Hier Vind Je De Beste Plafondventilator Van 2020!

Heb je het al eens meegemaakt dat het lijkt alsof je bijna niet kunt ademen, omdat het zo warm is in huis? Als dat het geval is, dan doe je er goed aan om een ventilator aan te schaffen. Een dergelijk apparaat zorgt immers voor verkoeling. Hij laat de lucht langs je huid stromen. Hierdoor verdampt het zweet op je lichaam sneller, waardoor je het koeler hebt. Er zijn echter verschillende soorten ventilatoren. Daarom is het bij het kiezen van een ventilator belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren zoals de grootte van de ruimte die je wil verkoelen en de plek van de ventilator. Aangezien je dit artikel hebt gevonden, zoek je waarschijnlijk naar de beste plafondventilator voor jouw behoeften. Een dergelijk model neemt helemaal geen ruimte in beslag en voorziet de gehele kamer van een frisse bries. Lees dit artikel en vind gemakkelijk jouw beste plafondventilator!

Beste plafondventilator van 2020

Na het lezen van de laatste zin van de introductie, vraag je je wellicht af hoe we je door middel van dit artikel kunnen helpen om de beste plafondventilator voor jouw behoeften te vinden. Het principe van dit artikel is eenvoudig. We hebben een groot aantal plafondventilators met elkaar vergeleken en hebben vervolgens de 5 beste modellen genoteerd. De namen van deze ventilators zie je in de onderstaande tabel. Aangezien we begrijpen dat je alleen aan de hand van een naam moeilijk een vergelijking kunt maken, hebben we ook elk van de 5 ventilators individueel gerecenseerd. Aan de hand van deze recensies kun je de verschillende modellen met elkaar vergelijken. We vermelden tevens bij elk model welke kenmerken hij met zich meebrengt zodat je niet komt te staan voor allerlei verrassingen. Wacht niet langer en lees snel dit artikel om de beste plafondventilator voor jouw behoeften uit te kiezen!

 Product naam 
1.LT-Luce LinkMeer info »
2.Lucci Air Beacon PlafondventilatorMeer info »
3.Bestron DT48C - PlafondventilatorMeer info »
4.AEG D-VL 5666Meer info »
5.LT-Luce Plafondventilator Ari Wit Led
Meer info »

1. LT-Luce Link –

Als je op zoek gaat naar de beste plafondventilator voor jouw behoeften, dan kom je veel verschillende modellen tegen. Hierdoor zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Daarom lees je dit artikel. Wij laten je namelijk niet honderden ventilators met elkaar vergelijken. We hebben namelijk reeds de top 5 modellen van het jaar voor je opgesomd zodat je gemakkelijk jouw perfect model kunt uitkiezen. Bij het vergelijken van verschillende ventilators kun je letten op diverse factoren. Sommige personen vinden het bijvoorbeeld geweldig als hun ventilator beschikt over een afstandsbediening. LT-Luce LinkZe hoeven dan niet aan een koord te trekken om de snelheid in te stellen. Weer anderen vinden het prettig als hun ventilator er prachtig uitziet. Behoor jij tot deze bovengenoemde groepen? Dan kun je kiezen voor de LT-Luce Link. Dit model is een top design plafondventilator.

Hierdoor weet je dat hij een juweel is in de kamer. Hij is immers speciaal ontworpen voor liefhebbers van stijl en klasse. Als we kijken naar het design van de LT-Luce Link, dan zien we dat deze high-end ventilator, die wellicht de beste plafondventilator voor jou is, tot in de puntjes is afgewerkt. Het maakt hierdoor niet uit of je hem in de slaapkamer zet of juist in de woonkamer, want hij ziet er overal prachtig uit. Zijn walnoot bruine kleur zorgt er tevens voor dat hij zowel in een landelijk als modern ingerichte woning goed tot zijn recht komt. Als je de stand van de ventilator wil aanpassen, dan hoef je niet eens op te staan. Dit model wordt namelijk geleverd met een afstandsbediening. Druk dus gewoon op het knopje, stel 1 van de 6 snelheden in en geniet van koele lucht op een warme dag.

Kenmerken van de LT-Luce Link:

 • Hij is 152 cm lang en heeft een diameter van 30 cm.
 • Er kunnen 6 verschillende snelheden worden in gesteld.
 • Het gaat hier om een high-end ventilator, die tot in de puntjes perfect is afgewerkt.
 • Deze ventilator met een walnoot bruine kleur staat prachtig in zowel een landelijk als modern interieur.
 • Je kunt de plafondventilator in elke gewenste ruimte zetten, want hij is overal een juweel voor het interieur.
 • Bij aankoop van dit model krijg je er een afstandsbediening bij zodat je niet hoeft op te staan om de stand aan te passen.

2. Lucci Air Beacon Plafondventilator -Grote Ventilator

Zoek je naar de beste plafondventilator voor jouw behoeften? Dan is het handig om eerst voor jezelf op een rijtje te zetten welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Sommige personen vinden bijvoorbeeld een plafondventilator zonder een afstandsbediening niet geschikt. Weer anderen kijken naar het materiaal waar de ventilator van is gemaakt. Je kunt tevens nagaan welke kleur het beste past in de ruimte waar je de ventilator wil plaatsen. Heb je over deze factoren nagedacht? Is jouw ideale ventilator een model met een walnoot bruine kleur, een afstandsbediening en meerdere windsnelheden? Dan kun je kiezen voor de Lucci Air Beacon Plafondventilator. Lucci Air Beacon PlafondventilatorDit model is wellicht de beste plafondventilator voor jou, omdat hij een prachtige walnoot bruine kleur heeft. Hij past hierdoor perfect in verschillende interieurinrichtingen. Zo is hij een sieraad in een klassiek ingerichte ruimte. Echter, hij valt ook zeker op in een modern ingerichte woning.

Het ligt dus aan jou om na te gaan waar hij het beste tot zijn recht komt. Ongeacht in welke ruimte je hem zet, je kunt rekenen op een heerlijke windstroom. De Lucci Air Beacon Plafondventilator is namelijk gemaakt van stevige materialen, namelijk hout en metaal. Hierdoor kun je er gedurende lange tijd optimaal van genieten. Wanneer je deze ventilator aanschaft, dan krijg je er tevens een afstandsbediening bij. Vind je dus dat het te warm is in de ruimte, dan blijf je lekker in je luie stoel liggen en stel je een hogere windsnelheid in. Als je het daarentegen een beetje koud begint te krijgen, dan kun je desgewenst een lagere stand instellen. Er zijn maar liefst 6 snelheden waar je voor kunt kiezen. Je kunt dus op elk moment rekenen op de perfecte windstroom. Dankzij de direct current technologie, krijg je bovendien dezelfde hoeveelheid luchtverplaatsing met 40% stroomverbruik.

Kenmerken van de Lucci Air Beacon Plafondventilator:

 • Hij beschikt niet over een lichtbron.
 • Zijn maten bedragen 150 cm x 30 cm (lengte x diameter).
 • Er zijn bij dit model 6 snelheden waar je voor kunt kiezen.
 • Je kunt de snelheid van de ventilator gemakkelijk aanpassen met de afstandsbediening.
 • Deze plafondventilator beschikt over een stille motor, dus hij is perfect om in je slaapkamer te zetten.
 • Met de prachtige walnoot bruine kleur komt deze ventilator in elke interieurinrichting goed tot zijn recht.
 • Dankzij de direct current (DC) technologie zorgt deze ventilator met 40% stroomverbruik voor een zelfde hoeveelheid luchtverplaatsing.

3. Bestron DT48C – Plafondventilator

De ventilatoren die we tot nu toe hebben gerecenseerd zijn perfect te gebruiken op warme dagen. Hoewel het seizoen eigenlijk weinig uitmaakt, verwacht men bijvoorbeeld in de winter geen warme dagen, waardoor een dergelijke ventilator in dat seizoen weinig tot helemaal niet gebruikt wordt. Wil jij toch optimaal gebruik maken van je ventilator? Dan is het handig om te kiezen voor een model met een zomer-/winterschakelaar. Klinkt een dergelijk model als de beste plafondventilator voor jou? Dan kies je voor de Bestron DT48C – Plafondventilator. Dit model is wellicht de beste plafondventilator voor jou, omdat hij zowel in de winter als in de zomer handig is te gebruiken. Bestron DT48C - PlafondventilatorJe kunt namelijk de zomer-/winterschakelaar eenvoudig stellen zodat het apparaat zich aan het seizoen aanpast. Wanneer je kijkt naar de eigenschappen van een ventilator, dan is het ook belangrijk om naar zijn reikwijdte te kijken.

In het geval van de Bestron DT48C – Plafondventilator zien we dat hij een grote breedte heeft van 120 centimeter. Dit betekent dat het apparaat een enorme reikwijdte heeft, wat betekent dat hij zorgt voor een zeer goede luchtcirculatie. Ondanks het grote formaat, hoef je je toch geen zorgen te maken dat het apparaat je ’s nachts wakker houdt. Hij heeft namelijk een geruisloze werking, dus je kunt hem gerust een plek geven in je slaapkamer. Wil je de stand van de ventilator aanpassen? Dan maak je gebruik van de trekschakelaar. Vervolgens kun je kiezen tussen 1 van de 4 snelheidsstanden. Bij het uitkiezen van een nieuwe ventilator is het vaak prettig om te kiezen voor een model dat bij je interieur past. Met zijn chroom uiterlijk heeft deze ventilator een strakke uitstraling. Hij komt dus goed tot zijn recht in een ruimte met een moderne inrichting.

Kenmerken van de Bestron DT48C – Plafondventilator:

 • Hij is eenvoudig te installeren.
 • Je kunt kiezen voor 1 van de 4 snelheden.
 • Met een breedte van 120 centimeter heeft deze ventilator een enorm grote reikwijdte.
 • De afstand tussen de ventilatorbladen en de vloer moet minimaal 2,30 meter bedragen.
 • Hoewel deze ventilator relatief groot is, zorgt hij toch voor een geruisloze luchtcirculatie.
 • Voor het verstellen van de snelheid van de ventilator maak je gebruik van de trekschakelaar.
 • Dit moet is uitgerust met een hoogwaardig koper-gewikkelde motor, dus hij is duurzaam, betrouwbaar en geruisarm.
 • Dankzij het chromen uiterlijk past deze ventilator met een strakke uitstraling perfect in een ruimte met een moderne inrichting.
 • Er is gezorgd voor een zomer-/winterschakelaar (directe of indirecte luchtstroom) waardoor je dit model in elk seizoen optimaal kunt gebruiken.

4. AEG D-VL 5666

Heb je er ook last van dat wanneer je op een warme zomerdag thuiskomt, je het enorm warm hebt? Op dat moment wil je het liefst een duik nemen in een heerlijk koel zwembad, maar je hebt die optie niet altijd. Daarom is het handig als je 1 of meerdere ventilatoren in huis hebt. Denk er maar aan dat je even wil uitputten in een verkoeld huis, dan geniet je optimaal van de luchtstroom die een plafondventilator creëert. Echter, wil je jouw plafondventilator niet alleen in de zomer gebruiken en moet hij daarom beschikken over een zomer-/winterschakelaar? AEG D-VL 5666Moet jouw beste plafondventilator tevens geïnstalleerd kunnen worden op plafonds met een hellingshoek tot 10 graden? Dan kennen wij het perfecte model voor jou, namelijk de AEG D-VL 5666. Deze ventilator is wellicht de beste plafondventilator voor jou, omdat hij zowel in de zomer als in de winter gebruikt kan worden.

In de winter laat je de AEG D-VL 5666 in tegenovergestelde richting draaien. Hierbij draait de ventilator tegen de klok in. Hij duwt de warme lucht naar beneden, waardoor de kamer veel sneller met warme lucht wordt gevuld. Het maakt dus niet uit of je warme of koude lucht wil hebben, want dit apparaat zorgt steeds weer voor een aangename temperatuur. In de winter betekent dit dat je je verwarming minder lang aan hoeft te laten staan om een aangename temperatuur te krijgen. Als we kijken naar het design van deze ventilator, dan zien we dat hij 3 bladen heeft in een RVS design. Daarnaast heeft hij een grote bladwijdte, die zorgt voor een optimale luchtcirculatie. Het maakt niet uit in welke ruimte je hem wil installeren, want de installatie is eenvoudig dankzij de meegeleverde verlengkabel. Je kunt de ventilator tevens installeren op plafonds met een hellingshoek tot 10 graden.

Kenmerken van de AEG D-VL 5666:

 • Dit model kun je het beste gebruiken in een ruimte tot 25 m2.
 • Je kunt deze ventilator gebruiken in de zomer en in de winter.
 • Hij heeft een aantrekkelijk RVS design met 3 bladen, dus hij ziet er stoer uit.
 • Dankzij de grote bladwijdte van 122 centimeter zorgt deze ventilator voor een optimale luchtcirculatie.
 • Bij aankoop van deze ventilator krijg je er een verlengkabel bij, waardoor hij gemakkelijk is te installeren.
 • Het is mogelijk om deze plafondventilator te installeren op een plafond met een hellingshoek tot 10 graden.
 • Door gebruik te maken van de winterstand, hoef je je verwarming minder lang aan te laten staan om een aangename temperatuur te krijgen.
 • Als je hem in de winter gebruikt, dan laat je hem tegen de klok in draaien, waardoor hij warme lucht naar beneden duwt om de kamer veel sneller met warme lucht te vullen.

5. LT-Luce Plafondventilator Ari Wit Led – Moderne Ventilator

Zoek je naar de beste plafondventilator voor jouw behoeften? Is het ideale model voor jou een ventilator met licht? Als je een dergelijk model in je slaap- of woonkamer zet, dan heb je eigenlijk geen behoefte meer aan een lamp in de kamer. Wanneer je licht nodig hebt, zet je gewoon de lamp van de ventilator aan en je kunt bijvoorbeeld zoeken naar de kleding die je de volgende dag zal aandoen of je kunt nog even een boek lezen voordat je gaat slapen. Er zijn ook andere factoren waar je rekening mee houdt wanneer je een ventilator uitkiest. LT-Luce Plafondventilator Ari Wit LedZo kun je kijken naar de bediening. Velen vinden het tegenwoordig handig als hun plafondventilator bediend kan worden met een afstandsbediening. Behoor jij ook tot deze groep en wil je het liefst een ventilator met licht hebben? Dan is de LT-Luce Plafondventilator Ari Wit Led de beste plafondventilator voor jou.

Wij raden de LT-Luce Plafondventilator Ari Wit Led aan, omdat hij een elegant ontwerp heeft. Het maakt dus niet uit of je hem een plek geeft in je woonkamer, studeerkamer of slaapkamer, omdat hij in elke ruimte een sieraad is. Daarnaast heeft dit model een ingebouwde led lamp, die krachtig, warm wit licht uitstraalt. Hij zorgt dus ook voor een aangename sfeer in de ruimte wanneer je de lamp aandoet. Is het tijd geworden om de snelheid van dit model aan te passen? Geen probleem. Je hoeft namelijk het bed of de bank niet eens te verlaten. Dit komt doordat de ventilator met een afstandsbediening bediend kan worden. Kies dus gemakkelijk voor 1 van de 3 snelheden. Wil je niet dat hij de hele nacht aanstaat? Ook dat is geen probleem. Je kunt namelijk de timer van de ventilator instellen zodat hij zichzelf automatisch uitschakelt.

Kenmerken van de LT-Luce Plafondventilator Ari Wit Led:

 • Er zijn 3 snelheden waar je voor kunt kiezen.
 • Zijn maximale luchtverplaatsing bedraagt 156 m3 per minuut.
 • De lichtopbrengst bedraagt 1100 lumen en de lichtkleur 3000 Kelvin.
 • Hij is voorzien van een led lamp die krachtig, warm wit licht uitstraalt.
 • Doordat hij een breedte heeft van 122 cm, zorgt hij voor een goede luchtcirculatie.
 • Met de afstandsbediening van deze ventilator bedien je het licht, de timer en de ventilator zelf.
 • Dit model beschikt over een zomer- en winterstand, dus je kunt hem het hele jaar door gebruiken.
 • Doordat hij een timer heeft, kun je dit gerust instellen om ervoor te zorgen dat de ventilator zichzelf na een bepaalde tijd uitschakelt.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>