• Home
 • Ventilatoren

De Beste Mobiele Airco Van 2020 Vinden? Zonder slang of juist met condensbak? Lees het hier voor Thuis en Slaapkamer!

In dit artikel vertellen wij je over de 10 best verkochte modellen van 2020.

Beste mobiele airco van 2020

Om het uitkiezen van de beste mobiele airco voor je te vergemakkelijken hebben we de onderstaande tabel gemaakt. In deze tabel zie je de 10 best verkochte modellen, die we zullen reviewen met daarnaast hun koelvermogen. Bekijk de tabel, vergelijk het koelvermogen en lees de recensies.

 Product naamKoelvermogen: 
1.Eurom Polar 90009000 BTUMeer info »
2.Eurom Coolsilent 909000 BTUMeer info »
3.Eurom Polar 70007000 BTUMeer info »
4.DeLonghi Mobiele Airco PAC EX100 Silent10000 BTUMeer info »
5.Sencor SAC MT7011C7000 BTUMeer info »
6.Eurom PAC 12.212000 BTUMeer info »
7.Eurom PAC 7.27000 BTUMeer info »
8.DeLonghi Pinguino PAC WE128 Eco Silent12500 BTUMeer info »
9.Sharp CV-P10PR10000 BTUMeer info »
10.DeLonghi Pinguino PAC AN112 Silent11000 BTUMeer info »

Met een mobiele airco in huis kun je zowel de temperatuur als luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte regelen. In het kort kies je voor een airconditioner met een licht gewicht. Hierdoor heb je de mogelijkheid om het apparaat eenvoudig te verplaatsen of op te bergen wanneer je het even niet gebruikt. Op warme zomerdagen geniet je van comfort en op koude dagen, wanneer de lucht droog is, komt een dergelijk apparaat ook goed van pas. Zoek je daarom naar de beste mobiele airco voor jouw behoeften? Bij het kiezen van een mobiele airco let je op de grootte van de ruimte die je wil verkoelen. Daarnaast kijk je naar het geluid dat het apparaat maakt. Je kunt natuurlijk ook rekening houden met de energiezuinigheid. Vergeet dus niet om de bovenstaande tabel te bekijken. Zo kies je gemakkelijk de beste mobiele airco voor jouw behoeften uit!

1. Eurom Polar 9000

Eurom Polar 9000Als je een mobiele airco wil aanschaffen, dan is het belangrijk om eerst te kijken naar de ruimte die je wil verkoelen. De verschillende mobiele airco’s beschikken namelijk over verschillende koelvermogens. Om een indicatie te krijgen van het koelvermogen, kun je er rekening mee houden dat er ongeveer 136 BTU nodig is om 1 m3 te verkoelen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met slecht geïsoleerde ruimtes of ruimtes met grote ramen. In dergelijke gevallen heb je zelfs een hoger koelvermogen nodig. Heb je voor de ruimte die jij wil verkoelen een koelvermogen van ongeveer 9000 BTU nodig? Dan is de beste mobiele airco voor jou een model met een dergelijk koelvermogen. Wij kennen een mobiele airco met een vermogen van 9000 BTU, namelijk de Eurom Polar 9000. Dit model is ideaal voor middelgrote ruimtes en heeft een vermogen van 1000 watt.

Wij vinden dat de Eurom Polar 9000 de beste mobiele airco voor jou is, omdat hij ervoor zorgt dat de temperatuur in een ruimte tot 90 m3 omlaag wordt gebracht. Daarnaast ventileert en ontvocht hij ook de ruimte waar hij is geplaatst. Als je denkt aan een standaard airco of een mobiele airco, dan heb je vaak het gevoel dat een dergelijk apparaat veel energie gebruikt. Dit hoeft niet het geval te zijn. Deze mobiele airco beschikt namelijk over een energielabel A, dus hij verbruikt niet te veel energie. Als je na een warme dag thuis komt, is er niets lekkerder dan genieten van koele lucht. Je gaat dan relaxen in je luie stoel en geniet van de wind die jouw mobiele airco uitblaast. Om de gewenste temperatuur in te stellen hoef je niet eens op te staan, want deze mobiele airco werkt met een afstandsbediening.

Voordelen van de Eurom Polar 9000:

 • Er is een kraantje dat het legen van de vochtbak enorm vereenvoudigt.
 • De mobiele airco is gemakkelijk te verplaatsen, want hij beschikt over wieltjes.
 • Je kunt deze mobiele airco gemakkelijk bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.
 • Het drukkende gevoel van de warme, vochtige lucht verdwijnt snel dankzij de ontvochtigingsfunctie.
 • Dit apparaat beschikt over een ventilatiefunctie, die ervoor zorgt dat het apparaat desgewenst alleen blaast zonder de ruimte te koelen.

Nadelen van de Eurom Polar 9000:

 • Hij beschikt niet over een verwarmingsfunctie.
 • Deze mobiele airco maakt relatief veel geluid, want hij heeft een geluidsniveau van 62 dB.
 • Je kunt alleen gebruik maken van de ontvochtigingsfunctie wanneer het 21 graden of warmer is in de desbetreffende ruimte.
Klik hier voor de beste prijs

2. Eurom Coolsilent 90

Eurom Coolsilent 90Voordat je de beste mobiele airco kunt uitkiezen, is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de ruimte waar je het apparaat wil gebruiken. Sommige ruimtes kun je namelijk alleen verkoelen met een mobiele airco met een hoog koelvermogen. Natuurlijk zijn er ook kleinere ruimtes, die je kunt verkoelen met een apparaat met een relatief laag koelvermogen. Een andere eigenschap waar je naar kunt kijken is het geluidsniveau. Sommige mobiele airco’s zijn namelijk relatief stil en weer andere modellen hebben een relatief luide werking. Zoek je naar een relatief stille mobiele airco voor een kleine of middelgrote ruimte? Dan is de Eurom Coolsilent 90 de beste mobiele airco voor jou. Dit apparaat is speciaal ontworpen voor kleine tot middelgrote ruimtes. In dergelijke ruimtes laat hij zien dat hij met gemak zorgt voor verkoeling. De mobiele airco heeft bovendien een maximaal geluidsniveau van 45 dB.

De begrippen “klein” en “groot” zijn relatief. Daarom is het belangrijk om een maat door te geven. Met de Eurom Coolsilent 90 kun je ruimtes tot 90 kubieke meter op de ideale temperatuur brengen. Hierdoor is dit apparaat perfect voor zowel thuis als op kantoor. Behalve zijn verkoelende functie, beschikt de mobiele airco tevens over een ontvochtigingsfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat de lucht in de desbetreffende ruimte niet klam aanvoelt. Wil je een keer de ruimte niet verkoelen, maar heb je wel behoefte aan een briesje? Dan kun je gebruik maken van de ventilatiefunctie. Deze functie verspreidt een briesje in de ruimte, maar zakt de temperatuur niet. Als je naar de naam van dit apparaat kijkt, dan zie je meteen waar hij voor is ontworpen. De naam is namelijk “Coolsilent”, wat betekent koel en stil. Het apparaat houdt je ’s nachts dus niet uit je slaap.

Voordelen van de Eurom Coolsilent 90:

 • Er is gezorgd voor een kraantje, waardoor je de vochtbak gemakkelijk kunt legen.
 • Het is gemakkelijk om deze mobiele airco te verplaatsen, omdat hij verrijdbaar is.
 • In de hoogste stand heeft hij een maximaal geluidsniveau van 45 dB, dus hij heeft een stille werking.
 • Deze mobiele airco kun je bedienen met de meegeleverde afstandsbediening voor een verhoogde mate van gebruiksgemak.
 • Dit apparaat beschikt over een ontvochtigingsfunctie die ervoor zorgt dat het drukkende gevoel van de warme, vochtige lucht verdwijnt.
 • Desgewenst kun je gebruik maken van de ventilatiefunctie om alleen te genieten van een briesje zonder de temperatuur in de ruimte te verlagen.

Nadelen van de Eurom Coolsilent 90:

 • De afvoerslang moet op een hoogte van 35 tot 100 cm door een raam of deur naar buiten hangen.
 • Hij beschikt over een relatief korte stroomkabel, dus je kunt hem het best met een verlengkabel gebruiken.
Klik hier voor de beste prijs

3. Eurom Polar 7000

Eurom Polar 7000De indeling van verschillende woningen kan enorm verschillen. Zo ook, de grootte van verschillende ruimtes in je woning. Daarom is het bij het uitkiezen van de beste mobiele airco belangrijk om te letten op het koelvermogen. Wil je slechts een kleine ruimte verkoelen? Dan moet het begrip “klein” natuurlijk eerst worden verduidelijkt. Als we het hebben over een kleine ruimte, dan bedoelen we in dit geval een ruimte tot maximaal 70 kubieke meter. Wij kennen een mobiele airco die speciaal is ontworpen voor dergelijke ruimtes. Hier verwijzen we naar de Eurom Polar 7000. Dit apparaat is wellicht de beste mobiele airco voor jou, omdat hij ideaal is om kleine ruimtes tot 70 m3 te verkoelen. Behalve voor het verkoelen van de ruimte, kun je dit apparaat ook gebruiken om de ruimte te ventileren en te ontvochtigen. Doordat deze mobiele airco een energielabel A heeft, is hij tevens energiezuinig.

Wij vinden de Eurom Polar 7000 een topper, omdat hij beschikt over 3 super functies. De functies waar we naar verwijzen zijn het verkoelen, ontvochtigen en ventileren van de ruimte. Dit apparaat heeft een vermogen van 765 watt. Hij zorgt er bovendien voor dat de temperatuur van een kleine ruimte flink omlaag wordt gebracht. Je kunt dus gemakkelijk afrekenen met de hitte in je huis, wanneer je dit apparaat aandoet. Er is bij deze mobiele airco zelfs rekening gehouden met het gebruiksgemak. Wanneer je eenmaal je positie hebt gevonden in je luie stoel of op je bed, dan hoef je niet op te staan om de mobiele airco te bedienen. Hij wordt namelijk geleverd met een handige afstandsbediening, waar je hem mee kunt bedienen. Het is zelfs mogelijk om de mobiele airco van tevoren in te stellen met een timer. Zo heb je er geen omkijken meer naar.

Voordelen van de Eurom Polar 7000:

 • Dankzij de ventilatiefunctie kun je dit apparaat enkel laten blazen zonder dat hij de ruimte koelt.
 • Hij beschikt over een timer, dus nadat je hem hebt ingesteld, heb je er geen omkijken meer naar.
 • Deze mobiele airco kun je gemakkelijk verplaatsen, omdat hij beschikt over handvatten en wieltjes.
 • Er is een ontvochtigingsfunctie die het drukkende gevoel van de warme, vochtige lucht laat verdwijnen.
 • Het is mogelijk om de mobiele airco vanuit je luie stoel te bedienen, omdat hij bediend kan worden met de meegeleverde afstandsbediening.

Nadelen van de Eurom Polar 7000:

 • Deze mobiele airco beschikt niet over een ionisator.
 • Er is een raam of deur nodig om de afvoerslang op een hoogte van tussen de 35 en 100 cm naar buiten te laten hangen.
 • Je kunt de ontvochtigingsfunctie van dit apparaat alleen gebruiken wanneer de ruimte een temperatuur heeft van 21 graden of warmer.
Klik hier voor de beste prijs

4. DeLonghi Mobiele Airco PAC EX100 Silent

DeLonghi Mobiele Airco PAC EX100 SilentIn jouw zoektocht naar de beste mobiele airco heb je een bepaald beeld van het ideale model. Misschien is het beste model voor jou een stille mobiele airco met een zeer energiezuinige werking. Als dat het geval is, dan hebben wij goed nieuws voor jou. Wij vinden namelijk dat de DeLonghi Mobiele Airco PAC EX100 Silent de beste mobiele airco voor je is. Aan de naam van deze mobiele airco zie je al dat hij een stille werking heeft. Hij heet namelijk niet voor niets “Silent”. Hoewel het energieniveau niet wordt genoemd in de naam van dit apparaat, is hij toch zeer energiezuinig. Hij heeft namelijk een energieklasse A++. Dit betekent dat je hem keer op keer gerust kunt gebruiken, zonder je zorgen te maken over de energierekening. Een andere eigenschap die zeer aantrekkelijk is, is dat je er middelgrote ruimtes tot maximaal 110 m3 mee kunt koelen.

Wanneer je kijkt naar de mogelijkheden die jouw nieuwe mobiele airco met zich meebrengt, dan kijk je niet alleen naar de koelfunctie. Over het algemeen beschikken dergelijke apparaten namelijk ook over andere functionaliteiten. Denk maar aan de ontvochtigingsfunctie van de DeLonghi Mobiele Airco PAC EX100 Silent. Deze functie maakt het mogelijk om maar liefst tot 2 liter vocht per dag te verwijderen. Er is tevens een ventilatiefunctie op dit apparaat met 3 verschillende snelheden. Dit is ideaal voor wanneer je wel wil genieten van een aangenaam briesje, maar je de ruimte niet wil koelen. Denk bijvoorbeeld aan de koelere seizoenen. Soms is het wel koud buiten, maar waait er toch weinig wind. Dan komt de ventilatiefunctie goed van pas. Voor een verhoogd gebruiksgemak kun je dit apparaat bedienen met een afstandsbediening. Echter, indien gewenst, bestaat de mogelijkheid ook om de temperatuur handmatig in te stellen.

Voordelen van de DeLonghi Mobiele Airco PAC EX100 Silent:

 • Deze mobiele airco heeft een relatief stille werking.
 • Er is gezorgd voor een timer, waardoor je geen omkijken meer hebt naar de mobiele airco.
 • Je kunt dit apparaat vanuit je luie stoel bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.
 • Het is mogelijk om deze mobiele airco eenvoudig te verplaatsen, dankzij de wieltjes en handvatten.
 • Dit apparaat beschikt over een ventilatiefunctie, die ervoor zorgt dat hij enkel blaast zonder te koelen.
 • Hij is voorzien van een ontvochtigingsfunctie, die het drukkende gevoel van warme, vochtige lucht laat verdwijnen.

Nadelen van de DeLonghi Mobiele Airco PAC EX100 Silent:

 • Je kunt het display van dit apparaat niet uitschakelen.
 • Bij deze mobiele airco is er een raam of deur nodig om de afvoerslang naar buiten te hangen op een hoogte van 35 tot 100 cm.
 • De ontvochtigingsfunctie van deze mobiele airco is alleen te gebruiken bij een temperatuur van 21 graden of warmer in de desbetreffende ruimte.
Klik hier voor de beste prijs

5. Sencor SAC MT7011C

Sencor SAC MT7011CAls je al eens een normale airco in huis had, dan weet je dat dergelijke apparaten vaak gepaard gaan met ingewikkelde installaties. Dit probleem heb je over het algemeen niet wanneer je kiest voor een mobiele airco. Zoek je daarom naar de beste mobiele airco voor jouw behoeften? Wij helpen je om het ideale model te vinden. De eerste vraag die je jezelf stelt voordat je een mobiele airco uitkiest, is “hoe groot is de ruimte die ik wil verkoelen?” Als je antwoord op deze vraag is “een ruimte tot ongeveer 60 kubieke meter”, dan kennen wij een model dat goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar de Sencor SAC MT7011C. Dit apparaat is de beste mobiele airco voor jou, omdat hij zorgt voor gemakkelijke en snelle verkoeling in huis. Met dit apparaat in de desbetreffende ruimte, hoef je je ook geen zorgen te maken over ingewikkelde installaties.

Nadat je de Sencor SAC MT7011C mobiele airco hebt aangeschaft, kun je meteen genieten. Dit apparaat kun je namelijk in het stopcontact steken en vervolgens de gewenste temperatuur instellen. Klaar is kees! Het bedienen van deze mobiele airco is zelfs een fluitje van een cent, omdat je je luie stoel niet hoeft te verlaten. Dit apparaat komt namelijk met een meegeleverde afstandsbediening. Stel dus gerust de gewenste temperatuur in vanuit je luie stoel of je bed. Het apparaat heeft een vermogen van 890 watt, dus hij koelt met gemak ruimtes tot ongeveer 60 m3. Heb je meerdere ruimtes met deze afmeting? Dan kun je de mobiele airco in verschillende ruimtes gebruiken. Het verplaatsen van het apparaat is zeer eenvoudig, want hij beschikt over 4 wieltjes aan de onderkant. Behalve om de ruimte te verkoelen, kun je dit apparaat ook gebruiken om de ruimte te ventileren of te ontvochtigen.

Voordelen van de Sencor SAC MT7011C:

 • Hij is energiezuinig, want hij beschikt over energielabel A.
 • Deze mobiele airco kun je gemakkelijk bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.
 • In de hoogste stand heeft deze mobiele airco een geluidsniveau van 53 dB, dus hij heeft een relatief stille werking.
 • Je kunt deze mobiele airco gemakkelijk verplaatsen van de ene naar de andere ruimte, want hij beschikt over wieltjes.
 • Indien gewenst kun je de ventilatiefunctie inschakelen, die ervoor zorgt dat het apparaat enkel blaast zonder te koelen.
 • Dit apparaat beschikt over een ontvochtigingsfunctie, die het drukkende gevoel van warme, vochtige lucht verwijdert.

Nadelen van de Sencor SAC MT7011C:

 • Je kunt dit apparaat alleen gebruiken voor kleinere ruimtes tot 60 kubieke meter.
 • De ontvochtigingsfunctie kun je alleen gebruiken wanneer het in de ruimte 21 graden of warmer is.
 • Bij dit model is er een raam of deur nodig om de afvoerslang – op een hoogte van tussen de 35 en 100 cm – naar buiten te laten hangen.
Klik hier voor de beste prijs

6. Eurom PAC 12.2

Eurom PAC 12.2Als je zoekt naar de beste mobiele airco, dan kom je verschillende modellen tegen. Elk model heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Daarom is het belangrijk om van tevoren een beeld te hebben van de eigenschappen waar jouw droomapparaat over beschikt. Het is natuurlijk belangrijk om te kijken hoe je het apparaat wil gebruiken. Als je bijvoorbeeld een mobiele airco zoekt die je zowel thuis als in een kantoorruimte kunt gebruiken, dan is er een ander koelvermogen nodig dan wanneer je graag een model wil hebben voor een kleine ruimte. Daarnaast kun je kijken naar de verschillende functies en het gebruiksgemak. Moet de ideale mobiele airco voor jou beschikken over meerdere handige functies en een vrij hoog koelvermogen? Dan is de Eurom PAC 12.2 de beste mobiele airco voor jou. Dit apparaat kan namelijk koelen, ventileren en ontvochtigen. Daarnaast heeft hij een koelvermogen van 12000 BTU.

Aangezien dit apparaat beschikt over meerdere functies, is hij op verschillende momenten goed te gebruiken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je op een warme dag thuiskomt. Je wil dan sowieso dat de ruimte wat koeler wordt. Is het niet echt warm, maar heb je toch behoefte aan een briesje, dan is de ventilatiefunctie perfect. De ontvochtigingsfunctie haalt per dag ongeveer 36 liter water uit de lucht. Ideaal wanneer je het drukkende gevoel van warme, vochtige lucht wil laten verdwijnen. Behalve de standaardfuncties beschikt dit apparaat tevens over andere handige mogelijkheden. Denk maar aan de functie voor automatisch koelen. Deze functie zorgt ervoor dat het apparaat op energiezuinige wijze de temperatuur in de ruimte stabiel houdt op 23 graden Celsius. Gebruik deze mobiele airco in zowel je woning als kantoorruimte, want hij kan ruimtes tot maar liefst 105 kubieke meter verkoelen!

Voordelen van de Eurom PAC 12.2:

 • Je kunt deze mobiele airco gemakkelijk installeren.
 • Het verplaatsen van dit apparaat gaat gemakkelijk, omdat hij is voorzien van wieltjes.
 • De bediening van deze mobiele airco verloopt soepel, dankzij de meegeleverde afstandsbediening.
 • Er is gezorgd voor een ontvochtigingsfunctie, die het drukkende gevoel van warme, vochtige lucht laat verdwijnen.
 • Behalve de basisfuncties koelen, ventileren en ontvochtigen, beschikt hij ook over een automatische koelfunctie die de temperatuur in de ruimte stabiel houdt op 23 °

Nadelen van de Eurom PAC 12.2:

 • Dit apparaat heeft geen stille werking.
 • Om de afvoerslang naar buiten te hangen, heb je een raam of deur nodig.
Klik hier voor de beste prijs

7. Eurom PAC 7.2

Eurom PAC 7.2Heb je de recensie over het vorige model gelezen? Dan heb je al een bepaald beeld over de functies en mogelijkheden van dit model. Het PAC 7.2 model van Eurom is namelijk afkomstig uit dezelfde productenlijn als het PAC 12.2 model van Eurom. Welke van de 2 is echter de beste mobiele airco voor jou? Dat hangt waarschijnlijk af van de grootte van de ruimte die je wil verkoelen. Het vorige model heeft een groter vermogen dan het huidig model. Als je dus een grotere ruimte wil verkoelen, dan past het vorige model wellicht beter bij jou. Echter, soms heb je geen behoefte aan een apparaat met een enorm groot koelvermogen, omdat je wellicht slechts een kleinere ruimte wil verkoelen. Wij vinden dat de Eurom PAC 7.2 de beste mobiele airco voor jou is, als je een ruimte van maximaal 60 m3 wil verkoelen.

De Eurom PAC 7.2 mobiele airco beschikt namelijk over een aantal handige functies. Zo kun je kiezen uit 2 snelheidsstanden. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de uitblaasrichting te verstellen. Hierdoor blaast het apparaat precies in de richting die jij aangeeft. Sommigen van ons kopen een mobiele airco voor in de slaapkamer. Dit betekent dat je het apparaat waarschijnlijk ook ’s nachts zal gebruiken. Bij deze mobiele airco is dat geen probleem. Hij beschikt namelijk over een timer die je zodanig kunt instellen dat het apparaat zichzelf in- en uitschakelt. Als je geen gebruik maakt van de timer, dan kun je de mobiele airco ook gemakkelijk bedienen. Hij wordt namelijk geleverd met een afstandsbediening. Met deze afstandsbediening kun je de standen en instellingen van het apparaat eenvoudig instellen. Wil je de mobiele airco in een andere ruimte gebruiken? Verplaats hem dan gemakkelijk dankzij de 4 wielen aan de onderkant.

Voordelen van de Eurom PAC 7.2:

 • Hij beschikt over een timer zodat het apparaat zichzelf in- en uitschakelt.
 • Er is gezorgd voor een display waarop je gemakkelijk de instellingen en waardes kunt aflezen.
 • Het bedienen van dit apparaat is een fluitje van een cent, dankzij de meegeleverde afstandsbediening.
 • Dit apparaat beschikt over een ventilatiefunctie die ervoor zorgt dat hij enkel blaast zonder te koelen.
 • Je hebt de mogelijkheid om deze mobiele airco eenvoudig te verplaatsen, want hij beschikt over wielen aan de voet.

Nadelen van de Eurom PAC 7.2:

 • Hij heeft geen stille werking, wat je wellicht als minder prettig kunt ervaren.
 • Dit apparaat is niet voorzien van een ionisator voor een nog betere luchtkwaliteit.
Klik hier voor de beste prijs

8. DeLonghi Pinguino PAC WE128 Eco Silent

DeLonghi Pinguino PAC WE128 Eco SilentZoek je naar de beste mobiele airco voor jouw behoeften? Dan is het handig om eerst voor jezelf op een rij te zetten welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Misschien wil je gewoon optimaal comfort ervaren en genieten van een perfecte verkoeling. Het kan ook dat je een relatief grote ruimte wil verkoelen met een mobiele airco die niet te veel geluid maakt. Vind je jezelf terug in deze vereisten? Dan is de DeLonghi Pinguino PAC WE128 Eco Silent de beste mobiele airco voor jou. Dit apparaat is speciaal ontworpen om te zorgen voor een perfecte verkoeling en optimaal comfort. Daarnaast heeft hij het grootste koelvermogen van alle 10 modellen in deze lijst. Dit betekent dat deze mobiele airco grote ruimtes kan koelen. Om precies te zijn, gaat het om ruimtes tot 125 kubieke meter. Hij heeft namelijk een koelvermogen van maar liefst 12500 BTU.

Als je kijkt naar de naam van de DeLonghi Pinguino PAC WE128 Eco Silent mobiele airco, dan vallen 2 zaken meteen op. In de naam staat er namelijk “Eco” en “Silent”. Deze begrippen spreken eigenlijk voor zich. “Eco” houdt in dat dit apparaat milieuvriendelijk is, maar ook zorgt voor besparing. Hij heeft namelijk een A+ energieklasse, dus je bespaart op de lange termijn op energiekosten. Daarnaast zegt het begrip “Silent” dat dit apparaat een stille werking heeft. Het doet er niet toe welke ruimte je wil koelen, want je kunt elke ruimte in huis tot 110 m3 efficiënt koelen. Voor het verplaatsen van dit apparaat heb je ook geen hulpmiddelen nodig. Hij is namelijk verrijdbaar. Is de ene ruimte al gekoeld en wil je nu een andere ruimte koelen? Geen probleem! Rijd de mobiele airco dan gemakkelijk naar de andere ruimte.

Voordelen van de DeLonghi Pinguino PAC WE128 Eco Silent:

 • Dit apparaat kan ook op waterkoeling werken voor een maximale koelcapaciteit.
 • Als het waterreservoir leeg is, schakelt dit apparaat automatisch over op luchtkoeling.
 • Het is mogelijk om dit apparaat met de meegeleverde afstandsbediening te bedienen.
 • Er is een ventilatiefunctie die zorgt voor enkel blazen zonder dat de ruimte wordt gekoeld.
 • Deze mobiele airco hergebruikt condenswater waardoor je het opvangbakje niet hoeft te legen.
 • Dankzij de ontvochtigingsfunctie zorg je ervoor dat het drukkende gevoel van warme, vochtige lucht verdwijnt.
 • Grote ruimtes worden efficiënt gekoeld door deze mobiele airco, dus je kunt desgewenst zelfs de gehele benedenverdieping koelen.
 • Hij beschikt over een smart functie, die ervoor zorgt dat de mobiele airco op basis van de omstandigheden in de ruimte bepaalt of hij moet ventileren of koelen en met welke snelheid.

Nadelen van de DeLonghi Pinguino PAC WE128 Eco Silent:

 • Je kunt de richting van de luchtstroom niet zelf regelen.
 • Om de afvoerslang op een hoogte van 35 tot 100 cm naar buiten te hangen is er een deur of raam nodig.
 • Het is alleen mogelijk om gebruik te maken van de ontvochtigingsfunctie wanneer de ruimte een temperatuur heeft van 21 graden of warmer.
Klik hier voor de beste prijs

9. Sharp CV-P10PR

Sharp CV-P10PRBen je op zoek naar de beste mobiele airco voor jouw behoeften? Dan zijn er bepaalde eigenschappen waar je op let. Eén van de belangrijkste eigenschappen is het koelvermogen. Afhankelijk van hoe groot de ruimte is die je wil koelen, kun je kiezen voor een specifiek model. Daarnaast kun je indien gewenst ook kijken naar het design van de desbetreffende mobiele airco. Wil je graag een middelgrote ruimte koelen met een mobiele airco met een gestroomlijnd design? Dan raden wij de Sharp CV-P10PR mobiele airco aan. Dit model is de beste mobiele airco voor jou, omdat hij een koelvermogen heeft van 10000 BTU. Dit betekent dat je er gemakkelijk een middelgrote ruimte mee kunt koelen. Daarnaast beschikt dit apparaat over een mooi, gestroomlijnd design. De kleuren geven hem daarnaast een prachtige, moderne uitstraling. Dit apparaat mag dus zeker gezien worden.

Wanneer je de Sharp CV-P10PR mobiele airco in huis haalt, dan kies je voor een zeer compleet apparaat. Dit model is namelijk multifunctioneel. Zo beschikt hij over een plasmacluster luchtzuiveringsmethode. Dankzij deze methode wordt de lucht in de ruimte gereinigd van schimmels, virussen, nare geurtjes, huisstofmijt en zelfs bacteriën. De mobiele airco beschikt tevens over een ontvochtigingsfunctie, die ervoor zorgt dat overtollige waterdeeltjes uit de ruimte worden verwijderd. Hierdoor voelt de desbetreffende kamer of ruimte niet klam aan. Dit apparaat beschikt natuurlijk ook over een koelfunctie. Hij zorgt dus voor een aangename temperatuur in je kamer. Ondanks de vele, handige functies heeft deze mobiele airco toch een relatief stille werking. Je kunt hem dus gerust ’s nachts aandoen wanneer je naar bed gaat. Wil je dit apparaat bedienen zonder op te staan? Dat kan! Je kunt hem namelijk met de meegeleverde afstandsbediening bedienen.

Voordelen van de Sharp CV-P10PR:

 • Hij heeft een relatief stille werking.
 • De vochtbak kun je gemakkelijk legen dankzij het kraantje.
 • Je krijgt bij aankoop van deze mobiele airco een afstandsbediening meegeleverd voor een gemakkelijke bediening.
 • Het drukkende gevoel van de warme, vochtige lucht verdwijnt gemakkelijk wanneer je gebruik maakt van de ontvochtigingsfunctie.
 • Als je enkel wil genieten van een lekker briesje zonder dat de ruimte wordt verkoeld, dan is de ventilatiefunctie van deze mobiele airco handig.
 • Dit apparaat reinigt de ruimte van bacteriën, virussen, huisstofmijt, schimmels en zelfs nare geurtjes dankzij de plasmacluster luchtzuiveringsmethode.

Nadelen van de Sharp CV-P10PR:

 • Met een gewicht van 42 kg is dit apparaat vrij zwaar.
 • Je kunt er geen zeer grote ruimtes mee verkoelen, want hij koelt ruimtes tot maximaal 91 m3.
Klik hier voor de beste prijs

10. DeLonghi Pinguino PAC AN112 Silent

DeLonghi Pinguino PAC AN112 SilentVoordat je besluit welk model de beste mobiele airco voor jou is, kijk je eerst naar de specificaties van de verschillende modellen. Door deze specificaties te vergelijken met de ruimte(s) waarin je de mobiele airco wil gebruiken, vind je gemakkelijk het perfecte model. Is de ideale mobiele airco voor jou een model dat zorgt voor optimale verkoeling en verhoogd comfort? Moet het desbetreffend model een koelvermogen hebben van 11000 BTU? Dan is de DeLonghi Pinguino PAC AN112 Silent wellicht de beste mobiele airco voor jou. Dit apparaat is speciaal ontworpen om je ruimte(s) optimaal te verkoelen en om te zorgen voor een verhoogde mate van comfort. Daarnaast heeft dit apparaat een koelvermogen van 11000 BTU, wat betekent dat je er ruimtes met een maximale grootte van 96 m3 mee kunt verkoelen.

De DeLonghi Pinguino PAC AN112 Silent beschikt over allerlei handige functies om te zorgen voor verhoogd comfort. Zo kun je gebruik maken van de ontvochtigingsfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat er tot 41 liter vocht per dag wordt verwijderd uit de desbetreffende ruimte. Als je de ruimte bovendien niet wil verkoelen, maar wel wil voorzien van een aangenaam briesje, dan kun je tevens gebruik maken van de ventilatiefunctie met 3 verschillende snelheden. Wanneer er bij dit apparaat wordt gesproken over verhoogd comfort, dan kijken we niet alleen naar de functies. Deze mobiele airco produceert namelijk amper geluid. Hierdoor kun je hem gewoon aan laten staan wanneer je naar bed gaat. Je hoeft je niet eens zorgen te maken over de energierekening, want dit apparaat heeft een A+ energieklasse. Dit betekent dat hij een energiezuinige werking heeft. Maak tevens gebruik van de meegeleverde afstandsbediening voor nog meer gebruiksgemak!

Voordelen van de DeLonghi Pinguino PAC AN112 Silent:

 • Dit apparaat is gemakkelijk te gebruiken.
 • Zoals de naam doet vermoeden, heeft deze mobiele airco een relatief stille werking.
 • Het is gemakkelijk om de airco te verplaatsen, want hij beschikt over wieltjes en handvatten.
 • Deze mobiele airco kun je vanuit je luie stoel bedienen, want hij wordt geleverd met een handige afstandsbediening.
 • Dankzij de ventilatiefunctie kan dit apparaat desgewenst enkel blazen zonder dat de desbetreffende ruimte wordt gekoeld.
 • Er is gezorgd voor een ontvochtigingsfunctie, die ervoor zorgt dat het drukkende gevoel van warme, vochtige lucht verdwijnt.

Nadelen van de DeLonghi Pinguino PAC AN112 Silent:

 • Je kunt de uitblaasrichting van deze mobiele airco niet verstellen.
 • Hij is niet voorzien van een ionisator om de luchtkwaliteit in de desbetreffende ruimte verder te verbeteren.
 • Er is een deur of raam nodig om de afvoerslang naar buiten te laten hangen op een hoogte van 35 tot 100 cm.
 • Het is alleen mogelijk om gebruik te maken van de ontvochtigingsfunctie bij een temperatuur van 21 graden of warmer in de desbetreffende ruimte.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>