• Home
 • Gaming Headsets

Zoek Je Naar De Beste Gaming Headset Van 2020? 7.1 Surround Sound Of Stereogeluid? Vind Het Ideale Model Hier!

Vind je het leuk om te gamen? Als je dol bent op spanning, avontuur en interessante verhalen, dan ben je waarschijnlijk vaker aan het gamen. Voor een optimale game ervaring is het handig om een gaming headset aan te schaffen. Hoe vind je echter de beste gaming headset? Om de ideale headset te vinden, vergelijk je uiteraard verschillende modellen. Je kijkt tevens naar het platform waarop je speelt. Er zijn namelijk speciale headsets voor onder andere pc’s, Xbox One en Playstation consoles. Vervolgens ga je na of je liever een bedrade of draadloze headset wil hebben. Daarnaast kies je voor een comfortabele headset, die je voor langere tijd kunt dragen. Denk bijvoorbeeld aan de hoofdband, de oorschelpen en het materiaal. Natuurlijk vergelijk je de geluidsweergave ook. Tot slot ga je na of speciale eigenschappen zoals noise canceling voor jou belangrijk zijn. Zo kun je gemakkelijk de beste gaming headset vinden!

Beste gaming headset van 2020

Hoewel we je reeds de tips hebben gegeven ten aanzien van het uitkiezen van de beste gaming headset, kan het toch moeilijk zijn om het ideale model te vinden. Er worden namelijk enorm veel verschillende modellen verkocht. Om je zoektocht te vergemakkelijken, hebben we daarom de onderstaande tabel gecreëerd. In deze tabel zie je de 10 beste gaming headsets van 2020. Deze modellen zullen we tevens recenseren, zodat je ziet wat je van elk model kunt verwachten. Doordat het aantal modellen is afgebakend en elk model afzonderlijk wordt beschreven, vind je gemakkelijk de beste headset voor jouw behoeften.

 Product naam 
1.
Trust GXT 322 Carus
Meer info »
2.
Razer Kraken Pro V2 Oval Zwart
Meer info »
3.
Plantronics RIG 800LX Dolby Atmos Wireless Xbox OneMeer info »
4.
Sony PlayStation Wireless PlatinumMeer info »
5.
BigBen Stereo Gaming Headset V2 PS4
Meer info »
6.
Astro A40 TR Zwart + MixAmp Pro TRMeer info »
7.
Turtle Beach Stealth 600 PlayStation 4Meer info »
8.
Kingston HyperX Cloud II RoodMeer info »
9.
Trust GXT 322W Dynamic
Meer info »
10.
Logitech G430Meer info »

1. Trust GXT 322 Carus

Wanneer je op zoek gaat naar de beste gaming headset voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde aspecten. Zo kun je kijken op welk platform je het liefst gamet. Aan de hand daarvan kun je kiezen voor een bepaald type headset. Natuurlijk is het ook handig om voor een headset te kiezen aan de hand van je gameniveau. Voor beginnende gamers zijn er namelijk speciale headsets, die zorgen voor optimaal comfort tijdens het gamen. Is de ideale gaming headset voor jou daarom een headset voor beginnende gamers? Dan kun je kiezen voor de Trust GXT 322 Carus. Wij vinden dit model de beste gaming headset voor jou, omdat hij gebruikt kan worden op alle spelplatformen. Trust GXT 322 CarusDaarnaast beschikt hij over zachte oorschelpen, die comfort tijdens lange speelsessies garanderen. Zelfs de instellingen zijn dichtbij, want deze bedien je via de knoppen op de rechteroorschelp.

Zoals je ziet is er veel aandacht besteed aan comfort en gemak toen de Trust GXT 322 Carus werd ontworpen. Het eerste waar er aan is gewerkt is immers draagcomfort. Om een optimale mate van draagcomfort te garanderen, beschikt deze headset over grote, zachte oorkussens en een hoofdband. Deze voelen allemaal comfortabel aan, waardoor je ook prettig kunt gamen tijdens lange speelsessies. Je hoeft je tijdens het gamen dus helemaal geen zorgen te maken over comfort en kunt je aandacht volledig uit laten gaan naar hetgeen op het scherm gebeurt. Er is een andere reden waarom deze headset ideaal is voor beginnende gamers: hij kan gebruikt worden op verschillende platformen. Als je een beginnende gamer bent, dan heb je wellicht nog niet bepaald welk platform je voorkeur heeft. Dan is het handig als je slechts 1 headset hebt die je op meerdere platformen kunt gebruiken.

Voordelen van de Trust GXT 322 Carus:

 • Deze headset is geschikt voor de Nintendo Switch, Windows pc, Playstation 4 en Xbox One.
 • Hij beschikt over een stevige, gewoven kabel, die tegen een stootje kan en niet tot nauwelijks klit.
 • Bij deze headset is er gezorgd voor een flexibele microfoon, die goed werkt en gemakkelijk is weg te stoppen.
 • Het lichtgewicht frame en de zachte oorkussens zorgen ervoor dat je minder snel last krijgt van je oren tijdens lange speelsessies.
 • Er is gezorgd voor knoppen op de rechteroorschelp, waardoor je tijdens het gamen het volume en de mute functie van de microfoon kunt bedienen.

Nadelen van de Trust GXT 322 Carus:

 • Als je een groter hoofd hebt, kan het comfort van de headset na meer dan 2 uur spelen afnemen.
 • Er is bij deze headset niet gezorgd voor een volumeregelaar en hij beschikt niet over een functie om ruis te onderdrukken.
 • Deze headset beschikt over een minder lange kabel dan andere gaming headsets, waardoor je dichter bij je pc moet blijven zitten.
Klik hier voor de beste prijs

2. Razer Kraken Pro V2 Oval Zwart

Wist je dat de speakers in je headset “drivers” worden genoemd? Er zijn verschillende soorten drivers, maar de meeste drivers variëren tussen de 40 en 60 mm in doorsnede. Hierbij geldt dat hoe groter de drivers zijn, hoe beter het geluid klinkt. Dit komt doordat grotere drivers een heldere en diepere bass produceren. Denk maar aan de geweldige kwaliteit van het geluid tijdens bijvoorbeeld explosies of drumslagen? Ook het geluid van wapens en (bas)gitaren komt beter tot uiting als je een gaming headset hebt met grotere drivers. Is daarom de beste gaming headset voor jou ene model met grote drivers? Dan kun je kiezen voor de Razer Kraken Pro V2 Oval Zwart. Razer Kraken Pro V2 Oval ZwartDit model vinden wij de beste gaming headset voor jou, omdat zijn speakerdrivers een doorsnede hebben van 50 mm. Je kunt dus optimaal genieten van een geweldige geluidskwaliteit tijdens het gamen of wanneer je naar muziek luistert.

Intussen weet je wat je kunt verwachten van deze headset op het gebied van de geluidskwaliteit. Hij beschikt zelfs over surround sound, waardoor je nog meer geniet van de geluiden van je games. Wanneer je de Razer Kraken Pro V2 Oval Zwart gebruikt, dan is comfort tevens gegarandeerd. Dit komt doordat de oorschelpen ruim om je oren zitten. De headset heeft zelfs een licht gewicht en is eenvoudig te dragen, waardoor de mate van comfort verder toeneemt. Voordat je een headset aanschaft, kijk je natuurlijk ook naar de platformen waarvoor hij is ontworpen. Sommige headsets zijn namelijk specifiek ontworpen voor bijvoorbeeld een Playstation. In het geval van dit model kun je hem op al je platformen gebruiken, omdat hij geschikt is voor gebruik op Android, iOS, Mac, Windows pc’s en de consoles: Nintendo Switch, Playstation 4 en Xbox One. Deze bedrade headset kun je dus altijd gebruiken.

Voordelen van de Razer Kraken Pro V2 Oval Zwart:

 • Je geniet van diep en ruimtelijk geluid dankzij de 50 mm drivers.
 • Hij zorgt voor kristalheldere communicatie, dankzij de topkwaliteit microfoon.
 • Om de microfoon op mute te zetten, hoef je slechts op de knop op de microfoon te drukken.
 • Dankzij het licht aluminium frame en de ovale cups met een superieure pasvorm is comfort gegarandeerd.

Nadelen van de Razer Kraken Pro V2 Oval Zwart:

 • Hoewel er wel is gezorgd voor ruisonderdrukking, beschikt de headset niet over een volumeregelaar.
 • De oorschelpen lichten niet op in 1 van de 16,8 miljoen kleuren, in tegenstelling tot de Chroma editie.
Klik hier voor de beste prijs

3. Plantronics RIG 800LX Dolby Atmos Wireless Xbox One

Hoe kun je het beste gamen? Door niet onderbroken te worden en gefocust te blijven natuurlijk. Misschien denk je nu aan jouw thuissituatie en denk je dat dat niet mogelijk is. Als je echter de juiste headset hebt, dan kun je ervoor zorgen dat je focus on point blijft. Zoek je daarom naar de beste gaming headset die ervoor zorgt dat je ononderbroken en gefocust kunt gamen? Dan kennen wij de ideale headset voor jou, namelijk de Plantronics RIG 800LX Dolby Atmos Wireless Xbox One. Wij vinden dat dit model de beste headset voor jou is, omdat hij ervoor zorgt dat je je game kunt perfectioneren. Plantronics RIG 800LX Dolby Atmos Wireless Xbox OneWanneer je deze headset namelijk gebruikt, dan kun je maar liefst 24 uur draadloos, ononderbroken en gefocust gamen. Tijdens het gamen geniet je tevens van een meeslepende audio, die om en over je heen dendert.

Om helemaal op te gaan in je games, is het belangrijk om te beschikken over superieure audio. Daar is er voor gezorgd bij de Plantronics RIG 800LX Dolby Atmos Wireless Xbox One. Je kunt dus elke game-uitdaging aangaan met audio die je gamebeleving verhoogt. De audio die de headset produceert is meeslepend, kraakhelder en realistisch, waardoor het aanvoelt alsof je zelf ook in de game zit. Misschien vraag je je nu af voor welk platform deze headset is ontworpen. De vorige headsets die we hebben beschreven zijn geschikt voor verschillende platforms. Als we echter kijken naar deze headset, dan zien we dat hij een specialistisch model is. Hij is namelijk specifiek ontworpen voor de Xbox One. Je sluit zijn USB ontvanger daarom aan op je Xbox One om te beschikken over gedetailleerd surround sound. Je merkt meteen waar de geluiden in de spelwereld vandaan komen!

Voordelen van de Plantronics RIG 800LX Dolby Atmos Wireless Xbox One:

 • Een volle accu voorzien je van 24 uur gameplezier.
 • Hij beschikt over een noise canceling microfoon, dus je bent altijd goed verstaanbaar.
 • Je kunt verder van de tv zitten en zit niet vast aan je controller, omdat deze headset draadloos is.
 • Doordat er is gezorgd voor Dolby Atmos virtual surround sound, hoor je precies waar het geluid in de spelwereld vandaan komt.
 • Er is bij deze gaming headset gezorgd voor een bijzonder licht frame, waardoor je zelfs bij lange speelsessies geen last krijgt van je oren.
 • Als je minder tijd hebt om de headset op te laden, dan kun je hem voor een half uur opladen, waarna je er weer 3 uur tegenaan kunt gaan.

Nadelen van de Plantronics RIG 800LX Dolby Atmos Wireless Xbox One:

 • Je kunt de headset alleen gebruiken wanneer je gamet met je Xbox One.
 • De microfoon van deze gaming headset is niet buigbaar en ook niet verstopt.
Klik hier voor de beste prijs

4. Sony PlayStation Wireless Platinum

Zoek je naar de beste gaming headset voor jouw behoeften? Dan is het eerste waar je naar kijkt het platform dat jij gebruikt om te gamen. Er is namelijk vaak een andere headset nodig wanneer je wil gamen met een Xbox One vergeleken met wanneer je gamet met een Playstation 4. Er zijn zelfs gaming headsets voor pc’s. Is de ideale gaming headset voor jou en model dat gebruikt kan worden voor gamen op een Playstation 4 en een pc? Dan kennen wij de perfecte headset voor jou, namelijk de Sony PlayStation Wireless Platinum. Wij vinden dat dit model de beste gaming headset voor jou is, omdat hij speciaal is ontworpen voor gamen op je pc of gamen op een Playstation 4. Sony PlayStation Wireless PlatinumVoor extra gebruiksmogelijkheden is hij ook te gebruiken op Android en iOS systemen. De headset zorgt bovendien voor 7.1 surround sound voor een geweldige audiobeleving.

Hoewel je de headset ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld naar muziek te luisteren, blinkt de Sony PlayStation Wireless Platinum uit vanwege zijn spel-specifieke geluidsinstellingen. Het enige wat je hoeft te doen om te genieten van de beste geluidsinstellingen is via de companion app de door de spelontwikkelaars gemaakte geluidsinstellingen te downloaden. Je hoort dus tijdens het gamen de muziek en effecten van deelnemende PS4 games precies zoals de makers het bedoeld hadden. Wanneer je de headset eenmaal in huis hebt, ben je tevens verzekerd van topkwaliteit. De opvouwbare headset beschikt namelijk over een aluminium hoofdband en is zelf ook stevig. Ondanks de stevige behuizing is de headset toch licht genoeg voor lange speelsessies. Wil je de instellingen aanpassen? Via de knoppen op de oorschelpen kun je de volume- en mute-instellingen bedienen. Zelfs je bevelen komen helder over, omdat 2 verborgen microfoons samenwerken om achtergrondgeluid weg te filteren.

Voordelen van de Sony PlayStation Wireless Platinum:

 • Geniet van de juiste geluidservaring door met de companion app de gemaakte geluidsprofielen te downloaden.
 • 1 3D Surround Sound zorgt voor ruimtelijk geluid, dus je hoort precies waar je tegenstanders vandaag komen.
 • Zijn oorkussens van nepleer zijn goed gevuld, waardoor je hem ook bij langere speelsessies comfortabel kunt dragen.
 • De headset is opvouwbaar en heeft een aluminium frame, waardoor stabiliteit en een lange levensduur zijn gegarandeerd.
 • Er is bij deze headset gezorgd voor 2 verborgen microfoons, die samenwerken om achtergrondgeluid weg te filteren, waardoor je bevelen altijd helder overkomen.

Nadelen van de Sony PlayStation Wireless Platinum:

 • Als je slechts een klein budget hebt, kan de prijs van deze gaming headset wellicht tegenvallen.
 • Je kunt de headset niet draadloos gebruiken met mobiele apparaten, dus hiervoor heb je de meegeleverde 3.5 mm audiokabel nodig.
Klik hier voor de beste prijs

5. BigBen Stereo Gaming Headset V2 PS4

Wanneer je op zoek gaat naar de beste gaming headset voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met jezelf. Je kijkt dus niet alleen naar de geluidskwaliteit van de verschillende headsets, maar gaat ook na of jij anderen niet stoort tijdens het gamen. Als jij bezig bent te gamen in de woonkamer en je huisgenoten moeten werken of huiswerk maken, dan is het niet prettig als je hen stoort. Daarom is de beste gaming headset voor jou wellicht de BigBen Stereo Gaming Headset V2 PS4. Dit model raden wij aan, omdat je met deze headset optimaal kunt genieten van je games zonder dat je anderen stoort. Ben je bezig een online role playing game (rpg) te spelen? BigBen Stereo Gaming Headset V2 PS4Dan is optimale communicatie met je medespelers van essentieel belang. Ook dit is geen probleem als je de headset gebruikt. Hij heeft namelijk een krachtige microfoon.

Tijdens het gamen kunnen vijanden van alle kanten komen. Daarom is het handig om de BigBen Stereo Gaming Headset V2 PS4 te gebruiken. Deze headset zorgt er namelijk voor dat je de tegenstaanders in de game tijdig hoort aankomen. Het geluid van de headset is namelijk van topkwaliteit. Zowel het geluid van de game als de chat is stereo en loopt goed in elkaar over. Hierdoor geniet je keer op keer van een geweldige speelervaring. Als je een bedrade headset wil aanschaffen, dan kijk je ook naar de lengte van zijn snoer. Zo weet je precies hoeveel bewegingsvrijheid de desbetreffende headset met zich meebrengt. In het geval van deze stereo gaming headset gaat het om een snoer van 1,2 meter. Met deze headset in huis maakt het bovendien niet uit op welk platform je gamet. Hij is namelijk geschikt voor zowel Android, Nintendo Switch, Windows pc, PS4 als Xbox One.

Voordelen van de BigBen Stereo Gaming Headset V2 PS4:

 • Zijn lichtgewicht frame en zachte oorkussens zorgen ervoor dat je minder snel last krijgt van je oren tijdens lange speelsessies.
 • Er is bij deze headset gezorgd voor een verstelbare hoofdband, waardoor hij ook geschikt is voor jonge gamers die snel groeien.
 • De knoppen op het snoer kun je gebruiken om tijdens het gamen het volume en de mute functie van de microfoon te bedienen.
 • Dankzij de superieure geluidskwaliteit van deze headset weet je tijdens het gamen op tijd waar je tegenstanders vandaan komen.
 • Doordat de kabel van de headset 1,2 meter lang is, is de headset perfect voor gamen met console controllers of handheld consoles.

Nadelen van de BigBen Stereo Gaming Headset V2 PS4:

 • De microfoon van deze headset is niet verwijderbaar, buigbaar of verstopt.
 • Doordat de kabel relatief kort is, is de headset minder geschikt bij gebruik met een pc of mobiel.
Klik hier voor de beste prijs

6. Astro A40 TR Zwart + MixAmp Pro TR

Aan het begin van dit artikel hebben we aangehaald dat er speciale headsets worden ontworpen voor beginnende gamers. Dan vermoed je waarschijnlijk ook dat er speciale headsets worden ontworpen voor professionele gamers. Dit is een goed vermoeden. Ben je daarom op zoek naar de beste gaming headset voor professionele gamers? Als je een professionele of casual gamer bent, dan kennen wij de ideale headset voor jou, namelijk de Astro A40 TR Zwart + MixAmp Pro TR. Wij vinden dat dit model de beste gaming headset voor jou is, omdat hij een perfecte audio-oplossing biedt voor casual- en professionele gamers. Deze headset is immers ontworpen om te voldoen aan strenge normen zoals audioprecisie, betrouwbaarheid voor zelfs de meest intensieve gamingsessies en comfort. Astro A40 TR Zwart + MixAmp Pro TRAls we kijken naar de audioprecisie, dan zien we dat er is gezorgd voor Surround Sound-verwerking en een lag- en storingsvrije levering van gamegeluid en spraakcommunicatie.

Zoals je intussen hebt gelezen, ben je met de Astro A40 TR Zwart + MixAmp Pro TR verzekerd van een superieure geluidskwaliteit. Echter, de geluidskwaliteit is niet het enige waar je naar kijkt. Je kijkt namelijk ook voor welk platform hij geschikt is. In het geval van deze headset gaat het om meerdere platformen. Zo kun je de headset gebruiken voor gamen op een Nintendo Switch, Playstation 3, Playstation 4 en zelfs een Windows pc. Deze compatibiliteit zorgt ervoor dat fanatieke gamers dezelfde headset kunnen gebruiken op verschillende platformen. Er is bij deze headset zelfs gezorgd voor 4 EQ-standen, namelijk Pro, Core, Media en LAN. Hierdoor heb je volledige controle over je audiobeleving. Je krijgt bij aankoop van deze headset zelfs een MixAmp Pro TR-versterker meegeleverd, die je kunt instellen om balans te brengen tussen in-game audio en chat. Volledige controle tijdens het gamen is dus gegarandeerd.

Voordelen van de Astro A40 TR Zwart + MixAmp Pro TR:

 • Met de MixAmp Pro TR-versterker kun je ervoor zorgen dat er een balans is tussen in-game audio en chat.
 • Dankzij Dolby 7.1 Surround Sound geniet je van ruimtelijk geluid, dus je hoort precies waar je tegenstanders vandaag komen.
 • Hij beschikt over een lichtgewicht en aanpasbaar ontwerp, waardoor de headset ook bij langere gaming sessies comfortabel zit.
 • De microfoon is verwijderbaar en kan geplaatst worden aan zowel de linker- als rechterkant van de gaming headset voor optimaal comfort.
 • Je kunt met de knoppen op de MixAmp tijdens het gamen het volume en de instellingen van de equaliser bedienen voor films, muziek en games.

Nadelen van de Astro A40 TR Zwart + MixAmp Pro TR:

 • Hoewel je sowieso waar krijgt voor je geld, kan de prijs van deze headset tegenvallen als je een klein budget hebt.
 • Als je gebruik wil maken van de optische Toslink aansluiting, moet je console beschikken over een optische aansluiting.
Klik hier voor de beste prijs

7. Turtle Beach Stealth 600 PlayStation 4

Heb je eerder een gaming headset gebruikt, maar had je een minder prettige ervaring met de gaming headset, omdat hij niet “brilvriendelijk” was? Bij bepaalde headsets is er geen rekening gehouden met spelers die brillen. Deze headsets zijn dan alleen ontwikkeld voor comfort op je hoofd en om je oren. Vaak drukken dergelijke headsets tegen je bril aan, waardoor je de headset niet lang comfortabel kunt gebruiken. Is daarom de beste gaming headset voor jou een variant die brilvriendelijk is? Dan is de Turtle Beach Stealth 600 PlayStation 4 de beste gaming headset voor jou. Bij deze headset is er gebruik gemaakt van het gepatenteerde ProSpecs systeem van Turtle Beach voor games met een bril. De headset beschikt daarom over oorkussens met dubbel schuim. Turtle Beach Stealth 600 PlayStation 4Er is dan zachter schuim in het gedeelte van de oorkussens dat tegen de bril aandrukt. De druk wordt dus verminderd waardoor je comfortabel kunt gamen.

Wanneer je de Turtle Beach Stealth 600 PlayStation 4 gebruikt voor bijvoorbeeld online gaming, dan hoef je je geen zorgen te maken over de bevelen die je geeft. De headset heeft namelijk een opklapbare microfoon, die sterk gevoelig is. Je stem wordt dus luid en duidelijk opgepikt, waardoor je commando’s keer op keer goed hoorbaar zijn. Maak je even geen gebruik van de microfoon? Dan kun je hem wegklappen, waardoor hij integreert in het ontwerp van de headset. Je hebt de microfoon dus bij de hand, maar hij staat niet in de weg. Bij een draadloze microfoon bekijk je ook het batterijvermogen. In het geval van deze headset gaat het om een batterijvermogen van rond de 10 uur voor superlange speelsessies. Er is zelfs gezorgd voor virtueel surround sound voor een superieure game-beleving. Koppel hem aan je Android toestel, Windows pc of Playstation 4 en geniet van je favoriete games!

Voordelen van de Turtle Beach Stealth 600 PlayStation 4:

 • Deze headset is brilvriendelijk waardoor ook gamers die brillen optimaal kunnen genieten.
 • Tijdens het gamen kun je het volume van je games bedienen met de knoppen op de oorschelp.
 • Hij heeft een noise canceling microfoon, waardoor je altijd goed verstaanbaar bent tijdens het gamen.
 • Je kunt genieten van superlange intensieve gamingsessies, want de gaming headset heeft een lange accuduur.
 • Er wordt ruimtelijk geluid geproduceerd door Dolby 7.1 Surround Sound waardoor je precies hoort waar je tegenstanders vandaan komen.

Nadelen van de Turtle Beach Stealth 600 PlayStation 4:

 • Het oplaadsnoer van deze gaming headset is relatief kort.
 • Deze headset is alleen draadloos te gebruiken op de PS4 en pc.
Klik hier voor de beste prijs

8. Kingston HyperX Cloud II Rood

Ben je op zoek naar de beste gaming headset voor jouw behoeften? Dan kun je letten op verschillende eigenschappen. Aangezien het gaat om een headset, is het handig om te letten op de geluidsweergave. Je kunt onder andere kiezen tussen 2.0 stereogeluid en (virtueel) surround sound. De stereo modellen hebben vaak een 3,5 mm aansluiting, waardoor je deze headsets op meerdere consoles en platformen kunt gebruiken. Dergelijke headsets zijn ook ideaal voor entertainment en muziek. Het voordeel van surround sound is daarentegen dat je een realistisch gevoel krijgt voor ruimtelijkheid. Je weet immers vanuit welke hoek je tegenstaanders komen. Vaak is het met dergelijke headsets ook mogelijk om via software voor elke game te wisselen naar de gewenste audio-instellingen. Kingston HyperX Cloud II RoodIs de beste gaming headset voor jou daarom een headset met virtual 7.1 surround sound? Dan kun je kiezen voor de Kingston HyperX Cloud II Rood.

Wij vinden dat de Kingston HyperX Cloud II Rood wellicht de beste gaming headset voor jou is, omdat hij beschikt over virtual 7.1 surround sound. Dit betekent dat je geniet van een verhoogde mate van audio-precisie, waardoor je een voorsprong hebt in vergelijking met tegenstaanders. Wanneer je een gaming headset gebruikt, dan is het belangrijk om te weten met welke platforms hij compatibel is. In het geval van deze headset gaat het om meerdere platforms. Zo kun je de headset gebruiken om te gamen op een Mac, Windows pc of een Playstation 4. Perfect als je een multi-platform gamer bent. Voor fanatieke gamers is comfort van de headset ook van immens belang. Je gamet immers uren achtereen. Daarom is deze headset voorzien van een robuust frame en comfortabele oorschelpen. Bovendien sluiten de kunstlederen oorschelpen goed af. Je kunt dus volledig opgaan in de game.

Voordelen van de Kingston HyperX Cloud II Rood:

 • Zijn microfoon is noise canceling, dus je bent altijd goed verstaanbaar tijdens het gamen.
 • Zelfs als je een klein budget hebt, kun je deze headset aanschaffen, want hij is aantrekkelijk geprijsd.
 • De microfoon is verwijderbaar waardoor je de headset in het openbaar als reguliere koptelefoon gebruikt kan worden.
 • Doordat de oorschelpen je goed afsluiten van de buitenwereld, kun je opgaan in de game en heeft de omgeving geen last van je muziek en explosies.
 • Doordat deze gaming headset compatibel is met zowel Mac systemen, Windows pc’s als Playstation 4 consoles, is hij perfect voor multi-platform gamers.

Nadelen van de Kingston HyperX Cloud II Rood:

 • Doordat de headset geluid zeer goed afsluit, kan het voorkomen dat je niet hoort wanneer je huisgenoten je roepen.
 • Als je de headset gebruikt voor de PS4 of Xbox One, dan beschik je pas na een firmware update via je pc over 7.1 virtual surround sound.
Klik hier voor de beste prijs

9. Trust GXT 322W Dynamic

Als je zoekt naar de beste gaming headset voor jouw behoeften, dan kom je verschillende modellen tegen. Zo zie je modellen met stereo geluid en andere varianten met virtual surround sound. Daarnaast kom je ook modellen tegen die speciaal zijn ontwikkeld voor beginners. Je hebt zelfs gezien dat er ook speciale modellen zijn voor fanatieke gamers. Wanneer je de eigenschappen van de verschillende modellen met elkaar vergelijkt, kan het voorkomen dat je een model tegenkomt dat bijna perfect is. Misschien is het enige wat je aan de headset zou veranderen zijn kleur. Was het bijna perfecte model voor jou de eerste headset die we in dit artikel hebben beschreven, de GXT 322 Carus? Trust GXT 322W DynamicAls je hem alleen niet hebt uitgekozen vanwege zijn kleur, dan kun je kiezen voor de soortgelijke gaming headset de Trust GXT 322W Dynamic. Dit model heeft een mooie, witte kleur met camouflagepatronen.

Wij vinden dat de Trust GXT 322W Dynamic de beste gaming headset voor jou is, omdat hij beschikt over dezelfde eigenschappen als de 322 Carus. Zo is deze headset ook speciaal ontworpen voor beginnende gamers die graag verschillende gaming platforms willen uitproberen. De headset is immers compatibel met de Xbox One, Playstation 4, Nintendo Switch en zelfs Windows pc’s. Met deze headset op je hoofd kun je bovendien urenlang doorspelen. Hij beschikt namelijk over zachte oorschelpen, die comfort tijdens lange gamesessies garanderen. Als je de instellingen wil aanpassen, dan hoef je ook niet te zoeken in instellingsmenu’s. Je maakt namelijk gebruik van de knoppen op de rechteroorschelp. Met deze knoppen kun je de volume- en mute-instellingen gemakkelijk aanpassen. Bij sommige headsets heb je na verloop van tijd last van slijtage of draadbreuk. Dit model beschikt daarom over een gevlochten snoer, waardoor je minder snel last krijgt van draadbreuk of slijtage.

Voordelen van de Trust GXT 322W Dynamic:

 • Deze headset is geschikt voor de Nintendo Switch, Windows pc, Playstation 4 en Xbox One.
 • Hij beschikt over een stevige, gevlochten kabel, die tegen een stootje kan en niet tot nauwelijks klit.
 • Bij deze headset is er gezorgd voor een flexibele microfoon, die goed werkt en gemakkelijk is weg te stoppen.
 • Het lichtgewicht frame en de zachte oorkussens zorgen ervoor dat je minder snel last krijgt van je oren tijdens lange speelsessies.
 • Er is gezorgd voor knoppen op de rechteroorschelp, waardoor je tijdens het gamen het volume en de mute functie van de microfoon kunt bedienen.

Nadelen van de Trust GXT 322W Dynamic:

 • Voor personen met een groter hoofd kan het comfort van de headset na meer dan 2 uur spelen afnemen.
 • Er is bij deze headset niet gezorgd voor een volumeregelaar en hij beschikt niet over een functie om ruis te onderdrukken.
 • Deze headset beschikt over een minder lange kabel dan andere gaming headsets, waardoor je dichter bij je pc moet blijven zitten.
Klik hier voor de beste prijs

10. Logitech G430

Ben je een gamer die voornamelijk speelt op de Playstation 4 console of op een pc? Dan is het handig om te kiezen voor een gaming headset die is ontworpen voor deze platformen. Is de beste gaming headset voor jou daarom een model dat compatibel is met de PS4 en Windows pc? Dan kennen wij een model dat goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar de Logitech G430. Wij vinden dat deze variant de beste gaming headset voor jou is, omdat hij compatibel is met Windows pc’s en Playstation 4 consoles. Hoewel de compatibiliteit belangrijk is, is dit uiteraard niet het enige waar je naar kijkt wanneer je en nieuwe headset aanschaft. Logitech G430Je kijkt immers ook welk type geluid hij produceert. In het geval van deze headset gaat het om krachtig 7.1 surround sound. Hierdoor ontgaat weinig tot niets in de games je meer.

Als je iemand bent die graag uren achtereen gamet, dan is game-comfort ook van immens belang. Daarom kies je ook voor een headset die comfortabel is. In het geval van de Logitech G430 is comfort gegarandeerd. De fabrikant van deze headset begrijpt namelijk dat je je niet wil irriteren aan een slecht zittende headset tijdens het gamen. Daarom heeft de fabrikant ervoor gezorgd dat deze headset licht is van gewicht. Bovendien beschikt hij over oorkussens met geperforeerd stof. Hierdoor “ademen” de oorkussens en wordt de kans op beknelde, zweterige oortjes verlaagd. Met deze headset is geluidscontrole ook altijd binnen handbereik. Er zijn namelijk knoppen op het snoer van de headset, dus je kunt binnen enkele seconden het volume dempen of aanpassen. Moet je een bevel geven of snel een nieuwe strategie bespreken met je teamgenoot? Dan gebruik je de ruisonderdrukkende microfoon van deze headset, die het omgevingsgeluid filtert.

Voordelen van de Logitech G430:

 • Het is mogelijk om de oorkussens te verwijderen om ze bijvoorbeeld te wassen.
 • Er is gezorgd voor een ruisonderdrukkende microfoon, die het omgevingsgeluid filtert.
 • Je hoeft niet te zoeken op de oorschelpen, want je kunt de audio bedienen vanuit het snoer.
 • De oorschelpen zijn 90 graden roteerbaar, wat handig is wanneer de headset rond je nek hangt.
 • Voor optimaal gamecomfort beschikt deze headset over ene ultralicht en dun ontwerp, dus je concentreert je op de game en niet op de headset.

Nadelen van de Logitech G430:

 • Op consoles levert de headset alleen stereogeluid vanwege de benodigde software.
 • Het snoer met een lengte van 2,3 meter kan soms in de weg zitten tijdens het gamen.
 • Als je een groter hoofd hebt, kan de headset bij lange speelsessies minder lekker zitten.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>