Welke Variant Is Volgens Jou Het Beste Santokumes Van 2019? Vergelijk De Top 5!

In de keuken maak je gebruik van verschillende messen. Je kunt echter ook kiezen voor 1 mes met meerdere functies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een santokumes. Met een dergelijk mes kun je snijden, pletten en ook scheppen. Bovendien is een santokumes een Japanse variant van het Europees koksmes. Hoewel de 2 soorten messen in veel opzichten op elkaar lijken, zijn er ook duidelijke verschillen. Zo is een santokumes wat korter en weegt het wat minder dan een koksmes. Een dergelijk mes ligt tevens prettig in de hand en is handig in gebruik. Zoek je daarom naar het beste santokumes voor jouw behoeften? Dan kun je verschillende varianten met elkaar vergelijken aan de hand van de snijtechniek, vormgeving van het mes en desgewenst ook de prijs. Lees dus snel dit artikel en kies jouw beste santokumes uit om gemakkelijk en snel vlees, vis, groenten en kruiden te snijden!

Beste santokumes van 2019

Waar je op let bij het vergelijken van verschillende messen, hangt helemaal af van jouw persoonlijke voorkeuren en hoe je het mes wil gebruiken. Hoewel je verschillende santokumessen van elkaar kunt onderscheiden aan de hand van bepaalde variabelen, kan het toch lastig zijn om het beste santokumes voor jouw behoeften uit te kiezen. Dit komt doordat er enorm veel keuzemogelijkheden zijn. Daarom hebben wij in dit artikel gezocht naar de top 5 santokumessen van het jaar. De namen van deze 5 messen zie je in de onderstaande tabel. We willen dat je op een zo eenvoudig en snel mogelijke manier jouw ideaal mes kunt vinden. Daarom hebben we ook elk van de top messen gerecenseerd. Je komt dus snel meer te weten over elke variant, zodat je de verschillende modellen met elkaar kunt vergelijken. Vergelijk dus snel de topmessen met elkaar en kies het beste santokumes voor jouw behoeften uit!

 Product naam 
1.Santokumes Laguiole Style de VieMeer info »
2.SABATIER Santokumes High CarbonMeer info »
3.Forged Olive santokuMeer info »
4.Diamant Sabatier RiyouriMeer info »
5.Zwilling Four Star SantokumesMeer info »

1. Santokumes Laguiole Style de Vie

Als je het prettig vindt om in de keuken bezig te zijn en allerlei lekkernijen te bereiden, dan heb je de juiste tools nodig. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een snijplank, een knoflookpers en een messenslijper goed kunt gebruiken. Je hebt in de keuken ook messen nodig. Afhankelijk van wat je allemaal wil snijden, kun je voor verschillende typen messen kiezen. Is jouw maaltijd bijvoorbeeld niet compleet zonder een sappig, mals stukje vlees? Dan doe je er goed aan om een santokumes in huis te halen. Met een dergelijk mes snijd je gemakkelijk door het vlees. Zoek je daarom naar het beste santokumes voor jouw behoeften? Dan is het handig om verschillende varianten met elkaar te vergelijken. Klinkt een variant met kuiltjes in het lemmet perfect? Santokumes Laguiole Style de VieKies dan voor het Santokumes Laguiole Style de Vie. Hij beschikt over kuiltjes in het lemmet zodat er geen etenswaren eraan blijven plakken.

Wanneer je eenmaal aan de slag gaat met dit mes, dan merk je al gauw dat je er lang van kunt genieten. Dit komt doordat het mes van RVS is gemaakt. Hij is dus enorm stevig. Nu wil je wellicht weten welk design dit mes heeft. Ook dat hebben we voor je onderzocht. Het Santokumes Laguiole Style de Vie heeft een lemmet van 17 cm lang en een dikte van 2,5 mm. Daarnaast beschikt hij over een handgreep van prachtig olijfhout. Het mes mag dus zeker gezien worden wanneer je ermee bezig bent en ook wanneer je hem hebt gereinigd en hij in je afdruiprek zit. Hoewel het gemakkelijk is om hem te reinigen, is het belangrijk te vermelden dat je hem niet in de vaatwasmachine kunt reinigen. Hij moet dus op de hand worden gewassen. Bij aankoop van dit mes krijg je er zelfs een vleesplank bij.

Eigenschappen van het Santokumes Laguiole Style de Vie:

 • Dit mes heeft een lemmet van 17 cm lang en een dikte van 2,5 mm.
 • Zijn handgreep is vervaardigd van prachtig olijfhout, dus hij mag zeker gezien worden.
 • Als je dit mes koopt, dan krijg je er een mooie vleesplank bij met de afbeelding van een koe.
 • In het lemmet van dit mes zijn er kuiltjes die voorkomen dat er etenswaren aan het mes blijven plakken.

2. SABATIER Santokumes High Carbon

In de keuken heb je verschillende messen nodig om verschillende etenswaren te snijden. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale messen om kaas te snijden, maar er zijn ook messen die ideaal zijn om fruit te schillen. Daarnaast kun je gebruik maken van messen om groenten te snijden en andere messen om vlees te snijden. Heb je weinig ruimte in je keuken en wil je daarom niet een scala aan verschillende messen aanschaffen? Dan kun je kiezen voor een santokumes. Met een dergelijk mes kun je verschillende handelingen verrichten, namelijk snijden, pletten en scheppen. Je kunt dus bijvoorbeeld je groenten ermee snijden, je knoflook ermee pletten en vervolgens het geheel scheppen en in een bak zetten. Zoek je daarom naar het beste santokumes voor jouw behoeften? SABATIER Santokumes High CarbonIs jouw ideaal model bovendien robuust, krachtig en stijlvol? Dan kun je kiezen voor het SABATIER Santokumes High Carbon.

Het SABATIER Santokumes High Carbon is zeker een aanrader, omdat hij je laat zien dat functionaliteit en stijl hand in hand samen kunnen gaan. Het mes ziet er namelijk zeer stijlvol uit, maar is tegelijkertijd robuust en krachtig. Hij is tevens het beste santokumes voor jou, omdat hij met precisie is gesneden van hoogwaardig roestvrijstaal carbonstaal. Deze materialen verwijzen naar optimale kwaliteit, waardoor je lang van het mes kunt genieten. Wanneer je hem gebruikt, dan zie je tevens dat hij multifunctioneel is. Je kunt er immers allerlei soorten groenten en fruit mee snijden en hakken. Het maakt hierbij niet uit of je fijn of grof snijdt, want hij staat je in beide gevallen bij, elke dag weer. Er is bij dit mes tevens gezorgd voor uitsparingen op het lemmet. Deze uitsparingen dienen voor het afvoeren van vocht. Ze zorgen er tevens voor dat klevingen op het snijblad worden tegengegaan. Top of Form

Eigenschappen van he SABATIER Santokumes High Carbont:

 • Dit mes heeft een lengte van 31,5 cm.
 • Met dit mes kun je zowel fijn als grof snijden.
 • Dankzij de uitsparingen op het lemmet wordt vocht optimaal afgevoerd en worden klevingen op het snijblad tegengegaan.
 • Je merkt al gauw dat dit mes een multifunctioneel model is, want je kunt er gemakkelijk groente- en fruitsoorten mee snijden en hakken.
 • Het mes heeft een stijlvolle uitstraling, maar is ook robuust en krachtig, omdat hij van hoogwaardig roestvrijstaal carbonstaal is vervaardigd.

3. Forged Olive santoku

Als je zelf kookt, is het belangrijk dat je de nodige keukenspullen in huis hebt. Messen zijn bijvoorbeeld onmisbaar in de keuken, omdat je je ingrediënten snijdt in het gewenste formaat. Denk er bijvoorbeeld aan dat je meestal geen hele kip in de pot zet. Als je bijvoorbeeld popcorn kip wil klaarmaken, dan is het belangrijk om je kip in kleine stukken te snijden. Ook je groente snijd je zodat het sneller gaar wordt. Welke messen je gebruikt om de verschillende ingrediënten te snijden, hangt helemaal af van jouw voorkeuren. Sommige personen gebruiken voor alle ingrediënten speciale messen. Echter, als je een koksmes of santokumes in je keuken hebt, dan heb je niet allerlei verschillende messen nodig. Met dergelijke messen kun je namelijk snijden, pletten en ook scheppen. Forged Olive santokuBen je daarom op zoek naar het beste santokumes voor jouw behoeften? Dan kun je kiezen voor het Forged Olive santoku mes.

Het voordeel van een santokumes in vergelijking met een koksmes is dat een dergelijk mes korter en lichter is dan een koksmes. Hierdoor kun je hem gemakkelijker gebruiken. Nadat je je ingrediënten hebt gesneden of geplet, kun je met hetzelfde mes de ingrediënten scheppen en vervolgens in de pot zetten. Door te kiezen voor het Forged Olive santoku mes, kies je voor een bijzonder en opvallend mes. Daar staat het merk Forged namelijk voor. De messen van dit merk zijn vervaardigd van Japans staal en hebben een hardheid van 58-60 rockwell. Als we kijken naar dit specifiek mes, dan zien we dat hij beschikt over een prachtig olijfhouten handgreep. Deze handgreep is extra opvallend dankzij de doorlopende krop en toegevoegde pommel op de achterzijde. Het mes heeft bovendien een lemmet van 14 cm, waardoor hij ideaal is voor het snijden van verschillende kruiden, groente- en fruitsoorten.

Eigenschappen van de Forged Olive santoku:

 • Er is bij dit mes gezorgd voor een gehamerde structuur.
 • Dankzij het compact formaat en de lemmet van 14 cm is dit mes ideaal om groente, fruit en kruiden te snijden.
 • Het mes wordt geleverd in een luxe houten kist, waardoor hij ook perfect is om als cadeau aan iemand te geven.
 • Dit mes heeft een robuuste afwerking en luxe uitstraling, waardoor functionaliteit en stijl op een prachtige manier met elkaar worden gecombineerd.
 • De messen van dit merk worden stuk voor stuk met de hand gesmeed en worden vlijmscherp afgeleverd, waardoor je meteen na de aanschaf aan de slag kunt gaan.

4. Diamant Sabatier Riyouri

Zoek je naar het beste santokumes voor jouw behoeften? Dan kun je op verschillende manieren te werk gaan. Je kunt bijvoorbeeld nagaan van welk materiaal verschillende santokumessen zijn vervaardigd, om vervolgens te kiezen voor de variant die bij je past. Een andere aanpak is door de lengtes van de verschillende varianten met elkaar te vergelijken. Afhankelijk van de lengte kun je nagaan of de verschillende messen ideaal zijn om de ingrediënten, die jij wil bewerken, te snijden. Klinkt een mes van 17 cm als het beste santokumes voor jou? Dan kun je kiezen voor de Diamant Sabatier Riyouri. Dit mes is zeker een aanrader, omdat hij afkomstig is uit een serie, die staat voor naadloze perfectie. Het mes is bovendien een Aziatische allrounder met een extra breed lemmet met antikleefkuiltjes. Diamant Sabatier RiyouriJe kunt er dus veel kanten mee op wanneer het aankomt op het snijden van bijvoorbeeld groente, vlees en kruiden.

We vinden tevens dat de Diamant Sabatier Riyouri het beste santokumes voor jou is, omdat hij is gemaakt van hooggelegeerd X45CrMoV15 staal. Dit houdt in dat hij enorm stevig is. Je kunt er dus lang van genieten. Hoewel je veel mogelijkheden hebt wanneer je dit mes gebruikt, is het belangrijk om te weten voor welke snijtaken hij is ontworpen. Dit mes is speciaal vervaardigd om vlees en vis te snijden en om groente te hakken. Je kunt hem desgewenst ook gebruiken voor het bewerken van fruit en kruiden. Bij het ontwerpen van dit mes is er niet alleen rekening gehouden met de kwaliteit van het lemmet, maar ook de kwaliteit van het heft. Daarom is het heft gemaakt van 18/8 mat roestvrijstaal met een antislipstructuur. Zelfs als je handen nat zijn hoef je je dus geen zorgen te maken dat het mes uit je hand glipt.

Eigenschappen van de Diamant Sabatier Riyouri:

 • Dankzij het naadloos gelast heft is dit mes extra hygiënisch.
 • Het hooggelegeerde lemmet van dit mes is 17 cm lang en blijft extra lang scherp.
 • Zijn heft is robuust en is gemaakt van 18/8 staal, waardoor het mes lang mooi blijft.
 • Doordat het heft een antislipstructuur heeft, ligt hij zelfs met natte handen vast in de hand.
 • Dit mes is verpakt in een mooie geschenkdoos, waardoor hij direct geschikt is om cadeau te geven aan menig kookliefhebber.
 • Aangezien hij niet vaatwasmachinebestendig is, kun je hem het liefst wassen met een lauwwarm, mild sopje en hem vervolgens goed afdrogen.
 • Voor een lange behoud van de scherpte van dit mes, kun je hem liever gebruiken met houten, bamboe of kunststof snijplanken in plaats van snijplanken van harder materiaal dan het mes.
 • Deze santoku is een allrounder met een lemmet dat minder rond is, waardoor de snijbeweging iets korter is en je hem kunt gebruiken om groenten te snijden, kruiden te hakken en vlees te snijden.

5. Zwilling Four Star Santokumes

In je zoektocht naar het beste santokumes kom je verschillende varianten tegen. De verschillende messen verschillen met elkaar op het gebied van de lemmetlengte, ergonomie en de ingrediënten die je kunt snijden. Het kan hierdoor soms op een moeilijke opgave lijken om het ideale model voor jouw behoeften uit te kiezen. Wat dacht je van een variant die is ontwikkeld voor optimale veiligheid, ergonomie en comfort? Als een dergelijk mes perfect klinkt, dan kun je kiezen voor het Zwilling Four Star Santokumes. De messenreeks Four Start werd enkele tientallen jaren geleden ontwikkeld door Zwilling J.A. Henckels. Het was de visie dat deze serie van gesmede messen veiligheid, ergonomie en comfort met zich mee zou brengen. Dit is de fabrikant ook gelukt, want deze messenreeks Zwilling Four Star Santokumesis een van de best verkochte messenseries van de fabrikant. Daarom is dit specifiek santokumes ook wellicht het beste santokumes voor jou.

Als we kijken naar de specificaties van het Zwilling Four Star Santokumes dan zien we dat het mes een lemmet heeft met een lengte van 16 cm. Het gaat hier bovendien om een Japanse variant van het westerse koksmes met een veel vlakker lemmet. Hierdoor kun je het mes gebruiken om verschillende groente- en fruitsoorten te snijden. Hij is ook perfect voor het snijden van vis en vlees en kan zelfs gebruikt worden om diverse kruidensoorten te hakken. Een andere aantrekkelijke eigenschap van dit mes is het feit dat hij geheel is gesmeed uit 1 stuk roestvrijstaal. Dit is ook het geval bij de andere messen uit deze messenreeks. Dankzij deze eigenschap in combinatie met de unieke kunststof handgreep, die naadloos is bevestigd aan het metaal, ben je verzekerd van optimale hygiëne. Er blijven namelijk geen deeltjes zitten aan het heft.

Eigenschappen van het Zwilling Four Star Santokumes:

 • De messen uit deze reeks zijn gesmeed met het oog op veiligheid, ergonomie en comfort.
 • Dit mes heeft een lemmet met een lengte van 16 cm, wat veel vlakker is dan het lemmet van westerse koksmessen.
 • Het mes is een ijshardingsproces ondergaan, wat de hardheid verhoogt en zorgt voor een betere roestbestendigheid.
 • Je kunt met dit mes verschillende groente- en fruitsoorten snijden, diverse kruidensoorten hakken en zelfs vlees en vis snijden.
 • Voor een optimale hygiëne is dit mes gesmeed uit 1 stuk roestvrijstaal en is de kunststof handgreep naadloos bevestigd aan het metaal.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>