• Home
 • Laptops

De Beste Laptop Van 2020? Bekijk Deze Top 10 Lijst En Kies de beste van dit moment. Prijs/kwaliteit en merk test.

Ben je op zoek naar de beste laptop van 2020? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij vertellen je namelijk over de 10 best verkochte modellen van het jaar. Elk model wordt afzonderlijk gerecenseerd, waardoor je de eigenschappen van de verschillende laptops met elkaar kunt vergelijken. Je kunt onder andere kijken naar de processor, het werkgeheugen, de videokaart, de schermgrootte en wellicht ook het gewicht van de verschillende modellen. We begrijpen namelijk dat als je een laptop speciaal voor studie wil gebruiken, je geen extreem groot model wil hebben. Daarentegen, als je een laptop gaat gebruiken om video’s te bewerken, dan kies je juist wel voor een groter scherm. Bij een dergelijke laptop is tevens minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor nodig en een werkgeheugen van minimaal 8 GB. Lees de reviews en kies de beste laptop voor jouw behoeften uit!

Beste laptop van 2020

Om je op weg te helpen, hebben wij de onderstaande tabel gecreëerd. In deze tabel laten we je de laptops zien die we in deze review zullen recenseren. Bij de verschillende modellen hebben we ook aangegeven over welke processors zij beschikken, wat hun werkgeheugen is en hoeveel geheugen de HDD of SSD heeft. Werk dus met deze tabel om je zoektocht naar de beste laptop te vergemakkelijken.

 Product naaminfo 
1.
Acer Aspire ES1-523-81VFAMD A8 - 8GB - 256GB SSDMeer info »
2.
HP Pavilion 15-ck093ndIntel Core i5 - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDDMeer info »
3.
Lenovo Yoga 520-14IKBR 81C80065MHIntel Core i5 - 8GB - 256GB SSDMeer info »
4.
Lenovo Ideapad 320S-14IKB 80X400C5MH
Intel Core i3 - 4GB - 256GB SSDMeer info »
5.
HP 15-bw090ndAMD A6 - 8GB - 128GB SSDMeer info »
6.
Apple MacBook Air 13,3" (2017) MQD32N/A
Intel Core i5 1,8GHz - 8GB - 128GB SSDMeer info »
7.
HP 15-bs190ndIntel Core i5 - 8GB - 128GB SSDMeer info »
8.
HP 15-bs191nd
Intel Core i3 - 8GB - 128GB SSDMeer info »
9.
HP Pavilion Power 15-cb091ndIntel Core i7 - 16GB - 256GB SSD + 1TB HDDMeer info »
10.
HP Pavilion X360 14-ba191nd
Intel Core i5 - 8GB - 128GB SSDMeer info »

1. Acer Aspire ES1-523-81VF

Acer Aspire ES1-523-81VFVoordat je een nieuwe laptop uitkiest, is het belangrijk om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Alleen op die manier kun je namelijk de beste laptop voor jouw behoeften uitkiezen. Wij helpen je in je zoektocht. Ben je iemand die een laptop niet voor veel meer dan slechts basistaken zoals tekstverwerken, internetten en mailen gebruikt? Dan kennen wij een 15 inch laptop die wellicht goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar de Acer Aspire ES1-523-81VF. Dit model beschikt over een werkgeheugen van 8 GB, waardoor je tegelijkertijd met meerdere programma’s kunt werken. Hij heeft echter niet teveel extra snufjes, dus hij is perfect voor basis computerklusjes. Daarnaast beschikt deze basislaptop, die wellicht de beste laptop voor jouw behoeften is, over een SSD. Deze schijf zorgt ervoor dat de laptop binnen ongeveer 15 seconden opstart. Hierdoor kun je dus snel aan de slag gaan met je werkzaamheden.

We kijken samen met je naar de verschillende basistaken die je met de Acer Aspire ES1-523-81VF kunt uitvoeren. Als je dit model in huis hebt, dan kun je gemakkelijk je administratie erop bijhouden. Ook cijferwerk is eenvoudig, dankzij het numerieke toetsenbord. Daarnaast kun je op deze laptop naar informatie zoeken om een studieverslag in elkaar te zetten. Wellicht moet je voor het werk aan een presentatie werken. Ook dat gaat gemakkelijk op deze laptop. Dit komt mede doordat er geen lange laadtijd is. De bestanden worden namelijk opgeslagen op de 256 GB SSD. Ben je iemand die graag het beste uit zijn/haar foto’s wil halen? Dan kun je de laptop zelfs gebruiken om je vakantiefoto’s te bewerken. Het apparaat heeft namelijk een anti reflecterend Full HD beeldscherm. Je hebt dus minder last van weerspiegelingen en weerkaatsend zonlicht. Hierdoor kun je ook zorgeloos naar je favoriete films en series kijken.

Voordelen van de Acer Aspire ES1-523-81VF:

 • Deze laptop is aantrekkelijk geprijsd. S
 • Zware taken verlopen op deze laptop sneller, dankzij het 8 GB werkgeheugen.
 • Dankzij het anti-glare scherm heb je minder last van reflectie, vette vingerafdrukken en lichtinval.
 • De laptop beschikt over een SSD, dus je kunt de laptop zelf en programma’s in ongeveer 15 seconden opstarten.

Nadelen van de Acer Aspire ES1-523-81VF:

 • Microsoft Office programma’s zoals Excel, PowerPoint en Word worden niet standaard meegeleverd.
 • Aangezien de laptop niet beschikt over een IPS paneel, kan dit apparaat niet vanuit elke hoek de ware kleuren weergeven.
Klik hier voor de beste prijs

2. HP Pavilion 15-ck093nd

HP Pavilion 15-ck093ndZoek je naar de beste laptop voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om van tevoren na te denken over wat je precies met de laptop wil doen. Sommigen willen bijvoorbeeld graag intensieve games spelen met hun laptop. Weer anderen gebruiken hun laptop alleen voor de verwerking van teksten. Wil jij graag een laptop hebben waar je mee kunt internetten en mailen, maar die ook geschikt is om teksten te verwerken, naar films en series te kijken en foto’s te bewerken? Dan kennen wij de perfecte laptop voor jou. Met de HP Pavilion 15-ck093nd kun je namelijk al deze handelingen uitvoeren. Je hebt zelfs de mogelijkheid om in zekere mate video’s te bewerken. Daarnaast geeft de laptop je de mogelijkheid om te gamen, maar niet op hoge instellingen. Wij vinden daarom dat dit model de beste laptop voor jou is.

Wanneer je de HP Pavilion 15-ck093nd eenmaal in huis hebt gehaald, dan gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Denk er maar aan dat je de mogelijkheid hebt om je foto’s te bewerken voor die visuele presentatie. Je bewerkte foto’s of in elkaar gezette documenten of presentaties kun je vervolgens eenvoudig opslaan op de harde schijf van 1 TB. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je aantekeningen wil maken tijdens een hoorcollege. Als dat het geval is, dan hoef je je ook geen zorgen te maken dat het lang duurt om de laptop aan te doen. Dankzij de 128 GB SSD start de laptop namelijk in ongeveer 15 seconden op. Daarna kun je meteen starten met typen. Tijdens het typen, hoef je je ook geen zorgen te maken dat de batterij van je smartphone leegloopt. Je kunt deze namelijk in ongeveer een uur via de usb c-aansluiting opladen.

Voordelen van de HP Pavilion 15-ck093nd:

 • De laptop heeft meer met 1128 GB meer opslagcapaciteit dan vergelijkbare modellen.
 • Er is bij deze laptop gezorgd voor een SSD, waardoor je de laptop en programma’s snel kunt opstarten.
 • Het toetsenbord van de laptop is verlicht, waardoor je in het donker minder snel fouten maakt tijdens het typen.
 • Vergeleken met andere modellen, is deze laptop dunner en lichter, want hij is slechts 1,9 cm dik en 1,9 kg zwaar.
 • Dit apparaat beschikt over een IPS scherm, dus je mede projectleden of vrienden kunnen gemakkelijk meekijken wanneer je bijvoorbeeld notulen maakt.

Nadelen van de HP Pavilion 15-ck093nd:

 • Voor het afspelen van cd’s en dvd’s ontbreekt er een dvd speler.
 • Het scherm is glanzend, waardoor je meer last hebt van vingerafdrukken en lichtreflectie.
 • De laptop heeft een Intel Core i5 processor en een dunne behuizing, dus hij kan meer lawaai maken dan een vergelijkbare laptop met een minder krachtige processor.
Klik hier voor de beste prijs

3. Lenovo Yoga 520-14IKBR 81C80065MH

Lenovo Yoga 520-14IKBR 81C80065MHAls je zoekt naar de beste laptop voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om na te gaan waar je de laptop voor wil gebruiken. Sommigen willen bijvoorbeeld graag een tablet hebben, maar willen ook de mogelijkheid hebben om op een snelle manier tekst in te voeren. Dan is het handig om te kiezen voor een 2-in-1 laptop. Klinkt zo’n laptop perfect voor jou, omdat je vaak on the go bent? Dan is de Lenovo Yoga 520-14IKBR 81C80065MH wellicht de beste laptop voor jou. Dit model is een 14 inch laptop, die als laptop én tablet gebruikt kan worden. Hij is bovendien krachtig genoeg om foto’s te bewerken. Daarnaast beschikt hij over een snelle Intel Core i5 processor, waardoor je creatieve werkzaamheden soepel verlopen. Je kunt op dit apparaat gebruik maken van handige mogelijkheden zoals Windows Ink en Windows Hello.

We hebben 2 functies van de Lenovo Yoga 520-14IKBR 81C80065MH genoemd, namelijk Windows Ink en Windows Hello. Weet je al wat je met deze functies kan doen? Windows Ink is speciaal ontworpen voor creatieve gebruikers. Je kunt met dit programma namelijk tekenen. Daarentegen, is Windows Hello ontworpen voor de veiligheid van je laptop. Deze functie geeft je namelijk de mogelijkheid om in te loggen met de vingerafdrukscanner. Hierdoor kom jij alleen in de computer. Je hoeft je dus nooit meer zorgen te maken dat je persoonlijke informatie in handen komt van derden. De 14 inch tablet geeft je tevens de mogelijkheid om te tekenen en schrijven alsof je op papier werkt. Voor comfort tijdens het uitvoeren van (creatieve) taken, kun je het touchscreen van deze laptop 360 graden omklappen. Je kunt het apparaat ook in de tentstand zetten om je werk aan collega’s en klasgenoten te presenteren.

Voordelen van de Lenovo Yoga 520-14IKBR 81C80065MH:

 • Met een gewicht van slechts 1,7 kg is deze laptop zeer licht.
 • Er is gezorgd voor een SSD, waardoor de laptop en programma’s razendsnel opstarten.
 • Dit apparaat beschikt over een IPS paneel, waardoor je vanuit elke hoe waren kleuren kunt zien.
 • Het scherm kun je 360 graden om het toetsenbord draaien om de laptop in verschillende standen te gebruiken.
 • Dankzij de Windows Ink ondersteuning, kun je op deze laptop even gemakkelijk notities en tekeningen maken als op papier.
 • In het donker kun je gewoon doorwerken terwijl je minder snel fouten maakt tijdens het typen, dankzij het verlichte toetsenbord.
 • Maak gebruik van de vingerafdrukscanner om via Windows Hello in te loggen op je laptop, websites en apps zonder dat er een wachtwoord nodig is.

Nadelen van de Lenovo Yoga 520-14IKBR 81C80065MH:

 • Aangezien het touchscreen glanzend is, is hij gevoelig voor vingerafdrukken.
 • De laptop heeft een Intel Core i5 processor en een dunne behuizing, dus hij kan meer lawaai maken dan een vergelijkbare laptop met een minder krachtige processor.
Klik hier voor de beste prijs

4. Lenovo Ideapad 320S-14IKB 80X400C5MH

Lenovo Ideapad 320S-14IKB 80X400C5MHAls je een laptop in huis hebt, dan kan het voorkomen dat jij jouw laptop op een heel andere manier gebruikt dan je collega of zelfs je partner. De een vindt het namelijk belangrijk dat het apparaat snel reageert tijdens het spelen van games. Echter, de ander wil slechts in staat zijn om meerdere programma’s tegelijkertijd te gebruiken om een presentatie in elkaar te zetten. Behoor jij tot de groep die een laptop alleen voor basistaken gebruikt? Dan is de beste laptop voor jou een basislaptop. Een dergelijk model is de Lenovo Ideapad 320S-14IKB 80X400C5MH. Dit apparaat vinden wij de beste laptop voor jou, omdat je ermee kunt mailen, internetten en ook teksten kunt verwerken. De laptop is namelijk voorzien van een i3 processor, waardoor het mogelijk is om meerdere programma’s tegelijkertijd te gebruiken. Hij is tevens voorzien van een 256 GB SSD, waardoor hij binnen slechts 15 seconden opstart.

Misschien vraag je je af waar je een basislaptop zoals de Lenovo Ideapad 320S-14IKB 80X400C5MH voor kunt gebruiken. Een dergelijk apparaat is ideaal om mee te nemen naar college en is handig voor onderweg. Als je bijvoorbeeld met de trein naar het werk of naar school gaat, dan kun je de laptop meenemen om naar films te kijken. Eenmaal aangekomen, maak je uiteraard ook aantekeningen op het apparaat. Vanwege het gewicht van slechts 1,69 kg neem je deze laptop eenvoudig met je mee. Hij start bovendien snel op, omdat hij beschikt over een 256 GB SSD. Deze schijf zorgt er niet alleen voor dat de laptop snel opstart, maar ook dat je programma’s in slechts enkele seconden klaar zijn voor gebruik. Je kunt op kantoor of op college dus vrijwel meteen aan de slag gaan. Deze Ideapad beschikt tevens over een IPS paneel voor een brede kijkhoek en ware kleuren.

Voordelen van de Lenovo Ideapad 320S-14IKB 80X400C5MH:

 • Bij deze laptop heb je de mogelijkheid om het werkgeheugen uit te breiden.
 • Er is een SSD, waardoor de laptop zelf en ook je programma’s in een mum van tijd opstarten.
 • Met een gewicht van slechts 1,69 kg is dit apparaat licht waardoor je hem gemakkelijk met je meeneemt.
 • Hij beschikt over een IPS paneel, waardoor er vanuit elke kijkhoek natuurgetrouwe kleuren worden weergegeven.

Nadelen van de Lenovo Ideapad 320S-14IKB 80X400C5MH:

 • De laptop is niet voorzien van een dvd drive.
 • Dit apparaat is niet voorzien van een verlicht toetsenbord, dus je kunt in het donker sneller typefouten maken.
Klik hier voor de beste prijs

5. HP 15-bw090nd

HP 15-bw090ndZoek je naar de beste laptop voor jouw behoeften? Dan zijn er bepaalde eigenschappen waar je op kunt letten. Natuurlijk is het belangrijk om van tevoren te weten waar je de laptop voor wil gebruiken. Er zijn namelijk verschillende soorten laptops. Sommige modellen zijn ontworpen voor het uitvoeren van basiswerkzaamheden. Denk hierbij aan het verwerken van teksten, het versturen van e-mails en gebruik maken van het internet. Er zijn tevens laptops die speciaal zijn ontworpen om video’s te bewerken of om te gamen. Als je iemand bent die geen foto’s of video’s wil bewerken en je bent ook geen gamer, dan past een basislaptop waarschijnlijk goed bij je. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de HP 15-bw090nd. Deze laptop is de beste laptop voor jou, als je hem alleen wil gebruiken voor het uitvoeren van basiscomputerhandelingen.

Voor de HP 15-bw090nd zijn basistaken namelijk geen probleem. Het doet er bovendien niet eens toe waar je je bevindt wanneer je jouw werkzaamheden wil uitvoeren. Dit komt doordat de laptop een aantrekkelijk formaat heeft. Zo heeft hij een scherm van 15,6 inch, waardoor je ook onderweg alles goed ziet op je scherm. Daarnaast is de laptop voorzien van een SSD, die ervoor zorgt dat processen sneller verlopen. Werk dus gemakkelijk je boekhouding bij, blijf via Skype in contact met je familie of struin het internet af om de beste deals te vinden. Doordat dit apparaat is voorzien van 8 GB RAM, kun je snel wisselen tussen programma’s zonder dat de laptop hapert. De laptop is namelijk wel eenvoudig, maar hij laat je niet in de steek. Zelfs wanneer de zon fel schijnt staat de laptop je bij, omdat hij beschikt over een anti-glare-scherm, dat schitteringen en reflecties voorkomt.

Voordelen van de HP 15-bw090nd:

 • Dit apparaat is aantrekkelijk geprijsd.
 • Er is een SSD, waardoor de laptop snel opstart.
 • Met een gewicht van 1,91 kg is deze laptop relatief licht.
 • Programma’s kunnen tegelijkertijd draaien, omdat de laptop een AMD A6 processor heeft.
 • Dankzij het anti-glare-scherm heb je bij deze laptop minder last van vette vingerafdrukken, lichtinval en relectie.
 • Deze laptop heeft 8 GB werkgeheugen, wat meer is dan vergelijkbare modellen, waardoor zware taken sneller verlopen.

Nadelen van de HP 15-bw090nd:

 • Je kunt het werkgeheugen van deze basislaptop niet uitbreiden.
 • Voor het afspelen van cd’s en dvd’s ontbreekt er bij deze laptop een dvd speler.
 • De laptop heeft een HD resolutie, waardoor het beeld minder scherp is dan bij een laptop met Full HD resolutie.
Klik hier voor de beste prijs

6. Apple MacBook Air 13,3″ (2019) MQD32N/A

Apple MacBook Air 13,3 (2017) MQD32N AAls je zoekt naar de beste laptop voor jouw behoeften, dan kijk je natuurlijk naar verschillende aspecten. De meesten van ons kijken naar de verschillende handelingen die we met de laptop kunnen plegen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je graag grafische ontwerpen wil maken met de laptop. Natuurlijk is dit niet de droom van iedereen. Sommige personen willen namelijk slechts hun boekhouding bijwerken op de laptop. Echter, er is een ander aspect waar je naar kunt kijken, namelijk het besturingssysteem. Als je geen Windows fan bent, dan is het wellicht een goed idee om voor een laptop te kiezen met een macOS besturingssysteem. Hier gaat het dus om een Apple laptop. In deze top 10 lijst komt er slechts 1 Apple laptop voor, namelijk de Apple MacBook Air 13,3″ (2019) MQD32N/A. Dit model is wellicht de beste laptop voor jou, als een Apple laptop voor studie en onderweg perfect klinkt.

Als we kijken naar de eigenschappen van de Apple MacBook Air 13,3″ (2019) MQD32N/A, dan zien we dat deze laptop een 13,3 inch scherm heeft. Hij beschikt tevens over een krachtige accu, waardoor je tot 12 uur op het web kunt surfen, zonder dat het tussendoor nodig is om het apparaat op te laden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je onderweg bent en je zoekt een bezigheid. Dan kun je uiteraard langs je favoriete websites gaan of je mail doorspitten. Het controleren van je mailtjes en tegelijkertijd surfen op het web is mogelijk op deze laptop. Dit komt doordat het apparaat beschikt over een 1,8 GHz Intel i5 processor. Je kunt dus snel en soepel wisselen tussen diverse taken. Het is tevens prettig om de laptop met je mee te nemen, want hij weegt slechts 1,35 kg. Daarnaast kun je hem gemakkelijk in je tas opbergen, dankzij het compacte formaat.

Voordelen van de Apple MacBook Air 13,3″ (2019) MQD32N/A:

 • Deze laptop is gebruiksvriendelijk.
 • Je kunt tot 12 uur achter elkaar internetten met dit apparaat zonder dat je hem tussendoor hoeft op te laden.
 • De MacBook is slechts 1,7 cm dun en weegt slechts 1,35 kg, waardoor het prettig en gemakkelijk is om hem met je mee te nemen wanneer je op pad gaat.
 • Er is gezorgd voor een PCie SSD waardoor je de laptop binnen 15 seconden kunt opstarten en er veel kortere laadtijden zijn dan bij een “traditionele” SSD.

Nadelen van de Apple MacBook Air 13,3″ (2019) MQD32N/A:

 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van deze laptop tegenvallen.
 • Met 1440 x 900 is het HD beeldscherm minder scherp dan bij vergelijkbare MacBooks.
 • Het Multi Touch trackpad van deze laptop is niet drukgevoelig, waardoor snel doorspoelen door harder te drukken niet mogelijk is.
Klik hier voor de beste prijs

7. HP 15-bs190nd

HP 15-bs190ndBen je op zoek naar de beste laptop voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om voor jezelf na te gaan welk type laptop jouw voorkeur heeft. Denk er bijvoorbeeld aan hoe groot het ideale scherm voor jou moet zijn. Er zijn namelijk laptops met een schermgrootte van 8 inch, 13 inch, 15 inch, 17 inch en een paar andere formaten daartussen. Aan de hand van jouw behoeften, kun je dus kiezen voor de schermgrootte die bij je past. Natuurlijk is het ook handig om van tevoren na te gaan waarvoor je de laptop precies zal gebruiken. Als je bijvoorbeeld alleen naar series wil kijken of je wil gewoon de mogelijkheid hebben om op het internet te surfen, dan heb je geen super geavanceerde laptop nodig. Daarentegen, als je de laptop wil gebruiken om te gamen of om video’s te bewerken, dan zijn er andere belangrijke specificaties.

Wat dacht je van een laptop waar je basiscomputerwerkzaamheden op kunt uitvoeren, maar die ook krachtig genoeg is om foto’s te bewerken? Wellicht is het voor jou ook belangrijk dat de laptop een lange batterijduur heeft. Als je jezelf helemaal terug kunt vinden in deze stelling, dan is de HP 15-bs190nd wellicht de beste laptop voor jou. Dit apparaat is krachtig, heeft een 15,6 inch scherm en is perfect voor de multitasker. Hij beschikt namelijk over een Intel Core i5-8250U processor, dus je kunt bijvoorbeeld foto’s bewerken met grafische programma’s zoals Adobe Photoshop. Je kunt de laptop bovendien snel opstarten, dankzij de 128 GB SSD. Het 8 GB werkgeheugen draagt ook bij aan het soepel laten lopen van meerdere programma’s tegelijkertijd. Daarnaast is het scherm van dit apparaat anti-reflecterend. Hierdoor zie je bij mooi weer je eigen weerspiegeling niet terug op het beeld.

Voordelen van de HP 15-bs190nd:

 • Deze laptop is aantrekkelijk geprijsd.
 • Je kunt de laptop en programma’s snel opstarten, dankzij de SSD.
 • Met een batterijduur tot 8 uur kun je langer doorwerken op deze laptop.
 • Vanwege het anti-glare scherm heb je minder last van vette vingerafdrukken, reflectie en lichtinval.
 • Doordat het apparaat slechts 1,91 kg weegt, is hij lichter dan soortgelijke laptops, dus je kunt hem gemakkelijk met je meenemen.

Nadelen van de HP 15-bs190nd:

 • Hij is niet voorzien van een dvd speler om cd’s en dvd’s af te spelen.
 • Deze laptop heeft met 128 GB minder opslagcapaciteit dan vergelijkbare modellen.
 • Doordat er niet is gezorgd voor een IPS paneel zijn de kleuren niet van alle kanten goed te zien.
Klik hier voor de beste prijs

8. HP 15-bs191nd

HP 15-bs191ndIn jouw zoektocht naar de beste laptop voor jouw behoeften, ben je verschillende modellen tegengekomen. Hierbij gaat het niet alleen om verschillende merken, maar ook verschillende afmetingen, verschillende processors en zelfs verschillende types zoals 2-in-1 modellen en “kantoorlaptops”. Als je dus van tevoren weet welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn, dan kun je jouw zoektocht aanzienlijk verkorten. Stel dat je graag een laptop wil hebben, die geschikt is voor tekstverwerking, om te e-mailen en om te internetten. Misschien wil je ook graag een laptop hebben, die beschikt over een krachtige en vervangbare batterij. Als dit klinkt als de laptop van je dromen, dan is de HP 15-bs191nd wellicht de beste laptop voor jou. Met dit apparaat kun je namelijk verschillende standaardhandelingen uitvoeren. Denk maar aan het surfen op het internet, versturen van mailtjes en werken met Microsoft Office.

Behalve voor de standaardhandelingen, kun je deze laptop ook gebruiken om naar films en series te kijken. Ongeacht welke handeling je uitvoert, je kunt de laptop overal gebruiken. Dit komt doordat hij beschikt over een krachtige batterij. Je hoeft dus gedurende een werkdag de HP 15-bs191nd slechts 1 keer op te laden. Mocht het zijn dat je de laptop intensief gebruikt, dan kan meer batterijkracht nodig zijn. Ook daarvoor hoef je niet te vrezen. De batterij van de laptop is namelijk vervangbaar. Desgewenst kun je dus gewoon een extra batterij meenemen, wanneer je van tevoren weet dat je lang uit huis zal zijn. Het doet er bovendien niet toe waar je bent, omdat je overal snel aan de slag kunt gaan. Dit komt doordat het apparaat is voorzien van een 128 GB SSD schijf. De laptop is dus binnen ongeveer 15 seconden na het opstarten klaar voor gebruik.

Voordelen van de HP 15-bs191nd:

 • Hij heeft een mooi, strak design.
 • Dankzij het anti-glare scherm heb je minder last van vette vingerafdrukken.
 • Deze laptop weegt slechts 1,91 kg en is dus lichter dan soortgelijke modellen.
 • Er is gezorgd voor een SSD, waardoor de laptop en programma’s snel opstarten.
 • Het scherm van de laptop is ontspiegeld, waardoor het bij reflecties van zon- of daglicht beter leesbaar is.
 • Dit apparaat is voorzien van een vervangbare batterij, dus je kunt voor lange werkdagen gerust een extra accu meenemen.

Nadelen van de HP 15-bs191nd:

 • De laptop is niet voorzien van een IPS paneel.
 • Er ontbreekt bij deze laptop een dvd speler, dus je kunt geen cd’s en dvd’s afspelen.
 • Met 128 GB beschikt dit model over minder opslagcapaciteit dan vergelijkbare modellen.
Klik hier voor de beste prijs

9. HP Pavilion Power 15-cb091nd

HP Pavilion Power 15-cb091ndHeb je de vorige reviews ook gelezen? Dan heb je gezien dat we voornamelijk modellen hebben beschreven die ideaal zijn voor studie en onderweg. We zijn ook een paar modellen tegengekomen die krachtig genoeg zijn om foto’s te bewerken. Sommige modellen hebben zelfs de mogelijkheid om in zekere mate video’s te bewerken. Echter, we hebben in dit artikel nog geen enkele topklasse laptop gerecenseerd. Is de beste laptop voor jou juist een topklasse laptop? Dan is de HP Pavilion Power 15-cb091nd wellicht de beste laptop voor jou. Bij deze laptop hoef je nooit te denken “Dat kan ik niet met mijn laptop”. Je kunt er namelijk video’s mee bewerken, maar je kunt er ook games op spelen op hoge instellingen. Dit komt doordat de laptop gewoon krachtig genoeg is. Verschillende programma’s starten daarnaast super snel op. Vandaar dat dit apparaat sowieso een topklasse model is.

We hebben je een globaal beeld gegeven over de mogelijkheden die de HP Pavilion Power 15-cb091nd je biedt. Echter, we zijn nog niet ingegaan op de details. De reden waarom je de 15 inch laptop kunt gebruiken om foto’s en video’s te bewerken en om games te spelen, is omdat hij beschikt over een krachtige Intel Core i7 processor. Zware audiovisuele programma’s kunnen hierdoor zonder problemen draaien. Bovendien neemt de NVIDIA GTX 1050 videokaart de zware grafische taken voor zijn rekening. Hierdoor kun je met een gerust hart je favoriete zware games zoals Overwatch op hoge instellingen spelen op dit apparaat. Behalve games kun je natuurlijk ook zware programma’s installeren op de 256 GB SSD. Hierdoor starten deze programma’s in slechts enkele seconden op. Je ontwerpen en levels laden tevens sneller. Sla daarnaast al je bestanden gemakkelijk op, want de laptop heeft een 1 TB harde schijf.

Voordelen van de HP Pavilion Power 15-cb091nd:

 • Het ontspiegelde IPS paneel garandeert ware kleuren vanuit elke kijkhoek.
 • Dankzij de SSD schijf, start je deze laptop en je programma’s binnen ongeveer 15 seconden op.
 • Hij is voorzien van een verlicht toetsenbord, waardoor je ook in het donker foutloos kunt typen.
 • Dit apparaat heeft een werkgeheugen van 16 GB, wat meer is dan vergelijkbare modellen, waardoor zware taken sneller verlopen.
 • De laptop beschikt over een NVIDIA GeForce GTX 1050 videokaart, dus je kunt video’s sneller renderen en je kunt games spelen op dit apparaat.

Nadelen van de HP Pavilion Power 15-cb091nd:

 • Hij is gevoelig voor vingerafdrukken.
 • Deze laptop is niet voorzien van een dvd speler voor het afspelen van cd’s en dvd’s.
Klik hier voor de beste prijs

10. HP Pavilion X360 14-ba191nd

HP Pavilion X360 14-ba191ndEerder in dit artikel hebben we je verteld over een 2-in-1 laptop. Het ging daarbij om een model dat je kon omklappen, zodat hij behalve als laptop ook als tablet gebruikt kon worden. Wat vond je van deze laptop? Vond je dat een dergelijk model wel bij je zou passen, maar was hij nog net niet de beste laptop voor jou? Dan hebben we goed nieuws. We recenseren in dit artikel namelijk nog een 2-in-1 laptop. Hier verwijzen we naar de HP Pavilion X360 14-ba191nd. Deze laptop beschikt, net zoals het vorige 2-in-1 model over een Intel Core i5 processor. Hierdoor is het apparaat krachtig genoeg om bijvoorbeeld foto’s te bewerken. Daarnaast is ook dit model voorzien van een omklapbaar scherm met touch. Echter, dit model is goedkoper, omdat hij een 128 GB SSD heeft in vergelijking met de Lenovo die een 256 GB SSD heeft.

Natuurlijk is het belangrijk dat we je meer over de overige eigenschappen van de HP Pavilion X360 14-ba191nd vertellen. Dit model is wellicht de beste laptop voor jou, omdat hij compact, maar toch krachtig is. Als je bovendien beter bent met je handen dan met een muis en toetsenbord, dan kun je gerust het scherm 360 graden draaien. Vervolgens gebruik je het touchscreen om je werk aan te passen. Wanneer je eenmaal designs hebt gemaakt, dan kun je terugkijken door de laptop in de tentstand te zetten. Hierdoor blijft hij rechtop staan. Deze laptop is bovendien voorzien van een IPS scherm. Je hoeft hierdoor en dankzij de brede kijkhoek niet per se recht voor het scherm te zitten om de verschillende details van je design te zien. Hoewel deze laptop een SSD met minder geheugen heeft dan het Lenovo model, kun je hem toch binnen ongeveer 15 seconden opstarten.

Voordelen van de HP Pavilion X360 14-ba191nd:

 • Dankzij het compact formaat, kun je deze laptop gemakkelijk met je meenemen.
 • Het touchscreen van dit apparaat kun je 360 graden omklappen om de laptop ook als tablet te gebruiken.
 • Er is gezorgd voor een SSD, waardoor je de laptop en je programma’s in slechts 15 seconden kunt opstarten.
 • De laptop beschikt over een verlicht toetsenbord, waardoor je in het donker minder snel fouten maakt tijdens het typen.
 • Desgewenst kun je het scherm 360 graden om het toetsenbord draaien om de laptop in verschillende standen te gebruiken.
 • Dit apparaat is met 1,9 cm dunner en met 1,69 kg lichter dan soortgelijke modellen, dus je kunt hem gemakkelijk met je meenemen.

Nadelen van de HP Pavilion X360 14-ba191nd:

 • De laptop heeft een glanzende touchscreen, waardoor hij gevoelig is voor vingerafdrukken.
 • Je kunt geen cd’s en dvd’s afspelen op deze laptop, omdat hij niet beschikt over een dvd speler.
 • Dit apparaat is niet voorzien van een numeriek keypad om gemakkelijk je boekhouding bij te werken.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>