lot te wachten. Waarom vluchten de bewoners dan niet? Omdat ze dat niet kunnen. Wie in Beek is geboren, blijft namelijk in Beek, omdat de bewoners door de vloek aan het dorp zijn gebonden. Besluit je in het dorp te gaan wonen? Dan kun je ook niet langer dan enkele dagen wegblijven. In het dorp doet men er alles aan om de Wylerheks voor de buitenwereld verborgen te houden. Een groepje jongeren is het hier echter niet mee eens. Zij willen namelijk meer te weten komen over de bovennatuurlijke kracht die hen gevangen houdt. Er is toch al zo lang niets gebeurd…

Eigenschappen van het Fantasy boek HEX:

 • HEX houd je op de rand van je stoel.
 • Horrorschrijver Stephen King beschreef dit boek als “briljant en volstrekt origineel”.
 • Volgens de volkskracht is het boek gruwelijk goed en zijn slapeloze nachten gegarandeerd.
 • Het boek gaat over een gevloekt dorpje en een groepje jongeren dat de situatie zat is en meer te weten wil komen over de bovennatuurlijke kracht die hen gevangen houdt.

3. Echo – Thomas Olde Heuvelt

Geloof jij in bovennatuurlijke krachten of misschien zelfs vloeken? Zoek je naar een boek met onverklaarbare gebeurtenissen, dat tevens deel uitmaakt van de beste Fantasy boeken van het jaar? Dan heb je het boek Echo beschreven. Dit boek maakt deel uit van de beste Fantasy boeken van deze tijd en gaat over Nick Grevers. Deze jongeman maakt samen met zijn klimmaatje Augustin een tocht naar de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitsere Alpen. Er is weinig documentatie over de berg en wanneer de heren daar aankomen is het ongewoon stil. Bovendien bekruipt hen het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn, Echo - Thomas Olde Heuveltwanneer ze de vallei betreden. Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Nick is helemaal verminkt en beseft dat een moeizame revalidatie wacht.

Van tijd tot tijd gedraagt hij zich tevens vreemd, maar hij kan niet verklaren hoe dit komt. Het lijkt er volgens Nick op dat er iets in hem is gewekt. Alleen heeft hij geen idee wat het precies is en hoe het is gewekt. Hij weet bovendien niet wat er precies is gebeurd op de berg en hoe Augustin om het leven is gekomen. Daarom keert hij samen met zijn vriend Sam terug naar Zwitserland om naar antwoorden te zoeken. Denk je dat Nick in het boek Echo de antwoorden op zijn vragen zal krijgen? Ben je nu al onder de indruk en wil je het boek meteen lezen? Het vlot leesbaar verhaal is deels geschreven in de vorm van e-mails, dagboekfragmenten en dergelijke. Aangezien het gaat om iemand die naar antwoorden zoekt, krijg je ook verschillende invalshoeken van verschillende personages te zien. Spannend toch?

Eigenschappen van het Fantasy boek Echo:

 • Hoewel het boek valt onder de genre Fantasy boeken, is hij vooral een horrorverhaal met onderhuidse spanning.
 • Dit boek gaat over 2 maatjes die besluiten een berg te beklimmen, waarna 1 van hen dood gaat en de ander wordt achtervolgd door iets onverklaarbaars.
 • Het verhaal is vlot leesbaar en is deels geschreven in de vorm van e-mails, dagboekfragmenten en dergelijke vanuit het perspectief van meerdere personages.
 • Als je passie hebt voor bergbeklimmen, dan zal je dol zijn op dit boek, omdat de passie van de auteur voor bergbeklimmen duidelijk te zien is in dit spannende boek.

4. Game of Thrones – Het spel der tronen – George R.R. Martin

Als een boek wordt verfilmd, gaat het meestal om een supergoed verhaal. Dit is volgens velen ook het geval bij de boekenreeks Game of Thrones. Het maakt niet uit of je de tv serie over deze boeken wel of niet hebt gevolgd, het is een goed idee om ook de boeken te lezen. Hierbij start je met het eerste boek, Game of Thrones – Het spel der tronen. Dit boek maakt deel uit van de beste Fantasy boeken van het jaar. In het boek maak je veel mee met de Starks, de Lannisters en andere grote families van de Zeven Koninkrijken. Met dit boek heeft de auteur een miljoenenpubliek aan zich gebonden. Game of Thrones - Het spel der tronen - George R.R. MartinHet boek maakt bovendien deel uit van een reeks, dus als je er dol op bent kun je gezellig verder lezen wanneer je de andere delen koopt. Nu wil je waarschijnlijk weten waar het boek over gaat.

In het boek Game of Thrones – Het spel der tronen, dat deel uitmaakt van de beste Fantasy boeken van dit moment, zie je dat er een machtige ijsmuur is gebouwd. Deze muur staat aan de noordgrens van het koninkrijk en beschermt dit koninkrijk sinds mensenheugenis. Hoewel zich ver voorbij deze muur een lang vergeten vijand roert, is ieders blik naar het zuiden gericht. Daar is namelijk het hof van de machtige Lannisters. Bovendien is de macht van de koning tanende en zijn Hand is onder verdachte omstandigheden aan zijn eind gekomen. Hierdoor zijn velen uit op eigen gewin, maar er zijn nog trouwe onderdanen. Denk hierbij aan de Starks van Winterfell. Zo wordt Eddard Stark tegen zijn zin benoemd tot nieuwe Hand van de koning en zijn familie raakt daardoor betrokken bij de meest omvattende machtsstrijd ooit, ook wel bekend als het levensgevaarlijke spel der tronen…

Eigenschappen van het Fantasy boek Game of Thrones – Het spel der tronen:

 • Dit boek is het spannende eerste deel van een boekenreeks over het levensgevaarlijke spel der tronen.
 • In het boek kom je meer te weten over de grote families van de Zeven Koninkrijken, die vrijwel allemaal proberen aan de macht te komen.
 • Het boek is vlot geschreven, maar wordt ook gezien als een ingewikkelde avonturenroman in een imaginaire wereld die zeer middeleeuws aandoet.
 • De personages in het boek zijn realistisch beschreven en zo ook de gebeurtenissen met een beperkte dosis zuivere fantasie zoals verdwenen volken, goden en zelfs draken.
 • Hoewel er op politiek vlak veel gebeurt in het boek, is er nog een lang vergeten vijand achter de machtige ijsmuur die de noordgrens van het koninkrijk sinds mensenheugenis beschermt.

5. De buitenstaander – Stephen King

Wie dol is op boeken uit het horrorgenre heeft waarschijnlijk al gehoord van de bekende horrorschrijver Stephen King. Deze schrijver heeft immers meer dan 200 verhalen op zijn naam staan, waarvan een aantal zijn verfilmd. Ben je op zoek naar een horrorboek van deze schrijver, dat ook gecategoriseerd kan worden als een van de beste Fantasy boeken van het jaar? Dan raden wij het boek De buitenstaander aan. Dit boek behoort tot de beste Fantasy boeken van 2019 en is geschreven door de bekende horrorschrijver Stephen King. In het boek zie je dat er het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden. Ooggetuigen en zelfs forensisch materiaal wijzen De buitenstaander - Stephen Kingonmiskenbaar in de richting van de bekende coach van het plaatselijke Little League-team. Met groot machtsvertoon wordt de verdachte gearresteerd. Later blijkt echter dat hij een waterdicht alibi heeft.

Wat zou jij doen als jij een detective was die belast was met deze zaak? Zou je de verdachte laten gaan? De zaak wordt in het boek De buitenstaander nog raarder. De detective Ralph Anderson, die belast is met de zaak, raakt namelijk na verder onderzoek overtuigd dat de verdachte werkelijk buiten de stad was. Hoe kan hij dan tegelijkertijd op 2 plekken zijn geweest? Zijn DNA is namelijk gevonden op het lijkje van het jongetje, in de auto waar de jongen in werd ontvoerd. Daarnaast hebben verschillende personen de coach in het stadje gezien met bebloede kleding. We kunnen bovendien verklappen dat de schrijver zich gelukkig niet verlaagt tot de tweeling-DNA-oplossing. Wat kan er dan gebeurd zijn? Daarom kom jij achter als je het boek leest!

Eigenschappen van het Fantasy boek De buitenstaander:

 • Doordat het boek enorm meeslepend is, hebben sommige lezers de 589 pagina’s binnen een dag verslonden.
 • Dit boek gaat over een jongetje dat is misbruikt en vermoord en een verdachte die ogenschijnlijk op 2 plekken tegelijkertijd was.
 • De personages in het boek hebben veel diepgang, waardoor je veel over hen te weten komt en je met hen begint mee te leven.
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>