Wat Is De Beste Melkopschuimer Van 2020? De Beste Koop Kun Je Hier Vergelijken!

Ben je dol op koffiespecialiteiten met melk? Of vind je een glaasje opgeschuimde melk gewoon lekker? Dan is het een goed idee om een melkopschuimer in huis te halen. Niet alle koffiezetapparaten hebben namelijk een ingebouwde melkopschuimer. Wij helpen je om de beste melkopschuimer te vinden!

Beste melkopschuimer van 2020

Wanneer je de beste melkopschuimer voor jouw behoeften uitkiest, dan is het belangrijk om rekening te houden met onder andere het vermogen en de inhoud. Aan de hand van deze eigenschappen, hebben wij een tabel voor je opgesteld met de 7 beste melkopschuimers.

 Product naamVermogenInhoud 
1.Saeco CA6500500 watt0,12 literMeer info »
2.Bialetti Melkopschuimer
500 watt0.3Meer info »
3.Krups XL2000500 watt0.3 literMeer info »
4.WMF Lineo450 watt0.25 literMeer info »
5.Severin SM 9684500 watt0,5 literMeer info »
6.AdHoc RapidoxxMeer info »

1. Senseo CA6500, de Philips opschuimer

Saeco CA6500 Philips Senseo opschuimerAls je op zoek bent naar de beste melkopschuimer, waarmee je zowel warm als koud melkschuim kunt maken, dan raden wij de Saeco CA6500, de Philips Senseo opschuimer aan. Hiermee kun je namelijk zowel warm als koud melkschuim maken. Je maakt bijvoorbeeld warm melkschuim voor je kopje koffie of cappuccino en je maakt koud melkschuim voor een heerlijk glas ijscappuccino. De koude dranken zijn perfect voor in de zomer of na een lange werkdag. Je bepaalt uiteraard zelf wanneer je de warme of koude drankjes het liefst drinkt. Eén ding is zeker: wanneer je met dit apparaat melk opschuimt, ontstaat er heerlijk, verfijnd melkschuim. Dit komt doordat de perfecte temperatuur en snelheid worden toegepast om de romige, dikke laag schuim te creëren. Je kunt met dit apparaat, dat wellicht de beste melkopschuimer voor jou is, ook gewoon melk opwarmen!

Het doet er niet toe hoeveel keer per dag je melk opschuimt in de CA6500, oftewel de Philips Senseo opschuimer, want er ontstaat keer op keer perfect melkschuim. Dit gebeurt bovendien zeer snel. Je kunt al binnen 130 seconden melk opschuimen. Het apparaat maakt per keer melkschuim voor 2 kopjes. Hij heeft namelijk een opschuimcapaciteit van 120 ml. Dit is vooral handig, omdat je dan samen met je partner kunt genieten van je favoriete drank met een heerlijke laag melkschuim. Je bedient de melkopschuimer via het touchpaneel. De bediening is intuïtief en zeer eenvoudig. Heb je al melk opgeschuimd en moet je nu de melkopschuimer schoonmaken? Geen probleem. Ook het schoonmaken van dit apparaat is een fluitje van een cent. De opschuimer beschikt namelijk over een vaatwasmachinebestendige garde en deksel. Daarnaast is de binnenkant glad, zodat je het eenvoudig kunt afspoelen.

Voordelen:

 • Er ontstaat heerlijk, romig melkschuim.
 • Hij is ook geschikt voor plantaardige melk.
 • Het apparaat is gemakkelijk te reinigen.
 • Hij heeft een stille werking.
 • De melkopschuimer heeft een handig formaat.

Nadelen:

 • De verwarmingsfunctie maakt melk wel lauw maar niet heet.
Klik hier voor de beste prijs

2. Bialetti melkopschuimer

Bialetti MelkopschuimerIs de beste melkopschuimer voor jou een model dat koude melk kan opschuimen, melk kan verwarmen en opschuimen en ook in staat is melk enkel te verwarmen? Kies dan voor de Bialetti melkopschuimer. Dit elektrische apparaat maakt binnen slechts enkele minuten heerlijke opgeklopte koude of warme melk. Je kunt hem ook gebruiken om gewoon melk te verwarmen. Verwarmde melk kun je bijvoorbeeld drinken voordat je naar bed gaat, om vervolgens lekker te slapen. De opgeschuimde melk is heerlijk in je cappuccino en espresso. Dit apparaat kun je daarom combineren met je favoriete espressopotje. Behalve gewone melk kun je met dit Bialetti apparaat ook rijkelijk opgeklopte warme chocolademelk maken. De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer je deze melkopschuimer in huis hebt. Bereid dus je lievelingsdrankje in dit apparaat, dat wellicht de beste melkopschuimer voor jou is, en voeg er een heerlijk laagje melkschuim aan toe!

Drink je graag een kopje koffie of cappuccino met je partner of met vrienden en vriendinnen? Dan is dit apparaat ook perfect. Je kunt er namelijk per keer 115 ml melk mee opschuimen. Dit is ruim genoeg voor 2 kopjes koffie of cappuccino met een laagje stevig melkschuim. Het schuim is net zo stevig als die van de Italianen! Wanneer je enkel melk gaat opwarmen, dan heb je meer capaciteit ter beschikking dan wanneer je de melk opschuimt. Doordat het schuim dik wordt en opkookt, is het belangrijk om de opschuimer bij het opschuimen van melk niet helemaal te vullen. Nadat je jouw lievelingsdrank hebt gemaakt en deze hebt voorzien van een laagje heerlijk warm of koud melkschuim, dan is het tijd om de melkopschuimer van Bialetti te reinigen. Dit gaat gemakkelijk, dankzij de twee-laagse coating.

Voordelen:

 • De melkopschuimer produceert heerlijk melkschuim.
 • Het apparaat heeft een mooi design.
 • Hij is eenvoudig te gebruiken.

Nadelen:

 • Hij maakt melkschuim voor maximaal 2 cappuccino’s.
 • Indien je meer melk opschuimt dan 115 ml, kan de melk overlopen via het tuitje.
Klik hier voor de beste prijs

3. Krups XL2000

Krups XL2000Als de beste melkopschuimer voor jou een apparaat is waarbij je niet hoeft na te denken over de hoeveelheid melk die wordt opgeschuimd, dan vinden wij de Krups XL2000 de beste melkopschuimer voor jou. Dit apparaat beschikt over 3 voorgeprogrammeerde standen. Met deze standen schuim je automatisch de perfecte hoeveelheid melk op. Maak voor een heerlijk kopje cappuccino gebruik van de cappuccinostand. Deze zorgt voor 150 ml melkschuim. Vind je een latte macchiato de perfecte drank? Dan maak je gebruik van de latte macchiato stand, die 200 ml melkschuim produceert. Er is zelfs een stand voor 300 ml hete melk. Deze hete melk stand is perfect voor wanneer je geen melk wil opschuimen, maar wel een glas hete melk wil drinken. Uiteraard kun je de hete melk ook toevoegen aan je kop koffie of thee.

Een andere aantrekkelijke eigenschap van de XL2000 melkopschuimer is dat je binnen de kortste keren melk kunt opschuimen of verwarmen. Je hoeft dus niet lang te wachten op de melk wanneer het koffiezetapparaat je koffie heeft gemaakt. Dit apparaat is sowieso een goede toevoeging wanneer je een koffiezetapparaat hebt zonder ingebouwde melkopschuimer. Als je oploskoffie drinkt en je deze klassieker wil maken met heerlijk melkschuim, dan is dit apparaat ook perfect. Hij biedt je zelfs een gemakkelijke manier om je melk op te warmen! De melkopschuimer is bovendien gemakkelijk te reinigen. Hij beschikt namelijk over een uitneembaar opschuimhulpstuk en een anti-kleef binnenzijde. De melkopschuimer staat ook prachtig in je keuken dankzij de behuizing die van geborsteld RVS is gemaakt!

Voordelen:

 • Het apparaat produceert een stevige schuimlaag.
 • Hij is gemakkelijk schoon te maken.
 • Het melkschuim wordt snel gemaakt.
 • Je kunt verschillende hoeveelheden maken.
 • Het melkschuim en ook de warme melk hebben de perfecte temperatuur.

Nadelen:

 • Het opwarmen van melk duurt relatief lang.
 • Het plastic opkloppertje is klein, waardoor het moeilijk kan zijn om hem weer vast te zetten.
Klik hier voor de beste prijs

4. WMF Lineo

WMF LineoBen je avontuurlijk en is de beste melkopschuimer voor jou daarom een model waarmee je verschillende soorten melk kunt opschuimen? Wij vinden de WMF Lineo dan de beste melkopschuimer voor jou. Met dit apparaat kun je gemakkelijk en snel verschillende soorten melk opschuimen. Je kunt er zelfs 4 verschillende bereidingen mee maken. Geef gemakkelijk met de bedieningsknop aan welke bereiding moet geschieden en het apparaat voert de opdracht uit. Je hebt keuze uit romig en zacht melkschuim of dik en stevig melkschuim. Er is geen standaardbereiding, omdat jij keer op keer bepaalt op welke manier het schuim bereid moet worden. De overige 2 opties zijn om koud melkschuim te produceren en om gewoon melk op te warmen. Het koud melkschuim kun je bijvoorbeeld gebruiken om lekkere, unieke cocktails te maken of voor ijskoffie. Er zijn veel mogelijkheden wanneer je dit apparaat in huis hebt.

Wanneer je melk hebt opgeschuimd of verwarmd met de Lineo melkopschuimer, dan schakelt het apparaat zichzelf uit. Dit gebeurt uiteraard wanneer de gegeven opdracht helemaal is uitgevoerd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je melk te lang opwarmt, waardoor hij gaat aanbranden of dat hij te lang opschuimt en daardoor overkookt. Wanneer je melk klaar is om in je drankje geschonken te worden, dan schenk je hem gemakkelijk via de schenktuit van de opschuimer. Deze tuit is zodanig ontworpen dat je ermee kunt schenken zonder te knoeien. Nadat je dit apparaat hebt gebruikt om de gewenste melkvariant te maken, dan kun je hem gemakkelijk schoonmaken. De melkopschuimer beschikt aan de binnenkant namelijk over een anti-aanbaklaag in de kan. De kan is bovendien draadloos dankzij de losse standaard met snoer.

Voordelen:

 • Je kunt hem gemakkelijk schoonmaken.
 • De melkopschuimer heeft een mooi, strak design.
 • Je bepaalt zelf hoe de melk opgeschuimd wordt.
 • Het apparaat beschikt ook over een warme melk functie.
 • Hij heeft een stille werking.
 • De opschuimer maakt een goede hoeveelheid in één keer.

Nadelen:

 • De maatstrepen aan de binnenkant zijn moeilijk leesbaar.
 • Het uitschenken van het schuim gaat het makkelijkst precies wanneer hij klaar is.
 • Indien je een klein budget hebt, kan de prijs een beetje tegenvallen.
Klik hier voor de beste prijs

5. Severin SM 9684

Severin SM 9684Is het voor jou van essentieel belang dat de beste melkopschuimer een grote inhoud heeft zodat je voor meerdere mensen tegelijkertijd melk kunt opschuimen? Dan is de Severin SM 9684 wellicht de beste melkopschuimer voor jou. Dit apparaat heeft namelijk een inhoud van 0,5 liter. Je kunt er 100 tot 260 ml melk mee opschuimen of er 100 tot 500 ml melk mee opwarmen. De opgeschuimde melk kun je zetten in je kop koffie, cappuccino of andere koffievariant. De functie opwarmen is perfect als je graag een glas warme melk drinkt voordat je naar bed gaat. Uiteraard is de opwarmfunctie ook perfect als je kinderen in huis hebt. Als je wil dat de kinderen zich ook betrokken voelen, dan kun je cacao voor hen oplossen en deze voorzien van een heerlijk laagje melkschuim. Het voelt voor hen dan aan alsof ze net als mama en papa ook koffie drinken.

Deze inductie melkopschuimer beschikt over een aantal handige functies. Hij is onder andere perfect voor zowel links- als rechtshandigen. Het apparaat is daarnaast geruisarm, waardoor je bijna niet hoort wanneer je er melk mee opschuimt of opwarmt. Het opschuimen van de melk gebeurt bovendien in een handomdraai. Behalve warme melk kun je zelfs koude melk opschuimen. Het koude melkschuim kun je onder andere gebruiken voor verschillende lekkere cocktails. Wees creatief en creëer een uniek recept. Als je ervoor kiest om warm melkschuim of opgewarmde melk te maken, dan ben je ervan verzekerd dat je melk niet aanbrandt, want het apparaat is voorzien van een oververhittingsbeveiliging. De bediening vindt bovendien gemakkelijk plaats, dankzij de verlichte aan/uit-schakelaar en de automatische uitschakeling. Ook het reinigen van de melkopschuimer is eenvoudig, want hij is vaatwasmachinebestendig.

Voordelen:

 • Het apparaat is gemakkelijk schoon te maken.
 • Hij produceert melkschuim van goede kwaliteit.
 • Je kunt hem gemakkelijk gebruiken.
 • De kan gaat los en is vaatwasmachinebestendig.
 • Je kunt voor meerdere kopjes tegelijk melk opschuimen.

Nadelen:

 • De melkopschuimer is relatief groot.
 • Als je een laag budget hebt, kan de prijs tegenvallen.
Klik hier voor de beste prijs

6. AdHoc Rapido

AdHoc RapidoIs de beste melkopschuimer voor jou een model zonder een heleboel toeters en bellen? Dan is de AdHoc Rapido wellicht de beste melkopschuimer voor jou. Dit apparaat werkt op AAA-batterijen. Mocht de stroom dus een keertje uitvallen en lust je toch een kopje koffie met een heerlijke laag melkschuim, dan is dit apparaat je beste vriend. Hij maakt binnen een handomdraai luchtig schuim. Dit schuim kun je uiteraard behalve voor koffie ook voor cappuccino gebruiken. Wil je geen melk opschuimen, maar wil je wel een licht sausje of cocktail maken? Dan doe je dit ook met deze melkopschuimer, omdat hij ervoor zorgt dat er veel lucht komt in de vloeistof die je opschuimt. Hoewel het apparaat een rechttoe rechtaan aanpak heeft, kun je er veel verschillende handelingen mee uitvoeren. Bedenk zelf wat je ermee wil doen en gebruik hem!

Nadat je melk hebt opgeschuimd, is het uiteraard belangrijk om het apparaat weer schoon te maken. Je kunt hiervoor het roterende deel van de steel eraf halen om hem in de vaatwasmachine schoon te maken. Uiteraard kun je hem ook gewoon onder de kraan wassen. Wanneer je de melkopschuimer hebt gereinigd, dan kun je hem in de mooie, meegeleverde staander opbergen. Als de opschuimer in de staander zit, weet niemand wat het is. Hij neemt bovendien weinig ruimte in beslag, waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen. Door het mooie design hoef je hem eigenlijk niet eens op te bergen. Geef hem een plekje op je keukenblad waardoor hij altijd binnen handbereik is wanneer je melk wil opschuimen.

Voordelen:

 • Hij heeft een krachtige motor.
 • De melkopschuimer heeft een mooi design.
 • Het apparaat maakt weinig herrie.
 • Hij produceert lekker, dik melkschuim.

Nadelen:

 • Hij maakt gebruik van losse batterijen en is niet met een stekker oplaadbaar.
 • Bepaalde melksoorten zijn moeilijker om op te schuimen.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>