De Beste Koffers Van 2020 kopen? Bestaat een lichtgewicht harde koffer?

Ga je binnenkort op reis of ben je van plan te verhuizen? Dan heb je sowieso een koffer nodig. Koffers zijn er in verschillende maten en kleuren. Daarom kan het wellicht wat tijd in beslag nemen om de beste koffer te vinden. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, want wij helpen je om een model uit te kiezen dat goed bij je behoeften aansluit. Bij het vergelijken van verschillende koffers kun je behalve op de grootte en kleur ook letten op het materiaal waarvan de koffer is gemaakt. Zo zijn er harde en zachte koffers. Je kunt dus aan de hand van jouw voorkeuren kiezen voor een variant die je aanstaat. In deze recensie vertellen we je over de top 5 koffers van 2020. Door alleen de beste modellen met elkaar te vergelijken vind je gemakkelijk de beste koffer voor jouw behoeften!

Beste koffer van 2020

Intussen weet je dat je in dit artikel kunt lezen over de 5 beste koffers van het jaar. Nu wil je natuurlijk weten om welke 5 modellen het precies gaat. Die vraag beantwoorden we door je te verwijzen naar de onderstaande tabel. In deze tabel hebben we de 5 koffers opgesomd. Nadat je de tabel hebt bekeken kun je ook de reviews over de koffers lezen. Vervolgens vergelijk je deze modellen met elkaar zodat je gemakkelijk de beste koffer voor jouw behoeften kunt uitkiezen.

 Product naam 
1.
Samsonite S'Cure Spinner 75cm Ink BlueMeer info »
2.
SUITSUIT Caretta Spinner 53cm Cool Gray
Meer info »
3.
Samsonite Spark SNG Spinner 55cm BlackMeer info »
4.
Delsey Montsouris Expandable Trolley Case 78cm Zwart
Meer info »
5.
Lojel Lumo L Electric BlueMeer info »

1. Samsonite S’Cure Spinner 75cm Ink Blue

Als je al enkele koffers met elkaar hebt vergeleken, dan heb je waarschijnlijk ook al gezien dat er verschillende soorten koffers verkrijgbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een grote reiskoffer, een handbagagekoffer, een harde koffer of een zachte koffer. De naam van de eerste 2 varianten spreekt voor zich. Misschien vraag je je af waarom er tevens harde en zachte koffers zijn. De harde koffers zijn speciaal vervaardigd voor wanneer je breekbare spullen in de koffer wil zetten. In een dergelijke koffer zijn je breekbare spullen relatief veilig. De spullen blijven tevens netjes op hun plek liggen. Ook voor verre reizen is een harde koffer ideaal. Samsonite S'Cure Spinner 75cm Ink BlueEen zachte koffer daarentegen zorgt voor een sportieve uitstraling en heeft vaak extra vakken zodat je meer ruimte beschikbaar hebt voor je bagage. Is de beste koffer voor jou een hard model? Kies dan voor de Samsonite S’Cure Spinner 75cm Ink Blue.

Doordat de Samsonite S’Cure Spinner 75cm Ink Blue een harde koffer is, worden je spullen in de koffer optimaal beschermd. Er wordt bovendien extra bescherming geboden doordat je gebruik kunt maken van inpakriemen. Hierdoor blijft je bagage netjes op zijn plek zitten. Heb je het al eens meegemaakt dat je op reis gaat, maar doordat je koffer zwaar is kun je minder spullen meenemen? Dit probleem behoort tot het verleden als je gebruik maakt van deze Samsonite koffer. Hij is namelijk gemaakt van een polypropyleenmix, genaamd flowlite, waardoor hij weinig weegt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je overvracht hebt vanwege het gewicht van de koffer. Dit model is tevens de beste koffer voor jou, omdat hij beschikt over 4 spinner wielen. Hierdoor wordt het rijgemak verhoogd, omdat je hem gerust achter je aan kunt trekken of juist voor je uit of naast je kunt duwen.

Voordelen van de Samsonite S’Cure Spinner 75cm Ink Blue:

 • Dankzij de inpakriemen blijft je kleding netjes op zijn plek zitten in de koffer.
 • De koffer is een hardschalige variant, waardoor je bagage goed is beschermd.
 • Hij is gemaakt van een lichtgewicht materiaal waardoor de koffer weinig weegt.
 • Met een inhoud van 102 liter is deze koffer geschikt voor vakanties van meer dan 3 weken.
 • Doordat de koffer is voorzien van een TSA slot, is hij perfect voor reizen naar de Verenigde Staten.
 • Er is gezorgd voor 360 graden wielen, dus je kunt de koffer gemakkelijk achter je aan trekken, voor je uit duwen of naast je duwen.

Nadelen van de Samsonite S’Cure Spinner 75cm Ink Blue:

 • Deze koffer kun je niet gebruiken als handbagage in een vliegtuig.
 • Koffers van polypropyleen zijn over het algemeen zwaarder dan varianten die zijn gemaakt van ander hard materiaal.
Klik hier voor de beste prijs

2. SUITSUIT Caretta Spinner 53cm Cool Gray

In de review over de vorige koffer heb je gelezen dat dat model niet gebruikt kan worden als handbagage in een vliegtuig. Het kan echter dat jij juist graag een model wil hebben dat je ook gewoon als handbagage kunt gebruiken. Is daarom de beste koffer voor jou een variant die geschikt is als handbagage? Vind je het tevens belangrijk dat jouw koffer stevig is? Dan kennen wij de perfecte koffer voor jou. Hier verwijzen we naar de  SUITSUIT Caretta Spinner 53cm Cool Gray. Wij vinden dat deze koffer wellicht de beste koffer voor jou is, omdat hij gebruikt kan worden als handbagage in een vliegtuig. Daarnaast heeft hij de structuur van het schild van een schildpad. SUITSUIT Caretta Spinner 53cm Cool GrayHierdoor is de koffer stevig. Deze structuur staat namelijk voor kracht en bescherming. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je breekbare spullen in je koffer hebt.

Kiezen voor de SUITSUIT Caretta Spinner 53cm Cool Gray betekent ook dat je een fashion statement maakt. De unieke structuur op de koffer ziet er namelijk aantrekkelijk uit. Wanneer je op stap gaat met deze koffer, dan heb je bovendien genoeg ruimte om je spullen mee te nemen. Dit komt doordat de koffer een inhoud heeft van 32 liter. Er is zelfs gezorgd voor een ritsvak, waardoor je je spullen van elkaar kunt onderscheiden om ze bij het uitpakken gemakkelijk terug te vinden. Dankzij de gekruiste banden aan de binnenkant, zorg je er tevens voor dat je spullen netjes aankomen op de plek van bestemming. Heb je de koffer volgepropt en is het daarom moeilijk om hem op te tillen? Ook dat is geen probleem, want de koffer is voorzien van 4 roterende wielen en een dubbele trekstang. Je kunt hem dus gemakkelijk rollen of voor je uit duwen.

Voordelen van de SUITSUIT Caretta Spinner 53cm Cool Gray:

 • Er zijn bij deze koffer interne ritsvakken, dus je kunt je bagage overzichtelijk opbergen.
 • Doordat de koffer beschikt over een cijferslot zitten je spullen veilig achter slot en grendel.
 • Voor het gemakkelijk rollen of voor je uit duwen van de koffer beschikt hij over 4 roterende wielen en een dubbele trekstang.
 • Dit model is een hardschalige koffer, waardoor je bagage beter is beschermd tegen regen en stoten dan bij een zachtschalige koffer.
 • Het design dat lijkt op het schild van een schildpad ziet er uniek uit, waardoor je de koffer gemakkelijk terug vindt op de lopende band.

Nadelen van de SUITSUIT Caretta Spinner 53cm Cool Gray:

 • Het instellen van het slot kan de eerste keer wat energie vergen.
 • Koffers van ABS zijn over het algemeen minder stevig dan varianten van andere harde materialen.
 • Aangezien hij is gemaakt om als handbagage gebruikt te worden, is hij niet ideaal om ingecheckt te worden als ruimbagage.
Klik hier voor de beste prijs

3. Samsonite Spark SNG Spinner 55cm Black

Heb je de recensies over de vorige 2 koffers gelezen? Als je deze recensies hebt gelezen, dan heb je gezien dat beide modellen harde koffers zijn. Echter, als je wil dat de koffer vergrootbaar is of je neemt vooral kleding mee, dan kun je liever kiezen voor een zachte koffer. Bovendien zijn de zachte koffers over het algemeen ook wat lichter. Is daarom de beste koffer voor jouw behoeften een zacht model? Wil je bovendien slechts een koffer voor een weekend weg? Dan kun je kiezen voor de Samsonite Spark SNG Spinner 55cm Black. Dit model is wellicht de beste koffer voor jou, omdat hij een zacht model is. Samsonite Spark SNG Spinner 55cm BlackVanwege zijn afmetingen van 55 x 35 x 20 cm is hij bovendien perfect voor een weekend weg. Hij heeft tevens een inhoud van 38 liter, dus je kunt er genoeg spullen in kwijt.

De meeste personen die kiezen voor een zachte koffer, kiezen voor een dergelijk model, omdat deze koffers licht zijn. Dit is ook het geval bij de Samsonite Spark SNG Spinner 55cm Black. De koffer weegt immers slechts 2,3 kg. Heb je je kleren netjes gestreken of gestoomd en wil je dat ze precies zo netjes aankomen op de plaats van bestemming? Dan maak je gebruik van de Smart Fox Buckle Belt van deze koffer. Deze riem zorgt er namelijk voor at je je kleren gemakkelijk kreukvrij kunt inpakken. Als je veel spullen in de koffer hebt gezet en je wil de koffer niet optillen, dan hoeft dat ook niet. Er is bij deze koffer namelijk gezorgd voor geïntegreerde wielen, die 360 graden roteren. Ze zijn hierdoor bestendig tegen hobbelige wegen. Je kunt je koffer bovendien handig manoeuvreren met deze wielen. Dankzij het TSA-cijferslot zijn je spullen veilig opgeborgen!

Voordelen van de Samsonite Spark SNG Spinner 55cm Black:

 • Bij bepaalde luchtvaartmaatschappijen kun je deze koffer meenemen als handbagage in het vliegtuig.
 • Reisdocumenten zijn in deze koffer binnen handbereik, want de koffer beschikt over meerdere voorvakken.
 • Er is bij deze koffer gezorgd voor een inhoud van 38 liter, waardoor je er relatief veel spullen in kunt vervoeren.
 • De koffer is gemaakt van zacht materiaal waardoor hij gemakkelijk past tussen andere bagage in de achterbak van je auto.
 • In deze koffer zijn er geïntegreerde wielen die 360 graden roteren, waardoor de wielen bestendig zijn tegen hobbelige wegen.
 • Dankzij het TSA-cijferslot van deze koffer wordt de koffer bij een eventuele inspectie in de VS door de douane geopend zonder dat het slot wordt geforceerd.

Nadelen van de Samsonite Spark SNG Spinner 55cm Black:

 • Bij deze koffer is er niet gezorgd voor een laptopvak.
 • In een zachtschalige koffer is je bagage minder goed beschermd tegen regen en stoten in vergelijking met een hardschalige koffer.
Klik hier voor de beste prijs

4. Delsey Montsouris Expandable Trolley Case 78cm Zwart

Tot nu toe hebben we je verteld over verschillende soorten koffers. Zo hebben we je laten zien dat je kunt kiezen voor hardschalige of juist zachtschalige modellen. Je hebt tevens gezien wat de voordelen van de verschillende soorten zijn. Sommige koffers kun je daarnaast gebruiken voor een weekendje weg, maar er zijn ook andere varianten die beter geschikt zijn voor langere vakanties. De vorige 2 koffers waren varianten voor relatief korte reizen, want ze hadden een inhoud van 32 om 38 liter. Je hebt wel gezien dat het eerste model een wat grotere inhoud had. Wil je graag voor meer dan 3 weken op vakantie gaan en is daarom de beste koffer voor jou een zachtschalige variant met een inhoud van meer dan 100 liter? Delsey Montsouris Expandable Trolley Case 78cm ZwartDan kun je kiezen voor de Delsey Montsouris Expandable Trolley Case 78cm Zwart. Deze koffer heeft namelijk een inhoud van 119 liter.

Als je de Delsey Montsouris Expandable Trolley Case 78cm Zwart koffer vergelijkt met de eerste koffer die we hebben gerecenseerd, dan zie je dat beide koffers een grote inhoud hebben. Je kunt dus beide varianten gebruiken voor vakanties van langer dan 3 weken. Echter, het verschil tussen de twee modellen is dat de eerste koffer een hardschalig model is. De Delsey koffer die we nu recenseren is juist een zachtschalige koffer. Het voordeel van dit model, vergeleken met de eerste koffer, is dat als je veel bagage hebt en je meer ruimte nodig hebt, je gemakkelijk het volume kunt uitbreiden naar 130 liter. Hij is namelijk gemaakt van flexibel materiaal. Je kunt hem dus wat voller proppen dan een hardcase koffer. Het komt er dus op neer dat je in deze koffer genoeg ruimte hebt voor je spullen. Bovendien heeft de koffer een TSA-cijferslot dus je spullen zijn goed beveiligd.

Voordelen van de Delsey Montsouris Expandable Trolley Case 78cm Zwart:

 • Er is bij deze koffer gezorgd voor een ruim standaard volume van 119 liter.
 • In deze koffer zijn je reisdocumenten altijd binnen handbereik, want de koffer heeft meerdere voorvakken.
 • Dit model is gemaakt van zacht materiaal, waardoor hij gemakkelijk tussen andere bagage past in de achterbak van je auto.
 • Deze koffer is uitbreidbaar, dus als je meer ruimte nodig hebt, dan kun je het volume gemakkelijk uitbreiden naar 130 liter.
 • Doordat er bij deze koffer is gezorgd voor een TSA-cijferslot, kan de koffer bij een inspectie in de Verenigde Staten door de duane geopend worden zonder dat ze het slot hoeven te forceren.

Nadelen van de Delsey Montsouris Expandable Trolley Case 78cm Zwart:

 • Er zijn slechts 2 wielen, dus je kunt er alleen gekanteld mee trekken.
 • Deze koffer is niet geschikt als handbagage, omdat hij een groot volume heeft.
 • Je bagage is in een zachtschalige koffer minder goed beschermd tegen stoten en regen vergeleken met een hardschalige koffer.
Klik hier voor de beste prijs

5. Lojel Lumo L Electric Blue

Zoek je naar de beste koffer voor jouw behoeften? Dan zijn er verschillende factoren waar je op kunt letten. Zo kun je kiezen voor een hardschalige of juist een zachtschalige koffer. Daarnaast is het handig om te letten op het volume van de desbetreffende koffer. Er zijn namelijk varianten die je vanwege het grote volume kunt gebruiken voor lange reizen, maar er zijn ook koffers die juist perfect zijn voor kortere reizen. De meesten van ons vinden het tevens handig als een koffer beschikt over wielen. Op die manier kunnen we hem, ook wanneer er veel spullen in zitten, gemakkelijk achter ons aan trekken. Is jouw perfecte koffer een hardcase variant met wielen en een groot volume? Lojel Lumo L Electric BlueDan kun je kiezen voor de Lojel Lumo L Electric Blue. Deze variant is wellicht de beste koffer voor jou, omdat hij perfect is voor een relatief lange reis.

Je kunt de Lojel Lumo L Electric Blue gebruiken voor langere reizen, omdat hij een groot volume heeft van 106 liter. Bovendien is hij een hardschalige koffer, dus je spullen zijn er goed in beschermd. Wanneer je inpakt voor een lange reis, dan wil je bij aankomst je spullen gemakkelijk terugvinden. Dat is sowieso het geval wanneer je kiest voor deze koffer. Hij beschikt namelijk over een aparte toilettas en een schoenenzak. Je hebt dus voor alles een specifieke plaats, waardoor alles overzichtelijk is opgeborgen en je alles gemakkelijk terug vindt. Een ander voordeel van deze extra vakken is dat je kleding vlekkeloos blijft. Wanneer je een koffer incheckt, dan weet je van tevoren dat hij beschadigingen kan oplopen. Maak je gebruik van deze koffer, dan hoef je je hier geen zorgen over te maken. De koffer is namelijk gemaakt van polycarbonaat, waardoor hij tegen een stootje kan.

Voordelen van de Lojel Lumo L Electric Blue:

 • Doordat de koffer is gemaakt van polycarbonaat, is hij licht en extra stevig.
 • Vervoer dankzij het grote volume spullen voor meer dan 3 weken vakantie.
 • Deze koffer beschikt over 4 wielen, dus je kunt hem ook rechtop voor je uit duwen.
 • Dankzij de aparte toilettas en de schoenenzak kun je je reisartikelen overzichtelijk opbergen.
 • Dit model is een hardschalige koffer, waardoor je bagage beter beschermd is tegen stoten en regen.
 • Er is bij deze koffer gezorgd voor een TSA-cijferslot, waardoor je spullen beschermd zijn tegen bagagedieven.

Nadelen van de Lojel Lumo L Electric Blue:

 • Je kunt deze koffer niet gebruiken als handbagage.
 • Er is in deze koffer geen interne verdeler, waardoor je je bagage niet kunt scheiden in 2 compartimenten.
 • Mocht je meer ruimte nodig hebben voor je bagage, dan is het bij deze koffer niet mogelijk om hem verder te vergroten.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>