Je vindt de beste frituurpan uit 2020 hier! Vergelijk de beste koop!

Ben je op zoek naar de beste frituurpan? Er zijn verschillende soorten frituurpannen waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een friteuse waarin je in 1 keer veel etenswaren kunt bakken. Of misschien vind je dat een hetelucht friteuse beter bij je past. Wij helpen je om het ultieme model te vinden!

De beste frituurpan van 2020 kopen

Aangezien er veel verschillende modellen verkrijgbaar zijn, bieden wij je een helpende hand. Je kunt namelijk de beste frituurpan uitkiezen aan de hand van het wattage en de bakcapaciteit.

 Product naamWattbakcapaciteit 
1.Inventum GF431B2200 watt1.0 kilogramMeer info »
2.Philips Airfryer XL HD9247/90 Deep Black1200 watt1.2 kilogramMeer info »
3.Philips Avance Airfryer XXL HD9652/90 Zwart2225 watt1.4 kilogramMeer info »
4.Inventum GF431S2200 watt1.0 kilogramMeer info »
5.Molino Airfryer JMLV25731300 watt4.0 kilogramMeer info »
6.Philips Viva Airfryer XXL HD9630/90 Zwart2225 watt1.4 kilogramMeer info »
7.Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 Zwart2225 watt1.4 kilogramMeer info »
8.Fritel Frytastic 5371 4L3200 watt0.6 kilogramMeer info »
9.Inventum GF250HL1500 watt0.8 kilogramMeer info »
10.Philips Viva Plus Airfryer HD9230/201425 watt0.8 kilogramMeer info »

1. Inventum GF431B

Inventum GF431BBen je op zoek naar de beste frituurpan? Is de beste friteuse voor jou een model waarin je af en toe lekkere snacks of frietjes kunt bakken? Dan is een kleine frituurpan perfect voor jou. Wat dacht je van een friteuse met een laadvermogen van 1 kg? Wij raden dan de Inventum GF431B aan. Dit is de beste frituurpan voor jou, omdat hij beschikt over een laadvermogen van 1 kg. Dit houdt in dat je er etenswaren voor ongeveer 3 tot 4 personen tegelijkertijd in kunt klaarmaken. Het apparaat is tevens voorzien van een koude zone aan de onderkant, die ervoor zorgt dat kruimels niet verbranden en de olie niet snel vervuild raakt. Voor een eenvoudige reiniging, kun je de losse onderdelen van de friteuse in de vaatwasmachine reinigen.

Behalve de bakresultaten en de gemakkelijke reiniging, is ook het gebruik belangrijk. Wanneer je immers lekkere krokante frites of snacks wil klaarmaken, dan dien je goed met het apparaat om te gaan. Daarom heeft Inventum ervoor gezorgd dat dit apparaat eenvoudig is te bedienen. De GF431B friteuse van Inventum beschikt namelijk over een handige bedieningsknop. Door hiermee te werken, kun je de gewenste baktemperatuur zelf instellen. Het apparaat beschikt over de volgende afzonderlijke temperatuurstanden: 140 °C, 150 °C, 160 °C, 170 °C, 180 °C en 190 °C. Dit betekent dat je de temperatuur kunt optimaliseren aan de hand van de gerechten die je wil bereiden. Afhankelijk van de snacks die je klaarmaakt, kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de frituurmand of juist de binnenpan.

Voordelen:

 • Je kunt in deze frituurpan snacks en frites voor 3 tot 4 personen bakken.
 • Hij beschikt over losse onderdelen die je na gebruik in de vaatwasmachine kunt reinigen.
 • Dit apparaat is compact.
 • De koude zone zorgt ervoor dat de olie langer meegaat en minder vaak ververst hoeft te worden.
 • Hij bereikt de ingestelde temperatuur snel.
 • Het temperatuurlampje geeft aan wanneer de juiste temperatuur is bereikt.
 • De friteuse is gemakkelijk te gebruiken.

Nadelen:

 • Hij beschikt niet over een timer.
 • Het snoer van de friteuse is relatief kort.
 • De friteuse is niet voorzien van een geurfilter.
Klik hier voor de beste prijs

2. Philips Airfryer XL HD9247/90 Deep Black

Philips Airfryer XL HD9247/90 Deep BlackAls het voor jou belangrijk is om over een relatief grote hetelucht friteuse te beschikken, dan is de Philips Airfryer XL HD9247/90 Deep Black wellicht de beste frituurpan voor jou. Dit model heeft namelijk een bakcapaciteit van 1,2 kg. Je kunt er dus lekkernijen voor ongeveer 5 tot 6 personen in bereiden. Daarnaast is dit apparaat een airfryer, wat betekent dat je er op een gezonde manier mee kunt frituren. Hij heeft zelfs een snelle werking. We hebben een uitgebreide beschrijving gemaakt van dit model, maar dan in een andere kleur. Lees er hier alles over!

 

Klik hier voor de beste prijs

3. Philips Avance Airfryer XXL HD9652/90 Zwart

Philips Avance Airfryer XXL HD9652/90 ZwartBen je op zoek naar de beste frituurpan voor jouw behoeften? Het is belangrijk dat je dan van tevoren weet aan welke eisen een dergelijk apparaat moet voldoen. Wil je dat het apparaat op een gezonde manier je snacks of frites bakt? Is het belangrijk dat hij een relatief grote bakcapaciteit heeft zodat je etenswaren voor 5 of meer personen kunt klaarmaken? Moet hij over een timer beschikken? Als het antwoord op deze vragen ja is, dan vinden wij de Philips Avance Airfryer XXL HD9652/90 Zwart de beste frituurpan voor jou. Hij heeft namelijk een bakcapaciteit van 1,4 kg, wat de aanbevolen hoeveelheid is voor 5 of meer personen. Daarnaast is dit model een hetelucht friteuse, dus je kunt met weinig olie de lekkerste snacks en krokante frites bereiden. Om gemakkelijk te weten wanneer je gerecht klaar is, kun je zelfs de timer van de friteuse instellen.

In de Avance Airfryer XXL HD9652/90 Zwart friteuse van Philips kun je zelfs 2 gerechten tegelijkertijd klaarmaken. Dit doe je door gebruik te maken van de meegeleverde panverdeler. Je kunt bijvoorbeeld een kippetje en frites tegelijkertijd klaarmaken, zodat je maaltijd voor de avond in 1 keer klaar is om gegeten te worden. Als je de panverdeler gebruikt, voorkom je bovendien dat de gerechten elkaars smaak overnemen. In dit apparaat is voorverwarmen niet nodig, omdat hij is voorzien van de Twin TurboStar technologie. De friteuse beschikt tevens over een stervormig element dat vetdeeltjes uit de circulerende hete lucht filtert. Deze techniek zorgt ervoor dat zoveel mogelijk vet aan het eten wordt onttrokken. Het stervormig element zorgt er ook voor dat er een betere warmteverdeling ontstaat. Hierdoor worden je frites aan alle kanten krokant. Tegelijkertijd wordt je kippetje gelijkmatig gaar.

Voordelen:

 • In dit apparaat kun je 2 gerechten tegelijkertijd klaarmaken.
 • Je kunt er gezond mee bakken.
 • Voorverwarmen is dankzij de Twin TurboStar technologie niet nodig.
 • Hij is voorzien van een timer waarmee je zelf de gewenste bereidingstijd instelt.
 • Doordat dit apparaat een minimumtemperatuur van 40 °C heeft, kun je er ook eten in ontdooien.
 • Dit apparaat heeft een grote capaciteit, maar neemt niet enorm veel ruimte in beslag op je aanrecht.
 • De frituurpan beschikt over een handig display.
 • Je kunt in deze airfryer gerechten voor 5 personen of meer bereiden.
 • Hij beschikt over een temperatuurlampje, dat je laat weten wanneer het apparaat klaar is voor gebruik.

Nadelen:

 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs tegenvallen.
 • Dit apparaat is niet voorzien van een kijkvenster.
 • De friteuse heeft geen koude zone.
Klik hier voor de beste prijs

4. Inventum GF431S

Inventum GF431SZoek je naar de beste frituurpan voor jouw behoeften? Ga dan eerst na wat je behoeften zijn. Wil je een traditionele frituurpan die gebruik maakt van olie, maar is het belangrijk voor jou dat de olie lang meegaat? Dan kun je kiezen voor de Inventum GF431S. Wij vinden dit model de beste frituurpan voor jou, omdat hij een traditioneel model is. Het voordeel van de traditionele modellen is dat ze eenvoudig zijn in gebruik. Zo hoef je er alleen olie in te doen en daarna de gewenste baktemperatuur in te stellen. Er gaat vervolgens een lichtje branden wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt, waarna je gerechten worden gebakken. In dit apparaat kun je bijvoorbeeld frites goudgeel en krokant bakken. De baktemperatuur stel je in met de bedieningsknop. Doordat de temperatuur instelbaar is, is het met dit apparaat mogelijk om verschillende gerechten te frituren.

Wanneer je een frituurpan aanschaft, dan dien je ook te letten op de bakcapaciteit. Als je namelijk een klein gezin hebt, dan heb je geen enorm grote friteuse nodig. Omgekeerd geldt natuurlijk hetzelfde. Als je een groot gezin hebt, zal een kleine friteuse niet handig zijn. Ben je van plan de GF431S frituurpan van Inventum te gebruiken om gerechten voor 3 tot 4 personen te frituren, dan is hij de perfecte keus. Dit model heeft namelijk een bakcapaciteit van 1 kg en een inhoud van 3 liter. Hij beschikt tevens over een koude zone aan de onderkant van de pan, die voorkomt dat kruimels doorbakken. Je olie gaat op die manier langer mee. Heb je je lievelingsgerecht al klaargemaakt en ben je dus klaar met de frituurpan? Dan kun je de losse onderdelen gemakkelijk reinigen in de vaatwasmachine. Na gebruik kun je het apparaat afsluiten met het deksel.

Voordelen:

 • In deze friteuse kun je gerechten voor 3 tot 4 personen bakken.
 • Hij bereikt snel de ingestelde temperatuur.
 • Je kunt de losse onderdelen gemakkelijk reinigen in de vaatwasmachine.
 • De frituurpan is relatief compact.
 • Wanneer de juiste temperatuur is bereikt, gaat het temperatuurlampje branden.
 • Het apparaat is gemakkelijk in gebruik.
 • De koude zone zorgt ervoor dat de olie langer meegaat en minder vaak ververst hoeft te worden.

Nadelen:

 • Hij is niet voorzien van hittebestendige handgrepen.
 • Dit apparaat heeft geen koele wand.
 • Doordat hij niet over een geurfilter beschikt, kun je hem het liefst buiten of in de schuur gebruiken.
 • Het snoer is met een lengte van 0,9 meter relatief kort.
Klik hier voor de beste prijs

5. Molino Airfryer JMLV2573

Molino Airfryer JMLV2573Is de beste frituurpan voor jou een hetelucht model met een grote bakcapaciteit? Dan raden wij de Molino Airfryer JMLV2573 aan. Dit hetelucht model beschikt over een bakcapaciteit van 4 kg, dus je kunt er gerechten voor 5 tot 6 mensen in bereiden. Wil je meer weten over de functionaliteiten en handige meegeleverde accessoires van deze friteuse? Dan raden we je aan om de beschrijving over dit apparaat te lezen in het artikel over de beste airfryer. Hij behoort namelijk ook top de top 5 beste hetelucht friteuses.

 

Klik hier voor de beste prijs

6. Philips Viva Airfryer XXL HD9630/90 Zwart

Philips Viva Airfryer XXL HD9630/90 ZwartBen je op zoek naar de beste frituurpan waarin je in 1 keer veel lekkernijen kunt bereiden? Dan kun je kiezen voor een model met een relatief grote bakcapaciteit. Het is daarnaast ook gezonder om gebruik te maken van een airfryer, omdat dergelijke modellen bijna geen olie gebruiken om je gerechten te bakken. Deze modellen maken namelijk gebruik van hete lucht. De Philips Viva Airfryer XXL HD9630/90 Zwart is mogelijk de beste frituurpan voor jou, omdat dit apparaat een airfryer is. Hij zorgt er dus voor dat je kunt genieten van je favoriete gebakken gerechten, zonder je zorgen te hoeven maken over het oliegehalte. Daarnaast heeft dit apparaat een relatief grote bakcapaciteit van 1,4 kg. Je kunt er dus met gemak 2 zakken friet in 1 keer mee bakken.

Het doet er niet toe wat je in de Viva Airfryer XXL HD9630/90 Zwart frituurpan van Philips wil bakken, want het gaat allemaal super snel. Dit komt doordat je hem dankzij de Twin TurboStar technologie niet hoeft voor te verwarmen. Wanneer je dit model namelijk aanzet, dan ontstaat er een wervelwind aan hete lucht. Deze zorgt ervoor dat de gerechten in de friteuse gelijkmatig gaar worden en voorzien zijn van een krokant jasje. Voor nog gezonder voedsel, zorgt het stervormige element van dit apparaat er bovendien voor dat vetdeeltjes uit de circulerende lucht worden gefilterd. Je weet dan zeker dat de maaltijd die je op tafel hebt gezet gezond is. Als je weinig ruimte in je keuken hebt, is dit model ook een perfecte aanwinst. Hij neemt namelijk evenveel plek in beslag als zijn broertje met de naam XL, maar heeft een grotere bakcapaciteit.

Voordelen:

 • De gewenste bereidingstijd kun je gemakkelijk instellen met de timer.
 • Hij is voorzien van een temperatuurlampje dat je laat weten wanneer hij klaar is voor gebruik.
 • De airfryer is gemakkelijk te gebruiken.
 • Dit apparaat neemt niet meer ruimte in beslag dan de XL versie, maar heeft wel een grotere capaciteit.
 • Frituren met deze friteuse is gezonder, doordat hij weinig vetstof gebruikt.
 • Je hoeft de frituurpan niet voor te verwarmen, omdat hij beschikt over de Twin TurboStar technologie.
 • Hij is gemakkelijk te reinigen.

Nadelen:

 • Dit apparaat beschikt niet over een koude zone.
 • Doordat hij niet over een kijkvenster beschikt, moet je hem openen als je de bereiding in de gaten wil houden.
 • Er worden geen accessoires bijgeleverd.
 • Hij heeft geen geurfilter.
Klik hier voor de beste prijs

7. Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 Zwart

Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90Is de beste frituurpan voor jou een airfryer die niet voorverwarmd hoeft te worden? Dan is de Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 Zwart een goed alternatief. Dit apparaat is een hetelucht friteuse, die beschikt over de Twin TurboStar technologie. Hij hoeft dus niet voorverwarmd te worden. Je bereidt in dit apparaat met behulp van hete lucht de lekkerste gerechten op een gezonde manier. In deze friteuse kun je voor 5 of meer personen etenswaren klaarmaken, dankzij de bakcapaciteit van 1,4 kg. Voor een volledige beschrijving over dit apparaat, verwijzen wij je naar het artikel over de beste airfryer.

 

Klik hier voor de beste prijs

8. Fritel Frytastic 5371 4L

Fritel Frytastic 5371 4LWil je in 1 keer voor 3 tot 5 personen frites of andere snacks bakken? Zoek je daarom naar de beste frituurpan? Wij helpen je graag om het beste model voor jouw behoeften te vinden. Wanneer je namelijk een frituurpan aanschaft, dan ga je eerst na welke bakcapaciteit perfect is voor jouw behoeften. Om in 1 keer voor 3 tot 5 personen frites te bakken, is de Fritel Frytastic 5371 4L wellicht de beste frituurpan. Hij beschikt namelijk, zoals de naam doet vermoeden, over een bakcapaciteit van 4 liter, dit komt neer op 600 gram. Deze capaciteit is perfect voor een gemiddeld gezin. Wanneer je hem gebruikt, verlies je geen tijd, omdat hij beschikt over een relatief hoog vermogen van 3200 watt. Hij zorgt er dus voor dat je snacks en frites snel bereid worden.

De Frytastic 5371 4L van Fritel beschikt bovendien over een regelbare thermostaat. Stel dus gemakkelijk de gewenste temperatuur in, zodat je verschillende gerechten op de perfecte temperatuur kunt klaarmaken. Wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt, dan geeft de frituurpan een geluidssignaal af. Er is ook een geluidssignaal wanneer je hem aan- en uitschakelt. Doordat dit apparaat op 2 niveaus verwarmt, ontstaat er een koude zone. Deze zone zorgt ervoor dat frituurrestjes naar de bodem worden gefilterd, waardoor de olie langer bruikbaar is en minder snel ververst hoeft te worden. Ben je de frituurpan per ongeluk aan vergeten? Je hoeft je ook hier geen zorgen over te maken, omdat hij na 2 uur niet te zijn gebruikt, automatisch uitschakelt. De friteuse is tevens volledig demonteerbaar, waardoor je hem gemakkelijk met de hand of in de vaatwasmachine kunt reinigen.

Voordelen:

 • Met dit apparaat kun je voor een klein gezin snacks en frites bakken.
 • Je kunt hem gemakkelijk schoonmaken.
 • Het temperatuurlampje gaat branden wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt.
 • Hij heeft een handig display.
 • Dankzij het relatief hoge vermogen, zijn je gerechten snel klaar.
 • Hij bereikt snel de gewenste temperatuur.
 • De olie gaat langer mee dankzij de koude zone.
 • Dit apparaat is gemakkelijk te bedienen.
 • Hij is voorzien van een geurfilter.

Nadelen:

 • Dit apparaat is niet voorzien van een timer.
 • Met een lengte van 1 meter is het snoer vrij kort.
 • Doordat het kijkvenster beslaat kun je de bakvoortgang niet optimaal in de gaten houden.
Klik hier voor de beste prijs

9. Inventum GF250HL

Inventum GF250HLHeb je weinig ruimte in je keukenkasten en zoek je daarom naar de beste frituurpan die je gewoon op het aanrecht of op je keukenblad kunt laten staan? Dan vinden wij het een goed idee dat je kiest voor een model dat er aantrekkelijk uitziet. Het is uiteraard ook verstandig om een model te kiezen dat niet teveel ruimte in beslag neemt. Als dit de eigenschappen zijn waar je naar op zoek bent, dan kun je de Inventum GF250HL in huis halen. Dit model is de beste frituurpan voor jou, omdat hij niet enorm groot is. Hij heeft namelijk een breedte van 26,5 cm, hoogte van 31 cm en diepte van 33 cm. Daarnaast heeft hij een mooi design, waardoor hij zeker gezien mag worden.

Een andere belangrijke eigenschap van de GF250HL van Inventum is dat je er gezonde snacks mee kunt bereiden. Dit apparaat werkt namelijk met hete lucht. Je hoeft slechts een eetlepel olie aan je snacks toe te voegen en daarna stel je de gewenste bereidingstijd en temperatuur in. Vervolgens wacht je totdat de ingestelde temperatuur is bereikt waarna je jouw etenswaren in de friteuse zet. Je weet meteen wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, want dan gaat er een temperatuurlampje branden. Dankzij de bakcapaciteit van 800 gram, kun je met deze friteuse frites bakken voor ongeveer 3 tot 4 personen. Behalve bakken kun je er ook mee grillen en roosteren. Om ongelukken te voorkomen, wordt de buitenwand van dit apparaat tijdens de bereiding niet heet. Hierdoor kun je hem op elk moment veilig vastpakken. De binnenpan is eenvoudig te reinigen in de vaatwasmachine.

Voordelen:

 • In dit apparaat is er genoeg capaciteit voor snacks en andere gerechten voor 3 tot 4 personen.
 • Hij beschikt over een koele wand.
 • Met de timer kun je zelf de gewenste bereidingstijd instellen.
 • Je kunt hem gemakkelijk reinigen.
 • Hij is voorzien van een handig temperatuurlampje.
 • De friteuse is eenvoudig te gebruiken.
 • Je kunt ook groenten, vlees, cakes en brood klaarmaken in deze hetelucht friteuse.
 • Dit apparaat is compact.
 • Na gebruik kun je de binnenpan eenvoudig reinigen in de vaatwasmachine.

Nadelen:

 • Deze friteuse beschikt niet over een snoeropbergmogelijkheid.
 • Dit apparaat is niet voorzien van een kijkvenster.
 • Hij heeft geen geurfilter.
Klik hier voor de beste prijs

10. Philips Viva Plus Airfryer HD9230/20

Philips Viva Plus Airfryer HD9230/20Als de beste frituurpan voor jou een model is waarmee je met hete lucht kunt frituren en dat een bakcapaciteit van 800 gram heeft, dan raden wij de Philips Viva Plus Airfryer HD9230/20 aan. Je kunt er lekkernijen in bereiden voor ongeveer 2 tot 3 personen. Hij beschikt tevens over een timer en temperatuurlampje. Wil je meer weten over deze friteuse? Lees er dan alles over in het artikel over de beste airfryer. Hij behoort namelijk ook tot de lijst met de beste hetelucht friteuses.

 

Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>