• Home
 • Dieren

De Beste Kattenfontein Van 2020 Vind Je Hier. Klinkt Een Model Voor Katten én Honden Perfect?

Heb je een huisdier zoals een kat of hond in huis? Dan is het belangrijk om je trouwe beste vriend de mogelijkheid te geven om op elk moment van de dag een slokje water te kunnen drinken. Je kunt natuurlijk ervoor kiezen om gewoon een bak met water voor je huisdier te zetten, maar een kattenfontein ziet er mooier uit. Er zijn bovendien veel verschillende kattenfonteinen op de markt. Hoe kies je dan de beste kattenfontein voor jouw trouwe viervoeter uit? Je kunt bij het kiezen van een bepaald model rekening houden met het gebruik, de mogelijkheden en de inhoud van de fontein. Het is ook handig als je verschillende varianten met elkaar vergelijkt en op basis daarvan een bepaald model selecteert. Het maakt echter niet uit welke methode je hanteert, want wij helpen je door middel van dit artikel om de beste kattenfontein voor jouw huisdier te vinden.

Beste kattenfontein van 2020

We hebben je reeds verteld op welke eigenschappen je kunt letten wanneer je op zoek gaat naar de beste kattenfontein voor jouw trouwe beste vriend. Echter, we zijn niet dieper ingegaan op deze eigenschappen. Als we bijvoorbeeld kijken naar het gebruik van een kattenfontein, dan zien we dat er bepaalde modellen zijn die op elektriciteit werken. Dergelijke modellen zorgen ervoor dat je kat op elk gewenst moment van de dag toegang heeft tot stromend water. Stromend water is bovendien gezonder voor je huisdier, want bacteriën krijgen minder kans om te overleven. Er zijn zelfs fonteinen met een filter, die vuil en haren opvangen. Je kunt tevens kiezen voor vaatwasmachinebestendige kattenfonteinen. De gewenste inhoud bepaald je aan de hand van hoeveel katten je in huis hebt. Lees in dit artikel over de top 5 kattenfonteinen van het jaar, vergelijk de verschillende modellen en kies jouw beste kattenfontein uit!

 Product naam 
1.Cat it Senses 2.0 drink fontein FlowerMeer info »
2.LifeGoods DrinkfonteinMeer info »
3.Petsafe DrinkwellMeer info »
4.CatIt DrinkfonteinMeer info »
5.LivingPets DrinkfonteinMeer info »

1. Cat it Senses 2.0 drink fontein Flower

Sommige katten vergeten om te drinken of ze zijn te lui om naar hun drinkbak te lopen. Dit probleem kun je verhelpen door een aantrekkelijke kattenfontein te kopen. Daar zet je het drinkwater van je kat in. Door de mooie kleuren of vormen stimuleer je de kat om regelmatig te drinken. Je kijkt echter niet alleen naar de vormgeving en kleuren van de fontein, omdat de functies ook een grote rol kunnen spelen in het stimuleren van een beter drinkgedrag bij je kat. Is daarom de beste kattenfontein voor jouw trouwe kater een variant met een mooi design met een instelbare waterstroom? Dan kies je voor de Cat it Senses 2.0 drink fontein Flower. Wij vinden dat dit model de Cat it Senses 2.0 drink fontein Flowerbeste kattenfontein voor jouw kat is, omdat het gaat om een aantrekkelijke fontein met een opvallende kleur. De wit-groene fontein beschikt over een prachtige bloem in het midden.

Doordat de witte bloem met een geel middelpunt zeer opvallend is, trekt dit de kat aan. Hij/zij zal er namelijk vaker naar kijken, waardoor een beter drinkgedrag optimaal wordt gestimuleerd. Je kunt bovendien zelf bepalen op welke manier het water wordt aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een normale, lichte stroom. Je kunt daarnaast ook kiezen voor opborrelend water, wat wellicht de meest aantrekkelijke stand is voor luie poezen. Daarnaast heb je zelfs de mogelijkheid om diverse rustige stroompjes te selecteren. Zo lang je de kattenfontein aansluit op stroom, wordt er gezorgd voor een aantrekkelijke bron van drinkwater voor je trouwe viervoeter. Bij deze schattige kattenfontein is er zelfs gezorgd voor een onthardingsfilter. Je weet dus zeker dat je kat gezond drinkwater binnenkrijgt, zelfs wanneer je enkele uurtjes niet thuis bent. Het apparaat laat je ook aanstaan wanneer je thuis bent. Je hebt namelijk geen last van het geluid dat hij maakt.

Eigenschappen van de Cat it Senses 2.0 drink fontein Flower:

 • Er is bij deze drinkfontein gezorgd voor een onthardingsfilter.
 • Het enige wat je hoeft te doen om dit apparaat aan te doen, is hem in stroom zetten en de gewenste waterstroom instellen.
 • Je bepaalt zelf hoe het water wordt aangeboden, want je kunt kiezen voor een normale lichte stroom, opborrelend water of verschillende rustige stroompjes.
 • Deze kattenfontein is perfect om een beter drinkgedrag te stimuleren bij je trouwe viervoeter, want hij heeft een mooi design en verschillende waterstroomopties.
 • Dit model mag zeker gezien worden, want hij heeft een minimalistisch, maar toch opvallend design met een witte en groene kleur en een opvallende wit-gele bloem.

2. LifeGoods Drinkfontein

In dit artikel wordt er gesproken over kattenfonteinen. Echter, als je een hond in huis hebt, kun je dezelfde fontein ook voor hem/haar gebruiken. De fontein is immers een drinkfontein voor huisdieren. Misschien heb je zowel een hond als een kat in huis. Zoek je daarom naar de beste kattenfontein, waaruit beide huisdieren kunnen drinken? Als dat het geval is, dan kennen wij de perfecte drinkfontein, namelijk de LifeGoods Drinkfontein. Deze fontein is wellicht de beste kattenfontein voor jouw huisdieren, omdat hij is ontworpen voor zowel katten als honden van (middel)groot tot klein formaat. Wanneer je deze drinkfontein gebruikt, kun je bovendien kiezen uit 3 verschillende standen. De fontein heeft zelfs een waterreservoir van 2 liter, dus je huisdieren kunnen naar hartenlust drinken LifeGoods Drinkfonteinterwijl jij van huis bent. Het water in de fontein wordt schoon en zuurstofrijk gehouden, want de fontein beschikt over een koolstoffiltersysteem en een pomp.

Sommige personen aarzelen om een elektrische drinkfontein aan te schaffen voor hun huisdieren. Ze vrezen namelijk dat het apparaat veel lawaai zal maken. Dit is echter niet het geval wanneer je de LifeGoods Drinkfontein aanschaft. Deze drinkfontein maakt namelijk bijna geen geluid. Hij heeft tevens een laag energieverbruik en kan binnen een handomdraai geïnstalleerd worden. We hebben reeds gesproken over het feit dat je deze fontein kunt instellen in 3 verschillende standen. Echter, we hebben je nog niet verteld in welke standen. Stel je de bloemen-waterval in, dan komt er een stroom uit de fontein zoals een bidet. Deze stroom is perfect voor katten. Je kunt tevens de waterval en fontein instellen zodat er een bubbelend effect aan het water wordt gegeven. Deze stand is perfect voor honden. Heb je iets voorzichtigere honden en katten, dan kun je de fontein instellen op licht bewegend water.

Eigenschappen van de LifeGoods Drinkfontein:

 • Hij is ideaal voor zowel honden als katten van (middel)groot tot klein formaat.
 • Dankzij het installatiegemak kun je deze drinkfontein binnen een handomdraai installeren.
 • Dit apparaat maakt bijna geen geluid, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat het je stoort.
 • Deze drinkfontein kun je instellen op 3 verschillende standen om hem zo af te stellen op de wensen van je huisdieren.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken als je het apparaat de hele dag aan laat staan, want hij heeft een laag energieverbruik.
 • Doordat de drinkfontein is uitgerust met een koolstoffiltersysteem en een pomp, wordt het water schoon en zuurstofrijk gehouden.
 • Er is gezorgd voor een waterreservoir van 2 liter, dus zelfs als je meerdere uren achtereen niet thuis bent, kan je huisdier naar hartenlust drinken.
 • Het stromende water van de fontein prikkelt je hond of kat om te komen kijken, waardoor de drinkintentie van je huisdier aanzienlijk wordt verhoogd en de gezondheid van je trouwe viervoeter wordt bevorderd.

3. Petsafe Drinkwell

Heb je weleens gekeken naar documentaires over wilde dieren? Als je antwoord op die vraag “ja” is, dan heb je waarschijnlijk gezien dat de dieren er waar mogelijk voor kiezen om stromend water te drinken. Dit geldt ook voor huisdieren, die kunnen kiezen tussen stilstaand en stromend water. Stromend water is in de natuur immers veel verser dan stilstaand water. Dit komt doordat beweging ervoor zorgt dat de oppervlaktespanning voortdurend verbroken wordt, waardoor zuurstof uit de lucht in het water opgenomen wordt. Het proces dat we zojuist hebben beschreven wordt beluchting genoemd. Dankzij dit proces is het aangenamer om water te drinken. Zoek je daarom naar de beste kattenfontein voor jouw huisdier? Dan kun je kiezen voor de Petsafe Drinkwell. Deze fontein zorgt voor Petsafe Drinkwellstromend water, waardoor huisdieren er instinctief naar worden toegetrokken. Je kunt met dit apparaat dus het drinkgedrag van je huisdier stimuleren.

Onderzoek heeft aangetoond dat een van de beste manieren om de gezondheid van je huisdier te verbeteren, is door hem veel water te laten drinken. Hierbij helpt de LifeGoods Drinkfontein. Om deze reden is hij wellicht de beste kattenfontein voor jouw trouwe viervoeter. Het water in deze fontein stroomt en wordt continu gefilterd en belucht. Hierdoor blijft het water veel verser dan wanneer je het gewoon stil zou laten staan in een drinkbak. Bij deze fontein wordt er tevens gezorgd voor constante watercirculatie, waardoor de bacteriegroei wordt verminderd en je een propere drinkfontein krijgt. De fontein voldoet bovendien aan de behoefte van huisdieren aan vers stromend water. Het maakt niet uit als je even niet thuis bent, want als bezitter van huisdieren, ben je met dit apparaat in huis gerustgesteld dat je dieren voldoende proper water hebben. De drinkfontein stimuleert je huisdier steeds weer om meer water te drinken.

Eigenschappen van de Petsafe Drinkwell:

 • De stromingsregeling van deze fontein is instelbaar.
 • Voor een stille werking beschikt dit apparaat over een dompelpomp.
 • Het spetteren van vallend water wordt verminderd door de opvanghelling.
 • Slechte smaakjes en luchtjes worden weggenomen door een vervangbare koolstoffilter.
 • Er is gezorgd voor constante watercirculatie, waardoor de bacteriegroei tussen reinigingsbeurten wordt geremd.
 • Nadat je de pomp hebt verwijderd van de fontein, kun je het apparaat in de vaatwasmachine zetten om hem te reinigen.
 • Zijn voorfilter zorgt ervoor dat haren, vuil- en voerresten die nog in het water zitten worden opgevangen en weggevoerd.
 • Als je deze drinkfontein in huis hebt, stimuleer je je huisdieren dankzij de vrijvallende waterstroom om meer water te drinken.

4. CatIt Drinkfontein

Heb je tot nu toe alle recensies in dit artikel gelezen? Dan heb je gezien dat de verschillende fonteinen op diverse vlakken kunnen verschillen. Zo hebben de fonteinen elk een eigen capaciteit. Je kunt bovendien zelf de waterstroom instellen om ervoor te zorgen dat het drinkgedrag van je huisdier wordt gestimuleerd. Doordat er veel verschillende modellen beschikbaar zijn, heb je zelfs de mogelijkheid om te kiezen voor een fontein die behalve voor katten ook geschikt is voor honden. Honden hebben namelijk net als katten ook het recht om gedurende de dag stromend water te drinken. Voordat je de beste kattenfontein voor jouw huisdier kunt uitkiezen, is het belangrijk om na te gaan welk model bij hem/haar past. Er zijn namelijk bepaalde drinkfonteinen die speciaal zijn ontwikkeld voor grote of juist CatIt Drinkfonteinkleine honden en katten. Klinkt een model voor kleine honden en katten perfect? Kies dan voor de CatIt Drinkfontein.

Wij vinden dat de CatIt Drinkfontein perfect is voor jouw huisdieren als je katten en/of kleine honden in huis hebt. Deze kleine dieren hoeven niet te klimmen om bij het water te komen, want de fontein is een relatief laag model. Bovendien zorg je er met deze drinkfontein voor dat je dieren altijd beschikken over helder, fris en stromend water. Deze fontein is tevens de beste kattenfontein voor jouw huisdier als je een huisdier hebt dat niet graag drinkt uit bakjes met water. In een bak staat het water namelijk stil en wordt het niet belucht. Dit probleem behoort echter tot het verleden als je deze drinkfontein in huis hebt. Doordat het water stroomt, wordt het goed belucht, waardoor je dier water met een hoog zuurstofgehalte kan drinken. Het stromend water werkt tevens als stimulans om meer te drinken of je nou thuis bent of niet.

Eigenschappen van de CatIt Drinkfontein:

 • Deze drinkfontein is geschikt voor zowel honden als katten.
 • Stromend water wordt continu belucht en is dus gezonder voor je huisdier dan stilstaand water.
 • Het water in deze fontein stroomt, waardoor het drinkgedrag van je huisdier wordt gestimuleerd.
 • Dit model heeft een capaciteit van 1,5 liter, dus je huisdier heeft genoeg water tot zijn/haar beschikking.
 • Als je een huisdier hebt dat niet graag drinkt uit bakjes met water, dan zorgt deze drinkfontein voor een geschikte oplossing.
 • Dankzij het laag formaat is hij perfect voor katten en kleinere honden, want de huisdieren hoeven niet te klimmen om bij het water te komen.

5. LivingPets Drinkfontein

Bij het lezen van de vorige recensie heb je gezien dat je een kattenfontein vaak kunt gebruiken om verschillende huisdieren te voorzien van stromend drinkwater. Je kunt namelijk ook water voor je hond zetten in een drinkfontein. Zoek je daarom naar de beste kattenfontein waaruit zowel je katten als honden van (middel)groot tot klein formaat kunnen drinken? Is het tevens belangrijk dat de fontein een capaciteit heeft van 2 liter? Dan kennen wij de perfecte drinkfontein voor jouw trouwe viervoeters, namelijk de LivingPets Drinkfontein. Je kunt deze drinkfontein gebruiken om je katten en honden van (middel)groot tot klein formaat te voorzien van stromend drinkwater. Bij deze fontein kun je bovendien de waterstroom zelf instellen op 3 verschillende standen. Je weet tevens zeker dat je LivingPets Drinkfonteinhuisdier genoeg te drinken heeft, want de fontein heeft een capaciteit van 2 liter. Het koolstoffiltersysteem en de pomp houden het water schoon en zuurstofrijk.

Wij vinden tevens dat de LivingPets Drinkfontein de beste kattenfontein voor jouw huisdier is, omdat hij een bijna geluidloze werking heeft. Jij wordt dus niet gestoord. Bovendien heeft de drinkfontein een laag energieverbruik en je kunt hem in een mum van tijd installeren. Water in de fontein stroomt, waardoor het voortdurend wordt gefilterd en belucht. Hierdoor blijft het water veel verser dan stilstaand water in een bak. De continue watercirculatie zorgt tevens voor remming van de bacteriegroei en een schonere drinkfontein. Met dit apparaat in huis wordt er voldaan aan de behoefte van je huisdieren aan vers stromend water. Je wordt als huisdierenbezitter tevens gerust gesteld doordat je weet dat je huisdier voldoende schoon water heeft. Ook is het goed te weten dat je huisdier door de fontein wordt gestimuleerd om meer water te drinken. Stel 1 van de 4 waterstromingsstanden in en zie hoe je huisdier met plezier drinkt.

Eigenschappen van de LivingPets Drinkfontein:

 • Er is gezorgd voor 4 verschillende standen, die je kunt afstellen op de wensen van je huisdier.
 • Tijdens het eerste gebruik van de pomp is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze volledig onder water staat.
 • Als je kiest voor de open waterval, dan geeft de fontein een bubbelend effect aan het water, wat ideaal is voor honden.
 • Door te kiezen voor de dichte watervalstand komt er een stroom zoals een bidet uit het apparaat, wat ideaal is voor katten.
 • Zijn pomp heeft een zeer laag energieverbruik van slechts 2 W, wat betekent dat je hem gerust de hele dag aan kunt laten staan.
 • Hij is uitgerust met een super stille pomp, wat fijn en veilig is voor je huisdier en niet zorgt voor een irritant zoemend geluid voor jou.
 • Je kunt deze drinkfontein met een capaciteit van 2 liter gebruiken om zowel honden als katten te voorzien van stromend drinkwater.
 • Hoewel dit mede afhankelijk is van de waterhardheid in je huis, is het een goed idee om de pomp en filter om de 2 weken te reinigen.
 • Desgewenst kun je kiezen voor de open top stand, die een licht bewegende stroom geeft en ideaal is voor de wat terughoudende kat of hond.
 • Doordat deze fontein is gemaakt van milieuvriendelijk materiaal en BPA-vrij plastic, komen er geen schadelijke stoffen binnen bij je huisdieren.
 • Alle haren, viezigheid, smaakjes en geurtjes worden uit het water gefilterd door een koolstoffilter, waardoor je hond of kat altijd het meest verse water heeft.
 • Bij deze drinkfontein kun je een bubbeltop activeren, die zorgt voor bubbelend water; een stand die perfect is voor honden en katten die de fontein wat minder interessant vinden.
 • Bij deze drinkfontein is er gezorgd voor een pomp die zorgt voor circulatie en filering via een koolstoffilter waardoor het water continu blijft circuleren en het meer zuurstof opneemt.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>