• Home
 • Fietsen

Vind Hier De Beste Loopfiets Van 2020. Wordt Het Een Model Met 2 Of 3 Wielen?

Fietsen is voor veel kinderen een leuke manier om te ontspannen. Het duurt echter een tijdje voordat de beenspieren van je kind zich optimaal ontwikkelen. Daarnaast is het belangrijk dat het evenwichtsgevoel van je kind wordt ontwikkeld. Je kunt daarom eerst een loopfiets voor je kind kopen voordat je een fiets aan hem/haar geeft. Een loopfiets is immers een leuke manier voor je kind om met fietsen te beginnen. Bovendien helpt een dergelijke loopfiets bij de ontwikkeling van het evenwichtsgevoel en de beenspieren. Als je de beste loopfiets wil uitkiezen, dan is het onder andere belangrijk om te letten op de leeftijd van je kind. Er zijn namelijk stabiele loopfietsen met 3 of 4 wielen voor kinderen vanaf 1 jaar, maar je kunt ook kiezen voor loopfietsen met 2 wielen voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar. Lees dit artikel en vind gemakkelijk en snel de beste loopfiets voor jouw kind.

Beste loopfiets van 2020

In de inleiding van dit artikel hebben we je een indicatie gegeven van een belangrijk aspect waar je rekening mee houdt als je op zoek gaat naar de beste loopfiets voor je kind. Er zijn echter ook andere zaken waar je op kunt letten. Denk hierbij aan de lengte van je kind in verhouding met de hoogte van de fiets, het materiaal waarvan de loopfiets is gemaakt en de banden van de fiets. De banden verwijzen namelijk naar een bepaalde gebruiksomgeving. Als je ziet op hoeveel eigenschappen je kunt letten, dan kan het op een moeilijke opgave lijken om de ideale loopfiets uit te kiezen. Vrees echter niet, want wij hebben reeds een top 5 voor je samengesteld. De namen van de loopfietsen die tot deze top 5 behoren, zie je in de onderstaande tabel. We recenseren tevens elk van deze loopfietsen zodat je gemakkelijk jouw beste loopfiets kunt uitkiezen.

 Product naam 
1.2Cycle Loopfiets-DriewielerMeer info »
2.2Cycle zwart/bruinMeer info »
3.Metalen loopfietsMeer info »
4.Puky LRM Rood - LoopfietsMeer info »
5.Bandits & Angels Smart bike 4in1Meer info »

1. 2Cycle Loopfiets-Driewieler

Nadat je de inleiding van dit artikel hebt gelezen, weet je ongeveer waar je op kunt letten wanneer je op zoek gaat naar de beste loopfiets voor jouw kind. We hebben onder andere aangehaald dat het handig kan zijn om te letten op het materiaal waarvan de fiets is gemaakt. Zo zijn er onder andere houten, aluminium, metalen en zelfs kunststof loopfietsen. Het voordeel van de houten modellen is dat ze zeer duurzaam en vrij licht zijn. Ze hebben tevens een natuurlijke uitstraling. Bovendien is hout bij normaal gebruik een zeer veilig materiaal. Klinkt een houten loopfiets daarom perfect? Dan kennen wij een model dat vast wel bij je kind zal passen. Hier verwijzen we naar de 2Cycle Loopfiets-Driewieler. 2Cycle Loopfiets-DriewielerWij vinden dat dit model de beste loopfiets voor jouw kind is, omdat hij van hout is gemaakt. De loopfiets heeft tevens een prachtige, roze kleur.

In de inleiding van dit artikel hebben we je tevens verteld dat het handig is om te kiezen voor een loopfiets aan de hand van de leeftijd van je kind. Voor zeer jonge kinderen vanaf ongeveer 1 jaar raadt men namelijk loopfietsen met 3 of 4 wielen aan. Kinderen vanaf ongeveer 2 jaar kunnen daarentegen prima oefenen op een loopfiets met 2 wielen. Wil jij dat het evenwichtsgevoel en de beenspieren van je kind al op jonge leeftijd worden ontwikkeld, maar wil je na een jaartje geen andere loopfiets aanschaffen? Dan is de 2Cycle Loopfiets-Driewieler ook perfect. Het gaat hier namelijk om een 2 in 1 model. De driewieler is een startersmodel voor kinderen vanaf 1 jaar, maar met enkele simpele handelingen kun je hem gemakkelijk ombouwen naar een loopfiets met 2 wielen en andersom. Twijfelde je tussen een driewieler en een loopfiets, dan is je keus snel gemaakt!

Eigenschappen van de2Cycle Loopfiets-Driewieler:

 • Hij is voorzien van antilek banden.
 • Deze fiets is een driewieler en loopfiets tegelijkertijd.
 • Zowel jongere als ietwat oudere kinderen genieten van deze fiets.
 • Dit model is de ideale loopfiets voor starters vanaf ongeveer 1 jaar.
 • Dankzij het prachtig ontwerp mag je kind zeker gezien worden op deze loopfiets.
 • Je kunt de fiets gemakkelijk ombouwen van een driewieler naar een loopfiets en andersom.
 • Doordat je niet zowel een driewieler als een loopfiets hoeft aan te schaffen, scheelt het in je portemonnee.

2. 2Cycle zwart/bruin

Heb je meerdere kinderen? Als dat het geval is, dan ziet de allerkleinste waarschijnlijk hoe de oudere kinderen gezellig fietsen. Je jongste kind wil waarschijnlijk al gauw meespelen met de oudere kinderen. Echter, zijn/haar beenspieren zijn waarschijnlijk nog niet voldoende ontwikkeld om te trappen op een kinderfiets. Daarom overweeg je nu om een loopfiets aan te schaffen. Als je kiest voor een driewieler of loopfiets met 4 wielen, kan het dat je kind er niet blij mee is. De fietsen van de broers/zussen hebben namelijk 2 wielen. Is daarom de beste loopfiets voor jouw spruit een model dat lijkt op een stoere kinderfiets? Dan kennen wij het perfecte model, namelijk de 2Cycle zwart/bruin. 2Cycle zwart bruinDit model is wellicht de beste loopfiets voor jouw kind, omdat hij in alle opzichten lijkt op een stoere kinderfiets. Het enige verschil is dat hij geen pedalen heeft.

Zelfs de wielen van deze fiets laten je in elk opzicht denken aan een kinderfiets. Dat komt doordat dit model geleverd wordt met 10 inch wielen. Bovendien zijn deze banden van rubber gemaakt, dus je hoeft je geen zorgen te maken over lekke banden. Dit betekent dat je kind er naar hartenlust op kan rijden. Als we kijken naar de aanbevolen leeftijd, dan zien we dat dit model is ontworpen voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar jong. De fiets groeit bovendien met je kind mee, want zowel het stuur als het zadel is in hoogte verstelbaar. Zo kun je het zadel in hoogte verstellen tussen de 33 en 43 cm. Het stuur kan in hoogte worden versteld tussen de 54 en 60 cm. Je krijgt de fiets zelfs met veilige handvaten zodat je er zeker van bent dat je kind niets overkomt tijdens het fietsen.

Eigenschappen van de 2Cycle zwart/bruin:

 • Hij beschikt over kogelgelagerde wielen van 10 inch.
 • Het zadel is in hoogte verstelbaar tussen de 33 en 43 cm.
 • Deze loopfiets is ideaal voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar.
 • Doordat hij slijtvaste foam wielen heeft, is oppompen niet nodig.
 • Er is bij deze loopfiets gezorgd voor veilige handgrepen met een hoge rand.
 • Dankzij het sterk metalen frame kan je kind lang van deze loopfiets genieten.
 • Als je het stuur in hoogte verstelt, kun je hem verstellen tussen de 54 en 60 cm.
 • Hoewel het gaat om een loopfiets, lijkt dit model enorm veel op een stoere kinderfiets zonder pedalen.

3. Metalen loopfiets

Bij het recenseren van de eerste loopfiets uit deze reeks, hebben we aangehaald welke voordelen een houten loopfiets met zich meebrengt. We hebben je echter ook verteld dat je kunt kiezen voor loopfietsen van andere materialen zoals metaal, aluminium en kunststof. Klinkt een metalen model ideaal? Dan is het handig om te weten dat een metalen loopfiets zeer sterk is. Hierdoor gaat de fiets bij normaal gebruik lang mee. Het komt er dus op neer dat als duurzaamheid belangrijk voor je is, een metalen model een aanrader is. Klinkt een metalen loopfiets daarom als de beste loopfiets voor je kind? Dan kies je voor de Metalen loopfiets. Zoals de naam doet vermoeden, is deze loopfiets van metaal gemaakt. Metalen loopfietsJe kunt dus concluderen dat de fiets zeer stevig is en je kind er bij normaal gebruik lang van kan genieten. Doordat hij bovendien meerdere kleuren heeft, is hij zeer aantrekkelijk.

Nu wil je waarschijnlijk ook weten voor kinderen vanaf welke leeftijd dit model geschikt is. De Metalen loopfiets is perfect voor kinderen vanaf 2 jaar. Wanneer je je kind op dit model laat oefenen, geniet hij/zij er ook van. Dit komt doordat de fiets een lage instap en handige voetenplank heeft. Hierdoor wordt het evenwichtsgevoel optimaal ontwikkeld. Als je kijkt naar onderhoudsgemak, dan is deze fiets wellicht de beste loopfiets voor ouders. Hij beschikt namelijk over PU lekvrije wielen en veiligheidshandvatten. Doordat de wielen lekvrij zijn, hoef je niet keer op keer de banden op te pompen of te lappen. De fiets is ook ideaal voor ouders die niet elk jaar een nieuwe fiets aan hun kind kunnen geven. Het zadel en stuur zijn namelijk in hoogte verstelbaar en de fiets heeft een maximaal belastbaar gewicht van 30 kg, dus de fiets groeit met je kind mee.

Eigenschappen van de Metalen loopfiets:

 • Dit model is perfect voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.
 • Hij beschikt over PU lekvrije wielen en veiligheidshandvaten.
 • Het zadel van de fiets is in hoogte verstelbaar tussen de 29 en 39 cm.
 • Doordat deze loopfiets van metaal is gemaakt, is hij zeer stevig en duurzaam.
 • Je kunt desgewenst de hoogte van het stuur verstellen, zodat de fiets met je kind meegroeit.
 • Er is gezorgd voor een lage instap en handige voetenplank zodat het evenwichtsgevoel van kinderen gemakkelijk wordt ontwikkeld.

4. Puky LRM Rood – Loopfiets

Over het algemeen wordt er buiten gefietst. Dit geldt ook voor kinderen. Echter, als je kind graag wil fietsen en het weer is slecht of je hebt geen eigen achtererf, dan kan het nodig zijn om je kind binnen te laten fietsen. Gelukkig zijn er speciale loopfietsen voor binnen en andere modellen voor buiten. Als je je kind in en om het huis wil laten fietsen, kun je kiezen voor een loopfiets met massieve banden. Bij dergelijke modellen is lekrijden niet mogelijk. Bovendien zijn de banden van dergelijke modellen slijtvast. Een loopfiets met massieve banden laat trouwens geen strepen achter op de vloer. Hoewel een dergelijke fiets wellicht aantrekkelijk klinkt, Puky LRM Rood - Loopfietsis het voor velen handiger om te kiezen voor een fiets die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Klinkt een dergelijk model als de beste loopfiets voor je kind? Dan kies je voor de Puky LRM Rood – Loopfiets.

Wij vinden dat de Puky LRM Rood – Loopfiets de beste loopfiets voor jouw kind is, omdat je kind er zowel binnen als buiten mee kan spelen. Dit komt doordat hij beschikt over hoogwaardige, massieve Soft Comfort banden. Deze banden gaan niet lek en laten ook geen krassen achter op de vloer. Ideaal dus voor binnenshuis én buitenshuis. Er gaan bovendien meerdere voordelen gepaard met deze loopfiets. Zo groeit de fiets met je kind mee. Dit komt doordat hij beschikt over flexibele componenten. Zijn zadel en stuur zijn namelijk in hoogte verstelbaar. Hiervoor heb je slechts een 5 mm inbussleutel nodig. Je kind geniet ook optimaal van de loopfiets, want het speciale loopfietszadel zorgt voor extra comfort. Als je kind fietst op deze loopfiets, dan hoef je je ook geen zorgen te maken over de veiligheid. De loopfiets heeft namelijk een lage instap zodat je kind veilig op- en afstapt.

Eigenschappen van de Puky LRM Rood – Loopfiets:

 • Het speciale loopfietszadel zorgt voor extra comfort.
 • Je kind kan deze fiets zowel gebruiken om binnenshuis als buitenshuis te fietsen.
 • Er is gezorgd voor een kinbeschermer die de kin beschermt bij een onverhoopte val.
 • Zijn minimale zadelhoogte bedraagt 29 cm en de maximale zadelhoogte bedraagt 40 cm.
 • Aangezien de loopfiets een lage instap heeft, kunnen kinderen er veilig op- en afstappen.
 • Hij heeft een maximale belasting van 25 kilogram en een in hoogte verstelbaar zadel en stuur.
 • Deze loopfiets voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar heeft een gewicht van slechts 3,5 kilogram.
 • Dankzij de veiligheidshandvatten glijden de handjes van je kind niet van het stuur van deze loopfiets.
 • Om optimaal te kunnen genieten van deze loopfiets moet je kind een gemiddelde minimale lichaamslengte hebben van 85 cm.
 • Doordat er bij deze loopfiets is gezorgd voor hoogwaardige, massieve Soft Comfort banden, ben je ervan verzekerd dat de banden niet lek kunnen gaan en ook geen krassen achterlaten op de vloer.

5. Bandits & Angels Smart bike 4in1

Wat dacht je van de eerste loopfiets die we in dit artikel hebben gerecenseerd? Dat model is een prachtige, houten loopfiets, die je gemakkelijk kunt ombouwen naar een driewieler. Klinkt een dergelijk multifunctioneel model als de beste loopfiets voor jou, maar wil je liever een model hebben met nog meer mogelijkheden? Dan is de  Bandits & Angels Smart bike 4in1 wellicht de beste loopfiets voor jou. Deze fiets is zeker een aanrader, omdat hij er prachtig uitziet. Daarnaast is hij van hout gemaakt, wat betekent dat hij duurzaam en vrij licht is. Hij heeft ook net als het eerste model uit deze Bandits & Angels Smart bike 4in1reeks een natuurlijke uitstraling en is bij normaal gebruik zeer veilig. Het verschil is echter dat dit model een 4 in 1 loopfiets is. Je kunt hem gebruiken als een driewieler en tweewieler. Daarnaast heeft hij een uniek omkeerbaar frame.

Er is ook rekening gehouden met het feit dat kinderen razendsnel groeien. Daarom groeit de Bandits & Angels Smart bike 4in1 met je kind mee. Hij heeft namelijk een in hoogte verstelbaar zadel. Je kunt het zadel in hoogte verstellen tussen de 23 en 30 cm. Ook over het toenemend gewicht van je kind hoef je je geen zorgen te maken. De fiets is namelijk belastbaar tot 25 kilogram. Voor optimale veiligheid voor kindertjes vanaf ongeveer 1 jaar heeft de loopfiets tevens een stuurbegrenzer. Als ouder wil je wel dat je kind geniet van zijn/haar speelgoed, maar je wil waarschijnlijk niet dat zijn/haar speelgoed teveel lawaai maakt. Ook daar heeft de fabrikant van deze loopfiets rekening mee gehouden. Daarom heeft de loopfiets geluidsarme wielen. Laat je kind dus gerust binnenshuis fietsen, want de fiets maakt weinig lawaai en heeft massieve banden, die geen strepen op de vloer achterlaten.

Eigenschappen van de Bandits & Angels Smart bike 4in1:

 • Hij beschikt over een unieke omkeerbaar frame.
 • Bij deze loopfiets is er gezorgd voor een stuurbegrenzer.
 • Hij heeft een maximaal belastbaar gewicht van 25 kilogram.
 • Je kunt het zadel in hoogte verstellen tussen de 23 en 30 cm.
 • De multifunctionele loopfiets kan gebruikt worden als zowel een driewieler als tweewieler.
 • Doordat het hier gaat om een 4 in 1 model, heeft je kind veel mogelijkheden als je voor deze loopfiets kiest.
 • Het zadel is in hoogte verstelbaar waardoor deze loopfiets voor kindertjes vanaf 1 jaar met je kind meegroeit.
 • Als je kiest voor deze loopfiets, hoef je je geen zorgen te maken over veel lawaai, want hij heeft geluidsarme wielen.
 • Strepen op de vloer behoren tot het verleden als je kiest voor deze loopfiets, omdat hij beschikt over massieve banden die geen strepen achterlaten op de vloer.
 • Voor kinderen die voornamelijk binnenshuis en in de achtertuin fietsen is deze loopfiets ideaal, omdat hij massieve banden heeft, waarbij lekrijden niet mogelijk is en de banden slijtvast zijn.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>