De Beste Robotstofzuiger Van 2020 Vind Je Hier Door Te Vergelijken! Lees de Reviews!

Ben je op zoek naar de beste robotstofzuiger? Het vinden van het beste model kan moeilijk zijn als je niet precies weet waarop je moet letten. Wij hebben daarom een top 10 van de meest innovatieve, gebruiksvriendelijke en hoogwaardige robotstofzuigers voor je samengesteld om je op weg te helpen. In dit artikel beschrijven we de eigenschappen, voor- en nadelen van alle 10 modellen.

Beste robotstofzuiger van 2020

De beste robotstofzuiger voor jouw behoeften kun je aan de hand van het geluidsniveau en de oplaadtijd uitkiezen. Maak gebruik van de onderstaande tabel om je zoektocht te vergemakkelijken!

 Product naamOplaadtijdDecibel geluid 
1.Dirt Devil M612 Spider 2.0240 minuten68 decibelMeer info »
2.iRobot Roomba 650180 minuten70 decibelMeer info »
3.Neato Botvac Connected120 minuten65 decibelMeer info »
4.LG VSR6600OB180 minuten60 decibelMeer info »
5.iRobot Roomba 960180 minuten61 decibelMeer info »
6.Neato Botvac D3+ Connected102 minuten59 decibelMeer info »
7.iRobot Roomba 680180 minuten58 decibelMeer info »
8.Neato Botvac D5 connected102 minuten59 decibelMeer info »
9.Philips SmartPro Active FC8810/01210 minuten58 decibelMeer info »
10.iRobot Roomba 865180 minuten58 decibelMeer info »
11.Aidbot R527Meer info »

1. Dirt Devil M612 Spider 2.0

Dirt Devil M612 Spider 2.0Ben je op zoek naar de beste robotstofzuiger, omdat je graag wil dat je huis wordt schoongemaakt zonder dat je je hoeft in te spannen? Uiteraard wil je ook geen model dat veel lawaai maakt, omdat je dan niet rustig naar de tv kunt kijken of kunt gaan slapen terwijl het apparaat zijn werk doet. De beste robotstofzuiger voor jou is wellicht de Dirt Devil M612 Spider 2.0. Dit model raden wij aan, omdat hij niet veel lawaai maakt wanneer hij bezig is. Hij heeft namelijk een geluidsniveau van 68 dB, waardoor je gewoon kunt slapen terwijl dit apparaat zijn werk doet. Indien gewenst kun je de stofzuiger ook laten schoonmaken terwijl je gezellig met je gezin naar de tv kijkt. Dit apparaat maakt je huis goed schoon, want hij kan 80 minuten achter elkaar doorgaan om je vloer schoon en stofvrij te maken.

De M612 Spider 2.0 van Dirt Devil beschikt bovendien over een platte vorm waardoor hij ook gemakkelijk onder de meeste banken kan schoonmaken. Hij heeft namelijk een hoogte van slechts 7 cm. Je bent na een schoonmaakbeurt van deze stofzuiger hierdoor verzekerd van een schone woning. Hij maakt namelijk niet alleen rondom de meubels, maar ook eronder schoon. Wanneer je dit apparaat in huis hebt, heb je tevens keuze uit 3 schoonmaakprogramma’s. De stofzuiger past bij de verschillende programma’s namelijk diverse bewegingen toe om elk gedeelte van je vloer optimaal schoon te maken. Door de handige vorm is dit apparaat tevens in staat om hoeken schoon te maken. Deze Spider robotstofzuiger is geoptimaliseerd voor de schoonmaak van harde vloeren en laagpolig tapijt.

Voordelen:

 • De stofzuiger is aantrekkelijk geprijsd.
 • Hij is met een geluidsniveau van 68 dB relatief stil.
 • Dankzij de handige vorm kan dit apparaat ook in hoeken stofzuigen.
 • De robotstofzuiger is slechts 7 cm hoog, dus hij kan ook onder de meeste stoelen en banken schoonmaken.

Nadelen:

 • Hij beschikt niet over een draaiende borstel om dierenhaar optimaal op te zuigen.
 • Dit apparaat gaat niet automatisch terug naar het oplaadstation wanneer de accu leegloopt.
Klik hier voor de beste prijs

2. iRobot Roomba 650

iRobot Roomba 650Heb je een druk huishouden en heb je daarom niet veel tijd om te stofzuigen? Dan is het een goed idee om een robotstofzuiger aan te schaffen. Echter, je kiest niet voor een matige stofzuiger. Wij helpen je daarom om de beste robotstofzuiger te vinden. De iRobot Roomba 650 is wellicht de beste robotstofzuiger voor jou als je weinig tijd hebt om het huis schoon te maken. Dit komt doordat je hem voor 7 dagen kunt programmeren. Dan doet hij gewoon elke dag zijn werk zonder dat je er verder naar hoeft om te kijken. Als zijn accu namelijk leeg begint te lopen, dan gaat dit apparaat zelf terug naar het oplaadstation om opgeladen te worden. Je bent er tevens van verzekerd dat het huis goed wordt schoongemaakt, omdat dit apparaat is voorzien van lange zijborstels. Deze dragen bij aan optimale stofzuigprestaties.

De Roomba 650 van iRobot mag niet onderschat worden. Hij maakt namelijk gebruik van een gepatenteerd schoonmaaksysteem dat uit 3 stappen bestaat. De robotstofzuiger is geoptimaliseerd voor de schoonmaak van laminaat, laagpolig tapijt, parketvloeren en tegels. Hij is zelfs krachtig genoeg om dierenhaar op te zuigen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je na het stofzuigen nog moet bezemen, omdat de haren van je hond of kat nog op de vloer liggen. De robot maakt gebruik van echolocatie om te zien waar er meer vuil ligt. Wanneer het apparaat weet waar de vuilste plekken zijn, dan focust hij eerst op deze plekken. Vervolgens gaat hij verder met de rest van je woning. Zelfs als je kwetsbare spullen op de vloer hebt, hoef je je geen zorgen te maken. De sensoren zorgen ervoor dat de robotstofzuiger netjes eromheen rijdt en ook niet zomaar van de trap valt.

Voordelen:

 • Dit apparaat maakt het hele huis schoon.
 • Je kunt een schoonmaakschema voor de hele week instellen.
 • Hij botst niet gemakkelijk tegen de spullen op de vloer dankzij de sensoren.
 • Als de accu leeg bijna leeg is, rijdt de stofzuiger zelf terug naar het oplaadstation.
 • De robotstofzuiger beschikt over een zuigmond en draaiende borstel om ook dierenhaar te verwijderen.

Nadelen:

 • Je kunt hem niet via een app op je mobieltje bedienen.
 • De stofzuiger maakt de hoeken niet altijd helemaal schoon.
 • Hij heeft een geluidsniveau van 80 dB en is dus niet de stilste robotstofzuiger.
Klik hier voor de beste prijs

3. Neato Botvac Connected

Neato Botvac ConnectedBen je op zoek naar de beste robotstofzuiger? Weet je dan welke eigenschappen voor jou van essentieel belang zijn? Misschien vind je het belangrijk dat de robot langs plinten en hoeken kan schoonmaken. Vind je het ook belangrijk dat het beste model zelf terug gaat naar zijn oplaadstation wanneer de accu begint leeg te raken? Als je huisdieren hebt, dan vind je het wellicht ook belangrijk dat de stofzuiger in staat is om dierenhaar op te zuigen. Wij vinden de Neato Botvac Connected de beste robotstofzuiger voor jou, omdat je hiermee gemakkelijk langs plinten en hoeken kan schoonmaken. Dit komt doordat hij een vierkante vorm heeft en beschikt over lange zijborstels. Dit model kun je ook gebruiken om dierenhaar op te zuigen, want hij is voorzien van handige, draaiende borstels.

Met de Botvac Connected van Neato in huis, hoef je je geen zorgen te maken over een lege accu. Wanneer de accu namelijk leeg begint te lopen, dan rijdt dit apparaat zelf terug naar zijn oplaadstation. Hij laadt zichzelf op en vervolgt zijn taak. Dit is handig, omdat je dan zeker ervan bent dat wanneer je na het werk thuis komt, je vloer helemaal is schoongemaakt. Doordat de stofzuiger ook stugge dierenharen kan opzuigen, is hij tevens perfect om tapijt te stofzuigen. Als je hem wil bedienen, gebruik je de grote knop aan de bovenkant. Zoals je van de naam kan afleiden, is dit model tevens via een applicatie te bedienen. Je kunt de Neato robotstofzuiger dus gemakkelijk de opdracht geven om het huis voor je schoon te maken terwijl jij op het werk zit. Dit apparaat geeft je zelfs de mogelijkheid om hem voor een hele week te programmeren.

Voordelen:

 • Je kunt hem via een applicatie op je smartphone of tablet bedienen.
 • Hij routeert systematisch.
 • Wanneer de accu leeg raakt, gaat hij automatisch terug naar zijn oplaadstation.
 • Als de accu volledig is opgeladen, vervolgt hij zijn taak.
 • Dit apparaat is gemakkelijk te onderhouden.
 • Hij heeft een geluidsniveau van slechts 65 dB.
 • Je kunt er ook dierenhaar mee opzuigen.
 • Dit apparaat kan ook op tapijt goed stofzuigen.
 • De robotstofzuiger heeft een vierkante vorm en lange zijborstels en kan dus ook langs hoeken en plinten schoonmaken.

Nadelen:

 • Zijn uitlaat is recht naar achteren gericht.
 • Hij heeft een hoogte van 10 cm en kan dus niet onder alle meubels schoonmaken.
 • De robotstofzuiger heeft een beperkt aantal programmeermogelijkheden.
 • Met een klein budget, kan de prijs tegenvallen.
Klik hier voor de beste prijs

4. LG VSR6600OB

LG VSR6600OBHeb je een druk huishouden en heb je daarom niet veel tijd om schoon te maken? Na een lange dag gewerkt te hebben, wil je toch niet thuis aankomen om dan te moeten schoonmaken? Om je een handje te helpen, kun je de beste robotstofzuiger voor jouw behoeften aanschaffen. Wij vinden de LG VSR6600OB de beste robotstofzuiger voor jou, omdat je dit apparaat kunt instellen om zijn werk te doen en vervolgens kun je gewoon naar een film kijken terwijl je vloer wordt gestofzuigd. Met dit apparaat in huis, kun je zelfs gaan slapen terwijl hij zijn werk doet. Dit komt doordat hij niet veel lawaai maakt. Het geluidsniveau van de robotstofzuiger bedraagt namelijk slechts 60 dB. Een andere handige eigenschap van dit apparaat is dat hij lang doorgaat voordat hij weer opgeladen hoeft te worden. De stofzuiger heeft namelijk een gebruiksduur van 100 minuten.

Vele gebruikers van robotstofzuigers maken zich zorgen over de kwetsbare objecten die ze op de vloer hebben. Je hoeft je echter geen zorgen te maken dat je de vloer objectvrij moet maken of dat je alle kwetsbare spullen moet opbergen wanneer de VSR6600OB van LG zijn werk doet. Dit apparaat beschikt namelijk over afstand- en botssensoren. Hierdoor scant hij waar er spullen zijn, waardoor hij niet tegen ze aankomt. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat hij van de trap valt. Hij is namelijk voorzien van afgrondsensoren die ervoor zorgen dat hij zich netjes omkeert wanneer hij de trap in zicht krijgt. Je kunt hem dus ook gemakkelijk de bovenverdieping laten schoonmaken. Begint de accu van de robotstofzuiger leeg te lopen, dan weet hij dat hij terug moet gaan naar het dockingstation. Hier wordt hij opgeladen. Wanneer de accu is opgeladen, gaat hij verder met zijn werk.

Voordelen:

 • Hij maakt in 1 keer grote delen van het huis schoon, dankzij de gebruiksduur van 100 minuten.
 • Wanneer de accu leegloopt, gaat hij automatisch terug naar het dockingstation.
 • Is de accu opgeladen, dan rijdt hij automatisch verder.
 • Hij rijdt om spullen heen.
 • Dit apparaat verwijdert dankzij de draaiende borstel en de zuigmond ook dierenharen.
 • Hij heeft een vierkante vorm en reinigt dus ook langs plinten en bij hoeken.
 • Dankzij de speciale tapijtstand, kun je er ook hoogpolig tapijt gemakkelijk mee reinigen.
 • Hij valt niet van de trap.
 • Gebruik de afstandsbediening om hem gericht op vervuilde plekken af te sturen.

Nadelen:

 • Afhankelijk van waar het dockingstation staat, kan dit apparaat er moeite mee hebben om dit station terug te vinden.
 • De robotstofzuiger beschikt niet over een timer, waardoor je hem niet van tevoren kunt programmeren.
 • Als hij losliggende kabels opzuigt, kunnen deze vastdraaien in de stofzuiger.
Klik hier voor de beste prijs

5. iRobot Roomba 960

iRobot Roomba 960Wil je verwelkomd worden door een huis met schone vloeren wanneer je van het werk of van de straat komt? Dan is het een goed idee om te zoeken naar de beste robotstofzuiger. Wanneer je een model uitkiest, dan is het uiteraard ook belangrijk dat je een krachtig model selecteert. Als je een krachtig en slim model zoekt, dan vinden wij de iRobot Roomba 960 de beste robotstofzuiger voor jou. Dit apparaat neemt je werk uit handen, omdat je hem gemakkelijk kunt programmeren om voor je te stofzuigen. Je hoeft niet zelf meer aan de slag te gaan, omdat dit apparaat het werk voor je doet. Je kunt hem bovendien gemakkelijk besturen door middel van een app op je mobiele telefoon of tablet. Wanneer hij eenmaal is ingesteld, dan beweegt hij zich via een vaste route door elke ruimte.

De Roomba 960 van iRobot is een zeer uitgebreide robotstofzuiger. Dit komt voornamelijk doordat hij beschikt over camera’s die de ruimte gedetailleerd scannen. Nadat de ruimte is gescand, maakt de robot een zo praktisch mogelijk schoonmaakplan. Het lijkt er net op alsof je een interieurverzorger in huis hebt, want dit apparaat is super slim. Wanneer hij namelijk ziet waar vuil zich ophoopt, concentreert hij zich extra op deze plekken. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de vuilste plekken meteen worden schoongemaakt. Dit apparaat heeft bovendien een gebruiksduur van 75 minuten. Dit betekent dat nadat hij de plekken met het meeste vuil heeft schoongemaakt, hij ook verder gaat met de rest van de vloer. Kan de stofzuiger niet in één keer alles schoonmaken? Geen nood. Als de accu begint leeg te lopen, rijdt hij terug naar zijn oplaadstation, laadt op en gaat vervolgens verder waar hij gebleven was.

Voordelen:

 • Dit is een uitgebreide robotstofzuiger.
 • De stofzuiger heeft een superieure zuigkracht.
 • Hij heeft een geluidsniveau van slechts 58 dB.
 • Je kunt de stofzuiger via een app op je mobiel bedienen.
 • Dankzij de extra camera’s maakt hij een super gedetailleerd schoonmaakplan.
 • Hij kan ook tapijt goed stofzuigen.
 • De zuigmond en draaiende borstels zorgen ervoor dat hij ook dierenharen kan opzuigen.
 • Hij kan ook onder de bank en het bed stofzuigen.
 • Als de accu begint leeg te raken, gaat hij terug naar het oplaadstation, laadt op en vervolgt zijn taak.

Nadelen:

 • Hij heeft een ronde vorm, waardoor hij wel in de buurt van hoeken kan schoonmaken, maar deze niet helemaal kan reinigen.
 • Losliggende kabels kunnen door dit apparaat worden opgezogen, waardoor ze erin verstrikt raken.
 • Als je een laag budget hebt, kan de prijs van dit model tegenvallen.
Klik hier voor de beste prijs

6. Neato Botvac D3+ Connected

Neato Botvac D3+ ConnectedZoek je naar de beste robotstofzuiger en is het voor jou belangrijk dat het beste model ook dierenhaar kan opzuigen? Dan is de Neato Botvac D3+ Connected wellicht de beste robotstofzuiger voor jou. Dit model is perfect voor mensen die huisdieren hebben. Hij beschikt namelijk over draaiende borstels die ervoor zorgen dat hij gemakkelijk stugge dierenharen kan opzuigen. De stofzuiger is bovendien voorzien van high performance filters. Deze filters zorgen ervoor dat de stofzuiger minder stof in de kamer blaast wanneer hij bezig is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je op de bank ligt terwijl de stofzuiger bezig is en dat hij vervolgens stof in je gezicht blaast. Wanneer je dit model koopt, wordt hij tevens bezorgd met 2 extra filters. Dit is handig, want dan ben je er ten minste de eerste periode van verzekerd dat je geen vervangende filters hoeft te kopen.

Wanneer je de Botvac D3+ Connected van Neato gebruikt, heb je nog een voordeel. Je kunt hem namelijk ook van een afstand de opdracht geven om het huis schoon te maken. Dit komt doordat je de robotstofzuiger met een app kunt instellen. Je gebruikt dus gewoon je smartphone of tablet om op de stofzuiger een reinigingsprogramma te selecteren. Wanneer het apparaat de opdracht heeft gekregen, gaat hij aan de slag. Hij scant met lasers de kamer, zodat hij gemakkelijk kan navigeren en vervolgens de vloer optimaal schoonmaakt. Dit doet het apparaat zonder dat hij tegen tafel- en stoelpoten botst. Maak je je zorgen dat de accu van de robotstofzuiger leegloopt? Je hoeft je geen zorgen te maken hierover, omdat dit apparaat automatisch terug keert naar zijn oplaadstation wanneer de accu leeg begint te raken. Wanneer hij is opgeladen, gaat hij weer verder waar hij gebleven was.

Voordelen:

 • Hij heeft een hoge zuigkracht.
 • Je krijgt er 2 extra filters bij.
 • De robotstofzuiger kun je ook bedienen via je tablet of smartphone.
 • Met een geluidsniveau van 58 dB is dit apparaat zeer stil te noemen.
 • Hij is geschikt voor het opzuigen van dierenharen, omdat hij beschikt over draaiende borstels.
 • De vierkantige vorm van dit apparaat zorgt ervoor dat hij ook langs plinten en hoeken kan stofzuigen.
 • Raakt de accu van de stofzuiger leeg, dan gaat hij automatisch terug naar het oplaadstation.
 • Wanneer de accu weer is opgeladen, gaat hij verder waar hij gebleven was.

Nadelen:

 • De prijs van dit apparaat kan tegenvallen als je een klein budget hebt.
 • Hij is 10 cm hoog, wat het moeilijk kan maken om onder meubels te stofzuigen.
 • De stofzuiger is niet voorzien van een scherm waarvan je bijvoorbeeld problemen kunt aflezen.
Klik hier voor de beste prijs

7. iRobot Roomba 680

iRobot Roomba 680Wil je een beetje extra schoonmaakhulp in huis? Misschien vind je het belangrijk om een apparaat te hebben dat je helpt met schoonmaken, omdat je zelf niet veel tijd hebt om de verschillende taken uit te voeren. Je kunt dan de beste robotstofzuiger in huis halen. Een handig model, dat je helpt met het stofzuigen van je vloer, is de iRobot Roomba 680. Dit model vinden wij de beste robotstofzuiger voor jou, omdat hij je werk uit handen neemt. Deze robotstofzuiger doet zijn werk goed en stofzuigt voor je. Hij past zich tevens automatisch aan de ondergrond aan, waardoor hij er ook geen moeite mee heeft om een iets hoger kleed of een drempeltje in huis tot 2 cm te overbruggen. Doordat dit model met een geluidsniveau van 58 dB zeer stil is te noemen, kun je hem zijn werk laten doen terwijl je bijvoorbeeld ligt te slapen.

Ook wanneer je een gezellige familiefilmavond hebt, kun je het apparaat zijn werk laten doen. Hij stoort je namelijk niet wanneer hij zijn taak uitvoert. Heb je doordeweeks zelfs de tijd niet om de robotstofzuiger te programmeren? Geen probleem. De Roomba 680 van iRobot kun je namelijk voor 7 schoonmaakbeurten vooruit programmeren. Je zorgt er hierdoor voor dat de stofzuiger een schoonmaakschema heeft en je hem niet steeds hoeft aan te zetten om een programma in te stellen. Als je breekbare voorwerpen op de grond hebt, hoef je je ook geen zorgen te maken dat de stofzuiger ze omver stoot. Hij beschikt namelijk over bots- en afstandssensoren waardoor hij netjes om alle voorwerpen heen rijdt. Als de robot hard heeft gewerkt en zijn accu begint leeg te lopen, dan gaat hij automatisch terug naar het oplaadstation om weer opgeladen te worden.

Voordelen:

 • Wanneer de accu leeg raakt, rijdt hij zelf terug naar het oplaadstation om opgeladen te worden.
 • Je kunt een schoonmaakschema voor de hele week instellen.
 • Hij beschikt over een handige zuigmond en een draaiende borstel, waardoor hij ook dierenhaar gemakkelijk opzuigt.
 • Je kunt het stofreservoir gemakkelijk legen.
 • Dit apparaat heeft een hoge zuigkracht.
 • Dankzij het geluidsniveau van 58 dB is dit apparaat zeer stil.

Nadelen:

 • Je kunt hem niet via een app bedienen.
 • Dit apparaat heeft geen afgrondsensoren die voorkomen dat hij van de trap valt.
 • Hij beschikt over minder uitgebreide opties dan de modellen uit de 800- en 900-serie.
Klik hier voor de beste prijs

8. Neato Botvac D5 Connected

Neato Botvac D5 connectedZoek je naar de beste robotstofzuiger omdat je weinig tijd hebt voor huishoudelijke klusjes? Dan kun je het liefst een model kiezen dat niet veel lawaai maakt en dat ook alle hoeken van het huis optimaal schoonmaakt. De Neato Botvac D5 Connected is wellicht de beste robotstofzuiger voor jou, omdat hij een geluidsniveau heeft van 59 dB. Dit betekent dat de stofzuiger zeer stil is en je hem ook aan het werk kunt zetten wanneer je gaat slapen. Als je naar je favoriete tv serie wil kijken na het werk, maar je wil ook dat het apparaat voor je stofzuigt, dan is dat geen probleem. Dankzij het lage geluidsniveau stoort hij je ook niet wanneer je naar de tv kijkt. Laat dit apparaat bijvoorbeeld vroeg ’s morgens stofzuigen terwijl je nog even uitslaapt. De mogelijkheden zijn oneindig.

Als je een robotstofzuiger in huis haalt, dan wil je natuurlijk dat hij het hele huis optimaal voor je schoonmaakt. Sommige modellen stofzuigen de vloer wel, maar hebben er moeite mee om in hoeken of langs plinten schoon te maken. Dit probleem heb je niet wanneer je de Botvac D5 Connected van Neato in huis hebt. Dit apparaat heeft namelijk een vierkantige vorm en handige zijborstels, waardoor hij ook deze plekken niet overslaat. Doordat je de stofzuiger met een handige app kunt bedienen, kun je hem ook vanaf je bed of vanuit het werk bedienen. Is de opvangbak volgeraakt met dierenharen, vuil en stof, dan kun je deze gemakkelijk legen in de prullenbak. Als de accu is volgeladen, kan de robotstofzuiger 500 m2 stofzuigen. Begint de accu leeg te raken, dan keert het apparaat automatisch terug naar het oplaadstation en gaat verder met werken wanneer hij weer is opgeladen.

Voordelen:

 • Dit apparaat kan ook langs plinten en in hoeken schoonmaken.
 • Je kunt hem gemakkelijk met je smartphone of tablet bedienen.
 • Met een geluidsniveau van 59 dB is dit model zeer stil.
 • Hij heeft een lange batterijduur.
 • Raakt de accu leeg, dan keert hij terug naar het oplaadstation.
 • Wanneer de accu is opgeladen, gaat de stofzuiger verder met zijn werk.
 • Er worden magneetstrips meegeleverd om bepaalde gebieden af te bakenen.
 • Hij beschikt over draaiende borstels en kan dus ook gemakkelijk dierenhaar opzuigen.

Nadelen:

 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van dit model tegenvallen.
 • Hij heeft een hoogte van 10 cm en kan dus moeilijk onder sommige meubels stofzuigen.
 • Dit apparaat wordt slechts geleverd met 4m magneetstrip.
Klik hier voor de beste prijs

9. Philips SmartPro Active FC8810/01

Philips SmartPro Active FC8810/01Ben je op zoek naar de beste robotstofzuiger? Is het beste model voor jou een model met een mooi design, een zeer stille werking en dat ook dierenhaar kan opzuigen? Dan is de Philips SmartPro Active FC8810/01 de beste robotstofzuiger voor jou. Dit apparaat heeft een strak uiterlijk en ziet er dus prachtig uit wanneer hij in gebruik is. Wanneer hij gewoon is aangesloten op het basisstation, is het ook een lust om ernaar te kijken. Deze stofzuiger heeft tevens een stille werking. Hij heeft namelijk een geluidsniveau van slechts 58 dB. Dit betekent dat je hem aan het werk kunt zetten wanneer je gaat slapen of wanneer je naar een leuke tv serie of spannende film zit te kijken. Twee vliegen in één klap dus: jij ontspant na een lange dag en je huis wordt schoongemaakt.

De SmartPro Active FC8810/01 van Philips gaat bovendien gepaard met topprestaties. Je kunt er namelijk zelfs dierenhaar mee opzuigen. We weten allemaal dat als je huisdieren hebt, je regelmatig te kampen hebt met uitgevallen haren op je vloer. Deze haren hoef je niet meer weg te bezemen als je een krachtige robotstofzuiger zoals dit model van Philips in huis hebt. Doordat dit apparaat over een slim systeem beschikt dat met sensoren werkt, bepaalt hij zelf welke route het meest logisch is om te stofzuigen. Je huis of kantoor wordt hierdoor grondig schoongemaakt. Wil je dat je kantoor na werktijd, wanneer iedereen naar huis is, wordt schoongemaakt, dan maak je gebruik van de timerfunctie. Je kunt het apparaat voor een hele week vooruit programmeren. Met een volle accu kan hij 1,5 uur stofzuigen. Als de accu leeg begint te raken, keert de stofzuiger automatisch terug naar het basisstation.

Voordelen:

 • Met een geluidsniveau van slechts 58 dB is hij zeer stil te noemen.
 • Dit apparaat heeft geen moeite met drempels tot 1,3 cm hoog.
 • De robotstofzuiger kan ook dierenhaar opzuigen.
 • Doordat hij slechts 8 cm hoog is, kan hij onder de meeste stoelen en banken schoonmaken.
 • Wanneer de accu van dit apparaat leeg begint te lopen, gaat hij terug naar het basisstation.
 • Hij kan ook in hoeken optimaal schoonmaken.

Nadelen:

 • De robotstofzuiger beschikt niet over een draaiende borstels.
 • Hij kan er moeite mee hebben om hoeken schoon te maken.
Klik hier voor de beste prijs

10. iRobot Roomba 865

iRobot Roomba 865Als je een beetje extra hulp nodig hebt om het huis schoon te maken, kun je de beste robotstofzuiger voor jouw behoeften uitkiezen. Wij helpen je om de beste robotstofzuiger te selecteren. Vind je het belangrijk dat het beste model beschikt over een laag geluidsniveau waardoor je gewoon kunt gaan slapen terwijl het apparaat zijn werk doet? Of heb je een stofallergie en kan je daarom niet zomaar een robotstofzuiger in huis halen? Dan raden wij de iRobot Roomba 865 aan. Dit model is namelijk zeer stil, omdat hij een geluidsniveau heeft van 58 dB. Dit is lager dan de meeste robotstofzuigers. Je kunt dus gerust het apparaat aandoen voordat je gaat slapen. Wil je dat het huis goed schoon is voordat de rest van je huisgenoten of gezinsleden wakker zijn, dan kun je de stofzuiger ook ’s morgens vroeg aan het werk zetten.

De Roomba 865 van iRobot is daarnaast voorzien van een HEPA-filter. Hij is hierdoor een ideale robotstofzuiger voor gebruikers met een stofallergie. Dit model beschikt daarnaast over een hoge zuigkracht. Hij zuigt namelijk tot 5 keer zoveel vuil op vergeleken met de 600-serie. Deze geweldige prestaties heeft het apparaat te danken aan de 2 verbeterde rubberen borstels. De borstels kunnen hierdoor grotere stofwolken en dierenharen gemakkelijker uit elkaar halen en oppakken voordat ze worden geleid naar de stofbak. Haren en vuil komen hierdoor niet vast te zitten. Dankzij de ingebouwde sensoren, rijdt dit apparaat gemakkelijk over kabels en drempels tot 2 cm hoog heen. Hij vermijdt tevens afstapjes. Zelfs je kwetsbare spullen zijn veilig, want de robotstofzuiger rijdt er keurig omheen. Begint de accu leeg te lopen, dan gaat deze robot automatisch terug naar het oplaadstation waar hij zichzelf oplaadt.

Voordelen:

 • Hij verwijdert meer vuil dan zijn broertjes uit de 600-serie.
 • Dit apparaat is zeer stil te noemen.
 • De robotstofzuiger beschikt over een HEPA-filter en is daarom ook geschikt voor mensen met een stofallergie.
 • Raakt de accu leeg, dan gaat hij zelf weer naar het oplaadstation.
 • Dankzij de zuigmond en draaiende borstel, stofzuigt hij ook dierenharen.

Nadelen:

 • Deze robotstofzuiger botst af en toe hard tegen verschillende objecten aan.
 • Je kunt de stofzuiger niet via een applicatie op je smartphone bedienen.
 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs tegenvallen.
 • Hij komt niet met een gebiedsafbakening.
Klik hier voor de beste prijs

11. Aidbot R527

Aidbot R527Heb je net zoals de meesten van ons niet veel tijd? Is het voor jou echter toch belangrijk om een schoon huis te hebben? Dan is het een goed idee om een robotstofzuiger aan te schaffen. Met een dergelijk apparaat heb je namelijk een zelfstandige schoonmaakhulp in huis. Welk model is echter de beste robotstofzuiger voor jou? Dat hangt helemaal af van jouw behoeften. Misschien is het voor jou belangrijk dat de stofzuiger relatief lang door kan gaan voordat hij weer opgeladen moet worden. Daarnaast kan het voor jou een must zijn dat de stofzuiger een laag model is. Dergelijke modellen kunnen namelijk ook eenvoudig onder de bank stofzuigen. Wij kennen een robotstofzuiger die aan deze vereisten voldoet, namelijk de Aidbot R527. Dit model is wellicht de beste stofzuiger voor jou, omdat hij eenvoudig onder de bank kan stofzuigen.

Wij vinden ook dat de Aidbot R527 goed bij je past, omdat hij je helpt om je huis optimaal schoon te maken. Hier hoef jij zelf niet veel voor te doen. Wanneer je het apparaat namelijk hebt opgeladen en hij dus een volle accu heeft, dan gaat hij maar liefst 60 minuten mee. Mocht je een grote woonkamer hebben, dan weet je dus zeker dat deze woonkamer schoon is wanneer je thuis komt. Hij is tevens voorzien van roterende borstels, die ervoor zorgen dat er in hoeken en langs plinten geen vuil achterblijft. Behalve dat er is gezorgd voor extra borstels, is er bij deze robotstofzuiger ook gezorgd voor een dweil. Deze dweil dient om al het vuil, haren en stof te verwijderen. Ideaal dus als je huisdieren zoals honden of katten hebt. De robotstofzuiger beschikt tevens voor topprestaties over anti-bots sensoren en een hoge zuigkracht.

Voordelen van de Aidbot R527:

 • Dit model is aantrekkelijk geprijsd.
 • Voor topprestaties heeft deze stofzuiger een hoge zuigkracht.
 • Met een volle accu gaat de robotstofzuiger ongeveer een uur aan de slag.
 • Aangezien deze stofzuiger een laag model is, kan hij ook gemakkelijk onder de bank stofzuigen.
 • Er is gezorgd voor extra borstels en een dweil waardoor al het vuil, stof en de haren verwijderd worden.
 • Dankzij de anti-bots sensoren hoef je je geen zorgen te maken dat de stofzuiger tegen je meubels aan botst.

Nadelen van de Aidbot R527:

 • Er zit geen Nederlandse gebruiksaanwijzing bij.
 • Het opladen van de robotstofzuiger kost je 2 uren.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>