Is De Beste Multitool Van 2020 Een Oscillerend Of Roterend Model? Kies Het Ideale Model Uit De Top 10 Test!

Als je gaat klussen, dan is het altijd handig om een multitool in huis te hebben. Natuurlijk kies je niet voor de eerste de beste multitool. Je gaat namelijk op zoek naar de beste multitool voor jouw behoeften. Hoe vind je een dergelijk model? Het hoeft niet moeilijk te zijn om de ideale multitool te vinden. Er zijn namelijk grofweg 2 soorten multitools verkrijgbaar. Hierbij gaat het om een roterende en een oscillerende tool. In het geval van de roterende modellen kun je meerdere gedetailleerde kleine klussen uitvoeren zoals frezen en polijsten. Het komt er dus op neer dat dergelijke modellen een roterende beweging maken. Kijken we naar de oscillerende modellen, dan zien we dat je die kunt gebruiken voor middelgrote klussen zoals slijpen, zagen, schrapen en schuren. Deze modellen maken een snelle heen-en-weer gaande beweging. Aan de hand van jouw voorkeuren, vind je dus de beste multitool van 2020!

Beste multitool van 2020

We proberen het vinden van de beste multitool zo gemakkelijk mogelijk voor je te maken. Daarom vertellen we je over de top 10 van het jaar. Om de zoektocht verder te vereenvoudigen, kun je ook gebruik maken van de onderstaande tabel. Hier zie je precies welke multitools we recenseren zodat je snel en gemakkelijk de beste multitool voor jouw behoeften kunt vinden.

 Product naam 
1.
Fein MultiMaster Top FMM350QSLMeer info »
2.
Makita DTM51ZJX3 (Zonder accu)
Meer info »
3.
Dremel 4000 Platinum EditieMeer info »
4.
Powerplus POW1880
Meer info »
5.
Metabo MT 18 LTX Compact
Meer info »
6.
Bosch PMF 1900 E SETMeer info »
7.
Fein MultiMaster Top Extra FMM350QSLMeer info »
8.
Dremel 4000 + 45-delige accessoireset
Meer info »
9.
Ferm OTM1005 (OTM1004)
Meer info »
10.
Dremel 8220 Platinum Editie
Meer info »

1. Fein MultiMaster Top FMM350QSL

Ben je op zoek naar de beste multitool voor jouw behoeften? Is het ideale model voor jou een oscillerende tool? Met een dergelijke tool kun je fijne tot middelgrote werkzaamheden verrichten. Denk bijvoorbeeld aan het zagen van uitsparingen voor kabels in meubels. Daarnaast kun je met dergelijke tools ook lijmresten wegschrapen. Zelfs voor het schuren van oppervlakken zoals treden, plinten en posten kun je deze modellen gebruiken. Echter, ondanks je veel mogelijkheden hebt met dergelijke tools, is het toch belangrijk om een model Fein MultiMaster Top FMM350QSLuit te kiezen aan de hand van de klus die je wil uitvoeren. Het is tevens belangrijk om te kijken of je een model op accu of met een snoer wil hebben. Ga ook na of je snel opzetstukken wil kunnen verwisselen. Als je graag een multitool wil hebben waar je mee kunt schuren, zagen, slijpen en schrapen, dan kies je voor de Fein MultiMaster Top FMM350QSL.

Wij vinden dat de Fein MultiMaster Top FMM350QSL de beste multitool voor jou is, omdat je er veel mogelijkheden mee hebt. Daarnaast vind je in zijn kunststof koffer een keur aan schuurvellen, die al dan niet zijn geperforeerd. Je kunt deze vellen gebruiken voor verschillende toepassingen, waaronder het licht opschuren van je kozijnen. Ook het volledig afnemen van de laklaag van je traptreden is mogelijk wanneer je de schuurvellen gebruikt. Aangezien multifunctionaliteit belangrijk is wanneer je kiest voor een multitool, is er bij dit model ook gedacht aan zaagklussen. Daarom zijn er Long Life-bladen bij voor onder meer invalzagen. Om bijvoorbeeld de oude tegels van je badkamer te voorzien van een hagelwitte nieuwe voeg, kun je de oude gemakkelijk eruit snijden met het segmentzaagblad. Met deze alleskunner kun je tot slot zo stofvrij mogelijk werken, want hij wordt geleverd met een afzuiginrichting.

Voordelen van de Fein MultiMaster Top FMM350QSL:

 • Je kunt opzetstukken zonder extra gereedschap wisselen.
 • Doordat hij een netsnoer van 5 meter lang heeft, heb je een groot bereik.
 • Hij is voorzien van softgrip zodat je er zo prettig mogelijk mee kunt werken.
 • Er wordt een koffer meegeleverd, waardoor je de tool na gebruik weer netjes kunt opbergen.
 • Deze multitool is te gebruiken om te schrapen, schuren, slijpen en zagen dankzij de oscillerende beweging.

Nadelen van de Fein MultiMaster Top FMM350QSL:

 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van de accessoires tegenvallen.
 • Er is niet gezorgd voor verlichting, waardoor je geen extra zicht hebt op je werk.
Klik hier voor de beste prijs

2. Makita DTM51ZJX3 (Zonder accu)

We hebben je in de vorige recensie verteld waar je op kunt letten wanneer je een oscillerende multitool zoekt. Voldeed het vorige model niet aan je vereisten en ben je daarom nog op zoek naar de beste multitool voor jouw behoeften? Is de perfecte tool voor jou een oscillerend model? Dan kun je onder andere kijken naar de stroomvoorziening van de verschillende modellen. Bij het vorige model hebben we onder andere gezien dat hij werkte op netsnoer. Misschien vind jij het echter prettiger om te werken met een model dat werkt op een accu. Makita DTM51ZJX3 (Zonder accu)Als dat het geval is, dan is de Makita DTM51ZJX3 (Zonder accu) wellicht de beste multitool voor jou. Dit apparaat beschikt over stroomvoorziening via een accu waardoor je geheel snoerloos te werk kunt gaan. Hij heeft daarnaast multifunctionele eigenschappen, waardoor je hem voor verschillende klusjes kunt gebruiken.

Als we kijken naar de mogelijkheden die de Makita DTM51ZJX3 (Zonder accu) met zich meebrengt, dan zien we dat hij grondige renovaties en verbouwingen voor je kan vergemakkelijken. Je kunt namelijk erop los schrapen, schuren, snijden en zagen met deze multitool. Deze accessoires die voor diverse klussen nodig zijn, heb je bij de hand, omdat ze samen met de handige stapelbare koffer en opbergbox worden meegeleverd. Het feit dat de multitool bovendien op een accu werkt en je hem hierdoor werkelijk overal kunt gebruiken, draagt bij aan het gebruiksgemak. Een andere aantrekkelijke eigenschap van deze tool is dat je bladen in 12 verschillende hoeken kunt plaatsen. De tool is hierdoor bij uitstek geschikt om in kleine ruimtes en lastige hoeken te werken. Het maakt niet uit of je werkt in metaal, hout of kunststof, want de toerentalregeling en softstart zorgen ervoor dat je gecontroleerd en veilig te werk gaat.

Voordelen van de Makita DTM51ZJX3 (Zonder accu):

 • Dankzij de stroomvoorziening via accu ga je geheel snoerloos te werk.
 • Zonder extra gereedschap te gebruiken, kun je de opzetstukken wisselen.
 • Na gebruik kun je de multitool netjes opbergen in de meegeleverde koffer.
 • De multitool is dankzij de oscillerende beweging te gebruiken voor het schrapen, schuren, slijpen en zagen.
 • Met dit apparaat ga je altijd gecontroleerd en veilig te werk, wan ter is gezorgd voor een toerentalregeling en een softstart.
 • Je krijgt bij aankoop van deze tool 41 accessoires meegeleverd, waardoor je meteen een complete set in huis haalt om allerlei uiteenlopende werkzaamheden te verrichten.

Nadelen van de Makita DTM51ZJX3 (Zonder accu):

 • Deze multitool is geen compact en lichtgewicht model.
 • Er is niet gezorgd voor verlichting, die moet zorgen voor extra zicht op je werk.
Klik hier voor de beste prijs

3. Dremel 4000 Platinum Editie

Als je zoekt naar de beste multitool voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om na te gaan of je liever een oscillerend of juist roterend model wil hebben. Nadat je dit voor jezelf hebt vastgesteld kun je ook nagaan voor welke klusjes je hem precies wil gebruiken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je graag een roterende tool wil hebben voor detailwerkzaamheden. Als een dergelijk model je aantrekt, dan is de Dremel 4000 Platinum Editie wellicht de beste multitool voor jouw behoeften. Dit model is kwalitatief hoogwaardig, waardoor hij perfect Dremel 4000 Platinum Editieis voor de fanatieke hobbyist. Je krijgt hem met maar liefst 128 accessoires en opzetstukken in een stevige aluminiumkoffer, waardoor je meteen aan de slag kunt gaan. Nadat je hem hebt aangeschaft, weet je ook van tevoren dat je gedurende lange tijd kunt genieten van de tool. Hij weegt bovendien slechts 0,6 kg, dus je kunt langdurig comfortabel doorklussen.

Aan de hand van wat we je zojuist hebben verteld, kun je concluderen dat de Dremel 4000 Platinum Editie een kluspakket is voor elke veeleisende klusser die graag een roterende multitool wil hebben. Dit model is overigens een speciale platinum editie, wat betekent dat je kiest voor een zeer krachtig en precies multigereedschap, waar je er zelfs alle relevante opzetstukken en accessoires bij krijgt. Als we kijken naar de verschillende accessoires en opzetstukken, dan zien we dat er onder andere een flexibele as, een detailhandgreep, een bewerkingsplatform, een haakse hulpstuk, een lijn- en cirkelfrees en zelfs een freesopzetstuk wordt meegeleverd. Los van deze handige artikelen, krijg je er ook nog eens 128 originele Dremel accessoires bij. De complete set zit verpakt in een aluminium koffer van hoge kwaliteit. Na gebruik ruim je dus gemakkelijk alles weer op voor de volgende klus.

Voordelen van de Dremel 4000 Platinum Editie:

 • Je kunt opzetstukken wisselen zonder dat er extra gereedschap nodig is.
 • Doordat deze tool slechts 0,6 kg weegt, kun je er langdurig comfortabel mee werken.
 • Dankzij de roterende beweging kun je deze multitool gebruiken voor fijnere detailwerkzaamheden.
 • De set wordt geleverd in een aluminium koffer waardoor je na gebruik alle onderdelen weer netjes kunt opbergen.
 • Bij aankoop van deze tool krijg je 128 accessoires meegeleverd, waardoor je in 1 keer een complete set in huis hebt.

Nadelen van de Dremel 4000 Platinum Editie:

 • Bij deze set ontbreekt verlichting voor extra zicht op je werk.
 • Dit model werkt op netstroom waardoor de bewegingsvrijheid enigszins wordt beperkt.
 • Je krijgt er geen overzicht bij met informatie over hoe je de verschillende accessoires kunt gebruiken.
Klik hier voor de beste prijs

4. Powerplus POW1880

Wanneer je op zoek gaat naar de beste multitool voor jouw behoeften, dan kijk je waarschijnlijk als eerst naar het type multitool dat je nodig hebt. Hierna is het handig om na te gaan voor welke werkzaamheden je de tool precies wil gebruiken. Je kunt uiteraard ook kijken naar hoe vaak je het gereedschap nodig zal hebben. Als je namelijk eens in het jaar gaat klussen, dan heb je waarschijnlijk geen tool met allerlei accessoires nodig. Voor een af-en-toe klusser, die graag een oscillerende multitool wil hebben, kennen wij het perfecte model. Powerplus POW1880Hier verwijzen we naar de Powerplus POW1880. Wij vinden dat dit model wellicht de beste multitool voor jou is, omdat hij een oscillerend model is dat wordt geleverd met 7 accessoires. Je hebt hierdoor de tools die je nodig hebt bij de hand, maar er zijn geen overbodige accessoires die je nooit zal gebruiken.

Het is natuurlijk belangrijk om te kijken naar de verschillende mogelijkheden die een multitool met zich meebrengt voordat je een specifiek model aanschaft. In het geval van de Powerplus POW1880 zien we dat je er gemakkelijk lijmresten mee kunt verwijderen. Dit is met de tool veel prettiger dan wanneer je deze klus op de hand wil klaren. Je kunt de tool zelfs gebruiken voor het doorzagen van rachels of voor het wegnemen van een hap uit een plint die reeds is geplaatst. De 300 watt multitool staat je namelijk bij verschillende klussen bij. Je kunt zijn toerental regelen tussen de 15000 en 22000 bewegingen per minuut. Hierdoor kun je elke klus met de juiste snelheid klaren. Voor extra gebruiksgemak en meteen gebruik krijg je deze tool geleverd met een schraper, een invalzaagblad en een schraper. Ga na de aanschaf dus meteen aan de slag!

Voordelen van de Powerplus POW1880:

 • Dit gereedschap ligt prettig in de hand.
 • Dankzij de variabele snelheidsregeling kun je gecontroleerd werken.
 • Deze multitool is te gebruiken voor schrapen, schuren, zagen en slijpen, dankzij de oscillerende beweging.
 • Hij wordt geleverd met handige accessoires die goed van pas komen bij het klaren van verschillende klussen.

Nadelen van de Powerplus POW1880:

 • Het snoer is relatief kort waardoor je bewegingsvrijheid beperkt is.
 • Dit gereedschap weegt 2,7 kg en is dus relatief zwaar vergeleken met andere modellen.
Klik hier voor de beste prijs

5. Metabo MT 18 LTX Compact

Tot nu toe hebben we het voornamelijk gehad over de 2 hoofdcategorieën van multitools, namelijk de oscillerende en roterende modellen. Daarnaast hebben we ook verwezen naar de accessoires die worden meegeleverd bij de verschillende modellen. Echter, we hebben niet echt gefocust op de grootte van de verschillende modellen. Soms kan het namelijk voorkomen dat je gewoon een gereedschap wil hebben waar je een klus mee kunt klaren, maar je wil niet met een uitgebreide set op stap gaan. Dan is een compacte multitool wellicht de beste multitool voor jouw behoeften. Metabo MT 18 LTX CompactWij kennen een dergelijk compact model, namelijk de Metabo MT 18 LTX Compact. Dit model is wellicht de beste multitool voor jou, omdat hij ondanks zijn compact formaat voor verschillende klussen gebruikt kan worden. Zo kun je hem dankzij de oscillerende beweging gebruiken om te schrapen, zagen, slijpen en schuren. Zelfs raspen behoort tot de mogelijkheden van deze tool.

We hebben je verteld over de verschillende mogelijkheden die de Metabo MT 18 LTX Compact met zich meebrengt. Wist je echter dat hij ook gebruikt kan worden op verschillende soorten materialen? Dit maakt hem zeer handig voor zelfs professionals. Het doet er niet toe welke klus je uitvoert met dit gereedschap, want bij elke klus blijft het toerental onder belasting constant. Je kunt hierdoor zeer gecontroleerd te werk gaan. Er is bovendien gezorgd voor dubbele LED-verlichting, waardoor je keer op keer goed zicht hebt op je werkplek, ook al ben je op de donkere hoekjes op de trap bezig. Is het tijd om een aantal kozijnen en plinten te schuren? Geen probleem! De tool beschikt namelijk over een antislip softgrip die ervoor zorgt dat je ook bij langdurig gebruik comfortabel kunt werken. Als je opzetstukken moet wisselen, gaat dit eenvoudig, want je hebt er geen gereedschap voor nodig.

Voordelen van de Metabo MT 18 LTX Compact:

 • Opzetstukken kunnen verwisseld worden zonder extra gereedschap.
 • Dankzij de stroomvoorziening via accu ga je geheel snoerloos te werk.
 • De multitool krijg je samen met 20 accessoires geleverd in een kunststof koffer.
 • Dit gereedschap kun je gebruiken om te zagen, schrapen, slijpen, schuren en raspen.
 • Hij beschikt over een geïntegreerde werklamp waardoor je goed zicht hebt op de klus.
 • Er worden 2 18 V 2,1 Ah Li-Ion accu’s meegeleverd waardoor je altijd een volle accu achter de hand hebt.

Nadelen van de Metabo MT 18 LTX Compact:

 • Deze multitool heeft een gewicht van 1,8 kg en is dus relatief zwaar.
 • Als je een klein budget hebt, dan kan de prijs van dit gereedschap wellicht tegenvallen.
Klik hier voor de beste prijs

6. Bosch PMF 1900 E SET

In je zoektocht naar de beste multitool kom je verschillende modellen tegen. Je ziet onder andere oscillerende modellen en roterende modellen. Wil jij echter juist een oscillerend model hebben? Vind je het tevens belangrijk dat het apparaat aantrekkelijk is geprijsd en dat hij werkt op netstroom? De modellen die op netstroom werken hoeven namelijk niet opgeladen te worden, waardoor je niet tijdens een klus plotseling niet verder kunt werken. De Bosch PMF 1900 E SET is een oscillerende multitool op netstroom met een aantrekkelijke prijs. Bosch PMF 1900 E SETHij is daarom wellicht de beste multitool voor jou. Dit gereedschap is bovendien veelzijdig en compleet. Je kunt hem namelijk gebruiken voor allerlei kleine klusjes in en om het huis. Dit komt doordat hij wordt geleverd met schraap-, schuur- en zaaghulpstukken waardoor je meteen aan de slag kunt gaan. Dankzij deze hulpstukken is hij bruikbaar voor allerlei klussen.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar de klussen die geklaard kunnen worden met de Bosch PMF 1900 E SET? Enkele klussen die je ermee kunt klaren zijn het schuren van een trapleuning, het doorzagen van pvc-buizen en zelfs het verwijderen van lijmresten. Dankzij deze eigenschappen is dit gereedschap perfect voor klussers die kleine klusjes in en rond het huis willen klaren. Wanneer je familieleden en vrienden zien wat je allemaal kunt doen met deze tool, vragen ze je wellicht ook om hulp wanneer zij hun eigen klusjes moeten klaren. Je krijgt namelijk de nodige opzetstukken meegeleverd wanneer je deze set aanschaft. Zo kun je gemakkelijk de tool omtoveren in een tool om te zagen, frezen, schrapen of slijpen. De 190 watt oscillerende multitool wordt bovendien samen met de vele accessoires geleverd in een handige opbergkoffer. Je kunt dus alle onderdelen na gebruik weer netjes opbergen.

Voordelen van de Bosch PMF 1900 E SET:

 • Doordat dit gereedschap slechts 1,2 kg weegt, kun je hem langdurig comfortabel gebruiken.
 • Na gebruik kun je de multitool en accessoires weer netjes opbergen in de meegeleverde koffer.
 • Dit gereedschap is aantrekkelijk geprijsd, waardoor je hem ook met een klein budget kunt kopen.
 • Deze multitool is dankzij de oscillerende beweging te gebruiken om te zagen, schrapen, schuren en slijpen.

Nadelen van de Bosch PMF 1900 E SET:

 • Dit apparaat heeft geen stille werking.
 • Het wisselen van de opzetstukken gebeurt niet zonder gereedschap; je hebt er een sleutel voor nodig.
 • Aangezien deze multitool niet draadloos is, kan het dat de bewegingsvrijheid tijdens het werken enigszins wordt beperkt.
Klik hier voor de beste prijs

7. Fein MultiMaster Top Extra FMM350QSL

Ben je op zoek naar de beste multitool voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om een keus te maken tussen een roterend en oscillerend model. Daarnaast is het handig om na te gaan of je een eenvoudig model wil hebben met weinig accessoires of dat je juist een zeer uitgebreid model wil hebben. Als je een klusser bent die al allerlei universele opzetstukken in huis heeft, dan heb je waarschijnlijk geen multitool nodig met allerlei accessoires. Ben je echter juist een klusser die voor het eerst een oscillerende multitool aanschaft en ben je van plan Fein MultiMaster Top Extra FMM350QSLde tool regelmatig te gebruiken? Dan kun je kiezen voor de Fein MultiMaster Top Extra FMM350QSL. Wij vinden dit model de beste multitool voor jou, omdat hij wordt geleverd met 41 accessoires. Je hebt dus meteen allerlei handige onderdelen bij de hand om uiteenlopende klussen te klaren.

Wanneer je eenmaal begint te klussen, dan wil je natuurlijk efficiënt en gecontroleerd werken. Deze garantie heb je wanneer je kiest voor de Fein MultiMaster Top Extra FMM350QSL. Dit gereedschap geeft je namelijk de mogelijkheid om efficiënt en gecontroleerd te werken zonder dat je rommel hoeft te maken. Dit komt doordat de 350 watt multitool ook wordt geleverd met een Fein Dustex bouwstofzuiger. Wanneer je deze stofzuiger aansluit op de oscillerende tool, dan kun je gemakkelijk zaagsel, stof en zelfs nat bouwafval opruimen. Het vuil belandt hierdoor niet op de grond, waardoor je minder opruimwerk hebt nadat je hebt geklust. Bij deze tool maakt het bovendien niet uit waar je hem voor wil gebruiken, omdat hij beschikt over een elektronische toerentalregeling, die ervoor zorgt dat de tool ook onder zware belasting met dezelfde kracht blijft werken. Je bent dus keer op keer verzekerd van een mooi resultaat.

Voordelen van de Fein MultiMaster Top Extra FMM350QSL:

 • Zijn opzetstukken kun je zonder extra gereedschap wisselen.
 • Bij aankoop van deze tool krijg je maar liefst 41 accessoires meegeleverd.
 • Na gebruik kun je de multitool netjes opbergen in de meegeleverde koffer.
 • Je bent keer op keer verzekerd van een mooi resultaat dankzij de elektronische toerentalregeling.
 • Doordat je de multitool kunt combineren met een bouwstofzuiger, kun je langdurig stofvrij werken.
 • De multitool is te gebruiken om te schuren, schrapen, zagen en slijpen, omdat hij een oscillerende beweging maakt.

Nadelen van de Fein MultiMaster Top Extra FMM350QSL:

 • Er is niet gezorgd voor verlichting voor extra zicht op je werk.
 • Dit gereedschap is vergeleken met soortgelijke tools relatief zwaar.
Klik hier voor de beste prijs

8. Dremel 4000 + 45-delige accessoireset

Is de beste multitool voor jou een roterend model? Dan ben je in dit artikel nog niet echt aan je trekken gekomen. In de top 10 multitools kwamen er namelijk minder roterende modellen voor. Echter, we vertellen je nu ook over een roterend model. Met dergelijke modellen kun je gemakkelijk fijnere detailwerkzaamheden uitvoeren. Natuurlijk kijk je ook naar de accessoires die worden meegeleverd wanneer je de tool aanschaft. Wil je niets aan het toeval overlaten en is daarom een zeer uitgebreide roterende multitool perfect voor jou? Dremel 4000 + 45-delige accessoiresetDan kun je kiezen voor de Dremel 4000 + 45-delige accessoireset. Dit model is wellicht de beste multitool voor jou, omdat hij wordt geleverd met 45 accessoires. Je hebt dus meteen allerlei accessoires in huis, waardoor je uiteenlopende klussen kunt klaren. Dit gereedschap heeft bovendien een licht gewicht, waardoor je er langdurig prettig mee door kunt klussen.

Wanneer je ziet dat een multitool wordt geleverd met een groot aantal accessoires, dan concludeer je meteen dat je hem kunt gebruiken voor verschillende doeleinden. Dit geldt ook voor de Dremel 4000 + 45-delige accessoireset. Je kunt hem namelijk gebruiken om te schuren, frezen, slijpen en graveren. Deze mogelijkheden heeft de tool onder andere te danken aan zijn 175 watt krachtige motor en het variabele toerental van 5.000 tot 35.000 rotaties per minuut. Je weet dus meteen dat je veel klussen in en rond het huis gemakkelijk kunt klaren. Behalve de 45 accessoires krijg je ook nog een aantal onmisbare onderdelen. Denk hierbij aan het hulpstuk dat precisiewerkjes eenvoudiger maakt en dat werkzaamheden op moeilijk bereikbare plaatsen binnen handbereik brengt. Je krijgt er ook een opbergtas bij, waardoor je de tool overal mee naartoe kunt nemen en vervolgens netjes kunt opruimen na gebruik.

Voordelen van de Dremel 4000 + 45-delige accessoireset:

 • Voor het wisselen van de opzetstukken heb je geen extra gereedschap nodig.
 • Er is gezorgd voor een variabel toerental van 5.000 tot 35.000 rotaties per minuut.
 • Hij weegt slechts 0,6 kg, waardoor je de tool langdurig comfortabel kunt gebruiken.
 • Bij aankoop van deze set krijg je er ook een hulpstuk bij voor het uitvoeren van precisiewerkjes.
 • Je kunt deze multitool gebruiken voor fijnere detailwerkzaamheden dankzij de roterende beweging.

Nadelen van de Dremel 4000 + 45-delige accessoireset:

 • Bij deze multitool ontbreekt verlichting voor extra zicht op je werk.
 • Doordat hij op netstroom werkt, kan de bewegingsvrijheid wellicht worden beperkt.
Klik hier voor de beste prijs

9. Ferm OTM1005 (OTM1004)

Hoewel we al een aantal oscillerende multitools hebben gerecenseerd kan het toch voorkomen dat jij de beste multitool voor jouw behoeften nog niet hebt gevonden. Ben je echter nog steeds op zoek naar de ideale oscillerende multitool? Is het ideale model voor jou een tool met een variabel toerental en een relatief lang netsnoer? Als een dergelijk model klinkt als jouw droomtool, dan raden wij de Ferm OTM1005 (OTM1004) aan. Dit model vinden wij de beste multitool voor jou, omdat hij een oscillerende werking heeft. Daarnaast heeft hij een Ferm OTM1005 (OTM1004)variabel toerental van 11.000 tot 20.000 toeren per minuut. Je kunt hem dus instellen aan de hand van de klus die je wil klaren. Dit model heeft bovendien een relatief lang netsnoer van 3 meter. Hierdoor heb je niet snel een verlengsnoer nodig voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden in of rond het huis.

Misschien heb je al eerder gewerkt met model OTM1004 van deze fabrikant. De Ferm OTM1005 (OTM1004) is de opvolger van deze tool. Hij is zodanig ontworpen dat je er voegen, lijmresten of tapijt mee kunt verwijderen. Daarnaast kun je er laminaat of verwarmingsbuizen passend mee maken. De multitool brengt namelijk veel toepassingen met zich mee. Dit komt mede doordat hij wordt geleverd met 4 verschillende opzetstukken. Zo krijg je er een zaagblad E-cut, een schraapmes, een HSS segmentzaagblad en een schuurvoetplaat bij. Je kunt deze opzetstukken eenvoudig verwisselen met de standaard meegeleverde inbussleutel. Zo schakel je dus gemakkelijk over van de ene naar de andere klus. Onbelast draait de motor van de multitool maximaal 20.000 toeren per minuut, waardoor de gereedschapskop een oscillerende beweging maakt. De tool zaagt, schraapt en schuurt er dus keer op keer lustig op los.

Voordelen van de Ferm OTM1005 (OTM1004):

 • Dankzij het 3 meter lange netsnoer heb je een groot bereik.
 • De multitool kun je na gebruik netjes opbergen in de meegeleverde koffer.
 • Dit gereedschap heeft een variabel toerental van 11.000 tot 20.000 toeren per minuut.
 • Er is gezorgd voor een geïntegreerde werklamp waardoor je goed zicht hebt op de klus.
 • Doordat hij een oscillerende beweging maakt, kun je met deze multitool slijpen, schuren, zagen en schrapen.

Nadelen van de Ferm OTM1005 (OTM1004):

 • Deze multitool heeft geen stille werking.
 • Opzetstukken moeten met een sleutel worden verwisseld.
Klik hier voor de beste prijs

10. Dremel 8220 Platinum Editie

Als je zoekt naar de beste multitool, dan is het handig om van tevoren na te gaan of je liever een oscillerend of juist een roterend model wil hebben. Past een roterend model beter bij jouw werkzaamheden? Is het daarnaast voor jou van immens belang dat het gereedschap werkt op een accu? Dan kun je kiezen voor de Dremel 8220 Platinum Editie. Wij vinden dit model de beste multitool voor jou, omdat hij een roterend model is, dat werkt op een accu. Je kunt er daarom overal en altijd allerlei boor-, slijp-, schuur en freesklussen mee doen. Dremel 8220 Platinum EditieDe werking op een accu zorgt er tevens voor dat je volledig vrij bent in waar je de veelzijdige tool gebruikt. Je bent bovendien verzekerd van een mooi resultaat doordat je zelf het toerental kunt instellen aan de hand van de klus of het materiaal dat je wil bewerken.

Voordat je de Dremel 8220 Platinum Editie aanschaft, kijk je natuurlijk ook naar zijn toepassingen. Dit gereedschap is speciaal ontworpen voor het klaren van fijnere klusjes. Je kunt hem onder andere gebruiken om je naam te graveren, om messen te slijpen, voor fijner schuurwerk of om materialen af te bramen. We hebben je reeds verteld dat het toerental van deze multitool instelbaar is. Het gaat hierbij om een toerental van 10.000 tot 35.000 rotaties per minuut. Wanneer je gebruik maakt van een tool die op een accu werkt, dan is het bijna altijd lastig wanneer de accu leegloopt. Echter, in het geval van deze tool hoef je je geen zorgen te maken. Hij wordt namelijk geleverd met 2 accu’s van 12 V en 2,0 Ah, waardoor je gewoon kunt doorklussen wanneer 1 accu leeg raakt. Daarnaast krijg je er 65 accessoires bij, waardoor je meteen diverse klussen kunt klaren.

Voordelen van de Dremel 8220 Platinum Editie:

 • In deze set zitten er 65 accessoires, waardoor je in 1 keer een complete set aanschaft.
 • Doordat deze multitool slechts 0,8 kg weegt, kun je er langdurig comfortabel mee klussen.
 • Met dit gereedschap ga je geheel snoerloos te werk dankzij de stroomvoorziening via accu.
 • Je kunt gerust doorklussen wanneer de accu leeg raakt, want je krijgt er een reserve accu bij.
 • Hij wordt geleverd met een koffer, waardoor je na gebruik de multitool netjes kunt opbergen.
 • Dankzij de roterende beweging kun je deze tool gebruiken voor fijnere detailwerkzaamheden.
 • Deze roterende multitool heeft een variabel toerental van 10.000 tot 35.000 rotaties per minuut.

Nadelen van de Dremel 8220 Platinum Editie:

 • Er ontbreekt verlichting voor extra zicht op je werk.
 • Om langdurig te kunnen genieten van alle accessoires, is het beter om voorzichtig om te gaan met de accessoires.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>