De beste Kledingstomer van 2020! Professioneel Kledingstomer nodig?

De meesten van ons vinden het strijken van kledingstukken geen prettige klus. Daarom kiezen we ervoor om voornamelijk kreukvrije kleding aan te schaffen. Echter, soms kom je er niet onderuit en is het nodig om je kleding te strijken. Als je kleding slechts lichte kreukels heeft, dan hoef je geen strijkijzer te gebruiken. Je kunt namelijk gebruik maken van een kledingstomer. Hoewel een dergelijk apparaat geen vervanging is voor het strijkijzer, is hij ideaal om kleding op te frissen of om er lichte kreukels van te verwijderen. Wist je dat er 2 soorten kledingstomers zijn? Je kunt namelijk kiezen voor een handstomer of een kledingstomer met standaard. De handstomer is compact en perfect om mee te nemen op vakantie. Echter, de beste kledingstomer voor jou is juist een variant met standaard als je meer kledingstukken of colbertjes wil stomen. Wij helpen je om de beste kledingstomer te vinden!

Beste kledingstomer van 2020

We hebben je in de inleiding van dit artikel verteld dat er 2 soorten kledingstomers zijn. Hoewel er slechts 2 soorten stomers zijn, zijn er toch nog tal van modellen waar je uit kunt kiezen. Hierdoor lijkt het uitkiezen van jouw beste kledingstomer op een helskarwij. Geef echter de moed niet op, want wij hebben het nodige voorwerk reeds voor je gedaan. We hebben een groot aantal kledingstomers met elkaar vergeleken en hebben aan de hand van al die modellen een top 5 opgesteld. Deze top 5 is netjes opgesomd in de onderstaande tabel. Als je alleen de naam van de stomers leest, kom je er echter niet veel over te weten. Daarom hebben we elk model ook afzonderlijk gerecenseerd. Zo kun je de verschillende modellen gemakkelijk met elkaar vergelijken aan de hand van de eigenschappen en kenmerken en vervolgens concluderen welk model de beste kledingstomer voor jouw behoeften is.

 Product naam 
1.Philips GC440/47Meer info »
2.Princess 332834Meer info »
3.Tefal Access Steam DR8085Meer info »
4.SteamOne Dualys PlusMeer info »
5.Whirlpool AWR 213Meer info »

1. Philips GC440/47

Zoek je naar de beste kledingstomer voor jouw behoeften? Dan is het handig als je van tevoren weet over welke eigenschappen een dergelijke stomer moet beschikken. Misschien vind je het belangrijk dat een dergelijk apparaat geleverd wordt met een speciale borstel, waardoor stoom ook gemakkelijk door dikkere stoffen kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan het stomen van je winterjas. Klinkt een dergelijke stomer perfect voor jou? Dan raden wij de Philips GC440/47 aan. Wij vinden dat dit model wellicht de beste kledingstomer voor jou is, omdat hij geleverd wordt met een speciale borstel, die ervoor zorgt dat stoom ook gemakkelijk door dikkere stoffen kan gaan. Philips GC440/47Zo kun je ook je winterjas optimaal stomen. Je gebruikt je stomer waarschijnlijk niet alleen voor dikke stoffen. Daarom kun je met dit apparaat kleine kreukels uit verschillende stoffen halen. Je hoeft hiervoor de strijkplank niet eens uit de kast te pakken.

Je gebruikt namelijk de Philips GC440/47 om lichte kreukels weg te stomen en om je kleding op te frissen. Misschien vraag je je af hoe het komt dat een dergelijk apparaat kleding kan opfrissen. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig. Stoom doodt 99,9% van de aanwezige bacteriën. Hierdoor zorgt een stomer ervoor dat je kleding goed wordt opgefrist. Het maakt bovendien niet uit of je de handstomer horizontaal of verticaal wil gebruiken. Beide richtingen zijn namelijk mogelijk. Je kunt dus gemakkelijk de mouwen van een blouse stomen, zonder dat je hem anders hoeft op te hangen. Wil je fijne stoffen stomen? Dat kan! Je gebruikt voor dergelijke stoffen zoals zijde en satijn de stoommond. Voor het stomen van spijkerbroeken of een dikker colbert, gebruik je de kledingborstel. Dankzij het compacte formaat, kun je de kledingstomer na gebruik eenvoudig opbergen. Zet hem bijvoorbeeld in de kast naast je strijkijzer.

Kenmerken van de Philips GC440/47:

 • Voor het stomen van fijne stoffen gebruik je de stoommond.
 • Door je kleding te stomen doodt je 99,9% van de aanwezige bacteriën.
 • Om natte plekken te voorkomen beschikt hij voor een SmartFlow verwarmde plaat.
 • Met dit apparaat kun je zowel horizontaal als verticaal stomen voor betere resultaten.
 • Hij is licht van gewicht en comfortabel in gebruik, omdat hij een ergonomisch design heeft.
 • Dankzij de PureSteam-technologie is consistent krachtige stoom, jaar na jaar, gegarandeerd.
 • Doordat zijn zoolplaat relatief klein is, is deze handstomer geen vervanging voor je strijkijzer.
 • Bij dit apparaat is er gezorgd voor een groot waterreservoir waardoor je langer door kunt stomen.
 • Hoewel je lichte kreukels gemakkelijk uit kleding kunt verwijderen met de stomer, heb je voor echte kreukels toch een strijkijzer nodig.
 • Je krijgt een borstel meegeleverd, die ervoor zorgt dat stoom ook gemakkelijk door dikkere stoffen van bijvoorbeeld je winterjas kan gaan.
 • Er is gebruik gemaakt van speciale technologie die kalkaanslag rond de motor voorkomt, waardoor je gedurende vele jaren kunt genieten van de stomer.
 • Zijn elektrische pomp zorgt ervoor dat je niet handmatig hoeft te pompen; je houdt slechts de stoomhendel ingedrukt en er komt continu stoom uit het apparaat.

2. Princess 332834

Komt deze situatie je bekend voor? Je krijgt binnenkort visite en wil andere gordijnen zetten zodat je huis er piekfijn uitziet. Echter, je ziet dat de gordijnen kleine kreukels hebben. Nu heb je 2 opties: of je brengt de gordijnen naar de stomerij of je strijkt ze met je strijkijzer. In beide gevallen ben je veel tijd kwijt. Daarom is er een derde optie: je kunt gebruik maken van een kledingstomer. Als je jouw stomer wil gebruiken om een grote hoeveelheid kledingstukken en gordijnen te stomen, dan is een stomer op met standaard aanbevolen. Princess 332834Klinkt een dergelijk model als de beste kledingstomer voor jou? Dan raden wij de Princess 332834 aan. Dit model is wellicht de beste kledingstomer voor jou, omdat je er in een korte tijd kleding en bijvoorbeeld gordijnen mee kunt stomen. Je bespaart dus een hoop ritjes naar de stomerij.

Wat gebeurt er precies wanneer je gebruik maakt van de Princess 332834? Wanneer je dit apparaat gebruikt, dan wordt er water in het reservoir opgewarmd. Je hoeft slechts 60 seconden te wachten voordat het water heet genoeg is om stoom te produceren. Vervolgens kun je het apparaat gebruiken om je gordijnen, kleding, meubelstoffen en matrassen op te frissen. Doordat er gebruik wordt gemaakt van hete stoom, worden stoffen gereinigd en huisstofmijt wordt gedood. Het komt er dus op neer dat wanneer je hem gebruikt, je niet alleen kreukels verwijdert, maar ook vlekjes, nare geurtjes en bacteriën. Deze stoomreiniger met een afneembaar waterreservoir van 1,8 liter is een model op wieltjes, dat in hoogte versteld kan worden. Ook de handige kledinghanger kun je in breedte verstellen om er jasjes voor vrouwen of colberts voor mannen aan te hangen. Op die manier kun je er altijd prettig mee werken.

Kenmerken van de Princess 332834:

 • Hij heeft een maximaal vermogen van 1500 watt.
 • In slechts 60 seconden is het water in het reservoir opgewarmd.
 • Met dit apparaat kun je kreukels, vlekjes, bacteriën en nare geurtjes verwijderen.
 • Dit apparaat beschikt over een uitklapbare kledinghanger zodat je er verschillende kledingstukken aan kunt ophangen.
 • Zijn snoer is 1,9 meter lang, dus voor optimale bewegingsvrijheid is het wellicht handig om een verlengsnoer te gebruiken.
 • Het is mogelijk om deze stomer te gebruiken voor delicate stoffen zoals zijde, zo lang je de stomer iets verder van de stof af houdt.
 • Er is gezorgd voor een afneembaar waterreservoir van 1,8 liter, dus je kunt gedurende lange tijd doorgaan met het stomen van je kleding zonder dat je het reservoir hoeft bij te vullen.

3. Tefal Access Steam DR8085 – Kledingstomer

Ben je iemand die zijn/haar kleren bijvoorbeeld in het weekend strijkt? Op die manier hoef je je ’s morgens geen zorgen te maken over het strijken van kleding wanneer je naar het werk moet gaan. Echter, het kan soms voorkomen dat de kleding die je reeds hebt gestreken toch lichte kreukels heeft. Dit is vervelend, omdat je er dan minder netjes uitziet wanneer je uit huis gaat. Er is een perfecte oplossing voor dit probleem. Je kunt gebruik maken van een kledingstomer om ’s morgens die lichte kreukels uit je kleding te stomen. Tefal Access Steam DR8085Aangezien de meeste personen niet kiezen voor de eerste de beste stomer, is het handig om te kiezen voor de beste kledingstomer voor jouw behoeften. Is het ideale model voor jou een handstoomreiniger, die licht van gewicht is en comfortabel is in gebruik? Dan is de Tefal Access Steam DR8085 wellicht de beste kledingstomer voor jou.

Wij vinden dat dit model zeer handig is, omdat hij ervoor zorgt dat je niet meer hoeft te balen van lichte kreukels in je kleding. Je maakt de Tefal Access Steam DR8085 namelijk gewoon aan, wacht 45 seconden totdat hij warm is en gebruikt hem om die kreukels uit je kleding te verwijderen. Als je hem koopt, dan krijg je er zelfs een deurhaak bij. Deze kun je met een zuignap gemakkelijk bevestigen. Bij sommige modellen is het belangrijk dat je dicht bij een stopcontact staat wanneer je je kleding stoomt. In het geval van dit model is dat geen factor. Hij heeft namelijk een snoer van 3 meter lang, dus je hebt genoeg bewegingsvrijheid. Om er nog prettiger mee te werken, heeft de fabrikant van deze stomer ervoor gezorgd dat het apparaat licht van gewicht is en comfortabel in gebruik. Hij heeft namelijk een ergonomisch design.

Kenmerken van de Tefal Access Steam DR8085:

 • Aangezien de zoolplaat vrij klein is, kun je dit apparaat niet gebruiken om je strijkijzer te vervangen.
 • Je kunt de handstomer al binnen een minuut gebruiken, omdat het opwarmingsproces razendsnel gaat.
 • Dit model is licht van gewicht en comfortabel te gebruiken, omdat hij beschikt over een ergonomisch design.
 • Er wordt een borstel meegeleverd, die ervoor zorgt dat stoom ook eenvoudig door dikkere stoffen van bijvoorbeeld een colbert gaat.
 • Zijn waterreservoir heeft een inhoud van slechts 0,2 liter, wat niet heel groot zijn, maar als hij leeg is kun je hem gemakkelijk bijvullen onder de kraan.
 • Met deze kledingstomer kun je wel een lichte kreukel uit je kleding halen, maar als je te kampen hebt met echte kreukels, dan heb je een strijkijzer nodig.
 • Wanneer je hem gebruikt, hoef je niet dicht bij een stopcontact te staan, want hij heeft een relatief lang snoer van 3 meter die zorgt voor genoeg bewegingsvrijheid.

4. SteamOne Dualys Plus – Professionele Kledingstomer

Waar let jij op wanneer je de verschillende kledingstomers met elkaar vergelijkt? Sommige personen kijken naar het type stomer. Zij willen namelijk een handstomer hebben voor een optimale bewegingsvrijheid of juist een stomer met standaard zodat ze gemakkelijk gordijnen kunnen stomen. Er zijn ook personen die letten op de snoerlengte. Als je namelijk kiest voor een stomer met een lang netsnoer, dan heb je veel bewegingsvrijheid. Heeft je stomer juist een kort snoer, dan is het wellicht nodig om hem met een verlengsnoer te gebruiken. Behoor jij tot de groep personen die vindt dat de beste kledingstomer een model met standaard is met een krachtige stoomproductie? SteamOne Dualys PlusDan kies je voor de SteamOne Dualys Plus. Dit model is wellicht de beste kledingstomer voor jou, omdat hij een variant met standaard is. Hij is hierdoor perfect te gebruiken om bijvoorbeeld gordijnen te stomen of meerdere kledingstukken achter elkaar.

Als je kiest voor de SteamOne Dualys Plus, dan kies je bovendien voor snelheid en gemak. Dit heeft het apparaat te danken aan de brede stoomkop en krachtige stoomproductie. Zelfs hardnekkige kreukels vormen geen uitdaging voor dit apparaat. Echter, je kunt hem ook gebruiken om kreukels te verwijderen uit kwetsbare stoffen. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat de stomer je stoffen niet beschadigt. Stoom dus gerust je prachtige zijden blouse of wollen sjaal. Het maakt niet uit welk kledingstuk je wil stomen, want je kunt het voor het gemak hangen aan de meegeleverde kledinghanger. Zo zorg je ervoor dat de kreukels effectief worden verwijderd. Je kunt bovendien aan 1 stuk door maar liefst 50 minuten lang stomen, want zijn waterreservoir heeft een inhoud van 1,6 liter. Zelfs tijdens gebruik is het reservoir gemakkelijk bij te vullen, wat handig is als je veel kleding achter elkaar wil stomen of gordijnen wil opfrissen.

Kenmerken van de SteamOne Dualys Plus:

 • Binnen slechts 45 seconden is deze kledingstomer klaar voor gebruik.
 • Wanneer je dit apparaat uitklapt, neemt hij relatief veel ruimte in beslag.
 • Je krijgt er een kledinghanger bij om je kleding netjes op te hangen voor een zo effectief mogelijke stoombeurt.
 • Doordat het waterreservoir een inhoud heeft van 1,6 liter kun je maar liefst 50 minuten lang aan één stuk door stomen.
 • De kledingstomer met standaard is voorzien van wieltjes en is verrijdbaar waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen.
 • Het reservoir kan ook tijdens gebruik gemakkelijk worden bijgevuld, waardoor je veel kleding achter elkaar kunt stomen of je gordijnen goed kunt opfrissen.
 • Hoewel je lichte en middelmatige kreukels kunt verwijderen uit kleding door deze stomer te gebruiken, heb je voor hardnekkige kreukels toch een strijkijzer nodig.
 • Met een snoerlengte van maar liefst 2,5 meter hoef je je geen zorgen te maken als je geen stopcontact in de buurt hebt, want je geniet toch van een optimale bewegingsvrijheid.

5. Whirlpool AWR 213

Ben je op zoek naar de beste kledingstomer voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. We vertellen je namelijk over de top 5 stomers van het jaar. Door de recensies over deze stomers te lezen en de verschillende modellen met elkaar te vergelijken, kun je gemakkelijk het ideale model uitkiezen. Vind je het belangrijk dat jouw stomer gemakkelijk kreukels en geurtjes verwijderd met de natuurlijke kracht van stoom? Wil je daarnaast een gebruiksvriendelijk model aanschaffen? Dan kies je voor de Whirlpool AWR 213. Wij vinden dit model de beste kledingstomer voor jou, omdat hij gemakkelijk geurtjes en kreukels uit kleding verwijdert met de natuurlijke kracht van stoom. Whirlpool AWR 213Daarnaast is dit model zeer gebruiksvriendelijk. Deze gebruiksvriendelijkheid heeft hij onder andere te danken aan de speciale kleerhanger die wordt meegeleverd. Je kunt de hanger gebruiken om alle maten en soorten kledingstukken met verschillende gewichten op te hangen.

Het maakt niet uit of je lichte of juist zware kledingstukken wil stomen met dit apparaat, want ook moeilijke plooien kun je gemakkelijk verwijderen. Ook het materiaal van de stoffen die je wil stomen speelt geen rol, want de Whirlpool AWR 213 kan kledingstukken van verschillende types of textielsoorten zonder problemen stomen. Binnen slechts enkele minuten zorgt dit apparaat ervoor dat je kleding wordt verfrist. Dit heeft hij mede te danken aan het exclusieve Smart Steam systeem. Het systeem combineert de technologie van droge stoom met de unieke ademende cabine, waardoor kreukels en geurtjes op een zachte natuurlijke manier worden verwijderd. Behandel dus op zowel zijde, wol, synthetische als delicate stoffen met zorg zodat je maatpakken, rokken, jurken, overhemden en ga zo door opnieuw perfect ogen. Nadat je dit apparaat hebt gebruikt, kun je hem bovendien gebruiksvriendelijk en gemakkelijk opbergen. Verfris met deze stomer je kleding in slechts 30 minuten!

Kenmerken van de Whirlpool AWR 213:

 • In slechts 30 minuten kun je kleding verfrissen.
 • Ook moeilijke plooien kun je gemakkelijk verwijderen met dit apparaat.
 • Nadat je dit apparaat hebt gebruikt, zien je kledingstukken er weer perfect uit.
 • Wanneer hij helemaal is uitgeklapt, is dit apparaat relatief groot, waardoor hij veel ruimte in beslag neemt.
 • Hij maakt gebruik van de natuurlijke kracht van stoom om kreukels en geurtjes uit je kleding te verwijderen.
 • Hoewel dit apparaat een zeer handige werking heeft, is hij niet in staat om vlekken te verwijderen uit je kleding.
 • Dit apparaat is gebruiksvriendelijk mede dankzij de meegeleverde speciale kleerhanger die geschikt is voor alle maten en soorten kledingstukken en met diverse gewichten.
 • Zijn exclusief Smart Steam systeem combineert de technologie van droge stoom met een unieke ademende cabine om kreukels en geurtjes op een zachte natuurlijke manier te verwijderen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>